![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Co do kosmetyków, to odkąd zaczęłam uczęszczać na Wizaż zmienił mi sie pogląd. Wcześniej sądzilam, że mam ogromne ilości kosmetyków. W tej chwili mam w zapasie 1 szampon Palmolive z lawenda i melisa (geialny jst, miala go wcześniej) i ze 4 żele pod prysznic (zwykle dostaje prezenty w postaci kosmetyków pielęgnacyjnych). Balsam mam jeden, a i tak używam go jak sobie przypomnę, bo nie znoszę smarowania się balsamem. Kolorówka w bardzo rozsądnej ilości (podkład, puder sypki, róz, rozświetlacz, parę kompletow cieni do powiek, tusz do rzęs czarny oraz brązowy, bazę pod podkład, bazę pod makijaz oczu, kilka szminek i błyszczyków).
W kwestii zaległości filmowych: mam listę filmów, na ktore miałam iśc do kina a nie poszlam. Zapisalam się do wypożyczalni Beverly Hills, która jest jakieś 200 metrów od mojej pracy i obejrzałam już "Iluzjonistę". Teraz poluję na nowość, na Sweeney Todda z Johnnym Deppem. Natomiast od paru miesięcy namiętnie kupuję skandynawskie sagi: "Córy Życia", "Zapomniany ogrod" i "Wybrankę bogów". No, lubię te skandynawskie sagi, przestałam nawet chodzić do biblioteki, bo jak tylko skończę jeden z "odcinkow" którejś z sag, to wychodzi nowa. ![]()
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Próbuję oduczyć tego moją koleżankę z pracy. Dostała ode mnie antyobgryzacz do smarowania. Naturalnie obgryzała dalej. Kumpel przyłapał ją na tym, ochrzanił "no co jest, Ewka ci kupiła ten preparat, a ty co? Nie smarujesz?" I padła rozbrajająco szczera odpowiedź: "Ale to jest takie... niesmaczne". "A co? O smaku truskawek miała ci kupić?" Ciężko jest, oj ciężko się oduczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
mam nadzieje. postaram sie byc silna ![]() ale listy nie wyrzuce ![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Po raz kolejny w SB temat kosmetyków. Jak nie bielizna, buty, torebki... to kosmetyki. Jesteście niemożliwe
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś obgryzalam paznokcie, ale to bylo w podstawówce. Wyleczyłam się z tego, opiłuwując łądnie paznokcie i malując je wściekle czerwonym lakierem. Tak mi było szkoda obgryzać taki ladny kolor, że się oduczyłam obgryzania
![]() ![]() (malować się zaś w sensie twarzy zaczęłam chyba w drugiej lub trzeciej klasie liceum i do tej pory nie przeszkadza mi wyjście z domu kompletnie saute) ![]()
#396 |
Zakorzenienie
|
Zdechlak dzis jestem
![]() Co do kosmetykow - pielegnacje jakos opanowalam ale z kolorowka o wiele gorzej... Jak mam <30 blyszczykow i <50 blyszczykow&szminek razem to jest dobrze... Dopadla mnie dzis straszna alergia i wracalam z pracy z zapuchnietymi i zalzawionymi oczami (jak krolik angorka). Pluszaki dzis nie daly nam sie wyspac bo cala noc mialy "bieganie" i tratowaly nas swoimi pluszowymi lapkami.. Czeka mnie ciezki tydzien i potem jeden z najciezszych weekendow. Potem wreszcie wymarzony urlop ![]() Aggie - a "Prestiz" widzialas? Caiem calkiem film (mnie sie tylko nie podobal "myk" z machina - tzn efekt uboczny i cala bzdura) ale napiecie miedzy bohaterami pierwsza klasa ![]() ![]() Nat
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam Kaspian tez niezgorszy ![]() Tylko młodziutkie toto, jedno i drugie. Ale wyrobią się chłopaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uprzedzam Cię tylko... on ma 21 latek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A listę zrealizujesz, ale w rozsądniejszym tempie ![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że robię to zupełnie nieświadomie. Siedzę, czytam notatki i zanim się zorientuję - po paznokciach ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też Piotr bardziej się podoba. atw. to śliczna jest panienka grająca Zuzannę. Naprawdę ![]() Bardzo mi się podoba taka uroda. Ogromnie męski jest Generał - nie pamiętam jak On się nazywał - ale też niczego sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Czekam na Ragnarok
|
Kosmetyki...
![]() Z szamponów to ja mam zwykle po sztuce - kupuję na bieżąco. Mam 9 balsamów do ciała, 2 peelingi do ciała, 1 peeling do twarzy, 4 maseczki, 9 kremów do twarzy, 2 maseczki do włosów, 1 maska do ciała, 2 kremy do stóp, 8 kremów do rąk, 5 żelów pod prysznic, 1 płyn do demakijażu, 1 tonik do twarzy, 1 żel do twarzy, 1 oliwkę, 3 balsamy na solarium + 1 do twarzy. Z kolorówki to: 4 pudry, 2 fluidy, 1 róż, 2 rozświetlacze, 5 pomadek ochronnych, 19 błyszczyków (bo ostatnio kilka oddałam), 13 pomadek. Cienie do oczu mnie mało interesują, więc mam 3 duże palety, 3 małe palety i 3 potrójne. A lakiery do paznokci to już mnie w ogóle nie interesują, kilka leży w kącie, używam tylko bezbarwnego. Z perfum mam niestety niedużo, bo 9 flakonów (w tym 3 w drodze), 3 miniatury, 3 decanty 10ml, no i kolekcjonuję próbki (mam 104). To mój rachunek sumienia ![]() ![]() Ufff. Zastanawiam się czy iść na piwko na rynek czy nie. Strasznie mi się nie chce, a mnie nękają. Poszłabym, ale pogoda mnie osłabia. |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Truskawko, a rękawiczek próbowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też długo obgryzałam paznokcie. Probowalam wszelkich sposobów, bezskutecznie. Aż kiedyś zrobilam sobie tipsy zelowe, mialam je do momentu zrosniecia i chodzilam tylko na uzupelnianie. Mialam je ladnych pare miesiecy i tak prawie zapomnialam pchac lapy do paszczy. ![]() Teraz mozna zrobic sobie fajne, krotkie tipsy z biala koncowka i praktycznie nic z nimi nie robic, albo pociagnac lakierem bezbarwnym i zawsze wygladaja ladnie. ![]() Edytowane przez Contax Czas edycji: 2008-06-02 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
w kwestii pielęgnacji - właśnie robię listę przed jutrzejszą wizytą w sklepie firmowym Ziaji
![]() teraz dodatkowo chciałabym pomyśleć o jakimś filtrze na twarz i pielęgnacyjnym do ciała, ale te apteczne takie drogie ![]() jeśli chodzi o filmy, to wpadłam na całego ponieważ nasz [mój i TŻ] wspólny znajomy pracuje od niedawna w kinie - takim kameralnym, żaden 'multipleks' i możemy przychodzić na seanse za darmo ![]() ![]() ostatnio widzieliśmy "Control" i "Once", a w przyszłym tygodniu wybieramy się na festiwal filmów latynoamerykańskich ![]() osobiście film "Control" [o Joy Division, a właściwie głównie o jego tragicznie zmarłym liderze] głęboko mnie zachwycił i zasmucił jednocześnie - od teraz jeszcze bardziej szanuję ich muzykę. co nie zmienia faktu, że perspektywa bycia kobietą takiego faceta jak Ian Curtis jest moim prywatnym koszmarem...prędzej sama bym się wykończyła, niż zaakceptowała nieustanne zainteresowanie płci żeńskiej wokół osoby tak delikatnego człowieka, jeśli miałby być moim mężem. aha! zdjęcia (czarno-białe) absolutnie cudowne...! reżyser jest naprawdę niezłym fotografem ![]()
#405 | |
Wtajemniczenie
|
To już nie poluj
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Truskawo,wygląda na to że mamy ten sam nałóg... Obgryzam paznokcie i skórki od... 13stu lat. I już nic nie pomaga. Jestem załamana wyglądem swoich rąk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Warto obejrzeć ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Podobał mi się znacznie bardziej, niż Iluzjonista. Hihihihi... No, nie poluj. Nuda straszna. Tak fabularna, jak i muzyczna. Zazdroszczę tym, którzy byli na tyle sprytni, że nie poszli do kina. ![]() Byłam dziś z synem na Horton słyszy Ktosia. Dżizas... Z desperacji książkę czytałam po ciemku. ![]()
![]() |
#409 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A paznokcie... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gryksiu, ale paznokcie naprawdę są niesmaczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Och, Ludzi Lodu sczytalam jeszcze w liceum. Ale dalsze sagi pani Sandemo "Królestwo Światła" i tą wcześniejszą o czarnoksiężniku Mori przeczytałam do połowy i w okrutnych męczarniach. Margit Sandemo lubię tylko z SOLL oraz z opowiadań, ale jej pozostałe sagi... no litości... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gryxiu, ja właśnie od paru dni piję czekoladową kawę Sati. Próbowałeś? Jest jeszcze waniliowa Sati, ale może Ty wolisz takie tradycyjne szatany?
![]() |
#412 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Grksiu, aromatyzowana Sati jest boska. Jak sobie zalewam w kuchni czekoladową, to mama z drugiego pokoju krzyczy: "O, kawe sobie parzysz!" Fakt faktem, waniliowa trochę lepsza, ale i czekoladowa jest pyszna.
Mam Ci zrobić odsypkę? ![]() ![]()
#415 | |
Wiedźma
|
Ano pełną... po uszy.
![]() Cytat:
Kurczę, Prestiż chyba chciałabym jeszcze raz zobaczyć. ![]() Aaaa... No tak. Zrozumiałam. ![]() Kusicie, Dziewczyny? ![]() Wanilia z kawą? Ale nie jest dosładzana?
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
A najlepsza była kupowana kiedyś w "Świecie Herbaty i Kawy" kawa pomarańczowa. Taka pomarańcza, nie tyle owocowa, co jak pomarańczowe nadzienie w delicjach...
![]()
#418 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak serio - jeśli ręczysz ( ![]() ![]() ![]() Teraz właśnie piję aromatyzowaną herbatę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Fusiasta, fusiasta. Dawaj adres na PW, to Ci jutro poślę ładną spożywczą próbkę
![]()
#420 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O to chodzi, prawda? http://www.cafesati.com.pl/html/gamme_parfumes.htm
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.