|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
U nas dziś było 20 stopni 😎
Śliweczko, ja jestem załamana, bo mi siwych włosów teraz zaczęło przybywać 😑 Wcześniej jakieś pojedyncze miałam, a teraz coraz więcej ich odkrywam... |
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Lena u mnie tez pochmurno, ale jutro ma być 17 stopni i słoooońce
Krzyś jeszcze nie spi. Zasnął mi kurde o 17 i spał do 18. I nie śpi!!!! Wkurzyłam się już tym usypianiem i jem kolację, TŻ z nim siedzi, ale cos słyszę, że mocno sie chichrają zamiast wyciszać ... |
|
|
|
#4143 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73658316] Byłam dziś u dermatologa. Mam jedno znamię do wycięcia, na dekoldzie, chciałam, żeby mi je zobaczył czy się tam nic brzydkiego nie rozwija. Okazało się ze to nie znamię a brodawka i mogę wycinać jak mi przeszkadza ale nie muszę. W lipcu mam zaklepany termin u chirurga. Dziolchy poszlam z jednym znamieniem (czy brodawka, jak zwał tak zwał) a on rozebrał mnie do majtek! mam mnóstwo piepsztkow, wszędzie, wszystkie mi oglądał. Nawet skarpetki mi kazał zdjąć! I jeszcze się zapytał, czy w kroczu tez coś mam, urwalam krótkim i szybkim NIE! Badał mnie chyba z godzinę! Ale wyszłam spokojna, choć kazał mi się za pol roku pojawić na kontroli i mam obserwować znamię na piersi, jak się zmieni to przyjść wczesniej.[/QUOTE] dobry lekarz, ja powinnam się przejść ze starszakiem. Piegowaci jesteśmy od stóp do głów, a nigdy nie byliśmy .Cytat:
![]() Cytat:
jestem pełna podziwu, masz siłe kobito![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
bawcie się dobrze i korzystajcie z wolnościCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Byłam dzisiaj (już po północy, zatem wczoraj ) i wracam w październiku
|
||||||||||||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem dobry
My na nogach od 6.30 🙄 Nie wiem czy to zęby idą czy co, bo od 2 dni momentami nie mogę Małej uspokoić... W nocy też się częściej przebudza. |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy co do jutrzejszego wesela. I tak się sram dziś na 11 mamy rehabilitację.. bleeee---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A właśnie ostatnio pisałyśmy o tym, że aby poprać zasiłek z urzędu pracy to trzeba mieć również zaświadczenie z zusu, że się pobierało zasiłek macierzyński. Także dzwoniłam tam i babki potwierdziły. Takie pismo już sobie załatwiłam, bo w przyszłym tygodniu kończy mi się zasiłek
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
Nie no, byliśmy w górach po czeskiej stronie na Radegascie
ok. 1000 m n.p.m. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba się dziś opalę, od godziny spacerujemy przy słońcu i gotuję się w długich spodniach
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
No dziś wreszcie pogoda majowa! Teraz to wiem o jakim słońcu mówicie: P
No więc w załączniku pokazuje jak sobie spacerujemy (a raczej ja, panicz właśnie zamknął oczy:P) A w tle widać nasz Nowy domek 1494587403668.jpg
|
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak pójdziesz do UP, to daj znać jakich papierzysk tam wymagają
|
||
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy ten wózek jakis mały?
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
Raczej mały wózek: P Franek ma ok 10,5kg i ubranka na 80-86 wchodzi w niektóre 74
Ten wózek to porażka ale łatwiejszy w obsłudze w podróży niż nasza kolubryna. Mam dwa wózki i żaden się nie nadaje do niczego: p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy tym moim chyba nerwicy się nabawię. Ale nie potrafię wybrać jakiejś fajnej spacerówki, za dużo tego do wyboru!I szlag mnie ostatnio trafia przy marysiowym zasypianiu, zwłaszcza tym wieczornym Wierci się, rzuca, kopie, zamiast zasnąć jak człowiek...
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu cicho dzisiaj.
Już od rana się zabieram za napisanie kilku słów ale jakoś mi nie wychodzi. Ignaś dzisiaj bardzo jęczący. Cały czas na coś pokazuje palcem i mówi głośno "yyyyy" a jak ja mu daję nie to co on chce to zaczyna warczeć a za chwilę jest ryk. Australia wieczorne zasypianie u nas tak jak u was. Dzisiaj przy wieczornym karmieniu to by mi się pasy przydały. Cały dekolt mam podrapany. Masakra jakaś. Usypiałam dzisiaj od razu u mnie w łóżku, bo wiedziałam że byłoby ciężko z odłożeniem do łóżeczka ![]() Lena dopiero na tym zdjęciu widać jaki rudasek z Frania Ja jutro i pojutrze raczej się nie odezwę. Sobota- dzień na szmacie i przy garach, a w niedzielę imprezujemy ![]() Miłego łikendowania! |
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dzisiaj moje dziecko zrobiło przedziwną rzecz. Położyłam go koło 17 na drugą drzemkę, od dłuższego czasu był już marudny. Obudził się po godzinie, ale taki śnięty i marudzący jeszcze, więc dostał cyca i zasnął. Kolejna pobudka ok 20- byłam pewna, że to już koniec spania i się pobujamy do 23, a on znów zaczął marudzić, szarpać mnie za bluzkę- więc znów cyc- i po minucie dosłownie odleciał. Niedawno znów się obudził, chwilę pociumkał no i śpi dalej. Boję się, że czeka mnie rozpoczęcie jutrzejszego dnia o 4 Lena, synek wydaje się rzeczywiście bardzo duży! |
|
|
|
|
#4158 |
|
Konto usunięte
|
zullugula proponuję Ci iść spać
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego weekendu i komuniowania ![]() Cytat:
Ale widziałam innego Baby Joggera, lżejszego i dwa razy tańszego, no fajny był... Ale takich "fajnych" to ja mam już z 10 upatrzonych, także wish me luck, może się zdecyduję zanim Marysia pójdzie do przedszkola To ja nie wiem co Ty tu robisz o tej porze! Idź spać, do 4 niewiele czasu zostało
|
||
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym zmieniła od razu, sprzedała te obydwa, kupiła uzywke niewiele albo nic nie dokładając.
No ale tz uważa że nie ma takiej potrzeby. No i nie wiem czy byliby chętni na tą naszą kolubryne, ale jest w dobrym stanie, mało tego typu wózków jest na sprzedaż więc może by się udało. Ja myślałam o joie Litetrax, ale wyczytałam że lepszy mytrax, tylko ze za ten już cena dużo wyższa i używanych brak. Czytałam też o baby jogger City mini ale też drogo ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ten city mini właśnie mam wśród typów, no ale kurde i tak drogi jest. Ja liczę, że ten obecny wózek sprzedam za 1300 zł, ale nie chciałabym aż tyle kasy wydawać na spacerówkę, tymbardziej, że macierzyńska kasa się zaraz kończy
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fotelik nam jeszcze trochę posłuży mam nadzieję, chociaż Franek się trochę buntuje w pozycji pollezacej. Także jakby nie było to z budżetem się nie dopniemy, a jeszcze pomyśleć ze trzeba fotelik za chwilę kupić za tysiaka to już w ogóle mdleje: P I jeszcze w tym msc ostatni pelny macierzyński. No ja nie wiem jak to będzie. |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My fotelik już mamy na szczęście z bańki. No ale mamy w perspektywie inne wydatki... Boziu, żeby mi ta praca od września faktycznie wypaliła ![]() Mój mąż pojechał na weekend z kolegami ze studiów na męski wypad. Od wczoraj od 20 żadnego smsa nie napisał Mam nadzieję, że to "tylko" dlatego, że się nawalił, ale śpi w bezpiecznym miejscu
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wszystko trzymam jak muszę wydać na coś sporo (np spacerówka własnie) to sobie myślę, że przecież drugie też pojeździ fotelik tak samo.Australia a Ty dzwonilaś do męża? na Twoim miejscu już bym dawno jajko zniosła i pewnie do jakiegoś kolegi bym zadzwoniła, żeby spytać czy mąż żyje. |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Australia no nasz też Nowy tylko połowę tańszy: P
Ja to się praca nie martwię bo lepsza lub gorszą ale zawsze jakąś się znajdzie, boję się tych msc bez pracy: o Oby jednak wzięli F od lipca do tego żłobka to tylko 2 msc będą chude: P. Bo jak dłużej to kiepsko, wszystkie oszczędności poszły w wyposażenie domu. A i tak jeszcze wielu rzeczy brakuje, Ale przynajmniej na start już wszystko co niezbędne jest. No, czekają mnie jeszcze wielkie zakupy spożywcze. Ale na tym narazie koniec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
z czego rok już używamy, trochę stał w sklepie. .. i już się robi krótki termin
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mu zresztą mówiłam, żeby korzystał z wolnych chwil zamiast siedzieć z nosem w telefonie, po tym jak w trakcie podróży napisał do mnie z kilkanaście smsów Strzeliłam se w kolano?
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś z Marysią wybrałyśmy się do parku, a w drodze powrotnej zaliczyłyśmy lody (tzn. Marysia wafelka)
1494684411121.jpg
|
|
|
|
#4168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Zaraz się okaze czy moje kilkukrotne nieidane pisanie się zapisalo czy nie. Kilka razy robilam podejście od weekendu majowego i ciagle coś się zialo. Ze ostawialam tel i wizaz się wywalal. Gabrysia namietnie wstaje, idą jej gorne zeby i od rzech nocy znowu spi fatalnie. aWaży 9200, ile długości to nie wiem. W środę idę rozmawiać o moim powrocie do robotty. Oooo cos jest: Dzień dobry! My caly dzień wczoraj w zoo w Płocku byliśmy [IMG][/IMG]Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4169 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) wafelki dobre. Gabi w majówkę pierwszego dostała i prawie całego wciągnęła![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie z silami u mnie cos srednio, ale to pewnie kwestia snu. Cytat:
rude wloski ma?Cytat:
) Cytat:
Cytat:
))) najważniejsze ze wyspanaCytat:
Gdzie kupowalas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Kąpiel - u nas codziennie, ale Gabi uwielbia wode. Zreszta na basen co tydzień na zajęcia chodzimy. Czasami jednak zdarza sie "dzień dziecka" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine
Wafelek moje dziecię pochłonęło w całości Z pracą to przy dobrych wiatrach dowiem się pod koniec czerwca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

dobry lekarz, ja powinnam się przejść ze starszakiem. Piegowaci jesteśmy od stóp do głów, a nigdy nie byliśmy
dodatkowo między salonem a sypialnia są takie szerokie drzwi i w nich nie ma łączenia paneli tylko idzie jakby jedna podłoga. To jest super: P
jestem pełna podziwu, masz siłe kobito
Kinia zostaje z teściową, szwagierką, szwagrem i kuzynem. Będzie miała obstawę, ale boję się, że cały czas będzie ryczeć i zamiast dobrze się bawić będę cały czas o niej myśleć
pewnie jakiś zabobon?

nie spływa nam do oczu a to rzadkość w kremach z filtrem

Ale widziałam innego Baby Joggera, lżejszego i dwa razy tańszego, no fajny był... Ale takich "fajnych" to ja mam już z 10 upatrzonych, także wish me luck, może się zdecyduję zanim Marysia pójdzie do przedszkola

dobrze, że umowę mam na czas nieokreślony to pociągnę wychowawcze , chorobowe i macierzyńskie ile się da