Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 22:14   #391
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

ujawniam: Martyna

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:19   #392
_kasiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stesy Pokaż wiadomość
Bo to małe kroczki sa [;
to powodzenia
Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

korzystam, póki mogę i życzę, żebyś mogła grzeszyć żywieniowo kiedyś również, ale bez konsekwencji, które ja poniosłam w wyniku własnej głupoty /czyt. ED/ pozdrawiam serdecznie
ja też sobie tego życzę
już kiedyś miałam ten przywilej i się trochę zapędziłam
teraz utyć mi łatwo, schudnąć niestety znacznie trudnej
również pozdrawiam
_kasiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:28   #393
chrzescijanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
ujawniam: Martyna
Ładne Znam (znaczy kiedyś znałam bo kontakt się urwał) tylko jedną Martyne (ale za to mam fajne wspomnienia związane z tą osobą) dlatego lubię to imie.
Nick też masz baaaardzo fajny.
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:43   #394
Truuuskawek
Raczkowanie

Teraz moja kolej oczywiście z prośbą o ocenkę
W:

śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, kawałek jabłka, 30g śliwek suszonych, 150ml mleka 0,5%, łyżka otrąb. Reszta jabłka, zielona herbata
II śniadanie: grahamka(70g)- połowa z dżemem malinowym niesłodzonym, druga z szynką z indyka, liśc sałaty lodowej, połowa pomidora, jogo naturalny z łyżką otrąb i cynamonu, kawa.
(stepper 35min)
obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, cycek kuraka (120g), sos z przecieru pomidorowego (100ml), ogórek kwaszony, połowa papryki.Zielona herbata.
podwieczorek: migdały (45g), marchewka. Zielona herbata.
kolacja (będzie): wieśniak lekki z wkrojonym ogórkiem i przyprawami, gotowane brokuły. Zielona herbata.
(brzuszki)

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale takie pytanko mam co zrobic żeby miec wyższe ciśnienie? Bo moje wynosi 90/60, zresztą podczas mierzenia babka powiedziała, że nawet takiego nie mam, ale coś zapisac musi I chyba to jest przyczyną mojego wiecznego bólu głowy i złego samopoczucia. Niby kawa coś daje... Wiecie coś na ten temat?

Up.
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 00:40   #395
Anarchia
Rozeznanie

ja i moje powiedzmy U bo R mi nie wychodzi z moim apetytem ;d

1. (o 12) jogurt nat z platkami i otrebami i musli, mandarynka kawalek bananka i jablko, orzeszki
2. hyhy uszka z barszczem takie dobre ze nawet nie zdazylam zliczyc ile zjadlam ale ze 12 chyba (one sa jak mniejsze pierozki i z gruuubym pysznym ciastem)
3. hyhy dwa uszka i filizanka barszczu, jablko duze, jogobella sliwkowa z otrebami sliwkowymi mieszanka studencka
4. pol ziarnistej bulki i wasa zytnia z serkiem wiejskim i fura warzyw oprocz tego korniszon kawalek camemberta i jaabcooo ;d

jestem happy bo dzisiaj bez slodkiego i napychania sie sie udalo

jednak prosze fachowca o ocene
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 07:24   #396
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Truuuskawek Pokaż wiadomość
Teraz moja kolej oczywiście z prośbą o ocenkę
W:

śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, kawałek jabłka, 30g śliwek suszonych, 150ml mleka 0,5%, łyżka otrąb. Reszta jabłka, zielona herbata
II śniadanie: grahamka(70g)- połowa z dżemem malinowym niesłodzonym, druga z szynką z indyka, liśc sałaty lodowej, połowa pomidora, jogo naturalny z łyżką otrąb i cynamonu, kawa.
(stepper 35min)
obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, cycek kuraka (120g), sos z przecieru pomidorowego (100ml), ogórek kwaszony, połowa papryki.Zielona herbata.
podwieczorek: migdały (45g), marchewka. Zielona herbata.
kolacja (będzie): wieśniak lekki z wkrojonym ogórkiem i przyprawami, gotowane brokuły. Zielona herbata.
(brzuszki)

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale takie pytanko mam co zrobic żeby miec wyższe ciśnienie? Bo moje wynosi 90/60, zresztą podczas mierzenia babka powiedziała, że nawet takiego nie mam, ale coś zapisac musi I chyba to jest przyczyną mojego wiecznego bólu głowy i złego samopoczucia. Niby kawa coś daje... Wiecie coś na ten temat?

Up.
mi się bardzo podoba twoje wychodzenie ! mogłaś nawet coś do podwieczorku dołożyć i pamiętaj, że możesz sobie pozwolić nawet od czas do czasu przy wychodzeniu na coś słodkiego ja też mam zazwyczaj strasznie niskie, mimo tego, że piję kawę . Nie napisałaś ile masz lat,bo niskie csienienie zazwyczaj pojawia się w wieku dorastania. A jeśli nie , to może wybierz się do lekarza i z nim porozmawiaj ?wiesz, moje najniższe było 80 /.40 a latałam przy tym jak naładowana ;p

chrzescijanka- dzięęęki

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-01-30 o 07:26
Stary 2009-01-30, 09:50   #397
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Neja22 Pokaż wiadomość
Kikusia dziękuję, dziękuję i po stokroć dziękuję za odpowiedź i tak miłe podejście do mojej osobynie ma za co, od tego jesteśmy-żeby sobie pomagac i wspierac się wzajemnie
Syropków próbowałam wiele: Citropepsin, Apetizar, Amarosal, Carominthe, a ostatnio wybłagałam u lekarza nawet Megace( silny lek dla ludzi wyniszczonych przez anoreksję lub nowotwory).Po syropkach żadnego efektu nie widzę, a to Megace, które jest podobno aż niebezpiecznie silne też na mnie nie działa. Eh ze mną naprawdę jest coś nie tak. Mogłabym przez cały dzień zjeść tylko jogurt i bym głodna nie była...wiesz to faktycznie nie za dobrze, że nie masz apetytu...ale musisz zacząc jakoś się "przełamywac" bo skutki niejedzenia mogą byc baaaaardzo poważne. Ja wiem, że łatwo pisac, ale kurcze musi byc jakis sposób...a może nie leki/syropy tylko "naturalne" medyki? ziółka na zwiększenie apetytu np? moja Babcia troszkę się na tym zna więc zapytam ją o to aha i jeszcze staraj się, żeby posiłki nie tylko były smaczne/wartościowe, ale żeby też ładnie wyglądały bo to też ma wpływ na nasz apetyt

Czy wy jak wychodziłyście z ED to też zupełnie nie miałyście apetytu? A po zjedzeniu czegokolwiek czułyście meeega ciężar i aż ciężko było wam oddychać? ja tak właśnie mam. Czy to mija jak rozkręcić ten metabolizm, trawienie, apetyt?
Ach nie mam już pomysłu...wiesz u mnie to było jakoś tak, że początkowo też czułam się "pełna", ale starałam się jeśc nawet na siłę, chociaż przyznam szczerze, że potem obawiałam się, że siłą mnie od jedzenia nie odciągnąwiesz to jest też tak, że jak długo sobie czegoś odmawasz np słodyczy to później masz ochotę je jeeeeeeśc ciągle-i ja się tego bałam-że zbyt dużo będę jeśc i tyc zbyt szybko...no, ale na szczęście jest oka co do uczucia przepełnienia to u mnie to z czasem minęło i to co wydawało mi się "sporą" porcją przestało mi wystarczac

A Kikusia jak możesz to podaj mi jeszcze twój przepis na te "Cycki murzynki" Bardzo Ci z góry dziękujęnie ma sprawy, przepis zaraz wyślę na PW

A swoją drogą przeczytałam prawie całą 6 część NCJ i podziwiam twoje jadłospisy, samozaparcie i odebrałam Cię jako przesympatyczną dziewczynę. Gorąco pozdrawiam i śle buziaczki
dziękuję Ci ślicznie za bardzo miłe słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje jadłospisy co do samozaparcia to wiele zawdzięczam także Wizażankom (np. Izie, Star15, Monochrome itp itd)-to one udzielały mi cennych wskazówk, wspierały i mobilizowały do dzialaniajestem pewna, że Ty także otrzymasz od nich wsparcie i szybko pokonasz chorobę

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a jednak P ?
Izuniu PPPpppPPPppp ponieważ trudno mi zrezygnowac z niego i przejśc na Ujak tak dalej pójdzie to niedługo nie na U będę musiała wskoczyc ale na Rale będzie śmiesznie wtedy

przepraszam za OT

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 10:03   #398
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza R

śniadanie: 2 kanapki z szynką drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym i papryką; chlebek razowy of course
II śniadanie: wieśniak lekki, świeżo wyciśnięty sok marchwiowy
Obiad: pierś z kurczaka gotowana na parze, 30 g ryżu brązowego, gotowane na parze brokuły z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, czosnek)
Podwieczorek: wieśniak lekki, garść mieszanki studenckiej
Kolacja: sałatka z tuńczyka (0,5 puszki tuńczyka wsw, jajko na twardo, fasolka szparagowa, ogórek, papryka marynowana).
Stary 2009-01-30, 10:15   #399
mongan75
Raczkowanie

Kikuś, a jedząc tak jak teraz cały czas tyjesz? Moze Twój organizm juz sie przyzwyczaił i bedziesz mogla jest tak cały czas i trzymać wagę

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza R

śniadanie: 2 kanapki z szynką drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym i papryką; chlebek razowy of course ołk, ale przydał by się jakis owoc bo a) w Twoim jadłospisie brak i b) śniadanko troszkę skromne

II śniadanie: wieśniak lekki, świeżo wyciśnięty sok marchwiowy ok, a wieśniak sam, czy z jakimis warzywkami? a może na słodko zjesz ?

Obiad: pierś z kurczaka gotowana na parze, 30 g ryżu brązowego, gotowane na parze brokuły z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, czosnek) mniaaam !!! nie próbowalam brokulów z sosami zadnymi a 30gr ugotowanego czy sypkiego ryzu?

Podwieczorek: wieśniak lekki, garść mieszanki studenckiej znowu wieśniak?? moze na 2 sniadanie zjesz jakies homo z musli? super ze nnkt

Kolacja: sałatka z tuńczyka (0,5 puszki tuńczyka wsw, jajko na twardo, fasolka szparagowa, ogórek, papryka marynowana). ja do takiej sałatki dorzucam jeszcze kukurydze z puszki fajnie
na moje oko bardzo fajnie, tylko jakiegos owoca mi brak !!
Stary 2009-01-30, 10:33   #400
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci ślicznie za bardzo miłe słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje jadłospisy co do samozaparcia to wiele zawdzięczam także Wizażankom (np. Izie, Star15, Monochrome itp itd)-to one udzielały mi cennych wskazówk, wspierały i mobilizowały do dzialaniajestem pewna, że Ty także otrzymasz od nich wsparcie i szybko pokonasz chorobę

Izuniu PPPpppPPPppp ponieważ trudno mi zrezygnowac z niego i przejśc na Ujak tak dalej pójdzie to niedługo nie na U będę musiała wskoczyc ale na Rale będzie śmiesznie wtedy

przepraszam za OT
.. Miło mi było to przeczytać, kochanie Wiele sobie nawzajem zawdzięczamy na tym forum, to prawda A R. Ci nie grozi, ja za to jestem teraz na R.

Gorzkakawa: Jesteśmy imienniczkami, wiesz? Martynko, pewnie też dziś masz imieniny, bo z tego, co wiem, imieniny Martyny są tylko raz wpisane w kalendarzu?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 10:37   #401
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, wczoraj nie wpadł żaden owoc. Ale zazwyczaj jem przynajmniej jednego dziennie
30 g ryżu sypkiego, czyli 1/3 paczki
Będę musiała następnym razem spróbować tej sałatki z kukurydzą
Bardzo dziękuję za ocenkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 14:17   #402
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
mi się bardzo podoba twoje wychodzenie ! mogłaś nawet coś do podwieczorku dołożyć i pamiętaj, że możesz sobie pozwolić nawet od czas do czasu przy wychodzeniu na coś słodkiego ja też mam zazwyczaj strasznie niskie, mimo tego, że piję kawę . Nie napisałaś ile masz lat,bo niskie csienienie zazwyczaj pojawia się w wieku dorastania. A jeśli nie , to może wybierz się do lekarza i z nim porozmawiaj ?wiesz, moje najniższe było 80 /.40 a latałam przy tym jak naładowana ;p

chrzescijanka- dzięęęki
Mam 18 lat :P więc raczej to nie jest spowodowane dorastaniem xp najniższe nie wiem jakie miałam, bo po prostu wyświetlało "R", czyli tak w prawdzie powinnam wtedy leżec w karetce xP Przy 80/40 miałaś siły? omg, ja to ledwo co się poruszam, a Ty mówisz, że latałaś jak naładowana, szacun XD U lekarza byłam, wynik pokazałam, lekarz się nadaje...nie powiem gdzie :P bo babka stwierdziła na kolejnej wizycie "Skoro wchodzę do jej gabinetu uśmiechnięta to jestem zdrowa i nic mi nie jest" <zonk> Ciśnienie takie mam cały czas, a nikt nie jest w stanie mi pomóc, więc głowa boli i boli i się w niej kręci jak na karuzeli Co do słodyczy- jakoś się boję sięgac po nie, bo mam wrażenie, że przytyję nawet jedząc tyle co teraz czuję się jak spasiona parówka XD

Tak btw, życzę Martynkom wszystkiego naj,naj,naj z okazji imienin
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 14:22   #403
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
.. Miło mi było to przeczytać, kochanie Wiele sobie nawzajem zawdzięczamy na tym forum, to prawda A R. Ci nie grozi, ja za to jestem teraz na R.

Gorzkakawa: Jesteśmy imienniczkami, wiesz? Martynko, pewnie też dziś masz imieniny, bo z tego, co wiem, imieniny Martyny są tylko raz wpisane w kalendarzu?
niezmiernie mi miło
dokładnie, niestety tylko raz życzę w takim razie tobie wszystkiego najlepszego, moja droga, żeby ta twoja redukcja nie trwała zbyt długo

truskawek -dziękuję

175, 83/62/89
Stary 2009-01-30, 15:50   #404
moniczka795
Zakorzenienie

ponawiam

R

Sniadanie:
- 5 łyzek platkow owsianych blyskawicznych zalanych 1 szkl. wody i odrobina mleka
- 1/2 banana
- kawałek zwykłego wafla ( mam nadzieje ze nikt nie pomyslal o taki slodkim, bo mam na mysli taki do przekładania czyms wafel ;p)
- kilka orzechow wloskich
- kubek Inki z dodatkiem mleka

II Sniadanie:
brak

Obiad:
- wieksza filizanka rosolu z 2 lyzkami brazowego ryzu
- 1 mala paroweczka
- ryz (ogolnie zjadlam 1/2 torebeczki ryzu na obiad czyli 50g)
- borkuly kalafior marchewka kukurydza groszek - gotowane na parze

Podwieczorek:
- 2 suszone sliwki
- herbata bez cukru
- wiecej niz 10 suszonych sliwek
- troszq pestek sloneczkina

Kolacja:
- 1 kromka chelba pelnoziarnistego z serem bialym i odrobina mioda
- herbata bez cukru

Prosze o ocenke
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 16:03   #405
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Kikuś, a jedząc tak jak teraz cały czas tyjesz? Moze Twój organizm juz sie przyzwyczaił i bedziesz mogla jest tak cały czas i trzymać wagę

wiesz w sumie to nie wiem czy jeszcze tyję...tzn dobiłam do 50kg i co dalej nie wiem bo po prostu przestałam się ważyc co prawda wymiary się nie zmieniły, ale jak jest z wagą?-nie wiem

Cytat:

Jak to R? Gwiazdeczko dlaczego
? co się dzieje?
a tak poza tym to napisałam po prostu prawdę

STAR I GORZKAKAWA oraz pozostałe Martynki-->wszystkiego najlepszego dziewczynki

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 18:37   #406
aur_0_ra
Raczkowanie

oj dawno mnie nie bylo tu..
----
powinno byc R

sniadanie:
musli zbozowe z owocami sante 7 łyżek + 300 ml mleka 0.5%

2 szklanki soku pomaranczowego tymbark 100%

obiad:
barszcz instant (280-300ml) + 3 krokiety (z gotowana wolowina, bez panierki, tylko szybko podgrzewane na oleju ryzowym, troszke wieksze od takich garmazeryjnych - ktos ma pomysl ile to moze miec kcal w przyblizeniu??)

podwieczorek :P
kawa z kakao (1 lyzeczka) i mlekiem 0.5% (ok. 150ml)

prosze o ocene

Edytowane przez aur_0_ra
Czas edycji: 2009-01-30 o 18:38 Powód: pomylka.
aur_0_ra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 18:39   #407
chrzescijanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrzescijanka Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza Redukcja - z prośbą o ocenę

Śniadanie (6.00):
- 2 kromki razowca (bez masła) z białym chudym serem
- aktimel naturalny
- małe kiwi

II Śniadanie (11.00):
- grahamka 80g (bez masła) z plasterkiem chudej szynki i ogórkiem
- mała kawa z cukrem i mlekiem (nie wiem jakim bo była z automatu :/)

Obiad (14.00):
- Pół woreczka kaszy gryczanej
- mały kotlet mielony przyrządzany (w foli) w piekarniku
- 100 g mrożonej fasolki szparagowej z Hortexu
Kubek kawy rozpuszczalnej bez cukru (pare minut po obiedzie)

Ok 15.30: pasek (3 kostki) gorzkiej czekolady - wiem zgrzeszyłam

Podwieczorek (18.30):
- serek homo naturalny z łyżeczką maku i odrobiną cynamonu

19.00: Kubek kawy Inki (bez cukru) z przyprawami i odrobiną mleka 0%

Kolacja (21.30):
- 50 g chudego białego sera i trochę szczypiorku
Up

p.s. Ja też dołączam się do życzeń dla Gorzkiejkawy, Star i innych Martynek - wszystkiego dobrego Dziewczyny
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 19:03   #408
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrzescijanka Pokaż wiadomość
Up

p.s. Ja też dołączam się do życzeń dla Gorzkiejkawy, Star i innych Martynek - wszystkiego dobrego Dziewczyny
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez aur_0_ra Pokaż wiadomość
oj dawno mnie nie bylo tu..
----
powinno byc R

sniadanie:
musli zbozowe z owocami sante 7 łyżek + 300 ml mleka 0.5% unikaj musli na R, lepsze płatki owsiane, a mleko lepsze takie min. 1,5%, bo te chude ma mało witamin. I gdzie białko?

2 szklanki soku pomaranczowego tymbark 100% okay, choć lepszy byłby świeży owoc (błonnik), gdzie białko?

obiad:
barszcz instant (280-300ml) + 3 krokiety (z gotowana wolowina, bez panierki, tylko szybko podgrzewane na oleju ryzowym, troszke wieksze od takich garmazeryjnych - ktos ma pomysl ile to moze miec kcal w przyblizeniu??)

Instant? Ale.. lepsza byłaby domowa zupka! I jakieś ww złożone (kasza, ryż)? Kiepsko

podwieczorek :P
kawa z kakao (1 lyzeczka) i mlekiem 0.5% (ok. 150ml)
To żaden podwieczorek, gdzie białko?

prosze o ocene
Źle. Zero warzyw, zero błonnika praktycznie, będziesz miała problemy z wypróżnianiem. Nie ma pełnowartościowego białka, jest mało kalorii, za mało nawet na R. Poczytaj 10PŻ, jadłospisy w tym wątku dziewczyn na R. i zobaczysz, jakie błędy robisz - jest ich dużo, niestety..

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
wiesz w sumie to nie wiem czy jeszcze tyję...tzn dobiłam do 50kg i co dalej nie wiem bo po prostu przestałam się ważyc co prawda wymiary się nie zmieniły, ale jak jest z wagą?-nie wiem

Jak to R? Gwiazdeczko dlaczego
? co się dzieje?
a tak poza tym to napisałam po prostu prawdę

STAR I GORZKAKAWA oraz pozostałe Martynki-->wszystkiego najlepszego dziewczynki
Dziękuję, kochana No niestety R., bo ciasne się zrobiły spodnie - z 51 waga podskoczyła na 53,5, a teraz nie wiem, ile ważę, ale pewnie koło 53 Nie wiem, jak to się stalo, naprawdę. Trzeba to zrzucić..

Cytat:
niezmiernie mi miło
dokładnie, niestety tylko raz życzę w takim razie tobie wszystkiego najlepszego, moja droga, żeby ta twoja redukcja nie trwała zbyt długo

truskawek -dziękuję
Dziękuję, słońce
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2009-01-30, 19:33   #409
funky87
Zakorzenienie

UuuUuu

I:
5 łyżek musli tropikalnego, 2 łyżki granoli truskawkowej, łyżka otrąb pszennych, 200g jogurtu musline, mała kawa z odrobinką mleka

II: kanapka ( 2 kromki grahama posmarowane danio paprykowym, 3 plastry filetu z indyka), 2 jabłka

O: 50g kaszy jęczmiennej, 7 kotletów sojowych, parę oliwek i dużo buraczków

P: jogurt musline naturalny z miodem i orzeszkami, łyżka otrąb pszennych, mała kawa

K:
2 kromki razowca, 1/2 danio warzywnego, pomidor, cebulka i mały słoik oliwek zielonych ok 150g

i jest już 1600 kcal
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 20:50   #410
aur_0_ra
Raczkowanie

Cytat:
Źle. Zero warzyw, zero błonnika praktycznie, będziesz miała problemy z wypróżnianiem. Nie ma pełnowartościowego białka, jest mało kalorii, za mało nawet na R. Poczytaj 10PŻ, jadłospisy w tym wątku dziewczyn na R. i zobaczysz, jakie błędy robisz - jest ich dużo, niestety..
dziekuje bardzo za odpowiedz
nadmienie, ze wstalam przed 12, obiad byl max 2 h po sniadaniu wiec nie bylam specjalnie glodna
teraz jeszcze zjadlam miseczke salatki (papryka, jakies warzywa konserwowe, pekinska + niestety sos z torebki i majonez ) i 4 plastry poledwicy sopockiej

w mleku bialka nie ma?:/
ech a dlaczego nie mozna zjesc tego muesli? tzn no rozumiem ze ma np. kandyzowane owoce ale ma tez przeciez duzo roznych platkow (konkretnie to ostatnie na tej stronie: http://www.sante.pl/k13/produkty_sniadaniowe/musli ) - dopytuje sie tak bo nie widze wielkiej roznicy miedzy tym a np. owsem z orzechami owocami itd

Stary 2009-01-30, 21:33   #411
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aur_0_ra Pokaż wiadomość
dziekuje bardzo za odpowiedz
nadmienie, ze wstalam przed 12, obiad byl max 2 h po sniadaniu wiec nie bylam specjalnie glodna
teraz jeszcze zjadlam miseczke salatki (papryka, jakies warzywa konserwowe, pekinska + niestety sos z torebki i majonez ) i 4 plastry poledwicy sopockiej

w mleku bialka nie ma?:/
ech a dlaczego nie mozna zjesc tego muesli? tzn no rozumiem ze ma np. kandyzowane owoce ale ma tez przeciez duzo roznych platkow (konkretnie to ostatnie na tej stronie: http://www.sante.pl/k13/produkty_sniadaniowe/musli ) - dopytuje sie tak bo nie widze wielkiej roznicy miedzy tym a np. owsem z orzechami owocami itd
W mleku białka są szczątkowe ilości. Podam Ci najlepsze źródła białka: rybka, pierś/udko z kurczaka/indyka, jakaś chuda szynka (sopocka może byc jak najbardziej ), jajka, twaróg, serek wiejski. Postaraj się, by w każdym posiłku był któryś z wyżej wymienionych produktów ; ) Dobrze, że zjadłaś tą sałatkę, nawet z majonezem i szynka też super Zadbaj też o to, by w Twoim jadłospisie pojawiły się NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), tj. orzeszki w niewielkich ilościach, słonecznik, pestki dyni albo coś z tłustych rybek - makrela, tuńczyk. W żółtkach jaj też NNKT znajdziesz ; ) Musli jest słodzone, ma w sobie mnóstwo cukru i ulepszaczy, dlatego je odradzam, zdecydowanie lepiej jeśli zrobisz zwykłe płatki owsiane i dorzucisz do tego dodatki, uwierz mi, to jest równie smaczne jak gotowe musli ze sklepu, a znacznie zdrowsze Możesz zagotowac płatki owsiane, dodac do nich miód, starte jabłuszko, kiwi, banana, co tylko dusza zapragnie ; )

Studentka
Stary 2009-01-31, 01:10   #412
aur_0_ra
Raczkowanie

Cytat:
W mleku białka są szczątkowe ilości. Podam Ci najlepsze źródła białka: rybka, pierś/udko z kurczaka/indyka, jakaś chuda szynka (sopocka może byc jak najbardziej ), jajka, twaróg, serek wiejski. Postaraj się, by w każdym posiłku był któryś z wyżej wymienionych produktów ; ) Dobrze, że zjadłaś tą sałatkę, nawet z majonezem i szynka też super Zadbaj też o to, by w Twoim jadłospisie pojawiły się NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), tj. orzeszki w niewielkich ilościach, słonecznik, pestki dyni albo coś z tłustych rybek - makrela, tuńczyk. W żółtkach jaj też NNKT znajdziesz ; ) Musli jest słodzone, ma w sobie mnóstwo cukru i ulepszaczy, dlatego je odradzam, zdecydowanie lepiej jeśli zrobisz zwykłe płatki owsiane i dorzucisz do tego dodatki, uwierz mi, to jest równie smaczne jak gotowe musli ze sklepu, a znacznie zdrowsze Możesz zagotowac płatki owsiane, dodac do nich miód, starte jabłuszko, kiwi, banana, co tylko dusza zapragnie ; )
Dziekuje Ci bardzo za rady))) postaram sie wprowadzic w zycie

Stary 2009-01-31, 09:53   #413
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
bardzo ładnie a jak tycie, moja droga? i chyba zjem podobną kolację dziś
jak obiecałam, odpowiadam -> jest + 0,4 kg czyli w 2tygodnie kilogram na plusie i coraz bardziej się wkręęęęęcam dzisiaj, w ramach ostatnich dni ferii ide z rodzinka na pizze. a jak u Ciebie sprawy się mają?
Stary 2009-01-31, 10:18   #414
chevi
Przyczajenie

Z góry uprzedzam, że wiem, że istnieje oddzielny wątek na takie rzeczy, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ten jest odwiedzany o wiele częściej
http://www.nowakowski.com.pl/x.php/1...jony-pak..html Co sądzicie o tym chlebie? Próbuję pokonać swoje uprzedzenia do wszelkiego pieczywa (drożdże, polepszacze, etc.) i to chyba najzdrowsze, co udało mi się znaleźć w mojej miejscowości

Jadłospis:

I: owsianka (filiżanka kefiru + 5 łyżek płatków owsianych), grepfrut

II: jogurt owocowy (pomińcie przy krytykowaniu, wiem, że na R niezbyt), płatki owsiane

III: 3 surowe marchewki starte, wieśniak lekki

IV: dwie łyżki pestek słonecznika, ok. 20 migdałów

V: dwa jajka na twardo + pół zielonego ogórka (takiego dużego szklarniowego) + sporo sałaty (3h przed snem)

najbardziej zastanawia mnie ta kolacja, a właściwie pora, nie za późno było na coś takiego?
chevi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 10:47   #415
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrrredukacja:

śniadanie: jajko sadzone w chlebie razowym, big jabłko
II śniadanie: baton proteinowy waniliowy
Obiad: makaron razowy z tuńczykiem (ok. 30 g makaronu razowego; puszka tuńczyka wsw, papryka, pomidory z puszki, kukurydza, groszek, 2 łyżki jogurtu naturalnego, cebulka, czosnek)
Podwieczorek: serek wiejski lekki, garść orzechów nerkowca
Kolacja: pierś z kurczaka gotowana na parze; ogórków kiszonych sztuk 3
Stary 2009-01-31, 10:52   #416
_kasiaczek
Raczkowanie

moje wczorajsze menu, z Redukcji wczoraj niewiele zostało:

śniadanie
serek wiejski 3% ok 50g + jogurt naturalny ok 100g + 3 łyżeczki otrębów (uwielbiam to
mała kawa z śmietanką
II śniadanie
niestety znowu serek wiejski 3% 150 g + średniej wielkości jabłko
obiad
zupa pomidorowa z ryżem
podwieczorek:
garść nerkowców , kilka rodzynek + kawa z bitą śmietaną .....
impreza
pół piwa gingers, w porywach ze 2 paluszki i 2 chipsy

mam nadzieję że chociaż trochę kalorii spaliłam w tańcu
eh miałam nadzieję że już w styczniu coś uda mi się zrzucić ale waga niezmienna
dziewczyny z tego co wyczytałam spadek wagi jaki mnie satysfakcjonuje czyli -1kg na miesiąc to nie jest chyba dużo, więc może mi się uda
Stary 2009-01-31, 15:39   #417
Trooskaffka
Raczkowanie

Postaralam sie zmienic moja diete i ulozyc ja wedlug Waszych rad..
A o to moje dzisiejsze R.. mam nadzieje ze jest juz lepiej..

ok 10 sniadanie:
250 ml mleka 0,5% z 2 lyzkami otreb, 5 lyzkami musli sante 6 platkow i lyzka slonecznika + herbata dietafit

12.30 II sniadanie:
kromka chleba zytniego z serkiem turek figura ze szczypiorkiem i plasterek pomidora + herbata dietafit.. niestety zadnego owoca juz nei dalam rady zjesc..

ok 14 wypilam szkalnke wody z cytryna bo zapomnialam rano przed sniadaniem..

15.00 obiad:
30 g ryzu brazowego z pieczonym udkiem kurczaka i polowa warzyw mrozonych na parze + herbatka dietafit

ok 17.30 planuje zjesc podwieczorek:
serek homogenizowany naturalny z ok 5 nerkowcami

a tak ok 20 kolacja:
50 g twarogu wiejskiego lekkiego 0% z piatnicy i troche miodu + herbata dietafit

Edytowane przez Trooskaffka
Czas edycji: 2009-01-31 o 15:42
Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 15:45   #418
_kasiaczek
Raczkowanie

weekendy nie należą u mnie do najlepszych pod względem dietowania:
śniadanie: (późne - nie ma to jak się wyspać w sobotę)
owsianka (2 płaskie łyżki płatków owsianych, 100ml mleka 1,5%, łyżka serka wiejskiego)
kawa
obiad: miska bograczu.... :<
deser!!! kostka kołacza z serem :<
buuu to już barrrrrdzo restrykcyjnie do wieczora,o tak
i dzień nie będzie do straconych należał mam nadzieję...
Stary 2009-01-31, 16:05   #419
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

R:

Śn:
owsianka: 5 łyżek płatków, banan, łyżka rodzynek, garść crunchy + mleko 1,5%

II śn: kromka razowca posmarowana serem białym,rzodkiewka,szczypi orek, 2 mandarynki,gruszka

O: pierś z kurczaka smażona na oliwie,kapusta kiszona,surówka z marchwii i jabłka

P: miska sałatki z 2 jajek, groszku,kukurydzy,marchew ki

K: morszczuk pieczony w ziołach, trochę fasolki, parę ogórków kiszonych

K II : (wiem,ale byłam strasznie głodna przed spaniem bo późno poszłam a tamta kolacja była z 5h temu) serek wiejski z 4 orzechami włoskimi

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 16:06   #420
zuza_130
Raczkowanie

Ja w weekendy 'nadrabiam' zaległości z całego tygodnia, niestety. Tzn. w tyg. jem niedużo, bo nie mam czasu, a w weekendy sobie folguję :/

zuza_130 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości