Mamy sierpniowe 2019 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-09, 17:56   #391
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Moj pierwszy porod to byl koszmar i mam nadzieje, ze tym razem bedzie normalnie.
Mialam nieregularne skurcze, ktore strasznie mnie wymeczyly a rozwarcie stalo praktycznie w miejscu. Po okolo 25 godzinach od odejsciu wod podjeli decyzje o oksytocynie bo stanelo na 7 cm i zero postepu. Mialam najpierw gaz ale przestal pomagac wiec dostalam znieczulenie dozylne i pilot do dozowania. Jak czulam, ze przychodzi skurcz, to naciskalam guzik i pompa podawala dawke znieczulenia, tylko, ze to przestalo dzialac po podaniu oksytocyny. Corka darla mnie od srodka na zywca. Mialam krwiak krocza i przez 3 dni nie moglam siadac tylko z pozycji lezacej przekrecalam sie na bok i od razu wstawalam bez siadania. Pozniej juz bylo duzo lepiej z dnia na dzien ale ten bol jeszcze dlugo mi sie przypominal.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 18:26   #392
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Moj pierwszy porod to byl koszmar i mam nadzieje, ze tym razem bedzie normalnie.
Mialam nieregularne skurcze, ktore strasznie mnie wymeczyly a rozwarcie stalo praktycznie w miejscu. Po okolo 25 godzinach od odejsciu wod podjeli decyzje o oksytocynie bo stanelo na 7 cm i zero postepu. Mialam najpierw gaz ale przestal pomagac wiec dostalam znieczulenie dozylne i pilot do dozowania. Jak czulam, ze przychodzi skurcz, to naciskalam guzik i pompa podawala dawke znieczulenia, tylko, ze to przestalo dzialac po podaniu oksytocyny. Corka darla mnie od srodka na zywca. Mialam krwiak krocza i przez 3 dni nie moglam siadac tylko z pozycji lezacej przekrecalam sie na bok i od razu wstawalam bez siadania. Pozniej juz bylo duzo lepiej z dnia na dzien ale ten bol jeszcze dlugo mi sie przypominal.
ja mialam.zakazenie krocza. przez.2 tygodnie po.porodzie wogole nie moglam.chodzic i zajmowac.sie.corka. robilam.cieple.nasiadowki i lezalam z rozwalonymi nogami . plakalam. ryczalam z bolu. w.3 tygodnou poszla .do gin . orzeplukala czyms.i jak reka odjal

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zabiszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 18:44   #393
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabiszna Pokaż wiadomość
ja mialam.zakazenie krocza. przez.2 tygodnie po.porodzie wogole nie moglam.chodzic i zajmowac.sie.corka. robilam.cieple.nasiadowki i lezalam z rozwalonymi nogami . plakalam. ryczalam z bolu. w.3 tygodnou poszla .do gin . orzeplukala czyms.i jak reka odjal

Ja zalowalam, ze nie mialam gdzie kupic tantum rosa. W UK w aptekach tego nie ma a wtedy jeszcze nie bylo dostepne np na ebay. Mi dali w szpitalu gaze nasaczona takim srodkiem i kazali polozyc na podklad, ulga niesamowita, tyle, ze wiecej juz dac nie chcieli. Teraz bez tantum rosa nawet sie do porodu nie wybiore
Stary 2018-12-09, 18:57   #394
Delice1992
Raczkowanie

O matko, jak was czytam to mnie już krocze boli. W takich chwilach myślę sobie 'w co ja się wpakowalam'... a korzystała któraś z Was że znieczulenia zzo? Myślę by iść rodzic tam gdzie mogę mieć takie znieczulenia przez cały poród

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-12-09, 19:00   #395
zabiszna
Raczkowanie

ja sie na porod.naturalny juz nie wybieram ! tyyyyyyylko cc

Stary 2018-12-09, 19:03   #396
Delice1992
Raczkowanie

Ja jestem po trzech zabiegach na jajnikach i jak pomyślę o tym jaki był ból.. A po cc pewnie jeszcze gorzej. Dlatego wolę chyba SN chociaż nie mam porównania. Ale wizja znów szwów, drenow itd mnie odstrasza

Stary 2018-12-09, 19:11   #397
martynka89
Zakorzenienie

Mimo wszystko wole rodzic SN. Zle znosze zabiegi operacyjne i dlugo dochodze do siebie. Po porodzie szybciej bylam na chodzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-09, 19:14   #398
_Schmetterling
Zakorzenienie

To ja się panicznie bałam cc. Jak mnie karetka w 40t zabrała to miałam w głowie że będą chcieli robić cc. Ale na spokojnie poleżałam na patologi 2 doby, miałam założony balonik na wywołanie. O 4 rano zaczęły się skurcze. O 7 trafiłam na porodówkę. O 13 urodził się syn niestety ale trochę niedotleniony, dobę był w inkubatorze.
Byłam bardzo otumaniona przez gaz, poród pamiętam jak przez mgłę. Podobno na ostatnim skurczu przestałam przeć i to dlatego
Ale ja byłam nastawiona na całkiem inny, świadomy poród z własną położną. A trafiłam do państwowego szpitala z boksami jak dla konia, 6 stanowisk przedzielonych parawanem, a toaleta na samym końcu. Bosko

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Mega szybko kolejne, ale ja też tak chcialam a dopiero teraz się udało (córka z lutego 2018)

A karmisz/karmiłaś piersią w trakcie starań?

Cytat:
ja mdlosci mialam.od.6 do.36 tygodnia. a wymiotowalam.minimum 3 razy dziennie od 6 do 30 tygodnia. chcialam umrzec !

O jejuu współczuje.
Ciekawe jak teraz

Cytat:
wiesz.co dlatego tez tak.dlugo czekalam. moje dziewczyny z grupy (z pierwszej ciazy) jak im powiedzialam to nie chcialy uwierzyc, ze sie zdecydowalam, bo najglosniej krzyczalam- nigdy wiecej. ale powiem ci , ze ciaza to maly pikus, a co do porodu. ...
wszystkie moje laski wiedzialy jaki mam stosunek do porodu naturalnego. NIE I KONIEC . no i szukalam. mialam isc prywatnie, ale w 30 tygodniu trafilam do szpitala ze skurczami i praktycznue lezalam do porodu, do 36 tygidnia. wyszlam na 2 razy, po 2 dni, do domu. w tym czasie wiedzialam ze prywatnir rodzic nie bede mogla i nie bede mogla zrobic tej cesarki. bo ktg mojej corki bylo na pograniczu z patologicznym KTG i chcieli przerywac ciaze. zle to wrozylo. bratykardia 183 uderzen . a przy 190, przerywali ciaze, zeby ratowac dzieciaka.
wiec musialam inaczej sie ratowac. poszlam do psychiatry, aby wypisal mi o tokofobi zaswiadczenie ,(paniczny lek przed porodem sn) jak mi wody odeszly i strzelil mi pęcherz to przy omawianiu porodu, okazalo sie, ze zle wypisane i nie uwzglednili
malo tego dogadalam sie prywatnie z lekarzem z tegoz szpitala, ze mi zeobi w szpitalu ale pracowal i w prywatnej klinice w szpitalu . wiec umowilam sie prywatnie ze zrobi mi w szpitalu. w ten dzien, kiedy mi odeszly wody, wyjechal do alp na narty. hahaha coz za pech. ogolnie nie chcialam wg wlasnych przekonań rodzic sn, ale i dlatego, ze kiedy bylam w ciazy byly 3 przypadki zgonow maluchow , bo nie chcieli zrobic cesarki i bylo za pozno. a ja czulam ze bedzie cos nie tak... taki matkowy instynkt.
ale jak co przyszlo do czego zmusili mnie. moje prosby, grozby, straszenia i blagania nie pomogly. ( corka wczesniak 36 tydzien)
ale nie... wszystko bedzie dibrze, mowili, nic sie nie stanie, mowili....
a nie dosc ze znieczulilam.sie tylko na prawa strone . to lewa tak bol die spotęgowal, ze rodzilam na zywca. w komplikacjach z porodu . przy samym koncu polozna się rozwiszczala zaczela wolac lekarzy . 4 sie zbieglo, a ona wiszczy :. udusi sie, nie wyciagne ( 3 skurcze corka byla.przyduszana przeze mnir. bo glowka wyszla a dalej ani rusz. okazala sie dystocja barkowa. zaczepila sie barkami i ni jak na sile nie dalo.sie wyjac. wiec zaczeli w kilku ciagnąc moje male szczescie, bo juz oraktycznie byla granatowa ( nie tylko sina) w konsekwencji mamy 6 ptk., niedotlenienie okoloporodowe, zamartwica umiarkowana, i co bylo najgorsze , porazenie splotu barkowego typu erba i duschenna. jak ciagneli zeby sie nie udusila to wyrwali (naciagneli jej nerw, ktory odpowiadal za ruszanie lewa reka , dokladnie c6 i c9) . wiec ok 4 miesiaca zycia daleh nie ruszala ta reka,to nialam jej juz zalatwiac grupe inwalidzka....
wiec uwierzcie ze ciaza to nic. pozniej rehabilitacje. lekarze ... ehhhh
ale teraz.to moje szczescie mi placze ze jak jej siostry nie dam, ani brata, to ona zostanie sama na swiecie i ja skrzywdze (4 lata a takie myslenie ma
więc coz ja.moge. z takimi argumentami nie.ma.co.walczyc . hehe

Ale miałaś przejścia oby teraz udało się z cc. Choć ono takie idealne nie jest...

Masz mega mądrą córkę!
_Schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 19:19   #399
Solony_karmel
Zadomowienie

Brr, aż ciarki przechodzą. Ale poród to jest dla mnie tak odległa rzecz, że nawet się nad tym jeszcze nie zastanawiam i pewnie jeszcze jakiś czas nie będę. Na razie drżę nad tym co zobaczę na USG.
Stary 2018-12-09, 19:19   #400
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość
Ja jestem po trzech zabiegach na jajnikach i jak pomyślę o tym jaki był ból.. A po cc pewnie jeszcze gorzej. Dlatego wolę chyba SN chociaż nie mam porównania. Ale wizja znów szwów, drenow itd mnie odstrasza

Ja miałam pod koniec sierpnia zabieg na jajniku i nie wyobrażam sobie cc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 19:58   #401
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

heheh a ja po moim.porodzie sn oddam.wszystkie pieniadze jakir mam zeby bylo cc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-09, 20:02   #402
biedronka19
Rozeznanie

Schmetterling u mnie kp nie wyszło , byłam mamą kpi (laktator) do 6 miesiąca poczym okres wrócił

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 20:03   #403
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz.co dlatego tez tak.dlugo czekalam. moje dziewczyny z grupy (z pierwszej ciazy) jak im powiedzialam to nie chcialy uwierzyc, ze sie zdecydowalam, bo najglosniej krzyczalam- nigdy wiecej. ale powiem ci , ze ciaza to maly pikus, a co do porodu. ...
wszystkie moje laski wiedzialy jaki mam stosunek do porodu naturalnego. NIE I KONIEC . no i szukalam. mialam isc prywatnie, ale w 30 tygodniu trafilam do szpitala ze skurczami i praktycznue lezalam do porodu, do 36 tygidnia. wyszlam na 2 razy, po 2 dni, do domu. w tym czasie wiedzialam ze prywatnir rodzic nie bede mogla i nie bede mogla zrobic tej cesarki. bo ktg mojej corki bylo na pograniczu z patologicznym KTG i chcieli przerywac ciaze. zle to wrozylo. bratykardia 183 uderzen . a przy 190, przerywali ciaze, zeby ratowac dzieciaka.
wiec musialam inaczej sie ratowac. poszlam do psychiatry, aby wypisal mi o tokofobi zaswiadczenie ,(paniczny lek przed porodem sn) jak mi wody odeszly i strzelil mi pęcherz to przy omawianiu porodu, okazalo sie, ze zle wypisane i nie uwzglednili
malo tego dogadalam sie prywatnie z lekarzem z tegoz szpitala, ze mi zeobi w szpitalu ale pracowal i w prywatnej klinice w szpitalu . wiec umowilam sie prywatnie ze zrobi mi w szpitalu. w ten dzien, kiedy mi odeszly wody, wyjechal do alp na narty. hahaha coz za pech. ogolnie nie chcialam wg wlasnych przekonań rodzic sn, ale i dlatego, ze kiedy bylam w ciazy byly 3 przypadki zgonow maluchow , bo nie chcieli zrobic cesarki i bylo za pozno. a ja czulam ze bedzie cos nie tak... taki matkowy instynkt.
ale jak co przyszlo do czego zmusili mnie. moje prosby, grozby, straszenia i blagania nie pomogly. ( corka wczesniak 36 tydzien)
ale nie... wszystko bedzie dibrze, mowili, nic sie nie stanie, mowili....
a nie dosc ze znieczulilam.sie tylko na prawa strone . to lewa tak bol die spotęgowal, ze rodzilam na zywca. w komplikacjach z porodu . przy samym koncu polozna się rozwiszczala zaczela wolac lekarzy . 4 sie zbieglo, a ona wiszczy :. udusi sie, nie wyciagne ( 3 skurcze corka byla.przyduszana przeze mnir. bo glowka wyszla a dalej ani rusz. okazala sie dystocja barkowa. zaczepila sie barkami i ni jak na sile nie dalo.sie wyjac. wiec zaczeli w kilku ciagnąc moje male szczescie, bo juz oraktycznie byla granatowa ( nie tylko sina) w konsekwencji mamy 6 ptk., niedotlenienie okoloporodowe, zamartwica umiarkowana, i co bylo najgorsze , porazenie splotu barkowego typu erba i duschenna. jak ciagneli zeby sie nie udusila to wyrwali (naciagneli jej nerw, ktory odpowiadal za ruszanie lewa reka , dokladnie c6 i c9) . wiec ok 4 miesiaca zycia daleh nie ruszala ta reka,to nialam jej juz zalatwiac grupe inwalidzka....
wiec uwierzcie ze ciaza to nic. pozniej rehabilitacje. lekarze ... ehhhh
ale teraz.to moje szczescie mi placze ze jak jej siostry nie dam, ani brata, to ona zostanie sama na swiecie i ja skrzywdze (4 lata a takie myslenie ma
więc coz ja.moge. z takimi argumentami nie.ma.co.walczyc . hehe

rety, ale miałaś prrzeżycia, coś strasznego.. dobrze że wszystko teraz już dobrze z córcią,.. musi teraz być wszystko dobrze !
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

ja pod koniec sierpnia miałam laparoskopie w celu sprawdzenia drożności jajowodów, a też czułam sie po tym strasznie, nie bolał mnie brzuch nie potrzebowałam przeciwbólowych na siłę mi je dawali w kroplówce mimo ze mówilam że nie boli, ale to dochodzenie do siebie, te próby wstawania z łóżka i chodzenie jak babcia przez dwa dni, to jak wszystko ciągnie, po miesiącu nie pamiętałam juz że miałam jakiś zabieg, ale mimo wszystko jak się da chciałabym spróbować naturalnie, a cc w ostateczności, no zobaczymy.

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-09, 21:47   #404
biedronka19
Rozeznanie

Dziewczyny jak weszło to i wyjść musi , nie ważne jak

Stary 2018-12-09, 22:27   #405
intense2103
Rozeznanie

Jezu, zabiszna, jakie przeżycia! Chyba w życiu bym nie zaszla.w kolejną ciążę.
Ja miałam planowaną cesarkę ze względu na jaskrę. Teraz będzie podobnie, więc na razie się nie denerwuję.

Stary 2018-12-09, 22:56   #406
Delice1992
Raczkowanie

Hmm ja mam nadzieję, że przeciwwskazań nie mam żadnych do sn. Astma, liczne zrosty w otrzewnej, słaby wzrok.

Stary 2018-12-10, 06:48   #407
Paulina 87
Wtajemniczenie

Witam sie w 6 tygodniu po cięzkim weekendzie

O matko nie piszcie o porodach!
Stary 2018-12-10, 11:21   #408
Delice1992
Raczkowanie

Kiedy zaczynacie smarować brzuchy? Ja chyba już zacznę, bo widzę po sobie, że już tyję ... Postanowiłam ograniczyć słodycze i zadbać o więcej ruchu. Koło 8-10 tys kroków dziennie chcę robić. Na razie mam 4 tysiące. Jak nie zacznę się ruszać, to przytyję nie 15 kg a dużo dużo więcej. Tym bardziej, że ciągle coś jem i jem...
Stary 2018-12-10, 11:40   #409
martynka89
Zakorzenienie

Smarowalam w zeszlej ciazy i g**** dalo. Jakos w 36-37 tyg nagle mi wywalilo rozstepy w ciagu jednej nocy. Genow niestety sie nie oszuka.
Ja jeszcze nie tyje. Dzis 6t2d i prawie kilogram na plusie ale to woda, ktora zawsze znikala po miesiaczce a ze nie dostalam, to sie zatrzymala.
Stary 2018-12-10, 11:46   #410
Delice1992
Raczkowanie

Ja spuchłam sporo, czuję się 5 kg cięższa. Ale też moja wina bo wpier*alam. Ja będę smarować brzuch maścią z mocznikiem. Miałam rozstępy na ramionach i po zwykłej maści do stóp z mocznikiem za 7 zł mi zeszły
Stary 2018-12-10, 12:10   #411
_Schmetterling
Zakorzenienie

Hej właśnie wróciliśmy z sali zabaw.
Cytat:
Kiedy zaczynacie smarować brzuchy? Ja chyba już zacznę, bo widzę po sobie, że już tyję ... Postanowiłam ograniczyć słodycze i zadbać o więcej ruchu. Koło 8-10 tys kroków dziennie chcę robić. Na razie mam 4 tysiące. Jak nie zacznę się ruszać, to przytyję nie 15 kg a dużo dużo więcej. Tym bardziej, że ciągle coś jem i jem...
Nie smaruję, w pierwszej ciąży nic mi nie wyszło. Mam nadzieję że teraz będzie podobnie
_Schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 12:24   #412
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Ja smarowałam i szorowalam gąbką pod prysznicem mniej więcej od potwierdzienia ciąży na usg. Przez całą ciążę nic mi nie wyszło. Rozstępy pojawiły się chyba dzień przed porodem . Pomógł krem na rozstępy z Perfecty - nic teraz nie widać.

Stary 2018-12-10, 12:27   #413
biedronka19
Rozeznanie

Ja ostatnio smarowałam czymś bardzo naturalnym aby tylko nawilżyć skórę.

Stary 2018-12-10, 12:31   #414
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Ja zamierzalam zacząć smarować od drugiego trymestru kiedy zacznę rosnąć i chve smarować zwykła oliwka dla dzieci rano i wieczorem ale czy tak będzie to nie wiem moja mama nie miała rozstępów w ciąży a ja kiedyś jak przytyłam bardziej to mam rozstępy na pośladkach wiec boję się że na brzuchu i tam gdzie będzie się rozciągac może mnie to spotkać.. No ale zobaczymy

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 12:33   #415
martynka89
Zakorzenienie

Moje rozstepy same wyblakly po jakims czasie.

Serce mi wariuje. Co kilka minut czuje "potkniecie" w klatce. Mam juz tego dosc. Boje sie, ze zejde.
Stary 2018-12-10, 12:39   #416
intense2103
Rozeznanie

Ja słyszałam, że dużo lepsze efekty niż smarowanie, daje właśnie peeling skóry, a dopiero potem jej natluszczanie. U mnie to w sumie się sprawdziło, bo oprócz tych kilku rozstępów na brzuchu skóra wygląda fajnie i jest dość jedrna

Stary 2018-12-10, 12:43   #417
zabiszna
Raczkowanie

ja smarowalam.i tez guzik dalo. wszyscy w szoku ze wygladalam jak z.trojaczkami a.ani jednego.rozstepu nie mialam..nagle w.przeciagu 2 dni wywalilo m8 caly brzuch ! . i teraz wyglada jak suszona sliwka węgierka. bleh. smarowalam.po wszystkim kolagenem naturalnym za 400 zl i guzik dalo. taki lajf.

Stary 2018-12-10, 12:50   #418
Delice1992
Raczkowanie

A czy któraś z Was planuje iść wcześnie na l4? Ja bym chciała pracować prawie do końca ciąży, ale czuję, że pewnie ciężko mi będzie w lipcu lub czerwcu dokulać się autobusem+ tramwajem + na nogach kawałek. Już teraz lekarka mi proponowała czy nie chcę, bo bardzo zmęczona i senna chodzę przez pogłębioną niedoczynność, ale odmówiłam. Sądzę, że chciałabym popracować chociaż tak do końca kwietnia lub do miej więcej świąt wielkanocnych.
Stary 2018-12-10, 15:24   #419
siuxwawa
Raczkowanie

Czesc dziewczyny! Chetnie do Was dołączę. U mnie ciaza liczona bedzie od 5.11. Termin mi wychodzi mniej wiecej na 12.08. Mam juz jedna córkę, ktora miesiac temu skonczyla 2 latka.

U mnie objawow ciazy brak poza mega tkliwymi i duzymi piersiami. Wygladaja jakbym sobie je powiekszyla o 2 rozmiary xd ale teraz sa az do przesady za duze..

W srode mam wizyte u gina i pewnie zleci pierwsze badania.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

W pierwszej ciazy pracowalam do 6 miesiaca, teraz sie na nic nie nastawiam, planuje dopiero potwierdzic ciaze u pracodawcy po badaniu prenatalnym w 12 tyg. Zobaczymy jak cora bedzie chorowac. Czasem to latanie z wywieszonym jezykiem ze zlobka, do pracy i na odwrot.

Ja smarowalam cala pierwsza ciaze sie 3 razy dziennie i ani jednego rozstepu nie mialam. Teraz tez pewnie zaopatrze sie w jakies specyfiki typu maslo shea, olej kokosowy
siuxwawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-10, 15:40   #420
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siuxwawa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Chetnie do Was dołączę. U mnie ciaza liczona bedzie od 5.11. Termin mi wychodzi mniej wiecej na 12.08. Mam juz jedna córkę, ktora miesiac temu skonczyla 2 latka.

U mnie objawow ciazy brak poza mega tkliwymi i duzymi piersiami. Wygladaja jakbym sobie je powiekszyla o 2 rozmiary xd ale teraz sa az do przesady za duze..

W srode mam wizyte u gina i pewnie zleci pierwsze badania.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

W pierwszej ciazy pracowalam do 6 miesiaca, teraz sie na nic nie nastawiam, planuje dopiero potwierdzic ciaze u pracodawcy po badaniu prenatalnym w 12 tyg. Zobaczymy jak cora bedzie chorowac. Czasem to latanie z wywieszonym jezykiem ze zlobka, do pracy i na odwrot.

Ja smarowalam cala pierwsza ciaze sie 3 razy dziennie i ani jednego rozstepu nie mialam. Teraz tez pewnie zaopatrze sie w jakies specyfiki typu maslo shea, olej kokosowy
Hej, witamy! Chyba mamy córki w tym samym wieku, moja z drugiej połowy października 2016

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości