|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() a co do brzucha - wywala mi trochę wieczorami, w niektórych spodniach rozpinam guzik, bo mi niewygodnie, ale poza tym jeszcze nic nie widać. nie jesteś sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ależ nam obrodziło dziś w nowe mamuśki. witajcie dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Zgłaszam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O twardnieniu brzucha słyszałam, chyba nie stwierdziłam u siebie - albo nie poznałam ![]() Mnie ostatnio też coś kłuje - poniżej pępka i bardziej po prawej stronie. Miałam tak już ze 2 tyg. temu, potem przeszło i teraz znowu... Mówię sobie, ze to się coś tam rozciąga ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Witaj ![]() ![]() A ja właśnie zaszalałam - wyprasowałam teściowej firanki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sa tez takie wozki pol-spacerowki, pol-glebokie. Duzo lzejsze, a to uwazam duza zaleta. Dla mnie najwazniejsze bedzie, zeby sie latwo skladal do samochodu. Kazdy ma swoje priorytety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Wogole ledwo sie zgodził, żeby moj mąż byl obecny przy usg, ale ja dopiełam swego i jestem bardzo zadowolona ![]() A no i nie mam nawet czym się pochwalić, bo te fotki co mi dał to są takie, że nic konkretnego na nich nie widać ![]() Ale najwazniejsze, że z maleństwem wszystko ok. Rybulka - witaj ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-11-13 o 06:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Dzień dobry laski. I witam nowe mamuśki - widzę, że się ich namnożyło od wczoraj jak grzybów. ![]() U mnie nocka minęła spoko. Od 20:30 spałam do 6 rano - szok. Ale też miałam wyjątkowo wygodnie, bo jeden futer spał sobie w drugim pokoju, a mąż był w pracy. Więc spałyśmy sobie z moją koteczką we dwie. ![]() Mój gin jest dziś od 9:30 ale chyba trochę odczekam, nie wryję się tak laskom jak świnka na początek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Co Wy kobity myślicie o takich mocno kolorowych, wzorzystych, bajeranckich matach edukacyjnych? Przeglądam sobie allegro i ja sama dostaję ocznego pier.dol.ca...
![]() A podobno kolory dla malucha powinny być raczej stonowane, a jeśli już ostre, to pojedynczo. A najlepsza to jest chyba w ogóle różowa z tej serii Tiny Love. Po tej to nawet ja tracę ostrość widzenia. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-13 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zadomowienie
|
ja myśle, że z tymi kolorami to trzeba rozsądnie. Ja juz wczoraj dostawałam oczopląsu, jak ogladała co niektóre pościele dla maluszków
![]() Te maty nie są jeszcze takie tragiczne. Ta zielona najbardziej siarczysta ![]() No i jeszcze trzeba brać porawke na to, że jednak kolory na zdjęciu są jednak troche inne niż w rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam tę różową i dodałam wyżej... szał. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-13 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | ||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry w piatek trzynastego
![]() Cytat:
Ja biore multi tabsa dla ciezarnych. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1523301 3]tak sobie sypnę mądrością własną... ![]() ja się nie szczepię, nie mam ochoty na eksperymenty teraz, a z resztą nie wpadajmy w paranoję ![]() Masz napewno po czesci racje ale mysle, ze czesc osob, z grupy ktora wymienilas i ktora sie bulwersuje najbardziej, w momenicie gdy szczepionka bedzie juz dostepna powie, ze sie nie bedzie szczepic bo to najprawdopodobniej spisek i rzad wraz z kosmitami chce ich zla.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Czesc babeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() Kropka, to kciuki za wizyte dzisiejsza. Bedzie na stowe dobrze! Maty faktycznie szlone kolorystycznie. Mi sie zakrecilo w glowie od patrzenia. Chyba wolalabym jasniejsze, pastelowe z kilkoma widocznymi elementami ale to ja...a jak widzi to dzieciec ![]()
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
matami to ja się na razie w ogóle nie interesowałam...
![]() za to mój małż przerażony jest, że jeśli będzie corka, to wszystko wokół stanie się różowe. oboje chcielibyśmy tego uniknąć, ale zdaję sobie sprawę, że to jednak trudne jest. wszędzie atakują tym różem, a w przedszkolu dziewczynki czują się "lepsze", jak mają coś różowego i błyszczącego. siłą rzeczy te inne, które tak nie wyglądają, też chcą takie być... |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano właśnie. Ja też tak pod tym kątem patrzę. I przyglądam się takim mniej oczo.***.nym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry mamuśki
![]() Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1942629.html Mnie takie maty wydają się odpowiednie,w końcu dziecko uczy się rozpoznawać kolory i kształty i powinno mieć kontakt z takimi cackami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Zadomowienie
|
O kurcze, te bezowe sa piekne!
Sama moglabym tam lezec ![]()
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli dziecko w 4 miesiącu jest w stanie odróżnić już odcienie szarości, to taki mega kolorowy i usiany mocno różnymi elementami widok, może tylko zmęczyć. Z art. wynika, że należy zadbać o ciekawy widok dla dziecka i wystarczy gdy składa się on z kilku kolorowych elementów. No i powinny się one zmieniać. W matach takiej opcji nie ma niestety. No i odległość. Te kolorowe przedmioty powinny rzekomo wisieć na 20-25cm od buzi malucha. Wychodzi na to, że raczej nie wskazane by taki 2-3 miesięczny malec leżał na takiej kolorowej macie na brzuchu... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-13 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Raczkowanie
|
Myśle,że mata w jednej tonacji kolorystycznej (rózowa czy beżowa)to też przesada.W końcu dziecko ma poznawać świat a nie wpatrywać się w jeden kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się
![]() pokazałam małżowi wczoraj tę aukcję z przewijakiem z Ikei, opowiedziałam, jak sobie wyobrażam pokój dzidka i przyjął moją koncepcję ![]() pokój będziemy urządzali od zera, a że dzięki teściom, którzy się zaoferowali za wszystko zapłacić, nie muszę się martwić kosztami, będę mogła swoją wizję zrealizować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | ||
Zakorzenienie
|
Też tak myślę. A u góry można powiesić jakieś kolorowe misiaki, gdy już przyjdzie taki czas dla malucha.
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wraz z rozwojem dziecka nalezy stopniowo dostarczac mu m.in. walorow kolorystcznych. Taka kolorowa mata nic nie daje oprocz zmeczenia. Cytat:
Swiat pozna dzieki rodzicom a nie macie ![]() Cytat:
My mamy, jak klika dziewczyn, zielony ale po prostu zostal tak kiedys pomalowany.Teraz jest tam graciarnia. Cytat:
![]() ad 2 znowu sie zgadzam ![]() ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-11-13 o 08:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15239820] Ja dzisiaj nie wytrzymałam, byłam w ulubionym ciuchlandzie i... za 12zł mam 2 sukienusie :d No nie ma bata, dziewucha musi być ![]() ![]() cudne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dobrze, ![]() Cytat:
![]() witaj. ![]() Cytat:
![]() Maks nie używał maty, jakoś na niego nie działała. Uwielbiał za to karuzelkę nad łóżeczkiem, albo kładłam go na brzuszku na podłodze na puzzlach piankowych a 20-30cm przed jego oczkami stawiałam mu sztywna kolorową książeczkę, ![]() ![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zadomowienie
|
rzeczywiscie szał
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze no i rzeczywiście dziś piatek i w dodatku 13 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego,że w macie nie ma możliwosci doczepiania elementów a dekoracje powinny sięzmieniać to jest taka możliwość.Zawsze można cos doczepić a ja dziecka nie zamierzam trzymać cały czas tylko na macie ale i w łóżeczku,wózku czy leżaczku i wszędzie coś się zawsze doczepia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
Witam piątkowo !
![]() lea35 velluto ałła gratuluję dobrych wyników ![]() Witam też nowe mamusie ![]() kropka75 powodzenia u lekarza i czekam na wiadomości ![]() Co do mat edukacyjnych to ja uważam,że we wszystkim powinien być umiar i zdrowy rozsądek. Wybrałabym nie najbardziej pstrokatą,ale i nie zupełnie pastelową ![]() lea35 skoro czujesz,że to chłopiec,to musi być ![]() W mojej pierwszej ciąży tak się nakręciłam na dziewczynkę....Jak lekarz zrobił mi USG i powiedział,że będzie chłopak to normalnie jakby ktoś mi w mordę przywalił.Ale szybko się przestawiłam i bardzo się z niego cieszyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja nie tyle czuję, co mam niemalże pewność, że to coś miedzy nóżkami mojego dzidka, widoczne na drugiej fotce, to siusiok właśnie. ![]() A jeśli nie, to dziewczynka będzie dla mnie tak samo wielką radością. ![]() Jakoś nie nastawiam się co do płci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
no tak. mam. wiele rzeczy im zawdzięczamy, ale niestety jest i druga strona medalu, bo teścia nie znoszę, a muszę się szczerzyć i być miła, właśnie dlatego, że tyle już dał i obiecał więcej. czasem mam ochotę coś mu przygadać, ale gryzę się w język.
Cytat:
w odróżnieniu od Was, mój dom to kolory natury - beże i ich odcienie na ścianach, dużo drewna i kamienia. do jasnych ścian drzwi i meble w kolorach orzecha, jasne dodatki na ciemnych meblach. może Wam kiedyś pokażę fotki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() super. wygląda, jakby rzeczywiście coś tam było ![]() z imion 3-sylabowych proponuję Radosław - jak mój małż ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-13 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]
Maks nie używał maty, jakoś na niego nie działała. Uwielbiał za to karuzelkę nad łóżeczkiem, albo kładłam go na brzuszku na podłodze na puzzlach piankowych a 20-30cm przed jego oczkami stawiałam mu sztywna kolorową książeczkę, ![]() ![]() My dla młodego też nie mieliśmy maty, był koc i kolorowe zabawki. ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868] Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja np. nie zamierzam w ciągu dnia trzymać malucha cały czas w łóżeczku, bo nic nie zrobię, łóżeczko mam w sypialni, a sypialni z kuchni nie widzę. Tym bardziej na leżaczku, bo jest niezdrowy dla kręgosłupa. Maluch będzie mi towarzyszył na leżąco, więc mata, koc - to ważne dla mnie zakupy i dziecko będzie w nich przebywać długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No własnie,dziecko nie będzie leżało cały dzień na macie,wiec nie powinna ona mieć na nie złego wpływu czy je zmęczyć.Mata to tylko jedna z jego atrakcji a jak już nazywa się edukacyjna to wiadomo,ze powinna przysłużyć się do poznania.Gdybyśmy świat poznawali tylko przez rodziców ,nikt by nie wieszał dziecku zabawek i nie kupował edukacyjnych gadzetów..Siwat poznajemy przez wszystko co Nas otacza.Na co dzień dziecko nie otacza się taką różnorodnością kolorów jaka jest na takiej macie.Ja nie mam w domu pstrokatych ścian i nie ubieram się jak choinka by dziecko mogło podziwiać wszystkie kolory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja chcę (może to głupie), żeby imiona moich dzieci razem też ładnie brzmiały, np. Maksymilian i Zuzanna- jakoś tak fajnie pasuje. Moi sąsiedzi maja parkę: Stanisław i Dżesika (z taką właśnie pisownią)- nie podoba mi się takie zestawienie w rodzinie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.