|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cześć Milusie!
I jak tu nie mieć dobrego humoru jak forsycja już puszcza pąki ![]() ![]() Grunt to dobrze zacząć dzień, czyli czym? Owsianką ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ja to jestem panikara i autosugestia działa
![]() ![]() Ahcak ale wymyśliłaś z tym siemiem lnianym do omletów, masz niesamowitą inwencję kulnarną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorinka tylko spokój może nas uratować ![]()
![]() |
#4144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
A ja to wogóle jestem beznadziejna. Porażka. Byłam w domu na weekend z mężuniem i mamuśka ugotowała moją ulubioną zupę fasolową. Do tego na samym wejściu poczułam jak się pieką gołąbki.. cały piątek wytrzymałam i sobotę.. aż do pewnego mo mentu kiedy patrzyłam jak wszyscy jedzą a mnie juz odrzucało na sama myśl o serku wiejskim i papryce.. i poprosiłam o chochelkę a pożniej o drugą.. w niedzielę kino, popcorn i wino.. Po prostu padaka :|
W piątek znowu jadę do domu aczkolwiek od dzisiaj jem mniej wiecej jak plażowicz ale wszystko z jak najmniejszym IG i dużo białka. W sobotę jadę na u krainę więc będę zmuszozna zjesc w restauracji. Poproszę o podwójną porcję mięsa bez ziemniaków. I tak samo za 2 tygodnie.. jadę na narty i tak w kółko jakieś wyjazdy i pokusy. Wiem, że dieta w Zakopanem się załamie całkiem. ale bede pila grzane wino na koszt piwa.. i ten smalczyk z cebulką co podają... Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
#4146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli wniosuję, że też Cię trapią zaparcia....ja nawet zaczęłam pić ten Colon (czyli błonnik, który zalewa się połową szklanki wody i wypija) i jak na razie działa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dorinka ![]() Dziś wazyłam swoje cielsko i wyszło człkiem nienajgorzej, wiec chodze z "bananem" na buzi. Dotyczczasowe menu: I śniasanie:twarożek+jog. natur.+słodzik+2truskawki (o smaku bezsmakowym) II śniadanie:pomidorki koktajlowe+mozarella(zara z zjem ![]() Obiad (bedzie o 14) sałatka(sałata kiełki pomidor camembet szynka z indyka)
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Rozeznanie
|
Shilpa gratuluje!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jprasol nie martw się i korzystaj z życia, ja tez w Zakopanym i na Ukrainie bym nie myślała o diecie! ![]()
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z wyjazdami cóż ciężko, ale jak sie postarasz to w knajpce tez znajdziesz coś zdrowego- w Zakopcu polecam pstraga z grilla i np. sałatka- pyszne a SB ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
No tak, nie pomyślałam o rybach
![]() ![]() ![]() właściwie nie odmówię sobie trunku ale skorzystam z przywileju picia wina. Jestem juz na II fazie więc "okazjonalnie" ![]() Kupiłam kawę bezkofeinową i wczoraj nie mogłam wysiedzieć do 19 na zajęciech. Juz o 17 pytali czy jestem chora bo jakoś dziwnie wyglądam.. Co brak kofeiny możę zrobić z człowieka ![]() Nigdy nie jadłam bakłażanów i idę do kuchni coś z nich wymodelować na obiad.
#4153 |
Raczkowanie
|
hej Plażowiczki
![]() ![]()
#4154 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, w nowym dniu
![]() u mnie jakos pogoda w kratkę i humor tez na śniadanie pochłonęłam wieśniaka, ale bez apetytu .... jesli chodzi o wczorajszy post: Ahcak te frytki selerowe są naprawdę smaczne, ale są selerowe - czyli słodkawe - zaletą ich więc jest to że duzo ich nie zjesz - mnie zemdliło - poza tym bardzo proste w przygotowaniu i ładnie wyglądają PriVativ jeśli chodzi o te cwiczenia to ja sobie je sciagnelam jakies 3 lata temu (byly linki na wizazu), a teraz znalazlam tylko 5 min. fragment na youtubie więc trudno mi powiedzieć jak to zdobyć teraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Raczkowanie
|
winka proponuje poszperać tutaj : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piję kawę na każdej fazie, nawet I bo mam ciśnienie umarlaka i inaczej nie funkcjonuję ![]() ![]() ![]() Bakłażany jadam tylko w knajpkach nigdy w domu nie robiłam ale nasza nieoceniona Ahcak na pewno coś Ci pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Rozeznanie
|
jesli chodzi o zupy to cytuję PriVativ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym należy mi sie ogromny kopniak albo nawet kilka.... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pieczone bakłażany Składniki: - podłużne bakłażany - pomidory - mozzarelli - oliwa - sok z cytryny - tymianek - czosnek - sól - pieprz Bakłażany umyć, osuszyć, ponacinać wachlarzowo na średniej grubości plastry. Natrzeć solą, przełożyć papierem śniadaniowym, odstawić na ok. 20 min. Wymieszać bardzo drobno posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Częścią sosu natrzeć wnętrza bakłażanów. Rozłożyć w formie do zapiekanek wysmarowanej oliwą. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki. Poprzekładać nimi plastry bakłażanów. Wierzch polać resztą sosu, posypać pieprzem i tymiankiem. Zapiekać przez ok. 25-30 min. w temp. 225°C. Bakłażan z tzatzikami Składniki: Bakłażan Oliwa z oliwek tzatziki: 1 gęsty jogurt naturalny lub serek naturalny typu tosca 1 ogórek świeży mięta suszona (łyżeczka) 2 ząbki czosnku (lub mniej, jeśli wolimy łagodniejsze) sól Wykonujemy tzatziki. W miseczce mieszamy razem jogurt (lub serek) wraz z obranym, startym i odsączonym (!!! - tzatziki nie mogą być zbyt wodniste) ogórkiem. Wrzucamy roztartą w palcach miętę (ok. łyżeczki) oraz zgnieciony czosnek. Dodajemy malutką ilość soli do smaku, aczkolwiek tzatziki nie mają być wyraźnie słone! Smażymy bakłażan Bakłażana kroimy na 1-cm plastry. Solimy z obu stron i odkładamy na kilka chwil, żeby zniknęła goryczka. (Młode bakłażany nie są gorzkie, ale możemy na nie nie trafić) Smażymy je na gorącej oliwie z obu stron, na złoto. Ostrożnie zdejmujemy z patelni (bakłażan robi się bardzo miękki i delikatny). Jemy natychmiast, polane tzatzikami. Bakłażan zapiekany Składniki: bakłażan pomidory ser żółty oliwa Bakłażana umytego i bez obierania ze skóry kroimy na plastry, solimy i zostawiamy na chwilę (podobno sól wyciąga z nich gorycz). W tym czasie kroimy w kostkę obrane pomidory, odsączamy i mieszamy ze startym żółtym serem. Plastry bakłażanów smarujemy oliwą i nakładamy na nie mieszankę pomidorowo-serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 C na ok. 20 min. Musi być pyszny, a bakłażan to miłosna gruszka ==> afrodyzjak. Ale nie pamiętam smaku. Jprasol jak zjesz to daj znać jak tam ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
Ahcak to nam jest miło, że jestes taka twórcza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Cześć Kobietki,
Jestem już sobie po basenie, koktajlu białkowym i garści orzechów włoskich ![]() ![]() ![]() ![]() Odezwę się później, bo TŻ wróci o 15-tej, a ja bez obiadu, a nawet bez pomysłu na niego. aaa ![]() ![]()
#4163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4164 |
BAN stały
|
co do TŻ-ta to mój też jest chudzinką hihihi, ale mu dobrze, wszystko je i nie tyje nic a nic chociaż ostatnio troszkę sadełka uda ło mi się w nim zawiązać co by głupio nie wyglądał przy swojej narzeczonej grubasce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
jesli juz jest rozmowa o Tżtach to moj jest i wyzszy i duzo grubszy:P teraz jak schudlam to wygladam przy nim faknie bo i on przytyl
![]() ![]() Ja od jutra podchodze od nowa do dietki bo nie udaje mi sie trzymac zasad ![]() ![]()
#4166 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba wymiękam.
niby jem ok, ale mam straszną ochotę się najeść chleba, makaronu, slodyczy... moze wina pogody i niewyspania nawet ćwiczyć mi sie nie chce.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj mój 6 dzień na SB
![]() ![]() ![]() A jak jest z popcornem?mam ochote wybrać się do kina, a tam jest przepyszny popcorn ![]()
![]() |
#4168 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Wkurzył mnie ten artykuł, bo podważa wiele zasad odnośnie Sb
http://zdrowie.onet.pl/1470584,2039,,,,grube_kla mstwa_i_szczuple_fakty,pr ofilaktyka.html Co o tym myslicie ???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.