![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
angkorcz ja już się przyzwyczaiłam do przekręcania ale Twoje takie super łatwe też nei jest...
Mam pytanko (bo ja jeszcze mało wiem i się wszystkiego boję) Jesteśmy krótko po remoncie i czas wreszcie posprzątać (mimo że nie pracuję zabiegana jestem ostatnio i nie mam czasu) i tu pojawia się moje pytanie - co mi wolno a czego nie?? A muszę: umyć okna, poprać firanki i zasłonki, wypucować łazienkę wyprać chodniki wyszorować podłogi wyczyścić boazerię wolno mi?
#392 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lindsley moje gartulacje
![]() ![]() ![]() Kochana oszczędzaj się i takie rzeczy zostaw dla męża...
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj kochana ja bym takie rzeczy zostawila dla meza albo odlozyla po 3 miesiacach tak sie mowi ze pierwsze trzy sa najwazniejsze OKNA I PRANIE FIRANEK NAPWNO ODSTAWna pozniej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
No to ciekawie się zapowiada... Mężuś na pewno zadowolony będzie
![]()
#395 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Kropka i pozostałe po wizytach, rano proszę o wieści ![]() Itakasia ![]()
![]() |
#396 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poszukaj tańszego gina, na pewno tacy są. Mój bierze 100zł, a jak wizyty są często to 70-80zł, a USG ma w cenie. Więc się da. Spróbuj poszukać. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Nasze matki nie chodziły na USG w 6-8 tyg. Gdy ja się rodziłam, to gin mojej matki nie przyjmował kobiet w ciąży przed 10-12tyg bo mniejszej ciąży zwyczajnie nie stwierdzał w czasie badania. Szukaj innego prywatnie, a jak się nie da pójdziesz wtedy co masz ten termin. Ewentualnie idź wcześniej i spytaj lekarza czy Cię przyjmie. U mnie się to praktykuje. Cytat:
![]() ![]() Nie chciałam pisać o swojej wizycie, ale napiszę... Mam to samo co Ty. Pęcherzyk 9,2mm, w środku pusto. Wg USG 4 tydzień i 6 dni. Czyli 3 dni opóźnienia. Zarodek powinien mieć 1,25mm. Lekarz mówi, że jeszcze może nie być widać i należy spokojnie czekać. Następne USG za tydzień w pt. ![]() ![]() Jaki masz pęcherzyk? Który tydzień Ci wyszedł na USG?? ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Super, że masz obok kogoś w tym samy stanie, zawsze to raźniej, zwłaszcza w innym kraju. Cytat:
![]() Przy ciągnięciu brzucha nie zaleca się jednak rozciągania ciała, więc wieszanie firan na pewno sobie daruj. Prać to chyba będzie pralka? ![]() ![]() Okna u mnie myje mąż, ale po 1 mam je bardzo wysoko, więc muszę się nieźle nagimnastykować, a po 2 jemu lepiej to wychodzi (tej wersji zamierzam bronić jak niepodległości). ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-17 o 06:57 |
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze lekarz ma racje i za tydzien bedzie juz dobrze i zobaczynie swoje dzidzie. Moze opoznienie jest spowodowane pozniejsza implantacja... Rozumiem, ze ten tydzien to okropny czas bo wiem jak dlugo czekalyscie... Ale bedzie dobrze!
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg USG - 5 tydzień (4 tygodnie i 7 dzień dzisiaj) Więc moja młodsza troszeczkę. I mój pęcherzyk mniejszy. Och Yolu... ![]() Tak się pocieszam... bo wczoraj na innym forum znalazłam pytanie o pusty pęcherzyk i dwie dziewczyny pisały, że miały pusty w VI tyg. a tydzień później już był widoczny zarodek i wszystko dobrze. Chyba nie ma wyjścia... trzeba mieć nadzieję. ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Jak mnie negatywne myśli nawiedzają, to sobie na przekór wszystkiemu myślę, że skoro się udało obu komórkom spotkać, to przynajmniej wiem, że możemy mieć dzieci. Ale czy to jest pozytywne myślenie, które gin nakazał, to nie jestem pewna... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-17 o 07:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki kochane, zycze wam wspanialych miesiecy z dzidzia pod sercem i szczesliwego rozwiazania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Jak wczoraj przyszłam od gina, mój mąż wychodził na nockę. Zobaczyła moją minę i spytał co na USG. Powiedziałam, że w zasadzie nic. Na co on: "to co, nie jesteśmy w ciąży?"
Myślałam, że mi serce pęknie... ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Co się stało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
halo...co jest? itakasiu co się stało? ![]() ![]()
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kropka, ja wczoraj bylam na pierwszym USG. Wczesniej lekarz nie chcial robic bo moja beta byla za niska jak na dzien, w ktorym ja zrobilam. W moim przypadku powinna byc wyzsza bo wszystko bylo obliczone co do godziny prawie. Wczoraj tez powiedzial, ze zrobimy usg ale nie jest pewny czy juz cos bedzie...a przeciez to moj 7 tydzien. Wiec mysl pozytywnie, nie poddawaj sie. ![]() (a chlopy nasze czasami chlapna cos nie myslac ale maja dobre intencje)
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chłopa to serce mi pękło, bo widziałam, że jemu jest przykro... i tak to powiedział jakby w jego brzuchu było pusto. Nie myślałam,że będzie mu tak przykro, myślałam, że podejdzie do tego jak zawsze "nie teraz to następnym razem", a przynajmniej tak to okaże przede mną. Boszsz jak mi dziś duszno, jakbym weksle miała. ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Kasiu, musisz iść do gina, może mimo krwawienia fasolka została. Trzeba sprawdzić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale sio te złe myśli...wszystko na pewno będzie dobrze...po prostu za wcześnie miałyśmy to usg, a na kolejnych już będzie tak jak ma być!! ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Itakasia bardzo mocno Cię
![]() Kropko, proszę się nie zamartwiać... Jesteś pod opieka lekarza, leki też masz.... ![]() Kochane uśmiechnijcie się choć na jeden momencik, jeden króciutki ![]()
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, HSG mało przyjemne, to faktycznie w dobrym momencie się udało. ![]() Żeby tak dobrze trzymało się kciuki za siebie jak za innych... ![]() Ale rzekomo złe myśli przyciągają złe rzeczy, więc... ma być dobrze bo musi i koniec. ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Kropa wyszpiegowałam Cie tutaj
![]() trzymam kciuki ,żeby na następnym USG juz coś migało ![]() i za Yolandę też ![]() Kasiu tulę mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje, super wiadomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ech...smutno mi trochę... Muszę się zaraz zbierać i jechać do banku, załatwiamy kredyt na mieszkanie. Chyba w poniedziałek podpiszemy umowę przedwstępną. Później muszę wstąpić do pracy, bo mam źle wystawione zwolnienie, brakuje nazwy płatnika ![]() Nie chce mi się. Czy Was też tak wszystko męczy? Wczoraj spotkałam się z koleżanką na 2h, jechałam w sumie z 30 minut autobusem i wróciłam okropnie zmęczona do domu ![]() DOPISANE dafreen gratulacje ![]() JaGaaaa mam to samo, brak sił a mieszkanie woła o pomstę do nieba. Cóż... minie ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-09-17 o 09:47 Powód: Nie wszystko się zacytowało... |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
itakasia
![]() Kropuś, Yolanda, wszystko będzie dobrze, maluszki w różnym tempie się rozwijają, jedne sa większe tak jak mój wg usg jest tydzień starszy drugi mniejsze ![]()
#411 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dla smaku kawę Nestle Caro, jak mi ochota przyjdzie. ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
Wczoraj wieczór mąż poszedł na noc, a ja do wyrka. O 20ej... Pół godz. później napisałam mu dobranoc... i zasnęłam. Spałam do 6 rano. Oczywiście z przerwą na siku. ![]() ![]() A dziś znowu ból w dole brzucha jak na @. Wrrr... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Obyś miała rację. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zmęczona to ja jestem ciągle, siłę mam może z 15 minut po wstaniu a potem już tylko tendencja spadkowa... popołudniu jak wracam z pracy to nie mam siły na nic... a bajzel w domu taki, że zabić się można... ale trudno zobaczysz, że za tydzień fasola będzie machać do mamy ![]()
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki ide zaraz do lekarza rodzinego zglosic ze jestem w ciazy napewno badania mi zrobi itp z racji tego ze jestem w uk cala ciaze prowadzi lekarz rodzinny i polozna ginka sie nie widuje chyba ze w sporadycznych wypadkach takze mam tez ginka prywatnego w londynie u ktorego juz bylam w ost sob i bede odwiedzac tak raz w miesiacu odezwe sie wieczorkiem bo po lekarzu praca ![]()
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczynam się zastanawiać czy mnie ten zad i krzyż nie boli od pozycji na tym durnym krześle... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Internista to pewnie formalność, bo co on tam może zobaczyć. ![]() Dobrze, że masz gina prywatnego. Inaczej to ja tego w ogóle nie widzę... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
ja myślę, że to może by kwestia tego pogiętego krzesła... jak nie możesz sobie go odpowiednio ustawić to ciągle masz jakieś mięśnie napięte i stąd rożne dziwne bóle. mnie boli dół pleców i też już nie wiem jakie pozycje przybierać... starość nie radość normalnie
![]()
#416 |
Rozeznanie
|
Biricchina dzięki za gratulacje
![]() widzę, że prawie u każdej z nas dom zapuszczony ![]() ![]()
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też dół właśnie, sam krzyż... jakiś ucisk najpewniej, na zadek promieniuje i do nóg. Ale starość też prawda. ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Edzia, ja też mam ochotę czasami na coś, czego kiedyś nawet bym nie tknęła. (Flaczki na przykład) aaaaa, nie wykrakałaś bliżniaczków, jest jedna fasolka ![]() hhihihi wiem co to blizniaki bo mam braci blizniaków teraz juz sa prawie dorosli ale było z nimi duuuzo roboty oj było ![]() ![]() ![]() ciesze sie ze 1 i ze zdrowa
#419 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kropko jaka starość uuuuuuuuuuuuuuuu bo będzie delikatny klapsior w pupcie
![]() Angkorcz ![]() Joanno u mnie dom się odzapuszcza ![]() ![]() ![]() Biricchina powodzenia z kredytem ![]() ![]() Dziewczyny, dużo pijecie wody?? Mi ona wcale, ale to wcale nie wchodzi....
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.