![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
Jestem jedno miejsce za listą osób zakwalifikowanych na studia.
Pytanie co teraz mam szansę jeszcze się dostać i jak tak to kiedy? W sierpniu czy jakoś wcześniej? Wie ktoś może co to jest poszerzanie rankingu, które widnieje w terminarzu rekrutacji? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem, lepiej niech zlozy bo przeciez na germanistyke itak przyjeli 3 razy wiecej osob niz jest w limicie i moga juz nie przyjmowac ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- jest tylko niezakwalifikowany, nie ma listy rezerwowej. Mam mieszane uczucia co do 2 naboru bo i tak przyjeli wiecej osob na kazdy kierunek i moze lepiej jest zlozyc na ten co sie dostalyscie zeby potem bez niczego nie zostac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NAPRAWDE NIKT NIE WIE CZY TrZEBA RAZEM Z PAPIERAMI JAKAS KASE DAC? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiecie gdzie znajdę informacje ile osób jest przyjętych na prawo na UŁ? Chciałabym tak orientacyjnie wiedzieć, czy mam jeszcze jakiekolwiek szanse...
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
wyniki rekrutacji -> prawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Hm. a skłąda sie papiery na konkretnych wydziałach, czy w biurze na lindleya?
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
konkretne wydzialy pod kierunkiem jest napisane ze tam skladasz dokumenty
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
Kurde, jak to z tą kwalifikacją jest? Niby dostalam się na trzy kierunki: na dwóch mieszczę się w limicie przyjęć, a na filologii polskiej jestem na 263 miejscu (limit to 200). Interesuje mnie tylko filologia polska (mam 378 pkt)- reszta to awaryjne kierunki. To oznacza, że mam już pewne miejsce na filologii? I jak złożę dokumenty, to na 100% będę to studiować? Na bibliotekoznawstwie jestem na 35 miejscu, więc mam pewne miejsce jak złoże dokumenty. Czy mam złozyć dokumenty np. na 2 kierunki Czy może być taka możliwość, że na polonistykę nie będę przyjeta, nawet jak już złożę dokumenty, świadectwo itp? Od czego to zależy? Czy miejsca jakoś się "przesuwają", kiedy np. osoba, która jest na 200, albo na 199 rezygnuje z polonistyki? Teraz własnie nie wiem, czy dać papiery tylko na filologie, czy tez na biliotekoznawstwo. Proszę, wyjaśnijcie jak to z tym jest. Boję się, że trochę za wcześnie cieszyłam się z tego, że już jestem studentką filologii.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
Kurde, jak to z tą kwalifikacją jest? Niby dostalam się na trzy kierunki: na dwóch mieszczę się w limicie przyjęć, a na filologii polskiej jestem na 263 miejscu (limit to 200). Interesuje mnie tylko filologia polska (mam 378 pkt)- reszta to awaryjne kierunki. To oznacza, że mam już pewne miejsce na filologii? I jak złożę dokumenty, to na 100% będę to studiować? Na bibliotekoznawstwie jestem na 35 miejscu, więc mam pewne miejsce jak złoże dokumenty. Czy mam złozyć dokumenty np. na 2 kierunki Czy może być taka możliwość, że na polonistykę nie będę przyjeta, nawet jak już złożę dokumenty, świadectwo itp? Od czego to zależy? Czy miejsca jakoś się "przesuwają", kiedy np. osoba, która jest na 200, albo na 199 rezygnuje z polonistyki? Teraz własnie nie wiem, czy dać papiery tylko na filologie, czy tez na biliotekoznawstwo. Proszę, wyjaśnijcie jak to z tym jest. Boję się, że trochę za wcześnie cieszyłam się z tego, że już jestem studentką filologii.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
zuzia92, mi się wydaje, że jeżeli Ci, że jesteś zakwalifikowana to tak jest i nie powinno Cie nic wiecej obchodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Dostałam się na dziennikarstwo z językiem i kultura francuską i na francuski z hiszpańskim, czy ktos studiuje te kierununki i może coś ciekawego powiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mogę powiedzieć jedynie coś o przedmiotach dziennikarskich - szału nie ma, możesz się rozczarować jeśli, tak jak ja, chciałaś być dziennikarką - na UŁ raczej dobrze tego nie nauczą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Po drugie też chciałabym wiedzieć jak to jest z tą drugą rekrutacją tzn. jeśli dostałam odp ,, niezakwalifikowany na studia,, to nie mam juz szans w drugiej turze czy jednak jestem na liście rezrwowej ![]() ![]() ![]() HELP ME ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny . Ja dostałam się na analityke chemiczna czy jest tutaj moze osoba ktora rowniez sie tam dostała bądz na podobny kierunek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja dostałam się na analityke chemiczna czy jest tu dziewczyna ktora dostała się na ten lub podobny kierunek ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny słyzsałam, że liczy się kolejnośc składania papierów, że kto pierwszy ten lepszy, to prawda?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Ja dostałam się na fil ang tylko nie wiem jeszcze czy złożę tam papiery, bo dostałam się również na umcs i nie mogę się zdecydowac gdzie iść. Orientuje się może ktos gdzie jest łatwiej? Jaka wgl jest atmosfera na uł no i właśnie poziom trudności?? Do dziewczyn które nie dostały się na fil ang. ja miałam 560 punktów i jestem 190 na liście, więc myslę, że macie duże szansie dostania się w drugiej turze, bo sporo osób pewnie nie złoży papierów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() gdzie mogę znaleźć listy rezerwowych? nie mogę przestać żałować, że nie dostałam się na psychologię ... ![]() pozdrawiam Was ![]()
#413 |
Raczkowanie
|
Jest wśród nas jakaś wizażanka, która dostała się właśnie na logistykę (wydział e-s)?
![]() Jeżeli macie napisane, że zakwalifikowane, a Wasze nazwiska są na listach to tylko cieszyć się dziewczyny i nic więcej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
ja tez nine moge przebolec ze nie dostalam sie na ten wymarzony kierunek
![]() ![]() ![]()
#415 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o pomoc!!!
Mam nadzieję, że ktoś zagląda jeszcze na to forum i doradzi ![]() Nie chciałem zakładać specjalnie konta, więc piszę z konta siostry, bo widzę że wszystko o UŁ przeniosło się tutaj ![]() Otóż dostałem się na kilka kierunków studiów i teraz mam dylemat co wybrać !? Zależy mi na waszym zdaniu na temat tych kierunków. Czy są po nich dobre perspektywy i jakaś przyszłość... Co uważacie? Dusza artystyczna we mnie drzemie i to na tych kierunkach czuję, że się spełnię, ale jak mam po nich nie mieć pracy to nie dziękuję...Ale po kolei! Pierwszy kierunek to politologia (co myślicie o nim- wydaje się nieprzyszłościowy? ale jest łatwy pewnie), administracja ( to znowu strasznie nudne, ale może perspektywy lepsze...?), socjologia ( to chyba najlepsze, szczególnie specjalizacja hr, ale znowu dużoo matematyki a chciałem od niej uciec, z tym że perspektywy nie są po tym złe! No i jest specjalność właśnie hr a na uniwersytecie wrocławskim jej nie ma, ale to zaraz ![]() Z kolei serce od zawsze mówiło: filmoznawstwo i czuję, że to jest to, że będzie mnie to pochłaniać. Tylko gorzej z pracą, co można po tym robić? I jeszcze jeden kierunek: kulturoznawstwo z dziennikarstwem (ciekawy jest, bo łączy zajęcia z tych dwóch kierunków w jeden ![]() I teraz na domiar złego ![]() uff, dużo tego wyszło/ Ale bardzo proszę o pomoc, napiszcie co uważacie. Chociaż krótko, patrząc na perspektywy zawodowe (wiadomo,że najlepsze są po polibudzie, ale cóż, nie każdy to lubi i ma predyspozycje haha ![]() UWr- socjologia/ politologia czy UŁ- politologia, administracja, socjologia, filmoznawstwo, kulturoznawstwo z dziennikarstwem. Dobranoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie jeszcze jak to jest z tymi dokumentami?
Dostałam się na socjologie więc wysyłam podanie + wymagane dok. na adres wydziału tak? A jeżeli chciałabym być brana w II rekrutacji na filologie? To czekam dopiero do 26 kiedy poszerzą ranking, czy muszę też wysłać podanie wcześniej? Tyle, że nie wiem czy to ma być kopia świadectwa czy nic nie trzeba? Matkoo.. jakie to zamotane ![]()
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#418 | ||||||
Zakorzenienie
|
Postaram się wam troche pomóc w miare możliwości
![]() Cytat:
![]() Dziennikarstwo z francuskim ma dosyć szeroki program z romanistyki + okrojony z dziennikarstwa, na pewno są to studia trudniejsze niż samo dziennikarstwo, ale chyba bardziej się opłaca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() O administracji mogę powiedziec tyle, ze łódzki wydział WPiA jest chyba najlepszy w kraju albo na drugim miejscu, zaraz po UW ![]() Łodź jako miasto nie jest odrażająca, można się przyzwyczaić i grunt to sie nie uprzedzać. Choć obiektywnie i subiektywnie, Wrocław jest miastem ładniejszym ![]() Cytat:
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2011-07-14 o 10:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak myślicie mogę od I roku rozpocząć dwa kierunki dzienne, na dwóch różnych wydziałach na UŁ? Obydwa są interesujace i nie potrafie sie zdecydowac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj złożyć papiery na swoje kulturoznawstwo
![]() To były 3 godziny męki. Wszyscy przyjmowani byli w 1! sali, która wyglądała na wzykłą pracownię komputerową. Ścisk, tłok i hałas nie do opisania. W sali siedziały osoby odpowiedzialne za konkretny kierunek. Tak. 1 osoba dla jednego kierunku, wiec mozecie sobie wyobrazić z jakim tempem przesuwała się kolejka (okej, na dziennikarstwo przyjmowały dwie osoby:P). Na miejscu okazało się, że moje ksero dowodu jest zbyt ciemne, wiec kazano udać mi się piętro wyżej aby miły pan skserował mi dowód po raz kolejny. Okej .Skserował. Wracam do sali (już bez kolejki) i dowiaduję sie, że takie też nie może być, bo pan od ksero uciął ze 3 milimenty z mojego dowodu. Wiec wracam i kseruję po raz kolejny. Tym razem wszystko pasuje. Ale... To nie koniec. okazuj się, że wgrałam do systemu internetowego ine zdjecie i inne przyniosłam. Trzeba znów isć do pana z piętra wyżej żeby przeskanował zdjęcie, które przyniosłam. Udało się. Ale ten pan zdążył już zapamiętać jaksie nazywam ![]() Ogólnie, mimo tłoku, bolących nóg od stania w dłuuugiej kolejce, wszystko się udało, poznalam kilka fajnych osób, a pan, który zakładał mi teczkę (taki z dłuuuugą brodą) był baaardzo sympatyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.