puzzle -układacie? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 20:37   #391
maimeri
Raczkowanie

Dot.: puzzle -ukladacie?

A ja najbardziej lubię puzzle z obrazkami autorstwa Jana Van Haasterena 8) Jak byłam brzdącem, ze 20 lat temu, rodzice mi kupili "Olympics", 1000 kawałków, zabawny obrazek przedstawiający bardzo dowcipnie igrzyska olimpijskie ;P Rok temu przed świętami wyhaczyłam na ebayu "Szpital" i "W parku", też są niezłe 8) W przerwie świątecznej zamierzam ułożyć wszystkie trzy 8D
Co do klejenia puzzli... Jakoś to do mnie nie przemawia 8/ Przecież one tracą wtedy niejako swój sens istnienia - bo już ich nie można układać... A obrazek na ścianę to mogę sobie kupić czy wydrukować i wsadzić w antyramę. No ale, co kto lubi 8)
Stary 2010-11-24, 08:06   #392
Jaatkaa85
Zadomowienie

A wiecie, ja ostatnio mówię do meża; choć kupimy sobie puzzle - 1000 kawałków, bedziemy układać wieczorami. A mój mąż na to mi mówi: kupimy sobie bułkę tartą i złożymy z niej całą bułkę, to są dopiero puzzle!

A tak serio, to chcę kupić sobie jakieś, zeby trochę poukładać.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 08:26   #393
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
A wiecie, ja ostatnio mówię do meża; choć kupimy sobie puzzle - 1000 kawałków, bedziemy układać wieczorami. A mój mąż na to mi mówi: kupimy sobie bułkę tartą i złożymy z niej całą bułkę, to są dopiero puzzle!

A tak serio, to chcę kupić sobie jakieś, zeby trochę poukładać.
a bo to taki stary dowcip był

Przychodzi facet do sklepu i mówi "poproszę puzzle, ale takie żeby były super trudne do ułożenia". ekspedient podaje mu pudełko z półki "proszę. rozgwieżdżone niebo - 3000 kawałków" "niee...to za łatwe, poproszę coś trudniejszego" ekspedient wyjmuje spod lady drugie pudełko "proszę. zamieć śnieżna - 5000 kawałków" "nieeee..do układałem w zeszłym roku. potrzebuję czegoś trudniejszego" ekspedient drapie się po głowie. idzie na zaplecze i przynosi 3 pudełko "proszę. to najtrudniejsze puzzle jakie mamy. burza piaskowa na pustyni. 10000 kawałków" "no to już jest coś... ale może jeszcze coś trudniejszego pan ma?" na to ekspedient zirytowany mówi "wie pan co? za rogiem jest piekarnia, idź pan tam sobie i kup pan bułkę tartą i złoży rogala"

to chyba powinien być tytuł tego wątku: "Puzzle - czyli jak złożyć rogala z bułki tartej"
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 14:05   #394
Pauline__
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Przeglądałam parę pierwszych stron tego topiku i wyczytałam, że firma Ravensburger oferuje przysłanie pojedynczego elementu puzzli, jeżeli się zgubi (bądź jeśli w ogóle nie będzie go w opakowaniu, co jest bardziej prawdopodobne w moim przypadku). Mogłybyście powiedzieć, jak się z nimi skontaktować? Byłabym bardzo wdzięczna. Jestem posiadaczką RODZINY PSÓW (1000 el.) i właśnie brakuje mi jednego, feralnego kawałka... A antyrama już czeka
Pauline__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 13:30   #395
marsac
Przyczajenie

Witam.

Z niemieckim u mnie słabo ale tu bym spróbował:

https://www.ravensburger.de/start/se...ice/index.html
marsac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 20:52   #396
danka00
Raczkowanie

hej dziewczyny

Poczytuję Was od roku, mało jest miłośniczek puzzli lub tak intensywnie układają.

Mam czas zimą, te długie wieczory w ub. roku łącznie ułożyliśmy ponad 10 000 kawałków. Fajnie układa się 2 lub 3 tys., ale 1500 też ciekawie wspominam, wrzucam Wam obrazek chyba ponownie złożę i wymienię widoczek na ścianie. Na ścianie mam 1,5 i 2 tys w ramach za szkłem nieklejone. Trefla jeden z widoczków jest już układany łącznie 3 razy ale puzzle są w dobrym stanie, jednak mi osobiście najlepsze są niemieckie, włoskich nie polecam. Układałam jedną z 4 części puzzli 18 000 to dopiero jazda.

Pozdrawiam miłośniczki puzzli.

danka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 21:09   #397
chusteczkahaftowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danka00 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Poczytuję Was od roku, mało jest miłośniczek puzzli lub tak intensywnie układają.

Mam czas zimą, te długie wieczory w ub. roku łącznie ułożyliśmy ponad 10 000 kawałków. Fajnie układa się 2 lub 3 tys., ale 1500 też ciekawie wspominam, wrzucam Wam obrazek chyba ponownie złożę i wymienię widoczek na ścianie. Na ścianie mam 1,5 i 2 tys w ramach za szkłem nieklejone. Trefla jeden z widoczków jest już układany łącznie 3 razy ale puzzle są w dobrym stanie, jednak mi osobiście najlepsze są niemieckie, włoskich nie polecam. Układałam jedną z 4 części puzzli 18 000 to dopiero jazda.

Pozdrawiam miłośniczki puzzli.

Robią wrażenie Podziwiam, ja lubię układać puzzle, ale może nie składające się z tylu elementów. Chyba nie mam tyle cierpliwości
Stary 2011-02-21, 22:02   #398
kochanica_szatana
Zakorzenienie

A ja wczoraj zaczęłam układać Mona Lisę - 1000 kawałków - o toż to nierealne
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 09:47   #399
Tyna7x
Przyczajenie

A ja aktualnie układam panoramę z piskami Dostałam od synka na urodziny. Ilość sztuk 1000.
Tyna7x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 11:41   #400
zania
Matka buldoga

Ja tez ukladam puzzle, ale te online wciagaja tak samo jak te normalne, tylko oczy czasami moga rozbolec, szczegolnie jak kawalki sa male.
W domu mam chyba te z 1000 kawalkow, ale jak juz raz ulozylam to juz mnie nie ciagnie, aby je ponownie ulozyc.

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2011-03-20 o 11:42
zania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 17:14   #401
doska1
Raczkowanie

Smile Dot.: puzzle -ukladacie?

witam wszystkich puzzelmaniaków, nareszcie znalazłam wątek dla siebie. moja przygoda z puzzlami zaczęła się w wieku 5 lat kiedy dostałam swoje pierwsze puzzle, których ilość zwiększała się przy każdych urodzinach, imieninach, świętach. tak naprawde do dzisiaj je uwielbiam, zwlaszcza Wasgije, choc ilosc jest za mala. lubie ukladac puzzle powyzej 3 tys. ale nie moge znalezc zadnych ciekawych, mimo iz mieszkam w wiekszym miescie. Ostatnio ukladalam starozytna mape swiata (która dostalam od narzeczonego) firmy Clementoni. w sumie pierwszy raz mialam stycznosc z ta firma i zadziwil mnie fakt ze puzzle troche krzywo byly dociete, wczesniej przewaznie ukladam trefla a to dlatego ze sa ogolnie dostępne, choc ostatnio dostalam na urodziny Ravensburgery <zakochany>

mam do was pytanko ?
Czy wstydzicie sie swojego hobby ? bo ja czasami sie zastanawiam czy nie jest to zbyt dziecinna zabawa,.. ale z drugiej strony za bardzo kocham tę formę rozrywki aby z niej zrezygnowac

wie ktos moze gdzie znajde jakies fajne puzzle z widoczkiem na 3 tys albo wiecej elementów ?
doska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 19:01   #402
tennen
Raczkowanie

Ja również dopisuję się do wątku miłośników puzzli jak na razie największe puzzle jakie ułożyłam miały 3000 elementów. Z chęcią ułożyłabym coś większego ale niestety warunki mieszkaniowe nie pozwalają. Nasz stół mieści tylko 3000 a na podłodze nie jest zbyt wygodnie Może uda mi się później wrzucić jakieś zdjęcia ułożonych przeze mnie obrazków

Cytat:
Napisane przez doska1 Pokaż wiadomość
witam wszystkich puzzelmaniaków, nareszcie znalazłam wątek dla siebie. moja przygoda z puzzlami zaczęła się w wieku 5 lat kiedy dostałam swoje pierwsze puzzle, których ilość zwiększała się przy każdych urodzinach, imieninach, świętach. tak naprawde do dzisiaj je uwielbiam, zwlaszcza Wasgije, choc ilosc jest za mala. lubie ukladac puzzle powyzej 3 tys. ale nie moge znalezc zadnych ciekawych, mimo iz mieszkam w wiekszym miescie. Ostatnio ukladalam starozytna mape swiata (która dostalam od narzeczonego) firmy Clementoni. w sumie pierwszy raz mialam stycznosc z ta firma i zadziwil mnie fakt ze puzzle troche krzywo byly dociete, wczesniej przewaznie ukladam trefla a to dlatego ze sa ogolnie dostępne, choc ostatnio dostalam na urodziny Ravensburgery <zakochany>

mam do was pytanko ?
Czy wstydzicie sie swojego hobby ? bo ja czasami sie zastanawiam czy nie jest to zbyt dziecinna zabawa,.. ale z drugiej strony za bardzo kocham tę formę rozrywki aby z niej zrezygnowac

wie ktos moze gdzie znajde jakies fajne puzzle z widoczkiem na 3 tys albo wiecej elementów ?
No niestety w sklepach stacjonarnych wybór jest raczej mały. Najlepiej szukać w marketach albo w sklepach z artykułami dla dzieci, ale ceny mają raczej wygórowane. Moim zdaniem warto szukać na allegro. Można znaleźć ciekawe puzzle używane lub w nowe w okazyjnych cenach, a potem na przykład je sprzedac. Sama tak robię. Nie mam miejsca żeby składować tyle pudełek, a obrazki przeważnie układam tylko jeden raz. Jak sprzedam na allegro to mam na nowe pudełko
tennen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 20:52   #403
doska1
Raczkowanie

Tennen dokladnie tak jak mowisz, puzzle są drogim hobby, a ja raczej jestem z tych co chciałoby mieć swoją kolekcję a w marketach jak widzę to są przeważnie tylko na 1000 lub 1,5 tys. dla mnie to troszke za mało.
Ale musze sie pochwalić ze byłam wczoraj w Auchan i kupilam sobie puzzle firmy trefl na 2000 elementów. juz nie moge się doczekać kiedy je ułoże po prostu mnie kuszą i chyba będzie tak, że zamiast uczyć sie do obrony ja będe układać puzzle
Stary 2011-07-07, 22:39   #404
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja tam się nie wstydzę Nie widzę nic wstydliwego w układaniu puzzli

W sklepach wybór jest taki sobie, ale można znaleźć ciekawe rzeczy w necie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 10:25   #405
tennen
Raczkowanie

Ja układam puzzle falami. Mogę mieć długie przerwy podczas których nie układam w ogóle, a potem jak zacznę to nie mogę przestać i co chwilę kupuję nowe pudełka Dlatego jeśli wiem, że powinnam zająć się czymś innym, to wolę nie zaczynać (tak jak teraz powinnam pisać pracę a nowe puzzle chodzą mi po głowie ). I nie wstydzę się tego, że lubię układać. Zawsze fajnie spotkać kogoś kto też lubi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia zdjęcia 106.jpg (59,2 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia 105.jpg (66,1 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg puzzle.jpg (47,8 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez tennen
Czas edycji: 2011-07-08 o 10:29
Stary 2011-07-08, 12:44   #406
doska1
Raczkowanie

ja mam dokładnie tak samo, przez ostatni miesiąc układam puzzle jak głupia, a potem pewnie przez długi czas będe mieć przerwe. Na szczęście prace magisterską oddałam, tylko teraz ta nauka, a obrona tuż tuż. Czytałam poprzednie posty dotyczące maty do układania puzzli. Mój meżczyzna zrobił mi taką deseczkę (mówimy na to puzzlownica) dość dużą bo 2,5 m x2,5 Ale jeżeli układam mniejsze puzzle ( na 1000 lub 2000) to śmiało mieszczą się na naszym stole Obiecałam sobie, że po obronie kupie sobie puzzle na 32000 albo na 18000 bo w sumie te na 32000 nie bardzo mi sie podobają (widzialam tylko jeden model). Będzie to prezent z okazji ukonczenia mojej przygody z "Edukacją" , chociaż kto wie, bo ostatnio myśle o zrobieniu doktorata
Stary 2011-09-28, 10:36   #407
malenstfo24
Rozeznanie

Mam teraz ciasne mieszkanie nie mam gdzie układać puzzli widziałam na zagranicznych stronach rewelacyjne stoliki w sam raz na układanie i złożenie co daje oszczędność miejsca, szukam takich na polskich stronach ale u nas to chyba mało popularne hobby znalazłam coś takiego http://www.sklepzzabawkami.pl/mata-u...zli-p-562.html ale drogie jak na jakąś matę i dość nieufnie na to patrzę chybabym zemdlała gdyby po rozwinięciu okazało się, że moje ułożone elementy są w rozsypce firma dobra schmidt też robi takowe cudo, nie ma tylko nadmuchiwanej rolki a zwykłą, ale i tak nie ufam wolałabym stolik

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 12:03   #408
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Mam teraz ciasne mieszkanie nie mam gdzie układać puzzli widziałam na zagranicznych stronach rewelacyjne stoliki w sam raz na układanie i złożenie co daje oszczędność miejsca, szukam takich na polskich stronach ale u nas to chyba mało popularne hobby znalazłam coś takiego http://www.sklepzzabawkami.pl/mata-u...zli-p-562.html ale drogie jak na jakąś matę i dość nieufnie na to patrzę chybabym zemdlała gdyby po rozwinięciu okazało się, że moje ułożone elementy są w rozsypce firma dobra schmidt też robi takowe cudo, nie ma tylko nadmuchiwanej rolki a zwykłą, ale i tak nie ufam wolałabym stolik
już pisałam o tej macie na poprzedniej stronie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=390
Stary 2011-09-28, 16:47   #409
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez tennen Pokaż wiadomość
Ja układam puzzle falami. Mogę mieć długie przerwy podczas których nie układam w ogóle, a potem jak zacznę to nie mogę przestać i co chwilę kupuję nowe pudełka Dlatego jeśli wiem, że powinnam zająć się czymś innym, to wolę nie zaczynać (tak jak teraz powinnam pisać pracę a nowe puzzle chodzą mi po głowie ). I nie wstydzę się tego, że lubię układać. Zawsze fajnie spotkać kogoś kto też lubi

Piękne.

Mam fajne puzzle Polski z kolorowym podziałem na województwa. Bardzo praktyczne, bo można się nauczyć, w którym województwie leży dane miasto
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 17:36   #410
ricca166
Wtajemniczenie

No no :P
Nawet nie wiedziałam,że jest taki wątek.Ja też uwielbiam układać puzzle z moją mamą. Jak coś ułożę,to się pochwalę.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 20:03   #411
tennen
Raczkowanie

Fajnie, że wątek odżył W ostatnim czasie ułożyłam 4 pudełka. Teraz układam następne. Może wrzucę jakieś zdjęcia.

Ostatnio układałam puzzle WASGIJ? Trefla, które układa się nie znając obrazka jaki powstanie. Obrazek który mamy ułożyć jest tym co widzi jedna z postaci na obrazku na pudełku. Zobaczymy to co ta postać widzi przed sobą. Bardzo fajna sprawa, polecam
Stary 2011-09-28, 22:29   #412
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
No no :P
Nawet nie wiedziałam,że jest taki wątek.
Na wizażu jest wszystko
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 05:09   #413
FoileBeanna
Raczkowanie

wspaniały wątek! także jestem fanką puzzli dopiero początkującą, ale uwielbiam te godziny spędzone na układaniu-mega satysfakcja! mam już na biurku stary globus z puzzli-super sprawa-wymiary normalnego globusa, nawet się kręci teraz jestem w trakcie 1000, motyw zamku nad morzem, mam już połowę, a układam je z myślą o powieszeniu na ścianie co polecacie w takim wypadku? antyrama (dość duży koszt), czy sam klej(jak to przywiesić do ściany?), czy jeszcze jakiś inny pomysł? pozdrawiam maniaczki puzzli!
FoileBeanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 07:45   #414
queila
Raczkowanie

nie wiedziałam że Trefl ma takie puzle ) Ja coś podobnego miałam z UK, zamiast obrazka pomocniczego było opowiadanie (po angielsku) jako wskazówka co ma sie znajdowac na ułozonych puzzlach, ale lenistwo albo raczej niecierpliwość (bo ja chcialam układać a nie czytać) sprawiło że układałam puzzle " w ciemno". To była fajna sprawa )
queila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 09:00   #415
tennen
Raczkowanie

Co do wieszania puzzli na ścianie to ja mam jedne w antyramie. Jakoś nie lubię kleić puzzli, potem jak się znudzą to będą do wyrzucenia. Myślę, że antyrama na puzzle 1000-elementowe nie będzie taka droga. Tylko, taka antyrama powinna być dopasowana, bo u mnie jest za duża i średnio to wygląda, a ja nie mogę się za to zabrać
Chciałam wrzucić parę zdjęć ale są za duże więc będzie jedno WASGIJ nie wrzucę, żeby komuś nie psuc zabawy przy układaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4037.jpg (142,9 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-09-29, 09:29   #416
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tennen Pokaż wiadomość
Co do wieszania puzzli na ścianie to ja mam jedne w antyramie. Jakoś nie lubię kleić puzzli, potem jak się znudzą to będą do wyrzucenia. Myślę, że antyrama na puzzle 1000-elementowe nie będzie taka droga. Tylko, taka antyrama powinna być dopasowana, bo u mnie jest za duża i średnio to wygląda, a ja nie mogę się za to zabrać
Chciałam wrzucić parę zdjęć ale są za duże więc będzie jedno WASGIJ nie wrzucę, żeby komuś nie psuc zabawy przy układaniu

układam bardzo podobny widoczek teraz tylko po prawej i na dole ma jeszcze fragment ogrodu
Stary 2011-09-29, 10:08   #417
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
już pisałam o tej macie na poprzedniej stronie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=390
Czyli kiszka bo ja nie mam właśnie gdzie układać a z tego co napisałaś nie nadaje się do tego a szkoda bo mam dwa pudełka puzzli zakupionych z allegro po taniości

6 Lipiec 2013
<3<3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 10:12   #418
malenstfo24
Rozeznanie

http://translate.google.pl/translate...zzletable.com/ taki stolik to musi być coś znalazłam też http://www.sklepzabawka.pl/p/6/49027...li-puzzle.html teczka do puzzli tylko nie ma opini na jej temat nawet na stronie producenta ale chyba zażycze sobię na gwiazdkę droga jest

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2011-10-03, 08:36   #419
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Czyli kiszka bo ja nie mam właśnie gdzie układać a z tego co napisałaś nie nadaje się do tego a szkoda bo mam dwa pudełka puzzli zakupionych z allegro po taniości
wiesz co. w sumie to zależy jak układasz... bo np ja lubię mieć śliskie podłoże żeby dobrze mi się kawałki przesuwały. Nie lubię każdego podnosić i przykładać. A ta mata jest z filcu po którym właśnie nie da rady przesuwać...
Stary 2011-10-03, 14:19   #420
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
wiesz co. w sumie to zależy jak układasz... bo np ja lubię mieć śliskie podłoże żeby dobrze mi się kawałki przesuwały. Nie lubię każdego podnosić i przykładać. A ta mata jest z filcu po którym właśnie nie da rady przesuwać...
Dziwnie układam podobno najpierw ramkę a potem w środku kilka jakiś elementów z obrazka np. stół, kota itd. potem to przesuwam kombinuje więc jednak nie bardzo
Widzieliście takie puzzle byłby ktoś odważny by je ułożyć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5436.jpg (81,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1817788027.jpg (29,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1847849322.jpg (39,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1847849640.jpg (43,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1849021517.jpg (18,7 KB, 36 załadowań)

6 Lipiec 2013
<3<3

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości