Scent Bar IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-01, 14:07   #361
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Scent Bar IV

Co do kosmetyków to mam problem nie z ich nadmiarem, ale ich brakiem, szczególnie jeśli chodzi i pielęgnację twarzy i ciała.
Najgorzej jest z dobraniem dla mnie kremu do buźki, żeby nie zapychał i nie przetłuszczał ale nawilżał i masz babo placek bo takie cuda chyba nie istnieją

Co polecacie do biustu i od cellulitu ?? Może macie jakieś sprawdzone typy?

Gryxio i teza nie mają takich problemów
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 14:24   #362
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
najważniejsze jest zdanie sobie z tego sprawy Potem już jest łatwiej (mam nadzieję.. )
też mam taką nadzieje

Cytat:
Ja mam genialny plan mieć po jednej rzeczy wszystkiego No może z wyjątkiem szamponu i żelu pod prysznic.
ja nie zamierzam podejmować postanowien, których dotrzymanie graniczy z cudem
chcialabym mieć tak z 5 kremów do ciała (czyli do zuzycia 11), 2 kremy do rąk (mam 5 chyba...), 2 do stóp (mam 4), 1 szampon (mam 4), 1 odzywke (mam chyba 5) itd itd...

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 14:50   #363
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
A czemuż to?
Mazideł jak na lekarstwo. Dwa kremy do pyszczka, żel do mycia w/w [Ziaja], tonik, mydło [L'Occitane], szampon, balsam do ciała [znowu Ziaja], dezodorant [AA] i pasta do zębów. Aha, i tradycyjny krem Nivea, który mi służy do wszystkiego.
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Rachelo ściskam mocno i życzę poprawy nastroju. Jak ja dobrze cię rozumiem...

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 14:50   #364
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Ja nie zamierzam podejmować postanowien, których dotrzymanie graniczy z cudem
chcialabym mieć tak z 5 kremów do ciała (czyli do zuzycia 11), 2 kremy do rąk (mam 5 chyba...), 2 do stóp (mam 4), 1 szampon (mam 4), 1 odzywke (mam chyba 5) itd itd...
Ja mam jakieś 10 balsamów do ciała (też za dużo o jakąś połowę), kilka (też z 10, bo lubię zmieniać) żeli pod prysznic, 2 kremy do rąk (ale te niech sobie będą, bo jeden jest w łazience, a drugi w pokoju), chyba 6 kremów do mordki, na dzień i na noc (ale część jest do wywalenia jako kiepska/nieskuteczna, gdybym miała dwa idealne, nie byłoby problemów z nadmiarem), szampony - 3 (ale czasem myję jednorazowo dwoma różnymi, co ponoć jest wskazane przy długich włosach), odżywki chyba też dwie... No dobra, powiedzmy, że jestem przesadnie rozpustna, jeśli chodzi o perfumy i balsamy, reszta do zaakceptowania
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 15:02   #365
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Sierotka ma się całkiem nieźle, wierci się przeogromnie, jje, pije i robi kupkę.
Urządzilismy mu inkubator w akwarium i utrzymujemy wysoka temperaturę. On nawet nie potrafi jeszcze stać na własnych nóżkach. Ale łepek wyciąga za jedzeniem na jak trzeba
Favkes, trzymacie wróbla w akwarium?Chcecie stworzyć nowy gatunek?

A tak serio - fajnie, że Wam się chce. Ja jakiś czas temu znalazłam jaskółkę poturbowaną przez kota (prawdopodobnie). Byłam kilkaset kilometrów od domu, w drodze na dworzec kolejowy (żebym jeszcze jechała samochodem to pewnie bym ją wzięła ze sobą) i nie mogłam znaleźć nikogo, kto się nią zaopiekuje.

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Sabbath- zdrowia dla Twojego K. życzę, na pewno będzie dobrze.
Dziękuję. Też mam taką nadzieję.

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Nerwy i emocje. Tż twierdzi, że dawno się tak nie zachowywałam; jestem jak chodzący rzucający o byle co mięsem wulkan. I oczywiście nigdy nie wiadomo, czy rzucę wiąchą, czy zacznę ryczeć.
Jestem zmęczona; + muszę się hamować żeby nie wpaść w zgubny skutkach wir zakupów, które zwykle poprawiają humor na godzinę, a potem tylko są kolejnym powodem do dołka (że marnuję kasę, że nie potrafię się kontrolować, że to że tamto).
Kurczę, nie wiem, co to z człowiekiem jest, ale rzeczywiście, czasem wiem, dobrze wiem, że zachowuję się jak pokrzywa i... i nie mogę... Normalnie muszę kąsać.

Dobrze, że nie płaczę i nie robię zakupów przynajmniej.
Za to pewnie jestem bardziej wredna, niż Ty Rachelo kiedykolwiek będziesz.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Byłam dziś u rodziców, wlazłam na wagę i jest 3 kilo mniej niż ostatnio Mam nadzieję,że dalej pójdzie równie dobrze
Brawo! Dobry początek to... to dobry początek.
Dalej będzie równie dobrze.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 15:48   #366
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Malduję, że właśnie wróciliśmy do domu - byliśmy w ZOO zawieźć Józia ( tak wróbelka nazwały dzieci ) do ptasiego azylu.
Bałam się, że będą problemy - tłum ludzi i w ogóle. Ale poszło gładko. Jeszcze mi podziękowano za opiekę nad pisklaczkiem. Jestem szczęśliwa.
U Nas mógłby nie przetrwać, bo nie ma warunków - no akwarium to rzeczywiście nie miejsce dla ptaka. Nie było by go komu karmić w dzień no i naturalne zagrożenie jakim jest nasz kochany Sierściuch.

Contax dobrze, że mi podpowiedziałaś
Wszystkim dziękuję za wsparcie nie potrafiłabym zostawić tej biednej istotki na pewną śmierć .... Sumienie dręczyło by mnie chyba do końca życia.

Byliśmy dziś w kinie z dzieciaczkami. "Książę Kaspian" nam sie bardzo podobał ( no może z wyjątkiem Ciacha - On bajek nie lubi - w przeciwieństwie do mnie )
Najważniejsze, ze dzieci są zadowolone ... no ... trochę nie do końca, bo po wyjściu z kina chciały wrócić znowu na ten sam film

Teraz pobiegli na podwórko się kąpać w basenie, idę się opalać ... a Ciacho ? Ciacho ogląda mecz

Generalnie fajnie jest
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 15:57   #367
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Malduję, że właśnie wróciliśmy do domu - byliśmy w ZOO zawieźć Józia ( tak wróbelka nazwały dzieci ) do ptasiego azylu.
Bałam się, że będą problemy - tłum ludzi i w ogóle. Ale poszło gładko. Jeszcze mi podziękowano za opiekę nad pisklaczkiem. Jestem szczęśliwa.
U Nas mógłby nie przetrwać, bo nie ma warunków - no akwarium to rzeczywiście nie miejsce dla ptaka. Nie było by go komu karmić w dzień no i naturalne zagrożenie jakim jest nasz kochany Sierściuch.

Wszystkim dziękuję za wsparcie nie potrafiłabym zostawić tej biednej istotki na pewną śmierć .... Sumienie dręczyło by mnie chyba do końca życia.

a to dla Ciebie

Tymeno mialas racje nalozylam dzis serum samo i jest super

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-01, 15:59   #368
Contax
Zakorzenienie

Cytat:

Favkes, ciesze sie ze udalo sie umiescici ptaszynke pod odpowiednia opieka My z Tz zawsze jak znajdujemy jakies piske, czy potraconego przez samochod ptaka tam je zawozimy. Jeszcze nigdy nie bylo zadnego problemu.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 16:00   #369
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
55 nie widziałam, ale 60 robi choćby Freya
Muszę się tym zainteresować. Jestem bardzo ciekawa jak to by się prezentowało

Cytat:
Byłam dziś u rodziców, wlazłam na wagę i jest 3 kilo mniej niż ostatnio Mam nadzieję,że dalej pójdzie równie dobrze
Super! Trzymam kciuki, żeby dalej poszło równie dobrze

Cytat:

Dobrze, że się nim zaopiekują I świetnie, że są tacy ludzie jak Ty - którzy nie przejdą obojętnie obok takiego maleństwa

Moi znajomi z roku sami odchowali taką malutką kawkę, ale musieli biegać do domu, żeby ją karmić kilkanaście razy na dzień!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 16:04   #370
rachela
Zakorzenienie

Cieszę się, że ptaszynka jest już pod dobrymi skrzydłami ;]
Cytat:
"Książę Kaspian" nam sie bardzo podobał ( no może z wyjątkiem Ciacha - On bajek nie lubi - w przeciwieństwie do mnie )
Favkes, mam w zasadzie identyczną sytuację; tż na samą myśl o LOTR robi się nieco zielony, na fabularnego Peter Pan'a reaguje alergicznie. Mam straszne kinowe zaległości, chciałam obejrzeć tyle filmów i nic z tego nie wyszło... Lenistwo okropne.

A tak swoją drogą, ręce mi opadły. Co za palant wymyślił, żeby koryto przelewowe w osadniku radialnym miało kształt dekagonu??? Jak to się rysuje? ._.
Edit: W nosie to mam, rysuję ręcznie.

Oscar Wilde
Stary 2008-06-01, 16:16   #371
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Matko, zdrzemnęłam się na chwilę, spałam....2 godziny. Stopy mi zmarzły niesamowicie, miałam koszmary, chociaż przyjemne sny też chwilowo miałam (śniło mi się, że nokautuję prawym sierpowym "jednego takiego")

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-01, 16:29   #372
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość

Tymeno mialas racje nalozylam dzis serum samo i jest super
No to fajnie Na pewno jesienią i zimą trzeba na nie nałożyć coś jeszcze

Chyba zaraz sobie ustrzelę 15tkę

Cytat:
A tak swoją drogą, ręce mi opadły. Co za palant wymyślił, żeby koryto przelewowe w osadniku radialnym miało kształt dekagonu??? Jak to się rysuje? ._.
Yyy, że jak Rachelo??

Od trzech godzin rozpracowuję nową zabawkę syna Tamagotchi. Wciąga ten witrualny zwierzak
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 16:35   #373
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Ja mam jakieś 10 balsamów do ciała (też za dużo o jakąś połowę), kilka (też z 10, bo lubię zmieniać) żeli pod prysznic, 2 kremy do rąk (ale te niech sobie będą, bo jeden jest w łazience, a drugi w pokoju), chyba 6 kremów do mordki, na dzień i na noc (ale część jest do wywalenia jako kiepska/nieskuteczna, gdybym miała dwa idealne, nie byłoby problemów z nadmiarem), szampony - 3 (ale czasem myję jednorazowo dwoma różnymi, co ponoć jest wskazane przy długich włosach), odżywki chyba też dwie... No dobra, powiedzmy, że jestem przesadnie rozpustna, jeśli chodzi o perfumy i balsamy, reszta do zaakceptowania
miło mi, że nie jestem sama
Dziś pierwszy dzien odwyku, jestem pełna zapalu chociaz przeczytalam o nowej serii Lirene do twarzy i już czuję, że nie bedzie łatwo...

Stary 2008-06-01, 16:46   #374
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Favkes, mam w zasadzie identyczną sytuację; tż na samą myśl o LOTR robi się nieco zielony, na fabularnego Peter Pan'a reaguje alergicznie. Mam straszne kinowe zaległości, chciałam obejrzeć tyle filmów i nic z tego nie wyszło... Lenistwo okropne.
Rachela, jakbyś przypadkiem chciała pójść na Kaspiana, to ja z chęcią się poświęcę i pójdę drugi raz (mam kartę kinomana do Atlanticu, więc cenowo się kalkuluje, bilety w cenie 13-14 zeta).

Trzymam kciuki za wróblonka, Favkes

No dobra, tekst fuchy ogładzony, zostały mi jeszcze przypisy do weryfikacji, ale chyba dzisiaj nie dam rady, muszę trochę poleżeć, padnięta się czuję
I chyba żarełko jakieś zacznę szykować, tzn. wrzucę do piekarnika...
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 16:55   #375
dzika truskawa

Cytat:
O mamo!
To ja wolę moją diagnostykę laboratoryjną

Cytat:
Dziś pierwszy dzien odwyku, jestem pełna zapalu chociaz przeczytalam o nowej serii Lirene do twarzy i już czuję, że nie bedzie łatwo...
Dasz radę

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2008-06-01, 17:13   #376
rachela
Zakorzenienie

Ewo, z chęcią

Co do mojego projektu, to wiem, rozpędziłam się. Chodziło o rysunek techniczny jednego z urządzeń w oczyszczalni ścieków (osadnik wtórny, po komorze osadu czynnego)... Duży, okrągły, z takimi śmiesznymi przelewami, którymi wypływa czysta woda. Wyjaśniłam, czy jeszcze bardziej pogrążyłam?

Oscar Wilde
Stary 2008-06-01, 17:23   #377
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Mazideł jak na lekarstwo. Dwa kremy do pyszczka, żel do mycia w/w [Ziaja], tonik, mydło [L'Occitane], szampon, balsam do ciała [znowu Ziaja], dezodorant [AA] i pasta do zębów. Aha, i tradycyjny krem Nivea, który mi służy do wszystkiego.
No i fajnie Ja uwielbiam szampony Ziaji Mięta i Proteiny Ryżowe są boskie Ja też planuję niedługo wkleić i mam wszystkiego podobne ilości Jeden balsam, jeden peeling, jedna maseczka, jeden antyperspirant, dwa kremy do twarzy (nocny i dzienny) Mniej nie znaczy gorzej Wklejaj, wklejaj.

Paulinko no co Ty skusi Cię jakieśtam Lirene?
Ja się jeszcze trzymam Dzisiaj nawet użyłam balsamu piwoniowego YR, bo chcę dojść przynajmniej do połowy zanim zacznę Emolium.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 17:24   #378
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Favkes, ciesze sie ze udalo sie umiescici ptaszynke pod odpowiednia opieka My z Tz zawsze jak znajdujemy jakies piske, czy potraconego przez samochod ptaka tam je zawozimy. Jeszcze nigdy nie bylo zadnego problemu.
Będę widziała już na przyszłość gdzie się udać
Dziękuję ci raz jeszcze kochana

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Dobrze, że się nim zaopiekują I świetnie, że są tacy ludzie jak Ty - którzy nie przejdą obojętnie obok takiego maleństwa
Truskawciu, Feniksik nie mógł przecież postapić inaczej. Nie był by przecież Feniksikiem

Cytat:
mój Ciachulec twierdzi, ze nielubi jak bohaterami filmu są pokurcze i dzieciaki. Dla niego bohater powinien być rosły i mężny. ( to takie "męskie" podejście )Nie trafiały tłumaczenia, że dla Niego bohaterem nie musi być Frodo tylko może być np. Aragorn czy Legolas ....
Na tego typu filmy go nie namówię. Dziś była sytuacja podbramkowa - Dzień Dziecka, nie mógł odmówić. Ale normalnie ... nołłej
Stary 2008-06-01, 17:25   #379
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:

Stosujesz specjalna diete czy MŻ ? ,jestem zainteresowana i trzymam kciuki za Ciebie

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:02   #380
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej nie znaczy gorzej Wklejaj, wklejaj.
No to wklejam

Oscar Wilde
Stary 2008-06-01, 18:06   #381
mskladaczek
Zakorzenienie

O ja! Nosku, Rachelo, jestescie moimi idolkami
Chce byc taka jak Wy serio, serio.

Ja moglabym drogerie i apteke ( tzn. jej czesc komsetyczna) otworzyc.
Zaczelo mnie to juz przerazac.
Ile balsamow, ile kremow? Ja tego nawet juz nie policze. Zaczelo mi tego wszystkiego w zastraszajacym tempie przybywac, jak zaczelam chodzic na fitness, ktory jej w bliskim sasiedztwie Sephory, Douglasa, Natury i SP.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:14   #382
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
O ja! Nosku, Rachelo, jestescie moimi idolkami
Chce byc taka jak Wy serio, serio.

Ja moglabym drogerie i apteke ( tzn. jej czesc komsetyczna) otworzyc.
Zaczelo mnie to juz przerazac.
Ile balsamow, ile kremow? Ja tego nawet juz nie policze. Zaczelo mi tego wszystkiego w zastraszajacym tempie przybywac, jak zaczelam chodzic na fitness, ktory jej w bliskim sasiedztwie Sephory, Douglasa, Natury i SP.

Spróbuj policzyć, może będzie łatwiej trochę zwolnić

Kosmetyki apteczne to u mnie grupa podwyższonego ryzyka Uwielbiam. Mam wrażenie, że wtedy dbam o skórę najlepiej a to pewnie taka podpucha marketingowa

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:19   #383
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Uff, w kwestii pielęgnacyjnej zachowuję rozsądek na szczęście Dwa kremy- na dzień, na noc, krem pod oczy, dwa balsamy do ciała, krem do biustu, peeling enzymatyczny do twarzy, peeling do ciała z Joanny, chwilowo czekam na zamówiony żel do mycia twarzy i tyle Jak twarz domaga się maseczki kupuję w saszetkach i sprawa załatwiona. Nigdy nie kupuję następnego balsamu, czy kremu do twarzy, dopóki w poprzednich nie prześwieca dno.

Żeby ten rozsądek dotyczył perfum No ale każdy ma jakiegoś hopla

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:26   #384
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

O maj gad
Ja nie cierpię nadmiaru rzeczy wokół siebie.
Mam 5 balsamów: nawilżający, brązujący, 3 z zestawów z perfumami - więcej bym nie zniosła. Dwa kremy do buzi - nawilżający i rozświetlający. Jeden żel pod prysznic. Jeden żel do mycia buzi. Aha i jeden koncentrat przeciwzmarszczkowy
Poza tym jakaś pielęgnacja specjalna, maseczka nawilżająca, maseczka z glinką, 2 peelingi (do buzi i do ciała), preparat do paznokci... i już...
Swego czasu szalałam z pielęgnacją włosów, ale też już mi minęło, mam dwa, góra szampony plus 2-3 odżywki.

Kurczę, aż mi nieswojo, że tak tego mało....
Stary 2008-06-01, 18:28   #385
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Do buzi jak sie konczy mam sprawdzony krem na dzien - najczesciej Olay (lubie ich kosmetyki).
Na noc mam np Ziaje maslo kakakowe.

W razie 'W' mam E45.

Jakis krem/zel pod oczy - w chwili obecnej mam miniaturke do zakupow Lancome i pasuje. Wydajny kosmetyk ale nie rzuca na kolana wiec pewnie kupie inny.

Balsamy - brazujacy, ladnie pachnacy (tu zalezy co mi wpada w lapy teraz Joanna o zapachu kawy, Grucha luksja, Truskawa miesjcowy, olejek do ciala o zapachu masla kakaowego), dobrze nawilzajacy - teraz dove wiec bez szalenstw. No i moj kosmetyk numer jeden - oliwka do ciala.

Zele pod prysznic kupuje co mi wpadnie w lapy bez preferencji. Zawsze mam jeden jaki uzywam i zapas. Szampon i odzywka sztuk jeden.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:35   #386
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Dasz radę
dzięki

Cytat:
No i fajnie Ja uwielbiam szampony Ziaji Mięta i Proteiny Ryżowe są boskie Ja też planuję niedługo wkleić i mam wszystkiego podobne ilości Jeden balsam, jeden peeling, jedna maseczka, jeden antyperspirant, dwa kremy do twarzy (nocny i dzienny) Mniej nie znaczy gorzej Wklejaj, wklejaj.

Paulinko no co Ty skusi Cię jakieśtam Lirene?
Ja się jeszcze trzymam Dzisiaj nawet użyłam balsamu piwoniowego YR, bo chcę dojść przynajmniej do połowy zanim zacznę Emolium.
ja w ogóle bardzo lubię kosmetyki Ziai

mam kryzys, juz pierwszego dnia... ;/
juz sobie robie liste zakupów na po-odwyku...

Stary 2008-06-01, 18:38   #387
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Spróbuj policzyć, może będzie łatwiej trochę zwolnić
Chyba bede musiala to zrobic.

Jestem za to dumna, ze swojego kolorowkowego opamietania
Mam tylko dwa podklady (w tym jeden kompakt), jedne meteoryty, jeden bronzer, jeden roz, dwa tusze, jedna kredke i 3 blyszczyki.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 18:43   #388
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Chyba bede musiala to zrobic.

Jestem za to dumna, ze swojego kolorowkowego opamietania
Mam tylko dwa podklady (w tym jeden kompakt), jedne meteoryty, jeden bronzer, jeden roz, dwa tusze, jedna kredke i 3 blyszczyki.
Kochana, wszystko przed Tobą ja też sie niedawno chwalilam, że mam kolorówkę w rozsądnych ilościach...

Stary 2008-06-01, 18:44   #389
dzika truskawa

Cytat:
Wyjaśniłam, czy jeszcze bardziej pogrążyłam?
pogrążyłaś

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Nigdy nie kupuję następnego balsamu, czy kremu do twarzy, dopóki w poprzednich nie prześwieca dno.
Mam tak samo I tak samo nie dotyczy perfum (chociaż czasem próbuję...) Nadmiar materii mnie przytłacza, potrzebuję przestrzeni.

Cytat:
mam kryzys, juz pierwszego dnia... ;/
juz sobie robie liste zakupów na po-odwyku...
To się nazywa nałóg!
Początek najtrudniejszy, później będzie z górki tylko się nie nakręcaj.

Ja próbuję przestać obgryzać paznokcie, palacz może wyrzucić papierosy, a ja biedna co zrobię? Przez jakiś czas pomagało "mianie" bardzo długich i kolorowych, tworzenie szalonych wzorów sprawiało mi taką frajdę, że nie obgryzałam, a teraz długich po prostu nie mogę mieć... Moje dłonie wyglądają okropnie

Stary 2008-06-01, 18:49   #390
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

O Rany - ja wypisze publicznie, a co, nie ma się czego wstydzić
do buzi to ja mam głównie próbki - kupuję na allegro - bo tak wychodzi taniej.
I tak teraz mam na stanie
1. Guerlain - Super Aqua na dzień ( z 6 próbek po 3ml )
2. Guerlain Issima pod oczy ( 2 próbki )
3. Guerlain Orchodee Imperiale na noc ( 2 próbki )
4. Clinique repaiwear na noc ( 15ml)
5. Avene Yesthal+ na noc - full wymiar
6. Avene Antirogeurs na dzień - full wymiar
7. Chanel Preciosion + Active Cream - (15 próbasków po 1,5 ml)

Zróżnicowanie jest owszem, ale niewielkie ilości i kontroluję na bieżąco stan ew. zapasów. W zasadzie wszystko używam
Mam jeszcze - 1 Tonik , 1 płyn Micelarny i 1 Lotion i 1 wodę termalną

Balsamy, będą ze 3 z Avonu , 1 Orfl.- w zasadzie ich nie używam - i chyba sie pozbędę bo mi nie pasują. poza nimi mam jeszcze trzy do perfum ( z czego jeden na wykończeniu, drugi to mała tubeczka - 50 ml ), jeden nawilżający i 1 rozgrzewająco wyszczuplający do brzucha.

Żele pod prysznic są na bieżąco kupowane i zuzywane, to samo z szamponami - inna sprawa,ze u nas szamponu butelkowego używa tylko Ciacho i dzieci. Bo ja kupuję Bielendy w saszetkach - ten z glinka błotną z serii "Powitanie z Afryką" Innego nie używam. odżywek nie kupuję, bo mojej mamie zawsze zostają te od farby i mi daje - mi bardzo odpowiadają. Z rzadka kupuje sobie jedwab w płynie do włosów.
Mam zwykle jeden do dwóch kremów do rąk na stanie, i ew. jakiś krem do stóp.

Do buzi mam tez jeden żel - za to wielką flachę - bo to Provegol. Mniejszych nie robią. Peelingi mam w pojedynczych saszetkach tak jak i maseczki. Najczęściej kupuję wtedy kiedy mam zamiar zrobić/położyć

Jakby tak podsumować to tez by się uzbierało - najmniej miejsca mi zajmuje kolorówka. Ale ja używam tylko podkładu, Meteorytów, tuszu i błyszczyka więc - niewiele mi potrzeba.

Alem się rozpisała

Więc na to wychodzi, że tylko perfumy stanowią u mnie problem nałogowo-maniakalny i tylko to jedno muszę leczyć. Chociaż nie bardzie wiem czy mam ochotę, chyba nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości