Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 13:56   #4141
sandrunia1511
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Sandrunia, a karmisz piersią? Ładnie śpi Maja A jak u Niej z wagą i wymiarami aktualnie?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

to tego, to lecę

nie, nie karmię piersią ..

Maja spała lepiej, bo jak zasypiała po 19 to budziła się o 7..
a od 4 dni wstaje z płaczem i wgl nie wiem co się z nią dzieje..

jak byliśmy u lekarza na początku października to ważyła 8330g i miała 70 cm a główka 43 cm .
a dlaczego pytasz ?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

dziewczyny nie krzyczcie, pytanie było jakiś czas temu, ale nie pamiętam za bardzo w co ubieracie dzieciaczki na spacer jak jest taka pogoda jak dzisiaj (u nas 15 stopni, raczej bezwietrznie)
mam zawsze problem z tym jak małą ubrać :/ mam wrażenie, że ubieram ją za ciepło a to chyba niedobrze jak dziecko przegrzane
to co ma na sobie i do tego bluzę z kapturem, taką pluczową i czasami spodnie jak jest dość chłodno, czapeczka, skarpetki albo buciki i przykrywam kocykiem

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczonka mnóstwo kciuków i całusów dla Ciebie Trzymaj się kochana!!

Mary
a to tak po zmianie czasu nagle się Hani poprzestawiało??Czy już wcześniej Hanex zaczęła zmianiać plan dnia?
U mnie Anton wciąż idzie "starym czasem".. nie wiem jak go przestawić, ale na siłę nie będę go przetrzymywać.. bo się boję, że się zbuntuje i całkowicie poprzestawia

Anulinka
przykro mi, że już koniec mleczka u Ciebie, ale proszę nic sie nie przejmuj i nie mów, ze jesteś Pepusiowi nie potrzebna!! To brednie jakieś.. i tak jesteś bohaterka, bo przez taki długoi okres czasu dzielnie mleczko odciagałaś!!!

Antropia
dla męża! Co u Ciebie z pracą? Szukasz czegoś? Jakieś interesujące oferty się pojawiają?

Amarcia oby wszystko skończyło się jak najlepiej !!

Andziot
do kiedy jesteście u baby? Gabrysia dobrze śpi w innym miejscu niż swoje łóżeczko?

Dziewczyny używacie jeszcze przewijaków?

mu przewijaka używaliśmy do tego czasu jak Maja się w nim mieściła..
teraz się nie mieści i nie używamy go ..
Stary 2011-11-02, 13:58   #4142
anula_81
Zakorzenienie

Hej!!

Tesknilyscie..?
Wpadam jak po ogien, bo jakos nastroju na pisanie brak..

U was widze swieto wczoraj i dlatego byly pustki

matall ciesz sie ze nie karmisz to cie w UU nie gryzie Edzik

Dziewczonka biedactwo!!! jeju trzymaj sie kochana, wszystkie tu trzymamy kciuki mooocnnooo

andziotku co za piekna nocka!!
u nas tez ostatnio 2 drzemki, pierwsza krotsza, max godzinna i druga dluugasna, wlasnie Zoska juz spi 2 godziny (z czego jedna na spacerze, druga na balkonie)
A co do sloiczkow, to z mieskiem lub warzywka, Zoska potrafi wmlocic caly sloik duzy(i czasem jeszcze przed dostaje UU jak ma ochote!!!) ale deserki sa beeeee...owocki 3 lyzeczki, czasem wmusze wiecej ale i tak zwymiotuje, wiec nie wiem czy owocow nie lubi czy to zbyt wiele jak na dzien po prostu?

anulinka wspolczuje nocek a dla Pepego jestes cudowna , potrzebna mama!!! I jaka sklonna do poswiecen!!! Tyle miesiecy odciagalas mleko po nocach!!medal powinnas dostac!!!

lolus ja uzywam przewijaka bo mi wygodnie, mam duza lazienke i tam stoi, mam pod reka wode w razie kupowej situejszon wiec mi po prostu wygodnie

eweska

olliwka ja ubieram mala tak ze ma bodziak z dlugim, cienka jesienna kurteczke, spodenki lekkie, ale siedzi w spiworku w spacerowce, wiec jest jej cieplo i nie chce jej przegrzewac, z tym ze u nas pogoda raczej max 8-10 stopni...

amarcia trzymam kciuki za przeszczep, to straszne jak sie czyta takie rzeczy, oby sie udalo kochana, kciuki

mary poziomka buziake, dzisiaj sluchalam z Zoska piosenki Zajac Poziomka i od razu o Tobie pomyslalam

daisuniu ciesze sie, ze sie Gabulek naprawia U nas plesniawki chyba zniknely...albo ja slabo widze, co do sztucznego mleczka, slyszalam , ze im pozniej dziecko dostaje MM pierwszy raz tym trudniej mu sie przeyzwyczaic, bo jest madrzejsze i wie, ze po co ma pic MM jak moze mamusinego UU...
moja kolezanka przez to karmila swoje corki, jedna rok i 3 miesiace a druga poltora roku....

dzisiaj zrobilam sobie specjalnie dla Paulizi dzien dla siebie, siedzialam w lozku do dziesiatej, spacer byl krotki(zosia sie wietrzy na balkonie) na obiad sushi filmik i odpoczywam

Paulizia, Siasiu mam nadzieje, ze chlopaki czuja sie lepiej

Basienko my w piatek mamy terapeute, ciekawe czy powie to co wasz, ja tez juz na glowie staje, dlaczego ta naszq Zoska sie nie chce przewrocic na brzuszek, zdrowka dla Oliwki

gusiaczku brawa dla Nadusi za sliczna nocke(choc z 3 pobudkami)

no nie wiem czy wszystko odpisalam bo mi wszystkiego nie zacytowalo...

caluje mocno!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:36   #4143
mary poziomkowa
Zakorzenienie

AAA!!! Najważniejsze! WŁAŚNIE!!! Dziewczonko! Oby wszystko przebiegło pomyślnie, szybko i bezboleśnie! Wracaj szybko do nas i dużo zdrowia!

Antropia, gratulacje dla męża! Teraz kupujcie auto, żeby na zlotach bywać

Lolko, wcześniej takie akcje miała sporadycznie, a jednak plan dnia był taki sam, wiedziałam zawsze, czemu marudzi, a teraz zjada o innych godzinach, śpiąca jest czasami w dziwnych porach. A teraz albo ta zmiana czasu, albo jakiś skok, sama nie wiem, ja sceptyczna co do tych skoków jestem

Przewijak wciąż używany. Przewijam zawsze w łazience i gdyby nie było przewijaka, to nie miałabym gdzie przewinąć

Delicadezo, u mnie też to w lekkim bałaganie, ale nie przejmuję się tym

Andziot, u baby macie turystyczne? A Zosia w dużym śpi? ODBEKOWNIK

Daisy, faktycznie! Zapomniałam No to zaczynam sama Ale mąż kochany!

Sandruniu, pytam, bo Twoja Maja starsza o tydzień od Hanexa i porównawczo Ja też nie karmię piersią. A próbujesz dalej słoiczki, czy pluje wciąż? Kilkoro dzieci na wątku też budzi się z płaczem, może po prostu to reakcja na te wszystkie bodźce - światło, głosy etc.

Anula, a ja przeglądam czasem blogi po szwedzku i trafiłam na jeden po norwesku i też pomyślałam o Tobie

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-11-02 o 14:58
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:55   #4144
mamaoptymistka
Zadomowienie

hejka
mam minutkę więc piszę

DZIEWCZONKO - dużo zdrówka i szybko mijającego czasu rozłąki z córeńką.
Trzymaj się kochana - fluidek i

no to muszę lecieć wieczorkiem zajrzę
Stary 2011-11-02, 14:56   #4145
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
AAA!!! Najważniejsze! WŁAŚNIE!!! Dziewczonko! Oby wszystko przebiegło pomyślnie, szybko i bezboleśnie! Wracaj szybko do nas i dużo zdrowia!

Antropia, gratulacje dla męża! Teraz kupujcie auto, żeby na zlotach bywać

Lolko, wcześniej takie akcje miała sporadycznie, a jednak plan dnia był taki sam, wiedziałam zawsze, czemu marudzi, a teraz zjada o innych godzinach, śpiąca jest czasami w dziwnych porach. A teraz albo ta zmiana czasu, albo jakiś skok, sama nie wiem, ja sceptyczna co do tych skoków jestem

Przewijak wciąż używany. Przewijam zawsze w łazience i gdyby nie było przewijaka, to nie miałabym gdzie przewinąć

Delicadezo, u mnie też to w lekkim bałaganie, ale nie przejmuję się tym

Andziot, u baby macie turystyczne? A Zosia w dużym śpi? ODBEKOWNIK

Daisy, faktycznie! Zapomniałam No to zaczynam sama Ale mąż kochany!

Sandruniu, pytam, bo Twoja Maja starsza o tydzień od Hanexa i porównawczo Ja też nie karmię piersią. A próbujesz dalej słoiczki, czy pluje wciąż? Kilkoro dzieci na wątku też budzi się z płaczem, może po prostu to reakcja na te wszystkie bodźce - światło, głosy etc.

Anula, a ja przeglądam czasem blogi po szwedzku i trafiłam na jeden po norwesku i też pomyślałam o Tobie
deserki je, ale tymi zuplami i obiadkami się po prostu duzi i wymiotuje.
dzisiaj też jej dałam i znowu to samo..
nie wiem dlaczego tak jest :/

może i tak, ale nie wiem dlaczego się budzi z płaczem..
Stary 2011-11-02, 15:01   #4146
Paulizia
Wtajemniczenie

halo halo

Witam panie, panienki i panow
Humor lepszy, bo i nocka lepsza i dziecko lepsze mimo lekkiego stanu podgoraczkowego rano i wymiotow o 13! Temperatura zbita, dziecko wesole, porzygane ze wzgledu na lakomstwo i odrywajacy kaszel.

Bardzo dzikeuje za wszystkie kciuki i w ogole!!! Jestescie kochane i niezastpione.
Bylismy wczoraj u lekarza i nie dostalismy nic. Jedyne co powiedziala, ze wydzielina nadal sie utrzymuje i najgorsze co moze byc to nawrot krupu wiec jakby co mamy dzwonic od razu na pogotowie.
Ja jednak mysle, ze chyba nawrotu nie bedzie. No mam ogromna nadzieje

Dziewczonka mocne KCIUKASY!!! Trzymaj sie i myslimy tutaj jutro o Tobie! Wszystko bedzie dobrze i widzimy sie we Wroclawiu

Amarcia u Was tez wszytsko bedzie ok. Nie dopuszczam takiej mysli, ze moze byc inaczej. Napewno przeszczep sie uda. Powiedz tylko kiedy, a kciuki bede zacisniete i fluidy wyslane

Antropia mowilam, ze zda ha!

Anula ogromnie sie ciesze, ze zrelaksowalas sie troche. I jak sie z tym czujesz?

Anulinko Andziot Ci najlepiej odpowiedziala. Kochana wiem, ze musisz to chwile przebolec, ale niedlugo nie bedziesz pamietac, a Pepe... najwazniejsze by Pepe byl zadowolony i szczesliwy z ukochana mama

Lolcia my tez uzywamy przewijaka i nie wyobrazam sobie nie uzywac. Wiekszosc czynnosci toaletowych wykonujemy na przewijaku i inne zabieg kosmetyczne tez Zastanawiam sie jak sobie w Polsce poradze bez niego

Mary, ze co niby bedziesz robic z twarza? Lo matko... co to za zabieg na twarz do ktorego potrzeba grupy wsparcia? Moze sie skusze?

Daisy, ale Ci maz niepsodzianke zrobil... ma gest Zazdraszczam Nie przejmuj sie Gabusia... chyba sobie sama krzywdy nie zrobi

Pola i Kuba sto lat!!!!!!!
Stary 2011-11-02, 15:02   #4147
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Sandruniu, Hania też tak miała. Nie chciała jeść obiadków, ale dawałam po kilka łyżeczek przed mlekiem i jakoś poszło. Próbuj może jakieś słodsze te obiadki, w sensie ziemniak z marchewką najpierw. Dynia jest słodka. Próbuj. Dacie rade, my też dałyśmy

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Pauliziu, napiszę Ci potem na fejsie co jak i czym, muszę lecieć teraz.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:34   #4148
eweska
Moderatoreska

Dziękuję dziewczyny
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
eweska Przyjemnego spedzania czasu w 5
Mam nadzieje, ze siostrzenica wraca do zdowia!
tak wraca do zdrowia, może w poniedziałek już wyjdą do domku, w piatek będzie miała ściągane szwy z główki, na razie jest ciężko bo jak puszczają leki przeciwbólowe to jest masakra, chociaż z dnia na dzień coraz to lepiej
Obrzęki i opuchnięcia również ustępują,

Małż właśnie pojechał ze starszym, więc mam chwilkę by zajrzeć, ale wszystkiego nie nadrobię, jedynie nadrobiłam dzisiejszy dzień, no i zaraz spadam do kuchni robić gołąbki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:45   #4149
Paulizia
Wtajemniczenie

Eweska, a z mezem sztama juz?
Najwazniejsza, ze Ola wraca do zdrowia
Stary 2011-11-02, 15:47   #4150
Lolka1212
Zadomowienie

Andziot, Amarcia, Night, Bassienka, Sandrunia, Anulka, Mary, Gusiagatako, Paulizia dzięki za info o przewijaku

U nas własnie taka sytuacja, że Anti wyrósł już z przewijaka, a zawsze z niego korzystałam i wygodnie mi było..
Nie wiem jak sie ogarnać bez niego No, bo na łóżku już mnie wygodnie bez kosmetyków pod ręką.. Szkoda, że większych nie produkują

Andziot fajne to co wkleiłaś! od razu sprawdziłam pod kątem Antonisława

Bassienka zdrówka dla Oliwki Dobrze, że jednak udałas sie do fizjoterapeuty, będziesz spokojna.. a mała na pewno z czasem zacznie fikać

Ddaaiissyy
rzeczywiście mało cię ostatnio, mnie w sumie też trochę nie było, ale jak Ciebie nie ma to od razu rzuca sie w oczy
superowy prezent!! A za urodzenie Gabi co sobie zażyczyłaś ?
Kciuki, aby rzeczywiście skok Gabi opuścił

Paulizia
czekam na wieści, że Antolkowi lepiej

Mary no własnie najgorsze teraz to, jak zacznie się marudzenie i nie wiadomo o co skoro plan poprzestawiany! Ale na pewno wypracujecie sobie szybko inny, podobny rytm dnia

Anulka a co z nastrojem nie tak??
Stary 2011-11-02, 15:54   #4151
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, małż ma jeszcze chyba z 2 tygodnie urlopu musiał wybrać wszystko przed końcem roku. Mam więc pomoc

Anulinko, no co Ty gadasz za głupoty

Lolka, u nas przewijak nadal w użytkowaniu i myślę, że jeszcze trochę posłuży

Andziot, dzięki za ten plik w pdf, świetnie jest tam wszystko opisane!

Mary, też bym chciała się pozłuszczać ale jeszcze karmię czego będziesz używać?

Paulizia, cieszę się że Antoś wraca do zdrowia

Zaliczyłam dzisiaj dentystę i niestety mam jeden ząb nie do uratowania czeka mnie usunięcie Nigdy nie miałam wyrywanego zęba i boję się. W ramach pocieszenia kupiłam sobie lakier do paznokci i śliwkową kredkę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 16:02   #4152
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, u baby macie turystyczne? A Zosia w dużym śpi?
Zosia śpi w turystycznym, a Gabi w pożyczonym drewnianym łóżeczku
teście się przeprowadzają niedługo to sobie jakieś łoża bardziej odpowiednie do wieku zapewnimy

nie wiem czy mi dziecko do kąpieli wytrzyma
już porządnie skrzypi ...

dużo dziś na dworze byliśmy,
mam nadzieję, że mi się mała nie przeziębi bo wieczory już chłodne ...

babcia specjalnie musiała lecieć do lidla po słoiczek owocków dla (UWAGA) Zosi
bo prawie histeria była jak Gabi zjadła cały i nic nie zostało do wylizania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:30   #4153
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Sandruniu, Hania też tak miała. Nie chciała jeść obiadków, ale dawałam po kilka łyżeczek przed mlekiem i jakoś poszło. Próbuj może jakieś słodsze te obiadki, w sensie ziemniak z marchewką najpierw. Dynia jest słodka. Próbuj. Dacie rade, my też dałyśmy

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Pauliziu, napiszę Ci potem na fejsie co jak i czym, muszę lecieć teraz.
dzisiaj były ziemniaczki z marchewką i mięskiem i co zjadła to zwymiotowała .. ; /

będę próbować dalej ..
może jej po prostu to ie smakuje.. :/
deserki i danonki wcina aż jej się uczy trzęsom, a tego nie chce
Stary 2011-11-02, 16:31   #4154
spice1985
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Bierze mnie chyba jakieś gów...ne choróbsko...ale jestem taka wyrąbana, bo nie spałam do 5...o 6 Hancia wstała. Hm...trochę za mało snu:P Ogólnie rzecz biorąc czuję się do dupy i jeszcze się trochę martwię chrześniakiem (Andziotek dostałaś moją wiadomość?)
Byłam na zakupach, kupiłam sobie czapkę, szalik, rękawiczki ( rękawiczki i szalik turkusowe, a czapa czarna z dodatkami turkusu)
Łeb mi pęka, a jeszcze kominiarze mają przyjść na kontrolę Haneks mi towarzyszyła dzielnie na zakupach, ja piłam kawę, a ona butlę mleka
Generalnie u nas ok, jednak nie nadrobiłam forum Pisałam ostatnio na fb,że coś rzadko tu zaglądam, jakoś mi dni uciekają jak szalone.
Hacia jęczy teraz,pewnie śpiąca,ale za godz bym chciała Ją kłaść spać, więc nie leży mi kładzenie Jej teraz na drzemkę Ciekawe, czy uda mi się przetrzymać Maluszka

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:32   #4155
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Andziot, Amarcia, Night, Bassienka, Sandrunia, Anulka, Mary, Gusiagatako, Paulizia dzięki za info o przewijaku

U nas własnie taka sytuacja, że Anti wyrósł już z przewijaka, a zawsze z niego korzystałam i wygodnie mi było..
Nie wiem jak sie ogarnać bez niego No, bo na łóżku już mnie wygodnie bez kosmetyków pod ręką.. Szkoda, że większych nie produkują

Andziot fajne to co wkleiłaś! od razu sprawdziłam pod kątem Antonisława

Bassienka zdrówka dla Oliwki Dobrze, że jednak udałas sie do fizjoterapeuty, będziesz spokojna.. a mała na pewno z czasem zacznie fikać

Ddaaiissyy
rzeczywiście mało cię ostatnio, mnie w sumie też trochę nie było, ale jak Ciebie nie ma to od razu rzuca sie w oczy
superowy prezent!! A za urodzenie Gabi co sobie zażyczyłaś ?
Kciuki, aby rzeczywiście skok Gabi opuścił

Paulizia
czekam na wieści, że Antolkowi lepiej

Mary no własnie najgorsze teraz to, jak zacznie się marudzenie i nie wiadomo o co skoro plan poprzestawiany! Ale na pewno wypracujecie sobie szybko inny, podobny rytm dnia

Anulka a co z nastrojem nie tak??
nie ma za co !
ja teraz też na łóżku
i jakoś dajemy radę .. ;p przygotuję najpierw wszystko i potem przewijamy ^^ .
Stary 2011-11-02, 16:34   #4156
MoniaK
Zakorzenienie

sandrunia, dajesz Małej danonki???????
Stary 2011-11-02, 16:36   #4157
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
danonki dajesz półrocznemu dziecku ????
dobiłaś mnie !

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
(Andziotek dostałaś moją wiadomość?)
dostałam, ale muszę mieć chwilę ciszy żeby się skupić

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:36   #4158
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Eweska, a z mezem sztama juz?
Najwazniejsza, ze Ola wraca do zdrowia
Na razie jest ok, cisza spokój, sielanka, ciekawe jak długo, na razie nie zauważyłam czepiania, marudzenia itp.
Oby tak dalej ale ciekawe ile wytrzyma, no dziś już 4 dzień więc nie e,jest źle
Stary 2011-11-02, 16:49   #4159
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
dzisiaj były ziemniaczki z marchewką i mięskiem i co zjadła to zwymiotowała .. ; /

będę próbować dalej ..
Jak to DANONKI!!!!!!!! półrocznemu dziecku??? a może ja czegos nie zrozumiałam..

A tak w ogole dzień dobry wszystkim.. Nie moge się dziś ogarnąć, Ania chyba będzie miała wkrótce zębula, bo taka nabuzowana, że szok
Stary 2011-11-02, 16:50   #4160
dorkabl
Zadomowienie

DANONKI! - głos z krzaków
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:51   #4161
spice1985
Zadomowienie

Andziotek Dobrze Kochana, i tak dopiero jutro będę gadała z Ciocią. Generalnie lekarz powiedział :test to test, ma certyfikat CE to jest ok. Zgadzasz się tak w skrócie?

Sandrunia Danonki? A to nie po 1 roku zycia?

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-11-02 o 16:54
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:00   #4162
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Jak to DANONKI!!!!!!!! półrocznemu dziecku??? a może ja czegos nie zrozumiałam..
Co do Danonków to ja już nie jestem zdziwiona, moja szwagierka ma córkę starszą od moich chłopców o niecałe 3 tygodnie i ona już je normalne jogurty, je normalnie obiad no tzn. że daje jej częściowo to co gotują czyli zupę ogórkową, rosół z ryżem itp. ziemniaki, chleb, ssie sobie skórkę od chleba, chrupki kukurydziane.
sama w szoku byłam, no i się mnie jeszcze ze zdziwieniem pytała czemu ja nie daję chłopcom, no ale ona na wsi mieszka i tam inaczej wprowadzają dietę dzieciaczkom, bynajmniej u niej nie piszę że wszędzie.

Ja wszystko dla chłopców gotuję oddzielnie lub daję obiadki ze słoiczków, choć staram się sama gotować i powiem wam że moi chłopcy juz jedli pierś z kurczaka z warzywami, królika z warzywami, wszystko potraktowane blenderem.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-11-02 o 17:03
Stary 2011-11-02, 17:15   #4163
MoniaK
Zakorzenienie

Ewesko, a mnie to dziwi i to bardzo... Co z tego że mieszka na wsi, przecież to nie koniec świata Ja tam nie dostrzegam już większych różnic pomiędzy ludźmi ze wsi i miasta
ps. przeglądam właśnie Twojego bloga w poszukiwaniu inspiracji. Polecisz mi jakiś makijaż ze śliwkową kredką w roli głównej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 17:21   #4164
Klaterina
Zadomowienie

dobry dobry
kurde blaszka nie mam kiedy napisać, bo ciągle coś

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na moment...wpadłam się pożegnac i prosic o kciuki jutro idę do szpitala i już ryczę
będzie dobrze

solenizantom życzę najlepszego
Stary 2011-11-02, 17:30   #4165
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ewesko, a mnie to dziwi i to bardzo... Co z tego że mieszka na wsi, przecież to nie koniec świata Ja tam nie dostrzegam już większych różnic pomiędzy ludźmi ze wsi i miasta
ps. przeglądam właśnie Twojego bloga w poszukiwaniu inspiracji. Polecisz mi jakiś makijaż ze śliwkową kredką w roli głównej
mnie nie dziwi bo już się z tym spotkałam, ale moim dzieciaczkom tak wcześnie nie podawałabym normalnego jedzenia, mają jeszcze czas :P
Ja też nie rozgraniczam miasta i wsi, ale w przypadku szwagierki muszę to rozgraniczyć bo oni naprawdę robią tak jak kilkanaście lat temu, no ale to jej córcia więc co mi do tego.

Gdybym wiedziała jak wyglądasz mogłabym coś doradzić nie wiem czy mam cię na fb jeśli tak to się ujawnij, bo ja was kochane z imienia i nazwisaka nie kojarzę tylko kilka dziewczyn dosłownie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór
Dziewczynki ja tylko na moment...wpadłam się pożegnac i prosic o kciuki jutro idę do szpitala i już ryczę
Nie wiem jak zniosę tą rozłąkę...a o zabiegu nawet nie myślę

A 4 listopada mija rok jak z Wami jestem
Buziaki mam nadzieję, że będę w piątek...
kciuki trzymam
ale chyba coś przegapiłam.
Stary 2011-11-02, 17:40   #4166
Klaterina
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny używacie jeszcze przewijaków?
ja używam bo mi wygodnie na nim zmienić ciuszki czy pieluszki, ale niedługo pewnie pójdzie w odstawkę bo przykrótki się robi

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

MAŁŻ ZDAŁ !!!!!!!!!
Teraz tylko autko i będziemy się wozić

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
teraz drzemka, później deserek i spacerek
pięknie za oknem, aż się wierzyć nie chce, że to listopad
a wiesz , że myślałam o Tobie z rana ? gdyby nie moje dzisiejsze zajęcie to byśmy łazikowały obie z dzieciaczkami, dziękuję za pamięć

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
PS. Ostatnie zapisy konkursowe :
- odebralam nagrode z Finish-Calgonit
- wygralam ksiazke w konkursie Wyd. Czarnego
- wygralam ksiazki w Radiu Czworka
- wygralam kaszki-mleka w konkursie Humana
szalona

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Musze męża pochwalić.... dostałam od niego (nie wiem z jakiej okazji, może coś w delegacji nabroił?? ) zawieszkę do łańcuszka brylant w białym złocie
jejciu jejciu, proszę jak się ładnie postarał

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Co do Danonków to ja już nie jestem zdziwiona, moja szwagierka ma córkę starszą od moich chłopców o niecałe 3 tygodnie i ona już je normalne jogurty, je normalnie obiad no tzn. że daje jej częściowo to co gotują czyli zupę ogórkową, rosół z ryżem itp. ziemniaki, chleb, ssie sobie skórkę od chleba, chrupki kukurydziane.
mnie to też nie dziwi, u mojej dalszej rodzinki na wsi jest to samo, tam się nikt nie bawi w ekspozycję glutenu, kaszki, słoiczki itd. tylko z grubej rury - jak wspominałam o tym co ja mam w planie to się dziwnie na mnie każdy patrzył
Stary 2011-11-02, 17:46   #4167
MoniaK
Zakorzenienie

Eweska, no jasne że mamy się w znajomych na fb wysłać na pw namiar? W moim albumie też są zdjęcia Będę bardzo wdzięczna za poradę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 17:47   #4168
amarcia
Wtajemniczenie

ja mieszkam na wsi

i po tym co piszecie zastanawiam się czy nie skoczyć do urzędu i sprawdzić czy nam praw miejskich nie nadano w międzyczasie czy zapodać Loli jutro schabowego z bigosem..
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:54   #4169
Eve1603
Zakorzenienie

Hejka Kobitki
dawno mnie nie bylo, wpadlam teraz zeby nadrobic i cosik skrobnac, ale nic nie skrobne bo mi slow zabraklo z wrazenia po przeczytaniu o danonkach...
Powiem tylko, ze nic dziwnego ze dziecko nie chce jesc i ze ma problem z brzuszkiem...

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Amarcia
a pojutrze goloneczke z piwkiem

Ja dzisiaj na kolacje zapodam Mayce kanapki, a jutro jajecznice na boczku na sniadanie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:56   #4170
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

będę próbować dalej ..
???
Przecież: 1. są na mleku krowim, 2. są słodzone...

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
sama w szoku byłam, no i się mnie jeszcze ze zdziwieniem pytała czemu ja nie daję chłopcom, no ale ona na wsi mieszka i tam inaczej wprowadzają dietę dzieciaczkom, bynajmniej u niej nie piszę że wszędzie.

Ja wszystko dla chłopców gotuję oddzielnie lub daję obiadki ze słoiczków, choć staram się sama gotować i powiem wam że moi chłopcy juz jedli pierś z kurczaka z warzywami, królika z warzywami, wszystko potraktowane blenderem.
SZOK!

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
ja mieszkam na wsi

i po tym co piszecie zastanawiam się czy nie skoczyć do urzędu i sprawdzić czy nam praw miejskich nie nadano w międzyczasie czy zapodać Loli jutro schabowego z bigosem..
To chyba nie o miejsce zamieszkania chodzi, a o mentalność. Wieśniacy nie tylko na wsi mieszkają.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości