|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Troche to nie tak. Po prostu poprosił mnie do tańca przy tej piosence, nie ogłosił, że "to specjalnie dla pani xxx".
![]() ![]() ![]() Ale nieważne, nie o tym jest w tym wątku.To była tylko malutka dygresja na temat piosenki. Ale wracając do piosenek to na sali weselnej jako element dekoracji były słowa "Niech mówią, że to nie jest miłość" i nasze zdjęcie w dużym formacie.
![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
a co myslicie o "I swear" All 4 One?
Ja chce włąsnie te piosenke i nie wiedzieć czemu moja świadkowa jest wyjątkowo rozbawiona jak jej o tym mówie. ![]() I swear by the moon and the stars in the sky and I swear like the shadow that's by your side I see the questions in your eyes I know what's weighing on your mind You can be sure I know my part Cause I stand beside you through the years You'll only cry those happy tears And though I make mistakes I'll never break your heart Chorus And I swear by the moon And the stars in the sky I'll be there I swear like the shadow that's by your side I'll be there For better or worse Till death do us part I'll love you with every beat of my heart And I swear I'll give you every thing I can I'll build your dreams with these two hands We'll hang some memories on the wall And when (and when) just the two of us are there You won't have to ask if I still care Cause as the time turns the page My love won't age at all And I swear (I swear) by the moon And the stars in the sky I'll be there (I'll be there) I swear (and I swear) like the shadow that's by your side I'll be there (I'll be there) For better or worse Till death do us part I'll love you with every beat of my heart And I swear And I swear (I swear) by the moon And the stars in the sky I'll be there (I'll be there) I swear (and I swear) like the shadow that's by your side I'll be there (I'll be there) For better or worse (better or worse) Till death do us part I'll love you With every single beat of my heart I swear I swear I swear |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
A kto przetłumaczy? Mój angielski kuleje
![]()
![]() |
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
"Przysięgam" Przysięgam Na księżyc i gwiazdy na niebie I przysięgam Będe jak cień który jest obok ciebie Widze pytania w Twoich oczach Wiem co dzieje sie w Twojej głowie Ale możesz być pewna mnie, ja znam swoje serce Bo będe stał obok Ciebie przez te lata A ty będziesz mogła tylko płakać ze szczęścia I choć popełniam blędy To nigdy nie złamie Ci serca Ref. I przysięgam Na księżyc i gwiazdy na niebie Będe tu Przysiegam Jak cień wciaz obok ciebie Będe tu Na dobre i zle, az do smierci ktoregos z nas Bede cie kochal z kazdym oddechem I przysiegam Dam Ci wszystko co bede mogl Zbuduje twoje sny swymi rekami Zapiszemy nasze wspomnienia na scianach I kiedy poprostu jestesmy razem Nie musisz o nic pytac bo wcaz mi zalezy Bo choć czas płynie moje uczucie sie nie zmieni Ref... Na dobre i zle, az do smierci ktoregos z nas Bede cie kochal z kazdym oddechem I przysiegam Ref... Na dobre i zle, az do smierci ktoregos z nas Bede cie kochal z kazdym oddechem I przysiegam Przsięgam... Tak..przysiegam...! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Ładne słowa,
piękna obietnica na początek wspólnego życia! Nie znałam tego zespołu więc zasięgnęłam języka w internecie. Teraz juz nam tę piosenkę, myślę że w sam raz do poprzytulania się w pierwszym tańcu. Tańcz kochana, tańcz!!!
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
A mi się marzy You and I Michaela Buble
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
![]()
W końcu nie zatańczyliśmy "I swear"
bo do walca nie pasi, wiec Pani imstruktorka poleciła Nam: walca angielskiego pt.: "With Pen In Hand" Vikki Carr Jest super nastrojowy i łatwy do zatańczenia ![]() Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Jeszcze nie tak dawno zastanawiałam się co by zatańczyć na pierwszy taniec.
Kończymy właśnie kurs tańca - ŚPT - i na weselu zatańczymy do piosenki Lady Lay Down = nasz pierwszy zatańczony współnie walc angielski ![]() Wszyscy piszecie o utworze Bernadetty Kowalskiej "Kochani moi rodzice" Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-03 o 16:33 Powód: wycięcie prośby o piosenkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
A ja chyba juz wybrałam
![]() albo piosenka "Babe come to me " Patty Austin & James Ingram, ale Mietek szceśniak tez ma fajne piosenki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
mam takie pytanie,bedziesz tanczyc rumbe jako pierwszy tanie ale przebierasz sie w inna kiecke bo tak w ślubnej troche cięzko. ja myslalam nad tangiem. moze zna ktos szkole tańca w trojmiescie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Ja nadal wspominam jak to tydzień przed weselem zmieniliśmy piosenkę z Kayah i Kiliański na Rod'a Stewart'a "What a wonderful world".A to dlatego że do tamtych nut pięknie pasuje walc angielski i w ogóle...oryginalniej było...Polecam ją odważnym,nie trzymającym się tradycji parom...Wyszło rewelka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam za to, że nie wysłałam niektórym Mp3. Nie miałam dostępu do swojego komputera. Poproszę jeszcze raz o maile to powysyłam te walce
![]() Wrocławiankom ( i okolice) mogę osobiście pomóc z układem/krokami/wątpliwościami ![]()
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
Dot.: "Niebieska piosenka"
Witam serdecznie!
Ciekawa jestem jak rozwiązałaś problem poczatku w tej piosence, bo bardzo zależy mi na niej, a nie chciałabym tańczyć zwykłego przytulańca. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Piszę w związku z dużą ilością pytań: walców angielskich w języku polskim jest o wiele mniej. W końcy walc ANGIELSKI. Jest mnóstwo pięknych, romantycznych klasyków, które bardzo polecam na pierwszy taniec. Co do tych w rodzimym języku - nie pomogę za wiele. Niemniej jednak proszę sprawdzić:
-Oczarowanie Zbigniew Wodecki -Preludium weselne Krawczyk -Z kimś takim jak ty - nie wiem czyje to -Tylko w Twoich dłoniach Eleni -Będę wierny ci - nie wiem czyje - Temat z czarnych chmur
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
"Niebieska piosenka" jest ładna, ale za wolna.Szkoda, że cały utwór nie jest taki jak pod koniec. My zdecydowaliśmy się na piosenkę zespołu Kindla - Z kimś takim jak ty.Słowa ładne i "prawdziwe", a tego właśnie chcieliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
A ja teraz od kilku dni zastanawiam się nad nową piosenką Sumptuastica "Za jeden uśmiech Twój". Tak mi wpadła w ucho i cały czas wszędzie ją słyszę i badzo mi się podoba. A oto słowa:
Spoglądam w oczy Twe I widzę tylko lęk. Za dużo pytań dzisiaj jest O nowy dzień. Zostanę tu gdzie Ty, Bo chcę dla Ciebie żyć. Nieważne co powiedzą mi, Już nie chcę dalej iść. Ref.: Zapachem nocy wracać w dzień Do Ciebie chcę, Chwilą rozkoszy, Słodkim snem. Zabiorę Cię, gdzie nikt nie znajdzie nas, Gdzie tylko Ty i ja, I naszych małych serc wielki świat. Zaufaj mi - tak mało o mnie wiesz. Za jeden uśmiech Twój Zabiorę Cię, gdzie chcesz. Niech ten sen słodko trwa. Ty masz mnie, a Ciebie ja. Niech się wali cały świat, Nie odnajdą nigdy nas. Ref.: Zapachem nocy wracać w dzień Do Ciebie chcę, Chwilą rozkoszy, Słodkim snem. Zabiorę Cię, gdzie nikt nie znajdzie nas, Gdzie tylko Ty i ja, I naszych małych serc wielki świat. Zaufaj mi - tak mało o mnie wiesz. Za jeden uśmiech Twój Zabiorę Cię, gdzie chcesz. Co Wy na to? Nadałaby się chyba, nie? Muszę się zapytać dziewczyny z zespołu czy już to mają w swoim repertuarze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
z wszytkich propozycji najbardziej przypadly mi do gustu utwor Kindly "Z kims takim jak ty" i "moje jedyne marzenie" ja osobiscie chyba zrezygnuje z wolnej piesni t.j np "niebieska piosenka" i tak prawdopodobnie bede caly czas ryczec ze wzruszenia. placze na cudzych a co dopiero na swoim
![]() a co powiedziecie na nowa piosenke Gosi Andrzejewicz "cud", nie jestem pewna czy nada sie na pierwszy taniec, ale jest sliczna, ,mysle ze moze ladnie brzmiec na podkladzie muzycznym na kasecie. BTW slyszałyscie moze juz na weselu zagraniczne piosenki spiewane przez weselne zespoly? jest wiele naprawde pieknych utworow, boje sie jednak ze wersja zagrana przez zespol moze nie wypasc za fajnie
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
![]()
jaką piosenkę zamawiacie na pierwszy taniec??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy taniec
takie tematy juz byly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy taniec
BYŁ JUZ TAKI WĄTEK... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...IERWSZY+TANIEC
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze prośbe o piosenke dla rodziców B. Kowalskiej. Tez chciałabym cos innego wymyslic dla rodziców ........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Mam uwagę do "niebieskiej piosenki".
piosenka jest rzeczywiście cudowna, ale tak naprawdę nie dotyczy miłości doczesnej. To dotyczy spotkania w Niebie (czas przeszły, spotkanie z Bogiem). Więc chyba kiepski pomysł na początek wspólnej drogi. tekst: Kto wstawi się za nami U Pana co drogami Krętymi każe iść Kto nas usprawiedliwi Gdy Pan się będzie dziwił Że to już właśnie my Ja wstawię się za tobą I z podniesiona głową Dziękował będę że Pan dał mi właśnie ciebie W radości i w potrzebie Na lepsze i na złe A ty choć powiedz słowo Że zawsze byłem z tobą Bo chciałem tak i już I razem chleb jedliśmy I równym krokiem szliśmy Wśród wichrów pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś Za rękę mnie trzymałaś Gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy kroplę Gdy oczy miałaś mokre Nie raz musiałem nieść I tak będziemy stali Aż w tej niebieskiej sali Do tańca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem Poproszę cię i raptem Zaczniemy wirować wolniutko walcować I kręcąc się kręcić Na palcach, na pięcie Troszeczkę bezmyślnie jak wiosną przebiśnieg Ty nieco szalona Cóź żona to żona I w mojej twa ręka Niebieska piosenka Za serca nas chwyta Niebieska muzyka Podobnie jak "Biały latawiec" Waweli: Białym latawcem dzień wypłynął Nad wzgórzami biała sukienka Sen się skończył ale nie miłość Stoi w oknie stoi panienka. Popłyniemy białym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Wiatr na wzgórzach zbiera dmuchawce Ktoś na alarm w górę uderzył. Płynął, płynął, płynął nad ciszą Pewnie siebie już nie usłyszą On ją woła ona nie słyszy Sen bezsenny sen ją kołysze On latawcem białym na niebie Ona płynie dokoła siebie Płoną chmury w pijanej bieli Rozpłynęli się rozpłynęli się Białym latawcem dzień wypłynął Białe wino w jeziorach szklance Przyjechało ruchome kino Świat się kręci w szalonym tańcu. Popłyniemy białym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Będę twoim nadwornym krawcem Centymetrem miłość wymierzę a my zakochaliśmy się w piosence zespołu Farba "Chce tu zostać". Wszystko wokół się zmienia, nawet Ty. Nasze wspólne marzenia to My. Małe i duże problemy przeżyjemy, to nic dla nas. Razem wszystko przetrwamy, nawet złe dni. CHCĘ TU ZOSTAĆ I ZAWSZE Z TOBĄ BYĆ NAWET KIEDY BĘDZIE ŹLE. CHCĘ TU ZOSTAĆ BO BEZ CIEBIE TO NIE MAM SIŁY BY DALEJ ŻYĆ. Chcę przy Tobie umierać i rodzić się. Chociaż czasem mnie ranisz, to i tak wybaczam Ci. CHCĘ TU ZOSTAĆ I ZAWSZE Z TOBĄ BYĆ NAWET KIEDY BĘDZIE ŹLE. CHCĘ TU ZOSTAĆ BO BEZ CIEBIE TO NIE MAM SIŁY BY ŻYĆ. CHCĘ TU ZOSTAĆ I ZAWSZE Z TOBĄ BYĆ NAWET KIEDY BĘDZIE ŹLE. CHCĘ TU ZOSTAĆ BO BEZ CIEBIE TO NIE MAM SIŁY BY DALEJ ŻYĆ. ... ![]() Nim las, nim kłos, nim noc dojrzeje, ktoś wygra los, ktoś porzuci nas. Nasz dom, nasz ląd zniknie gdzieś, odpłynie w dal biała wieś, będziemy snem, zorzą zórz, morskim dnem i gwiazdą. Pokochaj mnie z całych sił, pokochaj mnie na sto lat. Pokochaj mnie, jakbyś był tak młody, jak był dawniej świat. Już zielenieje sad po burzy, nim roztopimy się w podroży. Ty kochaj mnie od nocy, do nocy, aż po noc. Nim kłos, nim las, nim noc dojrzeje, masz jeszcze czas, by pokochać mnie. Bo jak to jest, jak to tak, że więdnie bez, cichnie ptak, zegary tak śpieszą się, biegną dnie i noce. Pokochaj mnie, lesie mój, kochajcie mnie, ranne mgły, darujcie mi biały strój, tak mało już nocy i dni. Znów zielenieje sad po burzy, nim roztopimy się w podroży, ty kochaj mnie od nocy, do nocy, aż po noc. Powodzenia wszystkim wybierającym!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
Ja wyszłam za mąż 2 miesiące temu. Pierwszą piosenką była "Przetańczyć z tobą chcę całą noc", a drugą "Chcę tu zostać". Przy obydwóch piosenkach i my i goście świetnie się bawiliśmy. Polecam.
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
ja wybralam super orginalny utworek Dave Koz "smooth jazz" POLECAM!!!!!! saksofonik jest extra!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
My wybralismy Sławka Uniatowskiego "kocham Cie" - przynajlmniej nie jest oklepane
![]() "kocham Cie" Każdy dzień to droga W Twoją stronę chcę Niech prowadzi mnie Jestem jak połowa Fragment siebie mam Resztę Ty mi dasz Pokrętnie czas biegnie, spóźnia się szczęście W płomieniach pragnienia By powiedzieć wreszcie Kocham Cię! Dwa słowa proste tak Wszystko, co chce Ci dać W tych dwóch słowach masz Kocham Cię, słowa jak dobry czar Złącza nas w jeden świat Nasze serca dwa Plączą się nam losy Smutne twarze dwie Wyrzeźbione we łzie Cichy wzrok tęsknoty Pusto obok wciąż Znowu gorzka noc Lecz serce wie więcej Przeczuwa szczęście Jak w niebie do Ciebie Powiem to nareszcie Kocham Cię! Dwa słowa proste tak Wszystko, co chce Ci dać W tych dwóch słowach masz Kocham Cię, słowa jak dobry czar Złączą nas w jeden świat Tylko Ty i ja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Też myslałam o tej piosence, jest śliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
BAN stały
|
Mój facet podsunął mi ostatnio pomysł na Stachurskeygo i "Z kazdym twym oddechem"...
Wierze w te proste słowa i proste gesty, które ofiarujesz mi Czuje jak we mnie rodzi sie cos czego wciąż mi brak na co czekam juz od lat Nigdy nie tęskniłem tak choć pragnałem więcej niż los by mogł mi dać Z każdym Twym oddechem i z dotykiem każdym Twym Świat nabiera pieknych barw i miłości ma dzis smak Z kazdym Twym oddechem otulony swiatłem gwiazd Wszystko Tobie dziś już moge dać Wszystko Tobie dziś już moge dać... Już znasz me imie i wiesz co robić chce świętym juz nie bede wiec Podaruj mi choć jedna chwile bo czas umyka gdzieś nigdy nie zatrzyma dla nas się może to z niebiosów znak bym nie pragnął więcej niz los mi moze dać Z każdym Twym oddechem i z dotykiem każdym Twym Świat nabiera pieknych barw i miłości ma dzis smak Z kazdym Twym oddechem otulony swiatłem gwiazd Wszystko Tobie dziś już moge dać Teraz wszystko Tobie dziś już moge dać... ... wszystko moge dać ... nie che byc nie chce śnić nie chce żyć bez Ciebie nie dlatego dzis pragne czuc dotyk Twoich ust Wiec błagam Cię ... Z każdym Twym oddechem i z dotykiem każdym Twym Życie me nabiera barw i miłości ma dzis smak Z kazdym Twym oddechem i z dotykiem każdym Twym Znów zaczynam wierzyć w to że moje szczęscie jest o krok Z kazdym Twym oddechem otulony swiatłem gwiazd Wszystko Tobie dziś już moge dać Teraz wszystko Tobie dziś już moge dać... Edytowane przez agnes23 Czas edycji: 2006-10-03 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
Witaj , nie wiem czy ktoś już Ci odpowiedział na te pytania , ja więc odpowiem : Foremniak i Maserak - to czacza "CUBA" a l
w wykonaniu Cichopek i Hakiela,to walc angielski . ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrwaiam W. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.