Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)... - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 21:26   #391
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...

W Toruniu? No proszę.

Wyleżałam się w gorącej wannie. Nie mam kaszlu tylko drut kolczasty w gardle i te kości (łącznie z czaszką mnie bolą). Idę lulu, dobranoc wszystkim.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:30   #392
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86
Dot.: Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...

ukryciorku- no mieszkał w Włocławku, przeniosół się do Torunia ze wzgledu na pracę. Poznałam go jak on miał 33, a ja 14/15 coś w tym stylu. Normalnie pamiętam te rozmowy, czasami mam gdzieś je zapisane. Naprawdę cudowny człowiek
Połóż się lepiej spac. Ja nic nie słyszę, nos mnie boli bo mi wstrętny babiszon czymś merdał w nosie

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:37   #393
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
ukryciorku- no mieszkał w Włocławku, przeniosół się do Torunia ze wzgledu na pracę. Poznałam go jak on miał 33, a ja 14/15 coś w tym stylu. Normalnie pamiętam te rozmowy, czasami mam gdzieś je zapisane. Naprawdę cudowny człowiek
Połóż się lepiej spac. Ja nic nie słyszę, nos mnie boli bo mi wstrętny babiszon czymś merdał w nosie
Malinko. trzymaj się kochana.
Stary 2008-04-08, 21:42   #394
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Szpiegu ja bym nie sprzedawała jak ci nie potrzebny oddaj biednej studence na mieszkanie ja nie pogardzę

Kocie faktycznie leć robić dalsze badania

ukryciorku współczuje ponarzekamy razem

PS. muszę miec kolejną operację na nochala - bo mi sie zrozsty porobiły Masakra Ide w czwartek lub piątek na kontrolę z uszami. Narazie ogłuchnięcia ciąg dalszy. Normalnie czuje sie jakbym miała watę w uszach

Jutro mają urodziny 2 ważne osoby w moim życiu. I cholera, jeden w Toruniu - Radek- jutro lat 39 Albert-jutro lat 29 - drugi w Kielcach moich, a ja siedze w tym wy****owie. Prezent z allegro chyba idzie pocztą, placek zrobię na niedzielę jeszcze tylko perfumy muszę kupić. A co psiapsiólce na urodziny? Myślałam o balsamie, żelu pod prysznic i mydle + do tego coś z srebra. Ale kompletnie nie mam pomysłu.
Tobie moge dac jakies 75% znizki (no musze miec na bilet PKP :P zeby Kotowi tylek skopać jeśli nie zalatwi tych skierowan) ;P
Ona nie ma tunera, wiec takies N albo cyfre plus trzeba zamontowac... a to ekstra koszta (ja chce N!!!).

Dobrej nocy ukrycior

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:44   #395
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Tobie moge dac jakies 75% znizki (no musze miec na bilet PKP :P zeby Kotowi tylek skopać jeśli nie zalatwi tych skierowan) ;P
Ona nie ma tunera, wiec takies N albo cyfre plus trzeba zamontowac... a to ekstra koszta (ja chce N!!!).

Dobrej nocy ukrycior
Dobrej, dobrej (wyloguj )
Stary 2008-04-09, 10:26   #396
agusia0811
Raczkowanie

no a ja dzisiaj zostalam w domu bo cos mnie zlapalo w poniedzialek plakalam na migdalki tak mnie bolaly a do ogolnego probuje sie dostac od poniedzialku i na jutro sie udalo tyle ludzi w kolejkach. No i ropa na gardle i ja ciagle czuje Normalnie sie wsciekam. I wszystko ladnie pieknie tylko ze jest mi zimno a sie poce strasznie, szczypia mnie oczy i wogole jakbym sie nieczula a temperatury niema a zawsze te objawy mialam przy temp jakies 38. Nawet mama ciagle mowi ze mam temp bo mam rumience i wogole po mnie idzie poznac a tu szok. Koniec roku za pare dni wiec nawet chora bede musiala chodzic. Dziewczynki 3majcie sie.
Kocie szybko do lekarza i sie wyklucaj nawet o skierowanie
Ukrycior chyba tez wezme taka ciepla kapiel moze cos zadziala chociaz ja jestem jakis inny przypadek nawet od ekarzy to slyszalam hehe
Ide bo mi zimno brrrrrr
agusia0811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 11:04   #397
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

cześć
Dziewczynki moja psiapsióła, którą znam 18 lat miała wypadek. Nic nie wiem kompletnie. Tylko, że stan bardzo ciężki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 14:09   #398
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

malinka: Bądź dobrej myśli... Dowiedz się w którym szpitalu i jeśli masz czas to leć tam...

Szpieg: Mnie by się przydało, żeby ktoś mi zlał tyłek - tak porządnie

Byłam dziś u endo (tego gbura niemiłego). Popatrzył tylko na ostatni wynik, poprzedni olał. Powiedział, że widocznie z tarczycą się pogorszyło. Jak zapytałam dlaczego tak skacze to podniósł głos i powiedział "PRZECIEZ MOWIĘ ŻE SIĘ POGORSZYŁO!" I jak tu się czegoś dowiedzieć? To że się pogorszyło to widzę... No ale zapytałam też o Hashimoto, odpowiedział że może być, ale on jest od tego żeby regulować tarczycę i "do widzenia pani".

A dzisiaj mam urodziny. Rodzice nie pamiętają. Pamiętają tylko ci, którzy dostali powiadomienie mailem z grona i naszej-klasy, heh.

Mój facet też pamięta, ale i tak kiepsko między nami.

Tak mało rzeczy mi ostatnio sprawia radość ;\.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 15:26   #399
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Kocie, stooo laaaat, wczoraj wypilam Twoje zdrowie. Obolala bylam ale wypilam, dzisiaj mnie wszystko bardziej boli. Czemu boli to publicznie nie powiem... co mam sie przyznawac ze matka w szale alkoholowym mnie pobila, przywalila mi z lokcia w klatke piersiowa i dzisiaj mam trudnosci z oddychaniem?

Malinko, trzymam kciuki za zdrowie kolezanki...

Na polsacie cos o nielegalnosci lekow odchudzajacych.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-09, 15:31   #400
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
co mam sie przyznawac ze matka w szale alkoholowym mnie pobila, przywalila mi z lokcia w klatke piersiowa i dzisiaj mam trudnosci z oddychaniem?
Ehh...
Po prostu brak mi słów.

EDIT: Szpiegu, jesteś bardzo, bardzo dzielną kobietą, że to wszystko znosisz.

Stary 2008-04-09, 15:51   #401
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Pozniej mnie przeprosila, obiecala ze pojdzie sie leczyc... jest 16.49 a moja mama dzisiaj wypila 3 kawy i ani kropli piwa.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-09, 16:57   #402
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
malinka: Bądź dobrej myśli... Dowiedz się w którym szpitalu i jeśli masz czas to leć tam...

Szpieg: Mnie by się przydało, żeby ktoś mi zlał tyłek - tak porządnie

Byłam dziś u endo (tego gbura niemiłego). Popatrzył tylko na ostatni wynik, poprzedni olał. Powiedział, że widocznie z tarczycą się pogorszyło. Jak zapytałam dlaczego tak skacze to podniósł głos i powiedział "PRZECIEZ MOWIĘ ŻE SIĘ POGORSZYŁO!" I jak tu się czegoś dowiedzieć? To że się pogorszyło to widzę... No ale zapytałam też o Hashimoto, odpowiedział że może być, ale on jest od tego żeby regulować tarczycę i "do widzenia pani".

A dzisiaj mam urodziny. Rodzice nie pamiętają. Pamiętają tylko ci, którzy dostali powiadomienie mailem z grona i naszej-klasy, heh.

Mój facet też pamięta, ale i tak kiepsko między nami.

Tak mało rzeczy mi ostatnio sprawia radość ;\.
Skopałabym dupę gburowi. Zwłaszcza w moim dzisiejszym nastroju. Dupek i tyle. Poszukaj innego Kiciu, koniecznie!

Cytat:
cześć
Dziewczynki moja psiapsióła, którą znam 18 lat miała wypadek. Nic nie wiem kompletnie. Tylko, że stan bardzo ciężki
Malinka, trzymaj się. Brak mi słów, mam nadzieję, że wszystko się wyjasni i będzie dobrze.

Cytat:
Kocie, stooo laaaat, wczoraj wypilam Twoje zdrowie. Obolala bylam ale wypilam, dzisiaj mnie wszystko bardziej boli. Czemu boli to publicznie nie powiem... co mam sie przyznawac ze matka w szale alkoholowym mnie pobila, przywalila mi z lokcia w klatke piersiowa i dzisiaj mam trudnosci z oddychaniem?

Malinko, trzymam kciuki za zdrowie kolezanki...

Na polsacie cos o nielegalnosci lekow odchudzajacych.
Dziewczyny, najgorsze, że ja dziś się nie nadaję ani do wspierania ani do pocieszania.

Wyniki rezonansu prawidłowe. Nic mi nie dolega. Zaczynam 6 rok bez diagnozy. Moja matka poszła ryczeć. A ja sobie chyba znajdę jakieś miejsce w czarnej norce i też się zaszyję. Nie mam sił na to cholerstwo, nie mam sił. Wszystkie wyniki nie takie, rezonans dobry, hamowania dobre, zdrowa jestem jak koń, a tyję z powietrza.
Stary 2008-04-09, 20:08   #403
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Ukrycior... w koncu cos znajda. Zobaczysz... zaczna leczyc i bedzie dobrze.

Moj TZ sie wlasnie na mnie wyzywa ze nie pojechalam do szpitala z ta klatka piersiowa.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-09, 20:42   #404
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Szpiegu - 75% to i tak dużo to jak coś to ja się łapę
Kocie - jestem dobrej myśli, tylko dobija mnie bezsilność i cholerna niesprawiedliwość losu coraz cześciej normalnie pojawiająca się. Pozatym taki endo to tylko plunąć w twarz i wyjść. Chociaż szkoda śliny na takiego buca
Szpiegu - dziękuję Masz ogromną siłę ja bym już dawno wysiadła psychicznie. Szpiegu obietnica to dużo. Miejmy nadzieję, że dotrzyma jej. Czasami uderzenie własnego dziecka daje więcej do myślenia niż krzywdzenie np. męża, bo przecież Ty jesteś z jej krwi. Pogmatwałam chyba
ukrycior - znajdą znajda miejmy nadzieje,bo najgorsza jest taka bezsilność. i dziękuję
Szpiegu - masz problemy z oddychaniem? bo jeśli nadal boli i coś ci źle to pojedź lepiej... ale sama wiem... kochana służba zdrowia

Już wiem troszkę wiecej. Podobno nie jest zbyt dobrze, ale jest ok. Stan ciężki, ale stabilny. Nikogo do niej nie wpuszczają. Rodzinę góra na 10 minut. Podłączona do aparatury. Cały czas w śpiączce farmakologicznej. Budzi się, dostaje "kopa" i dalej spać. Jest po operacji, w poniedziałek kolejna. A w piątek ma urodziny....

Stary 2008-04-09, 21:03   #405
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Malinko, ciesz się, że żyje. To najważniejsze.
Jaki to był wypadek jeśli można wiedzieć?

Stary 2008-04-09, 21:17   #406
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Kocie- ja się cieszę. Dowiedzialam sie po 2 dniach. Wypadek byl w pon. wieczorem. narazie policja cicho ciemno. Nic nie wiadomo. Nawet ojciec nic nie wie. Podobno z tylnego siedzenia wyleciala przez przednią szybę. Tylę wiem od mamy. I wiem, że miała operacje. Usuneli jej śledzione, miała pękniętą wątrobę. Jakaś opaskę na wątrobie ma. Narazie bez rezonansu, tomografu itp. bo najpierw musza obrażenia wewnętrzne wyleczyć

Stary 2008-04-09, 21:30   #407
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Ukrycior... w koncu cos znajda. Zobaczysz... zaczna leczyc i bedzie dobrze.

Moj TZ sie wlasnie na mnie wyzywa ze nie pojechalam do szpitala z ta klatka piersiowa.
Małż wyciągnął mnie do kina. Poryczałam sobie (film o adopcji, Juno-polecam!!!) i lepiej mi. Nic nie znajdą, nic nie będą szukać, ale ja już się nie zamierzam dręczyć. Będzie jak będzie. Wyryczałam się, ciśnienie zeszło, teraz się pora zająć innymi sprawami, zwłaszcza, że w robocie ostatnio idą mi bardzo na rękę.

Cytat:
Kocie- ja się cieszę. Dowiedzialam sie po 2 dniach. Wypadek byl w pon. wieczorem. narazie policja cicho ciemno. Nic nie wiadomo. Nawet ojciec nic nie wie. Podobno z tylnego siedzenia wyleciala przez przednią szybę. Tylę wiem od mamy. I wiem, że miała operacje. Usuneli jej śledzione, miała pękniętą wątrobę. Jakaś opaskę na wątrobie ma. Narazie bez rezonansu, tomografu itp. bo najpierw musza obrażenia wewnętrzne wyleczyć
Kciuki trzymam moco. Kot ma rację, dobrze, że żyje, będą operować, wyjdzie z tego!
Stary 2008-04-09, 23:13   #408
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Malinka trzymam kciuki. Na pewno bedzie dobrze. Nie moze byc zle.

Moja mama nie pije caly dzien, jest zdenerwowana, nie wie co wczoraj w nia wstapilo. Ja mam opuchnieta PRAWĄ część klatki piersiowej, oddycham lepiej. Pod warunkiem ze nie w pozycji pionowej i nie laze. Odkrylam wiecej uszkodzen. Jakis siniak sie robi, slady po pazurkach, na tylku slad od nogi, zas na glowie od butelki po piwie, ktore stwierdzilam ze wyleje gdy jej szal przekroczyl granice.
Nie pila caly dzien. Odstawienie alkoholu wyciaga na wierzch wyrzuty sumienia. Malo sie nie poplakala jak zrobilam jej kolacje (jajka na miekko) zapytalam czy zrobic herbaty, z cytryna czy bez, a gdy zauwazylam ze jej jajka nie wchodzą to oddalam swoją kolacje (dziwne ze zjadla, przeciez nienawidzi kotletow sojowych i nie uznaje ryzu zamiast ziemniakow) a jej rece zaczely sie trzasc. No to pytam co sie dzieje, a ona "Bo ja Cie wczoraj tak potraktowalam a ty dzisiaj...(prawie ryk)" nie pozwolilam jej sie rozplakac, powiedzialam "Daj spokoj, jedz". Nie wiem, bardziej mam nienawidziec ojca, ktory dzisiaj mimo problemow finansowych kupil na raty telefon za 700zl, ma w dupie corke i woli dzieci tej swojej kumpeli (twierdzi ze 18 lat skonczylam, wiec nie musi mnie przytulac ani nic) oraz ma zamiar sobie zafundowac ulge na mnie (26lat nie skonczylam, ucze sie, te 1400zl im przysluguje), czy mamy ktora jest alkoholiczką i alkoholizm wywolal u niej zaburzenia emocjonalne...
Stwierdzilam ze zadne z nich nie dostanie zaswiadczenia ode mnie ze szkoly ze sie ucze, zadne nie dostanie tej kasy. Chyba ze podpisza ze oddadza mi te pieniadze (ja nie mam na lekarza, nie mam jak zaplacic rachunku za telefon, na zarcie tez juz nie ma, ale z tym sobie poradze, bede jesc meridie, to nie bede chodzic glodna, gorzej ze uzalezniona od fajkow jestem) bo ojciec to pewnie przehula albo splaci sobie telefon, a mama, coz boje sie ze nie wytrwa dlugo w niepiciu.
Obawiam sie ze ojciec chce mnie i TZ albo mnie matke i TZ wywalic z mieszkania. Bo on zrobi remont, bo on zrobi to i tamto. Ale kiedy? Mama zgodzila sie prawie na zamiane pokoju... ojciec jest przeciwny. My proponujemy ze jak wyjdziemy z chwilowego dolka, TZ wezmie pozyczke, splaci to mieszkanie, rodzice w zamian przepisza mieszkanie na niego, on pod to mieszkanie wezmie kredyt hipoteczny, kupi mieszkanie dla nas, i to co ma byc dla nas wynajmie dopoki lepszej pracy nie znajdzie... Splacenie mieszkania tego gdzie obecnie mieszkamy (moich rodzicow) zajeloby gora 2,5 miesiaca... ale nie, moj ojciec chce to splacic.
Ja juz chyba ojca widziec nie chce. Nie traktuje mnie jak corki, zachowuje sie jakby chcial splacic mieszkanie i powiedziec "wyp...alajcie".
Nie wiem czy nie powiem mamie "pakujemy tą łajze". Tak mu zalezalo na dobrych stosunkach z bratem (moim) ktory do nich sie nie odzywa. Od kad ma ta cala przyjaciolke, jej meza i ich coreczki (moze bede pozniej pisac "Nowa rodzina mojego taty", tak bedzie prosciej) g. go obchodzi moj brat. On chce teraz tylko ta kase co im przysluguje na mnie.
A ja chce zeby moi rodzice oddali mi pieniadze od dziadkow. Ktore mi ukradli.

Malinko, telewizor jak bedzie sprzedawany to za 500zl, brat go moze ode mnie kupi. Nie dziala w nim pare wejsc i potrzebny tuner TV, wiec i tak go ograbie

Jak mi sie bardzo pogorszy z oddychaniem pojade do szpitala (pojade... szpital z ostrym dyzurem to ja mam siakies 600m od domu) ale co mam powiedziec? Ze co, matka mnie pobila?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2008-04-09 o 23:21 Powód: ja i moje nie odroznianie prawej od lewej... mam z tym problem, nie odrozniam prawej od lewej
Stary 2008-04-10, 09:03   #409
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka trzymam kciuki. Na pewno bedzie dobrze. Nie moze byc zle.

Moja mama nie pije caly dzien, jest zdenerwowana, nie wie co wczoraj w nia wstapilo. Ja mam opuchnieta PRAWĄ część klatki piersiowej, oddycham lepiej. Pod warunkiem ze nie w pozycji pionowej i nie laze. Odkrylam wiecej uszkodzen. Jakis siniak sie robi, slady po pazurkach, na tylku slad od nogi, zas na glowie od butelki po piwie, ktore stwierdzilam ze wyleje gdy jej szal przekroczyl granice.
Nie pila caly dzien. Odstawienie alkoholu wyciaga na wierzch wyrzuty sumienia. Malo sie nie poplakala jak zrobilam jej kolacje (jajka na miekko) zapytalam czy zrobic herbaty, z cytryna czy bez, a gdy zauwazylam ze jej jajka nie wchodzą to oddalam swoją kolacje (dziwne ze zjadla, przeciez nienawidzi kotletow sojowych i nie uznaje ryzu zamiast ziemniakow) a jej rece zaczely sie trzasc. No to pytam co sie dzieje, a ona "Bo ja Cie wczoraj tak potraktowalam a ty dzisiaj...(prawie ryk)" nie pozwolilam jej sie rozplakac, powiedzialam "Daj spokoj, jedz". Nie wiem, bardziej mam nienawidziec ojca, ktory dzisiaj mimo problemow finansowych kupil na raty telefon za 700zl, ma w dupie corke i woli dzieci tej swojej kumpeli (twierdzi ze 18 lat skonczylam, wiec nie musi mnie przytulac ani nic) oraz ma zamiar sobie zafundowac ulge na mnie (26lat nie skonczylam, ucze sie, te 1400zl im przysluguje), czy mamy ktora jest alkoholiczką i alkoholizm wywolal u niej zaburzenia emocjonalne...
Stwierdzilam ze zadne z nich nie dostanie zaswiadczenia ode mnie ze szkoly ze sie ucze, zadne nie dostanie tej kasy. Chyba ze podpisza ze oddadza mi te pieniadze (ja nie mam na lekarza, nie mam jak zaplacic rachunku za telefon, na zarcie tez juz nie ma, ale z tym sobie poradze, bede jesc meridie, to nie bede chodzic glodna, gorzej ze uzalezniona od fajkow jestem) bo ojciec to pewnie przehula albo splaci sobie telefon, a mama, coz boje sie ze nie wytrwa dlugo w niepiciu.
Obawiam sie ze ojciec chce mnie i TZ albo mnie matke i TZ wywalic z mieszkania. Bo on zrobi remont, bo on zrobi to i tamto. Ale kiedy? Mama zgodzila sie prawie na zamiane pokoju... ojciec jest przeciwny. My proponujemy ze jak wyjdziemy z chwilowego dolka, TZ wezmie pozyczke, splaci to mieszkanie, rodzice w zamian przepisza mieszkanie na niego, on pod to mieszkanie wezmie kredyt hipoteczny, kupi mieszkanie dla nas, i to co ma byc dla nas wynajmie dopoki lepszej pracy nie znajdzie... Splacenie mieszkania tego gdzie obecnie mieszkamy (moich rodzicow) zajeloby gora 2,5 miesiaca... ale nie, moj ojciec chce to splacic.
Ja juz chyba ojca widziec nie chce. Nie traktuje mnie jak corki, zachowuje sie jakby chcial splacic mieszkanie i powiedziec "wyp...alajcie".
Nie wiem czy nie powiem mamie "pakujemy tą łajze". Tak mu zalezalo na dobrych stosunkach z bratem (moim) ktory do nich sie nie odzywa. Od kad ma ta cala przyjaciolke, jej meza i ich coreczki (moze bede pozniej pisac "Nowa rodzina mojego taty", tak bedzie prosciej) g. go obchodzi moj brat. On chce teraz tylko ta kase co im przysluguje na mnie.
A ja chce zeby moi rodzice oddali mi pieniadze od dziadkow. Ktore mi ukradli.

Malinko, telewizor jak bedzie sprzedawany to za 500zl, brat go moze ode mnie kupi. Nie dziala w nim pare wejsc i potrzebny tuner TV, wiec i tak go ograbie

Jak mi sie bardzo pogorszy z oddychaniem pojade do szpitala (pojade... szpital z ostrym dyzurem to ja mam siakies 600m od domu) ale co mam powiedziec? Ze co, matka mnie pobila?
Nie wiem co rzec, naprawdę. No po prostu nie wiem. Chyba wcale nic nie powiem, bo mam zapalenie krtani i nie mówię...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 11:08   #410
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Nie wiem co rzec, naprawdę. No po prostu nie wiem. Chyba wcale nic nie powiem, bo mam zapalenie krtani i nie mówię...
To do lekarza won! Recepty sobie sama nie wypiszesz

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-10, 11:10   #411
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
To do lekarza won! Recepty sobie sama nie wypiszesz
Nie pójdę bo da mi antybiotyk, a ja nie chcę. Przeżyję, nie pódję na sto procent. Piję miód w dużych ilościach i już mi schodzi.
Stary 2008-04-10, 11:15   #412
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Miod? Ble.
Piwo z sokiem malinowym to jak najbardziej ;P
No i juz... zablokowali mi telefon...

I jakie fajne rzeczy na wizazu wyczytuje...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-10, 12:08   #413
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Miod? Ble.
Piwo z sokiem malinowym to jak najbardziej ;P
No i juz... zablokowali mi telefon...

I jakie fajne rzeczy na wizazu wyczytuje...

Nie znoszę piwa, wolę zdecydowanie miód.

A jakie fajne rzeczy? Jak to zablokowali?
Stary 2008-04-10, 12:37   #414
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

No zablkowali przez to ile do matki wydzwonilam (250zl)... a te rzeczy, no moze nie publicznie ;P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-10, 15:55   #415
noname12345TPa
Gość

Witajcie po tak długiej przerwie. Sorki szpieg i ukrycior, że wtrąciłam się do takiej dyskusji. Zaczynam wątpić w moją najlepszą przyjaciółkę . Dzisiaj to miałam tak dzień szkole, że no poprostu można się poryczeć ze złości. Ewi powiedziała, że mam biust -A (zero biustu , jestem deska). Dobiło mnie to maksymanie ja mam 75 B. A to że ona waży ze 100 kg, to też jest cool? A może to rozpowiem całej szkole to może ona zrozumie jak ja się czuję w takiej chwili? Największy wróg (Kaśka styl laleczki) bardzo mnie też wkurzyła. Uznaje siebie za lepszą od innych, bo ja niby o siebie nie dbam (zero solarów, gazet typu Dziewczyna i Joy, zero tipsów i nie noszę ciuchów typu brzuch na wieszchu, spodnie biodrówki, nie blond włosy (farbowane)). Mówiły, że ja nienadaję się dla miśka i jedna z nich go zdobędzie. A to nie prawda, bo o nie lubi suczek, tylko prawdziwe kobiety (Doris to osoba na poziomie). Czy ja mam fajną klasę? Wątpię
Dodatkowo Ewi powiedziała, że dobrze, że tylko 2 tygodnie szkoły zostało, bo ona chce być jak najdalej od mnie, że jestem niejdojda( gotować, prać nie umiem), dlatego muszę być blisko mamy, bo ja jestem mamusi córeczka. I śmieje się z mojej miłości do Gerdiego!
Pozdrawiam w pełnym smutku

Edytowane przez noname12345TPa
Czas edycji: 2008-04-10 o 16:02 Powód: dopisek
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 17:53   #416
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Wercia, przepraszam wiekszosci nie rozumiem :P

Co do prania i gotowania, ja swoja pierwsza zupe ugotowalam bedac w 1szej klasie podstawowki. Od 3ciej gotowanie obiadow nalezy do moich obowiązkow.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-10, 18:12   #417
Vivienne
... choć nie Westwood

Mogę się dziewczyny dołączyć do Waszego grona?

Choruje 12 lat na cukrzycę, rok temu przypełzły za mną jej powikłania- neuropatia (zniszczenie nerwów i okropny ból w stopach) i retinopatia (uszkodzenie nerwów siatkówki oka). To tak na wstępie.
Jest mi cięzko, mam trudniej niż inne słodkie osoby, bo mam bardzo chwiejną chorobę, a co za tym idzie trudniej mi utrzymać ładny cukier. No i tak męczę się, pilnuję diety, kłuję się po kilka(naście) razy dziennie i jakoś to jest. Muszę brać leki na padaczkę, a to, że jej nie mam, oznacza, że muszę płacić 100%, co jest zbrodnią na budżecie rodzinnym. A w pon mam prawdopodobnie laser na oczy... Ech, musiałam się wyżalić...

Wiem jedno, życie jest niesprawiedliwe...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 18:28   #418
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Nie pójdę bo da mi antybiotyk, a ja nie chcę. Przeżyję, nie pódję na sto procent. Piję miód w dużych ilościach i już mi schodzi.
Polecam siemię z miodem .

Szpiegu, życzę ci abyś jak najszybciej się wyprowadziła od rodziców... Wtedy pewnie ten koszmar się skończy.

Wercia, może trzeba zmienić najlepszą przyjaciółkę, skoro ci dokucza?
Nie ma nic złego w miseczce A, ja mam i nie uważam się za mniej kobiecą i atrakcyjną.
Naucz się śmiać z siebie, swoich wad, kąśliwe uwagi obracaj w żart, nie daj się prowokować... Jeśli ludzie zauważą, że się denerwujesz ich uwagami, to będą ci bardziej dokuczać bo ich to bawi (tak, są tacy ludzie, którzy leczą własne kompleksy nabijaniem się z innych). Po prostu ignoruj, nie zwracaj uwagi, obracaj wszystko w żart. Jeśli zauważą, że potrafisz się śmiać sama z siebie to dadzą ci spokój i znajdą inną "ofiarę" .

EDIT: Witaj Vivienne!

Stary 2008-04-10, 18:36   #419
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mogę się dziewczyny dołączyć do Waszego grona?

Choruje 12 lat na cukrzycę, rok temu przypełzły za mną jej powikłania- neuropatia (zniszczenie nerwów i okropny ból w stopach) i retinopatia (uszkodzenie nerwów siatkówki oka). To tak na wstępie.
Jest mi cięzko, mam trudniej niż inne słodkie osoby, bo mam bardzo chwiejną chorobę, a co za tym idzie trudniej mi utrzymać ładny cukier. No i tak męczę się, pilnuję diety, kłuję się po kilka(naście) razy dziennie i jakoś to jest. Muszę brać leki na padaczkę, a to, że jej nie mam, oznacza, że muszę płacić 100%, co jest zbrodnią na budżecie rodzinnym. A w pon mam prawdopodobnie laser na oczy... Ech, musiałam się wyżalić...

Wiem jedno, życie jest niesprawiedliwe...
Ja to na Ciebie czekałam
Witaj w naszych skromnych prograch. Mam nadzieje ze dla gospodyn watku jakies ciasto przynioslas? Wzglednie moze byc tokaj slodki ;P
A tam (wskazuje w blizej nieokreslonym kierunku) Twa prycza
Zycie jest cholernie niesprawiedliwe. Ja ostatnio nie kluje sie za czesto, tylko wtedy gdy gorzej sie czuje. (poza tym cholernie ciezko zdobyc mi recepte na paski, z metfromina jest podobnie, nie wypisza mi na wiecej niz 10 dni :/)

Moje mile pluszowe misie, jak posprzatalam i psy nakarmilam (bo mam dwa, pokazywalam wam? ) to mi sie humor poprawil.
Zrobilam wiec zdjecie komorka, zeby wam pokazac co mi zaglada do okna w duzym pokoju... ale cholera kabla znalezc nie moge.

Kocie, wyprowadze sie i co? Kto sie cholera nimi zajmie?
Matka drugi dzien nie pije.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2008-04-10, 18:53   #420
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Ja to na Ciebie czekałam
Witaj w naszych skromnych prograch. Mam nadzieje ze dla gospodyn watku jakies ciasto przynioslas? Wzglednie moze byc tokaj slodki ;P
A tam (wskazuje w blizej nieokreslonym kierunku) Twa prycza
Zycie jest cholernie niesprawiedliwe. Ja ostatnio nie kluje sie za czesto, tylko wtedy gdy gorzej sie czuje.
Już wcześniej miałam wpaść, ale jakoś mi umknęło No, ale jestem. Niestety bez ciasta, ale alk jakiś się znajdzie
Ja nie dość, że muszę się kłuć by mierzyć cukier (jakieś 6x na dobę), to jeszcze by podać insulinę (z 5x na dobę). Ale już nie pamiętam innego życia, więc jakoś to idzie. Gorzej, że mnie ciągle bóle łapią i czasami siedzę i wyję przez to.
Musiałam przerwać naukę, w tym roku maturę po raz kolejny piszę i tak mi źle ostatnio... Nauka mi nie idzie i doła łapie, wiec musiałam sie wyżalić

Szpiegu, wiem, że chorujesz Hashimoto, mogłabyś napisać mi coś więcej? Ja mam o tym niewielkie pojecie.... Co powiesz o tych wynikach? Od razu mówię, że nie są moje, lecz pewnej kilkuletniej dziewczynki chorej na cukrzycę.
2005r.- TPO ponad 4 tyś, wyniki z TSH, FT3 i Ft4 w normie.
2008r.- Ft3 wyszło już przy górnej granicy. Czy to już wskazuje na chorobę? Jak może wyglądać leczenie u "słodkiej"?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości