Shih Tzu cz. III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 10:36   #391
LittleStar
Zadomowienie

Dot.: Shih Tzu cz. III

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Może dlatego że widzi ją rzadziej to się bardziej cieszy Mój Tobi jak jedziemy do moich przyszłych teściów to dosłownie sika ze szczęścia. Jesteśmy tam raz na miesiąc i po prostu popuszcza z radości jak mały szczeniak i głównie jak widzi moją teściową ale to dlatego że jest tam rzadko

PS. Byłam dzisiaj na odrobaczeniu zerznęli ze mnie 23 zł ! Jeszcze nigdy tyle nie zapłaciłam ...
Mój Shih robi to samo, za każdym razem sika! a teściowa jak do dziecka ' nic się nie stało, Maleństwo ' heh

A za co ty aż tyle zapłaciłaś? Nie kupiłaś zwykłej tabletki?
LittleStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:30   #392
winogronek
Wtajemniczenie

UWAGA!!

Chciałabym Was wszystkich przestrzec przed sklepem internetowym zoo best!
Moja znajoma złożyła tam zamówienie 31 maja i do dziś go nie otrzymała, na początku były telefony których nie odbierali, potem po jakimś okresie odpisali na jednego z wielu maili które do nich napisała ze maja problem(w międzyczasie nie odbierali telefonów choć smsy dochodziły), po 2 tyg zadzwoniła szefowa ze to załatwi, powiedzieli ze wysłali paczkę podali nr, paczki nie ma znajoma poszła specjalnie na pocztę by to sprawdzić.
Co się okazało,paczka o podanym numerze NIGDY nie była wysłana !!!
I tak męczy się z nimi do dziś

Strzałka a ty co jakieś pozłacane te tabletki miałaś ze takie drogie?

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:32
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:41   #393
royalflush
Raczkowanie

byliśmy właśnie odebrać rodowód. pani nas pochwaliła, że ładny, pielęgnowany, wszystko cacy, ale niestety Master jest dyskwalifikowany.. ma jedno jądro. nie możemy go wystawić poza tym go pochwaliła, jak zresztą każdy, kto go widzi :P ale ma akurat taką wadę, z którą już na pewno nie można go wystawić ehh.. duże nadzieje pokładałam w nim..
Stary 2010-07-01, 19:07   #394
NESI123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez royalflush Pokaż wiadomość
byliśmy właśnie odebrać rodowód. pani nas pochwaliła, że ładny, pielęgnowany, wszystko cacy, ale niestety Master jest dyskwalifikowany.. ma jedno jądro. nie możemy go wystawić poza tym go pochwaliła, jak zresztą każdy, kto go widzi :P ale ma akurat taką wadę, z którą już na pewno nie można go wystawić ehh.. duże nadzieje pokładałam w nim..

jAK TO MA JEDNO JADRO ? JAK GO KUPILAS TO JUZ TAKI BYL ?
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:17   #395
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Czasami tak bywa że jedno jądro nie zejdzie do mosznej ... ale nie ma już na to szans? Nie da się tego jakoś wspomóc?
Co do odrobaczania brałam tą pastę/żel a to jest droższe no ale nie aż tyle dla psa który waży ciut ponad 5 kg :/

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:05   #396
royalflush
Raczkowanie

właśnie się zastanawiałam z mamą czy on miał jedno czy były dwa i jedno się schowało. i chyba ta druga wersja. bo każdy z nas dopiero w ostatnim czasie zauważył, że jądro jest tylko jedno.. nic się już niestety nie da zrobić i trzeba prawdopodobnie je usunąć jakoś operacyjnie, żeby nie zagrażało to jego zdrowiu. tylko nie wiem, czy to konieczne. jeśli nie, to szkoda go męczyć.
Stary 2010-07-01, 20:20   #397
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie się zastanawiałam z mamą czy on miał jedno czy były dwa i jedno się schowało. i chyba ta druga wersja. bo każdy z nas dopiero w ostatnim czasie zauważył, że jądro jest tylko jedno.. nic się już niestety nie da zrobić i trzeba prawdopodobnie je usunąć jakoś operacyjnie, żeby nie zagrażało to jego zdrowiu. tylko nie wiem, czy to konieczne. jeśli nie, to szkoda go męczyć.
Royalflush nie wiem jak ty masz w umowie czy w ogóle jakaś spisywałaś ale jest tak: jeśli przy zakupie płaciłaś kwotę jak za wystawowego psa to po tym fakcie masz prawo odzyskać cześć pieniędzy za psa,przynajmniej ja tak mam w umowie.
Ja bym radziła kastracje pieska i nie będzie się męczył tylko mu to wyjdzie na zdrowie ,dla psów to prawie zabieg kosmetyczny ranka wielkości 2cm.

Ale opowiem wam pewna historie która zdarzyła się naprawdę...
Był sobie pies wystawowy któremu nie wzeszło jedno jąderko , właściciele wpadli na wspaniały pomysł i wszczepili psu implanta pies zdobywał medale do czasu gdy mu prawdziwe jąderko nie zeszło miał 3 a wszystko wydało się na wystawie bo właściciele się wcześniej nie skapnęli.

Stary 2010-07-01, 20:23   #398
royalflush
Raczkowanie

to może i mojemu spadnie? :O teraz wyjeżdżam, wrócę do pójdę do weterynarza i pomyślimy co tu zrobić.
Stary 2010-07-01, 20:44   #399
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
to może i mojemu spadnie? :O teraz wyjeżdżam, wrócę do pójdę do weterynarza i pomyślimy co tu zrobić.
A w jakim wieku jest Master?

Poszukałam na dogo i dziewczyna pisze ze jej wet powiedział ze do roku mogą jeszcze zejść
http://www.dogomania.pl/threads/2163...trostwo/page24
Radzę ci znaleźć jakiegoś naprawdę dobrego weta co się zna na rzeczy który ci poradzi co masz robić, bo właśnie zasięgnęłam opinii i ponoć można sprowadzić jadro lekami i masażami

Czas edycji: 2010-07-01 o 20:57
Stary 2010-07-01, 21:07   #400
royalflush
Raczkowanie

winogronek Master ma 9 miesięcy.

pójdę najpierw do tych, do których chodzę od zawsze, z Masterem i z Foxem, uważam, że one są ogarnięte, zobaczę co mi powiedzą. w razie czego poszukam jeszcze kogoś. kurczę, byłoby fajnie, gdyby mu spadło jeszcze. ale w związku z zaistniałą sytuacją planujemy go jakoś podciąć, żeby mu chłodniej było, i jak spadną potem to i tak będzie po ptakach po 16 lipca się wybiorę do kogoś, żeby coś tu zdecydować. eh wogóle się tego nie spodziewałam.
Stary 2010-07-01, 21:13   #401
Garadiela
Zadomowienie

RoyalFlush biegnij szybko do madrego weta,moze sie jeszcze przed 10 miesiacem uda cos wymyslic by to jajko zeszlo.
Ale dzialac trzeba szybciutko!!!
Tu nie mozna czekac,im dluzej zwlekasz tym gorzej niestety
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:15   #402
royalflush
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
RoyalFlush biegnij szybko do madrego weta,moze sie jeszcze przed 10 miesiacem uda cos wymyslic by to jajko zeszlo.
Ale dzialac trzeba szybciutko!!!
Tu nie mozna czekac,im dluzej zwlekasz tym gorzej niestety
ale nie mam już wyjścia muszę poczekać do 16. on ma urodziny pod koniec miesiąca, jeśli to różnica. to w końcu do roku czy do 10 miesiąca można coś kombinować?
Stary 2010-07-01, 21:25   #403
Garadiela
Zadomowienie

Powiem Ci co mi pow osoba marzejsza
Do 6 miesiaca jesli to jest wada wzrostowa mozna bez problemu sprowadzic jajko.
A im pozniej tym idzie z tym gorzej i coraz ciezej to naprawic...
I jesli to nie genetyczne to na prawie 100 procent mozna zastrzykami pogonic jajco
Do roku na pewno mozna probowac.

No a wpis nie hodowlany powinien byc anulowany w zwiazku do ktorego nalezysz jak jajko sie pojawi.Trzeba isc na "przeglad" z psem wtedy

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2010-07-01 o 21:30
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:04   #404
royalflush
Raczkowanie

hehe, oka spróbuję coś z tym zrobić, jak nei to chociaż chłodniej mu będzie

dzięki za rady, mam teraz nadzieję, że jeszcze się uda
Stary 2010-07-03, 19:29   #405
blondi11051990
Przyczajenie

Talking Dot.: Shih Tzu cz. III

Cześć Dziewczyny! Wiedzialąm ze zakup mojej Sisi był jedną z najlepszych decyzji jakie podjęłam,ale dzis mała pokazała że nie tylko ja zbzikowałam na jej punkcie.Dziś po raz pierwszy od 2 tygodni mialam wolne.Tak codziennie pracowałam od rana do wieczora. Gdy moja księżniczka zobaczyła że budziki wyłączyłam i dalej śpie dostała szału latała po całym mieszkanu jak szalona wycałowała mnie jakby z rok mnie nie widzała i przez cały dzień nie odstąpiła na krok i co chwile podchodziła i zaczynała się łasić nawet teraz ja tu pisze a ona siedzi i czeka aż skończe delikatnie mnie zaczepiając głową. Tylko wy możecie wiedzieć co to za uczucie gdy wasz pupil pokazuje ze też was kocha.: love::l ove::lo ve:
blondi11051990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 15:23   #406
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Byłam dzisiaj na wystawie w Olsztynie i były nawet 3 shih i wiele wiele innych psiaków jedynym minusem był ten upał, współczuje psiakom ale i wystawcą !
No i przy okazji kupiłam szczotkę i smakołyki - trochę mi to poprawiło humor, bo od wczoraj mam doła ... mój chłopak wyjechał na 6 tyg. do Belgii od 5 lat mieszkamy razem i to nasza pierwsza tak długa rozłąka, nawet nie wiedziałam że tak można tęsknić

Stary 2010-07-04, 17:22   #407
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dzisiaj na wystawie w Olsztynie i były nawet 3 shih i wiele wiele innych psiaków jedynym minusem był ten upał, współczuje psiakom ale i wystawcą !
No i przy okazji kupiłam szczotkę i smakołyki - trochę mi to poprawiło humor, bo od wczoraj mam doła ... mój chłopak wyjechał na 6 tyg. do Belgii od 5 lat mieszkamy razem i to nasza pierwsza tak długa rozłąka, nawet nie wiedziałam że tak można tęsknić
Strzalka szczerze Ci wspolczuje bo znam ten bol tylko, z ta roznica, ze moj chlopak 2 lata temu wyjechal nie na 6 tyg ale na 6 m-cy do Afganistanu a powiem Ci, ze to straaaaaaaaaaasznie dlugo, mozna bylo oszalec bo nawet nie moglam miec z nim kontaktu kiedy chcialam tylko musialam czekac az on sie odezwie telefonicznie albo list wysle. To bylo okropne i jak sobie pomysle, ze moze tam jeszcze raz jechac (a moze) to az mi skora cierpnie. Pociesz sie tym, ze chociaz masz Tobiego bo ja wtedy Afrusi nie mialam
Stary 2010-07-04, 18:52   #408
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

O matko 6 m-cy masakra.
No tutaj tylko 6 tyg. i na 2 tyg. wraca do Polski ale później znowu jedzie i tak min. 2 lata jak się uda nie powiem bo z jednej strony się cieszę bo spełnią się nasze marzenia (wesele i remont mieszkania) ale teraz widzę że pieniądze szczęścia nie dają
Też się ciesze że mam Tobiego bo przynajmniej mi czas zajmuje...
A kontakt też mam z nim słaby bo nie ma dostępu do internetu więc tylko telefony a wiadomo jakie to koszta
No cóż nie mam wyjścia, muszę wytrzymać ...

Mój kundelek po wczorajszej kąpieli

EDIT: Ciekawa jestem czy Tobi zauważy że Artura tyle nie ma, jak narazie to zachowuje się normalnie, jak mu się powie szukaj Pana to lata po całym domu ale to normalne

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-07-04 o 18:56
Stary 2010-07-04, 19:54   #409
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
O matko 6 m-cy masakra.
No tutaj tylko 6 tyg. i na 2 tyg. wraca do Polski ale później znowu jedzie i tak min. 2 lata jak się uda nie powiem bo z jednej strony się cieszę bo spełnią się nasze marzenia (wesele i remont mieszkania) ale teraz widzę że pieniądze szczęścia nie dają
Też się ciesze że mam Tobiego bo przynajmniej mi czas zajmuje...
A kontakt też mam z nim słaby bo nie ma dostępu do internetu więc tylko telefony a wiadomo jakie to koszta
No cóż nie mam wyjścia, muszę wytrzymać ...

Mój kundelek po wczorajszej kąpieli

EDIT: Ciekawa jestem czy Tobi zauważy że Artura tyle nie ma, jak narazie to zachowuje się normalnie, jak mu się powie szukaj Pana to lata po całym domu ale to normalne
Cudenko, sliczniutki Napewno z czasem zauwazy, ze Pana nie ma ale za to jaka bedzie radosc po takiej rozlace Masz racje pieniadze szczescia nie daja i jedyne korzysci z takich wyjazdow to finansowe ale tych straconych chwil rozlaka i tak sie nie da kupic za zadne pieniadze ale takie jest zycie niestety. Poczatki sa okropne ale z czasem sie przyzwyczaisz i ta tesknota napewno sie zmniejszy, stanie sie znosniejsza. Tobi przynajmniej na tym skorzysta bo bedzie mial Pania cala dla siebie
Stary 2010-07-04, 20:10   #410
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Dziękuję Ci za te słowa otuchy
Właśnie pisał Artur że też ma dość już tego wyjazdu a przecież dopiero się zacznie bo jutro pierwszy dzień pracy ...
Śmiał się że jak przyjedzie to Tobi go nie pozna i do domu nie wpuści

Stary 2010-07-05, 15:22   #411
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Tobi wygląda prześlicznie

ja mam pytanko do Ciebie strzałko :
czy jak obcięłaś mu włoski - tzn fryzjer i miał takie średnie to też się tak podkręcały ?? Bo mama dziś dzwoniła do mnie z wakacji i ja się pytam jak tam pies i czy mu włoski podrosły [wiecie 1,5 tyg więc może coś jest ] a ona mówi że tak się dziwnie podkręcają to ja się śmieje że zaczniemy prostować xD heh..
no i czy z długością włosków to troszkę ustąpi, bo teraz mamy zamiar zapuuuuszczać [bo szczeniaczkowych się już pozbył] ...

POZDRAWIAM Was wszystkie i pieski też ja się już z moim w czwartek zobaczę, ciekawe czy mnie pozna :P
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:38   #412
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Tobiemu ogólnie lekko włoski się falują i w sumie zauważyłam to po ścięciu ale jakoś nie wiąże jednego z drugim
Generalnie ciężko jest spotkać shih z idealnie prostymi włoskami, te na wystawach zwykle mają prostowane no i fakt że im dłuższe tym mniej się 'falują' przynajmniej u Tobiego
Ale nie martw się to nie jest nic strasznego nawet we wzorcu masz napisane że dopuszczalne jest lekkie sfalowanie no i 2 że to są psy w typie, nie wiadomo jaki włos mieli przodkowie i sami rodzice, przynajmniej ja nie widziałam bo oboje byli ścięci na krótko ...

No to czekamy na fotki wakacyjnego Maykusia

Stary 2010-07-05, 16:26   #413
winogronek
Wtajemniczenie

Jeju Strzałka to teraz pojechałaś po temacie z Tobim wrył mnie w fotel cudoooooooooo!!!!!!!!:lov e: A włos jak satyna mu się błyszczy

Gwiazdko to ze mu się kręcą włoski może byc tez spowodowane wilgotnością powietrza i tak jak np nam sie robia takie wicherki na glowie jak pada deszcz tak nad morzem myślę wlos moze miec takie właściwości.
Tak sobie kombinuje przynajmniej chyba że nie jest nad morzem to nie wiem dlaczego :P

Czas edycji: 2010-07-05 o 16:27
Stary 2010-07-05, 16:30   #414
gwiazdkadg
Zakorzenienie

no, ja też czekam już się doczekać nie mogę
ja wiem że nie jest ideałem ale podobny do shih jak Twój Tobi
dlatego staram się dbać o niego i włosy jak najlepiej
dziękuję Ci za odpowiedź
Maykiego rodzice - matka miała długie, ładne lekko falowane włoski
a ojciec miał krótsze ale nie całkiem więc mieli ładne nawet ;D

zobaczę po przyjeździe jak to wygląda i najwyżej pod prostuje nieraz po wymyciu bo raz jak to zrobiłam to miał śliczne włoski, ale poczekam aż długie może będą i dopiero bo nie chce mu ich niszczyć

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

winogronek - Mayki jest w górach ale kąpie się w zalewie może dlatego, nie był kąpany przez czas wyjazdu, będzie dopiero w sobote okaże się dzięki za odpowiedź i zainteresowanie
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:36   #415
winogronek
Wtajemniczenie

Jak chcecie wyprostować włos zainwestujcie w jedwab nawet taki zwykły ludzki co się kupuje u fryzjera biosilk lub CHI ja nawet ostatnio popsikałam tym jedwabiem z glisskura

Stary 2010-07-05, 19:29   #416
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Hehehe na co ty gwiazdka przestań, prostownica niszczy kłaczki a po za tym jak będą mu się falować to i tak po 1 - 2 dniach po prostowaniu wrócą do swojej naturalnej 'struktury'
Jak Tobiego tak solidnie zapuszczę to też mu raz wyprostuję i zrobię mu takiego koka od tak do zdjęcia

A w ogóle dziewczyny wie może któraś z was ile by kosztowała taka sesja zdjęciowa ja, tz + Tobi, bo marzy mi się takie wielkie zdjęcie całej naszej trójki, ale takie ładne w plenerze czy coś tylko nie wiem czy koszt mnie nie zabije hehe

Winogronek dobrze radzi jak obciążysz to jakimś kosmetykiem i do tego ułożysz w czasie suszenia czyli tak jak by wyciągniesz na szczotkę to będzie ok, a po za tym jak nie był długo kąpany i wilgoć i kurz to też może tak działać na kłaczki

Winogronku dziękuję za komplement, faktycznie włoski błyszczą mu się niesamowicie ale niestety końcówki dalej sianowate
Jak starczy mi w tym tyg. pieniążków to zamówię tą odżywkę z pet society może ona coś podziała ...
No i zdjęcie robione telefonem bez flesza więc to naturalny błysk nie podrobiony hehe
Myślę że to zasługa nie tylko kosmetyków ale też Omeganu który podaję mu od pół roku, bo te włoski które rosną od skóry są cudne

EDIT: Musiałam edytować bo walnęłam takiego ortografa że aż wstyd hahaha

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:31
Stary 2010-07-05, 19:51   #417
kania_l
Przyczajenie

Witam Was!

Mam 8 tygodniową sunię Shih Tzu. I mam pytanko w sprawie szamponu do mycia. Co prawda nie będę jej jeszcze całej kąpać tylko chodzi mi o podmywania brzuszka, ponieważ jak robi siku to po kilku dniach jej białe włoski zaczynają żółknąć. I stąd moje pytanie jakiej firmy polecielibyście mi do mycia? I czy powinien być to szampon specjalnie dla szczęniąt?
kania_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:54   #418
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Dobrze by było żeby był dla szczeniąt, delikatny a jeśli chodzi o firmy to były wymieniane baaaardzo dużo razy

Stary 2010-07-05, 21:04   #419
ja-ika
Zakorzenienie

Mój Kodi ma 6 miesięcy, muszę go ostrzyc, bo ma już długie włoski. Są podobno jakieś nazwy fryzur, jaką mogłybyście mi polecić, żeby mu nie było gorąco.
Stary 2010-07-05, 23:07   #420
winogronek
Wtajemniczenie

strzałko 44 mialas tą odżywkę ? http://www.amberhouse.pl/biogroom-od...53g-p-184.html

Ja ją przetestowałam ostatnio bo Suri miała właśnie strasznie sianowate włosy na karku myślałam ze juz sie nic nie da i to zastosowałam ma to oleista konsystencje wiec nie przesadzać bo jak sie za dużo zostawi na włosach wyglądają jak przetłuszczone ale mam w koncu pierwszy raz od 1,5 roku prosty wlos na grzbiecie a nie jakies fale suche!
I zamawiam teraz z tego bio groomu tą odzywke ze splukiwaniem http://www.amberhouse.pl/biogroom-od...th=76_75_45_47 tez mysle ze da rade bo znajoma stosowała do cockerow razem ze mna testowala Lasera drape co sie nie sprawdzilo i powraca do tej firmy

I wiem ze to All system zniszczył mi tak włos bo ogladalam fotki przed zastosowaniem tych kosmetyków z tej firmy i włos był super.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości