|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
|
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
udalo mi sie dzisiaj pocwiczyc oj, ale sie zmachalam - kiepsko z moja kondycjaciwczylam 40 min pump it up - gorąco polcam a na obiad w nagrode zrobilam sobie FRYTKIz selera ![]() i rybę zapiekaną z cebulką nawet dobre chociaz rybka moglaby byc smaczniejsza macie dziewczyny pomysly na smaczne przepisy na ryby (filety z mintaja)??? kolacja - jajko na twardo a co do galaretek to musze sprawdzic jeszcze raz te biedronke bo kiedys juz poszukiwalam tam galaretk bez cukru ale mieli tylko 3 - paki słodzone galaretki |
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zielony groszek od II fazy (według przewodnika) a na I fazie to jakiś bezłykowy, cokolwiek to znaczy
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Dziewczyny,
U mnie dzisiejszy dzień również minął pozytywnie, wiosennie i wesoło Mimo, że jestem przed okresem i mam chwilowe dołki, boleści i opuchnięcia, wczoraj i dzisiaj dobry humorek mnie nie opuszczał. Podobno jutro ma u nas padać, więc pewnie mi minka zrzednie. Ale nie ma się co jeszcze negatywnie nastawiać, może będzie ok ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I śniadanie - omlet wg przepisu Ahcak z serkiem białym z aromatem waniliowym i odrobiną słodziku Mniaami II śniadanie - 15 połówek orzechów włoskich Obiad - 5 kotletów sojowych z sosem pieczarkowym plus surówka z kiszonej kapusty Przekąska - Kubek soku pomidorowego Kolacja - pół puszki tuńczyka w sosie własnym + pomidor Myślę, że dzisiaj zjadłam wreszcie dość sporo jedzenia A z ćwiczeń godzinny rowerek i godzinny z psem spacerek. Oczywiście po południu już nic nie poćwiczyłam, bo mój TŻ namówił mnie na popołudniową drzemkę (jedynie spaliliśmy trochę kalorii przed drzemką :p), a potem obejrzeliśmy bardzo dobry polski film "Wszystko będzie dobrze" Naprawdę polecam. Idzie się wzruszyć ... A teraz to ja idę spać, więc już nie poćwiczę... No chyba, że znowu spalimy trochę kalorii przed snem. Hmm... niegłupie I podobno pomaga na PMS ![]() Telik - nioo też tak myślę, że z nas omletowe potwory Ale to chyba dobrze - omlet jest szybki, smaczny i długo trzyma Jak to mówią nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu .... Ale babciom i mamom to się zawsze wybacza ![]() Ahcak - zgodzę się z Tobą odnośnie wiosennych porządków. Zawsze robię je chętnie po zimie. Takie dokładne, z przeglądem szafy z ubraniami, wszystkich półek, przesadzaniem kwiatków, myciem okien itd. Uwielbiam to ![]() Eveniqa - tylko się teraz nie poddawaj! Nie zaprzepaściłaś całej diety. Dostajesz klapsa i nie grzesz więcej Jutro najwyżej poćwicz trochę więcej albo się pilnuj bardziej PowodzeniaDziewczyny, a ja Was zaskoczę - nie lubię galaretki (ani kisielu), więc chyba nie wybiorę się do Biedronki A powiedzcie mi jak smakuje masło orzechowe, bo nigdy nie jadłam. Ale może to dobre na przekąskę, czy może lepiej z nim nie zaczynać, bo takie dobre? Buziaczki i dobrej nocki. Lecę spalać kalorie, o ile TŻ nie zasnął
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończyłoby się na dnie słoika![]() Dobranoc, do jutra Kobity
|
|
#4118 |
|
BAN stały
|
dzien dobry
![]() zaczynam trzeci dzien - tym razem nie omlet, zeby sobie urozmaicic, ale gotuja mi sie jajka na twardo tym razem do od 8 do 13 bez chwili wytchnienia bede, wiec wiesniak na przekaske sie zmiesci gdzies tam moze a potem zaplanowalam sobie mega fajny obiad, ktorego jeszcze nigdy nie robilam, ale moze wyjdzie - jak bedzie dobry to napisze co mi do glowy przyszlo ![]() Agneska - a ja myslalam ze jestem tu jedyna ktorej nie rusza zadna galaretka i kisiel ale z maslem orzechowym nie radze zaczynac... Ahcak - przywolalas wspomnienie o moim ulubionym batonie :P niedobra Ty! hihi |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj znów porażka ;/
na dodatek znów nie mam już ochoty na to odchudzanie, no ale musze wytrzymać. i przedułużę sobie Ifazę o tydzień.. |
|
|
|
#4120 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki,
Wstałam jak zawsze o 6.30, chociaż dzisiaj się gorzej wstawało, bo u mnie ciemno za oknem i tylko słychać jak pada deszcz ... No, ale cóż - z pieskiem trzeba iść na poranny spacerek, bo jej to akurat nie przeszkadza taka pogoda Potem muszę wyprawić TŻta do pracy i brać się za jakieś śniadanko ... Też dzisiaj chyba odpuszczę sobie omlet, ale ja nie lubię jajek na twardo, więc w sumie jeszcze nie wiem, co zjem. Na razie nie jestem głodna, poczekam aż zrobi się 8-ma, zajrzę do lodówki i pewnie wpadnę na jakiś pomysł Dzisiaj lecę do pracy na 8.30, a po pracy, na 11.00 skoczę na basen... No a wieczorkiem spróbuję się zmusić do jakiegoś rowerka czy coś takiego, ale TŻ mi tego nie ułatwia Zobaczymy Cytat:
Cytat:
Ale zapomnijmy o tym, hehe. Kisielu nienawidzę za jego smak i chyba przede wszystkim konsystencję ... Ale tak jak pisałam wyżej, ja jestem "francuski piesek" i wielu rzeczy do jedzenia nie lubię, w tym niektóre słodkości... A z masłem orzechowym faktycznie nie będę zaczynać... Tak jak piszę nie bardzo mi smakował Kit Kat z tym masłem orzechowym, ale jakbym tak może wzięła na łyżeczkę, to kto wie. Lepiej nie kusić losu To miłego poranka Dziewczyny i do zobaczenia później
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to dobre fluidy, żeby Ci dalej szło świetnie Buziaczki i trzymam kciuki
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Agneska, dziękuję
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez uwielbiam masełko orzechowe
najbardziej takie z kawałkami orzeszków mniaaaam. Kiedyś kumpela przywiozła mi ze stanów pudło 3 kg i sama zjadłam w dwa czy trzy miesiące u mnie wagowy zastój ale nie zrażam sie, jeszcze będzie lepiej.. przede mną do zrzucenia tylko 7 kg, nie poddam sie, w koncu zrzuciłam 11.. a jeszcze wczoraj imieniny w pracy i musiałam zjeść ciasto ![]() laski mam do was pytanie.... jak radzicie sobie z cellulitem? ja go zawsze troche miałam, ale teraz jak sie tyle odchudziłam bez ćwiczeń (dopiero zaczęłam ćwiczyć) to moje ciałko wygląda dość paskudnie.... biorę CLA i to trochę pomaga, Tz mnie masuje, ale dalej wyglądam jakbym miała spodenki z gąbki co mogłabym zrobic jeszcze poradźcie
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dzis potworny dzien. nie moglam sie dobudzic, bylo mi slabo, a teraz jest mi mega niedobrze... zmuszam sie do twarozka ze szczypiorkiem, ale zaraz chyba to wszystko zwroce... co jest?!
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Melduję się po wczorajszej nieobecności - zaliczyłam ładnie egzamin i jestem teraz mgr (magazynier? ;D). Nawet miło było na egzaminie
![]() Wracam te na plaże, w końcu życie trochę się ustabilizuje i nie będę się odstresować słodyczami. Choć po ostatnim maratonie zostały pewne zapasy (piwko, batoniki, bombonierka). Najbardziej ucieszyło mnie, że mąż sam zaczął naciskać na powrót do diety - bo jak twierdzi, doskonale się na niej czuje. Jestem happy ^^ Teraz lecę na aerobik
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj pierwszy raz od nie wiem kiedy zjadłam ciepłe śniadanie - puszysty pyszniutki omlecik ze szczypiorkiem
Normalnie warto się pofatygowac i go zrobić
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
Dzis juz czuje sie lepoiej i po wczorjszych cwiczeniach o niebo lepiej wygladam. Niewiem czy to moja psychika czy takie puchniecie czy co ale wkazdym razie dalej brzuszek plasciutki , no..... a nogi to swoja droga.... spuchlyy na okres ale itak dzis juz troche lepuej. Brzuch mnie juz tez nie boli. Ide zaraz z pieskiem na spacerek i biore sie za sniadanko. Dzis zjem albo serek wiejksi albo onleta ale nie na slodko A co do cellulitu to mi znikł (a milamam mega duzo jak siadalam albo naciskalam skore to az takie dziury byly) robilam peeling z kawy 3-4 razy w tygodniu,codziennie sie masowalam rano i wieczorem i smarowalam zelem nivea cellulite god bye (najpierw zel potem masaz takie sczypanie i ugniatanie), no a potem doszly te masaze mojego chlopaka on tak mocno ugniatal i trzesl itp..... i juz niemam a od kad zaczelam te filmiki cwiczyc to juz w ogole skóra napięta . Ja ogolnie polecam masaze 2 razy dziennie ale z tym zelem jest naprawde setny polecam go bo mi bardzo pomogl.
|
#4128 |
|
BAN stały
|
cześć dziewczynki koczane , ja zaczełam dziś 8 dzień plażowania
jak narazie bez większych grzechów... dziś na śniadanko zjadłam wieśniaka light i rolmopsa w zalewie bez cukru
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
kochane a grzybki marynowane można??? ;>
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powitałam dzień jajecznicą z pomidorkiem, pycha
Wiecie co mnie najbardziej wkurza, że człowiek odchudza się kilka miesięcy, później dwa dni normalnego jedzenia czyli np. kilka kromek pieczywa, dwa ziemniaki, mięsko w panierce - i dwa kg. więcej na wadze !!!!!!!!!! To chyba nie powinno tak być ???? Dlaczego dwa dni=2 kg więcej na wadze ? Organizm tak się odzwyczaił, że nie toleruje węglowodanów ![]() :conf used:Wczoraj weszłam na wagę i został jeszcze kilogram po weekendzie, ehhh wkurza mnie to ![]() P.s Z tego co czytam to nie tylko u mnie tak jest, Privativ też o tym pisała?! |
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli w marynacie nie ma cukru, to mozna.
|
|
|
|
#4132 |
|
BAN stały
|
ale te dwa kilo wtedy to nie jest tłuszcz tylko to jedzenie które zjadłyście tyle waży, wystarczy potem jeden dzień zdrowego żywienia i już po kilogramach... i mówie to ja co przez tydzień potrafie przytyć 5 kg
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: glizdka no właśnie to samo chciałam powiedzieć - przecież jak np. wypiję 2l wody, to też ważę 2kg więcej, a skoro jadłaś węglodowany, to masz je w sobie jakiś czas, nie? Musisz wszystko strawić itd, a to troszkę trwa, więc nie ma co podnosić alarmu, tylko obserwowac!
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
dorinka30 ja tez tak mam,potrafie w ciagu 2 dni jedzenia wepchnac wsiebuie tyle ze 2 kilo wiecej;/ tak jak teraa;/ ale co ja na toporadze.....juz tak mam..
silna wola jest ale czasem dopada mnie obzarstwo i nie moge wtedy zapanowac nad tym...
|
#4135 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda, że było więcej strachu niż to wart? I o to chodzi A teraz grzecznie wracaj na plażę. Życzę dużo słońca ![]() Cytat:
Ja również zjadłam dzisiaj jednak omleta na śniadanie, ale nie na słodko, lecz z sosem pieczarkowym, który mi został wczoraj od obiadu. Kurczę, ale to było pyszne. Polecam Omlet był z jednego jajka, bo mi się skończyły, hehe Ale i tak wyszło tego bardzo dużo. Do omleta dodałam kawałki sera żółtego (chudego), które tak fajnie się przysmażyły. Pyszności
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale Ty mówisz, że dopada Cię obżarstwo a mnie nie, byłam u mamy i chciałam zjeść bez fanaberii ale w miarę sensownie, małe porcje i dużo warzyw do tego itp. Zasady z grubsza były zachowane
|
|||
|
|
|
#4137 |
|
BAN stały
|
dziewczyny a jak robicie tego omleta to on tez wam taki cieniutki jak naleśnik wychodzi???? bo mi tak i sie nim nigdy nie moge najeść
|
|
|
|
#4138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robię tak, że miksuję ze sobą dwa jajka zwykle. Jak mi się chce to wcześniej ubijam na pianę białka i dodaję żółtka, a jak nie mam czasu to razem jajka miksuję. Do tego odrobinę mleka 0,5%, tak na oko Sól, pieprz, przyprawy jeżeli na słono, albo odrobinę soli, jeżeli dodatek będzie słodki Moim zdaniem ważne jest, żeby olej czy oliwa miała odpowiednią temperaturę i żeby jej było mało. Taka odrobinka jak do naleśników. Musi być gorąca i wtedy wylewam na patelnię całą to masę i na małym ogniu czekam aż się zetnie góra, na tyle, żebym mogła ten omlet obrócić bez problemu I właśnie jak go obrócę, to on wtedy tak "puchnie" - jest strasznie pulchny i ogromniasty. I naprawdę da się pojeść. Myślę, że sekret właśnie tkwi w ubijaniu, małej ilości oliwy i odpowiedniej temperaturze
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4140 |
|
BAN stały
|
a ja tylko jajka sobie troszkę rozbełtywałam i nie dodawałam mleka... to dzisiaj zrobie tak jak mi napisałaś Agnesko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

oj, ale sie zmachalam - kiepsko z moja kondycja

Normalnie warto się pofatygowac i go zrobić
To chyba nie powinno tak być ???? Dlaczego dwa dni=2 kg więcej na wadze ? Organizm tak się odzwyczaił, że nie toleruje węglowodanów
zębole