![]() |
#391 | |
BAN stały
|
Dot.: Małe testowanie naszych TŻ
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Kniaginia
|
a tam, zmyśla, wcale mamie nie pokazała
![]() (matko!! bagno wciąga...noż kurde!) |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Aptekę może założyć każdy przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą w dowolnej formie prawnej", aczkolwiek: "Zgodnie z ustawą Kierownikiem apteki może zostać wyłącznie magister farmacji, który posiada prawo wykonywania zawodu, 5 letni staż pracy w zawodzie lub ewentualnie posiada specjalizację z zakresu farmacji - w takim przypadku - według nowego prawa wystarczy 3 letni staż pracy. Jeżeli właściciel apteki jest magistrem farmacji, sam może pełnić funkcję kierownika i nie musi zatrudniać na tym stanowisku innego magistra farmacji." no i najistotniejsze: "Aptekarz nie może jednocześnie pracować jako lekarz, dentysta czy weterynarz.." I jeszcze jedno: technik farmaceuta nie może pracować w aptece sam, musi byc z nim mgr farmacji. (o farmaceutyce nic nie wiem...). Ale wiem też, że wiele aptek nagina te prawa. Jak do tego wszystkiego mają się uprawnienia siostry autorki? sprzeczność prawna kwalifikacji mamy? O niej samej ("czasem zastepuje mamę") nie wspomnę? Rozumiem: wydać witaminę c w zastepstwie aptekarki, ale cokolwiek więcej? Antybiotyk/lek na serce/nadciśnienie? Dziewczyno, ty się nie boisz? Aha, tata prawnik...
Zważmy zysk i stratę, zakładając, że Bóg jest - jeśli wygrasz, zyskujesz wszystko; jeśli przegrasz, nie tracisz nic. Edytowane przez kinghah Czas edycji: 2010-02-11 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czy ty nie kumasz, ze nikt Ci tu nie wierzy w te bajki?? ![]() salony, apteki,profesury ---> ![]() !
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie powoli przestaję dziwic ludziom, którzy oglądają niektóre seriale ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-11 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
BAN stały
|
moim skromnym zdaniem, może lepsza mama kardiolog i farmaceuta niż tata prawnik i ekonomista grożący procesem za rozmawianie z córeczką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
A Ty zrozumiałaś co Hultaj napisała? Bo widzę, że nie halo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to mamie nie można pokazać? poza tym mam tu nick a nie imie nazwisko i adres zamieszkania , chociaż jeśli byłby tu ktoś znajomy to mógłby się domyslić. Ale co mi tam , nie mam nic do ukrycia mojego salonu nie ukryje matka apteki pod ziemie nie schowa, a brat na prawo nie wróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Ej, nie wymagaj, od początku nie rozumie, to teraz nagle ma zacząć?
#401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
19 lat i jak pusto w głowce ![]()
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trollątko jest tak jak mówi (mama kardiolog, siostra coś tam dłużej studiowała, jest i apteka - niekoniecznie na legalu - w sensie pewnie mama właścicielka a kierownikiem jest ktos inny ), ino rodzice popełnili dziecię nie tentego, no i ono nie kuma za bardzo o co chodzi w tym ich "świecie dorosłych". Bo ja nie wiem, jak można żyć w tak wykształconej rodzinie i nie mieć podstawowego pojęcia o życiu, o znajomości pewnych terminów nie wspominając. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- O i wyszła kultura, szyk i poziom wyższej sfery naszej autorki. No ale sza, przecież zazdrościmy.
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
oj dajcie juz spokoj dziewczyny, pastwicie sie strasznie.
(aczkolwiek podczytuję od wczoraj i ubaw mam po pachy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
BAN stały
|
wiesz ile Ty podajesz szczegółów? Gdyby to byla prawda, bo to akurat jest dla mnie średnio istotne. Myślisz, że to jest aż takie często w przyrodzie spotykane choćby ten lekarz i zarazem farmaceuta czy 39letnia doktor habilitowana po biologii. W dodatku jak rozumiem nie mieszkacie raczej w bardzo dużym mieście, choć Ty już ogółem niemało piszesz.
Skąd wiesz, czy tego wszystkiego nie czyta jakiś świr gotow dosłownie namierzyć Cię po ip i okraść na kasę, myśląc, jak dziewczę takie naiwne, będzie łatwiej? Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- i ja osobiscie to nawet wolę tu sciemę z góry na dół, przynajmniej można by położyć poprawkę na to, że jazda 180 po autostradzie to też fantazje. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- a tak na marginesie, mama kardiolog i wlaścielka apteki, wiek lat co najmniej 60, tata prawnik, i Ty musiałaś brać 10 tyś kredytu bo Ci brakło? ![]() ![]() z mojej strony dość karmienia tr... kąwęrasacji. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-11 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Czy jakiś moderator nie może zamknąć tego wątku?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padddłaaaaammmmm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.s Z mojej strony EOT mam nadzieję, że i ten topic umrze śmiercią naturalną, a ferie się w końcu skończą...
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę, skończ Waść, wstydu oszczędź. Bo takie *******y jak Ty tu wypisujesz to ... ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale w rodzinie naszego kochanego trolla chyba wszystko jest możliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Jeden wielki offtop, a żaden moderator jeszcze nie zamknął tego bezsensownego wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Prosze, prosze nie zamykajcie tego watku
![]() ![]() ![]() Własnie przeczytalam caly uff , ale sie ubawilam ![]() tofaniutka moja kochana strasznie plączesz w tym co mowisz, nie ma mowy zeby wszystko bylo prawda( z drugiej strony po co ubarwiac swoje zycie skoro i tak nikt tutaj Cie nie zna) ale przynajmniej ubarwilas mi wieczor ![]() ![]() Co do jednego sie nie zgodze dziewczyny, majac doktora mozna nie znalesc pracy. mam chrzestnego, najinteligentniejszy czlowiek jakiego znam, nie ma dziedziny wiedzy humanistycznej z ktorej by mozna go zagiac , doktor socjologii, od 5 lat nie moze znalesc pracy , czasami wiek robi swoje, po prostu nie chca przyjmowac starszych ludzi , wola mlodszego magistra z perspektywami niz 45 letniego doktora. PS Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS 2 ( zeby nie bylo ) Zdarza mi sie testowac TZ-ta ale on wie, ze go podpuszczam, robie to zeby sie z nim podroczyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak przy okazji, moj promotor byl prof. dr hab. , napisal kilka ksiazek , uznany w swiecie nauki onomasta, przyjal do siebie tylko 4 studentow na pisanie pracy , po jakims czasie reszta dziekowala Bogu, ze ich sie wzial bo wcale nie do tego nie nadawal. I mimo, ze byl naukowcem pelna geba to nikt nigdy nie powinien pozwolic mu uczyc a wladza uczelni nie wypadalo chyba go zwolnic ![]() Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2010-02-11 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie po nicku, tylko po szczegółach, które podajesz... Czytanie ze zrozumieniem... Coraz bardziej wątpię w to, że masz jakikolwiek kontakt z wykształconymi ludźmi... Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2010-02-11 o 22:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;17130511]Nie jest zabronione studiowanie zarowno medycyny, jak i farmacji :/ Nie kazdy farmaceuta musi zostac aptekarzem...
[/QUOTE] Prawa co prawda wcale nie znam ![]() Edytowane przez karinka23 Czas edycji: 2010-02-11 o 22:13 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Rano czytałam...Teraz nie wierze, ze ten temat jeszcze istnieje
![]() Eh...Wizaż ![]() Btw. Nie testuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Po prostu nie mogę... Jaki jest sens 'testowania'? To jest tak mega płytkie, kobiety! Wybaczcie, ale potem się dziwicie, że chłop po pracy przyjdzie do domu i rozwali się przed telewizorem, jeżeli wie, że nagle o 3ciej w nocy będzie musiał lecieć żonie po podpaski czy ciasteczko. Potem się dziwicie, że chcą rozwodów. Potem płaczecie. Ale jak jest dobry, czuły i kochany, to Wam się testów zachciewa! Z całym szacunkiem, ale to nie jest LOJALNE w żadnym stopniu. To tak samo, jakby Was mężowie testowali, ile się możecie posunąć - czy im np. zrobicie same-wiecie-co podczas jazdy samochodem. Boże, widzisz, i nie grzmisz?!
Sprawa druga, dowartościowywanie się bzdurnymi opowiastkami na forum daje mierny efekt, bo jak tylko Cię zbanują gdzie się tylko da, będziesz znów smaotna? Lepiej weź się do pracy, i zró coś tak, żebyś mogła z DUMĄ i CZYSTYM SUMIENIEM pochwalić sie przed ludźmi. Ale nie tymi wirtualnymi, przed przyjaciółmi i dobrymi znajomymi, któych PRACĄ osiągniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
nie wiem co was obchodzi na jakich zasadach funkcjonuje mamy apteka, ani w jaki sposób dorabiała się moja rodzina. Musiałabym robić wywiad z każdym członkiem mojej rodziny i wam pisać ale nie wiem po co... bo to nie jest temat o mojej rodzinie. skoro mama pracuje w taki sposób to widocznie to możliwe. Nie wiem jak otworzyła aptekę bo na świecie mnie nie było... Możecie nie wierzyć. Serdecznie mi to wisi. Nie wiem skąd tyle drwin i jadu w polskim społeczeństwie...Doszukuj ecie się czegoś czego nie ma, próbujecie udowadniać że to nie możliwe itd... przecież żebyście to zrozumieli musiałabym wam pisać od a do z wszystie szczegóły związane z moją rodziną... a tego nie zamierzam robic. możecie sobie komentować...i drwić... nie napisałam nigdzie że mama pracuje w aptece ale że jest jej właścicielką! A poza tym praca w aptece to nie tylko obsuga klientów... a to kogo zatrudnia to jej sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.