Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 09:08   #4111
neesanek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Lena trzymam kciuki za sobotę.

Pokażę Wam jakie cudo mi dała pediatra na ostatniej wizycie jako przykładowy jadłospis dla dzieci 10-12 - reklama Nestle. Ciekawe czy jest jakieś dziecko które tak się żywi:p Ł. przez cały dzień je tyle co dziecko ma jeść na śniadanie no i kaszki oczywiście są beee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170510_093714.jpg (85,0 KB, 41 załadowań)
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 09:23   #4112
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Lena trzymam kciuki za sobotę.

Pokażę Wam jakie cudo mi dała pediatra na ostatniej wizycie jako przykładowy jadłospis dla dzieci 10-12 - reklama Nestle. Ciekawe czy jest jakieś dziecko które tak się żywi:p Ł. przez cały dzień je tyle co dziecko ma jeść na śniadanie no i kaszki oczywiście są beee
Hahaha Nie wiedziałam, że to mięso z ich słoiczka to ma być jako pasta na chlebek
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 09:40   #4113
Honcia
Zakorzenienie

Dzień NIE dobry

Mróz ściął mi wszystkie pomidory! Mlode ziemniaki, sałaty, kwiaty na jablonkach i czereśni, kwiaty w donicach mimo, ze byly poprzykrywane

Kur*a! Mrozie niech Cię pies wy*ucha!

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:02   #4114
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień NIE dobry

Mróz ściął mi wszystkie pomidory! Mlode ziemniaki, sałaty, kwiaty na jablonkach i czereśni, kwiaty w donicach mimo, ze byly poprzykrywane

O rany... Od jutra ma być w końcu wiosna... Rychło w czas
Stary 2017-05-10, 11:11   #4115
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Aniu przeprowadzka wreszcie na swoje: P no nie do końca, bo na wynajmowane, ale bez rodziców i teściów

Majkela mam nadzieję ze w sobotę!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super.
Zazdroszczę

Duże koszty?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Lena - szalona! Ale super, że tak prace postępują, trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę

Majkela Myślałam wczoraj o Was! Dziękuję za kciuki Wczoraj byłam tam zawieźć cv i podanie o pracę, najwcześniej będę coś wiedziała pod koniec czerwca Ale w międzyczasie przeglądam inne oferty pracy, bo to nigdy nic nie wiadomo

Ania Kciuki za pracę, oby poszli Ci tam na rękę!

Dziecko się na mnie kładzie, chyba czas na drzemkę
Oczywiście mój tz ma czas na wszystko i wszystkich I jeszcze nie pojechalismy A chciałam to załatwić z rana. Ale oczywiście spał do 11
Mam @ i wszystko mnie wkurza..teraz zamiast się ubrać i coś ogarnąć to leży i gra..kurna nienawidzę gier...Strata czasu

Moja intuicja mi mówi że nic z tej pracy nie będzie

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Dzień NIE dobry

O kurczę szkoda i to wielka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 13:47   #4116
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
współczuję i co teraz? mozna to jakoś drugi raz posadzić?
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 14:30   #4117
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie rano zima na całego ale na szczęście śnieg się już roztopił.

W sobotę jedziemy na wesele do mojej przyjaciółki. Kartka i książka już kupione tylko kaske trzeba włożyć Kinia zostaje z teściową, szwagierką, szwagrem i kuzynem. Będzie miała obstawę, ale boję się, że cały czas będzie ryczeć i zamiast dobrze się bawić będę cały czas o niej myśleć To 2 h drogi w jedną stronę.. Co prawda wesele tylko do 20, no ale nas nie będzie 11-22/23.. Już od tygodni się tym zamartwiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 16:57   #4118
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie rano zima na całego ale na szczęście śnieg się już roztopił.

W sobotę jedziemy na wesele do mojej przyjaciółki. Kartka i książka już kupione tylko kaske trzeba włożyć Kinia zostaje z teściową, szwagierką, szwagrem i kuzynem. Będzie miała obstawę, ale boję się, że cały czas będzie ryczeć i zamiast dobrze się bawić będę cały czas o niej myśleć To 2 h drogi w jedną stronę.. Co prawda wesele tylko do 20, no ale nas nie będzie 11-22/23.. Już od tygodni się tym zamartwiam
Nie martw się, poradzą sobie i Kinia też Tyle ludu, to każdy coś wymyśli na rozeweselenie Małej w razie czego
Stary 2017-05-10, 17:13   #4119
ania230
Zakorzenienie

Babka była bardzo zadowolona i by mnie chciała w tym sh. Pytała się parę razy czy na pewno nie mam możliwości załatwienia kogoś na soboty...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2017-05-10, 19:35   #4120
Lena_Marlena
Rozeznanie

Aniu koszty hmm 800 plus opłaty, co trochę wyjdzie bo duży dom na wsi więc do tego opal na zimę itp.
Ale jak to mówią: święty spokój jest bezcenny: D

Aniu takie dopytywanie dobrze wróży! Na pewno Cię zatrudni

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Jeszcze nie tracę nadziei ale moje plany powoli zsuwaja się bardziej na środę niż sobotę, bo mi kurde brakło farby na korytarz. Ehh.
W ogóle słyszalyście coś takiego ze przeprowadzać się trzeba w środę lub sobote?pewnie jakiś zabobon?

Od środy tz ma mieć urlop który obiecuje mi już od 3 msc, a od półtora miesiąca to już tak mocno, i cały czas odkłada bo dużo pracy i się o to klocimy. No ale powiedział że teraz pójdzie. Zobaczymy apropo cały tydzień pracuje od 6 do 22. Już 3 dzień tak siedzi, w zeszłym tygodniu jechał do pracy po maturach i też długo siedział. Jak nie dostanie podwójnej pensji to się wkurze.

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 19:47   #4121
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Babka była bardzo zadowolona i by mnie chciała w tym sh. Pytała się parę razy czy na pewno nie mam możliwości załatwienia kogoś na soboty...

Trochę lipa pracować w każdą sobotę... I to jeszcze dłużej niż 8 godzin, dobrze pamiętam?

Cytat:
Aniu koszty hmm 800 plus opłaty, co trochę wyjdzie bo duży dom na wsi więc do tego opal na zimę itp.
Ale jak to mówią: święty spokój jest bezcenny: D

Aniu takie dopytywanie dobrze wróży! Na pewno Cię zatrudni

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Jeszcze nie tracę nadziei ale moje plany powoli zsuwaja się bardziej na środę niż sobotę, bo mi kurde brakło farby na korytarz. Ehh.
W ogóle słyszalyście coś takiego ze przeprowadzać się trzeba w środę lub sobote?pewnie jakiś zabobon?

Od środy tz ma mieć urlop który obiecuje mi już od 3 msc, a od półtora miesiąca to już tak mocno, i cały czas odkłada bo dużo pracy i się o to klocimy. No ale powiedział że teraz pójdzie. Zobaczymy apropo cały tydzień pracuje od 6 do 22. Już 3 dzień tak siedzi, w zeszłym tygodniu jechał do pracy po maturach i też długo siedział. Jak nie dostanie podwójnej pensji to się wkurze.

Pierwsze słyszę o takim zabobonie Ale ja to generalnie zabobony mam w dupce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 19:56   #4122
ania230
Zakorzenienie

Tak. Wtedy to byly by 12-godzin

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2017-05-10, 20:06   #4123
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tak. Wtedy to byly by 12-godzin

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
A w tygodniu normalnie 8 godzin? Ile dnu w tygodniu byś pracowała?
Stary 2017-05-10, 20:20   #4124
Lena_Marlena
Rozeznanie

Ja też nigdy nie słyszałam o tym a przeprowadzalam się już kilka ładnych razy: P
A teraz mnie rodzinka zaskoczyła: P

Kurczę, słabo tak 12H w sobotę siedzieć. No chyba ze płaci extra extra: P ale kiedy tu z rodziną być: o

Ciekawe jaką mi się uda pracę znaleźć. Modle się o wolne weekendy, ale ciężko to widzę.

A właśnie, zapomniałam Wam powiedzieć, ze zalatwilam papierologie w żłobku no i od września jest Franek przyjęty, a jakby wcześniej zaczął chodzić (taki mają warunek przyjęcia o którym teraz się dowiedziałam, ale Franek już trochę chodzi więc jeszcze trochę czasu ma na doszlifowanie umiejętności) to mam się kontaktować i jeśli będą miejsca to go wezmą od lipca lub sierpnia.
Także zobaczymy jak to będzie

Stary 2017-05-11, 07:33   #4125
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry

O 7 pobudka, ale jakaś taka niewyspana jestem
Piękne słoneczko dziś u nas

Lena, a to państwowy żłobek czy prywatny? Dziwne wymagania mają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 08:15   #4126
201711281320
Konto usunięte

Za każdym razem jak się zabierałam za napisanie postu wczoraj to coś mnie odciągało i zazwyczaj tym czymś było jęczenie Ignasia

Honcia współczuję utraty roślinek :-( Będziesz sadziła jeszcze raz? Jeszcze chyba nie jest za późno?

agusia nie martw się niepotrzebnie tym wyjazdem na wesele. W końcu nie jedziecie na całą noc, do opieki widzę spora gromada Kinia pewnie będzie się dobrze bawiła i nawet nie zdąży zapłakać!

Lena Ty to jesteś normalnie tytan pracy Kciuki za szybkie wprowadzenie
O zabobonie sobotnio- środowym w życiu nie słyszałam :P

ania a ta praca w sh to tylko na soboty by była czy normalnie na pełny etat? Bo jak na 8 h w tygodniu to ja bym się na te soboty jednak nie zgodziła...
I jeszcze miałam Ci napisać że jakby mój tz się tak zachowywał z tym spaniem i graniem to chyba bym zabiła! Wrrr...

Szukam inspiracji na jakąś ciepłą kolację na komunię. Najlepiej coś co można przygotować wcześniej i potem tylko podgrzać.
Przychodzi mi do głowy tylko gulasz/bogracz... Ktoś ma pomysł na coś mniej banalnego?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:19   #4127
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Za każdym razem jak się zabierałam za napisanie postu wczoraj to coś mnie odciągało i zazwyczaj tym czymś było jęczenie Ignasia

Honcia współczuję utraty roślinek :-( Będziesz sadziła jeszcze raz? Jeszcze chyba nie jest za późno?

agusia nie martw się niepotrzebnie tym wyjazdem na wesele. W końcu nie jedziecie na całą noc, do opieki widzę spora gromada Kinia pewnie będzie się dobrze bawiła i nawet nie zdąży zapłakać!

Lena Ty to jesteś normalnie tytan pracy Kciuki za szybkie wprowadzenie
O zabobonie sobotnio- środowym w życiu nie słyszałam :P

ania a ta praca w sh to tylko na soboty by była czy normalnie na pełny etat? Bo jak na 8 h w tygodniu to ja bym się na te soboty jednak nie zgodziła...
I jeszcze miałam Ci napisać że jakby mój tz się tak zachowywał z tym spaniem i graniem to chyba bym zabiła! Wrrr...

Szukam inspiracji na jakąś ciepłą kolację na komunię. Najlepiej coś co można przygotować wcześniej i potem tylko podgrzać.
Przychodzi mi do głowy tylko gulasz/bogracz... Ktoś ma pomysł na coś mniej banalnego?
Mniej banalnego to nie wiem - mi przy większej ilości gości nie chciałoby się bawić w mniej banalne rzeczy Tak to mi przychodzi do głowy fasolka po bretońsku Albo leczo i do tego ryż/kaszę/ziemniaki ugotować. Albo lazania lub jakaś inna zapiekanka makaronowa
Stary 2017-05-11, 09:28   #4128
Honcia
Zakorzenienie

Hej ho

Pomidory będziemy sadzić jeszcze raz. Po weekendzie, bo teraz mąż zarobiony. Musimy kupić sadzonki a to jest wydatek co najmniej 150zł. O ile ceny po tych mrozach nie wzrosną... A nasze pomidory byly siane przeze mnie, sprawdzona odmiana. No i mialy już pąki kwiatowe więc za 3 tygodnie byly by pierwsze owoce...
No i krzaczki ziemniaków też umarły a nowe wypuszczą za miesiąc, czyli mlode ziemniaczki zamiast początkiem czerwca będziemy jedli w lipcu o ile nie będzie suszy i coś w ogóle urośnie...

Lena ale lecisz z tym remontem! Jak Ci tak dobrze idzie to ja mam kilka ścian do wymalowania z tą przeprowadzką w środę lub sobotę nie słyszałam. U nas na wsi bardziej krąży zabobon o dniach "parzystych" czyli wtorek, czwartek isobota super, że Franek przyjęty do żłobka oby praca dla Ciebie szybko się znalazła

Aniu kciuki za tą pracę w sh

Agusia, Kinia na pewno będzie się świetnie bawić z tyloma "nianiami" Ty skorzystaj z okazji i też się odstresuj

Śliweczko nie pomogę z ciepłym daniem... Jedyne co mi przychodzi do glowy to bogracz albo flaczki

Stary 2017-05-11, 09:42   #4129
Lena_Marlena
Rozeznanie

Żłobek niepubliczny: P no niby łatwiej się zająć chodzacymi: P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 11:23   #4130
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Żłobek niepubliczny: P no niby łatwiej się zająć chodzacymi: P

Tak powiedziała dyrekcja/opiekunka? To ja po takim tekście szukałabym innego żłobka...

W końcu majowa pogoda!
Stary 2017-05-11, 12:13   #4131
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak powiedziała dyrekcja/opiekunka? To ja po takim tekście szukałabym innego żłobka...

W końcu majowa pogoda!
Nooo
Tylko u mnie jak zwykle wieeeje

Dziewczyny macie już krem z filtrem dla czerwcowiątek? My wlaśnie dziś testujemy Dermedic Sunbrella i pierwsze wrażenie jest ok nie spływa nam do oczu a to rzadkość w kremach z filtrem

Stary 2017-05-11, 13:55   #4132
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ja mam babydream z zeszlego roku.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-05-11, 13:58   #4133
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo
Tylko u mnie jak zwykle wieeeje

Dziewczyny macie już krem z filtrem dla czerwcowiątek? My wlaśnie dziś testujemy Dermedic Sunbrella i pierwsze wrażenie jest ok nie spływa nam do oczu a to rzadkość w kremach z filtrem
Ja mam Ziajkę z zeszłego roku. Hmmm, ona była taka dosyć gęsta z tego co pamiętam, więc nic nam do oczu nie spływało
Stary 2017-05-11, 14:38   #4134
Honcia
Zakorzenienie

No wlaśnie ja też uzywałam Babydream i Ziaję mialam wcześniej ale zawsze jak pobylam trochę na słoncu to mi splywało do oczu. Poza tym to są filtry chemiczne a Srokao pisze, ze dla dzieci lepszy mineralny

Stary 2017-05-11, 14:53   #4135
CarycaKatharina
Zadomowienie

No tak, dla dzieci ponizej roku lepiej mineralny, ale o babydreamie napisala ze jest ok. a z ziajki ten spf 30 z lewkiem na etykiecie jest mineralny.

Stary 2017-05-11, 14:55   #4136
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:

W końcu majowa pogoda!
Nie nie, to mój tekst: D

Ja miałam w zeszłym roku ziajke i to jest mineralny filtr, bo też szukałam co myśli srokao: P

A to już czas na smarowanie filtrami? :O to ja w lesie jestem z takimi sprawami
Stary 2017-05-11, 15:11   #4137
CarycaKatharina
Zadomowienie

Lena wiesz, ja sie w weekend majowy spalilam se twarz 😎

Stary 2017-05-11, 17:25   #4138
Lena_Marlena
Rozeznanie

Serio?? Ale że w Polsce?? Jestem w szoku, u nas non stop pochmurno, słońca jak na lekarstwo, nawet nie pomyślałam o filtrze: o muszę w takim razie poszukać gdzie mam ten zeszłoroczny

Stary 2017-05-11, 19:13   #4139
201711281320
Konto usunięte

U nas dzisiaj taka piękna pogoda, że można by się spalić. Byliśmy dużo na dworze ale nie posmarowałam Ignasia. Troszkę sobie buzię opali najwyżej

Ignaś już śpi, jedna drzemka tylko była to padł szybko.

Kupiłam sobie dzisiaj, po kilku latach przerwy, farbę do włosów. Niestety z taką ilością siwych pasm już nie mam za bardzo wyboru
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 19:30   #4140
Lena_Marlena
Rozeznanie

To ja w innym kraju mieszkam chyba bo dziś też u mnie ani widu słońca: P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości