|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
nie, nie karmię piersią .. Maja spała lepiej, bo jak zasypiała po 19 to budziła się o 7.. a od 4 dni wstaje z płaczem i wgl nie wiem co się z nią dzieje.. ![]() jak byliśmy u lekarza na początku października to ważyła 8330g i miała 70 cm ![]() ![]() a dlaczego pytasz ? ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
mu przewijaka używaliśmy do tego czasu jak Maja się w nim mieściła.. teraz się nie mieści i nie używamy go .. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
![]() Tesknilyscie..? Wpadam jak po ogien, bo jakos nastroju na pisanie brak.. ![]() U was widze swieto wczoraj i dlatego byly pustki ![]() matall ciesz sie ze nie karmisz to cie w UU nie gryzie Edzik ![]() Dziewczonka biedactwo!!! jeju trzymaj sie kochana, wszystkie tu trzymamy kciuki mooocnnooo ![]() andziotku co za piekna nocka!! u nas tez ostatnio 2 drzemki, pierwsza krotsza, max godzinna i druga dluugasna, wlasnie Zoska juz spi 2 godziny (z czego jedna na spacerze, druga na balkonie ![]() A co do sloiczkow, to z mieskiem lub warzywka, Zoska potrafi wmlocic caly sloik duzy(i czasem jeszcze przed dostaje UU jak ma ochote!!!) ale deserki sa beeeee...owocki 3 lyzeczki, czasem wmusze wiecej ale i tak zwymiotuje, wiec nie wiem czy owocow nie lubi czy to zbyt wiele jak na dzien po prostu? anulinka wspolczuje nocek ![]() ![]() lolus ja uzywam przewijaka bo mi wygodnie, mam duza lazienke i tam stoi, mam pod reka wode w razie kupowej situejszon wiec mi po prostu wygodnie ![]() eweska ![]() olliwka ja ubieram mala tak ze ma bodziak z dlugim, cienka jesienna kurteczke, spodenki lekkie, ale siedzi w spiworku w spacerowce, wiec jest jej cieplo i nie chce jej przegrzewac, z tym ze u nas pogoda raczej max 8-10 stopni... amarcia trzymam kciuki za przeszczep, to straszne jak sie czyta takie rzeczy, oby sie udalo kochana, kciuki ![]() mary poziomka buziake, dzisiaj sluchalam z Zoska piosenki Zajac Poziomka i od razu o Tobie pomyslalam ![]() daisuniu ciesze sie, ze sie Gabulek naprawia ![]() moja kolezanka przez to karmila swoje corki, jedna rok i 3 miesiace a druga poltora roku.... dzisiaj zrobilam sobie specjalnie dla Paulizi dzien dla siebie, siedzialam w lozku do dziesiatej, spacer byl krotki(zosia sie wietrzy na balkonie) na obiad sushi ![]() ![]() Paulizia, Siasiu mam nadzieje, ze chlopaki czuja sie lepiej Basienko my w piatek mamy terapeute, ciekawe czy powie to co wasz, ja tez juz na glowie staje, dlaczego ta naszq Zoska sie nie chce przewrocic na brzuszek, zdrowka dla Oliwki gusiaczku brawa dla Nadusi za sliczna nocke(choc z 3 pobudkami ![]() no nie wiem czy wszystko odpisalam bo mi wszystkiego nie zacytowalo... caluje mocno! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
AAA!!! Najważniejsze! WŁAŚNIE!!! Dziewczonko! Oby wszystko przebiegło pomyślnie, szybko i bezboleśnie! Wracaj szybko do nas i dużo zdrowia!
![]() Antropia, gratulacje dla męża! Teraz kupujcie auto, żeby na zlotach bywać ![]() Lolko, wcześniej takie akcje miała sporadycznie, a jednak plan dnia był taki sam, wiedziałam zawsze, czemu marudzi, a teraz zjada o innych godzinach, śpiąca jest czasami w dziwnych porach. A teraz albo ta zmiana czasu, albo jakiś skok, sama nie wiem, ja sceptyczna co do tych skoków jestem ![]() Przewijak wciąż używany. Przewijam zawsze w łazience i gdyby nie było przewijaka, to nie miałabym gdzie przewinąć ![]() Delicadezo, u mnie też to w lekkim bałaganie, ale nie przejmuję się tym ![]() Andziot, u baby macie turystyczne? A Zosia w dużym śpi? ![]() ![]() Daisy, faktycznie! Zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() Sandruniu, pytam, bo Twoja Maja starsza o tydzień od Hanexa i porównawczo ![]() Anula, a ja przeglądam czasem blogi po szwedzku i trafiłam na jeden po norwesku i też pomyślałam o Tobie ![]() Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-11-02 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
hejka
mam minutkę więc piszę DZIEWCZONKO - dużo zdrówka i szybko mijającego czasu rozłąki z córeńką. Trzymaj się kochana - fluidek ![]() ![]() no to muszę lecieć wieczorkiem zajrzę ![]()
#4145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj też jej dałam i znowu to samo.. ![]() nie wiem dlaczego tak jest :/ może i tak, ale nie wiem dlaczego się budzi z płaczem.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Wtajemniczenie
|
halo halo
![]() Witam panie, panienki i panow ![]() Humor lepszy, bo i nocka lepsza i dziecko lepsze mimo lekkiego stanu podgoraczkowego rano i wymiotow o 13! Temperatura zbita, dziecko wesole, porzygane ze wzgledu na lakomstwo i odrywajacy kaszel. Bardzo dzikeuje za wszystkie kciuki i w ogole!!! Jestescie kochane i niezastpione. Bylismy wczoraj u lekarza i nie dostalismy nic. Jedyne co powiedziala, ze wydzielina nadal sie utrzymuje i najgorsze co moze byc to nawrot krupu wiec jakby co mamy dzwonic od razu na pogotowie. Ja jednak mysle, ze chyba nawrotu nie bedzie. No mam ogromna nadzieje ![]() Dziewczonka mocne KCIUKASY!!! Trzymaj sie i myslimy tutaj jutro o Tobie! Wszystko bedzie dobrze ![]() ![]() Amarcia ![]() ![]() Antropia mowilam, ze zda ha! ![]() Anula ogromnie sie ciesze, ze zrelaksowalas sie troche. I jak sie z tym czujesz? ![]() Anulinko Andziot Ci najlepiej odpowiedziala. Kochana wiem, ze musisz to chwile przebolec, ale niedlugo nie bedziesz pamietac, a Pepe... najwazniejsze by Pepe byl zadowolony i szczesliwy z ukochana mama ![]() Lolcia my tez uzywamy przewijaka i nie wyobrazam sobie nie uzywac. Wiekszosc czynnosci toaletowych wykonujemy na przewijaku i inne zabieg kosmetyczne tez ![]() ![]() Mary, ze co niby bedziesz robic z twarza? Lo matko... co to za zabieg na twarz do ktorego potrzeba grupy wsparcia? Moze sie skusze? ![]() Daisy, ale Ci maz niepsodzianke zrobil... ma gest ![]() ![]() ![]() Pola i Kuba sto lat!!!!!!! ![]()
#4147 |
Zakorzenienie
|
Sandruniu, Hania też tak miała. Nie chciała jeść obiadków, ale dawałam po kilka łyżeczek przed mlekiem i jakoś poszło. Próbuj może jakieś słodsze te obiadki, w sensie ziemniak z marchewką najpierw. Dynia jest słodka. Próbuj. Dacie rade, my też dałyśmy
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Pauliziu, napiszę Ci potem na fejsie co jak i czym, muszę lecieć teraz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Moderatoreska
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Obrzęki i opuchnięcia również ustępują, Małż właśnie pojechał ze starszym, więc mam chwilkę by zajrzeć, ale wszystkiego nie nadrobię, jedynie nadrobiłam dzisiejszy dzień, no i zaraz spadam do kuchni robić gołąbki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Wtajemniczenie
|
Eweska, a z mezem sztama juz?
![]() Najwazniejsza, ze Ola wraca do zdrowia ![]()
#4150 |
Zadomowienie
|
Andziot, Amarcia, Night, Bassienka, Sandrunia, Anulka, Mary, Gusiagatako, Paulizia dzięki za info o przewijaku
![]() U nas własnie taka sytuacja, że Anti wyrósł już z przewijaka, a zawsze z niego korzystałam i wygodnie mi było.. Nie wiem jak sie ogarnać bez niego ![]() ![]() ![]() Andziot fajne to co wkleiłaś! od razu sprawdziłam pod kątem Antonisława ![]() Bassienka zdrówka dla Oliwki ![]() ![]() ![]() Ddaaiissyy rzeczywiście mało cię ostatnio, mnie w sumie też trochę nie było, ale jak Ciebie nie ma to od razu rzuca sie w oczy ![]() superowy prezent!! A za urodzenie Gabi co sobie zażyczyłaś ? ![]() ![]() ![]() Kciuki, aby rzeczywiście skok Gabi opuścił ![]() Paulizia czekam na wieści, że Antolkowi lepiej ![]() Mary no własnie najgorsze teraz to, jak zacznie się marudzenie i nie wiadomo o co skoro plan poprzestawiany! Ale na pewno wypracujecie sobie szybko inny, podobny rytm dnia ![]() ![]() Anulka a co z nastrojem nie tak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Zosia, małż ma jeszcze chyba z 2 tygodnie urlopu
![]() ![]() Anulinko, no co Ty gadasz za głupoty ![]() ![]() Lolka, u nas przewijak nadal w użytkowaniu ![]() Andziot, dzięki za ten plik w pdf, świetnie jest tam wszystko opisane! Mary, też bym chciała się pozłuszczać ale jeszcze karmię ![]() Paulizia, cieszę się że Antoś wraca do zdrowia ![]() Zaliczyłam dzisiaj dentystę i niestety mam jeden ząb nie do uratowania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Zosia śpi w turystycznym, a Gabi w pożyczonym drewnianym łóżeczku
teście się przeprowadzają niedługo to sobie jakieś łoża bardziej odpowiednie do wieku zapewnimy ![]() nie wiem czy mi dziecko do kąpieli wytrzyma ![]() już porządnie skrzypi ... dużo dziś na dworze byliśmy, mam nadzieję, że mi się mała nie przeziębi bo wieczory już chłodne ... babcia specjalnie musiała lecieć do lidla po słoiczek owocków dla (UWAGA) Zosi ![]() bo prawie histeria była jak Gabi zjadła cały i nic nie zostało do wylizania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
będę próbować dalej .. może jej po prostu to ie smakuje.. :/ deserki i danonki wcina aż jej się uczy trzęsom, a tego nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Bierze mnie chyba jakieś gów...ne choróbsko...ale jestem taka wyrąbana, bo nie spałam do 5...o 6 Hancia wstała. Hm...trochę za mało snu:P Ogólnie rzecz biorąc czuję się do dupy i jeszcze się trochę martwię chrześniakiem (Andziotek dostałaś moją wiadomość?)
Byłam na zakupach, kupiłam sobie czapkę, szalik, rękawiczki ( rękawiczki i szalik turkusowe, a czapa czarna z dodatkami turkusu) Łeb mi pęka, a jeszcze kominiarze mają przyjść na kontrolę ![]() ![]() Generalnie u nas ok, jednak nie nadrobiłam forum ![]() Hacia jęczy teraz,pewnie śpiąca,ale za godz bym chciała Ją kłaść spać, więc nie leży mi kładzenie Jej teraz na drzemkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja teraz też na łóżku ![]() i jakoś dajemy radę .. ;p przygotuję najpierw wszystko i potem przewijamy ^^ . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
sandrunia, dajesz Małej danonki???????
#4157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobiłaś mnie ! dostałam, ale muszę mieć chwilę ciszy żeby się skupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogole dzień dobry wszystkim.. Nie moge się dziś ogarnąć, Ania chyba będzie miała wkrótce zębula, bo taka nabuzowana, że szok ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zadomowienie
|
DANONKI! - głos z krzaków
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
Andziotek Dobrze Kochana, i tak dopiero jutro będę gadała z Ciocią. Generalnie lekarz powiedział :test to test, ma certyfikat CE to jest ok. Zgadzasz się tak w skrócie?
Sandrunia Danonki? A to nie po 1 roku zycia? Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-11-02 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
sama w szoku byłam, no i się mnie jeszcze ze zdziwieniem pytała czemu ja nie daję chłopcom, no ale ona na wsi mieszka i tam inaczej wprowadzają dietę dzieciaczkom, bynajmniej u niej nie piszę że wszędzie. Ja wszystko dla chłopców gotuję oddzielnie lub daję obiadki ze słoiczków, choć staram się sama gotować i powiem wam że moi chłopcy juz jedli pierś z kurczaka z warzywami, królika z warzywami, wszystko potraktowane blenderem. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-11-02 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, a mnie to dziwi
![]() ![]() ![]() ps. przeglądam właśnie Twojego bloga w poszukiwaniu inspiracji. Polecisz mi jakiś makijaż ze śliwkową kredką w roli głównej ![]()
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
|
dobry dobry
kurde blaszka nie mam kiedy napisać, bo ciągle coś Cytat:
![]() solenizantom życzę najlepszego ![]() ![]()
![]() |
#4165 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja też nie rozgraniczam miasta i wsi, ale w przypadku szwagierki muszę to rozgraniczyć bo oni naprawdę robią tak jak kilkanaście lat temu, no ale to jej córcia więc co mi do tego. Gdybym wiedziała jak wyglądasz mogłabym coś doradzić nie wiem czy mam cię na fb jeśli tak to się ujawnij, bo ja was kochane z imienia i nazwisaka nie kojarzę tylko kilka dziewczyn dosłownie ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ale chyba coś przegapiłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||||
Zadomowienie
|
ja używam bo mi wygodnie na nim zmienić ciuszki czy pieluszki, ale niedługo pewnie pójdzie w odstawkę bo przykrótki się robi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
Eweska, no jasne że mamy się w znajomych na fb
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
ja mieszkam na wsi
i po tym co piszecie zastanawiam się czy nie skoczyć do urzędu i sprawdzić czy nam praw miejskich nie nadano w międzyczasie czy zapodać Loli jutro schabowego z bigosem.. ![]()
#4169 |
Zakorzenienie
|
Hejka Kobitki
dawno mnie nie bylo, wpadlam teraz zeby nadrobic i cosik skrobnac, ale nic nie skrobne bo mi slow zabraklo z wrazenia po przeczytaniu o danonkach... ![]() Powiem tylko, ze nic dziwnego ze dziecko nie chce jesc i ze ma problem z brzuszkiem... ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Amarcia a pojutrze goloneczke z piwkiem ![]() Ja dzisiaj na kolacje zapodam Mayce kanapki, a jutro jajecznice na boczku na sniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież: 1. są na mleku krowim, 2. są słodzone... Cytat:
To chyba nie o miejsce zamieszkania chodzi, a o mentalność. Wieśniacy nie tylko na wsi mieszkają.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.