|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
Cytat:
mandaty narazie może wystawiać tylko policja, a z tego co wiem narazie będzie się konczyło na pouczeniach. Żeby karała straż miejska potrzebne są przepisy wykonawcze których narazie nie ma ![]() Jednak mam nadzieję, ze policja skupi się na tym co powinna robić, m.in na łapaniu nietrzeźwych kierowców ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tu napisać, że jestem jedną z tych, która BAAAAARDZO się cieszy z nowo wprowadzonego zakazu
![]() Nareszcie będę mogła spokojnie napić się piwka czy zjeść w ulubionych knajpach bez okropnego zapachu i wdychania dymu ![]() Dla mnie stan NIEPALENIA jest tym naturalnym i dlatego palacze - słabe, uzależnione, trujące siebie jednostki (napisane z przymrużeniem oka, żeby nikt się nie oburzał ![]() ![]() Ktoś mówił, że jedni piją piwko, inni palą - no wybaczcie, ale piwo nie wydziela dymu, którym można się podtruć czy upić, więc to nie jest porównanie! Ja imprezując w klubie z palaczami, mam o wiele większego kaca, niż jak chodzę na imprezy np. w Londynie! To chyba już o czymś świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i zeby nie bylo nie pale ale tez zakaz uwazam za bzdure |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Jeśli Ty tak masz gratuluję,dla mnie browar okropnie śmierdzi i już.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...zZq_NiaQKMDVdw |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Tak,ale gadanie,że papierosy śmierdzą,a piwo nie jest mało obiektywnym stwierdzeniem.Piwo Ci nie śmierdzi,bo już lubisz?Sorry bardzo.
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pijaca tez mam dosyc niuchania zapachu chmielu czy alkoholu ![]()
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Prawdaż ale to przecież papierosy są feeeee
![]()
![]() |
#374 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I twoje generalizowanie jest żałosne. A jak ktoś pali, bo lubi, bo to jest jego sposób na odstresowanie się, to co? Jest słaby? Ja też należę do tych ludzi, którzy wolą sobie zajarać, niż schlać się do nieprzytomności.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Mimo, że bardzo nie lubię palenia, to nie cieszy mnie ten zakaz (a przynajmniej nie tak bardzo, jak innych) - i tak pewnie nie będzie egzekwowany, a zdecydowanie wolałabym, żeby palacze zrobili się po prostu kulturalni. I możliwe, że są tacy, ale ci niekulturalni rzucają się w oczy (i w nos) dużo bardziej.
Jak idę do lokalu, to ze świadomością, że ktoś tam będzie palił (wiem, że nawet nie palący nałogowo lubią dymka do piwka), na imprezę-domówkę również, ale, na bogów, jak idę na uczelnię, to bardzo chciałabym móc wejść do budynku nie przechodząc przez chmurę dymu. Ale nie, palaczom nogi poodpadają, jak odejdą te parę metrów dalej. Podobnież na przystankach, przed klatką schodową u mnie w bloku etc. Problemem nie jest samo palenie, ale to, że wielu palaczy po prostu nie myśli i nie zdaje sobie sprawy, że w prosty sposób mogą przestać utrudniać innym życie. Tylko po co, przecież oni mają prawo ==" Swoją drogą, większość moich znajomych palących uważa, że nie czuć od nich, iż palą. Jakże się mylą! Chociaż akurat ja uchodzę wśród znajomych za alkomat i tytoniomat, bo mam strasznie czuły węch :P Niemniej jednak - nałogowy palacz przechodzi zapachem papierosów tak, że aby go nie wyczuć, musiałby się umyć łącznie z głową i zmienić ubrania na świeżo wyprane, przynajmniej dla mnie. A świeżo po paleniu to śmierdzi, śmierdzi bardzo. Dla mnie to jest o tyle przykry problem, że na uczelni witam się z kolegami buziakiem w policzek i głupio mi witac się inaczej z palaczami, chociaż sprawia mi to ogromną przykrość (bo czuję ten paskudny zapach z bliska i robi mi się słabo). No przecież nie powiem "staryyy, śmierdzisz!". Ale ostatnio mam szczęście - mój tatuś w domu stara się palić elektronicznego papierosa, mój TŻ na początku naszego związku rzucił palenie ![]() Tylko ta uczelnia :/ Niby to jest tylko chwila, żeby wejść do budynku, ale zawsze to nieprzyjemnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie lubie jak ktos smierdzi piwskiem, ale czlowiek nie przesiaka caly tym zapachem, jesli wypije jedno, po prostu nie ma takiej mozliwosci - wystarczy, ze cos zje, wymyje zeby i juz. A palacz CALY smierdzi dymem, wlosy, ubrania). Dodatkowo - palenie papierosa trwa gora 5 minut, wiec co za problem wyjsc przed pub (skad w ogole pomysl, ze zabronili palic na ulicy???). Picie jednego piwa trwa u mnie nawet do godziny, wiec chyba trudno by bylo wychodzic, zeby komus nie zapachnialo. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Poza tym i tak ta dyskusja tutaj jest bez sensu - palacze truja innych i o to chodzi w tym zakazie. Piwo nikogo nie truje, oprocz osoby, ktora je pije. Koniec i kropka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Rozeznanie
|
Widać też jesteś bardzo słaba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHyba że wsiądzie pijany do auta i spowoduje wypadek w którym giną niewinni ludzie ![]() Czy jedzenie genetycznie zmodyfikowaniej żywności czy trucie na ulicach przez unoszące się spaliny jest mniej szkodliwe od papierosów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
Kiedy paliłam papierochy czułam tylko ich smród na sobie, kupowałam drogie perfumy ale nie czułam na sobie ich zapachu,po rzuceniu palenia nawet jedzenie wydaje się znacznie lepsze w smaku..
Mój chłopak nie pali i nie wyobrażam sobie jak mogłoby być inaczej. Nie wiem jak można lubić dym papierosowy, co w tym przyjemnego?ja paliłam kiedy się denerwowałam ale nie żeby mi smakowało..
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prawie codziennie jestem w kawiarniach w ciagu dnia, a wieczorami w roznych knajpach. Chcialabym oddychac tam normalnym powietrzem i tyle. Teraz na szczescie bede miala szanse ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jakich dopalaczach mowisz? Oczywiscie, ze jest mniej szkodliwe od palenia ![]() Cytat:
Jestem jak najbardziej przeciwko takiemu zakazowi z kilku wzgledow, ale momentami to sie mozna zatruc... oparami absudru w takim watku ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
A dopalacze to byl chemiczny syf, w ktorym nie wiadomo nawet co dokladnie bylo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Taaaak
![]() Zdajesz sobie np. sprawe, ze np. krowa to genetycznie zmodyfikowany wol czy inny tur ![]() To pojecie jest absurdalne, np. istniejace od wiekow hodowane rozne odmiany jablek sa z modyfikowane genetycznie. Tyle, ze to sie odbylo przy pomoc "chalupniczych" metod, a nie w jakis laboratoriach... ale straszyc mozna ![]() Cytat:
![]() ![]() Super. Szkoda, ze osoba, ktora bedzie chciala zapalic, nie bedzie mogla, bo jest zakaz. Jakby nie bylo mozliwosci, zeby wszystkim dogodzic...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-11-15 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa puby dla niepalacych, najczesciej (w zwyklych pubach) sa wydzielone sale gdzie palic nie mozna. I tam są PUSTKI. A z drugiej strony to po kiego grzyba niepalacy chodza do miejsc gdzie sie pali? niech sobie siedza w barach dla nieapalcych, a nam palaczom daja spokoj (zeby nie bylo. Jestem za zakazem na uczelniach, w urzedach, szpitalach, restauracjach, miejscach pracy. OK jesli jest wydzielona palarnia, ale jesli jej nie ma to powinien byc zakaz i tyle)
![]() |
![]() |
#387 | |
Rozeznanie
|
Dla mnie też najlepszym, najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby ustalenie czy dany pub/club/bar jest dla palących czy nie. Albo wydzielenie odpowiednich palarni, jakie są np. w hipermarketach dla pracowników. Wtedy nikt sobie nie wchodziłby w drogę, i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to bierne palenie jest takze niezdrowe.
Ja rowniez BARDZO sie ciesze ze wprowadzili ten zakaz. Wreszcie jak wroce z pubu to nie bede musiala wrzucac wszystkich ubran przesiaknietych smierdzacym dymem paqpierosowym do prania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
apf, znowu uderzacie w tony w stylu 'spaliny są szkodliwe, zmodyfikowana krowa jest szkodliwa, piwo jest szkodliwe więc co z tego że palenie jest szkodliwe?!'
![]() ja już szczęśliwie rok i prawie 2 miechy bez zapachu kiepa żyję i może niektórych zadziwię, ale - da się. mimo że też lubiłam oh jak ja lubiłam palić. makarona - tym tekścikiem że 'skoro twoim zdaniem jestem słaba to najlepiej umrzyj' to pokazałaś klasę w pierdyliardzie procent. gratki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.