Chetnych Do Wspólnego Odchudzania Poszkuuje !!! :):):) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-26, 22:01   #391
koKOro
Zakorzenienie

Dot.: Chetnych Do Wspólnego Odchudzania Poszkuuje !!! :):):)

Cytat:
Napisane przez Klara02
Dziewczynki, tu sie robi druga galeria! Milo sie to oglada
A ja 2 kg zgubilam w tydzien! Czego i Wam zycze
Gratuluje!!!

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 05:51   #392
Szeri
Raczkowanie

Kokoro, ja wiem że należy kochac siebie i robić wszystko dlatego że sie siebie kocha, ale nie potrafię jakoś nie mieć sobie za złe słabej woli ... Cieszę się, że miałam na tyle siły woli,żeby pojezdzić na rowerze... Dziś narazie jestem zadowolona z siebie, na śniadanie nieduży jogurt jogobella i odrobina płatków śniadaniowych 7 zbóż i otrębów pszennych... Oparłam się musli z bananem i czekoladą
Szeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 09:44   #393
quietly
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do quietly

Mogę się przyłączyć, czy już za późno?
quietly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:32   #394
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

Cytat:
Napisane przez quietly
nigdy nie jest za późno jasne że możesz

ja po testach nie chce wyników ;(;(;(

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:47   #395
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez quietly
oczywiscie witamy

zuzek jak Ci poszlo?
ja mam za 3 h egzmain z antropologii i mam serce w gardle.. nic nie moge przelknac tak sie stresuje ;( w sumie ten egzamin bedzie mozna poprawiac bo jest przed sesja ale .. uczylam sie tydzien i chcialabym zdac i dlatego sie boje.. ze wszystko zapomne
trzymajcie kciuki
Stary 2006-04-27, 12:20   #396
quietly

GG do quietly

To może ja wkleję swoje zdjęcia i krótko się opiszę Wymiary podam wieczorem, bo teraz zbytnio nie mam czasu (nauka goni).
Tak właściwie to nie jestem an diecie, tylko zmieniam swój styl życia. Staram się jeść lżejsze i mniej kaloryczne posiłki, a co za tym idzie - zdrowsze. Poza tym 3 posiłki dziennie (na 2 śniadania i podwieczorek się nie umiem zmusić, po prostu nie jestem głodna). Jak na razie 3 tygodnie temu ograniczyłam sól i słodycze.
Co do ćwiczeń, to robiłam a6w, ale dizwnym cudem rozbudowała mi mięśnie a brzuch jak był otluszczony tak jest. Przerzuciłam się na trening brzucha Suzany (nieźle daje)
Załączam zdjęcia mojego brzucha, widac tam też uda, czyli najbardziej problematyczne czesci mojego ciała. Na żywo wyglądają 10x gorzej

PS sorry że widać mój stanik, ale chciałam ująć cały brzuch;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Schowek02.gif (56,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: gif Schowek03.gif (54,5 KB, 11 załadowań)
Stary 2006-04-27, 15:55   #397
zuzek9
Zakorzenienie

quietly to wymiarki podaj i ile masz lat?
ja sie musze zmobilizowac! i znowu zacząć! bo jakos przestalam

Atram nie za dobrze... na pewno mam 21 pkt na 50... :| ehh wczoraj było łatwiej...

ja spadam się uczyć... mam jutro 2 spr

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-27, 18:48   #398
quietly

GG do quietly

talia (mierzyłam dookoła pępka): 75,5cm (schudłam z 80cm!)
biodra: 81 cm
udo: 51 w najtłustszym miejscu
łydka: 33 cm, też w najtłustszym
Tak więc wymiary mam nie do końca złe, ale chciałabym pozbyć się celullitu i uwypuklić mięśnie ud, łydek i brzucha
Pozdrawiam gorąco

Ach, ach, i lat mam 15 Zapomniałam dodać;] Dlatego nie jestem na drastycznej diecie, tylko ćwiczonka i zdrowy styl życia
Stary 2006-04-28, 06:31   #399
zuzek9
Zakorzenienie

DZIEWCZYNYYYYYYYYY!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! co tak cicho się zrobiłooooooo???????????? ?? gdzie sie podzialyscieeeeeeeee????? ????

Stary 2006-04-28, 07:16   #400
Szeri
Raczkowanie

Ja oparłam się właśnie pokusie nalesników i wcinam otręby pszenne i płatki pełnoziarniste, na obiad własnie pieką się kotlety sojowe w piekarniku (żeby ich nie smazyc na tłuszczu)... Myślałam trochę nad tym odchudzaniem i doszłam do wniosku, że oczekuje za dużo naraz i to mnie frustruje. Zmiana nawyków żywieniowych trwa trochę czasu i efekty przynosi też powoli, ale za to na stałe. Zawsze oczekiwalam efektów w dwa tygodnie i dlatego szybko traciłam motywacje. Trzeba nastawić się psychicznie na długofalowe pilnowanie się i mieć długofalową motywację, ale motywację konstruktywną, bo mam dość motywowania się negatywnymi odczuciami do siebie. Jak można dobrze myśleć o sobie jeśli motywacją jest: jestem za gruba, mam za grube uda, mam coś tam coś tam coś tam... Taka motywacja po pewnym czasie przestaje na mnie działać...
Stary 2006-04-28, 08:01   #401
Izumi
Wtajemniczenie

Quietly.... szok Pełen podziw 4 U! Heh... choć jak tak patrzę.... i słyszę że chciałabyś zmienić styl życia to aż cięzko mi uwieżyć, że soóbka z tak wyglądającym brzusiem, biaoderkami i udkami, mogłaby prowadzić zły styl życia .....

Pozdroowka dla wszystkich!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 08:02   #402
koKOro
Zakorzenienie

Szeri super, to co napisałas. Pomyslalam sobie teraz, ze lubimy jak ktoś Nas chwali, wtedy zwiększa Nam sie motywacja, a jak ktoś gani myślimy sobie, że - po co to wszystko i tracimy sens- chyba, że ktoś idzie w zaparte, ale to i tak zawsze negatywne emocjie. Więc to co piszesz na pewno jest lepszą motywacją. Ja też mam nawyk karcenia się myślami, ale tak to się tylko pogrążam. Czas nad tym popracować

Wczoraj bardzo zgrzeszyłam, nie wiem czemu, ale ja nie umiem zjeść kawałka ciasta, jak już jem to cały talerz wyładowany, a potem jeszcze najlepiej dokładka. Wczoraj tak zrobiłam i to późnym wieczorem. Jakbym nie zjadła dokładki jeszcze bym to przeżyła jakoś, ale jednak... Chociaż mam nadzieje, że wyciągam z tego wnioski

Teraz zjadłam troche rodzynek, potem zrobie sobie kasze manne i pospalam kalorie chodząc po sklepach Dziś będe grzeczna!

zakorzenienie
Stary 2006-04-28, 10:13   #403
Szeri
Raczkowanie

proponuje akcje myślenia pozytywnego Bedziemy same siebie doceniać za to, że np. udało nam się nie ulec pokusie i zjeść lekki obiad zamiast czegoś ciężkiego bo często potrafimy nawmyślać sobie za małe porażki typu zjedzenie kawałka ciasta, czekolady a nie zauważamy ile małych sukcesów pozostaje bez naszej nagrody trzeba nagradzać się dobrymi myślami za to co dobre, a nie tylko karać za to co złe... Jeśli będziemy wiecznie tylko się ganić za zjedzenie kawałka czegoś kalorycznego, a nie będziemy siebie nigdy chwalić to nigdy nie dojdziemy do zadowolenia, bo zawsze będziemy się za coś karać
Stary 2006-04-28, 13:58   #404
quietly

GG do quietly

Cytat:
Napisane przez Izumi
Quietly.... szok Pełen podziw 4 U! Heh... choć jak tak patrzę.... i słyszę że chciałabyś zmienić styl życia to aż cięzko mi uwieżyć, że soóbka z tak wyglądającym brzusiem, biaoderkami i udkami, mogłaby prowadzić zły styl życia .....

Pozdroowka dla wszystkich!
No bo ja jak zaczynałam się lekko odchudzać, to byłam grubsza ale dzięki, poprawiłaś mi samopoczucie i od razu poleciałam robić brzuszki
Ale zjadłam też 4 racuchy Nie mogłam się oprzeć.

szeri, super pomysł myslenie pozytywne to podstawa! Ja się przyznaję, czasami zjem kostkę czekolady albo ciastko, ale się z tego powodu nie zadręczam i nie zaczynam diety od nowa (moja koleżanka ZAWSZE tak robi - jak czymś zgrzeszy, to zmienia dietę i prawie że wpada w depresję) tylko idę to spalić i cisnę dalej (jakby to określiła moja pani z polskiego).
Tak więc dziewczyny, pamiętać: kiedy tylko oprzecie się pokusie a nawet jeśli zjecie coś niskokalorycznego, to chwalić nam się Zawsze lepiej jest sobie każdego dnia zapisać rzeczy pozytywne i negatywne, to będzie taka motywacja, żeby pozytywnych było więcej;]

koKOro, ale chyba zjadłaś coś niskokalorycznego, nie? No więc to też jest sukces, bo moja siostra np. nie może patrzeć jak aj jem owsiankę, tak ją to brzydzi Dieta to jest trenowanie nie tylko ciała, ale także swojej silnej woli

A więc pozdrawiam was gorącoooo dziewczynki;]
Stary 2006-04-28, 14:24   #405
carola123
Przyczajenie

od wczoraj zaczęłam dietę kopenhaską;/ ciężko jest jak nic;(ale staram się wytrzymywać ;/czy ktoś już stosował tą dietę i może mi coś o niej powiedzieć wady i zaletyPOZDRAWIAM
carola123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 14:35   #406
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quietly
koKOro, ale chyba zjadłaś coś niskokalorycznego, nie? No więc to też jest sukces, bo moja siostra np. nie może patrzeć jak aj jem owsiankę, tak ją to brzydzi Dieta to jest trenowanie nie tylko ciała, ale także swojej silnej woli
zjadłam, i to przepisowo tak jak sobie zakładam każdego dnia, ale wieczorem najadłam się tych niezdrowych ciast. Zupełnie bezsensu. A ogólnie, aż takiej ochoty nie miałam, ale za to miałam wymówke - okres Staram się jednak zauważać postępy w sposobie myślenia i stylu bycia, bo zmiany są. Ale natłok wszystkich osobistych problemów przytłacza mnie na tyle, że ciężko mi się cieszyć. Ale się staram i to najważniejsze. Dodatkowo tez przestałam zaczynac ciągle od nowa, ok wczoraj zjadlam, ale dzisiaj już wróciłam, a nie jak kiedys - dzien jedzenia nie tak jakbym chciała oznaczał 2 tygodnie zbierania się na nowo i organizm dostawał huśtawke za mocną Teraz staram się jeść zdrowo, a grzeszki są odstępstwami, a nie jak często bywało, że jadłam niezdrowo a zdrowe rzeczy były odstępstwem

Owsianke jem co rano, czasem przeplatam kaszą manną. Jest super, chociaż gdyby ktoś kiedyś mi powiedział, że tak będe jadła to i dlatego też wiem, że może dziś jakieś zmiany wydają mi się trudne i dziwią, a za jakiś czas mogą byc dla mnie czymś normalnym Poza tym, chodze do pracy na 10 -20, więc sniadanie to jedyny mój ciepły posiłek - ratuje mi życie

Dzis zrobiłam manne i wydała mi się dziwna, zapomniałam wsypać otrębów mimo, że co rano je dosypuje. Zjadłam dziś loda z automatu, ale i tak jestem dumna bo moja Przyjaciółka wzięła z polewą i bitą śmietaną, a ja normalnego. Wybrałam też zdrowszą wersje obiadu i wypiłam czerwoną herbatę. Za pól godzinki wypije kolejną a teraz woda
Mimo, że jest może się z czego cieszyć to jakoś bardziej jestem przyzwyczajona do zwracania uwagi na te złe rzeczy, które robie. Czas zacząć to zmieniać

zakorzenienie
Stary 2006-04-28, 14:39   #407
zuzek9
Zakorzenienie

ja ide dzisiaj pośmigać na rowerq jeszcze nie wiem gdzie, ale tak mi się chce że musze pojeździć
musze sie postarac i jest niskokaloryczne amu... :P i duuuuuuuużo wody znowu będe nosiła ze sobą butelkę wody ajajaj mnie motywuje to że jest coraz bardziej zielono na dworq

Cytat:
carola123

ja nie stosowałam... ale poszukaj w wyszukiwarce i pewnie coś znajdziesz

Stary 2006-04-28, 14:45   #408
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carola123
od wczoraj zaczęłam dietę kopenhaską;/ ciężko jest jak nic;(ale staram się wytrzymywać ;/czy ktoś już stosował tą dietę i może mi coś o niej powiedzieć wady i zaletyPOZDRAWIAM
oj tak, to jest bardzo ciężka dieta i bardzo odradzana na forum fitness. Jeśli wpiszesz w wyszukiwarke to haslo poczytasz sbie opinie.
Ja stosowałam ją 3 razy. Za pierwszym razem wytrwałam bez najmniejszego grzeszku. Było mi słabo i zimno mimo, że było lato. Ta dieta dostarcza zdecydowanie za mało kcal, dlatego na pewno nie ćwicz ani nie forsuj się tylko oszczędzaj siły. Szybko stracone kilogramy do mnie wrocily bo po jadłam normalnie, zreszta niby bylo napisane, że można. Za drugim razem chyba wytrzymałam 6 dni, albo jakos tak. To był dzień gdzie ryba i befsztyk były w menu mój żoładek nie wytrzymał tcyh dwóch smażonych potraw i skończyło się wieczorną męczarnią. 3 raz wytrzymałam dzień, nie mogłam się zmusić do jedzenia tych rzeczy. Do tej pory mam uraz do sałaty, kurczaka :\ do jajek się próbuje przekonać.
Ta dieta pokazała mi, że jak chce to potrafie i to jak moje cialo może wyglądać szczuplej (na chwile w tym wypadku). Wiem, że gdybym mogła wcisnąc w siebie te rzeczy, które trzeba jeść dałabym rade wytrzymać bezgrzesznie, ale nie chce już marnować czasu, wole nauczyć się zdrowego stylu odżywiania raz na zawsze. Może efekty są powolne, ale zapewne trwalsze i z korzyścią dla organizmu

zakorzenienie
Stary 2006-04-28, 16:41   #409
quietly

GG do quietly

Kopenhaska to strasznie drastyczna dieta. Moja kumpela na 6 dniu zemdlała. Odradzam tą dietę, bo nie dostarcza organizmowi prawie żadnych składników odżywczych. Jest tylko odrobinę lepsza niż głodówka, no bo coś się na niej je;]
Stary 2006-04-28, 19:04   #410
zuzek9
Zakorzenienie

ehhh no i nici z rowerq nigdzie nie pojechałam bo coś źle się czułam myślałam już że mam gorączke a mama na mnie juz krzyczla jak chcialam pojechac tylko na chwile do kolezanki ale głowa mnie boli :/ ehhh ja nie chce być chora!!!!
i w ogóle jakos tak mi sie smutno zrobilo

Stary 2006-04-29, 08:05   #411
Atram
xxyy

dziewczynki, jakiegos takiego dola mam patrze w lustro i mysle sobie.. gdybym sie wziela ostro za siebie 2 miesiace temu to teraz wygladalabym inaczej.. a ja nie, podjadalam, odmawialam sobie przez dwa dni, a trzeciego dnia sie rzucalam na to. ostatnio jest lepiej, ale nie tak jakbym chciala.
ogolnie jestem zalamana.
biore sie ostro za siebie, nie mowie o glodzeniu sie ale po codziennych cwiczeniach.. musze sie zmobilizowac. ciwczenia naparwde duzo daja, tylko na efekty trzeba dlugo czekac i to troche zniecheca

bedzie dobrze.. mam nadzieje
buzka
Stary 2006-04-29, 08:23   #412
stars1
Raczkowanie

chyba sie do was dolacze z tym odchudzaniem. a przynajmniej pocwicze silna wole.
stars1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-29, 08:35   #413
stars1
Raczkowanie

myslicie ze to mozliwe schudnac 7 kg od maja do wrzesnia?? czy ktos dokonal takiego wyczynu?? ja mam 165 cm wzrostu i waze 57 kg i chce zrzucic ta koncowke.!!
Stary 2006-04-29, 09:08   #414
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez stars1
myslicie ze to mozliwe schudnac 7 kg od maja do wrzesnia?? czy ktos dokonal takiego wyczynu?? ja mam 165 cm wzrostu i waze 57 kg i chce zrzucic ta koncowke.!!
pewnie o ile sie naprawde wezmiesz za siebie.. 7 kg mozesz zrzucic w 2 miesiace, jesli bedziesz chudnela zdrowo - czyli 1 kg na tydzien
Stary 2006-04-29, 09:23   #415
stars1
Raczkowanie

a stosujecie jakies specjalne diety?? jak bede robic 100 brzuszkow i 30 min na steperze i ogranicze jedzenie to powinno cos chyba cos pomuc.Najgorsze jest zmobilizowanie sie. codziennie sobie mowie - a od jutra zaczne- i tak codziennie.jak to zrobic zeby sie zmobilizowac jak wy?
Stary 2006-04-29, 10:03   #416
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez stars1
a stosujecie jakies specjalne diety?? jak bede robic 100 brzuszkow i 30 min na steperze i ogranicze jedzenie to powinno cos chyba cos pomuc.Najgorsze jest zmobilizowanie sie. codziennie sobie mowie - a od jutra zaczne- i tak codziennie.jak to zrobic zeby sie zmobilizowac jak wy?
razem z nami bedzie ci latwiej jedyna specjalna dieta jest zdrowe odzywianie sie.. lepszej diety nie ma stopniowo wprowadzaj w zycie zadasy zdrowego odzywiania.. ja postanowilam ze od dzis bede cwiczyc codziennie, najwyzej 1 dzien przerwy.. nie cwiczylam przez tydzien ostatnio
nie odmawiaj sobie czekolady.. poprostu zamaist calej tabliczki zjedz kostke, nie odmawiaj sobie ziemniakow, ale zmiast kilograma zjedz dwa ogolnie - trzeba jesc mniej .. postraaj sie przyzywczaic organiz do mniejszych posilkow
musisz starac sie ejsc duzo bialka i warzyw, a malo weglowodanow
to chyba tyle
Stary 2006-04-29, 10:35   #417
stars1
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Chetnych Do Wspólnego Odchudzania Poszkuuje !!! :):):)

w takim razie kozystam z pieknego sloneczka i ide na spacer. Dzieki. Odezwe sie niedlugo.
Stary 2006-04-29, 11:19   #418
zuzek9
Zakorzenienie

stars1 witam
ja wczoraj złapałam jakiegoś dołka :/ ale dzisiaj jest już lepiej chociaż jestem jeszce troche zła :|:P właśnie skończyłam sprzątać :P miałam iść na rower ale odechciało mi się jakoś taki ogromny wiatr :|:P głupia pogoda!
ja ostatnio do każdej kanapki dodaje otrębów

Stary 2006-04-29, 11:26   #419
Atram
xxyy

tez chcialam na rower ale brzydka pogoda.. skoncyzlam sprzatac i zaraz bede hulahopowac :P
Stary 2006-04-29, 11:50   #420
zuzek9
Zakorzenienie

hihi to hulahopaj a ja jestem głoda :-P idem cosik zjeść

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości