|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
a o to fotki jakie obiecalam:
sukienka nr.1 to ta co na swieta zaloze sukienka nr.2 to koszmarek jakis Ja daje miedzy posilkami sloiczek caly |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- co do ubierania,moja w domku jest w body z dł rękawem i rajstopkach ![]() niezawsze wpółczuję Ja sama w domu,tz wraca późnym wieczorem więc chociąż spokój mam..pierwsza sukieneczka boska drugiej nie komentuję ;pglooria Nawzajem i dziękujemy
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
ale Waszym dzieciom starcza ten mały słoiczek czyli chyba 130 gram? może ja powinnam więcej już dawać, bo on ma 5,5 miesiąca
niezawsze ładna kiecka, a ta druga, no nienajgorsza, ale też nie w moim stylu. Jak oczyszczę sobie aparat to wkleję jedną rzecz z szafy hehee
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Co do ciuszków od teściowej...to moja jak pisałam rzadko przyjeżdża ale jak już jest w Polsce to dużo ubranek przywozi (część używane,część nowe-uwielbia chodzić po second-handach
Zawsze trafi się coś co mi się nie podoba,ale biorę i później hyc do szafy lub do piwnicy I każdy jest happy
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
NIezawsze, sliczna ta welniana sukieneczka! MAm nadzieje, ze sie pogodzicie z tz-tem szybko, tez sie przyczepil.....
Glooria, dzieki, i dla Was tez wWEsolych Swiat! Gdzie je spedzacie, w UK, czy w Polsce? Ja na razie daje po 1.5 sloiczka, ale na razie jeszcze sprawdzam. Ale tez bede musiala zwiekszyc. Bo musze ograniczac mleko na rzecz sloiczkow, szczegolnie miesnych, zeby zelaza dostarczac. Dzisiaj nocka byla przeokropna, chyba nie spodobal sie wczorajszy deserek, jablko i gruszka. |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
mój też w tym wieku i mu wystarcza cały słoiczek ten mały 125-130gram. Dostaje go zamiast posiłku mlecznego.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie, ja tylko wpadłam na chwilkę, ponieważ mam kupę roboty i nie mogę się odrobić, a chciałam życzyć Wam, przede wszystki:
Zdrowych, Pełnych pogody i beztroskich Świętą Bożego Narodzenia, Spełnienia marzeń i trafionych prezentów pod choinką niezawsze - po pilocie na drugim zdjęciu stwierdzam, że mamy taki sam telewizor
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
Zbieramy sie do wyjazdu na swieta, wszystko nam sie opoznilo, ale najwazniejsze, ze jedziemy ![]() Zajrze do Was pewnie jeszcze jutro. Trzymajcie sie
|
|
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
oto ubranie z serii "leży głęboko w szafie", rozmiar 74, kto ma lepsze
![]()
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie uznaj mnie za jakieś bezguście....---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Kochane moje tak w między czasie wpadłam bo chciałam życzyć Wam pociechom i waszym rodzinkom z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkiego co Najpiękniejsze i najserdeczniejsze dużo Zdrowia ,Radości ,dużo Miłosci ,prezentów bezliku oraz spędzenia tych Świąt w gronie najbliższych Wam osób ![]() któraś pytała o słoiczki ja daję teoretycznie zamiast porcji mleczka ale czasmi niunia za jakiś czas i tak dopomina się mleka więc to zalży od niej. dziś testowałam marchew-jabłko z gerbera ale tylko mnie zabryzgała więc musiałam na szybko gotować marchewe z ziemniakiem bo to uwielbia -ale mojej roboty i zjada tak mniej więcej 120-130(tak jak sloiczek) bo robie z reguły 2 porcje więc przekładam w słoiczki.
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-12-23 o 18:26 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
wysłałam wiadomość na pw
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sukienka tez nowa z metkami wzrost 9-12 jest napisane ktos chetny?
|
|
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
enter, my mamy problem w ogóle z jedzeniem - Mała wciąga o wiele mniej mleka, niż powinna ( kończy 6 m-c), ale mimo to zauważyłam, że ona traktuje słoiczki jako cos pomiędzy posiłkami, tzn, zje cały słoiczek mojej zupy (bo robię na 2-3 dni i też przelewam do słoików), a za niedługi czas wypije mleka tyle , ile normalnie bez słoika, czyli 100-120. Mnie to nie martwi, bo i tak mało je.
Więc ja daję słoiczek, ale mleko idzie jak zawsze. Czyli kiepsko ![]() Co do ubranek - ja mam lepsze badziewie w zanadrzu, ale już się nie szczypię i jak dostaję coś co się nie nadaje do użytku, bo Chiny są mniej chińskie - po prostu do worka i mój ojciec wywozi gdzieś na wieś, bo tam zawsze ktoś biedny się na to znajdzie. Ja nie używam, ale komuś może się przyda, nie ma leżakowania w piwnicy czy na dnie szafy. Idę kończyć sprzątanie, wszystkim życzę wesołych i spokojnych Świąt!!! |
|
|
|
#406 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fason taki jak niezawsze wklejaja, sliwkowa i na gorze ma jakies szlaczki? Cytat:
|
|||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze znam to my tez sie poklociliśmy bardzo ostro bo moj maz mial pretensje o choinke cytuje "na h..j nam ta choinka" bo biedny ja musial ustawic skonczylo sie na tym ze sama ja ustawilam i ubralam a on sie obijal caly dzien wiec wieczorem kapal chociaz malego naszczescie jakas godzine po zadymie juz bylo ok ale oczywiscie sie poplakalam
anuszka zrobilam te sledze sa pycha choc jeszcze sie nie "przegryzly" mamuski zycze wam zdrowych i spokojnych swiat ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- modro moj tez tak malo je ma 5mc i 9 dni a on pije po 100-120ml sloiczek zjada caly i starcza mu jako caly posilek
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam wielkiego smaka na ten blok... mmm... zamorduje!!! wlasnie wlasnie dziewczynki- WESOLYCH, POGODNYCH, SPOKOJNYCH SWIAT!!!GRZECZNYCH DZIECIACZKOW!!! |
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze twoja sukieniusia przy kompleciku entertete to pikus
ja nie mam takich nie fajnych rzeczy babcia i mama sie nauczyly ze daja siano i sama kupuje dostalam jeden kompleci bawelniany i go napewno nie zalozymy bo jest z rozowymi i niebieskimy paseczkami przewazaja rozowe i cos w stylu tego co ma enter kaftanik i spiochy a ja od poczatku praktycznie spiochow nie uzywam---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- agravka u nas tak zawsze klotnia a po chwili maz sie podlizuje i koniec choc ja czasem staram sie buczyc zeby mial nauczke ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- dziewczyny zobaczcie jaka fajna ramka http://allegro.pl/ramka-z-glina-graw...366762718.html
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Przyszłam pokazać kilka obiecanych zdjęć
a przede wszystkim złożyć Wszystkim mamusiom i ich pociechom Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt spędzonych w miłej atmosferze rodzinnej! |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anoxa fajna ramka, kupie chyba tez ![]() Maja nie spi tz uciekl na kanape
|
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
przejzalam pobieznie ostatnia strone tylko bo czasu nie mam na nic
![]() niezawsze twoja sukienusia sliczna ![]() Cytat:
) nie mam czasu niestety fotek wkleicCytat:
wpadlam tylko mamusie zyczyc wam Spokojnych i rodzinnych pierwszych swiat z maluszkami lece dalej do pracy bo duuuzo mi zostalo do zrobienia |
||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anuszka dzieki za przepis niezawsze ![]() anoxa fajne fotki widze ze "be mine" powinien ci pasowac ![]() kociamborek sliczne fotki martysek bo chyba ci nie odpowiedzialam mam zalecone podawac 3 x 5ml (Debridat ) Jakbym juz dzis nie zajrzala to moje drogie... SPOKOJNYCH ŚWIĄT I SPEŁNIENIA WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO SOBIE ŻYCZYCIE |
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym Wam moje kochane złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Świat Bożego Narodzenia. Są to dla Nas szczególne Święta ponieważ obchodzimy je po raz pierwszy z Naszymi kochanymi dzidziusiami.
Wesołych Świąt!!!
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak na momencik.
Kochane mamusie i sliczne brzdące życzymy Wam z Frankiem rodzinnych, pogodnych Świat i wiele łask od maleńkiej Dzieciny.
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
Wesolych Swiat!
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba brzydkich ubrań nie widziałaś
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wpadlam tylko pozyczyc wam szczesliwych i radosnych swiat, bardzo wyjatkowych bo pierwszych z maluszkami
duzo ciepla i prezentow oraz szczesliwego nowego roku |
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
oj a mi sie przypomnialo jeszcze o kilku paskudztwach
, ale oddalam cos ala spiochu flaneloweŻyczę wam Wesołychi Pogodnych Świąt!!!!!!!Alleluja! |
|
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
<no z brzydkich ubrań mam jeszcze mi.in. komplet marynarski. W sumie nie jest brzydki sam w sobie, ale nie ubieram go w to, czasem tylko dół bo to takie welurowe dreski granatowe od których odprułam satynowe guziki
a najlepsza czapka taki talerzo-beret do tego, niestety to już wywiozłam na wieś, więc foty nie cpyknę.W ogóle to Wszystkiego dobrego z okazji świąt. W sumie nic nie robię tylko pakuję nas na wyjzad, a jestem w totalnej d.upie czaoowej. A jeszcze obiecałam sobie, że pójdziemy po papier na jeden prezent przed 14, żeby się przyłączyć do tej akcji po 14 nei kupuję, ale serio nie wiem czy się wyrobimy. W chacie mamy bajzel, mimo, że oboje jestesmy z domów gdzie robi sie na błysk to nie mamy tego nawyku, pewnie sąsiedzi będą pukać się w czoło jak małż po świętach pójdzie trzepać dywan, bo przydałoby się ale nie było kiedy ![]() Dodatkowo moja choinka z mchu jednak nie zniosła dobrze leżakowania w piwnicy, więc nie mamy żadnego akcentu świątecznego ![]() Ale u mamy i teściów będzie więc mały zobaczy. Mam jak zwykle parę pytań ale chyba już po świętach, Trzymcie się! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Ja sama w domu,tz wraca późnym wieczorem więc chociąż spokój mam..pierwsza sukieneczka boska
"

Chyba brzydkich ubrań nie widziałaś