|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
No to niech wybierają. Tak jak teraz palacze będą zmuszeni wybierać - iść czy nie iść do pubu dla niepalących, bo zapalić nie będzie można, bo trzeba będzie wyjść przed lokal, a zimno, deszcz pada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Założę sobie exclusive tytoniowy klub dyskusyjny, 2 gr za wejście ![]() ciekawe kto będzie miał więcej klientów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Do mnie ten argument nie przemawia. W moim towarzystwie jest wiecej niepalacych niz palaczy. Kiedy idziemy do pubu dla niepalacych, ja potrafie sie dostosowac i wyjsc na zewnatrz, do palarni. a kiedy idziemy do pubu gdzie mozna beztrosko palic, niepalacy robia sceny "Och odejdz, odjedz ode mnie z tym wstretnym petem. O maj gasz. Jak mi zle"
Sory batory. skoro my, palacze, potrafimy sie dostosowac i wyjsc do miejsca gdzie moge palic, to po co niepalacy laza do miejsc gdzie palic mozna? Ja nie wywalam nikogo przed bar by se siedzial (tak jak ja, jako palacz, czasem musze) bo mu smierdzi. To niech sobie niepalacy posiedza na dworze. Czemu to ja musze?
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
ja jestem niepijaca i tez mi piwo, ludzie po alkoholu smierdza. to co? mam zakazac picia gdziekolwiek poza swoim domem?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-11-15 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Nie, Freso, nie czuć i nie jestem. Skąd to wiem? Ludzie, którzy nie są ze mną tak blisko, że nie chodzą ze mną na piwo, czy nie bywają ze mną na imprezach, są w szoku "pani / Ty palisz??? w życiu bym nie powiedział/a". Tylko po knajpie śmierdzę - wiadomo. Piorę od razu wszystko, co miałam na sobie plus szoruję siebie pod prysznicem. Jakbym była na jakimś wyjeździe i paliła faję za fają, to przyznałabym Ci rację - wtedy i ja wiem, że można aż lekko przesiąknąć tym smrodem (nie na zawsze, kilka porządnych szorowań, odmoczeń, zdrowa dieta i dochodzi się do normy).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-16 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Dwa miesiace temu bym pewnie bronila palaczy jak sie patrzy - ja nalgowa palaczka(wciagajaca po 2 paczki dziennie), co to nawet w dawnych czasach mialam chyba jako nieliczna osoba avatar z palaczka
![]() ![]() Do rzeczy- palacz ktory pali nie smierdzi - to mmmit , ktory powtarzalam sobie kiedys w kolko,bo to dobry perfum, ciuch przecia swiezo z prania , guma o smaku mietowym w buzi ciagle,wlos prany dwa razy dziennie . Smierdzi oj jak smierdzi - przechodzac kolo palacza czuje z daleka kto palil i nawet te lity perfum nie pomagaja ![]() ![]() Zakaz jak zakaz , ani mnie ziebi , ani mnie grzeje, jako ze bylam palaczka wiem jak ciezko jest cos zjesc i pozniej nie zapalic, jak ciezko wypic lyczek kawusi i papieroska nie wyciagnac, jak ciezko pic alkohol bez papierosa . Fakt palacze czesto sie integruja bardziej, poznaja w chwile moment i to wychodzenie moze i na plus bedzie bo to sie wiecej ludzi bedzie poznawac ![]() ![]() ze wzgledow ekonomicznych palenie rzucilam , chociaz papieroska to ja lubilam oj lubilam . Po obliczniu lat palenia , pomnozeniu na dwie osoby - wyszlo szydlo z worka - a raczej duzy worek z szydla -90 tys. polskich zlotych puscilismy z moim tz z dymem . Powiedzialam dosc- dziekuje nie pale jak i moj Tz tak samo. ![]() ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2010-11-16 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś ze znajomymi byłam na karaoke w klubie studenckim, akurat z nas nikt nie palił, ale na sali mnóstwo ludzi - łącznie z tymi tuż przy miejscu dla śpiewających. Kolega, który śpiewaniem zajmuje się na co dzień, strasznie na to narzekał, bo w takim dymie to się nawet oddychać normalnie nie da, nie mówiąc o wydawaniu dźwięków. Osobom palącym nawet nie przyszło do głowy, żeby usiąść dalej albo na czas karaoke (a to tylko trzy czy cztery godzinki tego wieczoru) po prostu wychodzić z papierosem na zewnątrz. BO IM SIĘ NALEŻY. A nieprawda. Nie należy im się. Zrozum, proszę, że to TY masz problem z papierosami, bo TY musisz sobie zapalić. Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka - a paląc przy osobie nietolerującej palenia, mając jednocześnie inną możliwość, tę wolność mu ogarniczasz. Sama wybrałaś, że będziesz palić, więc to Ty powinnaś ponosić konsekwencje tej decyzji, nie wszyscy niepalący naokoło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Rozeznanie
|
Napadłam na niepaląca i mi punkciki poleciały
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Ja, szczerze mówiąc, nie zauważyłam jakiejś spektakularnej zmiany od wcozrajszego dnia. Nadal się pali wszędzie, najgorzej jest w przejściach podziemnych. Nie mam obsesji na punkcie raka, typu- ktoś chuchnie w moją stronę, to umrę. Po prostu nie cierpię tego zapachu i uważam, że stałe, długotrwałe przebywanie w zadymionym otoczeniu jest niezdrowe.
Dla mnie głównym argumentem przemawiajacym za tym, że ten zakaz jest dobry, szczegolnie w knajpach, jest to, że pracuja tam ludzie, którzy niekoniecznie muszą palić, a przebywają wśród dymu. Nie ma się co obrażać, że tak jesteście dyskryminowani- jak to już ktoś napisał przed chwilą- to WY jesteście uzależnieni, wy macie z tym problem, więc nie narażajcie nas, niepalących, na wędzenie się w waszych wyziewach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do drugiej części, to zabrzmiało jakbyś była z siebie dumna. A dla mnie to norma. Cytat:
![]() Wiesz, jakbyś napisała to samo osobie palącej, też byś dostała punkciki. Wypowiedzi, które poziomem nie wychodzą poza rynsztok z reguły są punktowane. Na szczęście ![]() Cytat:
Zakaz cieszy mnie tym bardziej, że ostatnio ktoś znajomy uświadomił mi, ze gdyby nie było żadnych zakazów palenia, to nigdzie nie obylibyśmy się bez dymu. Palacze kopciliby wszędzie - w busach, tramwajach, szkołach, na uczelniach, przystankach... Bo przecież ja palę, więc ty masz sobie iść stąd w cholerę, skoro ci to przeszkadza. ![]() No i oczywiście zgadzam się ze stwierdzeniem, ze jak ktoś nie potrafi bez używki wytrzymać kilku godzin, to coś z nim nie tak.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Wątpie, że osoba, która pali nazwałaby mnie "słabą jednostką" i praktycznie wyśmiała pozostałych palaczy na forum. Będę się broniła. Bo nie jestem słabą niedorajdą życiową, bo palę. Palę, bo lubię. A osoby, które uważają palaczy za "podludzi" i "słabe stworzenia" powinny iść na zbiorową terapię psychiatryczną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie mnie ta słaba jednostka ruszyła ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Ale smrod piwa nie truje a dym z fajek tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uważam że cośtam. - a ja uważam, że powinnaś umrzeć. no naprawdę, odzywka na poziomie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet niektozy kierowcy pala jadac autobusem i jest w srodku tak zadymione ze nie da sie wytrzymac. Wczoraj siedzialam w otwartym autobusie na petli i kierowca tez nie ruszyl tylka z autobusu (bylo cieplo i nie padalo) zeby zapalic tylko robil to w srodku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Ja naprawdę nie wiem, gdzie wy chodzicie na te kawusie, na te obiadki, że wracacie przesiąknięte dymem papierosowym! Jest tyle pubów, że ja i moi znajomi mam wybór - mogę iść do takiego, że się pali, jest słaba klima, mogę iść do takiego gdzie są sale dla palących/niepalących i tyle.
Co do restauracji, to tez nie wiem ![]() Ja sama palę, sam zakaz mnie nie ziębi, nie grzeje. W pubach do których ja chadzam i tak ten zakaz nie będzie egzekwowany, bo najwyżej zrobią zamknięte imprezy. Albo pójde do takiego, gdzie są wydzielone sale. W pracy mam palarnię, na ulicy i tak kto pali ten pali ![]() ![]() Jestem w stanie zrozumieć niepalących... Ale nie chce mi się wierzyć, w te kawiarnie, w te restauracje.... w te puby (teraz knajpa na knajpie, można wybrać gdzie sala dla niepalących i cool). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem za dużo szumu wokół tego zakazu, bo zapewne i tak niewiele się zmieni. Uważam, że ustawa jest absurdalna, przecież można to było jakoś wypośrodkować. Sama jestem palaczem (3-4 papierosy dziennie) i lubię sobie zapalić przy piwku/drinku. Chodzę z przyjaciółkami do dużej kawiarni w mieście, w której góra jest dla palących, dół dla niepalących. Uwierzcie mi, że siedząc na dole w ogóle nie czuć dymu. Nie wyobrażam sobie też, że nie wyjdę przed uczelnię zapalić tylko będę się kisić w palarni. Jestem ciekawa czy sprzed wydziału zniknęły już popielniczki, bo było ich dużo i mnóstwo osób z nich korzystało (biorąc pod uwagę że to WPiA pewnie zniknęły
![]() Nie wierzę też, że starzy palacze nie będą palić na ulicach/przystankach. Sama lubiłam sobie zapalić czekając na autobus, ale zawsze za przystankiem żeby nikogo nie narażać na wdychanie dymu. Gdy mijałam kogoś na ulicy nie zaciągałam się żeby nie musieć wypuścić dymu prosto w twarz obcego człowieka. Myślę, że tutaj pomogłaby kultura palaczy a nie jakieś zakazy. Jak ktoś nie liczy się z innymi to żadna ustawa nie pomoże, bo i tak będzie palił gdzie popadnie. Palenie przed pubem - niepalący będą musieli przedrzeć się przez chmurę dymu chcąc wejść ![]() ![]() Czekam tylko aż zabronią mi palić na balkonie, bo przecież dym może polecieć z wiatrem do sąsiada i wpaść przez okno ![]() A argumenty, że niepalący kelner musi pracować w szkodliwych warunkach są trochę nie na miejscu. Chyba wie na co się decyduje podejmując taką pracę? Każda praca niesie ze sobą jakieś niedogodności, jeśli decydujesz się ją wykonywać, akceptujesz to.
![]() |
![]() |
#415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
PS. dzisiaj byłam w restauracjo-knajpie i wyszłam grzecznie przed budynek na papierosa... dmuchać na przechodniów (nieumyślnie, ale wiatr i chodnik wąski). Cóż, ale w knajpie nie można, więc co poradzę. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-16 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
najbardziej mnie wkurza ze teraz jak gdzies wyjde to musze wyjsc na zewnatrz z piwem w plaszczu i z torebka... bo przeciez zimno, piwo zabieram zeby mi czegos nie dosypali a torebke moga ukrasc... po czym mozna stracic miejsce w knajpie bo ktos cie podsiadzie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dziekan dziś się żalił, że rektor usunął popielniczki z przed szkoły.
![]() Sama nienawidzę dymu papierosowego, łzawią mi oczy po nim i pieką. Mój TŻ niestety pali, coraz mniej, ale jednak, i strasznie mnie to wkurza. I chciałabym żeby przepisy - m.in ten o zakazie palenia na przystankach były przestrzegane, a za złamanie go - kara. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Pale i ubolewam
![]()
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a możecie powiedzieć,czy byłyście w knajpkach juz po zakazie i jak to wyglada? Rzeczywiście sie go przestrzega? Czy tez nie?
Bo czytałam notkę na wyborczej i podobno dziennikarze chodzili po pubach i palili ( i to nie gdzieś w kącie ale jawnie np. przy barze!) i nikt im nie przeszkadzał w większości przypadków! ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2010-11-16 o 21:44 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.