Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 21:40   #391
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Weronisia ja nie będę tu zbędnych słów pisać,bo tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia co czujesz . Na pewno jest ci bardzo ciężko i serdecznie wspóczuję. Myślę o was i mocno przytulam . Mam nadzieję,że z dnia na dzień twój stan emocjonalny się poprawi. Czy jesteś pod opieką psychologa? Może to właśnie byłoby najlepsze wyjście. I moja rada-rycz jeśli potrzebujesz,nie tłum emocji i nie przejmuj się,że inni zobaczą. Jeśli czujesz,że potrzebujesz pomocy to krzycz i jej wymagaj. "Baby blues" to nie przelewki i skutki moga być opłakane zarówno dla ciebie jak i dla rodziny. Jesteś mądrą i silną babką,staraj się więc nie poddawać tylko walcz o siebie...

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:44   #392
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dziewczyny, czy moge od 15.10 isc juz na macierzynski?
Nie brac L4 tylko od razu macierzynski?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 06:47   #393
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Irsin wydaje mi się, że tak ale nie lepiej ci być później dłużej na macierzyńskim?? Jak masz możliwość to wykorzystaj sobie jeszcze L4

Ja już dawno na nogach i po sniadaniu ( owsianka na mleku)
Wczoraj kładąc sie myślałam , że padnę i pierwsze myśli to ( musze spakować jutro torbę). Masakra dostałam takich bóli pachwin i krocza, że nie mogłam wykonac najmniejszego ruchu
Na szczescie rano jest lepiej , ale pewnie nie na długo :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 06:54   #394
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 06:56   #395
_paulinka2
Wtajemniczenie

co za noc znowu zero snu... PRZEZ TE ZĘBY bolała mnie cała szczęka...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:03   #396
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Priety nam na sr mówili, że naturalny poród to taki wysiłek dla organizmu jak kilkugodzinna wspinaczka górska
O, to może dam radę. Tylko, że do każdej wspinaczki górskiej przygotowuję się kondycyjnie, a teraz nie. oże jednak przeproszę sie z rowerkiem stacjonarnym.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Nie wiem.

Weronisia, sama wiesz, że baby blues dopada 60-80 % kobiet i bardzo szybko samoistnie znika. Także becz ile wlezie - jesteś rozgrzeszona, będzie ci lżej. Ja tak mam przynajmniej. A Pascalek z dnia na dzień będzie w coraz lepszej kondycji, zobaczysz. Trzymamy kciuki i czekamy na wieści.

A tak swoją drogą, to śmieszny i trudny do zrozumienia ten baby blues, ale jak słyszę o objawach to jestem pewna, że i ja będę to przechodzić.

Kootekk, śliczny synek. Rośnie jak na drożdżach. Ale fajnie być mamą...

Ja przyznam, że wszelkie dolegliwości mi przeszły. Jedynie co mnie zadziwia, to nadmiar snów w nocy. Wiem, że całą noc coś mi się śni, ale rano pamiętam tylko jeden lub dwa sny. I to są bardzo dziwne rzeczy...

Miałam pokazać przedwczorajsze zakupy. Pierwsze zdjęcie to moje koszule do spania a reszta dla małej.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:04   #397
_paulinka2
Wtajemniczenie

o, w rossmanie wkładki laktacyjne JOHNSON'S BABY

za 12,99

dbam o włosy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 07:07   #398
De28
Wtajemniczenie

Anecka, wyswietla mi sie informacja, ze masz za duzo sasiadow

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:36   #399
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, fajna czapula, gdzie kupiłaś?

Sanderinko, cóż, takie uroki ciąży. Mnie też sporo rzeczy dokucza, ale... uświadomiłam sobie wczoraj, że będzie mi bardzo brakowało bycia w ciąży, mimo wszystko. Jak mały wypycha mi stupajdy wysoko z prawej strony, nad pępkiem, to uśmiech sam mi się ciśnie na usta, choćbym nie wiem jak była smutna akurat Mnie też dokuczają bóle - wczoraj całe popołudnie kłuło mnie - i to mocno - gdzieś w okolicy prawego jajnika. Na wieczór się uspokoiło, ale za to zaczął mi się gdzieś pod żołądek tak wpychać, że nie wiedziałam jak się ułożyć, żeby było wygodnie
Jeśli chodzi o no-spę to zwykłej (40mg) możesz spokojnie wziąć 3 razy po 1 tabletce, a jakby było bardzo źle to nawet możesz wziąć doraźnie drugą na raz. Ja brałam przez długi czas ze względu na twardnienie brzucha 2 razy po 1, ale forte, czyli 80mg. Mój gin powiedział, że to bezpieczne, lepiej wziąć, niż miałabym mieć niepotrzebne skurcze na tym etapie ciąży.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:39   #400
mallinka
Zadomowienie

Joanna bardzo fajne te koszule to są z h&m? i śpioszki dzianinowe też super

wczoraj TŻ wjechał w mega dziurę w drodze i dziś wyskoczył bąbel trzeba nowe opony kupić, i tak mieliśmy to zrobić ale za 2 tygodnie, a teraz kasy nie ma a w weekend do warszawy jedziemy
szukałam info żeby zwrócić się do zarządu dróg o odszkodowanie ale trzeba było wezwać policję żeby zrobili notatkę-a skąd on mógł wiedzieć że ten bąbel wyskoczy...zwłaszcza że ciemno było i dopiero teraz widać eh... jak zwykle coś...

Stary 2010-10-07, 07:50   #401
ona1010
Raczkowanie

a ja od rana w strachu, dzisiaj zapadnie moj wyrok, co dalej ze mna zrobia.... ale sie cholernie boje. Az znowu mam dziwne bole w brzuchu i nie wiem co to, bo mam jakies bole na dole jakby sciskanie, wczesniej myslalam, ze to moze dzidzius gdzie mnie smyra, ale teraz mysle, ze to moze skucze ???? Jak znowu KTG wykarze skurcze i bede musiala zostac w szpitalu to chyba sie zalamie torba niespakowana, a wszystkie rzeczy leza w kolejce do prasowania po ostatnim pobycie. A wogole jak rano w lusterku pod brzuszkiem sie golilam, to jakies dziwny wyciek zauwazylam, pierwszy raz koloru bialego jak mleko.
BBBBooooooojjjjjjjje sie...................
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:53   #402
kretencja
Zakorzenienie

Ona, Nie martw się, cokolwiek się dzieje, będzie dobrze Może już niedługo swojego dzidziusia powitasz.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-07, 07:53   #403
andziat
Zakorzenienie

Gustawek jeśli jesteś z Bemowa to wiem, że przy Hali Wola jest w budzie na bazarku taki sklep zielarski i jeszcze w tym nowym bloku na rogu Powstańców Śląskich i Człuchowskiej jest sklep ze zdrową żywnością. Nie wiem co prawda czy są tam te liście malin ale jak masz blisko to zawsze można sprawdzić jak ja będę w pobliżu (mieszkam niedaleko) to sprawdzę. A na bazarku na rogu Wrocławskiej i Powstańców Śląskich nie ma takiego sklepu?

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
o w cinema city wszystkie seanse w tą niedziele po 10 zł a 3d po 15 zł ^^ dawno nie byłam w kinie
o, jak fajnie może się wybiorę, nie byłam w kinie chyba ze 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
o, w rossmanie wkładki laktacyjne JOHNSON'S BABY za 12,99
i podkłady do przewijania babydream 10 sztuk za 9,99
w ogóle jest promocja na wszystkie rzeczy dla dziecka z tej firmy.

a właśnie chciałam się was zapytać, czy te kosmetyki dla dzieci babydream i pieluchy sa dobre, słyszałyście coś o nich, bo mi koleżanka mówiła, że gdzieś po roku zaczęła używać pieluch i są super nie dość, że tanie to naprawdę dobre.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:56   #404
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, ja słyszałam, że i kosmetyki i pieluchy są dobre. Kupiłam zasypkę Babydream na razie Co do pieluch to my kupiliśmy tylko Newborny pampersowe, a już zaraz następne planujemy kupować jakieś tańsze. No i może właśnie babydreama spróbujemy, bo cena jest rozsądna faktycznie (prawie dwa razy tańsze niż Pampers).

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-07, 07:57   #405
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Joanna, fajna czapula, gdzie kupiłaś?
H&M

Mallinka, koszule z H&M i KappAhl.

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
a ja od rana w strachu, dzisiaj zapadnie moj wyrok, co dalej ze mna zrobia.... ale sie cholernie boje. Az znowu mam dziwne bole w brzuchu i nie wiem co to, bo mam jakies bole na dole jakby sciskanie, wczesniej myslalam, ze to moze dzidzius gdzie mnie smyra, ale teraz mysle, ze to moze skucze ???? Jak znowu KTG wykarze skurcze i bede musiala zostac w szpitalu to chyba sie zalamie torba niespakowana, a wszystkie rzeczy leza w kolejce do prasowania po ostatnim pobycie. A wogole jak rano w lusterku pod brzuszkiem sie golilam, to jakies dziwny wyciek zauwazylam, pierwszy raz koloru bialego jak mleko.
BBBBooooooojjjjjjjje sie...................
Trzymaj się kochana. Nie ma się czego bać. Ty zdrowa, maluch zdrowy. Co ma być to będzie a nerwami niczego nie polepszysz. Trzymamy kciuki.
Stary 2010-10-07, 07:59   #406
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Joanna A jeszcze mi napisz ile kosztowała, bo ceny czapeczek ciepłych ogólnie mnie powalają niestety

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-07, 08:00   #407
andziat
Zakorzenienie

Joanna131
ta wspinaczka górska to wysiłek dla organizmu ale nie wiem jaki ma to wpływ na psychikę
super ciuszki

ona1010 nie bój się, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-10-07 o 08:01
Stary 2010-10-07, 08:06   #408
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki, Joanna A jeszcze mi napisz ile kosztowała, bo ceny czapeczek ciepłych ogólnie mnie powalają niestety
No fakt nie tanio, czapeczka 19,90 a rękawice 14,90. Nie mogłam się jednak powstrzymać. Komplecik jest uroczy. Na zewnątrz ze sztucznego futerka a w środku jeszcze polarek.

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Joanna131
ta wspinaczka górska to wysiłek dla organizmu ale nie wiem jaki ma to wpływ na psychikę
super ciuszki
Mam nadzieję, że tak pozytywny jak wspinaczka.
Stary 2010-10-07, 08:06   #409
mallinka
Zadomowienie

Ona1010 trzymaj się, będzie dobrze kciuki za Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 08:08   #410
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

wczoraj Was nadrobiłam, ale już nie miałam siły odpisać... a dziś oczywiście nie pamiętam kto i co

z tego co kojarzę, to:
Joanna131 śliczna czapusia i te dzianinowy pajacyk boski

Weronisia - oby szybko ten baby blues przeszedł

kootekk - Michałek jest słodziuchny będą się panny do niego w kolejce ustawiać, tym bardziej, że jakoś ostatnio chłopcy rzadziej się rodzą

m25 - ile płaciłaś za stelaż pod wanienke 100 cm?? bo ja jak byłam w sklepie to zapomniałam się zapytać

szkoda, że u nas nie ma cinema city

rozmowa na temat wiatrów rozbawiła mnie do łez

pieluchy prałam wszystkie i tetrę i flanelki

hmmm... a ja nie wiem jak bym chciała rodzić jedno wiem: oby jak najszybciej i najmniej boleśnie

nasze dziecko będzie nosić nazwisko męża, bo ja je przyjęłam po ślubie przed ślubem bardzo mi zależało, żeby zostać przy swoim nazwisku, albo mieć podwójne ale po rozmowach z mężem wiedziałam, że jemu również zależy na tym, abyśmy nazywali się tak samo decyzję podjęłam dopiero w USC, jak byliśmy załatwić formalności... dla mnie ta sytuacja była okropnie stresująca... pół nocy nie spałam no ale jego wzrok, jak usłyszał, że będę się nazywać tak jak on wynagrodził mi wszystko dziekował mi później cały dzień

no i przestać mi tu gadać o słodkościach zjadłabym wszystko o czym piszecie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:08   #411
andziat
Zakorzenienie

Kretencja no właśnie ja się zastanawiam czy czegoś nie kupić na wypróbowanie, zastanawiam się nad kosmetykami, pieluchami (paczka rozmiar 2 kosztuje 14,99 za 42 sztuki) i chusteczkami bo naprawdę cena jest bardzo korzystna w porównaniu do pampersów i nivea
Podkłady do przewijania kupiłam jakiś czas temu bo mi koleżanka polecała i są super.
Stary 2010-10-07, 08:11   #412
mallinka
Zadomowienie

w ddtvn teraz mówią na temat nazwiska dziecka innego niż matki

Stary 2010-10-07, 08:12   #413
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
I
Wczoraj kładąc sie myślałam , że padnę i pierwsze myśli to ( musze spakować jutro torbę). Masakra dostałam takich bóli pachwin i krocza, że nie mogłam wykonac najmniejszego ruchu
Na szczescie rano jest lepiej , ale pewnie nie na długo :/
Ach ja mam to codziennie ostatnio i to coraz mocniej i przy
okazji wielkiego stracha,ze to jużżżżżżżżżżżż
ciekawe co tam z moja szyjką???
a ostatnie dni to mam takie wsciekłe jak bym mogła to
bym co drugiego aj...
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:12   #414
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
właśnie oglądam i też chciałam wam to napisać
Stary 2010-10-07, 08:20   #415
rptrbj1978
Rozeznanie

Witam dzieczynki wstałam sniadanko wszamałam i czytam WAs ostroMam pytanie do koottka ile dała za fotelik maxi cosi? i co to jest
BAZA EASYFIX

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-07 o 08:22
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:26   #416
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Witam dzieczynki wstałam sniadanko wszamałam i czytam WAs ostroMam pytanie do koottka ile dała za fotelik maxi cosi? i co to jest
BAZA EASYFIX
info z internetu:
"Baza do montażu fotelików CabrioFix w samochodach z systemem ISOFIX. Dzięki bazie montaż fotelika jest szybki i łatwy, gdyż elementy mocujące same automatycznie zatrzaskują się na uchwytach ISOFIX. Dodatkowo baza wyposażona w podpórkę-nogę o regulowanej długości, która stabilizuje fotelik i zapobiega jego obrotowi. Rozwiązanie to pozwala dodatkowo zredukować niebezpieczne siły działające na głowę i szyję dziecka podczas zderzenia. System ISOFIX gwarantuje maksimum bezpieczeństwa, co potwierdzają wyniki niezależnych testów przeprowadzonych przez ADAC, OEAMTC, RACC, ANWB."

a tak wygląda
http://www.90n.pl/sklep/product/p/58...a,easyfix.html
Stary 2010-10-07, 08:29   #417
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
nie wiem ogolnie mi ciezko ja nie wiem co to bedzie w 8-9 m-cu ciezko juz mi oddychac czasem, mala wlazi w dziwne miejsca, spac nie moge i latam ciagle do lazienki

polecam rennie
No to ja tez tak mam i szczerze nie wytrzymuje juz a najgorsze jest spanie, bo nie wiem jak sie ulozyc a nad ranem i tak mnie plecy bolą strasznie prawie bol na poldupki idzie.. masakra. TZ mowi zebym sie usmiechnela bo juz nie moze patrzec ze ciagle mam skwaszona mine

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!

Miałam pokazać przedwczorajsze zakupy. Pierwsze zdjęcie to moje koszule do spania a reszta dla małej.
Ale super, ta pierwsza koszua gdyby byla w innym kolorze to bym jako tunike nosila
No i super absolutnie wszytkie rzeczy. iLE Dalas za pajaca i sweterek?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Anecka, wyswietla mi sie informacja, ze masz za duzo sasiadow
No wlasnie wiem.. myslalam ze mozna miec wieksza ilosc a tu tylko 12, wiec juz jedna osobe wywalkilam ale 6 dni musze czekac

Glodna jestem choc zjadlam sniadanie wiec ide jeszcze raz do kuchni z bolacym tylkiem

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 08:31   #418
79 Marta
Wtajemniczenie

witam
Ona,
dziewczyny, donoszę, że liście z malin działają super na sprawy kibelkowe przez zelazo miałam z tym czasem problemy a teraz chodzę nawet dwa razy dziennie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
też oglądałąm, niezłe zamieszanie
Stary 2010-10-07, 08:34   #419
De28
Wtajemniczenie

Lece robic jablecznik na francuskim ciescie

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:35   #420
_paulinka2
Wtajemniczenie

ona

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości