![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
No to dołączam się do problemów z kupkami...Jaś zrobił się bardzo marudny i krzykliwy więc non stop trzeba go bujać, nosić na rękach żeby był spokojniejszy. Nawet smoczek nie wiele tu zdziała. Wczoraj zauważyłam, że mały krzyczał najbardziej przy robieniu kupki,a w zasadzie...kupek.Zrobił ich chyba ze 4 w ciągu godziny i strasznie przy tym krzyczał. Podaję mu herbatkę koperkową, ale on w ogóle nie chce jej pić. Spróbuję dziś z tą wodą. A jesli i to nie będzie mu smakowało, czym powinnam dopajać?
#392 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny byly dni ze sciagnelam z prawej piersi okolo 50 ml teraz ledwo sciagne 20ml ale mam nadzieje, ze bedzie sie powiekszac
![]() ![]() Wiecie moze co jest dobre na pobudzanie laktacji???
#393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Celka no to super ze dobrze idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
o 12.30 - dałam jej mleczko, i potem znowu zaczęła mocno plakać ,ale już nie tak długo, po ok. pół godzinie zasnęła i spi do tej pory. Przy tym płaczu też miałam wrazenie,że chyba przy okazji nie może zrobić kupki, ale zasnęła.. jak się obudzi to sprawdze co w pieluszce.. Cytat:
Cytat:
![]() |
#396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już miałam pisać, że do apteki po fito-mix trzeba iść, ale sobie moja mózgownica przypomniała, że Ty chyba w U.K mieszkasz. No ale tam też mają na pewno herbatki na laktację, a jak nie to trzeba samemu zrobić: melisa, owoc kopru włoskiego i owoc anyżu w proporcjach (3:3:4). No i tak jak pisze Bingo dużo trzeba pić, ja piję wody dwa razy więcej niż w ciąży, a w ciąży już piłam dwa razy więcej niż normalnie. Ciągle mnie suszy, jak po imprezie... No i najważniejsze ABSOLUTNIE nie odpuszczaj sobie ściągania pokarmu w nocy, bo wtedy najwięcej prolaktyny się wydziela, a to dzięki niej mamy mleczko w cycolkach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Witamy w klubie
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
spróbujcie bobotic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Rzabbocop
|
Bubbel a jak wygląda karmienie przez sen z tej niechcianej piersi?
A tak wogóle to sie nie przejmuj, jedna piersia też wykarmisz dziecko ![]() Jak będziesz częściej karmić i ściagać to laktacja się poprawi A jeszcze jedno - ja karmię juz ponad dwa lata a jak mam dłuższą przerwę w ściąganiu to osiągnięciem jest 50 ml Ilość ściągniętego mleka świadczy o ilości ściągniętego mleka a nie o laktacji. Jedne piersi lubią się z laktatorem inne mniej |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Rzabba u mnie raczej nie ma karmienia przez sen. Nathaniel zanim zassie nerwowo szuka sutka i wtedy sie wybudza. To zawsze troszke potrwa zanim zacznie ssac poprawnie.
Ta prawa piers jest mieksza od lewej i chyba mocniej maly musi ssac dlatego nie chce tego robic ![]() ![]() ![]() ![]()
#401 |
Rzabbocop
|
Mnie chodziło o ściaganie z prawej
![]() A to ze prawa jest bardziej pusta to nawet lepiej bo taka przepełniona z której dziecko nie chce jeść to nic przyjemnego. a herbatek na laktację nie znalazłam tutaj, może w samym UK jest łatwiej coś znaleźć, u mnie nie ma Mnie przysyłali z PL |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Waga Meli ruszyła wreszcie w górę. W ciągu ostatnich 9 dni przytyła prawie 40 dkg ![]() Napiszcie proszę, jak podajecie witaminki ( sposób, dawka, nazwa preparatu).
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pobudzenia laktacji w UK, to chyba tylko zalecaja cieple oklady/prysznic i duza ilosc plynow. Ale zawsze mozna wypic herbatke z melisy+koperku.. moze zadziala ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
ja biorę to co w ciąży
http://www.holbex.pl/content/view/22/22/ + omega3 a mała ma teraz vitaK 2x0,5ml pipetą do pyszczka i zapycham cycem,ale jutro jak dostanę strzykawki to spróbuję z nimi a od przyszłego tyg.Vigantol(wit,D3) chyba 1 kropelka dziennie |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
moj tez tak robi
![]() Bylismy u laryngologa (kolejny specjalista) i sie okazalo ze faktycznie wedzidelko jest za krotkie i trzeba podciac. ALe nie ma nic od reki. Trzeba badania na krzepliwosc zrobic - szkoda ze nie wiedzialam o tym wczesniej, bo bym zrobila wczesniej. Maly sie nazarl i poszedl spac.uffff....I nawet nie steka. ![]() Kancia - zdaj relacje jak na rehabilitacji. Jeszcze jedno mnie zastanawia-jak rehabilitant ocenia postepy? Czy dziecko z dnia na dzien ustawia sie lepiej przy tych cwiczeniach? czy jak? ![]() Ps. Podczas serii wieczornej maly zrobil sie caly siny na twarzy ![]() ![]() I pytanie do gownologa dyzurnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sama jem Prenatal Vitrum (to co w ciazy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
dostałam smsa od Misi:
jestem z Matim w szpitalu,niegroźny katarek wynikający z suchego powietrza jak to lekarz stwierdził przerodził się w obustronne zapalenie płuc.pozdrowienia dla dziewczyn biedna Misia z Matim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biegunka to nie zależy od tego z jaką częstotliwością dziecko robi kupki, tylko jaki mają wygląd. Może i robić po każdym karmieniu, to nie istotne. Czy coś się zmieniło w ich wyglądzie? Czy są wodniste? Czy mają domieszki krwi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Celko załoze chyba nowy wątek i tam będziemy mogły sobie dyskutowac zeby dziewczynom tu nie smęcić
![]() ![]() edit: założyłam ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-12-05 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
poissoinvy - czyli to nie biegunka. Kupki maja ladna konsystencje - nawet lepsza niz kiedys (kiedys byly takie okropnie plastelinowate), teraz jest ok dzieki za odp.
dzisiejsza noc zdecydowanie lepsza od poprzedniej - regularny stekacz wlaczyl sie dopiero o 5.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mam koleżankę, której dziecko robi kupki zawsze po każdym karmieniu. Specjalnie to słowo podkreśliłam, bo to nie jest przesada, nie ma karmienia, aby potem nie było przewijania. No to teraz sobie łatwo policzyć, że jak karmi mniej więcej 10 razy na dobę to tyle samo ma kupek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Konto usunięte
|
Potwierdzam, moje dziecko robi kupola w kazda pieluche, szczegolnie pore karmienia sobie upodobal na sranko, a ze tych 2 rzeczy rownoczesnie robic nie moze, to jest stekanie, puszczanie piersi i zlosc, bo jesc chce a kupe tez chce zrobic
![]() ![]() Do tej pory zdarzyly mu sie az 2 pieluchy bez kupy, wooow Ps. Nie ma to jak o kupkach sobie pogadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A Hanka w koncu zrobila kupe! ![]() ![]() Lea, czy ja dobrze slyszalam, ze masz Muzyke Bobasa? ![]() ![]()
#414 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5957531]Potwierdzam, moje dziecko robi kupola w kazda pieluche, szczegolnie pore karmienia sobie upodobal na sranko, a ze tych 2 rzeczy rownoczesnie robic nie moze, to jest stekanie, puszczanie piersi i zlosc, bo jesc chce a kupe tez chce zrobic
![]() ![]() No to Oli jest bardziej kulturalny niż Olcia, bo moja to potrafi podczas jedzenia mleka się ufajdolić i jakoś jej to specjalnie nie przeszkadza, że jednym kocem wlatuje, a drugim wylatuje. A widzisz szperrr warto było jednak ten jeden dzień poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
no to nareszcie wiem dlaczego lea nazywa poissy gownologiem
![]()
#416 |
Zakorzenienie
|
Ivy, poczekac warto, ale moja mama juz wydzwaniala po oddzialach pediatrycznych wczoraj, bo powiedzialam jej, ze nie bede wsadzac Malej termometru w pupe
![]() Sylwia, w razie gdybys miala watpliwosci: funkcja gownologa jest tu wysoce szanowana! ![]() A moja Pchelka ma juz miesiac!! Jupi
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak moja nie może zrobić kupki, a widzę że stęka i cierpi, to ja robię jej masaż brzuszka, podginam nogi do brzuszka, no i termometru to też jej nie wsadzam. Nie wiem co działa, ale łatwiej jej z siebie kupkę wydusić. Zmykam od Was, bo Wam wątek zaśmiecę swoją osobą. P.S. Dziękuję za uznanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ivy, Dziekujemy!
![]() A Twoje rady bardzo nam sie tu przydaja ![]() Wlasnie przeczytalam o Matim! Nie zazdroszcze Misi... zapalenie pluc u takiego okruszka to musi byc trudne. ![]()
#419 |
Rozeznanie
|
Szperrr wszystkiego najlepszego dla twojej malej
![]() ![]() ![]() Dziewczyny kiedy produkujemy najwieksza ilosc pokarmu??? Bo mi wydawalo sie ze w nocy a ja sciagam ledwo po 10-15ml z tego prawego cyca ![]() A rano wstaje, sciagam i mam 50 ml. Juz glupieje, nie wiem kiedy mamy najwiecej pokarmu ![]() ![]()
#420 |
Konto usunięte
|
szperr: daj mejla to moze w napadzie dobrego humore dostaniesz MB
![]() Bubbel: ja czytalam, ale nie stosowalam w praktyce, ze najlepiej odciagac kiedy karmisz piersia, wtedy ta druga piers "czuje" i produkuje mleko, ale glowy nie dam za to uciac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.