|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() siusiaczkowy dzien dzisiaj ![]() Cytat:
|
|
|
#4142 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!! Wiosna należy do chłopaków!
|
||
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tatusiowie nie dopuszcza zadnego kawalera do swojej corosi ![]() edit: zadomowilam sie
|
|
|
#4145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To prawda śliczne imię
|
||
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
zdjęcia w niezbyt dobrej jakości bo z telefonu, a więc od lewej mój niedzielny brzuch (jesteśmy jak konto oszczędnościowe- codziennie więcej
), w środku dzisiejsze poślady i siusiak zaznaczony strzałeczką, a z prawej tak przy okazji moje ulubione zdjęcie usg z 14tc na którym nasz diabełek machał grabulą. ![]() ![]()
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i super fotki |
|
|
|
|
#4148 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A my oboje z mężem owłosione małpiątka - ja od urodzenia, więc zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
fajny brzuszek i drugie zdjęcie super |
|||||
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że jak dziś chłopców rozdawano, to w poniedziałek będą dziewczynki. Tym bardziej, że będzie to jeden dzień po moich urodzinach. A mam tylko jedno życzenie urodzinowe: zdrowa dziewczynka ewentualnie zdrowy chłopak ale ze wskazaniem na pierwszą opcję
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Od kilku dni próbuję Was nadrobić, ale chyba to jest poza moim zasięgiem, mam ok 30 stron do tyłu i chyba się poddam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój brzuch jest przeogromny jak na 16 (?) tydzień. Może w końcu zrobię foto to Wam wkleję. Poza tym czuję się dobrze. Mam nadzieje że uda mi się w końcu być z Wami na bieżąco.. |
||
|
|
|
#4151 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od samego początku czułam że to chłopak, nawet pierwsze ciuszki w sh kupione jakoś koło 8tc były w kolorze beżu i błękitu (jakośtak podświadomie), choć gdiześ tam mialam nadzieję że będzie mała Ania... ![]() Cytat:
Cytat:
obraził to się młody jak tylko dr przytknął głowicę usg do brzucha. zaczął mnie nawalać od środka, chyba mu się nie podobało Cytat:
też lubię swoją pracę i mam fajnych ludzi, ale dłużej nie dam rady..Co do płci to szybko zleci, doczekasz się ![]() I gratuluję wszystkich ujawnionych dzieciaczków.
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
I fotki naszego chłopaka
![]() Na ostatnim zdjęciu siusiak
|
#4153 |
|
Moderator
|
To umowmy sie dziewczyny tak - ze w przyszlym tygodniu beda rozdawac dziewczynki, a w nastepnym chlopakow
Bo ja mam USG dopiero w tym kolejnym tygodniu
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój jest naprawdę spory i nie mogę się nadziwić, że tak szybko rośnie
|
||
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się karmi piersią to ten cyc staje się nagle taką hmm mało intymną częścią ciała. No ale starałam się to jednocześnie robić w miarę dyskretnie i wiadomo, że nie świeciłam tym cycem na lewo i prawo.---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Obiecuję, może jutro mi się uda. |
||
|
|
|
#4156 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piekne zdjecia
|
|
#4158 |
|
Moderator
|
Dzisiaj na TVP2 parodia Zmierzchu jesli ktoras ma ochote
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-31 o 20:08 |
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Ej, ej to ja z moją dziewczynką chyba statystyk nie poprawię
) Ale przynajmniej choć troszkę "żeńsko" się zrobi![]() Wiem juz od paru dni, ale nie miałam kiedy pisać (z czytaniem Was jestem na bieżąco). Cieszę się, że druga córeczka będzie, chociażby ze względów ekonomicznych ![]() Gratuluję każdej z osobna poznanych płci i zdrowych dzieci - niech tak będzie juz do końca!!! Dzieciaki na wiosnę urodzą sie zdrowe jak konie )Koziemleko przez Ciebie ja tez dziś rogaliki zrobiłam, ale z przepisu teściowej z drozdzami - właśnie lezę i kwiczę, tak sie ich objadlam ![]() Wybaczycie to rzadkie pisanie, prawda?? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak twój brzuch? Połóż się i odpręż, mam nadzieję, że wszystko jest ok ![]() Cytat:
Zostaje stanie w korku Cytat:
Mam nadzieję, że skurcze już się nie pojawią Cytat:
Mi się podoba i cieszę się, że mam Nie chcę za to wystającego pępka ![]() Cytat:
To jakaś zmowa Cytat:
![]() U nas dzisiaj w SR była nuda. Omawialiśmy rozwój płodu. Przez dwie godziny była mowa o kolejnych miesiącach ciąży. Fakt niektóre rzeczy były ciekawe, ale ja czytam na bieżąco i prawie nic mnie nie zdziwiło ![]() Dostałam za to jakąś płytkę o masowaniu noworodka i czymś jeszcze (chyba m.in. uspokajanie dziecka), ale nie oglądałam bo to 1,5 trwa
|
||||||
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Wszystkim poznania płci
|
#4162 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Koziemleko - fajnie ze chomisio juz po wszystkim ![]() A ja czekam na TZ - mial stluczke z naszym sasiadem, ktory byl pijany i uciekl, a to bylo z jego winy Na szczescie nic powaznego, ale przeciez on moze komus wieksza krzywde zrobic w takim stanie |
|
|
|
|
#4163 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjecie, czy rzeczywiście taki przeogromny aż ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ja bym dzwoniła na policję! Pijanych kierowców (kierował samochodem, tak?) nie można tolerować... |
|||
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babka w SR mówiła też, że tego w internecie nie ma. |
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
headzik fajny brzusio
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-31 o 20:36 |
||
|
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki
Jak większość pracujących i zaganianych bywam na wątku by podczytywać, a ciągle nie mam czasu nic pisać Praca robi się coraz cięższa, ale do grudnia wytrzymam, a potem 5 msc planuję już odpocząć od szkoły i moich podopiecznych i tak długo się trzymam ![]() Ciążowo u mnie w końcu coś się ruszyło - wyskoczył mi brzuszek (w ciągu tygodnia ) i przytyłam 1,2 kg. Nic, tylko się cieszyć ![]() Gratuluję i zazdroszczę wszystkim mamusiom, które już wiedzą kto mieszka w brzuszku.... Może dowiem się na połówkowym Chyba nie wyjdę z gabinetu póki lekarz mi nie powie, ile przecież można czekać ![]() Chciałabym także kupić coś dla maluszka, ale na razie mamy sztywną regułę, że musimy skończyć urządzanie mieszkania i ja wiem, że musimy, ale jak oglądam te śpioszki i body - kto by myślał o szafie czy meblach
|
|
|
|
#4167 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie to czeka w tym miesiącu...... ![]() Cytat:
Ja ostatnio mówię do mojego, że musi mieć 2 tyg urlopu w okolicach terminu, żeby być przy porodzie. Ten zbladł jak ściana i pyta po co. Mówię,że trzeba wodę podać, bo sucho w ustach, albo pomadkę. A on "to nie zapłacimy jakiejś pani żeby Ci podawała wodę" Cytat:
To sobie odpoczniesz wreszcie. Co na to w pracy?? Cytat:
Cytat:
Gratuluję kazdej z osobna Cytat:
Ja mam zamiar wychodzić, nie chciałabym karmić np przy moim dziadku albo bracie TŻ ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4168 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź sobie chłopaka w nast. tyg. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za lepszą poprawę u KlemensaJa dlatego w to święto nie chodzę na groby. Tzn, ja tutaj mam tylko dziadka, drugiego mam w Łodzi, a tam byliśmy w Niedzielę. Więcej nie odwiedzam ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tż cykor widać. Nawet zapłacić może Ja mojego nie będę gonić. Niech w domu szykuje balony ![]() Ja się bedę chyba wstydziła nawet przy mojej mamie jakaś taka wstydnisia jestem
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa zablokujcie mi allegro
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Elunka88 - Twój TZ może dostać 2tyg L4 do opieki nad kobietą po porodzie. My z tego skorzystalismy jak Olusia się urodziła. Pomocne to było bardzo!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

. U nas w Warszawie to co się dzieje na cmentarzach 1.11 woła o pomstę do nieba. Samochodem nigdzie nie dojedziesz, a komunikacją miejską boję się jechać bo tam zawsze jest przeokropny tłok. Ludzie nie patrzą wszędzie lezą jak bydło
szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka 

), w środku dzisiejsze poślady i siusiak zaznaczony strzałeczką, a z prawej tak przy okazji moje ulubione zdjęcie usg z 14tc na którym nasz diabełek machał grabulą.
i super fotki 

faktycznie jest ich tak mało???

Jedyne dobre, że Majka kopie więc wiem że z nią okej. Jak do wieczora nie przejdzie to może tak kontrolnie wybiorę się na IP 
Na szczescie nic powaznego, ale przeciez on moze komus wieksza krzywde zrobic w takim stanie
i ja wiem, że musimy, ale jak oglądam te śpioszki i body - kto by myślał o szafie czy meblach 

za lepszą poprawę u Klemensa
jakaś taka wstydnisia jestem