|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
ujawniam: Martyna
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
to powodzenia
![]() Cytat:
![]() już kiedyś miałam ten przywilej i się trochę zapędziłam teraz utyć mi łatwo, schudnąć niestety znacznie trudnej również pozdrawiam |
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Teraz moja kolej
oczywiście z prośbą o ocenkę ![]() W: śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, kawałek jabłka, 30g śliwek suszonych, 150ml mleka 0,5%, łyżka otrąb. Reszta jabłka, zielona herbata II śniadanie: grahamka(70g)- połowa z dżemem malinowym niesłodzonym, druga z szynką z indyka, liśc sałaty lodowej, połowa pomidora, jogo naturalny z łyżką otrąb i cynamonu, kawa. (stepper 35min) obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, cycek kuraka (120g), sos z przecieru pomidorowego (100ml), ogórek kwaszony, połowa papryki.Zielona herbata. podwieczorek: migdały (45g), marchewka. Zielona herbata. kolacja (będzie): wieśniak lekki z wkrojonym ogórkiem i przyprawami, gotowane brokuły. Zielona herbata. (brzuszki) Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale takie pytanko mam co zrobic żeby miec wyższe ciśnienie? Bo moje wynosi 90/60, zresztą podczas mierzenia babka powiedziała, że nawet takiego nie mam, ale coś zapisac musi I chyba to jest przyczyną mojego wiecznego bólu głowy i złego samopoczucia. Niby kawa coś daje... Wiecie coś na ten temat?Up.
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
ja i moje powiedzmy U bo R mi nie wychodzi z moim apetytem ;d
1. (o 12 ) jogurt nat z platkami i otrebami i musli, mandarynka kawalek bananka i jablko, orzeszki2. hyhy uszka z barszczem takie dobre ze nawet nie zdazylam zliczyc ile zjadlam ale ze 12 chyba (one sa jak mniejsze pierozki i z gruuubym pysznym ciastem) 3. hyhy dwa uszka i filizanka barszczu, jablko duze, jogobella sliwkowa z otrebami sliwkowymi mieszanka studencka4. pol ziarnistej bulki i wasa zytnia z serkiem wiejskim i fura warzyw oprocz tego korniszon kawalek camemberta i jaabcooo ;d jestem happy bo dzisiaj bez slodkiego i napychania sie sie udalo jednak prosze fachowca o ocene
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też mam zazwyczaj strasznie niskie, mimo tego, że piję kawę . Nie napisałaś ile masz lat,bo niskie csienienie zazwyczaj pojawia się w wieku dorastania. A jeśli nie , to może wybierz się do lekarza i z nim porozmawiaj ?wiesz, moje najniższe było 80 /.40 a latałam przy tym jak naładowana ;pchrzescijanka- dzięęęki
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-01-30 o 07:26 |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izuniu PPPpppPPPppp ponieważ trudno mi zrezygnowac z niego i przejśc na U jak tak dalej pójdzie to niedługo nie na U będę musiała wskoczyc ale na R ale będzie śmiesznie wtedyprzepraszam za OT
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsza R
śniadanie: 2 kanapki z szynką drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym i papryką; chlebek razowy of course ![]() II śniadanie: wieśniak lekki, świeżo wyciśnięty sok marchwiowy Obiad: pierś z kurczaka gotowana na parze, 30 g ryżu brązowego, gotowane na parze brokuły z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, czosnek) Podwieczorek: wieśniak lekki, garść mieszanki studenckiej Kolacja: sałatka z tuńczyka (0,5 puszki tuńczyka wsw, jajko na twardo, fasolka szparagowa, ogórek, papryka marynowana).
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Kikuś, a jedząc tak jak teraz cały czas tyjesz? Moze Twój organizm juz sie przyzwyczaił i bedziesz mogla jest tak cały czas i trzymać wagę
Cytat:
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło mi było to przeczytać, kochanie Wiele sobie nawzajem zawdzięczamy na tym forum, to prawda A R. Ci nie grozi, ja za to jestem teraz na R. Gorzkakawa: Jesteśmy imienniczkami, wiesz? Martynko, pewnie też dziś masz imieniny, bo z tego, co wiem, imieniny Martyny są tylko raz wpisane w kalendarzu?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, wczoraj nie wpadł żaden owoc. Ale zazwyczaj jem przynajmniej jednego dziennie
30 g ryżu sypkiego, czyli 1/3 paczki ![]() Będę musiała następnym razem spróbować tej sałatki z kukurydzą ![]() Bardzo dziękuję za ocenkę
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
omg, ja to ledwo co się poruszam, a Ty mówisz, że latałaś jak naładowana, szacun XD U lekarza byłam, wynik pokazałam, lekarz się nadaje...nie powiem gdzie :P bo babka stwierdziła na kolejnej wizycie "Skoro wchodzę do jej gabinetu uśmiechnięta to jestem zdrowa i nic mi nie jest" <zonk> Ciśnienie takie mam cały czas, a nikt nie jest w stanie mi pomóc, więc głowa boli i boli i się w niej kręci jak na karuzeli Co do słodyczy- jakoś się boję sięgac po nie, bo mam wrażenie, że przytyję nawet jedząc tyle co teraz czuję się jak spasiona parówka XDTak btw, życzę Martynkom wszystkiego naj,naj,naj z okazji imienin
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dokładnie, niestety tylko raz życzę w takim razie tobie wszystkiego najlepszego, moja droga, żeby ta twoja redukcja nie trwała zbyt długo ![]() ![]() truskawek -dziękuję
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam
R Sniadanie: - 5 łyzek platkow owsianych blyskawicznych zalanych 1 szkl. wody i odrobina mleka - 1/2 banana - kawałek zwykłego wafla ( mam nadzieje ze nikt nie pomyslal o taki slodkim, bo mam na mysli taki do przekładania czyms wafel ;p) - kilka orzechow wloskich - kubek Inki z dodatkiem mleka II Sniadanie: brak Obiad: - wieksza filizanka rosolu z 2 lyzkami brazowego ryzu - 1 mala paroweczka - ryz (ogolnie zjadlam 1/2 torebeczki ryzu na obiad czyli 50g) - borkuly kalafior marchewka kukurydza groszek - gotowane na parze Podwieczorek: - 2 suszone sliwki - herbata bez cukru - wiecej niz 10 suszonych sliwek - troszq pestek sloneczkina Kolacja: - 1 kromka chelba pelnoziarnistego z serem bialym i odrobina mioda - herbata bez cukru Prosze o ocenke
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn dobiłam do 50kg i co dalej nie wiem bo po prostu przestałam się ważyc co prawda wymiary się nie zmieniły, ale jak jest z wagą?-nie wiem![]() Cytat:
Gwiazdeczko dlaczego? co się dzieje? ![]() a tak poza tym to napisałam po prostu prawdę STAR I GORZKAKAWA oraz pozostałe Martynki-->wszystkiego najlepszego dziewczynki ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
oj dawno mnie nie bylo tu..
---- powinno byc R sniadanie: musli zbozowe z owocami sante 7 łyżek + 300 ml mleka 0.5% 2 szklanki soku pomaranczowego tymbark 100% obiad: barszcz instant (280-300ml) + 3 krokiety (z gotowana wolowina, bez panierki, tylko szybko podgrzewane na oleju ryzowym, troszke wieksze od takich garmazeryjnych - ktos ma pomysl ile to moze miec kcal w przyblizeniu??) podwieczorek :P kawa z kakao (1 lyzeczka) i mlekiem 0.5% (ok. 150ml) prosze o ocene
"Everyone out there wants to be US." Edytowane przez aur_0_ra Czas edycji: 2009-01-30 o 18:38 Powód: pomylka. |
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. Ja też dołączam się do życzeń dla Gorzkiejkawy, Star i innych Martynek - wszystkiego dobrego Dziewczyny |
|
|
|
|
#408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No niestety R., bo ciasne się zrobiły spodnie - z 51 waga podskoczyła na 53,5, a teraz nie wiem, ile ważę, ale pewnie koło 53 Nie wiem, jak to się stalo, naprawdę. Trzeba to zrzucić..Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
UuuUuu
I: 5 łyżek musli tropikalnego, 2 łyżki granoli truskawkowej, łyżka otrąb pszennych, 200g jogurtu musline, mała kawa z odrobinką mleka II: kanapka ( 2 kromki grahama posmarowane danio paprykowym, 3 plastry filetu z indyka), 2 jabłka O: 50g kaszy jęczmiennej, 7 kotletów sojowych, parę oliwek i dużo buraczków P: jogurt musline naturalny z miodem i orzeszkami, łyżka otrąb pszennych, mała kawa K: 2 kromki razowca, 1/2 danio warzywnego, pomidor, cebulka i mały słoik oliwek zielonych ok 150gi jest już 1600 kcal
|
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nadmienie, ze wstalam przed 12, obiad byl max 2 h po sniadaniu wiec nie bylam specjalnie glodna teraz jeszcze zjadlam miseczke salatki (papryka, jakies warzywa konserwowe, pekinska + niestety sos z torebki i majonez ) i 4 plastry poledwicy sopockiejw mleku bialka nie ma?:/ ech a dlaczego nie mozna zjesc tego muesli? tzn no rozumiem ze ma np. kandyzowane owoce ale ma tez przeciez duzo roznych platkow (konkretnie to ostatnie na tej stronie: http://www.sante.pl/k13/produkty_sniadaniowe/musli ) - dopytuje sie tak bo nie widze wielkiej roznicy miedzy tym a np. owsem z orzechami owocami itd
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadbaj też o to, by w Twoim jadłospisie pojawiły się NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), tj. orzeszki w niewielkich ilościach, słonecznik, pestki dyni albo coś z tłustych rybek - makrela, tuńczyk. W żółtkach jaj też NNKT znajdziesz ; ) Musli jest słodzone, ma w sobie mnóstwo cukru i ulepszaczy, dlatego je odradzam, zdecydowanie lepiej jeśli zrobisz zwykłe płatki owsiane i dorzucisz do tego dodatki, uwierz mi, to jest równie smaczne jak gotowe musli ze sklepu, a znacznie zdrowsze Możesz zagotowac płatki owsiane, dodac do nich miód, starte jabłuszko, kiwi, banana, co tylko dusza zapragnie ; )
|
|
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i coraz bardziej się wkręęęęęcam dzisiaj, w ramach ostatnich dni ferii
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Z góry uprzedzam, że wiem, że istnieje oddzielny wątek na takie rzeczy, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ten jest odwiedzany o wiele częściej
![]() http://www.nowakowski.com.pl/x.php/1...jony-pak..html Co sądzicie o tym chlebie? Próbuję pokonać swoje uprzedzenia do wszelkiego pieczywa (drożdże, polepszacze, etc.) i to chyba najzdrowsze, co udało mi się znaleźć w mojej miejscowości ![]() Jadłospis: I: owsianka (filiżanka kefiru + 5 łyżek płatków owsianych), grepfrut II: jogurt owocowy (pomińcie przy krytykowaniu, wiem, że na R niezbyt), płatki owsiane III: 3 surowe marchewki starte, wieśniak lekki IV: dwie łyżki pestek słonecznika, ok. 20 migdałów V: dwa jajka na twardo + pół zielonego ogórka (takiego dużego szklarniowego) + sporo sałaty (3h przed snem) najbardziej zastanawia mnie ta kolacja, a właściwie pora, nie za późno było na coś takiego? |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Rrrrrredukacja:
śniadanie: jajko sadzone w chlebie razowym, big jabłko II śniadanie: baton proteinowy waniliowy Obiad: makaron razowy z tuńczykiem (ok. 30 g makaronu razowego; puszka tuńczyka wsw, papryka, pomidory z puszki, kukurydza, groszek, 2 łyżki jogurtu naturalnego, cebulka, czosnek) Podwieczorek: serek wiejski lekki, garść orzechów nerkowca Kolacja: pierś z kurczaka gotowana na parze; ogórków kiszonych sztuk 3
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
moje wczorajsze menu, z Redukcji wczoraj niewiele zostało:
śniadanie serek wiejski 3% ok 50g + jogurt naturalny ok 100g + 3 łyżeczki otrębów (uwielbiam to ![]() mała kawa z śmietanką II śniadanie niestety znowu serek wiejski 3% 150 g + średniej wielkości jabłko obiad zupa pomidorowa z ryżem podwieczorek: garść nerkowców , kilka rodzynek + kawa z bitą śmietaną ..... impreza pół piwa gingers, w porywach ze 2 paluszki i 2 chipsy mam nadzieję że chociaż trochę kalorii spaliłam w tańcu eh miałam nadzieję że już w styczniu coś uda mi się zrzucić ale waga niezmienna dziewczyny z tego co wyczytałam spadek wagi jaki mnie satysfakcjonuje czyli -1kg na miesiąc to nie jest chyba dużo, więc może mi się uda |
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Postaralam sie zmienic moja diete i ulozyc ja wedlug Waszych rad..
A o to moje dzisiejsze R.. mam nadzieje ze jest juz lepiej.. ![]() ok 10 sniadanie: 250 ml mleka 0,5% z 2 lyzkami otreb, 5 lyzkami musli sante 6 platkow i lyzka slonecznika + herbata dietafit 12.30 II sniadanie: kromka chleba zytniego z serkiem turek figura ze szczypiorkiem i plasterek pomidora + herbata dietafit.. niestety zadnego owoca juz nei dalam rady zjesc.. ok 14 wypilam szkalnke wody z cytryna bo zapomnialam rano przed sniadaniem.. ![]() 15.00 obiad: 30 g ryzu brazowego z pieczonym udkiem kurczaka i polowa warzyw mrozonych na parze + herbatka dietafit ok 17.30 planuje zjesc podwieczorek: serek homogenizowany naturalny z ok 5 nerkowcami a tak ok 20 kolacja: 50 g twarogu wiejskiego lekkiego 0% z piatnicy i troche miodu + herbata dietafit
Edytowane przez Trooskaffka Czas edycji: 2009-01-31 o 15:42 |
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
weekendy nie należą u mnie do najlepszych pod względem dietowania:
śniadanie: (późne - nie ma to jak się wyspać w sobotę) owsianka (2 płaskie łyżki płatków owsianych, 100ml mleka 1,5%, łyżka serka wiejskiego) kawa obiad: miska bograczu.... :< deser!!! kostka kołacza z serem :< buuu to już barrrrrdzo restrykcyjnie do wieczora,o tak i dzień nie będzie do straconych należał mam nadzieję... |
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: owsianka: 5 łyżek płatków, banan, łyżka rodzynek, garść crunchy + mleko 1,5% II śn: kromka razowca posmarowana serem białym,rzodkiewka,szczypi orek, 2 mandarynki,gruszka O: pierś z kurczaka smażona na oliwie,kapusta kiszona,surówka z marchwii i jabłka P: miska sałatki z 2 jajek, groszku,kukurydzy,marchew ki K: morszczuk pieczony w ziołach, trochę fasolki, parę ogórków kiszonych K II : (wiem,ale byłam strasznie głodna przed spaniem bo późno poszłam a tamta kolacja była z 5h temu) serek wiejski z 4 orzechami włoskimi
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Ja w weekendy 'nadrabiam' zaległości z całego tygodnia, niestety. Tzn. w tyg. jem niedużo, bo nie mam czasu, a w weekendy sobie folguję :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

oczywiście z prośbą o ocenkę 
I chyba to jest przyczyną mojego wiecznego bólu głowy i złego samopoczucia. Niby kawa coś daje... Wiecie coś na ten temat?

omg, ja to ledwo co się poruszam, a Ty mówisz, że latałaś jak naładowana, szacun XD U lekarza byłam, wynik pokazałam, lekarz się nadaje...nie powiem gdzie :P bo babka stwierdziła na kolejnej wizycie "Skoro wchodzę do jej gabinetu uśmiechnięta to jestem zdrowa i nic mi nie jest" <zonk>
Ciśnienie takie mam cały czas, a nikt nie jest w stanie mi pomóc, więc głowa boli i boli i się w niej kręci jak na karuzeli
Co do słodyczy- jakoś się boję sięgac po nie, bo mam wrażenie, że przytyję 
mały słoik oliwek zielonych ok 150g