![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pieprzyki - wątek zbiorczy
hej czy to normalne ze z pieprzyka tez czasem schodzi skora?zauwazylam(juz kilka lat temu zreszta)ze raz na jakis czas z mojego pieprzyka na policzku(ok.4mm plaskiego)schodzi skora w tym samym czasie kiedy schodzi mi np z okolic oczu z tym ze jest ona w kolorze pieprzyka czyli brazowym.czy to normalne?ostatnio tez pojawilo mi sie obok niego pare niewidocznych krostek ktore czasem swedza ale identyczne mam tez na drugim policzku gdzie nie mam znamienia...poza tym pod pacha mam ok 1,5 mm znamie na ktore wczesniej nie zwracalam uwagi ale teraz po tych wszystkich artykulach o czerniaku postanowilam sie mu przyjrzec i zauwazylam ze jest ono wypukle naokolo brazowe a na czubku czarne.czy to powod do zmartwien?za tydzien wybieram sie do dermatologa i mysle o usunieciu ale z natury jestem straszna panikara i juz mysle o najgorszym wiec poki co chcialam zasiegnac waszej rady.poza tym pieprzyk na policzku jest moja ozdoba i nie chcialabym go usuwac ot tak tym bardziej ze to miejsce widoczne i boje sie blizny...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
pieprzyk na nosku
mam wielki problem jak mam usunac pieprzyka na nosku czy jest jakis sposob ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie..mam pieprzyka nad gorna warga podoba mi sie ale jest hmm blady.. czy wie ktos moze czy mozna go jakos przyciemnic.. ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Pieprzyki :(
Jestem zalamana
Wstaje dzis rano, patrze na brzuch i go nie poznałam ![]() 6 nowych pieprzyków...;/ to naprawde wyglada okropnie...i jak to możliwe...?? Dodam ze 4 dni temu bylam na solarium..może to jest przyczyna...?? Jak mogę je usunąć...i jak ksztowny jest zabieg...? Licze na pomoc bo w tej chwili jestem tak wykropkowana jak Linsay Lohan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pieprzyki :(
Niestety, czasem takie właśnie są skutki opalania na solarium, choć i normalne słońce może powodować pojawianie się pieprzyków. Jeżeli są one małe to proponuje jesć sporo ogórków bo ponoć wtedy one blakną a jak nie to istnieje możliwośc mechanicznego ich usunięcia. W zasadzie można to zrobić za darmo ale trzeba miec skierowanie od dermatologa, wtedy wycina je chirurg (do przyjemnych to nie należy i radze to robić w zimie bo nie wolno ich wtedy wystawiać na słońce) oraz można je "wymrożić" wtedy pod skóre wstrzykuje sie zimny azot ( też nie nalezy do przyjemnych bo robią sie bąble które trzeba przebić a i tak robią się bardzo nieestetyczne strupy, które z czasem odchodzą). Powodzenia;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
Najlepiej idź do kosmetyczki, ona wszystko Ci powie. ;-)
Ja mam też pieprzyki i je uwielbiam.
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
to najprawdopodobniej skutek wizyty w solarium - jak najszybciej idż do dermatologa by upewnic się, że to nie czerniak takich znamion nie wolno lekceważyć!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Bez paniki. Mi po solarium też wyskakują, przed zawsze smaruję je blokerem ( 50). Widocznie masz tendencję do pojawiania się pieprzyków. Na słońcu generalnie pojawia się ich mniej lub wogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() co do czerniaka myślę, że te pieprzyki nie są groźne bo maja srednice mniejsza niz 1mm... kurcze ja tez mialam juz sporo pieprzykow na ciele, ale trudno sie przyzywczaic do tylu nowych;/ Juz nigdy wiecej nie pojde na solarium i wam tez odradzam;/ szkoda, że wczesniej nie wpadlam na pomysl zeby istniejace pieprzyki smarowac sobie blokerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że dotrzymasz danego sobie słowa i przestaniesz chodzić na solarium. Jeśli ma się tendencję do powstawania pieprzyków to powinnaś unikać wystawiania ciała na promienie UV. Zresztą na świecie panuje moda na białą skórę a dziewczyny w Polsce latają do solarium, zupełnie tego nie rozumiem.
Edytowane przez Diandra Czas edycji: 2008-08-06 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
ja nie panikuję, ale zawsze lepiej się przebadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Dotrzymam;]
Musze sie rozejrzec za jakims samoopalaczem;] takim zeby nie barwil skory na zółto ale nadawal ladny odcien;] bo ja dziekuje za takie opalanie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
pieprzyk, poproszę ! :)
mam takiego śmiesznego pieprzyka pod okiem,na kości policzkowej, takim jakie kiedyś miały francuskie aktorki, wiecie o czym mówię ?
otóż mój pieprzyk jest niezbyt widoczny, jest bardzo malutki, czy jest jakiś sposób by go "powiększyć" ? dodam, że mam bardzo jasną karnację dlatego unikam opalania, nie chodzę też na solarium ![]() w sumie mogłabym poprawiać go kredką do oczu, ale nie wiem czy byłabym w tym wytrwała ![]() wiem, że moje pytanie jest głupie, ale mam nadzieję że w jakiś sposób mi pomożecie pozdrawiam i dziękuję ![]()
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Dot.: pieprzyk, poproszę ! :)
Wydaję mi się, że nie ma takiej możliwości
![]() ![]()
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie słyszałam o powiększeniu pieprzyka. Ale miło, że go akceptujesz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
Ja też mam delikatny na policzku, i aby dodać mu wyrazistości, maluję lekko brązową kredką.
A tak coś bardziej na stałe, to może henna ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#408 |
BAN stały
|
pieprzyk na oku;(
witam serdecznie moje zmartwienie piprzyk na oku niestety jest on na powiece przrz co chyba bedzie niebezpieczne go usunac bo to takie miejsce ze jak mi cos uszkodza bede miala oklapnieta powieke ale on rosnie i szpeci widac go w makijazu i niedlugo nie bede juz widziec czy jest mozliwe jeego bezpieczne usuniecie i gdzie mam sie udac w tym celu bo nie mam pojecia;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Dot.: pieprzyk na oku;(
do dermatologa, lepiej udaj się wczessniej z małym pieprzykiem moze bedzie dało sie cos zrobić, a jak urosnie za duzy ? usunięcie bedzie niebezpieczne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Dot.: pieprzyk na oku;(
Jak najszybciej idz do dermatologa! Może nie jest jeszcze za późno i bedzie dało się go usunąć
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
ależ proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a czy malowanie pieprzyka kredka albo henna jest bezpieczne? w koncu tyle sie mowi o tym, ze wszelkie znamiona i pieprzyki powinno sie szczegolnie chronic. a wiec jesli mialabys codziennie malowac go kredka albo zrobic henne, to moze byc za duza ingerencja, nie wiem. czy ktos cos wie na ten temat? sama kiedys chcialam swoj pieprzyk ''powiekszyc'', jednak zrezygnowalam majac te watpliwosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Też mam takiego. Brązowym cieniem go! Na czubku pędzelka.
O ingerencję się nie boję, delikatnie - w końcu to nie jest dziabanie igiełką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, ja baaaardzo delikatnie przyciemniam kredką i jeszcze żyję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey wam wszystkim. Mam 14 lat i moj problem polega na tym: mam kilka (moze nawet kilkanascie) pieprzykow na twarzy, ktore juz mnie strasznie denerwuja, a poza tym nie wiem czy nie grozi mi zadna choroba... aktualnie jestem za granica, ale jak pojade do pl to chcialabym sie ich pozbyc. Takie zapytanie: gdzie najpierw sie wybrac? Dermatolog? Jaki jest mniej wiecej koszt? CZy zostaja blizny? Pozdrawiam i dzieki za odp. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Dzisiaj byłam u dermatologa i on mówi, że spokojnie wypalić je igłą mogę. Ale po pierwsze boję się, żeby to nie były zmiany złośliwe, a po drugie żeby nie odrastały. Wycięcie chirurgiczne pewnie byłoby idealne (mniej zszarganych nerwów), ale ciekawe jaka blizna zostanie - zwłaszcza na czole ![]() Jeśli ktoś zna kogoś dobrego, sprawdzonego w lublinie -baaardzo dziękuję pomocnym ![]()
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
HEJ!od jakiegos czasu zauważam u siebie ze mam coraz wiecej pieprzykow malych takich odstajacych jak male kuleczki zaczepione na jednym wluknie.Wiem ze musze z tym gdzies isć przebaadać sie bo nie jest normalne ze toego przybywa-jakby sie roznosilo,a jak rosnie to jest odstajace.Mam ciemną karnacje-lubie slonko moze to ono tak wpływa.CZy znacie jakiegos godnego polecenia lekarza w warszawie zeby chociaz poszla pogadac zorjentowac się co i jak.Proszę o jakąś informacje-buziaki.
PS.Mieszkam na TArchominie ale tu raczej nie ma specjalistó w tej dizedzinie no chyba że się mysle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
cześć,
wczoraj usunełam laserem 4 pieprzyki, a własciwie, to nie wiem, czy sie usuneły, dermatolog strzeliła w każdy z nich laserem po 1 razie. Teraz nie sa juz czerwone, ale ciemno brazowe, ale nie są strupkami.. czy one same odpadną????? miałam tez usuwany chirurgicznie pieprzyk na nodze. teraz mam zapalenie skóry - czerwona plama wokół miejsca po szwie!!! dostałam wczoraj na to Detramycyne do smarowania i altacet... niepokoje sie bo w środku blizny jest ciemny ślad- jakby ciemna niteczka...czy to nie martwica?? moze panikuje, ale strasznie sie martwie....miała która z Was taki przypadek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Od dziecka mam na czole dziwny pieprzyk. Jest dość mocno wystajacy, ma taki stożkowaty kształt a na końcu tej "górki" jest maleńka brązowa kropka. Wygląda to tragikomicznie. Najgorsze jest że z daleka wydląda jak mega pryszcz i zdaża się że ludzi mnie pytają czemu sobie go nie "wycisnę"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.