|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się Cytat:
U nas zostanie Oliwia jeśli będzie dziewczynka ![]() --- Dzień dobry Dziś znów spaliśmy do 10:30 Teraz gotuje się rosołek a mężul pojechał do praktikera Później muszę go posłać do kościoła po gazetkę Bo kolędy się znów zaczynają
|
||||
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
katherine ja nigdy nie rozumiałam i pewnie nie zrozumie jak ktoś odchodzi z tego świata. Bardzo to przykre.
MoTyleKsw przykre to co piszesz o koleżance. Szkoda że nie znalazła pomocy jak najbardziej tego potrzebowała. vil my też właśnie z TŻtem mamy wszystko oddzielnie i jakby się coś stało to ani ja nie wejdę na jego konto ani on na moje. Z tym że ja nie chciałam konta wspólnego ze względu na moją pracę. Ale też myślę żeby to zmienić. No ale mój TŻ gada tak samo jak Ty- no bo przecież nic się nie stanie. Co do końca świata to mam ostatnio właśnie sny że jak jedziemy na święta do mnie do domu (a jedziemy 21.12) to mamy wypadek albo jest burza albo coś. Paranoja jakaś w piątek też siedzieliśmy w domu. TŻ się uczył, ja coś tam robiłam i nawet mi przez myśl nie przeszło że są andrzejki. Kurcze nawet na sylwka nie mamy pomysłów. |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tego sylwestra do 16 czy 18 spędzam w pracy.. na spozywce będą tłumy a ja na bank sie wynmudzę, więc już nie zdążę się zrobić ani nigdzie jechać. tż chyba też będzie w sylwestra pracował.. tak więc poczekam o 12stej przed tv, popatrze przez okno i pouspakajam koty(boją się fakerwerków) i pójdę spać, ale jedzonka ful narobię,lubię sylwestrowe jedzonko.. tak jak świąteczne. eh.. ja każde jedzonko lubię
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
ja co roku spędzałam wigilię albo sylwestra w pracy ... albo to i to. tzn wiadomo, tak jak axella, do którejś tam godziny. w tym roku mam pełnię szczęścia, bo w końcu będę miała czas nauczyć się robić jakieś wigilijne potrawy
ale na sylwka chyba nigdzie się nie wybieramy ... chyba że mi gin powie, że już WSZYSTKO w porządku ... na razie znajomi się do nas wpraszają ![]() dobra pędzę bo rozwód będzie miłego popołudnia |
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście te ciasteczka?
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasteczka-balwanki ciasteczka_balwanki_3.jpg |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne robię jedne podobne tylko zamiast pianki czy co to jest daję malutką bezę ![]() uwielbiam jedzenie ![]() a do tego ładne, ciekawe... |
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to glaskanie pytalam, bo moja poprzednia kierowniczka, kiedy zobaczyla ze ciezarna kolezanka glaszcze sie po brzuchu robiac cos na kompie wrecz wyleciala na nia z buzia...ze nie wolno, ze to wywoluje skurcze. mowila, ze pozniej dziewczyny trafiaja co kilka dni do szpitala, lekarze nie maja pomyslu skad te skurcze, a to wszystko przez dotykanie brzucha. zawsze uwazalam ja za dziwna, wiec nie wiem czy to fakty czy jej wyobraznia ale jest matka dwojki dzieci...ja witam chyba w 16, bo mam 15 skonczonych i jeden dzien Cytat:
bo zastanawiam sie czy nie poszperac na chomikach w celu zwiekszenia playlisty hehe. Cytat:
http://www.garnek.pl/diabliii/1126084 http://www.garnek.pl/diabliii/1672100 http://www.garnek.pl/diabliii/1148265 dziecko ma wewnatrz fotelik, moze siedziec. fotelik jest obrotowy, zeby ulatwic dostep do wszystkich zabawek. tego sprzetu siostrzeniec uzywal dlugo i czesto siostra mogla spokojnie wyjsc do kuchni i wiedziala, ze nic sobie nie zrobi.A sny macie okropne! ja mialam taki okres, kiedy panikowalam z tymi badaniami genetycznymi, ze wlasciwie co noc snily mi sie koszmary. kiedy odpuscilam - wszystko wrocilo do normy moze musicie posluchac jakiejs fajnej muzyki? obejrzec porzadna komedie? znow polece kolekcje bobasa moze to pomoze - wlaczyc przed snem i usmiechac sie!
|
|||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Co do głaskania brzucha to niektóre kobiety w ciąży mają zakaz ale jeśli wszystko jest ok to można. Ja sobie nie wyobrażam nie głaskać
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
axella pokaż buty
![]() chciałam piec pierniki i wiecie że nie mogę kupić przyprawy do piernika coś jest nie tak z tymi kotami bo moi bracia mają po dwa i też wolą ich pieszczoty niż ich kobiet w ogóle jeden kot to jest jakiś maso bo najbardziej lubi jak się go klepie (a wręcz bije) po tyłku, a najlepiej z boku z prawej, lewej, prawej, lewej. Na początku jak zobaczyłam to krzyczałam na brata że mu krzywdę robi ale kot ewidentnie to uwielbiał.marchewka jak czytałam "recenzje" z porodów to też mnie strach ogarnął więc lepiej nie czytać ale myślę że to w dużej mierze zależy od tego na jakiego lekarza i położną trafimy a na to niestety wpływu nie mamy.diabli jak to miałaś nalot??? w ogóle musisz im otworzyć drzwi? bo ja z zasady nikomu nie otwieram. Mój lekarz cały czas mi pisze że muszę leżeć ( mimo że już nie muszę). I teraz jak zaniosłam zwolnienie to dr ponoć powiedziała że trzeba nasłać na mnie kontrolę czy faktycznie leżę ![]() I ciekawa jestem gdzie one by poszły bo ja mam na zwolnieniu adres zameldowania a mieszkam w innym województwie. Wie któraś jak to jest? diabli to ja niedługo będę w takiej sytuacji jak Ty. Będę zwolniona i do końca ciąży kasę z L4 będzie mi wypłacał ZUS. I właśnie też się dowiadywałam jak z macierzyńskim i raczej nam się nie należy. Myss piękna sukienka. A nie możesz wypożyczyć futerka w sklepie? |
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to tak samo jak ja. W Policach byłam i dobrze wspominam ten szpital, ale w Zdrojach mają najlepszy sprzęt np. do ratowania dzieci
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale u Was duże zmiany jak na niego wpłynęłaś?wózek? kupiłaś już- to trochę szybko. Pokaż fotkę my prawdopodobnie dostaniemy wózek od rodziny (używany x-lander)mam od wczoraj wrażenie że brzuszek mi zmalał nie wiem czemu, ale tak jakoś wygląda. Za to piersi rooosną ale codziennie czuję delikatne ruchy dziecka
|
||||
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w zusie panie od razu mowily, ze jesli mieszkam gdzie indziej to na odwrocie L4 musze pisac "podczas zwolnienia lekarskiego przebywam pod adresem..." znajoma nie podala innego adresu, bo wynajmuje mieszkanie. wstrzymali jej zasilek do wyjasnien. tam gdzie jest zameldowana poszlo pismo, ale rzadko tam bywa. poszla do zusu zapytac kiedy beda pieniadze, a panie mowia, ze wstrzymane i ma szybko biec wyjasniac. pieniadze dostala dopiero przy nastepnym ksiegowaniu...sporo sie nabiegala zeby to odkrecic.myslalam, ze tylko ja mam tak przesrane, ze zostane bez kasy ale to jest pikus. nie wiem co z ubezpieczeniem...bo ok, ojciec dziecka moze je ubezpieczyc u siebie. a co ze mna? nie mamy slubu, bo tak podlaczylabym sie i ja. brac cywilny tylko po to zebym mogla isc spokojnie do lekarza? niby do gin chodze prywatnie, podczas pologu podobno przysluguje ubezpieczenie przez 42 dni.http://www.nfz-szczecin.pl/dowody_ubezpieczenia.htm Dowody ubezpieczenia i inne dokumenty potwierdzające prawo do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych 14.dla nieubezpieczonej kobiety w okresie ciąży, porodu i połogu, posiadającej obywatelstwo polskie i miejsce zamieszkania na terytorium RP: karta przebiegu ciąży i dokument stwierdzający tożsamość; dla kobiety w okresie połogu (do 42 dnia po porodzie) - skrócony odpis aktu urodzenia dziecka i dokument stwierdzający tożsamość matki. nie wiem jak to najlepiej rozwiazac, chyba wezmiemy ten cywilny choc to troche glupie... urzad pracy mnie nie zarejestruje, bo nie bede zdolna do podjecia pracy, mops? oni chyba nie maja takich uprawnien.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-02 o 12:56 |
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cieplunie takie zwyyyykłe kozaczki z miśkiem w środku co do kotów to moja jedna też woli klepanie po dupce niz głaskanie ![]() ale ona jest w ogóle pieskiem ![]() a drugą dziś przyłapałam siedzącą W kiblu pierwszy i ostatni raz zostala otwarta klapa, ![]() aaaaaa....nie pochwaliłam się ![]() ŚLUBU NIE BĘDZIE !!! przekłądamy to na po urodzeniu bejbika,na lato ![]() powodów mamy masę i tak będzie najlepiej..i najcieplej ![]() czas na liczby: 19go,czyli za 17dni pewnie poznam płeć bejbi a za 22dni wigilia moje ukochane święta ![]() jutro zaczynam 18tydzień od pół roku nie palę za 4dni Mikołajki przytyłąm prawie 6kilo jeszcze 22 tygodnie do konca (choć jestem w stu procentach pewna,że będzie szybciej )
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam jakis czas temu wspaniale ksiazeczki dla niemowlaka wyd. Bellona http://ksiegarnia.bellona.pl/index.p...&page=&showrec=
http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?bid=1635&c=boo jesli ktoras chce to jest akurat jedna dostepna na allegro. bardzo polecam http://allegro.pl/ksiazeczka-na-zaku...825830818.html pojawiaja sie od czasu do czasu, kupilam juz kilka kompletow, bo zawsze sa za smieszne pieniadze (uzywane) i rozdaje pozniej dzieciaczkom znajomych maluchy bawia sie co najmniej do 3 lat...rodzice zachwycaja sie gdzie to ciotka polonistka dorwala :P w wydawnictwie juz daaawno ich nie ma, bo to seria sprzed lat.
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaki? na 3 kółka?
colorblue za 14 tc Cytat:
No może jeszcze to że teraz mamy pokoje przechodnie a w mieszkaniu miałam normalnie. axella co za sen No właśnie co z Meli? może zajęta jest, gdzieś pojechała ![]() Justi fajne te ciasteczka, ja muszę w końcu upiec te pierniki. diabli za 16 tc.Kurcze tak sobie myślę "ale wy już macie wysokie te ciąże" a ja przecież już w 19 tc jestem ![]() diabli świetny ten "jumper" nigdy nie widziałam czegoś takiego. diabli ciężką sprawę masz z tym ubezpieczeniem, ja jak co to będę na męża. Cytat:
(każdy ma na drzwiach) mam nadzieję że mnie nie sprawdzą.---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- axella też czekam i czekam na wigilię, nawet dni odliczam za brak palenia gratuluję i mam nadzieję że nigdy do tego nie powrócisz. Jak byłam mała to mój dziadek miał raka płuc (strasznie dużo palił) no i dostał krwotoku podczas śniadania wielkanocnego. My wszytskie dzieciaki widzieliśmy jak umiera, bardzo to wpłynęło na nas bo ani ja ani nikt z mojego rodzeństwa nie pali. Ja też myślę że wcześniej urodzę. W ogóle dziwna rzecz, z om wychodzi mi termin na 3 maja, z USG na 27 kwietnia a lekarz w karcie ciąży wpisał 5 maja nie rozumie tego.diabli ja w piątek oglądałam na all książeczki dla dzieci ale takie tekturowe. Można tanio kupić używane (za 2 zł). |
||
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 4 ![]() chciałam pokazać ale za cholerę nigdzie go nie ma, kupie to porobię foty, ale to spooro po nowym roku.. nie sprawdziłąm ile ma gwarancji.. wczoraj się mega wk***iłam bo mama tż wyjechala z tekstem,że "kupowanie rzeczy dla dziecka przed porodem to zły pomysł bo można poronić i że ona ogólnie w to nie wierzy ale jedna babka urodziła martwe dziecko a kupowałą wczesniej.."niby w to nie wierzy a ja k***wa zestresowana od razu. nie wierzę w to, ona też nie więc na jaką cholerę mówić o takich rzeczach ?! żeby postraszyć? pochwalić się wiedzą o głupim przesądzie?! wrrrrr ale tż kochany powiedział,że nikt ale to nikt nie będzie się wtrącał w wychowanie naszych dzieci.. bardzo się cieszę aaaaa.. w czesiociuchu bluzinka taka a la amerykanski futbolista kosztowala 90pln.. ![]() i te kocyki Ani Muchy były.. eh, sama "szmateczka" taka z 20cm na 30cm kosztowała prawie stówkę.. chyba odpuszczam |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lezy na strychu i niebawem bedzie nasz ![]() co do ubezpieczenia, to pewnie slub rozwiaze problem, tylko dla mnie to takie smieszne jak, jak pani w zusie mi mowi, ze chyba tylko legalizacja zwiazku mi pozostaje :P takie mamy smieszne panstwo. kochamy sie, jestesmy ze soba 8 lat, od 4 mieszkamy razem - nawet babcia pogodzila sie chyba z tym, ze nam sie do slubu nie spieszy, bo nic w naszym zyciu nie zmieni. pamietam jak babcia miala okres, gdzie przy kazdych odwiedzinach wolala nas do siebie i wyciagala swoje zloto "macie przetopicie sobie na obraczki" :P a co do skrzynki |
|
|
|
|
#4129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet ma problem ich rozliczyć za te kilka dni za prace ,żeby mieli za co do domu wrócić, a co dopiero zapłacić wypłatę? Niech ucieka stamtąd póki za dużo czasu nie zmarnował. Wysyłałam mu w piątek i sobotę ogłoszenia. Znalazł coś na Wrocławiu bliżej domu. Bardziej się będzie opłacało dać na miesięczny na pociąg niż jechać na dwa domy. No i codziennie byłby w domu. Jak zjadą z tej Warszawy to jedzie do Wrocławia się dogadywać i zobaczymy co to będzie... Cytat:
brrrCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idąc tym tropem to: 21 chcę iść do ginki i może wypatrzy co nie co między nogami czy coś dalej wisi czy nie A to będzie 17 tydzień okołoTo moje urodziny więc może prezent będzie ![]() Wigilia też ![]() Dzisiaj zaczęłam 14tc ![]() Nie palę od 6tc ![]() A co do tego ile do końca to się okaże ![]() Co do ślubu to super pomysł ![]() My chcem kościelny w sierpniu razem z chrzcinami
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i martwię się o Meli też!cholerka, chyba trzeba będzie na kluiew zostawić jakiś telefon czy coś ![]() nie chcę wrócić do fajek ![]() a co do książeczek-wczoraj z Tż piszczeliśmy ze szczęscia.. Empik.. Pamiętacie serię książeczek "Poczytaj mi mamo" SĄ ZEBRANE W TWARDOOKŁADKOWY, PIĘKNY,OBSZERNY ZBIÓR. nawet rysuneczki te same!!!!!!!!!!!!! jutro wyplatka i jadę po to jest promo więc chcę dorwać, bo moje zwykłe,miekkie wydanka moga nie przetrwać, a tak bardzo chcę by dziecko miało takie piękne bajki jak ja..a nie Ben Ten'y, komiksy itd.
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tą muzyką fajna sprawa, ja też staram się co jakiś czas puszczać jakąś releksacyjną dla siebie i bobaska, tylko mój mąż mówi, że już nie może od tego brzdękolenia
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
axella, takie? http://www.empik.com/poczytaj-mi-mam...9650,ksiazka-p
![]() ja mam zboczenie na punkcie ksiazek...tez marzy mi sie piekna dziecieca biblioteczka
|
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis malo odwazny ten moj gin hehe.czytaj, czytaj. jesli rodzice nie zaszczepia w dziecku milosci do ksiazek, to raczej juz po nie nie siegnie, a czasy mamy takie - ze sukcesem jest, jak ktos napisze wiecej niz 160znakow smsa |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już za tydzień chyba widzisz się z mężem? i jak wyjaśniła się już sytuacja z tym kiedy zacznie pracę?
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoo urodzinowy prezent mega ja musze mojego gina na litość wziąć żeby zobaczył co się tam chowa ![]() za nie palenie ![]() ja kościelnego nie będę mieć ale za to cywilny będzie porządny..
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Możesz powiedzieć w którym dokładnie dniu i tygodniu ciąży będziesz miała robione połówkowe?
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w środku te rysunki co kiedyś..a nie komputerowe brzydkie ufole.. Andersena i Grimma mam ![]() i te grube książeczki takie małe też, i to hurtowo ![]() zostały po nas w dobrym stanie. i co wieczór będzie jedna fajna baja ![]() mi tak rodzice czytali, albo rozdziałami Karolcię czy coś.. jeej,jakie to było fajne
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas na odwrót, teściowie zero zainteresowania czy coś kupujemy, czy mamy kasę. Nie ma tematu. W sumie to nawet nie wiem czy im powiedzieliśmy że kupiliśmy wózek. Jakoś nie pamiętam. Ja w styczniu chce już mieć prawie wszystko. Tylko kosmetyki sobie zostawię na ostatnią chwilę. pawie oczko zazdroszczę tych mocniejszych ruchów coś leniwy ten mój brzdąc. Ciekawe po kim ja właśnie nie mam w domu żadnych bajek dla dzieci a też chciałabym zacząć czytać. A muzyki jak na razie słuchałam na słuchawkach. Więc dzidzia nie słyszała
|
|
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze ślubem dobry pomysł za statystyki Cytat:
![]() Głupie gadanie Prawie każda z nas by musiała urodzić martwe dziecko bo już powoli robimy zakupy. Pocieszę Cię Moja koleżanka mi ostatnio wypaliła, że jej znajoma poroniła w 7miesiącu bo dostała jakiegoś skrętu macicy czy coś Bardzo chciałam o tym wiedzieć Cytat:
Ja też nie chcę wracać choć czasem mi się marzy dymek
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

bo do teściów mam zamiar się wybrać...

będzie Hania albo Eliza. jeszcze Emilkę rozważamy
U nas zostanie Oliwia jeśli będzie dziewczynka 

pierwszy i ostatni raz zostala otwarta klapa,
za 14 tc 

Moja koleżanka mi ostatnio wypaliła, że jej znajoma poroniła w 7miesiącu bo dostała jakiegoś skrętu macicy czy coś