![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Moj pierwszy porod to byl koszmar i mam nadzieje, ze tym razem bedzie normalnie.
Mialam nieregularne skurcze, ktore strasznie mnie wymeczyly a rozwarcie stalo praktycznie w miejscu. Po okolo 25 godzinach od odejsciu wod podjeli decyzje o oksytocynie bo stanelo na 7 cm i zero postepu. Mialam najpierw gaz ale przestal pomagac wiec dostalam znieczulenie dozylne i pilot do dozowania. Jak czulam, ze przychodzi skurcz, to naciskalam guzik i pompa podawala dawke znieczulenia, tylko, ze to przestalo dzialac po podaniu oksytocyny. Corka darla mnie od srodka na zywca. Mialam krwiak krocza i przez 3 dni nie moglam siadac tylko z pozycji lezacej przekrecalam sie na bok i od razu wstawalam bez siadania. Pozniej juz bylo duzo lepiej z dnia na dzien ale ten bol jeszcze dlugo mi sie przypominal. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
O matko, jak was czytam to mnie już krocze boli. W takich chwilach myślę sobie 'w co ja się wpakowalam'...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#395 |
Raczkowanie
|
ja sie na porod.naturalny juz nie wybieram ! tyyyyyyylko cc
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Ja jestem po trzech zabiegach na jajnikach i jak pomyślę o tym jaki był ból.. A po cc pewnie jeszcze gorzej. Dlatego wolę chyba SN chociaż nie mam porównania. Ale wizja znów szwów, drenow itd mnie odstrasza
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#397 |
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko wole rodzic SN. Zle znosze zabiegi operacyjne i dlugo dochodze do siebie. Po porodzie szybciej bylam na chodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |||
Zakorzenienie
|
To ja się panicznie bałam cc. Jak mnie karetka w 40t zabrała to miałam w głowie że będą chcieli robić cc. Ale na spokojnie poleżałam na patologi 2 doby, miałam założony balonik na wywołanie. O 4 rano zaczęły się skurcze. O 7 trafiłam na porodówkę. O 13 urodził się syn
![]() Byłam bardzo otumaniona przez gaz, poród pamiętam jak przez mgłę. Podobno na ostatnim skurczu przestałam przeć i to dlatego ![]() Ale ja byłam nastawiona na całkiem inny, świadomy poród z własną położną. A trafiłam do państwowego szpitala z boksami jak dla konia, 6 stanowisk przedzielonych parawanem, a toaleta na samym końcu. Bosko ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() Masz mega mądrą córkę! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Brr, aż ciarki przechodzą. Ale poród to jest dla mnie tak odległa rzecz, że nawet się nad tym jeszcze nie zastanawiam i pewnie jeszcze jakiś czas nie będę. Na razie drżę nad tym co zobaczę na USG.
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam pod koniec sierpnia zabieg na jajniku i nie wyobrażam sobie cc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
Schmetterling u mnie kp nie wyszło , byłam mamą kpi (laktator) do 6 miesiąca poczym okres wrócił
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pod koniec sierpnia miałam laparoskopie w celu sprawdzenia drożności jajowodów, a też czułam sie po tym strasznie, nie bolał mnie brzuch nie potrzebowałam przeciwbólowych na siłę mi je dawali w kroplówce mimo ze mówilam że nie boli, ale to dochodzenie do siebie, te próby wstawania z łóżka i chodzenie jak babcia przez dwa dni, to jak wszystko ciągnie, po miesiącu nie pamiętałam juz że miałam jakiś zabieg, ale mimo wszystko jak się da chciałabym spróbować naturalnie, a cc w ostateczności, no zobaczymy.
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak weszło to i wyjść musi , nie ważne jak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Jezu, zabiszna, jakie przeżycia! Chyba w życiu bym nie zaszla.w kolejną ciążę.
Ja miałam planowaną cesarkę ze względu na jaskrę. Teraz będzie podobnie, więc na razie się nie denerwuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Hmm ja mam nadzieję, że przeciwwskazań nie mam żadnych do sn. Astma, liczne zrosty w otrzewnej, słaby wzrok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#408 |
Raczkowanie
|
Kiedy zaczynacie smarować brzuchy? Ja chyba już zacznę, bo widzę po sobie, że już tyję ... Postanowiłam ograniczyć słodycze i zadbać o więcej ruchu. Koło 8-10 tys kroków dziennie chcę robić.
![]() ![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
Smarowalam w zeszlej ciazy i g**** dalo. Jakos w 36-37 tyg nagle mi wywalilo rozstepy w ciagu jednej nocy. Genow niestety sie nie oszuka.
Ja jeszcze nie tyje. Dzis 6t2d i prawie kilogram na plusie ale to woda, ktora zawsze znikala po miesiaczce a ze nie dostalam, to sie zatrzymala. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Ja spuchłam sporo, czuję się 5 kg cięższa. Ale też moja wina bo wpier*alam. Ja będę smarować brzuch maścią z mocznikiem. Miałam rozstępy na ramionach i po zwykłej maści do stóp z mocznikiem za 7 zł mi zeszły
![]()
#411 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio smarowałam czymś bardzo naturalnym aby tylko nawilżyć skórę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Ja zamierzalam zacząć smarować od drugiego trymestru kiedy zacznę rosnąć
![]() ![]() ![]()
#415 |
Zakorzenienie
|
Moje rozstepy same wyblakly po jakims czasie.
Serce mi wariuje. Co kilka minut czuje "potkniecie" w klatce. Mam juz tego dosc. Boje sie, ze zejde. |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Ja słyszałam, że dużo lepsze efekty niż smarowanie, daje właśnie peeling skóry, a dopiero potem jej natluszczanie. U mnie to w sumie się sprawdziło, bo oprócz tych kilku rozstępów na brzuchu skóra wygląda fajnie i jest dość jedrna
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
ja smarowalam.i tez guzik dalo. wszyscy w szoku ze wygladalam jak z.trojaczkami a.ani jednego.rozstepu nie mialam..nagle w.przeciagu 2 dni wywalilo m8 caly brzuch ! . i teraz wyglada jak suszona sliwka węgierka. bleh. smarowalam.po wszystkim kolagenem naturalnym za 400 zl i guzik dalo. taki lajf.
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was planuje iść wcześnie na l4? Ja bym chciała pracować prawie do końca ciąży, ale czuję, że pewnie ciężko mi będzie w lipcu lub czerwcu dokulać się autobusem+ tramwajem + na nogach kawałek. Już teraz lekarka mi proponowała czy nie chcę, bo bardzo zmęczona i senna chodzę przez pogłębioną niedoczynność, ale odmówiłam. Sądzę, że chciałabym popracować chociaż tak do końca kwietnia lub do miej więcej świąt wielkanocnych.
#419 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Chetnie do Was dołączę. U mnie ciaza liczona bedzie od 5.11. Termin mi wychodzi mniej wiecej na 12.08. Mam juz jedna córkę, ktora miesiac temu skonczyla 2 latka.
U mnie objawow ciazy brak poza mega tkliwymi i duzymi piersiami. Wygladaja jakbym sobie je powiekszyla o 2 rozmiary xd ale teraz sa az do przesady za duze.. W srode mam wizyte u gina i pewnie zleci pierwsze badania. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- W pierwszej ciazy pracowalam do 6 miesiaca, teraz sie na nic nie nastawiam, planuje dopiero potwierdzic ciaze u pracodawcy po badaniu prenatalnym w 12 tyg. Zobaczymy jak cora bedzie chorowac. Czasem to latanie z wywieszonym jezykiem ze zlobka, do pracy i na odwrot. Ja smarowalam cala pierwsza ciaze sie 3 razy dziennie i ani jednego rozstepu nie mialam. Teraz tez pewnie zaopatrze sie w jakies specyfiki typu maslo shea, olej kokosowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.