Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-07, 09:00   #4081
sosowhat
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mam gruba koldre to bym nie zmarzla na pewno a podklad tez mam, od dawien dawna
Dzien dobry!
Ze tak zazartuje-ale sie wyspalam!!!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

hahahahha moze lepiej jednak chodzic siusiu niz robic pod siebie

Hej hej helou
wczoraj wieczorem mi uszczelniali okna i juz mi po głowie nie wieje tak jest super hihi
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:00   #4082
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Właśnie sobie patrzę na ktg, trochę mnie zastanawiają skokowe skurcze-gładka linia, nagle â˜☠â˜☠â˜☠s! skok na chyba 60. Wcześniej tak nie miałam, no ale dobra, poczekam do obchodu, co ciekawego powiedzą, jeśli coś w ogóle
No to już skurcze
Do 40 się "nie liczą" ale powyżej już tak.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:01   #4083
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po pierwszej nocce na oddziale, nawet się dało pospać. ciekawie było wieczór, bo tyle, co się rozpakowalam, wchodzą pielęgniarki i proszą, żeby się spakować, bo nas przenoszą do innych pokojów ze względu na full obłożenie porodówki. W sumie się cieszę, bo trafiłam na fajniejsze łóżko na dobranoc przyszła tam świeżutko upieczona mama z maleństwem, więc śmiałyśmy się, że nam kotka przywieźli na oddział, bo tak miauczy
Właśnie sobie patrzę na ktg, trochę mnie zastanawiają skokowe skurcze-gładka linia, nagle ☠☠☠s! skok na chyba 60. Wcześniej tak nie miałam, no ale dobra, poczekam do obchodu, co ciekawego powiedzą, jeśli coś w ogóle
Coś mi się widzi, że już tu zostanę do porodu

Dzięki za karmiące babską próżność komentarze do mojego zdjęcia kochane jesteście

Co do pakowania się do szpitala, może się powtórzę, ale fajnie sprawdzają się ręczniki z mikrofibry, nie zajmują pół walizki i schną błyskawicznie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To super że warunki masz dobre i dobrze znosisz szpital. Dla mnie to zawsze mega stres😕
I zapomniałam właśnie napisać że super fota sexi mamo😉 już sobie wyobrażam resztę sesji😉

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj bylam przyjeta, obadali na fotelu, krew pobrali, 2 razy dziennie mam ktg, 4 razy dziennie sluchanie tetna. Poki co wylazla anemia wiec lykam zelazo, białko we krwi w dolnej granicy normy ale w normie, dzis poszly siuski na badanie pod tym katem i lepiej zeby tam bialka nie bylo bo laska z bialkomoczem bedzie lezec tu z tego powodu do porodu. Chociaz z tego mojego moczu to wyjda pewnie glupoty bo nad ranem sie zapomnialam i wysikalam a potem przyszla polozna po niecalej godzinie i mówi zeby juz oddac probke a mi sie nie chcialo to kazala sie napic i i tak oddac. Takze takie te wyniki z du.py beda.
Tak to dali mi na poczatek diete surowkowa na 3 dni, zeby mi ta woda zlazla i mnie odchudzic z tych kilogramow co w tydzien nabralam, ale jak przyszly wyniki z krwi to do surowek miecho dolozyli bo morfologia kiepska ale faktycznie miesa to ja w ciazy zjadlam tyle co normalnie w miesiac
Aj z tą morfologią w ciąży to niekończąca się historia😏 pij barszczyk😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:05   #4084
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja od wtorku 36, ale jestem spokojna, torba do porodu spakowana więc teraz tylko czekam... ...na 38 tc i mogę rodzić, a nawet bardzo chcę tylko niech dzidzia podrośnie bardziej Moja córa tydzień temu miała 1900 jak czytam o wagach Waszych dzieciątek to moja się chowa, ale może to lepiej bo szybciej urodzę
I nic nie mówili na wagę? Oskar na tym samy etapie ważył wg usg 1800g (urodził się 1880g) i zrobili panikę, że to waga dla 32 tyg a nie prawie skończonego 35

Obok Oskara leży dziewczynka urodzona 31.08 w 32 tyg z wagą 1030g. Maleństwo

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:09   #4085
desire87
Zadomowienie

dziewczyny, dobrze kojarzę że któreś z Was narzekały na ból spojenia łonowego?

Mnie wczoraj załapało a dziś jest chyba jeszcze gorzej..
Czuję jakby mnie ktoś skopał po kości łonowej...

czy tak właśnie boli spojenie? coś się z tym robi czy już tak będzie do porodu?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:13   #4086
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was nie kupuje koszuli do karmienia tylko np na ramiączkach zwykłą?

Właśnie dostałam opieprz od Tż że torba nie spakowana... :-D
Ja tzn ja nie kupiłam żadnej, ale przy pierwszym porodzie miałam zwykłe na ramiączkach i teraz bym tylko takie brała
Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zwykłe na ramiączkach, łatwo z takich wystawić cyca

Chciałam wczoraj kupić staniki do karmienia w H&M (tak na początek), ale wszystkie były za małe
Możecie przypomnieć od jakiego sprzedawcy np. z Allegro kupowałyście tą piękną bieliznę?
Ze swojej str moge polecić Alles, z tym że ja kupiłam stacjonarnie.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
I nic nie mówili na wagę? Oskar na tym samy etapie ważył wg usg 1800g (urodził się 1880g) i zrobili panikę, że to waga dla 32 tyg a nie prawie skończonego 35

Matko jaka malizna
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:14   #4087
Gosiurek
Wtajemniczenie

Buro, szaro i ponuro więc bez kawy ani rusz

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
Mnie pieruńsko bolało dwa dni, a potem samoistnie puściło i odpukać na razie jak boli to sporadycznie
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:15   #4088
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry widzę ze dużo nas juz w nocy ma problemy ze snem...ja sobie głupia myślałam że po wczorajszej wizycie i dobrych wiadomościach będę spala jak dziecko a tu zonk...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:16   #4089
ma_i
Zadomowienie

Hej 😊

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Może akurat będziesz je dobrze tolerować, znam masę zadowolonych kobiet.

Ja właśnie opisywałam gince swoje bóle podbrzusza i ćmienie w plecach, zaczęła usg od nerek i od razu znalazła zastój. Powiedziała że to wina nacisku i nie ma na to rady. Mam nadzieję że nie rozwinie się żadna infekcja
Ojej, kciuki żeby się nie pogorszyło

Cytat:
Witam po pierwszej nocce na oddziale, nawet się dało pospać. ciekawie było wieczór, bo tyle, co się rozpakowalam, wchodzą pielęgniarki i proszą, żeby się spakować, bo nas przenoszą do innych pokojów ze względu na full obłożenie porodówki. W sumie się cieszę, bo trafiłam na fajniejsze łóżko na dobranoc przyszła tam świeżutko upieczona mama z maleństwem, więc śmiałyśmy się, że nam kotka przywieźli na oddział, bo tak miauczy
Właśnie sobie patrzę na ktg, trochę mnie zastanawiają skokowe skurcze-gładka linia, nagle ☠☠☠s! skok na chyba 60. Wcześniej tak nie miałam, no ale dobra, poczekam do obchodu, co ciekawego powiedzą, jeśli coś w ogóle
Coś mi się widzi, że już tu zostanę do porodu

Dzięki za karmiące babską próżność komentarze do mojego zdjęcia kochane jesteście

Co do pakowania się do szpitala, może się powtórzę, ale fajnie sprawdzają się ręczniki z mikrofibry, nie zajmują pół walizki i schną błyskawicznie

Dobrze że humor dopisuje 😊 trzymaj się tam dzielnie. A to leżysz na oddziale położniczym? U mnie to jest oddzielny oddział patologii.

Zielinko, Tobie też życzę wytrwałości 😊

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:20   #4090
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Mnie pieruńsko bolało dwa dni, a potem samoistnie puściło i odpukać na razie jak boli to sporadycznie
czyli jest nadzieja...
Stary 2016-10-07, 09:24   #4091
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Melduje sie ze szpitalnego wyra po nawet przespanej nocy.

Hosenka, ciesze sie ze Oskarek juz poza inkubatorem. Teraz będziecie miec lepszy kontakt i bedziecie sie wiecej przytulac

Kaga, fajnie ze obeszlo sie bez szpitala. Moj gin to chyba jakis przewrazliwiony na te skoki wagi, ze tak wysyla do szpitala a tak serio to jak zerkam to mialam juz taki incydent w ciazy.

Pstryczek, jakoś wczesniej nie zakodowalam ze hodujesz tak pokaznego facecika

Zingi, fajne foto.
Czyli to juz pewne ze lezysz do porodu w szpitalu?

Ja wczoraj bylam przyjeta, obadali na fotelu, krew pobrali, 2 razy dziennie mam ktg, 4 razy dziennie sluchanie tetna. Poki co wylazla anemia wiec lykam zelazo, białko we krwi w dolnej granicy normy ale w normie, dzis poszly siuski na badanie pod tym katem i lepiej zeby tam bialka nie bylo bo laska z bialkomoczem bedzie lezec tu z tego powodu do porodu. Chociaz z tego mojego moczu to wyjda pewnie glupoty bo nad ranem sie zapomnialam i wysikalam a potem przyszla polozna po niecalej godzinie i mówi zeby juz oddac probke a mi sie nie chcialo to kazala sie napic i i tak oddac. Takze takie te wyniki z du.py beda.
Tak to dali mi na poczatek diete surowkowa na 3 dni, zeby mi ta woda zlazla i mnie odchudzic z tych kilogramow co w tydzien nabralam, ale jak przyszly wyniki z krwi to do surowek miecho dolozyli bo morfologia kiepska ale faktycznie miesa to ja w ciazy zjadlam tyle co normalnie w miesiac
Tez by mi się nie chciało leżeć w szpitalu ale z drugiej strony dobrze ze jesteś pod nadzorem ja te wszystkie badania musiałam porobić ambulatoryjnie i mocz tez właśnie musiałam powtórzyć i dziś mam ginekolog wysłać mmsa z wynikiem

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was nie kupuje koszuli do karmienia tylko np na ramiączkach zwykłą?

Właśnie dostałam opieprz od Tż że torba nie spakowana... :-D
Się biedny chłopina przejmuje a Ty się śmiejesz ja mam do karmienia do szpitala a w domu będę chodziła normalnie w tych na ramiączkach

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:

Noo...racja z ta waga bo u nas była panika jak Laura w 34 ważyła 2 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 09:24   #4092
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 6677596 to ja już na spokojnie pochwalę się jednym z moich ulubionych zdjęć z sesji-żeby to człowiek na codzień tak wyglądał, jak na czarno-białych zdjęciach to jest zdjęcie robione na leniwca, czyli komórką z ekranu laptopa
Ewidentnie na zdjęcia załapałam się na ostatnią chwilę

Zingi, ale seksi mamuśka! fajne foto, aż myślę czy sama też takiego nie trzasnąć Czytałam też o Twoim szpitalu - trzymaj się, obyście wytrzymali do tego 37 tyg!!

Cytat:
Chciałam nagrać Wam przeciągania Oskarka a w szpitalu zastała mnie neispodzianka - dzisiaj opuścił inkubator i jest już ubrany w łóżeczku
jejku, ale superr!!

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Chce Was przeprosic, ze tak pozno sie odzywam a wiem, ze sie martwilyscie ale po wizycie przespalam pol dnia, a pozniej mama do mnie przyszla i Daniel byl w domu wiec pomalu staralam sie Was nadrobic.

U nas wyglada to tak, ze malemu skacze tetno ze 140 do 160/170 jak jest w bezruchu. Dzisiaj na szczescie na ktg byl w miare aktywny ale lekarz kazal mi liczyc ruchy (10 wyraznych ruchow na dzien) i jezeli bedzie ich mniej mam dzwonic do poloznej. W srode mam wizyte. Duzym problemem sa tez moje wiezadla bo przez nie jestem teraz unieruchomiona, ledwo chodze a o dluzszym staniu nie ma nawet mowy. Polozna kazala tz obchodzic sie ze mna jak z jajkiem i traktowac jak krolowa bo ma nadzieje, ze do skonczonego 38 tygodnia wytrzymam.

Gratujuje udanych wizyt wszystkim mamom i trzymam kciuki za mamusie lezace w szpitalach.

I dziekuje Wam wszystkim za troske
Karolina, trzymam kciuki!!

Cytat:
Zielinka, trzymaj się tam! wiadomo czy już będziesz do końca leżeć w szpitalu? mówią coś o porodzie?

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ja nie wiem skad te skurcze w lydki i to takie ze musze wstac i stac az przejdzie.

Zaczynam 33 tydzien! O KUWA :pro si:
to u mnie 34 dzisiaj zaczynam, ale i tak jestem zmęczona; bolą mnie plecy, cycki i brzuch i płakać mi się chce.. achh te hormony..

Dzisiaj się zaczyna ten weekend zniżek z Twoim Stylem; jakby komuś coś jeszcze brakowało; są też zniżki na sklepy z bielizną to można zamówić jakieś staniki: http://salesandshopping.pl/wydarzeni...ka-2016-13242/
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:27   #4093
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Pół wątku narzeka ja czekam cierpliwie aż przejdzie po porodzie

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Dzisiaj ma przyjść wózek dla Lauruni ))

Stary 2016-10-07, 09:36   #4094
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Pół wątku narzeka ja czekam cierpliwie aż przejdzie po porodzie

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Dzisiaj ma przyjść wózek dla Lauruni ))

dopóki nie dotknęło mnie to osobiście, nie przywiązywałam aż takiej wagi do narzekań

foto oczywiście jak przyjdzie!
Stary 2016-10-07, 09:42   #4095
zielinka_87
Zakorzenienie

Dooti byl obchod i moze jutro wyjde
Dzis nozki ladne, stwierdzili ze za duzo brykam
No ale nie mam jeszcze wynikow siuskow.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:48   #4096
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry! Jak mnie od wieczora głowa boli, w nocy wymiotowalam z bólu. Nawet poduszka za twarda była... teraz już boli mniej, zjadłam pół suchej bagietki, popilam woda, wzięłam apap i wracam do łóżka. Może usne na trochę. Moja mama ma wolne to odbierze danielka ze szkoły, obiad jest bo mamunia zurku cały gar wczoraj ugotowala więc ja dzisiaj znowu leżę i nic nie robię.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:52   #4097
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry! Jak mnie od wieczora głowa boli, w nocy wymiotowalam z bólu. Nawet poduszka za twarda była... teraz już boli mniej, zjadłam pół suchej bagietki, popilam woda, wzięłam apap i wracam do łóżka. Może usne na trochę. Moja mama ma wolne to odbierze danielka ze szkoły, obiad jest bo mamunia zurku cały gar wczoraj ugotowala więc ja dzisiaj znowu leżę i nic nie robię.

Masz ciśnieniomierz w domu? Powinnaś zmierzyć ciśnienie...

Stary 2016-10-07, 10:02   #4098
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja od wtorku 36, ale jestem spokojna, torba do porodu spakowana więc teraz tylko czekam... ...na 38 tc i mogę rodzić, a nawet bardzo chcę tylko niech dzidzia podrośnie bardziej Moja córa tydzień temu miała 1900 jak czytam o wagach Waszych dzieciątek to moja się chowa, ale może to lepiej bo szybciej urodzę
Moja w 31tyg 1549kg więc nie tak dużo. Ale pociesze Cie ze Alba ważyła 2700kg i cały porod ponad 8h pare parc i wyszła

Pamiętacie moją psiapsiolke od dziewczyny co mi ją bezczelnie podrzucala? O tuż jej mąż robi kafelki na dole i już wiem wszystko. O tuż jestem według niej mega nie profesjonalna bo nie zrobiłam jej brwi tylko czemu miałbym jej zrobić skoro się ze mną nie umawiala tylko przyszła z partyzanta nawalac mi w drzwi.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:06   #4099
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Ojoj, bidulko leż i odpoczywaj

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 10:08   #4100
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dzień dobry czuję się jak kupa, kolejny dzień z katarem, pękającą głową, nic mi się nie chce. Nawet zrobienie obiadu to będzie dzisiaj wyczyn. W dodatku zaczęłam strasznie tyć na końcówce. Niby ogólnie od początku nie mam dużo na liczniku, ale tempo teraz na końcu mnie przeraża.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:11   #4101
Zingi
Raczkowanie

Dziewczyny, jak macie opcję zrobienia sobie fotek ciążowych, to róbcie koniecznie najwyżej jak się Wam nie spodobają, to nikomu pokazywać nie musicie, a jak wyjdą fajnie, to będzie super pamiątka
Chyba mi hormony wariują, bo jak dziś przeszłam koło pokoju, gdzie gościnnie leżą dwie już mamusie z położnictwa z maluchami, to się prawie popłakałam ze wzruszenia, że to takie malutkie i w ogole

Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:12   #4102
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

Nic nie mówił, gin powiedział że jak ja się urodziłam z wagą niecałe 2500 to moje dziecię też będzie malutkie. Byłam dzieckiem donoszonym z 39tc. Ufam mojemu lekarzowi, mam się stresować?? Oboje z mężem byliśmy mali, ja niecałe 2500, mąż 1700 wcześniak- tłumaczę sobie też to tym.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:12   #4103
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja w 31tyg 1549kg więc nie tak dużo. Ale pociesze Cie ze Alba ważyła 2700kg i cały porod ponad 8h pare parc i wyszła

Pamiętacie moją psiapsiolke od dziewczyny co mi ją bezczelnie podrzucala? O tuż jej mąż robi kafelki na dole i już wiem wszystko. O tuż jestem według niej mega nie profesjonalna bo nie zrobiłam jej brwi tylko czemu miałbym jej zrobić skoro się ze mną nie umawiala tylko przyszła z partyzanta nawalac mi w drzwi.

hahaha u Ciebie dzien jak nic sie nie dzieje dniem straconym wiec muszą Ci dostarczyć wrażeń możesz jej zrobić brwi na zero albo cienkie jak kredką namalowane xD moze sie odwali

zielinka kciuki zebys wyszla szybciutko!

Karolina- jakby na ten bol spojrzeć z innej strony- dobrze że boli bo dzięki temu leżysz czyli wg. zalecen lekarza! ale tak czy inaczej niech przestanie boleć
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 10:14   #4104
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba miałam to samo, tzn. jakiś dłuższy czas temu strasznie mnie bolała ta kość, ale ostatnio się samoistnie uspokoiło i pobolewa sporadycznie jak dużo pochodzę albo jak się przewracam w łóżku z boku na bok.

Cytat:

Oj to leżi się oszczędzaj dobrze że mama pod ręką to poratuje😊

Cytat:
No bo jesteś tak nieprofesjonalna, powinnaś na sam jej widok siłą ją posadzić i naprawiać wszystkie mankamenty urody!

Ja też się pożalę że mega boli mnie podbrzusze jak chodzę i obawiam się że to ten nieszczęsny pęcherz. Wzięłam urosept i żurawit a na noc ten antybiotyk wezmę i oby pomogło 😕 tak to kłuje przy każdym kroku że się aż boję chodzić... I jeszcze ta pogoda do d.upy bo zimno a ja z buta muszę po południu do przedszkola...

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:35   #4105
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Chciałam wczoraj kupić staniki do karmienia w H&M (tak na początek), ale wszystkie były za małe
Możecie przypomnieć od jakiego sprzedawcy np. z Allegro kupowałyście tą piękną bieliznę?
mi ktoras mama tu polecala, przepraszam, nie pamietam ktora ale zamowilam wlasnie do tego sprzedawcy. generalnie patrz na cene bo one wszystkie tak samo piekne sa

Cytat:
ktores? ktores tylko nie narzekaly reszta si, jes, tak
cytujac 99,9 % lekarzy - normalka, przejdzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

u nas w koncu przestalo padac, drugie pranie juz sie wiruje.

Cytat:
dieta. w szpitalu. Moj Boze...
ja jestem miechozerca, jak nie zjem jakiegos miesiwa to jestem chora

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, jak macie opcję zrobienia sobie fotek ciążowych, to róbcie koniecznie najwyżej jak się Wam nie spodobają, to nikomu pokazywać nie musicie, a jak wyjdą fajnie, to będzie super pamiątka
ja sie zastanawialam z Kuba ale w koncu nie zrobilam teraz nie chce bo zle bym sie czula jakby kiedys Kuba zapytal sie czemu mam zdjecia z Wojtkiem a z nim nie... poza tym ja nie cierpie, nie znosze, nie nawidze sie ogladac na zdjeciach bo jako-tako wyjde na jednym na milion wiec w sumie mi nie zal w ogole
czyjes lubie ogladac ale siebie juz nie
wole w to miejsce zrobic sesje noworodkowa, gdzie bedzie tez Kuba i pewnie my tez sie zalapiemy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:39   #4106
zielinka_87
Zakorzenienie

Powiem wam szczerze ze ta dieta szpitalna mega mi pasuje. Tak to mozna jesc

uploadfromtaptalk1475829587359.jpg

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:42   #4107
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Załącznik 6677596 to ja już na spokojnie pochwalę się jednym z moich ulubionych zdjęć z sesji-żeby to człowiek na codzień tak wyglądał, jak na czarno-białych zdjęciach to jest zdjęcie robione na leniwca, czyli komórką z ekranu laptopa
Ewidentnie na zdjęcia załapałam się na ostatnią chwilę

laska
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 10:44   #4108
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No bo jesteś tak nieprofesjonalna, powinnaś na sam jej widok siłą ją posadzić i naprawiać wszystkie mankamenty urody!
zycia by kobicinie pewnie nie starczylo na te poprawki

bylam w drogerii, obkupilam sie do porodu i chyba juz tylko brakuje mi suszarki i chyba finito bo moja stara chodzi jak chce, raz zalacza silniejszy podmuch raz nie, czasem od tak sie wylacza wiec i tak i tak juz dawno planowalam kupic jakas druga.
poczekam az przyjda wszystkie paczki, popiore co ma poprac jeszcze, wyparze smoczki i inne du.pere.le i jedyne co mi zostanie do spakowania to beda kosmetyki do makijazu.

Stary 2016-10-07, 10:47   #4109
Listopadowaa
Zakorzenienie

A ja przesoałam kolejną noc ale ciiii po zapesze. Od razu więce energii we mnie. Postanowiłam nie pic kawy coby zobaczyc czy zgaga dalej bedzie mnie męczyć. Wziełam sie za sprzątanie i juz cos tam w przełyku zaczelo sie dziać ale usiadłam i na razie ok. Zrobiłam sobie kompot truskawkowy I zajadam migdały

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Oj szkoda by było, ladnie pierwszy porod sn przeszłas więc na pewno drugi gorszy by nie był.
A to nie jest tak, że to lekarz dopiero ocenia jak sie jest już w szpitalu do porodu? Wazy dziecko, mierzy kobietę i ewentualnie wtedy jak coś nie gra to podejmują decyzje o cc?
Tak nam na sr polozna to opisywala.
Czasami może byc spore dziecko, drobna kobieta a mieć ładną miednice i problemu z sn nie bedzie miala.

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Dokładnie.
Dlatego ja trzymam się tego skończonego 37 tygodnia

Nam polozna mowila, zę jest kilka czynnikow ktore decydują o tym. Wszystkich nie pamiętam ale na pewno ulozenie dziecka, kanał rodny, bo mzoe sie okazać ze jednak dziecko nie moze przedostać sie przez miednice, tak sie zdarza czasami i w polowie decydują o cc...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Majwija-dzieki! ja chodze do niej prywatnie. Ona pracuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic wiec jak cos ta sadze ze umowimy sie poprostu na jej dyzur na cc. Albo w razie czego da mi tez skierowanie. Nie wiem, tak mi sie wydaje, ze mogloby tak to wygladac ale jak to bedzie to zobacze w nadtepny piatek na wizycie. Mlody przybral przez ostatni miesiac 1300 wiec bardzo duzo, teraz niby pisza ze dziecko bedzie przybierac ok 250g tygodniowo wiec na ta najblizsza wizyte wypadaloby cos ok 3400 juz a to bylby dopiero skonczony 35 tydz ale to wszystko to takie gdybanie jak narazie. Trzeba czekac na rozwoj sytuacji ale jestem dobrej mysli bo z Kuba mialam doslownie identyczna sytuacje a jednak urodzil sie z ,,normalna" waga

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
0d którego tygodnia przybiera 250g tygodniowo? Tak samo podobnie bedzei jzu dziecko przybieralo do konca ?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 10:48   #4110
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam szczerze ze ta dieta szpitalna mega mi pasuje. Tak to mozna jesc
uuuuu! czy Ty aby na pewno jestes w szpitalu?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości