Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 13:31   #4141
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hej nie wiem czy Vvg pisala ale Jerzyk jest juz po operacji , zniosl ja dobrze dostaje leki p. Bolowe i nasenne niebplacze jest dzielny

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

super !dzielny maluszek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:39   #4142
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Witam

Nie mam sie czym chwalić, zaliczyliśmy pierwszego guza Nina wpełza pod stół i nie wiem jakim cudem walnęla brwią w kant, i to wszystko przez te półtora minuty kiedy byłam w WC.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
diabli, ciebie tez rozumiem z tym, ze ciezko ci bylo zrozumiec poprawnie post deb. bo to naprawde sobie ciezko wyobrazic... ja czasem sobie mysle, no juz gorzej byc nie moze - i bum! nawet siku nie idzie zrobic w spokoju. w takich ciezkich przypadkach, gdzie tylko bar mleczny otwarty 24h na dobe daje dziecku jako takie mozliwosci niewydzierania sie non stop, to faktycznie kazdy bezcyckowy czlowiek ma obawy popilnowac malucha. moja mama sobie z Flo radzila, ale ona 3 dzieci odchowala i ma smykalke do wrzaskunow. faceci tak nie potrafia. musza sie z reguly tego nauczyc. a jak dziecko u nich na rekach przez pare minut nie jest w stanie sie uspokoic, to srednia maja motywacje moj malz tyle dobrze ze potrafi sie z mlodym bawic. ale pora spania czy przebudzenie w nocy i nie ma bata, mamusia musi byc...

.
Twoja mama ma smykałke do wrzaskunów ? koniecznie musi nas odwiedzić! Już mam paranoje jak mam wyjść z domu i ogromne wyrzuty sumienia.. nie, nie martwię się o Ninę, ale o osoby jej pilnujące. Pierwsze moje pytanie jak wracam "jak długo był cyrk?"ostatnio latałam 1.5 h po urzedach, a moja biedna mama, zmęczona po pracy musiała ją półtora h nosić i oprowadzać po domu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
padam dzis ze zmeczenia. Tz mial.juz swoje 2 dni wolne w tym.tyg, a ja nic a nic tego nie odczulam nie jego wina bo mielismy mase latania w roznych sprawach... Sofinka na szczescie pogodna ale dalej przylepa wlasnie zasnela. Na szczescie po jedynych 45 min bujania przy piersi

Tak sobie czytam wymiane doswiadczen miedzy diabli, cloche i deb i powiem Wam , ze ja w ciagu.dnia na ok 3h. to moge nawet zostawic Sofie z TZem ale wieczorem.nie odwazylabym sie wyjsc Sofia budzi sie czesto i to bez wiekszej regularnosci. I oczywiscie tylko cyc jest w stanie ja uspic. zaplakaliby sie oboje jakbym wybyla gdzies...
A te wieczory sa takie meczace, ze czasem az mi sie plakac chce ale pocieszam sie, ze z kazdym dniem jestesmy blizej 18stki

Do tego mam dola, ze sie zapuscilam.... waze pewnie wiecej niz zaraz po porodzie, na makijaz czasu nie mam, brwi zarosniete, nogi ogole raz na dwa tyg jak mam okazje ns dluzszy prysznic... Wiem, wiem.dla chcacego nic trudnego i jak mi zalezy to czas na to znajde. Ale kurcze zawsze wszystkie inne zaleglosci wydaja sie pilniejsze do nadrobienia. Jak np tz wezmie Sofke na spacer i ja mam w tym czasie sie relaksowac to biegam z mopem jak wariat i na szybko sprzatam i jak dobrze idzie to zostaje mi 15 min na. herbate w spokoju. No nie jestem mistrzem organizacji...
to już za niedługo minie.Dotychczas nie mogłam wziąść prysznica, jak nie miał kto Niny pilonować, teraz biore ją ze sobą do łazienki, sadzam w wózku na siedząco i mam 10 min dla siebie, tylko musze do niej gadac, świrowac itd..
No i lejesz miód na moje serce, że nie jestem jedyna, której dziecko bez piersi nie uśnie. Wszyscy mi mówią "bo tak nauczyłaś" ale jak oduczyć to juz nikt nie poradzi..

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Meldujemy, że u nas wszystko dobrze pakujemy manatki i jutro planujemy spędzić pierwszą noc w nowym domu Antoś póki co grzeczny, ładnie zasypia, ładnie je, czasami w nocy coś mu odbije i się obudzi, dlatego śpi z nami
Przyszło nasze krzesełko, potem dodam fote na tronie
ooooo super, jak ja sie przeprowadzałam to mi wszystkie koleżanki mówiły, że pierwszej nocy w nowym domu MUSI być seks, także powodzenia

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc :hej:
Chwalimy sie 2gim zabkiem Nelka juz ladnie siedzi, raczkuje i skubanica probuje stawac na nozki takze u nas tez wesolo sie juz robi
zęby i raczkowanie, to narazie moge sobie tylko wyobrażać

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
A jeszcze co do lenistwa i spania z dzieckiem...no ja jestem leniwa. Ale nie mam już siły wstawać co 2 godziny i dźwigać w tę i spowrotem Helenki modląc się by się nie obudziła po jedzeniu przy przekładaniu do łóżeczka Mi ani mężowi nie przeszkadza że z nami śpi a jej ewidentnie też to pasuje. Jednak mam nadzieję, że to chwilowa potrzeba i wróci do spania w łóżeczku W nocy próbujemy ją do łóżeczka odkładać ale zawsze kończy się to obudzeniem i płaczem.
radzę przeczekać, za nami tydzień, w którym Nina spała z nami bo nie dawała się odłożyć, a teraz jest już lepiej, śpi u siebie, sen ma lepszy, mocniejszy budzi sie bez krzyku ale się budzi. Także pewnie to chwilowa potrzeba

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

obnizylismy w końcu lozeczko, bo zaczynalo być niebezpiecznie ciekawa jestem reakcji Nelki jak się rano obudzi i nie będzie miała jak zapuscic zurawia w końcu mogę spokojnie spac...dzisiaj rano tylko mi mignelo jak odwaracajac się z plecow na brzuch zarzucila noge prawie za barierke
i jak tam się Neli WIĘZIENIE podoba ?

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
U nas coraz bliżej spełnienia marzenia o Wigilii w naszym mieszkanku i coraz bardziej się boję że się spełni martwię się gdzie Helena się podzieje przez cały wieczór bo mate będzie trzeba jej z salonu zlikwidować na ten czas
jak to gdzie ? na raczkach, u każdego po trochu

Cytat:

podziekowalam klnac pod nosem tak zeby wszyscy slyszeli () i zalatwilismy dentyste najpierw, mlody sie troche uspokoil i potem poszlismy jeszcze raz na ta cholerna poczte... no, zalatwione!
że jak ? szajse czy cos gorszego ? powiedz, bo jak bede u rodzinki w D to bedę wiedzieć jak sie trzeba zachować w miejscach publicznych
Stary 2013-12-11, 14:20   #4143
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hej nie wiem czy Vvg pisala ale Jerzyk jest juz po operacji , zniosl ja dobrze dostaje leki p. Bolowe i nasenne niebplacze jest dzielny

wlasnie mialam pytac czy ktos ma juz info uff

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Agnes, mamy nie oddam! jak juz znow sie gdzies wybierze to do mnie :p

i to nie ma tak, ze do zasypiania przy cycku sie dziecko przyzwyczaja. po prostu inaczej nie potrafi sie wyciszyc. niech ktos wrzuci ten artykul “zasypianie przy piersi jest ok“ czy jak to bylo

a klnelam tak, zeby uszy mego dziecka to zniosly: szajs-poczta, tyle bezrobotnych a ta posladow nie potrafi spiac w robocie...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:17   #4144
maluska88
Raczkowanie

Pomocy!! Co dawaliście waszym skarbom jak były chore katar kaszel. Bo z Emilem nie za dobrze a tutejsi lekarze nic na kata i kaszel nie dają a Polski pediatra dopiero przyjmuje w niedziele. A jest polska apteka wiec mogla bym coś kupić.Emiś ciagle płacze nic go nie cieszy bidulek
Stary 2013-12-11, 15:25   #4145
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

brawa dla dzielnego Jerzyka

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Pomocy!! Co dawaliście waszym skarbom jak były chore katar kaszel. Bo z Emilem nie za dobrze a tutejsi lekarze nic na kata i kaszel nie dają a Polski pediatra dopiero przyjmuje w niedziele. A jest polska apteka wiec mogla bym coś kupić.Emiś ciagle płacze nic go nie cieszy bidulek
Witamina C
sól morska do noska
Nasivin soft do noska
wapno
maść majerankowa pod nos
to tyle co pamiętam, że dawałam jak Daro miał katar

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:25   #4146
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Dzielny chłopak

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

ooooo super, jak ja sie przeprowadzałam to mi wszystkie koleżanki mówiły, że pierwszej nocy w nowym domu MUSI być seks, także powodzenia

he he seksu raczej nie będzie, bo nie mamy jeszcze drzwi w sypialni, a jutro przyjeżdża moja mama pomóc mi ogarnąć

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
suuuper
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

ekstra!

też się ciesze tylko to pakowanie mnie wykańcza
Stary 2013-12-11, 15:31   #4147
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a klnelam tak, zeby uszy mego dziecka to zniosly: szajs-poczta, tyle bezrobotnych a ta posladow nie potrafi spiac w robocie...

Muszę sobie zapamiętać, przyda się

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:34   #4148
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
padam dzis ze zmeczenia. Tz mial.juz swoje 2 dni wolne w tym.tyg, a ja nic a nic tego nie odczulam nie jego wina bo mielismy mase latania w roznych sprawach... Sofinka na szczescie pogodna ale dalej przylepa wlasnie zasnela. Na szczescie po jedynych 45 min bujania przy piersi

Tak sobie czytam wymiane doswiadczen miedzy diabli, cloche i deb i powiem Wam , ze ja w ciagu.dnia na ok 3h. to moge nawet zostawic Sofie z TZem ale wieczorem.nie odwazylabym sie wyjsc Sofia budzi sie czesto i to bez wiekszej regularnosci. I oczywiscie tylko cyc jest w stanie ja uspic. zaplakaliby sie oboje jakbym wybyla gdzies...
A te wieczory sa takie meczace, ze czasem az mi sie plakac chce ale pocieszam sie, ze z kazdym dniem jestesmy blizej 18stki

Do tego mam dola, ze sie zapuscilam.... waze pewnie wiecej niz zaraz po porodzie, na makijaz czasu nie mam, brwi zarosniete, nogi ogole raz na dwa tyg jak mam okazje ns dluzszy prysznic... Wiem, wiem.dla chcacego nic trudnego i jak mi zalezy to czas na to znajde. Ale kurcze zawsze wszystkie inne zaleglosci wydaja sie pilniejsze do nadrobienia. Jak np tz wezmie Sofke na spacer i ja mam w tym czasie sie relaksowac to biegam z mopem jak wariat i na szybko sprzatam i jak dobrze idzie to zostaje mi 15 min na. herbate w spokoju. No nie jestem mistrzem organizacji...

Rownież dołączam do tych nieogolonych i niewyskubanych mamusiek choć dziś z okazji masażu czekoladą (było cudnie ) wskoczyłam do kosmetyczki i wreszcie wyglądam jak człowiek. Niezła średnia, w ciągu pół roku 2x u kosmetyczki na brwiach a kiedyś co tydzień-dwa. Aż mi lepiej a nogi ogoliłam dopiero z okazji masażu, tak to mam krzaczory

Cytat:
Napisane przez Dorix Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Podczytuję Was od czasu do czasu i chyba wypada w końcu się przywitać
Mój Adaś urodził się 12 czerwca, czyli lada moment skończy pół roczku.

Prawie w tych samych okolicznościach zaczął śmiać się w głos. Tylko to ja podrzucałam piłką (plażową), która przypadkiem uderzyła w podłogę, na co Adaś zaniósł się aż ze śmiechu. Aby oszczędzić sąsiadów z dołu (a mieszkam na poddaszu) uderzałam piłką w sufit. No i za każdym razem była salwa śmiechu mojego słodziaczka.
Witam
Mój Barti śmieje się od gilgotania, ma łaskotki wszędzie

Stary 2013-12-11, 15:36   #4149
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Meldujemy, że u nas wszystko dobrze pakujemy manatki i jutro planujemy spędzić pierwszą noc w nowym domu Antoś póki co grzeczny, ładnie zasypia, ładnie je, czasami w nocy coś mu odbije i się obudzi, dlatego śpi z nami
Super, zapamietaj sen!

My w pt albo sb bedziemy spedzac pierwsza nocke
Stary 2013-12-11, 15:44   #4150
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Ja przy katarze psikałam solą morską i katarek do odkurzacza szedł w ruch. Kładłam też obok łóżka garnek gorącej wody z kilkoma łyżkami soli, takie jakby inhalacje.
Ponadto flegamina baby na odkrztuszanie, bio gaia, maść majerankowa.

Stary 2013-12-11, 15:52   #4151
xal
Zakorzenienie

Zapomniałam się "pochwalić". Moje dziecko potrafi ściągnąć skarpetkę niespadajkę z H&M (tak, to już było) ale z założoną specjalną niespadajką (tego jeszcze nie było) I to wszystko bez użycia rąk, tak się kręci i pociera nogą o nogę.
Oby to było przypadkiem ... bo jak nie, to mi tylko śpiochy zostają czy rajtki, albo butapren

Stary 2013-12-11, 16:37   #4152
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zapomniałam się "pochwalić". Moje dziecko potrafi ściągnąć skarpetkę niespadajkę z H&M (tak, to już było) ale z założoną specjalną niespadajką (tego jeszcze nie było) I to wszystko bez użycia rąk, tak się kręci i pociera nogą o nogę.
Oby to było przypadkiem ... bo jak nie, to mi tylko śpiochy zostają czy rajtki, albo butapren
najlepiej od razu super glue

niesamowita jestt, najwyraźniej nie lubi skarpetek

==

zamówiłam naciśnij mnie i Turlututu. A kuku, to ja! Tulleta, ma któraś?
mam nadzieję, że fajne
tą drugą również dla chrześniaczki tżta
Stary 2013-12-11, 19:12   #4153
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że fajne
Co to za zabawki? Rzuć linkiem, bo ja w zabawkach cienka jestem.

Stary 2013-12-11, 19:15   #4154
modro
Rozeznanie

Heloł Wizaz nie chciał mi cytować, zanim ponadrabiałam to już pozapominałam co komu miałam napisac.

Cytat:
ja chyba tak zrobie. dzien na depilacje w wannie. jak maly bedziespal i malz juz w lozku zeby go poglaskac w razie marudzenia

Ale że małża czy Flo jednak?

Cytat:
hej

za nami 2 piękna noc Młody nie płakał o 3 w nocy marudził tylko o cycka
jak cudownie jest się wyspać i nie słyszeć tego ryku

ekstra!

chyba muszę kupić bebiko czy coś takiego...

bo Wojtuś wczoraj się wkurzył jak najpierw miał fajną gęstą kaszkę a za chwilę wodę mu dawałam...;/

---
Młody śpi... nie chcę mi się dzisiaj wychodzić na dwór, tak szaro buro fuuj
Super, gratuluję nocki i mam nadzieję, że tak już zostanie, no komu jak komu, ale Wam to się należy

Cytat:
Witam

Nie mam sie czym chwalić, zaliczyliśmy pierwszego guza Nina wpełza pod stół i nie wiem jakim cudem walnęla brwią w kant, i to wszystko przez te półtora minuty kiedy byłam w WC.

Twoja mama ma smykałke do wrzaskunów ? koniecznie musi nas odwiedzić! Już mam paranoje jak mam wyjść z domu i ogromne wyrzuty sumienia.. nie, nie martwię się o Ninę, ale o osoby jej pilnujące. Pierwsze moje pytanie jak wracam "jak długo był cyrk?"ostatnio latałam 1.5 h po urzedach, a moja biedna mama, zmęczona po pracy musiała ją półtora h nosić i oprowadzać po domu

to już za niedługo minie.Dotychczas nie mogłam wziąść prysznica, jak nie miał kto Niny pilonować, teraz biore ją ze sobą do łazienki, sadzam w wózku na siedząco i mam 10 min dla siebie, tylko musze do niej gadac, świrowac itd..
No i lejesz miód na moje serce, że nie jestem jedyna, której dziecko bez piersi nie uśnie. Wszyscy mi mówią "bo tak nauczyłaś" ale jak oduczyć to juz nikt nie poradzi..

zęby i raczkowanie, to narazie moge sobie tylko wyobrażać

radzę przeczekać, za nami tydzień, w którym Nina spała z nami bo nie dawała się odłożyć, a teraz jest już lepiej, śpi u siebie, sen ma lepszy, mocniejszy budzi sie bez krzyku ale się budzi. Także pewnie to chwilowa potrzeba

jak to gdzie ? na raczkach, u każdego po trochu

że jak ? szajse czy cos gorszego ? powiedz, bo jak bede u rodzinki w D to bedę wiedzieć jak sie trzeba zachować w miejscach publicznych
Ło matko, jak dobrze, że ja się nigdzie nie przeprowadzam

Cytat:
Tylko sól morka do nosa, potem katarek do odkurzacza, witamina c w kroplach i jak się dało to inhalacje z soli fizjologicznej. Aha, i w akcie desperacji psik własnego mleka do nosa

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 19:22   #4155
Magiusa
Zakorzenienie

Do naszej kolekcji zabawek dołączyła krzywa małpa, która wyglda jak krzywa myszka Miki, ale Daro ją zaakceptował i całkiem nieźle miętoli.
Chyba lubi duże gabaryty

20131211_191243.jpg 20131211_191306.jpg

20131211_191114.jpg 20131211_191158.jpg

20131211_191206.jpg 20131211_191214.jpg

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-12-11, 19:53   #4156
modro
Rozeznanie

Ale super ta małpa Miałam się zapytać, czy Ty pierzesz jakoś te materiały i filce zanim uszyjesz coś małemu? Nawet miałam zapał przez Ciebie do działania, ale skończyło się na tym, że zbierałam papierki po michałkach kokosowych, zjadłam chyba z 30, no bo szelest porządny musi byćAle na zapale się skończyło. Jaaa, ja tez chcę taką małpę

Stary 2013-12-11, 20:21   #4157
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ale super ta małpa Miałam się zapytać, czy Ty pierzesz jakoś te materiały i filce zanim uszyjesz coś małemu? Nawet miałam zapał przez Ciebie do działania, ale skończyło się na tym, że zbierałam papierki po michałkach kokosowych, zjadłam chyba z 30, no bo szelest porządny musi byćAle na zapale się skończyło. Jaaa, ja tez chcę taką małpę
Nie, nie piorę przed, szczerze mówiąc nawet o tym jakoś nie pomyślałam, ale nic mu nie jest
Dzięki za komplement choć ja im dłużej na nią patrzę tym większą ochote mam rozpruć ;p ale zrobie coś kolejnego, ładniejszego mam nadzieję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-12-11, 20:22   #4158
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to książki

Cytat:
Super, gratuluję nocki i mam nadzieję, że tak już zostanie, no komu jak komu, ale Wam to się należy
ja się cieszę jak głupia, ale tż hamuje mój zapał, mówi, że po 2 nocach nie można się cieszyć...bo to nic nie znaczy

co prawda zasypia tylko na rękach, ale i tak jak dla mnie to powód do radości bo w końcu nie ma "zarzynania świni"

zrobiłam mu dzisiaj holle na mrożonym mleku i nie zrobiła się z tego woda...
tylko,że było ohydne w smaku bleeee;/;/
ale Wojtusiowi smakowało

on jak widzi jedzenie w każdej postaci to aż się trzęsie,
a BLW też super mu idzie- ćwiartkę jabłka pięknie dzisiaj zjadł na podwieczorek

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Do naszej kolekcji zabawek dołączyła krzywa małpa, która wyglda jak krzywa myszka Miki, ale Daro ją zaakceptował i całkiem nieźle miętoli.
Chyba lubi duże gabaryty

Załącznik 5507224 Załącznik 5507225

Załącznik 5507226 Załącznik 5507227

Załącznik 5507228 Załącznik 5507229
super
podziwiam Cię Dziewczyno

a Daruś słodziak
Stary 2013-12-11, 20:28   #4159
diabli
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=PKOoNQy_geo mój coroczny grudniowy hit... uwielbiam tych chlopakow
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 20:34   #4160
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=PKOoNQy_geo mój coroczny grudniowy hit... uwielbiam tych chlopakow
ale oni wszyscy mają wielgachne uszy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-12-11, 20:34   #4161
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł Wizaz nie chciał mi cytować, zanim ponadrabiałam to już pozapominałam co komu miałam napisac.

Ale że małża czy Flo jednak?

Ło matko, jak dobrze, że ja się nigdzie nie przeprowadzam
no w sumie to malz tez lubi byc glaskany, ale Florek robi to nadzwyczaj niedelikatnie, wiec niech juz lepiej malz glaszcze malego :p

a na poprzeprowadzkowy seksik to nie masz sily czy ochoty? no i wez mnie tu znowu pociesz, ile wazy twoja mala?

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:27   #4162
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, jak tam wygrałaś ten kubek? Kiedy będą wyniki?
Ja póki co sobie zapamiętałam i codziennie klikam dla piesków, jak ktoś ma ochotę to polecam
http://tablica.pl/nakarm-psa/
pieski tez klikam a kubek nie wiem, na razie milcza. pewnie jury prowadzi obrady

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Hej

kolejna planuje suuuper swieta. podnosicie poprzeczke takimi prezentami. zazdroszczę tych nowych domkow!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Veronic mi tez ta kaszka taka wychodzi, a mleka nie podgrzewam tylko sypie do odciagnietego odrazu wiem, ze na mm wychodzi gest, ale jak ty to Diabli robisz to nie wiem, bo ostatnio wsypalam 3 kopiaste lyzki do 50 ml i po 3 min woda jak znowu zachce mi sie dawac kaszki to robie na mm, bo nienawidze sie doic, a do tego taki lipa z tego wychodzi
to ja nie wiem o co chodzi Nela az tak szybko tego nie zjada (3 min. hehe)

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
zdrowka Juro! szybko dochodz do siebie, bo ktoś w domu musi rozbroić choinke

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Witam

biedna Ninka a mame pewnie drecza wyrzuty sumienia...chyba sobie musisz sprawić pampersy albo młodej kask. coraz poważniej rozważam te opcje - jak Nela ruszy w swiat to będę spokojniejsza :P

Cytat:
nie wiem czy zauwazyla roznice lozeczko mam oblozone przybornikami, wiec i tak nie wiele widzi ale wije się ostanio jak dzdzownica! i znow zasypia na brzuchu.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
he he seksu raczej nie będzie, bo nie mamy jeszcze drzwi w sypialni, a jutro przyjeżdża moja mama pomóc mi ogarnąć

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
zaloz skarpetki pod rajstopki nie sciagnie

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że fajne
mam naciśnij mnie fajna. odebrałam dzisiaj w końcu ksiazke z dziura i ona średnio mi się podoba. dorzucę ja Szymkowi pod choinke, może jemu przypadnie do gustu. wygląda jak wielka kolorowana :P wiec w ostateczności w ruch pojda kredki, flamastry i farby hehe.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Chyba lubi duże gabaryty
swietna na miniaturkach wygląda jak swiateczny renifer szalejesz mamuska!!! co będzie następne?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
fajny zapal, nawet mnie nim nie musisz zarazac
Stary 2013-12-11, 21:28   #4163
sharpnowaja
Zakorzenienie

Karolina gratuluje przeprowadzki

Brawa i kciuki dla Jerzyka

Magiusia extra malpa
Stary 2013-12-11, 21:29   #4164
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ale oni wszyscy mają wielgachne uszy
ktoś w komentarzach słusznie zauwazyl, ze jeden to młody Roman Giertych
Stary 2013-12-11, 21:43   #4165
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej od razu super glue

niesamowita jestt, najwyraźniej nie lubi skarpetek

==

mam nadzieję, że fajne

Ja mam - fajne

Cytat:
to ksiazki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:44   #4166
modro
Rozeznanie

Cytat:
no w sumie to malz tez lubi byc glaskany, ale Florek robi to nadzwyczaj niedelikatnie, wiec niech juz lepiej malz glaszcze malego :p

a na poprzeprowadzkowy seksik to nie masz sily czy ochoty? no i wez mnie tu znowu pociesz, ile wazy twoja mala?

Nie mam siły, co wynika niestety z braku ochoty babcie z wonga mają większe libido niz ja obecnie.

Pociesze Cię dopiero za tydzień, bo idziemy w przyszłym tyg. na szczepienie, ja ważę młodą tylko wtedy, odpuściłam śledzenie, ile przybiera.

Stary 2013-12-11, 22:16   #4167
maluska88
Raczkowanie

Coś ostatnio mało piszecie. U mnie sajgon Emil pół dnia przepłakał chyba do przeziębienia dołączyło ząbkowanie bo tak zagryzał gryzaki z złością a po chwili ryk. Kaszle dalej jutro lekarz mam nadzieje że wkońcu mu cos da bo dziecko od 2 dni cierpi a ja razem z nim. Jak wstal o 16 to mial 37.5 zero uśmiechu nawet raczkować nie chciał tylko siedził taki ospały.
Stary 2013-12-11, 22:27   #4168
Dorix
Raczkowanie

Cytat:
Coś ostatnio mało piszecie. U mnie sajgon Emil pół dnia przepłakał chyba do przeziębienia dołączyło ząbkowanie bo tak zagryzał gryzaki z złością a po chwili ryk. Kaszle dalej jutro lekarz mam nadzieje że wkońcu mu cos da bo dziecko od 2 dni cierpi a ja razem z nim. Jak wstal o 16 to mial 37.5 zero uśmiechu nawet raczkować nie chciał tylko siedził taki ospały.
Na uporczywy kaszel, taki który budził mojego Adasia w nocy, pomogły kropelki Sinecod.
Dorix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 23:05   #4169
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam siły, co wynika niestety z braku ochoty babcie z wonga mają większe libido niz ja obecnie.
piękne porownanie

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

orientuje się ktoras, co oznaczają w mapie skokow rozwojowych 29-30 tydzień (na szaro)? dlaczego tak to wyróżnili. szukam legend i nie mogę nic na ten temat znaleźć.
Stary 2013-12-11, 23:05   #4170
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nie moge wbic ile nowych twarzy... A raczej avatarow..

Mamy zeba. 10kg. Umiemy brawo i pięknie siedzimy. Pelzamy troche bo przeciez jestesmy leniuchy i jezdzimy juz mala zwykla spacerowka. Z tz robimy super samoloty ze matka zawalu dostaje i jest preprzyjemnie...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości