Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 19:40   #391
vilema
Rozeznanie

Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem bo przerwałam tą dietę proteinovą.. ;/ niom i nie wiem... może dlatego tak waga raptownie wzrosła... poza tym zaparcia.. chyba muszę jakieś tabletki kupić... jeśli chodzi o to ..;/i na zahamowanie apetytu najlepiej.. co polecacie?
Oooo coś na zachamowanie apetytu też by mi się przydało, bo zazwyczaj nie jestem głoda tylko dopada mnie zachcianka na coś .
A dzisiaj maly grzeszek mi się przytrafił 4 ciasteczka zjadłam cholera jasna
Stary 2009-11-07, 21:10   #392
funkyourself
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie nie wiem bo przerwałam tą dietę proteinovą.. ;/ niom i nie wiem... może dlatego tak waga raptownie wzrosła... poza tym zaparcia.. chyba muszę jakieś tabletki kupić... jeśli chodzi o to ..;/i na zahamowanie apetytu najlepiej.. co polecacie?
Bo pewnie organizm przyzwyczaił się, że dostaje bardzo mało pożywienia i raptownie zaczął wszystko magazynować na 'czarną godzinę', co jest typowym zatrzymaniem wagi przy restrykcyjnych dietach. Lepiej wziąć się za porządną redukcję a nie kilkudniowe diety, po których ciężko jest się organizmowi pozbierać.

Na zaparcia: owsianka, siemie lniane, herbata zielona, kawa zbożowa/czarna, jabłka, śliwki, kefiry, maślanki, etc. Lepiej nie faszerować się tabletkami
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 21:14   #393
Rock4ever
Raczkowanie

Kurka, zawaliłam dzień, ale i tak zaraz zaczynam A6W może lepiej się poczuję... Nawet mi się nie chce pisać, co zjadłam... A od jutra biorę chrom ;D. nie załamuję się, bo to mi tylko zaszkodzi
Powodzenia i do jutra!
Rock4ever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 22:01   #394
Aangel86
Rozeznanie

Dobry wieczór Kochane
Cytat:
Kryzys.. ;/ stanęłam na wagę w jeansach 80,5 bez jeansów 79,5 wczoraj jeszcze było 80,4 ;/ dzisiaj był ten pogrzeb i wiadomo po................w ogóle w tej całej atmosferze zapomniałam że ja na diecie jestem zjadłam 2 kawałki sernika nawet nie wiem kiedy bigos.. ;/ i kurczaka ale bez skóry.. masakra dieta 3 tygodnie poszło się ...;/ przynajmniej ten tydzień.. bez szans.. piję teraz wodę i do końca dnia nic już nie jem
Kochana takie wahania wagi to normalka, więc sie nie przejmuj dzisiaj było troszke gorzej, ale jutro jest nowy dzień! nie ma co się łamac, wiem po sobie-to do niczego nie prowadzi... ja też dzisiaj zgrzeszyłam: zjadłam za dużą kolację: sałatkę jarzynową z majonezem-dużo, oj dużo za dużo... i cały dzień podjadałam orzechy włoskie, ale się cieszę, że słodkiego nie tknęłam i to mnie pcha do przodu, takie małe sukcesiki, bo zawsze jak jechałam na weekend do domu to jadłam dużo słodkiego i normalne obiady, no i podjadanie jeszcze...masakra a dziś było inaczej

Cytat:
Napisane przez vilema Pokaż wiadomość
Oooo coś na zachamowanie apetytu też by mi się przydało, bo zazwyczaj nie jestem głoda tylko dopada mnie zachcianka na coś .
A dzisiaj maly grzeszek mi się przytrafił 4 ciasteczka zjadłam cholera jasna
Naprawdę mały grzeszek nie ma co płakac

Cytat:
Napisane przez Rock4ever Pokaż wiadomość
Kurka, zawaliłam dzień, ale i tak zaraz zaczynam A6W może lepiej się poczuję... Nawet mi się nie chce pisać, co zjadłam... A od jutra biorę chrom ;D. nie załamuję się, bo to mi tylko zaszkodzi
Powodzenia i do jutra!
No i dobrze, że się nie poddajesz-jutro wszystkie razem stajemy do dalszej walki!! bez sprzeciwu...!

Ja zaraz mykam spaciu bo rano wstaję i będę nieprzytomna... hehe
Dobranoc Słoneczka

Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala,
najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala.
Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr

[euc1]543150[/euc1]
Aangel86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 09:01   #395
gosiafoteczki
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)

Hej dziewczyny moja waga dzisiaj 80,3 ;/ nie wiem jeszcze w piątek rano było 78,1 11-stego mam mieć okres... to może i też tak dlatego ... a tak się cieszyłam że zeszłam na 7... a tu znowu nio ta 8.. ;/ no masakra jak to dołuje... nom ale się nie poddaje nie będę jadła dalej słodyczy i najlepiej na wagę nie stawała aż mi się okres skończy .. ;/
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 09:46   #396
Rock4ever
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny moja waga dzisiaj 80,3 ;/ nie wiem jeszcze w piątek rano było 78,1 11-stego mam mieć okres... to może i też tak dlatego ... a tak się cieszyłam że zeszłam na 7... a tu znowu nio ta 8.. ;/ no masakra jak to dołuje... nom ale się nie poddaje nie będę jadła dalej słodyczy i najlepiej na wagę nie stawała aż mi się okres skończy .. ;/
Masz rację, nie stawaj na wagę do końca okresu... Już ważyłam 85,5 i jeden dzień przed okresem pokazało 88 ;O, ale potem spadło
Ja dzisiaj na śniadanko jajecznice z 2 jajek, 1 kromka WASY z masłem i czerwona herbata. I troche ćwiczeń (10 min)...
Powodzenia!
Stary 2009-11-08, 10:04   #397
Aangel86
Rozeznanie

Dzień doberek Kobietki

Ja tylko wpadłam się przywitac na chwilkę i zmykam, bo mam masę
roboty, jeszcze śniadania nie jadłam , a już po jedenastej

gosiafoteczki racja z tym okresem, zważ się już po, bo po co masz się dołowac, że nic nie spadło, jak to właśnie może byc tego przyczyną

Miłego dietkowego dzionka!

[euc1]543150[/euc1]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 11:09   #398
vilema
Rozeznanie

Dziendobry kobietki
Jakw wam dzisiaj dietowy dzien leci? Ja właśnie popijam kawusię i relaksuję się przy książce. Dzisiaj mam strasznie leniuchowaty dzień ale diety będe się trzymać, bo coraz bliżej do sylwestra a ja chcę wystrzałowo wyglądać
Stary 2009-11-08, 14:25   #399
Seszka
Przyczajenie

Witam!
Ja też zmieniam swoje życie!
Chcę schudnąć!
Mój cel to waga 50kg!
Ważę obecnie 65kg przy wzroście 158cm więc to sporo za duzo!
Kto się odchudza ze mną?
Seszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 17:48   #400
paradiseshine
Raczkowanie

GG do paradiseshine

heej wam
co tu taka ciszaa ? ;P trzeba troszkę rozkręcić ten watek. ;P
pisać, pisać kobietki jak wam idzie z dietką..
ja właśnie zajadam chlebek WASA z szyneczką i pomidorkiem. mniam.
paradiseshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 18:56   #401
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)

Cytat:
Napisane przez paradiseshine Pokaż wiadomość
heej wam
co tu taka ciszaa ? ;P trzeba troszkę rozkręcić ten watek. ;P
pisać, pisać kobietki jak wam idzie z dietką..
ja właśnie zajadam chlebek WASA z szyneczką i pomidorkiem. mniam.
Ja to troszkę się zniechęciłam wagą... no i zapał nieco mniejszy plany z Sylwestra.. poszły... z dymem .. i ogólnie... jutro walczę na nowo dzisiaj 2 ciasteczka :/ hity... i cukierek musujący no nie przestępstwo ale jakoś po wczorajszym obżarstwie miałam ochotę się rozweselić aaa dodam jeszcze loda z czekoladą... no i ładnie.. weekk... najgorszy z wszystkich od początku dietko-wania prócz tego obiad o 15 i nic potem bo się zamuliłam obiad kurczak schabowy... ziemniaczki.. od 7 dni normalny... + kiszona to jedyny dzień kiedy jem taki duży... dziwnie że po 3 tygodniach i nie skurczył się żołądek.. ;/ waga 80,4 czyli wróciłam do punktu wyjścia z 26,10 ;/ masakra.. ;/ nie wiem poczekamy zobaczymy w środę mnie zaleje nio i jak mnie puści to wtedy się zważę mam nadzieję że nie poszło na marne męka ;/ przez 2 tygg..;/ bo jeszcze bardziej się zniechęcę.. ;/ jutro może aerobik...i mam nadzieję poprawi mi humor fryzjer ))Buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 18:58   #402
Rock4ever
Raczkowanie

WItajcie Ja dzisiaj zjadłam:
Śn: jajecznica z 2 jaj, kromka WASY z masłem
II śn: jogurt
Ob: 4 ziemniaczki, małego kotleta schabowego, kawałek karczku, kalafior
Podwieczorek: jogurt, gruszka
Kolacja: kawałek galarety drobiowej (dobra na rozstępy)

I zgrzeszyłam dzisiaj kawałkiem babki, 2 ciastkami a'la grześki

Zaraz A6W! Drugi dzień... Ale zakwasy na brzuszku są
Pozdrawiam !
Stary 2009-11-08, 19:01   #403
paradiseshine
Raczkowanie

GG do paradiseshine

Cytat:
Ja to troszkę się zniechęciłam wagą... no i zapał nieco mniejszy plany z Sylwestra.. poszły... z dymem .. i ogólnie... jutro walczę na nowo dzisiaj 2 ciasteczka :/ hity... i cukierek musujący no nie przestępstwo ale jakoś po wczorajszym obżarstwie miałam ochotę się rozweselić aaa dodam jeszcze loda z czekoladą... no i ładnie.. weekk... najgorszy z wszystkich od początku dietko-wania prócz tego obiad o 15 i nic potem bo się zamuliłam obiad kurczak schabowy... ziemniaczki.. od 7 dni normalny... + kiszona to jedyny dzień kiedy jem taki duży... dziwnie że po 3 tygodniach i nie skurczył się żołądek.. ;/ waga 80,4 czyli wróciłam do punktu wyjścia z 26,10 ;/ masakra.. ;/ nie wiem poczekamy zobaczymy w środę mnie zaleje nio i jak mnie puści to wtedy się zważę mam nadzieję że nie poszło na marne męka ;/ przez 2 tygg..;/ bo jeszcze bardziej się zniechęcę.. ;/ jutro może aerobik...i mam nadzieję poprawi mi humor fryzjer ))Buziaki

te 2 ciasteczka i cukierek to nie aż tak dużo kochana ja ostatnio zjadłam 2 kawałki placuszka (to taki jakby torcik był ) to dopiero grzech aa. ale w weekend powstrzymałam się od słodyczy. jestem z siebie dumna. nic słodkiego do ust nie wzięłam.
Stary 2009-11-08, 19:05   #404
gosiafoteczki
Zadomowienie

UU no to brawo... mi się niestety nie udało.. ;/ ale jutro raczej nie będzie lepiej bo urodzinki to nie wiem jak to będzie na pewno dożo pokus.
Stary 2009-11-08, 19:28   #405
vilema
Rozeznanie

Cytat:
UU no to brawo... mi się niestety nie udało.. ;/ ale jutro raczej nie będzie lepiej bo urodzinki to nie wiem jak to będzie na pewno dożo pokus.
Na urodzinkach zawsze są jakieś pokusy i niema co sobie odmawiać byle by nie przesadzać z ilością

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 19:43   #406
Aangel86
Rozeznanie

Cytat:
Wspieramy się dalej, nie ma się co łamac, trzeba walczyc!! nikt nie powiedział że będzie łatwo...
Ja też dzisiaj trochę gorzej niż wczoraj z jedzeniem
Słodyczy wprawdzie nie tknęłam ale zjadłam sporo:
ś: szklanka kefiru zmieszanego z jogurtem owocowym z 2łyżeczkami otrąb pszennych+wafel ryżowy
o: kilka kawałków piersi z kurczaka w przyprawie gyros+fasolka szparagowa+sos pomidorowy autorstwa mojego TŻ ze trzy łyżki
pózniej zjadłam kawałek kiełbaski domowej z serem żółtym, dużo orzechów włoskich podjadałam...
k: jogurt naturalny+1wafel ryżowy+2wasy

i czuję, że jestem jak balon ehhhh... miejmy nadzieję, że jutro będzie lepiej

[euc1]543150[/euc1]
Stary 2009-11-08, 20:05   #407
vilema
Rozeznanie

Ja nienawidzę weekendów, staram się jak mogę ale również czuję się jak napchany balon po każdej dłuższej posiaduwie w domu
Dzisiaj tragedii nie było ale zjadłam ogromną ilość jabłek i winogron
Stary 2009-11-08, 21:36   #408
SharMea
Rozeznanie

Dziewuchy nie poddawać mi się. - coś mi klawiatura szwankuje, E nie wchodzi zawsze...

myślę o tej całej a6w, chcę to na sobie wypróbować, bo sprawa czy spala tkankę, czy jedyni wzmacnia mięsnie mnie ciekawi...

76,2 -> 71 -> 60
SharMea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 06:25   #409
Rock4ever
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
Dzisiaj dzień zaczęty spokojnie... Na śniadanko 2 jajka na miękko, czerwona herbata.
Wczorajszy trening A6W zakończył się sukcesem ;D (zazwyczaj po 1 dniu odpadałam , wiec to już jest dla mnie sukces). Wiecie, dzisiaj zrobię sobie zdjęcie brzucha, potem po tygodniu i jak skończę i skleję foty to porównamy efekty razem, co o tym myślicie?
Powodzenia dietowiczki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 07:25   #410
Aangel86
Rozeznanie

Good morning!!

Kolejny tydzień zmagań przed nami!
Właśnie piję sobie kawusię , bez mleczka, nawet polubiłam
Zaraz śniadanko, chyba znowu jogurt z waflami... , no ale dzisiaj po zajęciach pójdę sobie po płatki owsiane i będę miała na kolejne śniadanka
a jakie Wy kupujecie?? z jakiej firmy? bo ja tam nie wiem, zawsze jakaś różnica jest, kto ma doświadczenie niech mnie oświeci

Miłego dnia Kobitki!

[euc1]543150[/euc1]
Stary 2009-11-09, 16:15   #411
Rock4ever
Raczkowanie

Ej no! Co to za cisza?
Dzisiaj normalny dzień, jak codzień
Śn: 2 jajka na miękko, jabłko, herbata
II śn: jogurt, gruszka
O: rosół
Pod: 2 kanapki z pasztetem
K: jogurt (dopiero bedzie)

No i oczywiście dzisiaj 3 dni A6W! I jak na razie mam ochote to ćwiczyć ;D
Stary 2009-11-09, 16:35   #412
paradiseshine
Raczkowanie

GG do paradiseshine

hello
ja właśnie powracam z dodatkowego angielskiego i troszkę głodna jestem ;P chyba jakiś jogurcik przekąszę.
a dzisiejszy dzień wyglądał tak:
śniadanko - płatki NESTLE FITNESS z jogurtem
II śniadank0 - placuszek drożdżowy yhh ;/
obiad - 2 ziemniaczki + kawałek rybki (nie wiem jaka ;P ) i suróweczka z białej kapusty
kolacja - za niedługo będzie więc chyba zjem chlebek WASA z szyneczką i pomidorkiem.

How at you ?
Stary 2009-11-09, 16:52   #413
Aangel86
Rozeznanie

hellooooo
U mnie kobietki idzie powoli, ale trwam zawzięcie, choć dziś musiałam przypomnieć sobie jak smakuje kotlet schabowy i skosztowałam gryza no i jeszcze zjadłam pół parówki
A teraz wszmałam na podwieczorek pół małego jogurtu owocowego dopełnionego kefirem+kilka orzechów włoskich+1łyżeczka siemienia lnianego+2wafle ryżowe ehhh... zaszalałam, no i właśnie piję kawkę, drugą już dziś niestety... A czy kolacja będzie o tym zdecyduje mój brzuch

[euc1]543150[/euc1]
Stary 2009-11-09, 16:56   #414
vilema
Rozeznanie

Hejka,
Ja dzień calutki wzorowo a na kolacyjkę szykuję sobie ravioli z grzybkami bo jakoś mnie tak wzięło Ale zjem tylko kilka żeby się nie napychać bo dzien był dietowy na 100%
Stary 2009-11-09, 18:15   #415
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)

Dzień dobry ;D heh a raczej dobry wieczór humor znakomity fryzjer czekoladki ;D życzeń 2 tony przejadłam się ale jeszcze chodzę to nie jest źle że z ćwiczeniami jest gorzej.. i w ogóle postanowiłam wracać do domu okrężną drogą hehehe naokoło zamiaast 15 minut będzie 40 .. albo 50 a jak będę głodna i bez siły to spacerek z psem ))) dzisiaj pofolgowałam 3 dni w sumie no i teraz trzeba to nadrobić )) oj tam.. czasami coś trzeba sobie zafundować będzie dobrze biorę się za siebie w środę spotkanie przy winku poza tym słodyczy mam już nadto ooOooo chcę też kupić jakieś tabbssyy .. mimo wszystko.. żeby zahamować apetyt.. prócz chromu na słodycze i l-karnityny coś ktoś zna ?

5kg.. powinno zejść do świąt... przecież to nie tak dużooo postaram się!!
Stary 2009-11-09, 18:42   #416
Rock4ever
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry ;D heh a raczej dobry wieczór humor znakomity fryzjer czekoladki ;D życzeń 2 tony przejadłam się ale jeszcze chodzę to nie jest źle że z ćwiczeniami jest gorzej.. i w ogóle postanowiłam wracać do domu okrężną drogą hehehe naokoło zamiaast 15 minut będzie 40 .. albo 50 a jak będę głodna i bez siły to spacerek z psem ))) dzisiaj pofolgowałam 3 dni w sumie no i teraz trzeba to nadrobić )) oj tam.. czasami coś trzeba sobie zafundować będzie dobrze biorę się za siebie w środę spotkanie przy winku poza tym słodyczy mam już nadto ooOooo chcę też kupić jakieś tabbssyy .. mimo wszystko.. żeby zahamować apetyt.. prócz chromu na słodycze i l-karnityny coś ktoś zna ?
Możesz spróbować też błonnik
Wiecie, nudziłam się, gdyż jestem już po a6w i wzięłam do ręki książkę "Dieta South beach". Co więcej zainteresowała mnie ta dieta! Własnie czytam o niej więcej i chyba się zdecyduję
Pozdrawiam!
Stary 2009-11-09, 20:14   #417
winyl
Zakorzenienie

Ja na SB nie jestem w stanie być, bo do szkoły nie mam czego zabierać :|.
Ale dzisiaj pierwszy cudownie udany dzień diety. I oby tak dalej do wymarzonej wagi!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 21:54   #418
SharMea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rock4ever Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Dzisiaj dzień zaczęty spokojnie... Na śniadanko 2 jajka na miękko, czerwona herbata.
Wczorajszy trening A6W zakończył się sukcesem ;D (zazwyczaj po 1 dniu odpadałam , wiec to już jest dla mnie sukces). Wiecie, dzisiaj zrobię sobie zdjęcie brzucha, potem po tygodniu i jak skończę i skleję foty to porównamy efekty razem, co o tym myślicie?
Powodzenia dietowiczki!
Mam zamiar z tymi zdjęciami zrobić to samo, ale co 7 dni będę sobie je robić ;]

Cytat:
Napisane przez Aangel86 Pokaż wiadomość
hellooooo
U mnie kobietki idzie powoli, ale trwam zawzięcie, choć dziś musiałam przypomnieć sobie jak smakuje kotlet schabowy i skosztowałam gryza no i jeszcze zjadłam pół parówki
A teraz wszmałam na podwieczorek pół małego jogurtu owocowego dopełnionego kefirem+kilka orzechów włoskich+1łyżeczka siemienia lnianego+2wafle ryżowe ehhh... zaszalałam, no i właśnie piję kawkę, drugą już dziś niestety... A czy kolacja będzie o tym zdecyduje mój brzuch
Ja raz na jakiś czas jem tą parówkę, bo to drób przecież ;]

A co do SB, jedna z forumowiczek mi ją polecała, zmieniła swoje żywienie nawet i po diecie na SB. Z mojej wagi zeszła do mojej upragnionej, wic jest dla mni swego rodzaju guru odchudzania, ale ja na SB się raczej nie zdcyduje. Wymyślne potrawy nie są dla mnie ;]

76,2 -> 71 -> 60
SharMea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 23:02   #419
winyl
Zakorzenienie

Mnie brakuje jedynie absolutny zakaz jedzenia pieczywa (a przecież ciemne jest OK) no i jeszcze, z tego co pamiętam, w pierwszej fazie nie można jeść owoców? Tego bym już nie wytrzymała absolutnie :P.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 07:43   #420
Rock4ever
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Mnie brakuje jedynie absolutny zakaz jedzenia pieczywa (a przecież ciemne jest OK) no i jeszcze, z tego co pamiętam, w pierwszej fazie nie można jeść owoców? Tego bym już nie wytrzymała absolutnie :P.
No niby racja, ale ja spróbuję się powstrzymać.. Zobaczę, może to dieta idealna dla mnie
Dzisiaj na śniadanie: jajko na miękko. Więcej nie mogłam bo brzuch mnie boli ... ;/ No ale trzeba przetrwać!
Powodzenia!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości