Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-04, 15:13   #391
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
No my musimy. Od zawsze mamy dwa, a teraz, pisałam wam z tydzień temu, że moj maz wziął i sprzedał...w biedronce bo miał 2-drzwiowe i kiedyś planowaliśmy zmienić na 4-drzwiowe a ze trafił się klient teraz więc wziął i sprzedal. I do pracy jeździ moim a ja bez auta jak bez ręki, zwłaszcza ze tyle wyjazdów teraz po lekarzach i po córkę do żłobka. Narazie pogoda ładna to chodzę piechotą wózkiem a jak będzie deszcz to muszę mieć auto. Mam nadzieję że kupi bo jak nie to nu zapowiedziałam ze będzie rowerem jeździł a po drugie już te pieniądze za tamto zaczęły się rozchodzi

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ja wczoraj Kupił am truskawki i miałam pięć Kalinkowe ciasto tym razem z truskawkami, ale czasu brak. Wczoraj cały dzień na działce, wieczorem już mi się nie chciało, a dziś to już w ogóle mi się nie chce. Chyba że jak młoda wstanie bo teraz nie chce buczec mikserem.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jak byłam z Konradkiem na ekg czekała przed nami Pani ż DPS z opiekunką i dziewczyna w ciąży, pielęgniarka podeszła i powiedziała że my mamy ż noworodkiem wejść bez kolejki. Wiecie, że nas nie przepuscila żadna? Tym ż DPS strasznie się spieszylo, a w ciąży stwierdziła że ona też powinna bez kolejki... nie odzywałem się tylko czekaliśmy grzecznie.
Jaaaa....masakra z tym przepuszczaniem. Ale co zrobic.....taka mentalnosc.
Moj maz tez ma 2 drzwiowe auto ale juz kiedys pisalam ze jakbysmy sorzedali to bysmy musieli jakies4- 5 tys.podatku do skarbowki zaplacic. Bo auto maz kupil na firme a 1.5 roku temu ją zamknal. Wiec sorry ale takiej kasy napewno nie zaplacimy panstwu od ktorego i tak nic nie mamy. Wole sie pomeczyc jeszcze 5 lat az ten czas minie i nie bedzie trzeba takiego podatku placic. A poza tym samochod jest prosto z salonu i wiemy co mamy. A jakbyśmy teraz kupili uzywke to nie wiadomo na co bysmy trafili.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 15:13   #392
maajjaa88
Zadomowienie

Tak, nie chciala mnie przepuscic. Mowie przepraszam a ta jeszcze bardziej dupa sie obraca... Starszy pan stal i jej nagadal. Zebym sama sie pchala ale mnie kasjerka zawolala wiec milo z jej strony a ta baba chyba zapomniala jak to jest byc w ciazy z wielkim brzuchem.

Moje stopy znowu jak u sloniatka.

Wlasnie pada, pogoda sie popsula.

Migotek mozesz ten przepis wkleic do klubu albo na fb? Tutaj zaraz on zginie.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 15:15   #393
Sarenkaa13
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7437568 1]A tak wyszły mi rogaliki.[/QUOTE]
Mniam wygladaja pysznie. Jeszcze tylko lukier lub polewa mniam mniam
Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej🤗
Tunia wlasnie mialam pisac😉 super myslalam ze ta data nie nadejdzie😁

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Ja to dopiero strzeliłam wywód ;-)

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mam jeszcze pytanie dotyczace znieczulenia przy porodzie naturalnym. Jakie macie podejscie do zzo? Bedziecie korzystać?

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 15:23   #394
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Haha jakbym mojego słyszała. Albo, mówię że trzeba posprzątać a on, że przecież dwa dni temu odkurzał.. Muszę powtarzać że sprzątanie nie kończy się na odkurzaniu
Ostatnio wymyślił, że komu przeszkadza ten sprząta. Wiadomo oczywiście komu przeszkadza a komu nie

Z tymi kolejkami to ja czasem mam wątpliwości jak mama z dzieckiem jest bo widzę, że też nie mają łatwo a z dzieckiem to już w ogóle rzadko ktoś przepuści.
A moj ostatnio byl najlepszy. Zjadl majonez i pusty sloik wstawil do lodowki. Na kolacje cos robilam i mowil ze majonez by chcial to mu mowie ze jest w lodowce i zeby wyciagnal. Wyciagnal, otworzyl i zdziwiony ze w sloiku nic nie ma 😂 to mu powiedzialam ze po co w takim razie pusty sloik wstawia do lodowki. Ale byl zdziwiony ze niby on wstawil pusty sloik?😁

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
To prawda, ja rzadko chodziłam z córka do marketów czy małych sklepów, ale chodziłam bo jak mi brakło czegoś to przecież nie będę czekac do 17 na męża, a ze ona z tych niewózkowych była, to nieraz przy kasie czekałysmy ż syreną i nikt nie przepuscil pomimo że dziecko się darło. Niektórzy patrzyli na mnie wzrokiem "po coś Ty z takim dzieckiem do sklepu przyszla"

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziękuję
Jej masakra. Ludzie to znieczulica.
Ja jakis czas temu bylam na zakupach w polo. Kolejka dosyc dluga byla, no ale jak wylozylam zakupy to jakas kobieta doszla i byla za mna
A kobieta ktora byla przede mna zaczela robic miejsce tej co hyla za mna i zaczela ją wolac! Bo niby tamta za mna zapomniala portfela i musiala wrocic sie do auta. Ale co mnie to interesuje. Nue orzepuscilabym jej. Ale ona i tak byla na tyle kulturalna ze powiedziala ze spokojnie poczeka. A ta przede mna zdziwiona ze jak to.....skoto jej miejsce zrobila

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Przez te rogaliki Migotka slinka mi cieknie. Albo pojade z mezem do polo po skladniki albo zrobie ciastka z francuskiego z jablkiem i cynamonem. 😊 bo na cos mam ochote 😊

Stary 2017-06-04, 15:39   #395
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Tak, nie chciala mnie przepuscic. Mowie przepraszam a ta jeszcze bardziej dupa sie obraca... Starszy pan stal i jej nagadal. Zebym sama sie pchala ale mnie kasjerka zawolala wiec milo z jej strony a ta baba chyba zapomniala jak to jest byc w ciazy z wielkim brzuchem.

Moje stopy znowu jak u sloniatka.

Wlasnie pada, pogoda sie popsula.

Migotek mozesz ten przepis wkleic do klubu albo na fb? Tutaj zaraz on zginie.
Moje też są jak u slonika )
Czuje się jak slonik i wyglądam jak slonik

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 16:28   #396
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Wrzuciłam przepis do klubu

Ale z tym przepuszczaniem to nic. Ja jak jadę do swojej przychodni to w tramwaju nikt mi miejsca nie ustępuję- masakra, siedzą z telefonami i grają na nich, ale żadna swoich czterech liter nie podniesie. Sama muszę wypraszać ustąpienie mi miejsca.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-04 o 16:30
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 16:31   #397
Sarenkaa13
Rozeznanie

Po obiadku... Brzuch pelny podwojnie...
Niedzielny plan? Ostatnia taka niedziela... Tak - uswiadomilismy sobie że to ostatnia taka Nasza niedziela we trojke. Ostatni raz tylko we troje wstajemy rano, zjadamy wspolne sniadanko, razem idziemy do Kościoła... Idzie nowe...
Dlatego postanowiliśmy ta niedzielę spedzic tylko razem. Zawsze jezdzimy po Kosciele do rodzciow czy tesciow... Wiec po Mszy poszlismy na spacerek. Wrocilismy do domku, uspilismy Corke, zjedlismy lody, leniuchujemy, zrobilam obiadek i niedlugo idziemy znow na spacer... Strasznie dzis duszno...
Ostatnia taka niedziela...az mi sie w Kosciele lezka w oku zakrecila...

Stary 2017-06-04, 16:34   #398
paula.cw
Zakorzenienie

Monika raczej nie pojedziesz do polo bo dzisiaj święto i pozamykane ☺️

Maz się nie odzywa praktycznie. strzelilabym go w ten... Na spacer chciałam to zajęty bo musi notatki z starego telefonu przerzucić. To poszłam sama. Byłam na lodach ☺️ koleżanka do mnie przychodzi o wtedy miał się tym telefonem zajmować. Ciekawe czy się schowa... Bo chciałabym z nią w salonie usiąść jak człowiek
😀

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 17:24   #399
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monika raczej nie pojedziesz do polo bo dzisiaj święto i pozamykane ☺️

Maz się nie odzywa praktycznie. strzelilabym go w ten... Na spacer chciałam to zajęty bo musi notatki z starego telefonu przerzucić. To poszłam sama. Byłam na lodach ☺️ koleżanka do mnie przychodzi o wtedy miał się tym telefonem zajmować. Ciekawe czy się schowa... Bo chciałabym z nią w salonie usiąść jak człowiek
😀

No wlasnie zdalam sobie sprawe ze dzis święto. Ale zrobilam francuski ( juz zjedzone) i do tego mrozona kawa z bita smietana 😍1496589843988.jpg

Stary 2017-06-04, 17:25   #400
monika860902
Zakorzenienie

Sarenka.....u nad chyba tez ostatnia taka niedziela....tylko sami w dwojke.

Stary 2017-06-04, 18:07   #401
Konto usunięte

Jak pomyślę że my w sierpniu będziemy już w trójkę rocznicę ślubu obchodzić i gwiazdkę, i moje imieniny... ale będzie fajnie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 18:07   #402
pannaanna_87
Zakorzenienie

Oh nadrobilam..wrocilam..wyt rzymalam..od 10..juz plecy bolaly ale dalam rade..brzuch pelny..ostatnia taka rozpusta chyba ale bylo tyle dobroci..

Co do mezow..wiadomo..malo chyba ktory sie zorientuje..ze trzeba kurze poscierac 😂 ja mojemu co powiem..to zrobi..jak jest w domu i jest czas..sniadania do lozka..kawa..kurze..dzis prasowal..chociaz zaglowki dalej nie powieszone ale obiecal..ze do jutra beda 😂 czasem sie przyciąga z robota..ale tez pracuje..potem buduje nasz dom..to tez jest zmęczony...ale jak. Cos gotuje to zawsze pyta czy pomoc..fakt duzo wyniosl z domu ale nawet gdyby..to sama bym go raz dwa nakierowa a nie wyreczala..

Co do zzo..u nas nie bylo..potem sie pojawiło..ale od razu temat..ze malo anestezjologow i ciezko.. Wiec sie nawet nie nastawialam chociaz chcialam jechac szybciej na konsultację..ale ogolnie mialam nie brac ale jakbym mogla skorzystac to czemu nie..

Z ruchami tak samo mam..jeden dzień to dyskoteka a drugi trzeba prosić o smyrniecie..dzis mnie skopal ale juz chyba zmęczony tym..ze ja sporo siedzialam..brzuch mi mocno stwardnial kilka razy..teraz leze na boczku i lekko sie przeciaga..

Dzis juz leniuchujemy do konca..burza byla..popadalo..a i tak duszno..

Co do przepuszczania..juz pisalam..mnie nitk ani razu a dzis w kosciele ... Pol h stalam..nikt nie ustapil..duchota..pozniej maz znalazl jedno miejsce i mnie tam posadzil..juz nawet nie wstawalam... Eh szkoda slow..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 18:35   #403
Konto usunięte

U nas właśnie burza przechodzi - nareszcie troszkę się schłodziło.
Stary 2017-06-04, 19:07   #404
tunia89
Zakorzenienie

Ja dziś do kościoła nie poszłam ze względu na te opuchnięte stopy.
Takie dwa baniaczki.
Poza tym znowu mnie z lewej strony boli tzn. Lewa noga przy chodzeniu ;(

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:11   #405
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ale mialam stracha. Panika mnue ogarnęła. Od rana nie czulam ruchow malego, zjadlam śniadanie- nic, wypilam 0.5l wody i tez nic. Zaczelam panikowac ze mlody sie nue rusza a wczrsniej ruszalam troche brzuchem. Napilam sie heszcze herbaty i znowu cisza. Maz przyniosl mi czekoladke merci i zobaczylam delikatne i slabe poruszenie. Ehhh...zaczelam ryczec ze cos sie stalo bo wczoraj wieczorem szalał i nawet mowilam mezowi ze az za bardzo jest aktywny. Zaczelam miec oczywiscie mysli ze moze wczoraj sie cos dzialo, wołał o pomoc a my nic nie zrobilismy, a dzis juz jest za pozno. No ale poszlam po batona proteinowego ( kupiony dla meza na porodowke) i wtedy po jakichs 5 min sie obudzil. Co chwile widzialam jak sie rusza, polozylam sie na boku i przysnelam i tez czulam ruchy.teraz tez leze i widze ze jest aktywny.
Kurde i wlasnie dlatego chce jyz urodzic. Ja juz bzikuje. Mam czasem mysli ze niby juz koncowka ale cos sie moze stac. Strasznie sie boje o Marcelka i bylabym spokojniejsza jakby sie urodzil caly i zdrowy i mialabym go przy sobie. Uff..ale sie naprodukowalam

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Co do znieczulenia- ja nie mam nic przeciwko, nawet chcialam znieczulenie ale w szpitalu gdzie chce rodzic nie podaja znieczulenia.

Monia ja dzisiaj mialam to samo. Pierwszy raz nie czulam ruchow, zjadlam cukierki nic, lezalam i juz sie widzialam na patologii...
Wystraszylam sie bo rano myslalam ze sacza mi sie wody...caly czas mialam mokro...

Ale maz przyszedl, zaczal mowic do brzucha a mala normalnie akrobacje jak nie wiem😉 oczywiscie Maciek stwierdzil ze przesadzam😒

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:24   #406
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja dzisiaj mialam to samo. Pierwszy raz nie czulam ruchow, zjadlam cukierki nic, lezalam i juz sie widzialam na patologii...
Wystraszylam sie bo rano myslalam ze sacza mi sie wody...caly czas mialam mokro...

Ale maz przyszedl, zaczal mowic do brzucha a mala normalnie akrobacje jak nie wiem😉 oczywiscie Maciek stwierdzil ze przesadzam😒

Z tym że jest mokro to też masakra czasem. Ostatnio byłam w sukience i się bałam że plama będzie 😁

Z koleżanką poplotkowalam. Wysłałam męża na górę 😀 pojechaliśmy po dywan. Podstawilam go przed faktem dokonanym że inny jednak bierzemy 😅 jednak stwierdziłam że niebieski z t mięta która jest w dodatkach to się będzie gryzlo. Wrzucę potem fotkę jaki wybrałam bo pokój już prawie gotowy tylko jeszcze ramka. Nie mogę się doprosic 😆

Ale już wolę takiego co się czasem nie mogę doprosic ale poza tym jest super. Poprzedni partner był super porzadnicki - bardziej ode mnie ale za to inne rzeczy szkoda gadać 😅😅

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-06-04, 19:29   #407
pannaanna_87
Zakorzenienie

W ogole czytalam ten sen na komuni ze mna w roli glownej..to bym sie udusila..ciastkiem 😂 ale dalam rade sn..chociaz w snie 💪

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:32   #408
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Tak jak już pisałam dziś na fejsiku - u nas dalej cisza ;/ Jutro mam TP, którego się trzymamy z doktorką. Mam się wstawić na KTG i zobaczymy co dalej.. Uparte to moje dziecko. Jeszcze mąż co 5 minut pyta czy możemy już jechać do szpitala i wcale mi tym nie pomaga..

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie dotyczace znieczulenia przy porodzie naturalnym. Jakie macie podejscie do zzo? Bedziecie korzystać?

Właśnie cały czas się zastanawiam.. Na SR i moja położna odradzają, że może spowolnić poród i jak za duża dawka będzie to trzeba będzie przyjmować leżące pozycje..

Cytat:
Ale mialam stracha. Panika mnue ogarnęła. Od rana nie czulam ruchow malego, zjadlam śniadanie- nic, wypilam 0.5l wody i tez nic. Zaczelam panikowac ze mlody sie nue rusza a wczrsniej ruszalam troche brzuchem. Napilam sie heszcze herbaty i znowu cisza. Maz przyniosl mi czekoladke merci i zobaczylam delikatne i slabe poruszenie. Ehhh...zaczelam ryczec ze cos sie stalo bo wczoraj wieczorem szalał i nawet mowilam mezowi ze az za bardzo jest aktywny. Zaczelam miec oczywiscie mysli ze moze wczoraj sie cos dzialo, wołał o pomoc a my nic nie zrobilismy, a dzis juz jest za pozno. No ale poszlam po batona proteinowego ( kupiony dla meza na porodowke) i wtedy po jakichs 5 min sie obudzil. Co chwile widzialam jak sie rusza, polozylam sie na boku i przysnelam i tez czulam ruchy.teraz tez leze i widze ze jest aktywny.
Kurde i wlasnie dlatego chce jyz urodzic. Ja juz bzikuje. Mam czasem mysli ze niby juz koncowka ale cos sie moze stac. Strasznie sie boje o Marcelka i bylabym spokojniejsza jakby sie urodzil caly i zdrowy i mialabym go przy sobie. Uff..ale sie naprodukowalam

Co za ulga, że jednak synek się zaczął ruszać

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7437568 1]A tak wyszły mi rogaliki.[/QUOTE]

Ale smacznie wyglądają

Cytat:
Nooo, mój akurat dziś kończy miesiąc... Za 7 minut
Kiedy to zleciało

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:49   #409
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej.. Ewelinka prosze daj znac co z serduszkiemm.mam nadzieje..ze to nic wielkiego i strasznego i "naprawi sie " badz dobrej mysli.

My wczpraj byliśmy na piratach..bylo tak glosno..ze sie meczylam..Miko pewnie tez bo tak sie wiercił.

Sarenka ja tam czytam wszystko hehe. Tez juz mam barwy murzynskie 😂

Wczoraj do kina jechala z nami kuzynka..maz pobiegl do apteki a my szlysmy sobie miedzy klubami..pelno ludzi..ogolnie miasto tetnilo zyciem.. Mijala nas grupka mlodych kolesi.. Cos tam sie smiali..patrzyli sie na nas ale omineli z dziwnymi usmieszkami.. Pozniej mijali meza i maz slyszal co komentowali..i jak..az mi się nie dobrze zrobilo..a mezowi az sie dziwię. ...ze czegos nie zrobil
..bo widziałam jaki byl nerwowy.. Ale byl sam a ich z 10ciu...
Hasla cos w stylu.. "Ta ciezarna tez bym bral..niech dziecko poczuje juz h..." (wiadomo co) wiecie co.. Ja rozumiem coś pozartowac..ale to juz podchodzi pod pedofilie..takie niesmaczne zarty..obrzydliwe..

Vanesska dobry ten Twoj maz..moj pewnie tez by zajrzal. 😂

Ide sie zbierac bo mamy godzine a trzeba jechac..nie wiem ile wytrzymam na tej komuni..wczoraj ledwo wysiedzialam w tym kinie

Powiem Ci, że mnie obecnie bardziej przeraża zrobienie mleka z puchy niż to że z jej serduchem może coś być nie tak. Wiem psychiczna jestem. Ale jak rozmawiałam ze znajomymi to u wielu dzieci coś tam szmera i zanika samo po kilku miesiącach. Jakieś takie czasy mamy że więcej takich przypadków albo poprostu więcej się teraz o tym mówi.
Lekarz uspokoił mnie na tyle że nie panikuję. Będę się martwić jak we wrześniu coś wyjdzie nie tak.

Co do tych typków, im by się ten hu w pewne miejsce przydał :/ chyba się starzeje ale nie bawią mnie takie gowniarskie teksty juz od dawna :/

Cytat:
A mi się dziś śmiał Doda ze spacerowalysmy razem po rynku w Sandomierzu

Ewelinka dopiero teraz się cofnelam do poprzednich postów i wyczytałam o serduszku Matyldy. U nas jest chyb coś podobnego, też jakąś dziurka i coś jeszcze. Dowiemy się wszystkiego 12.06 na usg. Mam nadzieję że te serduszka naszych maluszków naprawia się same.
Na pewno samo przejdzie nie przyjmuje nic innego do wiadomości nawet. Tak jak napisałam wyżej, sporo takich przypadków wśród dzieci moich znajomych było.

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
U mnie znieczulenie podaja UWAGA od 7-15 i chyba tylko od poniedzialku do piatku Wiec nie nastaiam sie nawet na nie ale nie ukrywam, ze rozwazam taka opcje o ile wstrzele sie w godziny i wszystko bedzie ok.

Wstalam dzisiaj przed 10, pierwszy raz w ciazy

Panna takie chamy to po prostu brak slow!

Coraz wiecej ludzi gapi sie na moj brzuch jak na jakis 8 cud swiata Zwlaszcza kobiety, rozumiem ze mlodo wygladam ale bez przesady.

Wczoraj w biedronce kasjerka zawolala mnie bez kolejki, byscie widzialy miny tych mlodych matek, ktore staly przede mna. Jedna nie chciala mnie przepuscic, starszy pan ja upomnial zeby sie odsunela. Co ci ludzie w glowach maja?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

W[ierdzielalam wczoraj truskaweczki z dzialki, ale pycha!
A dzisiaj zjadlam z bananem i nektarynka a do tego bita smietana
W L. znieczulenia nie ma wcale bo jak to mówili mi lekarze - anestezjolodzy "obrazili sie" na porodówkę i nie zachodzą tam. A prawda taka ze nir ma kasy na etat.
Jakie smakowite

Cytat:
No my musimy. Od zawsze mamy dwa, a teraz, pisałam wam z tydzień temu, że moj maz wziął i sprzedał...w biedronce bo miał 2-drzwiowe i kiedyś planowaliśmy zmienić na 4-drzwiowe a ze trafił się klient teraz więc wziął i sprzedal. I do pracy jeździ moim a ja bez auta jak bez ręki, zwłaszcza ze tyle wyjazdów teraz po lekarzach i po córkę do żłobka. Narazie pogoda ładna to chodzę piechotą wózkiem a jak będzie deszcz to muszę mieć auto. Mam nadzieję że kupi bo jak nie to nu zapowiedziałam ze będzie rowerem jeździł a po drugie już te pieniądze za tamto zaczęły się rozchodzi

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ja wczoraj Kupił am truskawki i miałam pięć Kalinkowe ciasto tym razem z truskawkami, ale czasu brak. Wczoraj cały dzień na działce, wieczorem już mi się nie chciało, a dziś to już w ogóle mi się nie chce. Chyba że jak młoda wstanie bo teraz nie chce buczec mikserem.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jak byłam z Konradkiem na ekg czekała przed nami Pani ż DPS z opiekunką i dziewczyna w ciąży, pielęgniarka podeszła i powiedziała że my mamy ż noworodkiem wejść bez kolejki. Wiecie, że nas nie przepuscila żadna? Tym ż DPS strasznie się spieszylo, a w ciąży stwierdziła że ona też powinna bez kolejki... nie odzywałem się tylko czekaliśmy grzecznie.
Nas tyle dobrze ze na daną godzinę umówili a ze to głównie dzieci były to przestrzegali tych godzin.
Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Niedzielny plan? Ostatnia taka niedziela... Tak - uswiadomilismy sobie że to ostatnia taka Nasza niedziela we trojke. Ostatni raz tylko we troje wstajemy rano, zjadamy wspolne sniadanko, razem idziemy do Kościoła... Idzie nowe...
Dlatego postanowiliśmy ta niedzielę spedzic tylko razem. Zawsze jezdzimy po Kosciele do rodzciow czy tesciow... Wiec po Mszy poszlismy na spacerek. Wrocilismy do domku, uspilismy Corke, zjedlismy lody, leniuchujemy, zrobilam obiadek i niedlugo idziemy znow na spacer... Strasznie dzis duszno...

Ta ostatnia niedziela my też mieliśmy plan spędzić te ostatnie dni totalnie we dwoje i nie wyszło

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:58   #410
paula.cw
Zakorzenienie

Ewelinka kiedyś po prostu się tak nie badało dokładnie więc nie wychodziły takie wady.
Ja się np. teraz w ciąży dowiedziałam, że mam jakąś szparę w sercu ale to nie powód do zmartwień ani nawet obserwacji.

Stary 2017-06-04, 20:24   #411
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Też mam dzisiaj taki dzień że mała mało się rusza. Wczoraj za to była aż nadto aktywna. I tak źle i tak niedobrze bo człowiek się martwi i w jednym i w drugim przypadku.
Zawsze jak czuję brak ruchów to wołam męża. Nie wiem jak on to robi ale pogada do niej, popuka, porusza brzuch i za 30 sekund dyskoteka normalnie.
Jak mi ją obudził 1,5 godziny temu tak mamy już 2 czkawkę i mega skopany brzuch 😀 Cały czas się rusza....

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Z tym że jest mokro to też masakra czasem. Ostatnio byłam w sukience i się bałam że plama będzie 😁
Wczoraj pomoczyłam się w basenie, wychodzę a tu mi po nogach woda cieknie. Od razu panika że mi wody odeszły, dopiero bo chwili się zorientowałam że to przecież woda z basenu 😩
Mam nadzieję że po porodzie wróci mi bardziej logiczne myślenie bo teraz to co reprezentuje moja głowa to porażka 😠

Stary 2017-06-04, 20:26   #412
Sarenkaa13
Rozeznanie

Chce burze!!! Cos sie pochmurzylo i zaczyna wiac... Moze jest jeszcze ratunek. Zdazylismy do domu wrocic bo tak komary gryza... A Corke bucik obtarl i na barana wracala...
Od kilku dni mam chod kaczki..... Masakra jak stara baba...
Grzmi!!!

Stary 2017-06-04, 20:28   #413
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Moniamm Spojenie przed porodem nie powinno sie rozejsc. Powinno być luzne przez relaksyne .podatne..tak mi tlumaczyla ortopedka i gin przynajmniej..
Jeszcze siedze..ale juz jest ciezko. ....

Nooo o to mi chodzi. Rozluznia sie

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 20:32   #414
monika860902
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7438282 1]Jak pomyślę że my w sierpniu będziemy już w trójkę rocznicę ślubu obchodzić i gwiazdkę, i moje imieniny... ale będzie fajnie.[/QUOTE]
O wlasnie. To bedzie nasza pierwsza gwiazdka w trojke. 5 gwiazdek bylismy tylko w 2 z czego kazda byla mega dolujaca i przygnebiajaca. Ta bedzie teraz taka wyjatkowa 😊

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

No u mnie tez mąż powiedzial ze przesadzam i za bardzo panikuje. Moze ma racje ale nic na to nie poradze ze sie boje.

Stary 2017-06-04, 20:32   #415
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
A moj ostatnio byl najlepszy. Zjadl majonez i pusty sloik wstawil do lodowki. Na kolacje cos robilam i mowil ze majonez by chcial to mu mowie ze jest w lodowce i zeby wyciagnal. Wyciagnal, otworzyl i zdziwiony ze w sloiku nic nie ma 😂 to mu powiedzialam ze po co w takim razie pusty sloik wstawia do lodowki. Ale byl zdziwiony ze niby on wstawil pusty sloik?😁

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Jej masakra. Ludzie to znieczulica.
Ja jakis czas temu bylam na zakupach w polo. Kolejka dosyc dluga byla, no ale jak wylozylam zakupy to jakas kobieta doszla i byla za mna
A kobieta ktora byla przede mna zaczela robic miejsce tej co hyla za mna i zaczela ją wolac! Bo niby tamta za mna zapomniala portfela i musiala wrocic sie do auta. Ale co mnie to interesuje. Nue orzepuscilabym jej. Ale ona i tak byla na tyle kulturalna ze powiedziala ze spokojnie poczeka. A ta przede mna zdziwiona ze jak to.....skoto jej miejsce zrobila

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Przez te rogaliki Migotka slinka mi cieknie. Albo pojade z mezem do polo po skladniki albo zrobie ciastka z francuskiego z jablkiem i cynamonem. 😊 bo na cos mam ochote 😊

Z tym majonezem to mi sie kojarzy z moimi bracmi. Zawsze sok czy mleko na dnie zostawiali i wkladali do lodowki, jakby nie mogli dopic do konca i wyrzucic maz znowu mial akcje na poczatku ze ostatni listek papieru toaletowego zostawial zamiast go zuzyc, wyrzucic rolke i wyciagnac nowy. No ale dostal opier... kilka razy i sie nauczyl

Stary 2017-06-04, 20:34   #416
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole czytalam ten sen na komuni ze mna w roli glownej..to bym sie udusila..ciastkiem 😂 ale dalam rade sn..chociaz w snie 💪

No ale rampersy chcialam Ci ladne wyslac 😂 zamiast majtek 😂

Stary 2017-06-04, 20:34   #417
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Moje też są jak u slonika )
Czuje się jak slonik i wyglądam jak slonik

U mnie ze stopami z dnia na dzien coraz gorzej. Dzis bratowa ubolewala nade mna bo ostatnio nie bylo az tak zle

Stary 2017-06-04, 20:35   #418
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Tak jak już pisałam dziś na fejsiku - u nas dalej cisza ;/ Jutro mam TP, którego się trzymamy z doktorką. Mam się wstawić na KTG i zobaczymy co dalej.. Uparte to moje dziecko. Jeszcze mąż co 5 minut pyta czy możemy już jechać do szpitala i wcale mi tym nie pomaga..
U mnie jutro też zapadnie decyzja co robimy. O 15 KTG, a później wizyta. Wyniki mi się pogorszyły więc nie spodziewam się dobrych wieści niestety...
Może jutro jak lekarka coś porusza to w końcu samo pójdzie ☺ Będziemy trzymać kciuki i czekać na wieści!

Stary 2017-06-04, 20:35   #419
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość

Sarenka... teraz bedzie lepiej, weselej. Nie ma co plakac

Stary 2017-06-04, 20:37   #420
Konto usunięte

U mnie popadało porządnie i przeszła burza. Jest o niebo chłodniej i można wreszcie oddychać. Może i do was dojdzie deszczyk.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości