Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 20:31   #391
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

angkorcz ja już się przyzwyczaiłam do przekręcania ale Twoje takie super łatwe też nei jest...
Mam pytanko (bo ja jeszcze mało wiem i się wszystkiego boję) Jesteśmy krótko po remoncie i czas wreszcie posprzątać (mimo że nie pracuję zabiegana jestem ostatnio i nie mam czasu) i tu pojawia się moje pytanie - co mi wolno a czego nie?? A muszę:
umyć okna, poprać firanki i zasłonki,
wypucować łazienkę
wyprać chodniki
wyszorować podłogi
wyczyścić boazerię
wolno mi?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:44   #392
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley moje gartulacje

Kochana oszczędzaj się i takie rzeczy zostaw dla męża...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:15   #393
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
angkorcz ja już się przyzwyczaiłam do przekręcania ale Twoje takie super łatwe też nei jest...
Mam pytanko (bo ja jeszcze mało wiem i się wszystkiego boję) Jesteśmy krótko po remoncie i czas wreszcie posprzątać (mimo że nie pracuję zabiegana jestem ostatnio i nie mam czasu) i tu pojawia się moje pytanie - co mi wolno a czego nie?? A muszę:
wypucować łazienkę
wyprać chodniki
wyszorować podłogi
wyczyścić boazerię
wolno mi?

oj kochana ja bym takie rzeczy zostawila dla meza albo odlozyla po 3 miesiacach tak sie mowi ze pierwsze trzy sa najwazniejsze OKNA I PRANIE FIRANEK NAPWNO ODSTAWna pozniej wiem ze ciaza to nie choroba ale te rzeczy ktore wymienilas do latwych nie naleza

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:27   #394
lindsley
Zakorzenienie

No to ciekawie się zapowiada... Mężuś na pewno zadowolony będzie Najwyżej do przyszłego lata sajgon w domu będziemy mieli... Zdrowie maleństwa najważniejsze ale i tak pewnie co nieco porobię tylko w wersji light...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:59   #395
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
No to ciekawie się zapowiada... Mężuś na pewno zadowolony będzie Najwyżej do przyszłego lata sajgon w domu będziemy mieli... Zdrowie maleństwa najważniejsze ale i tak pewnie co nieco porobię tylko w wersji light...
Lindsley light'owo to możesz popatrzeć jak mężuś się stara ogarnąć chate

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Kropka i pozostałe po wizytach, rano proszę o wieści
Itakasia

Stary 2009-09-17, 06:55   #396
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
Kropuś Kochanie, nie denerwuj się, wszystko będzie ok... ja tez się czuje jak przed @, brzuch napęczniały, cycki bolą o plecach to już nie wspomnę, bo chyba nie ma pozycji w której byłoby mi wygodnie i dobrze. ja tu mocno zaciskam kciuki razem z okruchem
Rany, jak to możliwe przy pęcherzyku parę mm albo cm. Masakra jakaś...

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Kropka, na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać po wizycie.

A ja liczę i i liczę i nic mi się nie zgadza. Wg ostatniej @ jestem 5t6d czyli teoretycznie jutro zaczynamy 7 tydzień. Ale wg usg dzisiaj jest 5t1d. Więc który to faktycznie??
Wg USG zwykle jest mniej. Ale to normalne, wystarczy że komórka idzie dłużej, albo owu wystąpiła dwa dni później, albo zagnieżdżanie dłużej trwało. Albo i wszystko na raz i już mamy tydzień różnicy.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
dziewczynki tak jak pisalam zle dzisiaj sie czuje nic nierobie wzielam dzien wolny ogolnie wymioty i kreckiw glowie ale powiem wam cos bardzo smiecznego obliczam sobie na kakulatorach ktory tydz itp i za kazdym razem wychodzi ze juz powinnam urodzic hehe:haha ha:cosik sie kalkulatory zawiesily ale sie usmialam
Pewnie rok zostawiasz 2008y.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
przykro mi ze nie odpisuje ale nie mam nastroju
nadal wlasciwie nic nie wiem, wynik nieco wyzszy ala za malo urosl. ale dopoki nie spada to ok, lekarz powiedzial ze moze z powodu lekkiego krawawienia sie nieco zatrzymal przyrost i ze troche za krotki odstep miedzy badaniami. jakby ciaza byla martwa od tygodnia to powinno juz spadac. a przyroslo choc tylko o marne 40 jednostek. wiec nadal zawieszona. musze czekac. powtarzam wynik w piatek i w poniedzialek i potem usg kolejne. w kazdym razie dostalam dzis do pracy zaswiadczenie ze obecnie jestem w ciazy i tego sie bede trzymac
dziekuje kochane. bede sie odzywac

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke.
bo leze sobie całymi dniami.
progesteron rośnie ale bardzo powoli

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
właśnie się załamałam...próbowałam zarejestrować się do gina na nfz i pierwszy wolny termin to 26 październik!!!!!!!! wg Bety jestem w 6-7 tyg, wg usg to będzie 8 i 4 dni...to cholera o wiele za późno a prywatnie mnie nie stać-wizyta 100, usg 120 i inne badania..ze 300-350 zł muszę mieć a skąd to wezmę jak nie pracuję?:c ry:
i co teraz? dziecka mam nie miec bo nie mam kasy?? idę zapalić, nie powinnam ale zaraz mnie coś strzeli....
Rany babo, NIE PAL! Komu zrobisz na złość, służbie zdrowia? No błagam... Bo w dupę będziemy bić!

Poszukaj tańszego gina, na pewno tacy są. Mój bierze 100zł, a jak wizyty są często to 70-80zł, a USG ma w cenie. Więc się da. Spróbuj poszukać.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
o to chodzi że za późno też nie wolno bo trzeba zbadać to i owo w danym czasie, żeby móc zadziałać zanim będzie za późno... coś mi tam babeczka z rejestracji mówiła ale już nie pamiętam....do 12 tyg trzeba pewne badania wykonać
Spokojnie. To nie jest tak, że nie wolno albo że za późno. Jak wszystko jest dobrze, to nie ma nic za późno.

Nasze matki nie chodziły na USG w 6-8 tyg. Gdy ja się rodziłam, to gin mojej matki nie przyjmował kobiet w ciąży przed 10-12tyg bo mniejszej ciąży zwyczajnie nie stwierdzał w czasie badania.

Szukaj innego prywatnie, a jak się nie da pójdziesz wtedy co masz ten termin.

Ewentualnie idź wcześniej i spytaj lekarza czy Cię przyjmie. U mnie się to praktykuje.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
...no i po wizycie... niestety nic oprócz pęcherzyka ciążowego nie było widać i dalej nic nie wiadomo... za tydzień idę jeszcze raz na usg, ale tym razem do drugiego gina... może wtedy coś będzie więcej widać... według gina niby ciąża jest krótsza niż by to wynikało z obliczeń od ostatniej @
No i kolejny tydzień czekania

Nie chciałam pisać o swojej wizycie, ale napiszę...

Mam to samo co Ty. Pęcherzyk 9,2mm, w środku pusto. Wg USG 4 tydzień i 6 dni. Czyli 3 dni opóźnienia. Zarodek powinien mieć 1,25mm.
Lekarz mówi, że jeszcze może nie być widać i należy spokojnie czekać. Następne USG za tydzień w pt. Kazał się nie denerwować i myśleć pozytywnie, kazał jeść wit. B12 i kwasior. Przepisał Duphaston ze względu na te moje bóle krzyża i nóg (i niewidoczne ciałko żółte przy okazji), tak profilaktycznie i wpieprzam to świństwo 2 razy dziennie.

Jaki masz pęcherzyk? Który tydzień Ci wyszedł na USG??

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzisiaj o 10. mialam wizyte u lekarza.
Najpierw zapytal czy czuje sie ciazowo, odpowiedzialam, ze nie..
Powiedzial, ze zobaczymy co tam jest...
Podczas badania patrzyl na mnie a ja na ekran i sobie rozmawiamy:

Ja: nerwowe hehehe..
Lekarz: cisza
Ja: co to?
Lekarz: dziecko
Ja: hehehe

Wszystko jest dobrze. Male ma 1, 09 cm dlugosci (rany, tak pisze na zdjeciu). Jestem w 7 tygodniu + 2 dni. Termin porodu na 2.5.10. Serce pika i fajnie wyglada takie cos w czarnej otoczce...he, dziecko

Mieszkam w Finlandii i lekarz nie prowadzi tutaj ciazy. Musze sie teraz zorientowac o co chodzi i gdzie isc ...
Mam tutaj 2 kolezanki i z jedna z nich sobie dzisiaj rozmawialysmy o doopie maryni i okazalo sie, ze ona tez w ciazy, 2 tygodnie starszej. Ale jazda...

Milej nocki!
Fajna komunikacja z lekarzem.

Super, że masz obok kogoś w tym samy stanie, zawsze to raźniej, zwłaszcza w innym kraju.

Cytat:
wypucować łazienkę
wyprać chodniki
wyszorować podłogi
wyczyścić boazerię
wolno mi?
Jeśli ciąża jest w porządku wolno wszystko. Z wyjątkiem sportów ekstremalnych i takich stricte wyczynowych.

Przy ciągnięciu brzucha nie zaleca się jednak rozciągania ciała, więc wieszanie firan na pewno sobie daruj.

Prać to chyba będzie pralka? Posprzątać kibelek jak najbardziej możesz. Myć podłogi na kolankach też. Tylko ostre szorowanie i naciągnie gdzieś pod sufit zostaw mężowi.

Okna u mnie myje mąż, ale po 1 mam je bardzo wysoko, więc muszę się nieźle nagimnastykować, a po 2 jemu lepiej to wychodzi (tej wersji zamierzam bronić jak niepodległości).

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-17 o 06:57
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 07:12   #397
yolanda9
Zadomowienie

kropka75 - według ostatniej @ to dzisiaj 6 tydz. i 2 dzień, według gina ciąża młodsza jest o tydzień, a pęcherzyk miał 11 mm w najszerszym miejscu...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 07:37   #398
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Mam to samo co Ty. Pęcherzyk 9,2mm, w środku pusto. Wg USG 4 tydzień i 6 dni. Czyli 3 dni opóźnienia. Zarodek powinien mieć 1,25mm.
Lekarz mówi, że jeszcze może nie być widać i należy spokojnie czekać. Następne USG za tydzień w pt. Kazał się nie denerwować i myśleć pozytywnie, kazał jeść wit. B12 i kwasior. Przepisał Duphaston ze względu na te moje bóle krzyża i nóg (i niewidoczne ciałko żółte przy okazji), tak profilaktycznie i wpieprzam to świństwo 2 razy dziennie.

Jaki masz pęcherzyk? Który tydzień Ci wyszedł na USG??
Kropka i Yolanda..trzymam za Was mocno kciuki.
Wydaje mi sie, ze lekarz ma racje i za tydzien bedzie juz dobrze i zobaczynie swoje dzidzie.
Moze opoznienie jest spowodowane pozniejsza implantacja...
Rozumiem, ze ten tydzien to okropny czas bo wiem jak dlugo czekalyscie...
Ale bedzie dobrze!

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 07:43   #399
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka75 - według ostatniej @ to dzisiaj 6 tydz. i 2 dzień, według gina ciąża młodsza jest o tydzień, a pęcherzyk miał 11 mm w najszerszym miejscu...
U mnie wg last @ dziś mam - 5 tydzień 3 dzień.
Wg USG - 5 tydzień (4 tygodnie i 7 dzień dzisiaj)

Więc moja młodsza troszeczkę. I mój pęcherzyk mniejszy.

Och Yolu...
Tak się pocieszam... bo wczoraj na innym forum znalazłam pytanie o pusty pęcherzyk i dwie dziewczyny pisały, że miały pusty w VI tyg. a tydzień później już był widoczny zarodek i wszystko dobrze.
Chyba nie ma wyjścia... trzeba mieć nadzieję.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Kropka i Yolanda..trzymam za Was mocno kciuki.
Wydaje mi sie, ze lekarz ma racje i za tydzien bedzie juz dobrze i zobaczynie swoje dzidzie.
Moze opoznienie jest spowodowane pozniejsza implantacja...
Rozumiem, ze ten tydzien to okropny czas bo wiem jak dlugo czekalyscie...
Ale bedzie dobrze!
Ech... oby.

Jak mnie negatywne myśli nawiedzają, to sobie na przekór wszystkiemu myślę, że skoro się udało obu komórkom spotkać, to przynajmniej wiem, że możemy mieć dzieci. Ale czy to jest pozytywne myślenie, które gin nakazał, to nie jestem pewna...

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-17 o 07:41
Stary 2009-09-17, 07:43   #400
itakasia
Zakorzenienie

dziewczynki kochane, zycze wam wspanialych miesiecy z dzidzia pod sercem i szczesliwego rozwiazania ja sie niestety z wami musze pozegnac
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 07:46   #401
kropka75
Zakorzenienie

Jak wczoraj przyszłam od gina, mój mąż wychodził na nockę. Zobaczyła moją minę i spytał co na USG. Powiedziałam, że w zasadzie nic. Na co on: "to co, nie jesteśmy w ciąży?"

Myślałam, że mi serce pęknie...

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
dziewczynki kochane, zycze wam wspanialych miesiecy z dzidzia pod sercem i szczesliwego rozwiazania ja sie niestety z wami musze pozegnac
?????????????????????????

Co się stało?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 07:54   #402
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:

halo...co jest? itakasiu co się stało?:confused :

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 07:55   #403
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, co sie stalo?

Kropka, ja wczoraj bylam na pierwszym USG. Wczesniej lekarz nie chcial robic bo moja beta byla za niska jak na dzien, w ktorym ja zrobilam. W moim przypadku powinna byc wyzsza bo wszystko bylo obliczone co do godziny prawie.
Wczoraj tez powiedzial, ze zrobimy usg ale nie jest pewny czy juz cos bedzie...a przeciez to moj 7 tydzien.
Wiec mysl pozytywnie, nie poddawaj sie.
(a chlopy nasze czasami chlapna cos nie myslac ale maja dobre intencje)

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 08:01   #404
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, co sie stalo?

Kropka, ja wczoraj bylam na pierwszym USG. Wczesniej lekarz nie chcial robic bo moja beta byla za niska jak na dzien, w ktorym ja zrobilam. W moim przypadku powinna byc wyzsza bo wszystko bylo obliczone co do godziny prawie.
Wczoraj tez powiedzial, ze zrobimy usg ale nie jest pewny czy juz cos bedzie...a przeciez to moj 7 tydzien.
Wiec mysl pozytywnie, nie poddawaj sie.
(a chlopy nasze czasami chlapna cos nie myslac ale maja dobre intencje)

Dzięki za pocieszenie. We łbie mi się kołacze już...

Co do chłopa to serce mi pękło, bo widziałam, że jemu jest przykro... i tak to powiedział jakby w jego brzuchu było pusto. Nie myślałam,że będzie mu tak przykro, myślałam, że podejdzie do tego jak zawsze "nie teraz to następnym razem", a przynajmniej tak to okaże przede mną.

Boszsz jak mi dziś duszno, jakbym weksle miała.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Znalazłam...

Kasiu, musisz iść do gina, może mimo krwawienia fasolka została. Trzeba sprawdzić.

Stary 2009-09-17, 08:09   #405
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Och Yolu...
Tak się pocieszam... bo wczoraj na innym forum znalazłam pytanie o pusty pęcherzyk i dwie dziewczyny pisały, że miały pusty w VI tyg. a tydzień później już był widoczny zarodek i wszystko dobrze.
Chyba nie ma wyjścia... trzeba mieć nadzieję.
Ja tez właśnie przeszukuje fora w poszukiwaniu podobnych przypadków...i muszę przyznać, że są takowe To nastraja mnie pozytywnie... jakoś damy radę z tym czekaniem.... musimy
Cytat:
Jak mnie negatywne myśli nawiedzają, to sobie na przekór wszystkiemu myślę, że skoro się udało obu komórkom spotkać, to przynajmniej wiem, że możemy mieć dzieci. Ale czy to jest pozytywne myślenie, które gin nakazał, to nie jestem pewna...
dokładnie! a ja już na HSG miałam iść 14 września i teraz już wiem na pewno, ze to badanie mi nie jest potrzebne chociaż tyle

Ale sio te złe myśli...wszystko na pewno będzie dobrze...po prostu za wcześnie miałyśmy to usg, a na kolejnych już będzie tak jak ma być!!

Cytat:
tak mi przykro

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 08:14   #406
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Itakasia bardzo mocno Cię
Kropko, proszę się nie zamartwiać... Jesteś pod opieka lekarza, leki też masz....

Kochane uśmiechnijcie się choć na jeden momencik, jeden króciutki

Stary 2009-09-17, 08:20   #407
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez właśnie przeszukuje fora w poszukiwaniu podobnych przypadków...i muszę przyznać, że są takowe To nastraja mnie pozytywnie... jakoś damy radę z tym czekaniem.... musimy

dokładnie! a ja już na HSG miałam iść 14 września i teraz już wiem na pewno, ze to badanie mi nie jest potrzebne chociaż tyle

Ale sio te złe myśli...wszystko na pewno będzie dobrze...po prostu za wcześnie miałyśmy to usg, a na kolejnych już będzie tak jak ma być!!
Ano musimy.

No tak, HSG mało przyjemne, to faktycznie w dobrym momencie się udało.

Żeby tak dobrze trzymało się kciuki za siebie jak za innych...
Ale rzekomo złe myśli przyciągają złe rzeczy, więc... ma być dobrze bo musi i koniec.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kropko, proszę się nie zamartwiać... Jesteś pod opieka lekarza, leki też masz....

Kochane uśmiechnijcie się choć na jeden momencik, jeden króciutki

Stary 2009-09-17, 09:13   #408
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Kropa wyszpiegowałam Cie tutaj
trzymam kciuki ,żeby na następnym USG juz coś migało
i za Yolandę też
Kasiu tulę mocno ,wiem co czujesz...
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 09:43   #409
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z kawą? Pijecie czasem? Ja sobie pozwalam raz, dwa razy w tygodniu na taką słabiutką z expresu z mlekiem. Co Wy na to?
Ja w ogóle nie piję, ale wiem, że można

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! Prawdopodobnie również do was dołączę ostatnią @ miałam 11 sierpnia, zrobiłam 3 testy, wyszly pozytywnie dziś odbieram bete, według obliczeń jestem w 6tc, ale wizyta u ginekologa dopiero 29 września, chyba już dłużej nie wytrzymam
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke.
bo leze sobie całymi dniami.
progesteron rośnie ale bardzo powoli
pozdrawiam Was Dziewczynki
Ważne, że rośnie. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza - będzie dobrze.
Odpoczywaj

Cytat:
...no i po wizycie... niestety nic oprócz pęcherzyka ciążowego nie było widać i dalej nic nie wiadomo... za tydzień idę jeszcze raz na usg, ale tym razem do drugiego gina... może wtedy coś będzie więcej widać... według gina niby ciąża jest krótsza niż by to wynikało z obliczeń od ostatniej @
No i kolejny tydzień czekania
Za tydzień na pewno będzie widać

Cytat:
Witam,
wczoraj sobie Was tak po cichu podczytywałam bo jeszcze nie miałam pewności a dziś zrobiłam test i są II Przyznam, że jeszcze się nie staraliśmy, ale mieliśmy taki zamiar w najbliższym czasie także obyło się bez stresu Wg moich obliczeń termin jest na 15 maja ale podam datę po potwierdzeniu ciąży przez lekarza...
Witamy

Cytat:
Napisane przez didiedi Pokaż wiadomość
witam jestem nowa od początku śledze wasz wątek i postanowiłam sie przyłączyc . Wczoraj byłam u gina i powiedział mi że jestem w 6tc widziałam bijące serducho i dostałam już pierwsze zdjecie. Mój maluch ma 4 mm
Ale duży gratulacje

Cytat:
Dziewczyny ja dzisiaj o 10. mialam wizyte u lekarza.
Najpierw zapytal czy czuje sie ciazowo, odpowiedzialam, ze nie..
Powiedzial, ze zobaczymy co tam jest...
Podczas badania patrzyl na mnie a ja na ekran i sobie rozmawiamy:

Ja: nerwowe hehehe..
Lekarz: cisza
Ja: co to?
Lekarz: dziecko
Ja: hehehe

Wszystko jest dobrze. Male ma 1, 09 cm dlugosci (rany, tak pisze na zdjeciu). Jestem w 7 tygodniu + 2 dni. Termin porodu na 2.5.10. Serce pika i fajnie wyglada takie cos w czarnej otoczce...he, dziecko
Ja też w pierwszej chwili nie wiedziałam co to
Gratulacje, super wiadomości

Cytat:
wypucować łazienkę
wyprać chodniki
wyszorować podłogi
wyczyścić boazerię
wolno mi?
Witaj z tego co wiem to na pewno nie okna i nie firanki. Nie wiem dokładnie dlaczego, ale w ciąży nie wolno trzymać rąk w górze, bo coś chyba z więzadłami macicy się dzieje. A resztę to tak jak dziewczyny napisały, na pewno się nie przemęczaj.

Cytat:

Kropeczko trzymam kciuki za następne usg

Cytat:
itakasia strasznie mi przykro...

Ech...smutno mi trochę...

Muszę się zaraz zbierać i jechać do banku, załatwiamy kredyt na mieszkanie. Chyba w poniedziałek podpiszemy umowę przedwstępną. Później muszę wstąpić do pracy, bo mam źle wystawione zwolnienie, brakuje nazwy płatnika
Nie chce mi się. Czy Was też tak wszystko męczy? Wczoraj spotkałam się z koleżanką na 2h, jechałam w sumie z 30 minut autobusem i wróciłam okropnie zmęczona do domu a dzisiaj kręgosłup mnie boli.

DOPISANE

dafreen gratulacje

JaGaaaa mam to samo, brak sił a mieszkanie woła o pomstę do nieba. Cóż... minie damy radę.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2009-09-17 o 09:47 Powód: Nie wszystko się zacytowało...
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 09:48   #410
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

itakasia tulam Cię mocno

Kropuś, Yolanda, wszystko będzie dobrze, maluszki w różnym tempie się rozwijają, jedne sa większe tak jak mój wg usg jest tydzień starszy drugi mniejsze

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 09:59   #411
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Kropa wyszpiegowałam Cie tutaj
trzymam kciuki ,żeby na następnym USG juz coś migało
szpiegu Ty

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z kawą? Pijecie czasem? Ja sobie pozwalam raz, dwa razy w tygodniu na taką słabiutką z expresu z mlekiem. Co Wy na to?
Ja nie piję, choć kawę uwielbiam. Nie ma tam jednak nic dla dziecka, a pobudza na bardzo krótki czas. Dobrze zaparzona herbata działa lepiej, więc rano piję po prostu czarną herbatę.
A dla smaku kawę Nestle Caro, jak mi ochota przyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Kropeczko trzymam kciuki za następne usg
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Czy Was też tak wszystko męczy? Wczoraj spotkałam się z koleżanką na 2h, jechałam w sumie z 30 minut autobusem i wróciłam okropnie zmęczona do domu a dzisiaj kręgosłup mnie boli.
Mnie do wczoraj goniło jak po amfie.

Wczoraj wieczór mąż poszedł na noc, a ja do wyrka. O 20ej... Pół godz. później napisałam mu dobranoc... i zasnęłam. Spałam do 6 rano. Oczywiście z przerwą na siku. 10 godzin.

A dziś znowu ból w dole brzucha jak na @. Wrrr...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Kropuś, Yolanda, wszystko będzie dobrze, maluszki w różnym tempie się rozwijają, jedne sa większe tak jak mój wg usg jest tydzień starszy drugi mniejsze

Obyś miała rację.

Stary 2009-09-17, 10:24   #412
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Ja nie piję, choć kawę uwielbiam. Nie ma tam jednak nic dla dziecka, a pobudza na bardzo krótki czas. Dobrze zaparzona herbata działa lepiej, więc rano piję po prostu czarną herbatę.
A dla smaku kawę Nestle Caro, jak mi ochota przyjdzie.

Mnie do wczoraj goniło jak po amfie.

Wczoraj wieczór mąż poszedł na noc, a ja do wyrka. O 20ej... Pół godz. później napisałam mu dobranoc... i zasnęłam. Spałam do 6 rano. Oczywiście z przerwą na siku. 10 godzin.

A dziś znowu ból w dole brzucha jak na @. Wrrr...

Obyś miała rację.
ja herbaty nie mogę, już raz zwróciłam i nie zamierzam więcej wchodzi mi ewentualnie zielona cytrynowa ale dopiero popołudniu, więc pijam kawę, choć tez powoli zaczyna mnie od niej odrzucać... pozostanie mi chyba tylko woda....

zmęczona to ja jestem ciągle, siłę mam może z 15 minut po wstaniu a potem już tylko tendencja spadkowa... popołudniu jak wracam z pracy to nie mam siły na nic... a bajzel w domu taki, że zabić się można... ale trudno

zobaczysz, że za tydzień fasola będzie machać do mamy

Bruno już w domku
Stary 2009-09-17, 10:50   #413
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:

moc buziaczkow dla ciebie kochanie trzymaj sie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki ide zaraz do lekarza rodzinego zglosic ze jestem w ciazy napewno badania mi zrobi itp z racji tego ze jestem w uk cala ciaze prowadzi lekarz rodzinny i polozna ginka sie nie widuje chyba ze w sporadycznych wypadkach takze mam tez ginka prywatnego w londynie u ktorego juz bylam w ost sob i bede odwiedzac tak raz w miesiacu odezwe sie wieczorkiem bo po lekarzu praca ach jak mi sie niechce

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:55   #414
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ja herbaty nie mogę, już raz zwróciłam i nie zamierzam więcej wchodzi mi ewentualnie zielona cytrynowa ale dopiero popołudniu, więc pijam kawę, choć tez powoli zaczyna mnie od niej odrzucać... pozostanie mi chyba tylko woda....

zmęczona to ja jestem ciągle, siłę mam może z 15 minut po wstaniu a potem już tylko tendencja spadkowa... popołudniu jak wracam z pracy to nie mam siły na nic... a bajzel w domu taki, że zabić się można... ale trudno

zobaczysz, że za tydzień fasola będzie machać do mamy
Ja też mam bajzel, ale ja czy w ciąży czy nie, sprzątam jak mam ochotę, a jak nie mam do mnie nawet bomba nie ruszy.

Zaczynam się zastanawiać czy mnie ten zad i krzyż nie boli od pozycji na tym durnym krześle... Wczoraj zaczęło się o 13ej, dziś przed chwilą...

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość

dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki ide zaraz do lekarza rodzinego zglosic ze jestem w ciazy napewno badania mi zrobi itp z racji tego ze jestem w uk cala ciaze prowadzi lekarz rodzinny i polozna ginka sie nie widuje chyba ze w sporadycznych wypadkach takze mam tez ginka prywatnego w londynie u ktorego juz bylam w ost sob i bede odwiedzac tak raz w miesiacu odezwe sie wieczorkiem bo po lekarzu praca ach jak mi sie niechce
Będzie dobrze.

Internista to pewnie formalność, bo co on tam może zobaczyć.
Dobrze, że masz gina prywatnego. Inaczej to ja tego w ogóle nie widzę...

Stary 2009-09-17, 11:10   #415
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

ja myślę, że to może by kwestia tego pogiętego krzesła... jak nie możesz sobie go odpowiednio ustawić to ciągle masz jakieś mięśnie napięte i stąd rożne dziwne bóle. mnie boli dół pleców i też już nie wiem jakie pozycje przybierać... starość nie radość normalnie

Bruno już w domku
Stary 2009-09-17, 11:12   #416
joanna200
Rozeznanie

Biricchina dzięki za gratulacje

widzę, że prawie u każdej z nas dom zapuszczony hihih.. ja również muszę przyznać się do tego samego.. Ale mój mąż to wogóle nic mi nie pozwala robić, poprostu oszalał..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:49   #417
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że to może by kwestia tego pogiętego krzesła... jak nie możesz sobie go odpowiednio ustawić to ciągle masz jakieś mięśnie napięte i stąd rożne dziwne bóle. mnie boli dół pleców i też już nie wiem jakie pozycje przybierać... starość nie radość normalnie
Ano nie mogę ustawić. Jest twarde, stare, boki są nieruchawe i w ogóle jej kijowe... :/

Mnie też dół właśnie, sam krzyż... jakiś ucisk najpewniej, na zadek promieniuje i do nóg.
Ale starość też prawda.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
widzę, że prawie u każdej z nas dom zapuszczony hihih.. ja również muszę przyznać się do tego samego.. Ale mój mąż to wogóle nic mi nie pozwala robić, poprostu oszalał..
A sam robi czy tylko Tobie nie pozwala, jak mój?

Stary 2009-09-17, 11:52   #418
Edzia400
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Edzia, ja też mam ochotę czasami na coś, czego kiedyś nawet bym nie tknęła. (Flaczki na przykład)

aaaaa, nie wykrakałaś bliżniaczków, jest jedna fasolka[/QUOTE]

hhihihi wiem co to blizniaki bo mam braci blizniaków teraz juz sa prawie dorosli ale było z nimi duuuzo roboty oj było
ciesze sie ze 1 i ze zdrowa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:53   #419
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kropko jaka starość uuuuuuuuuuuuuuuu bo będzie delikatny klapsior w pupcie
Angkorcz
Joanno u mnie dom się odzapuszcza Mama mnie nawiedziała wczoraj, nagadała, że jest brudno i co??Wnerwiła mnie i poszłam sprzatać Dziś zakładamy rolete na wejściu do nas żeby nie zaglądała
Biricchina powodzenia z kredytem

dla pozostałych

Dziewczyny, dużo pijecie wody?? Mi ona wcale, ale to wcale nie wchodzi....

Stary 2009-09-17, 11:53   #420
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny! Prawdopodobnie również do was dołączę ostatnią @ miałam 11 sierpnia, zrobiłam 3 testy, wyszly pozytywnie dziś odbieram bete, według obliczeń jestem w 6tc, ale wizyta u ginekologa dopiero 29 września, chyba już dłużej nie wytrzymam
no własnie trzymamy kciuki mocno

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości