|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Dziewczyny, nie martwcie się - jeśli lekarz wam powie, że tylko in-vitro wam pozostało! Wtedy powinnyście się upewnić u innego lekarza, czy też tak stwierdzi. U nas było tak, że w pewnej klinice na śląsku (nie będę wymieniać której) dr. (podobno jeden z najlepszych specjalistów) stwierdził, że z nami "tragedia" i nawet in-vitro się nie da zrobić. Płakałam po tym okropnie, załamałam się, ale mój mąż stwierdził, że trzeba to jeszcze sprawdzić gdzieś indziej. I w nowej klinice stwierdzili, że ten dr. chyba jakieś brednie gadał, bo z takimi wynikami to do inseminacji się nadajemy nawet, nie wspominając o in-vitro
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
dowiedziałam się, że teściowa trochę martwi się, że z TŻ jeszcze nie mamy dzieci. Próbowała wypytać moją mamę czy mamy jakieś problemy zdrowotne i zaoferowała, że jeśli będziemy potrzebować pieniędzy na leczenie, to ona służy pomocą.
Nie powiem, miłe to i mam nadzieję, że nie będziemy musieli korzystać. Moja mama już się domyśliła, że coś kombinuję z dzieckiem, ale wie tyle, że tylko ja, że TŻ jeszcze nie chce itp. Po prostu chcę uniknąć zbędnych pytań. Przyjdzie czas, to się dowiedzą
|
#4143 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za Was w najgorszym wypadku skończy się laparoskopią, u mnie tak było. Ja szłam na HSG z nadzieją i prawie pewnością, że jest ok, okazało się inaczej. Strasznie byłam załamana bo też czułam się zepsuta, ale potem szybko miałam laparoskopie. Niedrożne jajowody to jeszcze nie tragedia bo można to naprawić. Trzymam za Was kciuki Cytat:
Moja to zwala zawsze na nas i twierdzi, że za dużo się denerwujemy i w ogóle... ekspertka od siedmiu boleści, wszystko wie najlepiej ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Ja miałam się nie nakręcać, ale jakoś podświadomie wszystko samo się nakręca. Powinnam dostać @ już na dniach bo to już 27 dc. Ostatnio nie pilnowałam tego i teraz nie wiem na 100% jak długie mam cykle, ale zazwyczaj było tak koło 28 dni. No i jestem nakręcona bo w ostatnim tygodniu zdarzyło mi się kilka razy, że bolały mnie piersi i od wczoraj podbrzusze mi dokucza, nie jakoś uporczywie, ale czuję coś ?? sama nie wiem jak to określić. Zwróciłam na to uwagę bo nigdy tak nie miałam przed @ No i oczywiście już się nakręcam, ale patrzę też pesymistycznie, że wczoraj się najadłam, więc teraz mnie boli brzuch, że pryszcz mi jakiś wyszedł więc to na pewno na @. Zastanawiam się czy nie zrobić jutro testu, co o tym sądzicie ![]() Doradźcie mi
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
To jak już się rozpisałam to wrzucam jeszcze fotkę mojej pięknej bratanicy Wiktorii
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
kzabeczka,
testy nie są drogie więc nie zaszkodzi zrobić. Moje 28-dniowe cykle wydłużyły się na 30-32-dniowe i bardzo mnie to irytuje. Chociaż dwa cykle temu był 29-dniowy. A teraz 30, 32 dni :/ Nie podoba mi się to, ale póki co wszystko jest ok. Prowadzę wykres, ale w tym miesiącu nie mam chęci na mierzenie temp, jednak postanowiłam, że przynajmniej 3 cykle muszą być dokładnie zapisane.
|
#4146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu zrobiłabym betę - testy nie zawsze mówią prawdę
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
kzabeczka, śliczna Twoja siostrzenica
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Zrobię ten test rano bo właśnie spojrzałam, że niedługo mija jego termin ważności
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym z testem poczekała jeszcze kilka dni.
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() kzabeczka ja bym zaczekała z testem, choć wiem, jak potrafi kusić Trzymam kciuki za II krechy
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
mezaga , mimo wszystko trzymam kciuki, żeby obyło się bez in-vitro
Irmusia81 , trzymam kciuki za pozytywny wynik HSG ![]() kzabeczka - skoro jutro będziesz robiła test - to trzymam kciuki za II krechy!
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno się obędzie
![]() Bo ja na in vitro się nie zgodzę.
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
A nie ma możliwości ewentualnie na IUI?
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
To się okaże. Na razie chcę zbadać ten śluz.
|
|
#4156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę dać radę, choć potwornie mi się nie chce... Wrzucę trochę zdjęć dziś wieczorem. Jeśli nie tu to na nk. Hm... Wrzuciłaś coś ze swojej podróży? Fajnie było? Cytat:
Pokój piękny, zdjęcia zawsze troszkę inaczej wyglądają, nawet od monitora zależy. Strasznie mi się podoba! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my podjęliśmy decyzje, że poczekamy z wznowieniem staranek do czerwca przyszłego roku. Na wiosnę, może marzec, ewentualnie kwiecień chcemy wyskoczyć na 2 tygodnie w jakieś ciepłe miejsce, Tunezja jeszcze zbyt zimna będzie, ale Egipt ok. Nad rejsem po Nilu myślimy. I może z tym naszym domem się sytuacja wyklaruje i staranka będą już w nowym domku. Dom chcemy w technologii drewnianej, szybko się stawia i cieplutki... Podoba mi się taki jeden projekt, ale trzeba go dostosować, zrobić oranżerię itp. Tylko to dość duży dom, 180 m i moi mężczyźni marudzą. Tata podatkami straszy, a tak w rzeczywistości jak mam płacić miesięcznie ponad 500 zł czynszu, to 800 zł na kwartał, to nie jest tak strasznie. Z ogrzewaniem też sobie poradzimy, bo chciałabym nowoczesne technologie grzewcze plus solary z podłączeniem do ogrzewania, nie tylko do podgrzewania wody. I jeszcze studnię swoją chcę i przydomową oczyszczalnię ścieków... Oj, te marzenia.Wracając do tematu dzieci, to wreszcie się czuję wolna... Dziwne. 3 lata starań, prób i stresów a tu taka decyzja i szczerze mówiąc wielkie uczucie ulgi. Być może tylko tymczasowej, ze względu na "odroczenie"... Ale nic to. ![]() Rozwaliłam w sobotę skalniak, będę robić nowy... Muszę o jakiś roślinkach pomyśleć. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie. Efekty pewnie będzie widać dopiero w przyszłym roku... Muszę kupić kamienie i cegły... Lubię taką robotę... Trochę mnie brzuch boli, pewnie z nerwów przed pracą... Nie lubię poniedziałków. ![]() Zmykam, może się wieczorem odezwę. Zostawiam buziaki i życzę spokojnego dzionka! |
|||||
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadal będę za Ciebie trzymać kciuki. U nas woda będzie właśnie z własnej studni, kominek z płaszczem wodnym, panele solarne na dachu.
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
kzabeczka, i jak tam?
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
No wreszcie się doczekałam @!!! Cykl 36 dni, już mi się okropnie dłużyło!!! Tak że Paulinko proszę o zmianę daty na 13.06 i działamy dalej
Tylko sobie obliczyłam, że mi następna @ wypadnie prawdopodobnie akurat na urlopie... A jedziemy na spływ kajakowy, czyli spanie w namiocie i kąpiel w rzece, więc nie za fajnie... |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
nadia super pokoik dziewczyny nie tracić nadziei,trzeba ją mieć Tacca to może taki odpoczynek ci się przyda i fajnie domek z drewna,jak mnie by było stać to tylko i wyłącznie bym chciała domek z drewna. i pozdrawiam was wszystkie,przepraszam was,ale nie mam czasu nawet na poczytanie,bo Rafi teraz wszędzie mi staje więc trzeba pilnować a dla was fluitki
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2011-06-18 o 13:24 |
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
mezaga i irmusia
i naduś swietny pokoik, kolorki super a mebelki to za......, tz chce sam zrobic mebelki i szukamy inspiracji i tez chce sam zrobić łóżeczko-tapczanik i tez musimi podpatzrec w sklepie jak sa robione. dra przystojniaczek z Rafałka wcieło mi gdzies posta....... |
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca trzymam kciuki, żeby dzidziuś pojawił się w przerwie w starankach
Bardzo lubię oglądać ogrody![]() Dra Rafałek słodziuchny Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za kciuki Niestety nie mam dobrych wieści ![]() ![]() Jeżeli nie uda sie udrożnić choć jednego, to pozostanie nam tylko zbieranie kasy na in vitro, bo chcemy wypróbować wszystkie możliwości...
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia przykro mi
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-06-13 o 18:57 |
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
Irmusia81
![]() Jeśli to Cię choć troszkę pocieszy, to powiem Ci, że moja koleżanka też miała 2 jajowody nie drożne i też zrobili jej laparo. A w tym momencie jest mamą 2 córek, więc za Ciebie też trzymam kciuki!!!!
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga, Roksiakb dziekuję za wsparcie
No bo wtedy tylko in vitro i to najwcześniej za rok ( w tej chwili nie pracuję i nie możemy sobie pozwolić na taki wydatek. Chyba, że pogadam z mamą..., ale nie wiem czy mój mąż się zgodzi na sponsoring. W końcu to taka delikatna, intymna sprawa ). No nic. Mam nadzieję, że laparo będzie w miarę szybko
|
#4166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację - nie trzeba martwić się na zapas Szkoda zdrowia i twoich nerwów, bo tak jak mówisz - może się okazać, że będzie ok
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia płacz. Masz do tego pełne prawo.
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
irmusia, mam nadzieję, że wszystko się uda
![]() Pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia, a przecież jeszcze masz szansę na swój cud
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane..wybaczcie nie jestem za bardzoo w temacie ale staram sie ogolnie was podczytywac...
irmusia nie martw sie zobaczysz ze sie uda udroznic jajowody i bedzie ok masz przyklad po kolez roksia kesli sie w ostatecznosci by nie udalo to przeciez smialo mozecie sprobowac in vitro!! karolca tesciowa wyczuwa sytuacje ,ale moze to i dobrze bo w razie potrzeby czy jakies badanka czy cos zawsze mozecie prosic o pomoc i dyskrecje zapewne napewno wam nie odmowi pomocy i bedzie wszystko ok. rinco przykro ze @ przylazla,trzymam kciuki za nastepny cykl dra a twoj synek slicznie rosnie! ![]() my czujemy sie ok chociaz od 2 dni boli nie spojenie i juz coraz blizej porodu,leci 37 tydzien,lekarz ostatnio twierdzil ze jeszcze pozamykane wszystko ale za tydz mam wizyte i mysle ze cos ruszylo...
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia dobrze, że chociaż ten jeden jest trochę drożny, to jest jakaś nadzieja, że się uda
Różne cuda się w życiu zdarzają...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Martwię się, że nie uda się tych cykli przedłużyć, choć do tej pory zawsze się udawało.
Też się boję, że okaże się, że zostaje nam tylko in vitro
za Was 

Trzymam kciuki za II krechy

Tata podatkami straszy, a tak w rzeczywistości jak mam płacić miesięcznie ponad 500 zł czynszu, to 800 zł na kwartał, to nie jest tak strasznie. Z ogrzewaniem też sobie poradzimy, bo chciałabym nowoczesne technologie grzewcze plus solary z podłączeniem do ogrzewania, nie tylko do podgrzewania wody. I jeszcze studnię swoją chcę i przydomową oczyszczalnię ścieków... Oj, te marzenia.