![]() |
#391 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Studia w Anglii 2015/2016
Cytat:
Ktos pytal o przewidywane oceny - tez ich nie mam, mam jednak wyniki matur z zeszlego roku. Rowniez biore teraz dodatkowe rozszerzenie, no ale patrzac na wszystkie poprzednie matury, jedno rozszerzenie chyba beda w stanie sami sobie przewidziec. Co do ofert - ja wyslalam jakos 28-29 grudnia, w ciagu chyba 48 godzin dostalam 3 odpowiedzi, ze maja moja aplikacje, dwie uczelnie poprosily o wypelnienie ankiety (w jednej mozna bon na amazona wygrac :d), a jedna dala mi jeszcze dostep do ich wlasnego systemu dla kandydatow. W kazdym razie wydawalo mi sie ok, bo przeciez do 5 stycznia nikt nie pracowal, wiec dobre i to, co dostalam. Tyle tylko, ze dalej nic sie nie zmienilo i o ile w kwestii ofert sie nie spinam (w praktyce, to dopiero tydzien minal), to zastanawia mnie czemu 2 pozostale uni dalej nie wyslaly maila, ze aplikacja dotarla. Moze nie zawsze to robia? Wracajac do pytania - na razie chyba tylko Seoni ma jakies oferty, a wysylala z nas tutaj jako pierwsza, ale spoko, nawet deadline jeszcze nie minal. ;p No i tez mam nadzieje, ze do maja czekac nie bedziemy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna dosłać pozniej mailem bezpośrednio do wybranych uczelni które uważają reference za konieczność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Jest napisane na stronie UCAS że tylko niektóre uczelnie wysyłaja maila że aplikacja dotarła, inne piszą dopiero jak podejmą decyzję. Czyli nie ma strachu
![]() Powinnam być właśnie w autobusie jadącym do pracy. Ale wyszłam z domu, przeszłam jakieś 300 metrów i zawróciłam. Padał taki grad (zaczął się mniej więcej sekundę po wyjściu z domu) z deszczem czy co to w ogóle było że w ciągu minuty przemokło mi dosłownie wszystko, można wyżynać wodę z moich spodni, kurtki, z butów to w ogóle można ją wylewać. A nogi mam czerwone od obijania się o nie gradu. A teraz jest już śliczne słoneczko. Tyle że do pracy spóźnie się co najmniej godzinę, bo ubrania są aktualnie w suszarce. Angielska pogoda, pfff. Edytowane przez Sunnivaa Czas edycji: 2015-01-13 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Sunnivaa, i jak zapłaciłaś?
Co do ofert, w sumie, w zeszłym roku chyba zajmowało im to dużo krócej niż ten 7 maja ostateczny, tak czytałam, więc myślę, że i w tym to szybko w miarę powinno pójść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
No, kartą debetową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
No ja wpisałam dane mojej karty na PLN-y i przyszedł mi mail, że do 48 godzin wyślą to dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
Zamawialam pare razy rzeczy z zagranicznych sklepow, uzywajac polskiego konta, placac w zlotowkach wlasnie, wiec nie powinnas miec problemu z zaplata UCAS.
![]() Haha, mieszkam po drugiej stronie Londynu i mialam to samo wlasnie! Tyle ze ja te zmiany w pogodzie na szczescie podziwiam zza okna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Szczęściara, ja szłam ulicą i sie śmiałam. Nie wiem w sumie czemu, ale sama jedna byłam, wszyscy się pochowali. Jakoś ten tragikomizm sytuacji, przedzieranie się przez gradopodobne coś w przemokniętych spodniach i z gorącym kawałkiem kurczaka (wstapiłam do take-away, głodna byłam) w dłoni mnie rozbawił.
Idę sprawdzić jak sie moje ciuchy mają. Dobija mnie że jeszcze IELTS przede mna. 150 funtów! Się cenią, nie powiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Sunnivaa, zdajesz IELTS-a w Londynie czy masz gdzies blizej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Zdaję raczej w Reading, jest blizej. W Londynie byłam raptem dwa razy odkad mieszkam w Slough (trzy razy odkad mieszkam w Anglii) i bym sie tam kompletnie nie odnalazła
![]() W ogóle to głupio strasznie, 8 msc mieszkam w Anglii, Londynu nie zwiedzałam ani razu (moje odwiedziny tam to były na kawę albo na imprezę), nic w ogole nie robie tylko pracuje i śpię. Tyle. Całe moje życie. Nawet nie znam nikogo zeby gdzieś wyskoczyć. Ugh. A takie miałam fajne plany, to muzeum zobaczyć, tamto, cos tam, pojsc gdzieś. I nic z tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I swoja droga pamietem, ze zawsze mowili, zeby zapisywac sie jakies 2 miesiace przed, a jak patrzylam na terminy tutaj, to nawet na przyszly tydzien sa wolne. :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
U mnie w Reading jest że do 30 minut przed egazminem mozna sie zapisywać
![]() Watpie żeby ośrodek mial jakieś duże znaczenie, wybrałabym najbliższy bo za wielu to ich nie ma. Ale ja raczej przed koncem kwietnia to zdawac nie bede, chce sie dobrze przygotować, mam nadzieje ze 3 msc starcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
Cześć, po 4 latach zwlekania w końcu zaczynam art & design na metropolitan uni. Wiem, że uczelnia nie cieszy się pozytywną opinią, zobaczymy jak będzie. Ośrodek zdawania ieltsa nie ma znaczenia, ważne są tylko wyniki. Sunnivaa mieszkasz w Slough? Obleśne miejsce, też tu koczuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tez chce zdac pod koniec kwietnia, z mysla o ewentualnej poprawce. Choc juz mnie boli na sama mysl dodatkowe £150. No nie, musze zdac za pierwszym! ;3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak w Londynie ale Reading pisze, że poprawianie kosztuje 60 funtów, ale jeśli którykolwiek moduł zda się lepiej to zwracają
![]() Serio kuje jesteś w Slough??! Nie wiem czy obleśne, jedyne co ja widze to moj dom i trasę do niego od bus station. Pracuje w Windsor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Ja mam to na stronie ośrodka, http://www.reading.ac.uk/ISLI/IELTS/...s-testday.aspx na samym dole strony. Sprawdź, może na Twoim też jest tak napisane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez ainavets Czas edycji: 2015-01-15 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Aaa, ja nie doczytałam
![]() Czyli jednak musze zdac za 1szym razem. Zepsułaś mi marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Przyczajenie
|
NO CHYBA NIE?! <3
Dzień deadline'u (2,5 tygodnia od wysłania aplikacji, ale dopiero 8 dzień roboczy), pierwsza oferta z uni, na którym najbardziej mi zależy - Bournemouth! omg, jak fajnie! ;D Nie ogarniam czemu proszą mnie jeszcze raz o wysłanie referencji bezpośrednio do nich, jak ja ich nie mam, nie wiem czy mam prosić nauczycielkę, żeby mi to przesłała czy jak to ogarnąć (przecież może nie mieć ich zapisanych...), ale i tak większej motywacji do IELTS-a mieć nie będę! ![]() No i swoją drogą, dostałam od nich trzy maile, jeden to jakiś uniwersytecki spam (zaproszenie na spotkanie... w Tajlandii! ![]() Edytowane przez ainavets Czas edycji: 2015-01-15 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogę się doczekać (minął już miesiąc!!!) na ofertę od uniwersytetu na który już na 100% się zdecydowałam więc krew mnie zalewa, ale może sprawdzę tracka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
I jaka jest ta oferta? Jaki IELTS? Jakie matury (jezeli jeszcze nie zdawałaś)?
Ja mam o tyle łatwiej że tylko IELTS przede mną, wiec nie mam aż takiego strachu że nie dosięgne maturalnej oferty (matury mi nie poszły jakoś najlepiej wiec wybierałam Uni które mnie przyjmą tylko z 2 rozszerzeniami. Średnią mam chyba jakieś 70% overall). Do mnie RGU odpisał ze dostali moja oferte. I tyle na razie. No ale minely chyba 2 dni, wiec sie nie bede spinać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
O nie o nie o nie o nie, zaraz zwariuję! Jednak dostałam ofertę i brak potwierdzenia na mailu.. z Birmingham. Sama nie wiem po co tam złożyłam, żeby zapełnić miejsce w aplikacji chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tyle tylko, ze przy trzech rozszerzeniach i jakiejs tam sredniej z nich, mam szanse na stypendium, a dodatkowy hajs to jednak dobra motywacja. ;D No i IELTS na 6.5, nie mniej niz 6 w kazdym module. Borze szumiacy, juz sie stresuje na sama mysl o tym... ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Jednak złożyłam na Aston, Wariwck , York, Bath i Coventry. Wysłałam aplikację we wtorek? Jakoś tak
![]() Warunki od nich: Pass Matura with Satisfactory grades (3+ or 40%) or better AND at least two relevant subjects at extended level (grade 4 or 55% or above). Achieve IELTS 6.0 overall or 75% in English at Extended level. Czyli w sumie próbne matury, które pisałam bez żodnych powtórek już dałyby mi miejsce na tym uni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Na Biomedical Sciences, tak, tak, Coventry, zapomniałam napisać, tak się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Marze o ofercie zeby rozszerzona matura zastępowała IELTS. Mam z niej 80%. No zobaczymy co mi przyślą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
Umarlabym ze szczescia, gdybym mogla mature na IELTS-a zamienic, ale sie nawet nie ludzilam, ze tak bedzie. ;p
Swoja droga niskie przeliczniki dosc maja - 55% to dla nich 4? U nas w szkole chyba od 70 bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
U nas 4 to 76%
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.