..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-27, 09:05   #4141
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cześć Milusie!
I jak tu nie mieć dobrego humoru jak forsycja już puszcza pąki nawet ten deszcz co pada, jest taki cieplutki, wiosenny i będzie zielono

Grunt to dobrze zacząć dzień, czyli czym? Owsianką

Cytat:
Napisane przez glizdka
dziewczyny a jak robicie tego omleta to on tez wam taki cieniutki jak naleśnik wychodzi???? bo mi tak i sie nim nigdy nie moge najeść
Ale z 2 jajek robisz? Bo jak z jednego, to raczej gruby nie wyjdzie U mnie też mikser nie wchodzi do gry, tylko ubijaczka, aż do powstania pianki No i ostatnio dodaje do jajek siemię lniane, oprócz mleka, i ono też dodaje pulchności i objętości.

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 09:07   #4142
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dorinka a po ciuchach tez czujesz, że jest Ciebie więcej?
Wiesz ja to jestem panikara i autosugestia działa, więc czuję ale nie po ciuchach tylko tak w pasie mi ciaśniej zaraz się robi

Ahcak ale wymyśliłaś z tym siemiem lnianym do omletów, masz niesamowitą inwencję kulnarną
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 09:09   #4143
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Wiesz ja to jestem panikara i autosugestia działa, więc czuję ale nie po ciuchach tylko tak w pasie mi ciaśniej zaraz się robi
Jak w pasie się robi ciaśniej, to znaczy, że brzuch, prawda? A jak brzuch, to ma prawo byc większy, bo... ogólnie węglodowany mają tendencję to powodowanie różnego rodzaju wzdęć itd... tym bardziej chleb

Dorinka tylko spokój może nas uratować
Stary 2008-02-27, 09:15   #4144
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez dorinka30
Ahcak ale wymyśliłaś z tym siemiem lnianym do omletów, masz niesamowitą inwencję kulnarną
Kombinowałam coś z siemieniem lnianym, jakby tu je wszamać, bo chodziło mi o zapobieganie zaparć, no i NNKT, a nie wypije takiego z wodą, bo pamiętam z dzieciństwa, że to takie gluty i bym ich nie przełknęła, a samo jedzenie ziarenek nic nie daje, bo albo musi być mielone albo właśnie na ciepło, żeby pościło ten śluz, to wymyśliłam, że do omleta będzie w sam raz To cała droga mojej inwencji kulinarnej hehehe

Cytat:
Napisane przez hihi
Jak w pasie się robi ciaśniej, to znaczy, że brzuch, prawda? A jak brzuch, to ma prawo byc większy, bo... ogólnie węglodowany mają tendencję to powodowanie różnego rodzaju wzdęć itd... tym bardziej chleb
No a propos większego brzucha i wzdęć, to wiem coś o tym po wczorajszym Chili con Carne i fasoli

Stary 2008-02-27, 09:22   #4145
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

A ja to wogóle jestem beznadziejna. Porażka. Byłam w domu na weekend z mężuniem i mamuśka ugotowała moją ulubioną zupę fasolową. Do tego na samym wejściu poczułam jak się pieką gołąbki.. cały piątek wytrzymałam i sobotę.. aż do pewnego mo mentu kiedy patrzyłam jak wszyscy jedzą a mnie juz odrzucało na sama myśl o serku wiejskim i papryce.. i poprosiłam o chochelkę a pożniej o drugą.. w niedzielę kino, popcorn i wino.. Po prostu padaka :|

W piątek znowu jadę do domu aczkolwiek od dzisiaj jem mniej wiecej jak plażowicz ale wszystko z jak najmniejszym IG i dużo białka. W sobotę jadę na u krainę więc będę zmuszozna zjesc w restauracji. Poproszę o podwójną porcję mięsa bez ziemniaków.
I tak samo za 2 tygodnie.. jadę na narty i tak w kółko jakieś wyjazdy i pokusy. Wiem, że dieta w Zakopanem się załamie całkiem. ale bede pila grzane wino na koszt piwa.. i ten smalczyk z cebulką co podają... Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
Stary 2008-02-27, 09:24   #4146
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

Dorinka tylko spokój może nas uratować
Tak ja wiem z tym spokojem, tylko czasem ręce opadają

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Kombinowałam coś z siemieniem lnianym, jakby tu je wszamać, bo chodziło mi o zapobieganie zaparć, no i NNKT, a nie wypije takiego z wodą, bo pamiętam z dzieciństwa, że to takie gluty i bym ich nie przełknęła, a samo jedzenie ziarenek nic nie daje, bo albo musi być mielone albo właśnie na ciepło, żeby pościło ten śluz, to wymyśliłam, że do omleta będzie w sam raz To cała droga mojej inwencji kulinarnej hehehe

No a propos większego brzucha i wzdęć, to wiem coś o tym po wczorajszym Chili con Carne i fasoli
Ahcak każda inwencja jest dobra, a Twoje mi się bardzo podobają i już
Czyli wniosuję, że też Cię trapią zaparcia....ja nawet zaczęłam pić ten Colon (czyli błonnik, który zalewa się połową szklanki wody i wypija) i jak na razie działa
Stary 2008-02-27, 09:37   #4147
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przynajmniej powiedz, czy dobre było?
Stary 2008-02-27, 09:41   #4148
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam kolejny dzień na plaży

Cytat:
Hej dziewczyny! Melduję się po wczorajszej nieobecności - zaliczyłam ładnie egzamin i jestem teraz mgr (magazynier? ;D). Nawet miło było na egzaminie
shilpa Pogratulował
Dorinkagłowa do góry
Dziś wazyłam swoje cielsko i wyszło człkiem nienajgorzej, wiec chodze z "bananem" na buzi.

Dotyczczasowe menu:
I śniasanie:twarożek+jog. natur.+słodzik+2truskawki (o smaku bezsmakowym)
II śniadanie:pomidorki koktajlowe+mozarella(zara z zjem)
Obiad (bedzie o 14) sałatka(sałata kiełki pomidor camembet szynka z indyka)
Stary 2008-02-27, 09:42   #4149
styska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Melduję się po wczorajszej nieobecności - zaliczyłam ładnie egzamin i jestem teraz mgr (magazynier? ;D). Nawet miło było na egzaminie

Wracam te na plaże, w końcu życie trochę się ustabilizuje i nie będę się odstresować słodyczami. Choć po ostatnim maratonie zostały pewne zapasy (piwko, batoniki, bombonierka). Najbardziej ucieszyło mnie, że mąż sam zaczął naciskać na powrót do diety - bo jak twierdzi, doskonale się na niej czuje. Jestem happy ^^

Teraz lecę na aerobik
Gratuluje obrony!!! Sama to przechodzilam rok temu, stresujace to było i owszem,ale sam dzien obrony, taka bylam zestresowana,ze z domu wyjsc nie chcialam i plakalam tylko Ale nie mialam za to stresu wogole przed w trakcie pisania itp bo mieszkalam sobie za granica i uczelnia byla dla mnie odleglym tematem No a po obronie taka ulga!!
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 09:55   #4150
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Shilpa gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez telik
I śniasanie:twarożek+jog. natur.+słodzik+2truskawki (o smaku bezsmakowym)

Cytat:
Napisane przez hihi
Ale przynajmniej powiedz, czy dobre było?
Pyszniaste, sycące i żrące

Jprasol nie martw się i korzystaj z życia, ja tez w Zakopanym i na Ukrainie bym nie myślała o diecie!

Stary 2008-02-27, 10:09   #4151
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jprasol Pokaż wiadomość
A ja to wogóle jestem beznadziejna. Porażka. Byłam w domu na weekend z mężuniem i mamuśka ugotowała moją ulubioną zupę fasolową. Do tego na samym wejściu poczułam jak się pieką gołąbki.. cały piątek wytrzymałam i sobotę.. aż do pewnego mo mentu kiedy patrzyłam jak wszyscy jedzą a mnie juz odrzucało na sama myśl o serku wiejskim i papryce.. i poprosiłam o chochelkę a pożniej o drugą.. w niedzielę kino, popcorn i wino.. Po prostu padaka :|

W piątek znowu jadę do domu aczkolwiek od dzisiaj jem mniej wiecej jak plażowicz ale wszystko z jak najmniejszym IG i dużo białka. W sobotę jadę na u krainę więc będę zmuszozna zjesc w restauracji. Poproszę o podwójną porcję mięsa bez ziemniaków.
I tak samo za 2 tygodnie.. jadę na narty i tak w kółko jakieś wyjazdy i pokusy. Wiem, że dieta w Zakopanem się załamie całkiem. ale bede pila grzane wino na koszt piwa.. i ten smalczyk z cebulką co podają... Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
Co do jedzenia u mamusi to rozumiem Twój problem Ale np. gołąbki ja jem normalnie, moja mama je gotuje więc tam wszystko jest SB- sos robię sobie sama z koncentratu pomidorowego- pycha
A z wyjazdami cóż ciężko, ale jak sie postarasz to w knajpce tez znajdziesz coś zdrowego- w Zakopcu polecam pstraga z grilla i np. sałatka- pyszne a SB Ja ostatnio w restauracjach staram się zamawiać zdrowe i w miarę jedzenie SB, powiem Wam satysfakcja po jest ogromna, czasem warto pogłówkować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 10:45   #4152
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

No tak, nie pomyślałam o rybach dziękuję Ahcak i dorinka30
właściwie nie odmówię sobie trunku ale skorzystam z przywileju picia wina.
Jestem juz na II fazie więc "okazjonalnie" można..

Kupiłam kawę bezkofeinową i wczoraj nie mogłam wysiedzieć do 19 na zajęciech. Juz o 17 pytali czy jestem chora bo jakoś dziwnie wyglądam.. Co brak kofeiny możę zrobić z człowieka

Nigdy nie jadłam bakłażanów i idę do kuchni coś z nich wymodelować na obiad.
Stary 2008-02-27, 10:51   #4153
winka
Raczkowanie

hej Plażowiczki macie może jakiś pomysł na zupkę w pierwszej fazie?

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 10:52   #4154
asiol
Rozeznanie

Hej dziewczyny, w nowym dniu
u mnie jakos pogoda w kratkę i humor tez na śniadanie pochłonęłam wieśniaka, ale bez apetytu ....

jesli chodzi o wczorajszy post:
Ahcak te frytki selerowe są naprawdę smaczne, ale są selerowe - czyli słodkawe - zaletą ich więc jest to że duzo ich nie zjesz - mnie zemdliło - poza tym bardzo proste w przygotowaniu i ładnie wyglądają

PriVativ jeśli chodzi o te cwiczenia to ja sobie je sciagnelam jakies 3 lata temu (byly linki na wizazu), a teraz znalazlam tylko 5 min. fragment na youtubie
więc trudno mi powiedzieć jak to zdobyć teraz...
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 10:57   #4155
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

winka proponuje poszperać tutaj : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south
Stary 2008-02-27, 10:58   #4156
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jprasol Pokaż wiadomość
No tak, nie pomyślałam o rybach dziękuję Ahcak i dorinka30
właściwie nie odmówię sobie trunku ale skorzystam z przywileju picia wina.
Jestem juz na II fazie więc "okazjonalnie" można..

Kupiłam kawę bezkofeinową i wczoraj nie mogłam wysiedzieć do 19 na zajęciech. Juz o 17 pytali czy jestem chora bo jakoś dziwnie wyglądam.. Co brak kofeiny możę zrobić z człowieka

Nigdy nie jadłam bakłażanów i idę do kuchni coś z nich wymodelować na obiad.
Oczywiście winko możesz sobie popijać okazjonalnie

Ja piję kawę na każdej fazie, nawet I bo mam ciśnienie umarlaka i inaczej nie funkcjonuję Ja na Twoim miejscu bym nie rezygnowała z kawy jesli jej potrzebujesz W I fazie piję czarną oczywiście bez mleka a teraz normalnie z mlekiem chudym- ale jedną dziennie
Bakłażany jadam tylko w knajpkach nigdy w domu nie robiłam ale nasza nieoceniona Ahcak na pewno coś Ci pomoże
Stary 2008-02-27, 11:04   #4157
asiol
Rozeznanie

jesli chodzi o zupy to cytuję PriVativ
Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
[COLOR=black]

KREMOWA ZUPA KALAFIOROWA

1 glowka kalafiora (90 dag)
1 lyzka oliwy
1 mala cebula pokrojona w cienkie plasterki
1/4 lyzeczki soli
4 szklanki wody
1/4 szkalnki kwasnej smietany o obnizonej zawartsoci tluszczu (lub jogurt)
1/4 lyzeczki mielonej galki muszkatalowej
sol i pieprz

rozdzielic kalafior na rozyczki i pokroic na kawalki dlugosci 0,5cm. w garnku rozgrzac oliwe. wrzucic cebule i smazyc ok. 5 minut, az zmieknie. dodac kalafior i polowe soli. nakryc i smazyc przez 5 minut. dodac wode, ponownie nakryc, doprowadzic do wrzenia i ugotowac kalafior do miekkosci (ok.15 minut). zmiksowac warzywa wraz z wywarem, w ktorym sie gotowaly. wlac z powrotem do garnka i domieszac kwasna smietane i galke. doprawic.
::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: ::::::::::

Zupka meksykańska

50 dag drobiowego mielonego mięsa,
2 duże cebule,
1 mały koncentrat pomidorowy,
puszka czerwonej fasoli
i soi,
3 ząbki czosnku,
wywar z warzyw (pietruszka, seler, por)
2 duże łyżki majeranku,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie. W garnku zagotować litr wody z warzywami, mięso, gotować 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodać fasolę, soję, majeranek i dolać tyle wody, by wszystkie składniki były przykryte, gotować 20 min. Przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, i koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Gotować ok. 30 min na wolnym ogniu uważając, by mięso nie przywarło. Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia - na gorąco.

::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 11:14   #4158
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Acha jeszcze taka anegdotka dzisiejszego dnia
Przed wyjściem do pracy wyciągnełam z zamrażalki pierś z kurczaka co by wieczorkiem kolacyjkę z niej zrobić. Przychodzę z pracy a tu babcia mnie odwiedziła i mówi że ma dla mnie niespodziankę: rozbiła pierś i obtoczyła w panierce co bym ja sie już nie męczyła...
I w ten sposób zjem Twarożek na kolację
Kochana babcia chciała dobrze,hehe...

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jestem taka superowaaaa

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
laski mam do was pytanie.... jak radzicie sobie z cellulitem? ja go zawsze troche miałam, ale teraz jak sie tyle odchudziłam bez ćwiczeń (dopiero zaczęłam ćwiczyć) to moje ciałko wygląda dość paskudnie.... biorę CLA i to trochę pomaga, Tz mnie masuje, ale dalej wyglądam jakbym miała spodenki z gąbki co mogłabym zrobic jeszcze poradźcie
Niestety cellulit to również moja zmora, dlatego zastanawiam sie nad nabyciem wspomnianego wcześniej Specific Cellulit drink Forte Pharmy. Moja kuzynka stosowała to przez 30 dni i jest zadowolona z rezultatów. Widamo, że każdy organzm to wielka indywidualność...ale chyba zamówie przez internet i wypróbuję.

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
GRATULACJE. Nie taki diabeł straszny jak go malują...Człowiek się tak stresuje niepotrzebnie. Sama wiem po sobie, że nie jest łatwo nad tym zapanować.
Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
A co do cellulitu to mi znikł (a milamam mega duzo jak siadalam albo naciskalam skore to az takie dziury byly) robilam peeling z kawy 3-4 razy w tygodniu,codziennie sie masowalam rano i wieczorem i smarowalam zelem nivea cellulite god bye(najpierw zel potem masaz takie sczypanie i ugniatanie), no a potem doszly te masaze mojego chlopaka on tak mocno ugniatal i trzesl itp..... i juz niemam a od kad zaczelam te filmiki cwiczyc to juz w ogole skóra napięta . Ja ogolnie polecam masaze 2 razy dziennie ale z tym zelem jest naprawde setny polecam go bo mi bardzo pomogl.
Całkiem zniknał??? Myślałam, że to niemożliwe Czy ten peeling z kawy można robić przy skórze skłonnej do pękajacych naczynek? Kupiłam ten żel nivea, mam nadzieję, że i mi pomoze pożegnać cellulit...

Poza tym należy mi sie ogromny kopniak albo nawet kilka....Wczoraj wieczorem zjadłam 2 kawałki pizzy a dzis do kawki poszła paczka wafelków (90g). PORAŻŻŻŻKAAAA!!! Nie wiem co jest grane, tak dobrze mi szło...Pierwsza faza bez najmniejszych grzeszkow a ta druga aż ręce opadają. Nie wiem co robić, może powrócić do I fazy? Czy spróbować bezgrzesznie kontynuować II?
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 11:43   #4159
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez dorinka30
Bakłażany jadam tylko w knajpkach nigdy w domu nie robiłam ale nasza nieoceniona Ahcak na pewno coś Ci pomoże
hahahaha miło mi, ale bez przesady Nie robiłam sb-owskiego bakłażana, jadłam kiedyś bardzo dawno temu ale w panierce. le znalazłam takie coś, i wypróbuje niedługo:

Pieczone bakłażany
Składniki:
- podłużne bakłażany
- pomidory
- mozzarelli
- oliwa
- sok z cytryny
- tymianek
- czosnek
- sól
- pieprz

Bakłażany umyć, osuszyć, ponacinać wachlarzowo na średniej grubości plastry. Natrzeć solą, przełożyć papierem śniadaniowym, odstawić na ok. 20 min. Wymieszać bardzo drobno posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Częścią sosu natrzeć wnętrza bakłażanów. Rozłożyć w formie do zapiekanek wysmarowanej oliwą. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki. Poprzekładać nimi plastry bakłażanów. Wierzch polać resztą sosu, posypać pieprzem i tymiankiem. Zapiekać przez ok. 25-30 min. w temp. 225°C.

Bakłażan z tzatzikami
Składniki:
Bakłażan
Oliwa z oliwek

tzatziki:
1 gęsty jogurt naturalny lub serek naturalny typu tosca
1 ogórek świeży
mięta suszona (łyżeczka)
2 ząbki czosnku (lub mniej, jeśli wolimy łagodniejsze)
sól

Wykonujemy tzatziki. W miseczce mieszamy razem jogurt (lub serek) wraz z obranym, startym i odsączonym (!!! - tzatziki nie mogą być zbyt wodniste) ogórkiem.
Wrzucamy roztartą w palcach miętę (ok. łyżeczki) oraz zgnieciony czosnek. Dodajemy malutką ilość soli do smaku, aczkolwiek tzatziki nie mają być wyraźnie słone!

Smażymy bakłażan
Bakłażana kroimy na 1-cm plastry. Solimy z obu stron i odkładamy na kilka chwil, żeby zniknęła goryczka. (Młode bakłażany nie są gorzkie, ale możemy na nie nie trafić)
Smażymy je na gorącej oliwie z obu stron, na złoto.
Ostrożnie zdejmujemy z patelni (bakłażan robi się bardzo miękki i delikatny). Jemy natychmiast, polane tzatzikami.

Bakłażan zapiekany
Składniki:
bakłażan
pomidory
ser żółty
oliwa

Bakłażana umytego i bez obierania ze skóry kroimy na plastry, solimy i zostawiamy na chwilę (podobno sól wyciąga z nich gorycz). W tym czasie kroimy w kostkę obrane pomidory, odsączamy i mieszamy ze startym żółtym serem. Plastry bakłażanów smarujemy oliwą i nakładamy na nie mieszankę pomidorowo-serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 C na ok. 20 min.

Musi być pyszny, a bakłażan to miłosna gruszka ==> afrodyzjak. Ale nie pamiętam smaku. Jprasol jak zjesz to daj znać jak tam A ja dziś lub jutro skocze po takowego pana ^^

Cytat:
Napisane przez Wiolka525
Nie wiem co robić, może powrócić do I fazy? Czy spróbować bezgrzesznie kontynuować II?
Zrób jak chcesz, albo kontynuuj i obserwuj jak zachowuje sie Twój organizm, czy masz napady głodu, i nic nie spada, bo to będzie znaczyło, że insulina szaleje, albo teraz zrób sobie jakieś 2 dni I fazy na unormowanie, tak prewencyjnie

Stary 2008-02-27, 11:55   #4160
dorinka30
Zakorzenienie

Ahcak to nam jest miło, że jestes taka twórcza No i widzisz, zmobilizowałam Cię i już są świetne przepisy
Stary 2008-02-27, 12:10   #4161
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Kochana babcia chciała dobrze,hehe...

Nawet nie wiedziałam, że jestem taka superowaaaa

Niestety cellulit to również moja zmora, dlatego zastanawiam sie nad nabyciem wspomnianego wcześniej Specific Cellulit drink Forte Pharmy. Moja kuzynka stosowała to przez 30 dni i jest zadowolona z rezultatów. Widamo, że każdy organzm to wielka indywidualność...ale chyba zamówie przez internet i wypróbuję.

GRATULACJE. Nie taki diabeł straszny jak go malują...Człowiek się tak stresuje niepotrzebnie. Sama wiem po sobie, że nie jest łatwo nad tym zapanować.

Całkiem zniknał??? Myślałam, że to niemożliwe Czy ten peeling z kawy można robić przy skórze skłonnej do pękajacych naczynek? Kupiłam ten żel nivea, mam nadzieję, że i mi pomoze pożegnać cellulit...

Poza tym należy mi sie ogromny kopniak albo nawet kilka....Wczoraj wieczorem zjadłam 2 kawałki pizzy a dzis do kawki poszła paczka wafelków (90g). PORAŻŻŻŻKAAAA!!! Nie wiem co jest grane, tak dobrze mi szło...Pierwsza faza bez najmniejszych grzeszkow a ta druga aż ręce opadają. Nie wiem co robić, może powrócić do I fazy? Czy spróbować bezgrzesznie kontynuować II?
mi znikł całkowicie. A miałąm naprawde duzo...pisałam juz...az takie dołki mi sie robiły.... ;/ a teraz nic a nic. Napewno pomoze ten zel. A peeling co do takiej skory to niewiem musila bs poczytac w necie.
Stary 2008-02-27, 13:21   #4162
Agneska
Rozeznanie

Cześć Kobietki,

Jestem już sobie po basenie, koktajlu białkowym i garści orzechów włoskich Muszę coś jednak wymyślić na obiad i nie mam zielonego pojęcia co Najgorsze jest jak ja teraz jem co innego i TŻ co innego - podwójna robota No ale cóż zrobić jak nie mogę jeść tego co moja chudzinka TŻ to trzeba się namęczyć. Zaraz coś będę musiała wymyślić

Odezwę się później, bo TŻ wróci o 15-tej, a ja bez obiadu, a nawet bez pomysłu na niego. aaa Buziaczki

Stary 2008-02-27, 13:30   #4163
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki,

Jestem już sobie po basenie, koktajlu białkowym i garści orzechów włoskich Muszę coś jednak wymyślić na obiad i nie mam zielonego pojęcia co Najgorsze jest jak ja teraz jem co innego i TŻ co innego - podwójna robota No ale cóż zrobić jak nie mogę jeść tego co moja chudzinka TŻ to trzeba się namęczyć. Zaraz coś będę musiała wymyślić

Odezwę się później, bo TŻ wróci o 15-tej, a ja bez obiadu, a nawet bez pomysłu na niego. aaa Buziaczki
kochana a jaki to koktajl białkowy?? ;>
Stary 2008-02-27, 14:29   #4164
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

co do TŻ-ta to mój też jest chudzinką hihihi, ale mu dobrze, wszystko je i nie tyje nic a nic chociaż ostatnio troszkę sadełka uda ło mi się w nim zawiązać co by głupio nie wyglądał przy swojej narzeczonej grubasce ale on to moment zrzuci a nie to co jaa
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 14:59   #4165
PriVativ
Zadomowienie

jesli juz jest rozmowa o Tżtach to moj jest i wyzszy i duzo grubszy:P teraz jak schudlam to wygladam przy nim faknie bo i on przytyl wazy ponad 90 kilo:P na wzrost 184 Gorzej sie czulam jak wazylam 67 a on duzo mniej tez.

Ja od jutra podchodze od nowa do dietki bo nie udaje mi sie trzymac zasad Ale obiecalam sobie ze jak tylko zobacze moje efekty ktore zaprzepascilam terz to od razu wskocze na II ,wiec nie koniecznie bedzie trwala 2 tygodnie
Stary 2008-02-27, 15:01   #4166
Paseczkowa
Zakorzenienie

a ja chyba wymiękam.
niby jem ok, ale mam straszną ochotę się najeść chleba, makaronu, slodyczy...
moze wina pogody i niewyspania
nawet ćwiczyć mi sie nie chce..
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 15:03   #4167
kapka
Zadomowienie

Dzisiaj mój 6 dzień na SB,kilogramy nawet lecą w dół( z 65 na 62,9), czasami mi brakuje jakiejś pizzy czy chlebusia na śniadanie.Dzisiaj cały dzień za mną chodziło coś słodkiego i skończyło się na 2 krakersach i 2 kostami czekolady, może taka ilość nie nadszarpnie mojej diety?

A jak jest z popcornem?mam ochote wybrać się do kina, a tam jest przepyszny popcorn

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 15:09   #4168
kapka
Zadomowienie

Wink Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
co do TŻ-ta to mój też jest chudzinką hihihi, ale mu dobrze, wszystko je i nie tyje nic a nic chociaż ostatnio troszkę sadełka uda ło mi się w nim zawiązać co by głupio nie wyglądał przy swojej narzeczonej grubasce ale on to moment zrzuci a nie to co jaa
Mój TŻ też jest chudzinkąma 177 wzrostu i waży 62kg, jest ciut za chudy, ale stresująca praca+ niesystematyczne jedzenie nie pozwalają mu przytyć, dlatego przy nim wyglądam jak kawał dorodnej baby

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 15:15   #4169
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
a ja chyba wymiękam.
niby jem ok, ale mam straszną ochotę się najeść chleba, makaronu, slodyczy...
moze wina pogody i niewyspania
nawet ćwiczyć mi sie nie chce..
ja juz w niedziele wymiękłami do dziś nie zaczełam porzadnie dietkowac. Dlatego po 4 calych dniach o bez sensu by przedluzac. Poprostu podchodze po raz kolejny. Najadlam sie tyle chleba slodyczy itp ze musze zaczac od niowa...... załamka....
Stary 2008-02-27, 15:16   #4170
dorinka30
Zakorzenienie

Wkurzył mnie ten artykuł, bo podważa wiele zasad odnośnie Sb

http://zdrowie.onet.pl/1470584,2039,,,,grube_kla mstwa_i_szczuple_fakty,pr ofilaktyka.html

Co o tym myslicie ????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości