Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 16:59   #391
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Brioszki wyszły boskie... dzisiaj robiłam po raz drugi, tym razem wyszły o wiele wiele lepsze, i nie z czekolada a z jabłuszkami w środku... swoją drogą nie nazywałabym ich brioszkami jak w przepisie, jak dla mnie to po prostu babeczki drożdżowe...
Wrzucam zdjęcie...

i jeszcze bluzeczka jaka jakiś czas temu kupiłam w ciuchlandzie... za całe 3 czy 4zł
wow ale super te brioszki - ja bardzo czesto robie muffinki ale nie wpadlam na pomysl zeby zrobic takie buleczki

bluzeczka bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja też nie mam humoru bo jestem pokłócona i od wczoraj zła na TŻ, co prawda złożył miżyczenia ale wątpie abym coś dostała
oj tam prezenty - liczy sie pamiec

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja upieklam dzis pierwsza w zyciu szarlotke chyba nie do konca wyszla bo ciasto na spodzie jakies takie mokre. nie wiem moze to od jablek...
w kazdym razie i tak pycha
spoko szarlotka to super sprawa i najwazniejsze ze smakuje
moze byc dol mokry jak mialas duzo soku w jablkach - ja zawsze jak mam takie soczyste jablka to sok odlewam i wypijam

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no i sie mylilam bo myslalam ze to zwykly sparay do nosa a to jednak antybiotyk BIOPAROX ale na ulotce jest napisane ze w razie kon iecznosci mozna podawac kobieta w ciazy
tak Bioparox mozna w ciazy i ponoc bardzo skuteczny jest - kuruj sie!

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
W sumie masz rację basiu. Może ten mój humor to tez dlatego, że w pracy mnie w ch... robią. Mieli do mnie zadzwonić, żebym przyjechała wypełnic papiery do ZUSu, bo teraz ZUS juz bedzie mi płacił. To nie dośc, że zadzwonilam sama to ksiegowa powiedziala ze je jeszcze nie ma papierow i za POSTARA sie je zalatwic do czasu jak przyjade ze zwolnieniem. Zwolnienie mam do 11 marca, a wyplate zawsze mialam 10-tego. czyli zanim wypelnie papiery, zanim oni wysla do ZUSU to cholera wie kiedy bede miala pieniadze... ten moj szef to taki cham, zawsze musi pod gorke robic :/
wydaje mi sie, ze powinni Ci z pracy wyplate przelac w terminie i dostac zwrot z ZUSu... nie denerwuj sie, ale spokojnie wyjasnij to z nimi..

Cytat:
dziewczyna na moim slubnym watku zrobila 2 testy i oba pozytywne a ona nie wierzy ze jest w ciazy
o mamo.. no chyba ze to poczecie jak u Majki w serialu haha

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dobrze ze mam kochana babcie i zrobila obiad dla mojego tz'ta i po niego zadzwonila zebym ja odpoczywala i sie wygrzewala wiec chociaz nie musze przy garach stac
no bo Babcie to takie nasze Anioly

Cytat:
weszlam na konto zeby sprawdzic przelewy i okazalo sie ze dostalam premie myslalam ze na zwolnieniu nie bede dostawala premii kwartalnej
wow! to sie nazywa porzadna firma!
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:04   #392
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
No wlasnie nie wiem jakie papiery! Powiedziala mi ksiegowa jak bylam z ostatnim zwolnieniem, ze bede musiala wypelnic jakies papiery, zeby oni mi placili. ale nie wiem o co kaman!
Cytat:
Zobaczę jak to będzie. Pójdę tam 11 i powiem, że to ich obowiązkiem jest wypłacić mi pensję, bo z nimi mam umowę i nie interesuje mnie to, że księgowa nie dopilnowała swoich papierów. Zawsze coś musi się spieprzyć, nie może być normalnie
no ja pracowąłam w firmie zatrudniającej poniżej 10 osób i nigdy nie wypełniałam żadnych papierków tylko wysyłam zwolnienia do księgowej i z zusu dostaje normalnie pieniążki i to bardzo szybko ostatnio zwolnienie wysłałam w sobote 20 lutego a we wtorek 23 lutego już dostałam pieniądze czyli widocznie moja księgowa się bardzo śpieszy z wysyłaniem ich do zusu ( bo ja wysyłam do niej ona robi ksero i dopiero do zusu wysyła)

druga sprawa że dostaje jeszcze mniej niż jak pracowałam bo miałam najniższą krajową. a zus wypłaca za dni na zwolnieniu a nie za pełny miesiąc a wiadomo że wizyty nie mam dokładnie co 30 dni tylko czasem co 28 czy jakoś tak. więc ostatnio miałam zwolnienie na 27 dni i dostałam 838 zł bo liczy się tak 1317 zł ( najniższa krajowa brutto) minus 13.71 % podzielić na 30 i od tego jeszcze minus 18 procent i wychodzi dniówka w przypadku najniższej krajowej to 31.06 zł i to się mnoży razy ilość dni na zwolnieniu więc mi wyszło 838 zł więc 100 zł mniej niż przy wypłacie ;/ i tak to są śmieszne pieniądze a tu jeszcze mniej załamać się można ;/
może się komuś przyda jak zus to sobie liczy
Cytat:
A kto mi powie czym sie rozni szarlotka od jablecznika? bo ja szarlotki nigdy nie robilam, ale jablecznik wiele razy i nie wiem do tej pory czym to sie różni??
mi się wydaje że niczym się nie różni hehe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:13   #393
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
A kto mi powie czym sie rozni szarlotka od jablecznika? bo ja szarlotki nigdy nie robilam, ale jablecznik wiele razy i nie wiem do tej pory czym to sie różni??
ponoc jablecznik ma tarte jablka a szarlotka krojone

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
druga sprawa że dostaje jeszcze mniej niż jak pracowałam bo miałam najniższą krajową. a zus wypłaca za dni na zwolnieniu a nie za pełny miesiąc a wiadomo że wizyty nie mam dokładnie co 30 dni tylko czasem co 28 czy jakoś tak. więc ostatnio miałam zwolnienie na 27 dni i dostałam 838 zł bo liczy się tak 1317 zł ( najniższa krajowa brutto) minus 13.71 % podzielić na 30 i od tego jeszcze minus 18 procent i wychodzi dniówka w przypadku najniższej krajowej to 31.06 zł i to się mnoży razy ilość dni na zwolnieniu więc mi wyszło 838 zł więc 100 zł mniej niż przy wypłacie ;/ i tak to są śmieszne pieniądze a tu jeszcze mniej załamać się można ;/
może się komuś przyda jak zus to sobie liczy
ale w ciazy powinnas dostawac tak czy siak 100%
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:17   #394
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
ja tez to mam tyle ze czesto nie sam nacisk a wyrazne kopniaki. zreszta na usg w piatek sie potwierdzilo ze synus mnie po pecherzu non stop kopie bo widzielismy
Chyba nasze chlopaki to lubią
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:30   #395
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Chyba nasze chlopaki to lubią
no chyba tak
jednego kopa mam nawet na filmiku na plycie na dowod pokaze mu kiedys co robil mamusi
a dzisiaj sie strasznie rozpycha. wogole brzuch mnie dzis boli i twardy mam

ja robilam krojone jablka ale mama mowila ze mozna tez utrzec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:31   #396
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Bo dziewczynki zwolnienie z powodu ciazy jest placone 100% i liczy sie stawke srednia z roku do wyliczenia stawki, dlatego jest wiecej a zwolnienie placone bedzie przez pracodawce, a oni odliczaja to od skladek ktore przsylaja do ZUS...wrazie pytan pracowniczych pytajcie, jestem ksiegowa wiec co nie co wiem, po za tym mam to na bierzaco
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:32   #397
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
ponoc jablecznik ma tarte jablka a szarlotka krojone

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

ale w ciazy powinnas dostawac tak czy siak 100%
taaak dostaje hehe bo jakby to było zwykłe chorobowe a nie ciążowe to w którymś tam miejscu bym mnożyła razy 80 % bo zwykłe jest płatne 80 %. ale dla mnie to dalej chore jest bo pracując miałam zawsze 945 na ręke a teraz nawet jakbym zwolnienia od 1 do 1 miała to patrząc na to że luty ma 28 dni to bym dostała 869 a nie to 945 jak normalnie ;/
no ale takie zasady ma zus ;/ aż człowieka skręca że z takich " gównianych " pieniędzy jeszcze zabierają więc będe prosić chyba gina żeby wypisywał mi jakoś na 30 dni równe bo przeciez jak mi będą jeszcze o 100 mniej wypłacac to nie wyrobie ;/

karolcia228 a ja właśnie dostaje z zusu a nie od pracodawcy więc to może faktycznie zależy od tej ilości osób zatrudnionej w firmie ? nie wiem wiem że na pewno dostaje z zusu przelewy

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-03-08 o 17:35
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 17:49   #398
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Bo dziewczynki zwolnienie z powodu ciazy jest placone 100% i liczy sie stawke srednia z roku do wyliczenia stawki, dlatego jest wiecej a zwolnienie placone bedzie przez pracodawce, a oni odliczaja to od skladek ktore przsylaja do ZUS...wrazie pytan pracowniczych pytajcie, jestem ksiegowa wiec co nie co wiem, po za tym mam to na bierzaco
No więc ja mam pytanie. Pisałam wcześniej, ale powtórzę. Księgowa mówiła, że mam wypełnic do zusu jakies papiery. mam wypełnić je 11 marca, a wypłatę powinnam dostać 10 marca. czy dostane wypłatę dziesiatego czy dopiero jak wypełnię te papiery?? i czy wiesz moze o jakie papiery chodzi??

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
no ja pracowąłam w firmie zatrudniającej poniżej 10 osób i nigdy nie wypełniałam żadnych papierków tylko wysyłam zwolnienia do księgowej i z zusu dostaje normalnie pieniążki i to bardzo szybko ostatnio zwolnienie wysłałam w sobote 20 lutego a we wtorek 23 lutego już dostałam pieniądze czyli widocznie moja księgowa się bardzo śpieszy z wysyłaniem ich do zusu ( bo ja wysyłam do niej ona robi ksero i dopiero do zusu wysyła)
Podniosłaś mnie na duchu
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:51   #399
papeteria
Zakorzenienie

Kupiłam sobie dwa biustonosze, bo fajne wyprzedaże a trzeba mi coś większego 80e a dziś z okazji dnia kobiet przesyłka za 1/2 ceny.
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?action=pr...aa44d68171959b
Nie chciałam brać nic droższego bo pewnie i tak niedługo wyrosnę ale takich zniżek nie mogłam przepuścić bo ceny przystępne.
Teraz z dobrych został mi został jeden jedyny triumph angel curves 75d który jest juz lekko mały i kupiłabym rozmiar większy na allegro bo jest sporo taniej ale e na razie nie ma a nie mogłam już czekać

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-08 o 18:18
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:54   #400
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dwa biustonosze, bo fajne wyprzedaże a trzeba mi coś większego 80e a dziś z okazji dnia kobiet przesyłka za 1/2 ceny.
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?action=ka...171959b&site=5
Nie chciałam brać nic droższego bo pewnie i tak niedługo wyrosnę ale takich zniżek nie mogłam przepuścić bo ceny przystępne.
Teraz z dobrych został mi został jeden jedyny triumph angel curves 75d który jest juz lekko mały i kupiłabym rozmiar większy na allegro bo jest sporo taniej ale e na razie nie ma a nie mogłam już czekać
Mam ten anastasia, ja tez czesto zamawiam z tego sklepu, a z firmy gaia mam w ogole bardzo duzo staników Ten anastasia na zywo jest bardziej przezroczysty, ale ładny tylko ze mnie z tyłu strasznie obciera przy zapieciu i podraznia mi plecy, chyba haftka jakas ostra albo jakimis zyłkami zszyty...ale tak to ok

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-03-08 o 17:56
Stary 2010-03-08, 17:55   #401
aniaa22
Zakorzenienie

ja mam pytanie "wielkanocne"
w tym roku pierwszy raz zostajemy w domu na Wielkanoc. i tu pojawia sie problem. w moim domu rodzinnym swieconke zjada sie w Wielkanoc na sniadanie a u mojego meza w sobote po powrocie ze swiecenia. nie wiem jak to rozwiazac. a jak jest u was?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 18:04   #402
kashha
Zadomowienie

Jestem po pracy! Nawet zleciało.
Zaraz rano zadzwonił do mnie tata Maćka chciał potwierdzić nasze jutrzejsze spotkanie. Umówiliśmy się na 17. To są konkrety. Od razu zaczęłam się zastanawiać, o czym będziemy rozmawiać? Myślę, że na jakieś konkrety w stylu nazwiska czy alimentów będzie jeszcze czas. Przecież chyba trzeba mieć czas żeby się oswoić. Chociaż to konkretny facet, więc jak się chce spotkać to nie po to żeby gadać o pierdołach. Zobaczymy.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:04   #403
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

To jest ten anastasia też rozmiar 80E

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-03-08 o 18:06
Stary 2010-03-08, 18:07   #404
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
w tym roku pierwszy raz zostajemy w domu na Wielkanoc. i tu pojawia sie problem. w moim domu rodzinnym swieconke zjada sie w Wielkanoc na sniadanie a u mojego meza w sobote po powrocie ze swiecenia. nie wiem jak to rozwiazac. a jak jest u was?
U mnie jest tak, że w niedzielę przy śniadaniu wielkanocnym Dziwne troszkę, że w sobotę, pierwsze słyszę Zawsze możecie jedno jajo zjeść w sobotę, a w niedzielę resztę jajek i kiełbachę

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Jestem po pracy! Nawet zleciało.
Zaraz rano zadzwonił do mnie tata Maćka chciał potwierdzić nasze jutrzejsze spotkanie. Umówiliśmy się na 17. To są konkrety. Od razu zaczęłam się zastanawiać, o czym będziemy rozmawiać? Myślę, że na jakieś konkrety w stylu nazwiska czy alimentów będzie jeszcze czas. Przecież chyba trzeba mieć czas żeby się oswoić. Chociaż to konkretny facet, więc jak się chce spotkać to nie po to żeby gadać o pierdołach. Zobaczymy.
Trzymam kciuki, fanie ze chociaz jego ojciec się za to wziął
Stary 2010-03-08, 18:09   #405
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
rano na śniadanie, przecież nie jesz kiełbaski w post, dopiero rano...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:11   #406
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak, że w niedzielę przy śniadaniu wielkanocnym Dziwne troszkę, że w sobotę, pierwsze słyszę Zawsze możecie jedno jajo zjeść w sobotę, a w niedzielę resztę jajek i kiełbachę
no dla mnie tez bylo dziwne ale w sumie nam bylo wygodnie bo w sobote u TZ a w niedziele u mnie i wszyscy rodzice zadowoleni
Stary 2010-03-08, 18:12   #407
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
U mnie jest tak samo, też jemy święconkę w niedzielne śniadanie. Myślę, że anuszka daje najbardziej kompromisowe rozwiązanie
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:13   #408
anoxa
Zakorzenienie

aniaa u mnie sie je w niedziele rano przy sniadanku ale jak swieconka jest w domu to koniec z postem tzn wielki czwartek piatek i sobota sie posci a w sobote jak juz jest swieconka to mozna jesc co dusza zapragnie a w niedziele kroimy swieconke i przy sniadaniu sie nia czestujemy :P
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:15   #409
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
rano na śniadanie, przecież nie jesz kiełbaski w post, dopiero rano...
Po święceniu już nie ma postu
Stary 2010-03-08, 18:15   #410
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten anastasia, ja tez czesto zamawiam z tego sklepu, a z firmy gaia mam w ogole bardzo duzo staników Ten anastasia na zywo jest bardziej przezroczysty, ale ładny tylko ze mnie z tyłu strasznie obciera przy zapieciu i podraznia mi plecy, chyba haftka jakas ostra albo jakimis zyłkami zszyty...ale tak to ok
fajnie wygląda mam nadzieje że haftka nie będzie drapać a trzyma chociaż dobrze piersi? Zawsze trafisz z rozmiarem?
Poleć mi jakieś z Gaia bo wydaje mi się że to dobra firma i będę miała przetarte szlaki
Drugi link już ok bo zły wpisałam wcześniej
ania u mnie też w niedziele rano

Czas edycji: 2010-03-08 o 18:19
Stary 2010-03-08, 18:17   #411
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
no dla mnie tez bylo dziwne ale w sumie nam bylo wygodnie bo w sobote u TZ a w niedziele u mnie i wszyscy rodzice zadowoleni
U mnie w sobotę jeszcze nie ma świąt- wszystko jeszcze pieczemy i gotujemy w niedzielę rano zaczynaja się święta Na 7 idę z mamą do kościoła (nikomu więcej nie chce się wstać), a potem budzimy resztę i robimy "wielkie sniadanie"
Stary 2010-03-08, 18:17   #412
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
taaak dostaje hehe bo jakby to było zwykłe chorobowe a nie ciążowe to w którymś tam miejscu bym mnożyła razy 80 % bo zwykłe jest płatne 80 %. ale dla mnie to dalej chore jest bo pracując miałam zawsze 945 na ręke a teraz nawet jakbym zwolnienia od 1 do 1 miała to patrząc na to że luty ma 28 dni to bym dostała 869 a nie to 945 jak normalnie ;/
no ale takie zasady ma zus ;/ aż człowieka skręca że z takich " gównianych " pieniędzy jeszcze zabierają więc będe prosić chyba gina żeby wypisywał mi jakoś na 30 dni równe bo przeciez jak mi będą jeszcze o 100 mniej wypłacac to nie wyrobie ;/

karolcia228 a ja właśnie dostaje z zusu a nie od pracodawcy więc to może faktycznie zależy od tej ilości osób zatrudnionej w firmie ? nie wiem wiem że na pewno dostaje z zusu przelewy
Jesli w firmie jest zatrudnipne min.20 osob to wtedy pracodawca

Cytat:
No więc ja mam pytanie. Pisałam wcześniej, ale powtórzę. Księgowa mówiła, że mam wypełnic do zusu jakies papiery. mam wypełnić je 11 marca, a wypłatę powinnam dostać 10 marca. czy dostane wypłatę dziesiatego czy dopiero jak wypełnię te papiery?? i czy wiesz moze o jakie papiery chodzi??

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Podniosłaś mnie na duchu
A ile jestes juz na zwolnieniu? Ile osob zatrudnia twoja firma?

Co do swiat u mnie je sie zniadanie w niedzile po tem do kosciola i znow obiadek, goscie itd.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-08 o 18:19
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:18   #413
aniaa22
Zakorzenienie

dzieki za opinie jeszcze mamy troche czasu ale pewnie skorzystamy z pomyslu anuszki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 18:20   #414
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
fajnie wygląda mam nadzieje że haftka nie będzie drapać a trzyma chociaż dobrze piersi? Zawsze trafisz z rozmiarem?
Poleć mi jakieś z Gaia bo wydaje mi się że to dobra firma i będę miała przetarte szlaki
ania u mnie też w niedziele rano
Trzymał ładnie, ale teraz już jest za mały Zaraz prześlę Ci link stanika, który szczerze polecam. Może to dziwne, ale mam już go rok i nic się z nim nie dzieje ( no, może troszkę poszarzał bo jest biały) Ja zawsze trafię z rozmiarem, bo u nich 80e to 80 e, a nie jakies zaniżone czy coś... Ten stanik uwielbiam:

Stary 2010-03-08, 18:22   #415
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymał ładnie, ale teraz już jest za mały Zaraz prześlę Ci link stanika, który szczerze polecam. Może to dziwne, ale mam już go rok i nic się z nim nie dzieje ( no, może troszkę poszarzał bo jest biały) Ja zawsze trafię z rozmiarem, bo u nich 80e to 80 e, a nie jakies zaniżone czy coś... Ten stanik uwielbiam:

napisałam wyżej że drugi link już ok bo wcześniej zły wkleiłam.
Ja tak uwielbiam angel curves ale w sklepie nie dam 120 czy 150 a teraz poluje na allegro jak ktoś wystawi rozmiar e
Ten link co wysłałaś a miałam go dziś wziąć

Czas edycji: 2010-03-08 o 18:24
Stary 2010-03-08, 18:23   #416
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Jesli w firmie jest zatrudnipne min.20 osob to wtedy pracodawca

A ile jestes juz na zwolnieniu? Ile osob zatrudnia twoja firma?

Co do swiat u mnie je sie zniadanie w niedzile po tem do kosciola i znow obiadek, goscie itd.
No wlasnie w firmie jest ponizej 20 osób. A 11 marca minie 2 miesiące odkad jestem na zwolnieniu także pierwszy raz zus mi będzie płacił.
Stary 2010-03-08, 18:24   #417
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

farminka ile to łóżeczko kosztuje bo ja widziałam dzisiaj takie w sklepie i kosztuje 280 zł i też się nad nim zastanawiam
basiennkaw świetna ta bluzka
Co do prezentów z okazji dzisiejszego dnia to mój M złożył mi życzenia o 3.26 w nocy bo chciał być pierwszy i dał mi kwiatka z papieru toaletowego bo nie miał nic innego o tej godzinie, a później byliśmy na zakupach i kazał mi coś wybrać. Wybrałam witaminy Feminatal z DHA, kurde 55 zł muszę spytać mojej lekarki czy nie ma jakiś tańszych bo trochę drogo i na miesiąc tylko starczają.
A wy jakie witaminy bierzecie?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:25   #418
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Co do prezentów z okazji dzisiejszego dnia to mój M złożył mi życzenia o 3.26 w nocy bo chciał być pierwszy i dał mi kwiatka z papieru toaletowego
jak słodko
Biore feminatal n 36 zł na dwa miesiące

Stary 2010-03-08, 18:26   #419
aniaa22
Zakorzenienie

ja nie biore witamin. wyniki mam ok i ginka mi nie zalecila

Lilka twoj TZ tez pomyslowy
Stary 2010-03-08, 18:29   #420
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

papeteria ten z firmy mat... no nie wiem, ja miałam dwa z tej firmy i nie trafiłam z rozmiarem... a po drugie to ramiączko w jednym mi bardzo szybko pękło, a wdrugim szybko się porozciągały. tego akurat nie miałam, więc może okaże się ok

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A wy jakie witaminy bierzecie?
Ja biorę falvit mama, 60 sztuk kosztuje 30 zł czyli na dwa miesiące
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości