Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 15:44   #391
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

a o to fotki jakie obiecalam:
sukienka nr.1 to ta co na swieta zaloze
sukienka nr.2 to koszmarek jakis od kuzyna tz i jego zony

Ja daje miedzy posilkami sloiczek caly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1357.jpg (109,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1356.jpg (70,7 KB, 74 załadowań)

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:45   #392
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Wesołych i radosnych świąt
dla wszystkich dzieci i ich rodziców
oraz dużo prezentów:d
wzajemnie

Maciuś
Stary 2010-12-23, 15:51   #393
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że nie macie czasu, ale w wolnej chwili napiszcie jak wyglada Wasz rozkład posiłków i jak ilościowo, tak dla orientacji. Ja się w szok wbiłam. Małemu dalam dziś pierwszy raz cały słoiczek (na razie tylko testowałam, bo te uczulenia) no i nie starczyło, był ryk ,dojadł jeszcze 60 mleka.
U nas je cały słoiczek mały i czasem dopija mlekiem a czesem nie (nie wiem od czego to zależy) a po świętach zamierzam jej dawać 1/3 dużego słoiczka i już bez mleka..

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

co do ubierania,moja w domku jest w body z dł rękawem i rajstopkach

niezawsze wpółczujęJa sama w domu,tz wraca późnym wieczorem więc chociąż spokój mam..pierwsza sukieneczka boskadrugiej nie komentuję ;p
glooria Nawzajem i dziękujemy
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:51   #394
entertete
Rozeznanie

ale Waszym dzieciom starcza ten mały słoiczek czyli chyba 130 gram? może ja powinnam więcej już dawać, bo on ma 5,5 miesiąca

niezawsze ładna kiecka, a ta druga, no nienajgorsza, ale też nie w moim stylu. Jak oczyszczę sobie aparat to wkleję jedną rzecz z szafy hehee
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:55   #395
aneciaslonko
Raczkowanie

Co do ciuszków od teściowej...to moja jak pisałam rzadko przyjeżdża ale jak już jest w Polsce to dużo ubranek przywozi (część używane,część nowe-uwielbia chodzić po second-handachZawsze trafi się coś co mi się nie podoba,ale biorę i później hyc do szafy lub do piwnicyI każdy jest happy
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:57   #396
scoobs
Rozeznanie

NIezawsze, sliczna ta welniana sukieneczka! MAm nadzieje, ze sie pogodzicie z tz-tem szybko, tez sie przyczepil.....
Glooria, dzieki, i dla Was tez wWEsolych Swiat! Gdzie je spedzacie, w UK, czy w Polsce?

Ja na razie daje po 1.5 sloiczka, ale na razie jeszcze sprawdzam. Ale tez bede musiala zwiekszyc. Bo musze ograniczac mleko na rzecz sloiczkow, szczegolnie miesnych, zeby zelaza dostarczac. Dzisiaj nocka byla przeokropna, chyba nie spodobal sie wczorajszy deserek, jablko i gruszka.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 16:06   #397
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
ale Waszym dzieciom starcza ten mały słoiczek czyli chyba 130 gram? może ja powinnam więcej już dawać, bo on ma 5,5 miesiąca

niezawsze ładna kiecka, a ta druga, no nienajgorsza, ale też nie w moim stylu. Jak oczyszczę sobie aparat to wkleję jedną rzecz z szafy hehee
mój też w tym wieku i mu wystarcza cały słoiczek ten mały 125-130gram. Dostaje go zamiast posiłku mlecznego.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 16:42   #398
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Witam Mamusie, ja tylko wpadłam na chwilkę, ponieważ mam kupę roboty i nie mogę się odrobić, a chciałam życzyć Wam, przede wszystki:
Zdrowych, Pełnych pogody i beztroskich Świętą Bożego Narodzenia, Spełnienia marzeń i trafionych prezentów pod choinką
niezawsze - po pilocie na drugim zdjęciu stwierdzam, że mamy taki sam telewizor

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 17:06   #399
Alguien
Zadomowienie

Czesc mamusie

Zbieramy sie do wyjazdu na swieta, wszystko nam sie opoznilo, ale najwazniejsze, ze jedziemy
Zajrze do Was pewnie jeszcze jutro. Trzymajcie sie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 17:17   #400
entertete
Rozeznanie

oto ubranie z serii "leży głęboko w szafie", rozmiar 74, kto ma lepsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100B4340.jpg (35,7 KB, 90 załadowań)
Stary 2010-12-23, 18:21   #401
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
sorki ale te ,,portasie'' mi się podobają nie uznaj mnie za jakieś bezguście....

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Kochane moje tak w między czasie wpadłam bo chciałam życzyć Wam pociechom i waszym rodzinkom z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkiego co Najpiękniejsze i najserdeczniejsze dużo Zdrowia ,Radości ,dużo Miłosci ,prezentów bezliku oraz spędzenia tych Świąt w gronie najbliższych Wam osób

któraś pytała o słoiczki ja daję teoretycznie zamiast porcji mleczka ale czasmi niunia za jakiś czas i tak dopomina się mleka więc to zalży od niej. dziś testowałam marchew-jabłko z gerbera ale tylko mnie zabryzgała więc musiałam na szybko gotować marchewe z ziemniakiem bo to uwielbia -ale mojej roboty i zjada tak mniej więcej 120-130(tak jak sloiczek) bo robie z reguły 2 porcje więc przekładam w słoiczki.

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-12-23 o 18:26
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 18:23   #402
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
sorki ale te ,,portasie'' mi się podobają nie uznaj mnie za jakieś bezguście....

Może chcesz??, dla mnie odpada, poza tym śpiochy, ja tylko pajace na noc. Nienoszone, z metką, mogę wysłać, pędem dojdzie, bo blisko.
Stary 2010-12-23, 18:30   #403
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Może chcesz??, dla mnie odpada, poza tym śpiochy, ja tylko pajace na noc. Nienoszone, z metką, mogę wysłać, pędem dojdzie, bo blisko.
wysłałam wiadomość na pw

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 19:12   #404
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
buuu nie takie zle, ale siochow tez nie nosze i w ogole sa niepraktyczne, bo na sen wole pajace zalozyc a w dzien w śpiochach jakos tak niegustownie jak w pizamie.
Moja sukienka tez nowa z metkami wzrost 9-12 jest napisane ktos chetny?

Maciuś
Stary 2010-12-23, 19:55   #405
modro
Rozeznanie

enter, my mamy problem w ogóle z jedzeniem - Mała wciąga o wiele mniej mleka, niż powinna ( kończy 6 m-c), ale mimo to zauważyłam, że ona traktuje słoiczki jako cos pomiędzy posiłkami, tzn, zje cały słoiczek mojej zupy (bo robię na 2-3 dni i też przelewam do słoików), a za niedługi czas wypije mleka tyle , ile normalnie bez słoika, czyli 100-120. Mnie to nie martwi, bo i tak mało je.
Więc ja daję słoiczek, ale mleko idzie jak zawsze. Czyli kiepsko

Co do ubranek - ja mam lepsze badziewie w zanadrzu, ale już się nie szczypię i jak dostaję coś co się nie nadaje do użytku, bo Chiny są mniej chińskie - po prostu do worka i mój ojciec wywozi gdzieś na wieś, bo tam zawsze ktoś biedny się na to znajdzie. Ja nie używam, ale komuś może się przyda, nie ma leżakowania w piwnicy czy na dnie szafy.

Idę kończyć sprzątanie, wszystkim życzę wesołych i spokojnych Świąt!!!

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:32   #406
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

A kupiłam sobie wczoraj sukienkę w Echo. Strasznie sie ciesze, bo dawno sobie już nic nie kupiłam a sukienke bardzo chciałam na świeta. Pochwalę sie:http://www.echofashion.pl/mobile/kolekcja.html 9 od góry. Jest szara a koronka jest czarna.
super sukienka!!! jutro w niej wystapisz?
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czyzby sukieneczka z h&m ? bo z opisu wyglada tak jak moja ktora kupilam malej wlasnie w h&m hehe, jest taka sweterkowata w kolorze sliwkowym chyba. do tego zaloze jej opaske z kokardka i bedzie jak ta lala
z Twojego opisu, to jest taka ktora ja mam fason taki jak niezawsze wklejaja, sliwkowa i na gorze ma jakies szlaczki?
Cytat:
wg mnie spiochy sa w miare. ja jakos nie mam rzeczy ktore by mi sie jakos strasznie nie podobaly. wogle ciuszki w wiekszosci to moja mama kupuje w ciuszkach, ale sa tak sliczne i nieznoszone, ze . ja staram sie ubierac we wszystko- Ada czesto bywa w sukienkach, nawet w domu, bo mi szkoda, zeby lezaly i zeby nigdy ich miala nie zalozyc...a ona tak szybko rosnie. Na noc spi w bodziaku na krotki rekaw i w pajacu. w dzien chodzi w bodziaku krotkim, dlugim i do tego spodnie albo wlasnie sukieneczka.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:43   #407
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze znam to my tez sie poklociliśmy bardzo ostro bo moj maz mial pretensje o choinke cytuje "na h..j nam ta choinka" bo biedny ja musial ustawic skonczylo sie na tym ze sama ja ustawilam i ubralam a on sie obijal caly dzien wiec wieczorem kapal chociaz malego naszczescie jakas godzine po zadymie juz bylo ok ale oczywiscie sie poplakalam

anuszka zrobilam te sledze sa pycha choc jeszcze sie nie "przegryzly"

mamuski zycze wam zdrowych i spokojnych swiat

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

modro moj tez tak malo je ma 5mc i 9 dni a on pije po 100-120ml sloiczek zjada caly i starcza mu jako caly posilek
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:44   #408
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
niezawsze znam to my tez sie poklociliśmy bardzo ostro bo moj maz mial pretensje o choinke cytuje "na h..j nam ta choinka" bo biedny ja musial ustawic skonczylo sie na tym ze sama ja ustawilam i ubralam a on sie obijal caly dzien wiec wieczorem kapal chociaz malego naszczescie jakas godzine po zadymie juz bylo ok ale oczywiscie sie poplakalam

anuszka zrobilam te sledze sa pycha choc jeszcze sie nie "przegryzly"

mamuski zycze wam zdrowych i spokojnych swiat
dobrze, ze juz sie pogodziliscie, u nas tez klotnie sie tak czesto koncza...niestety...
ja mam wielkiego smaka na ten blok... mmm... zamorduje!!!

wlasnie wlasnie dziewczynki- WESOLYCH, POGODNYCH, SPOKOJNYCH SWIAT!!!GRZECZNYCH DZIECIACZKOW!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:49   #409
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze twoja sukieniusia przy kompleciku entertete to pikus ja nie mam takich nie fajnych rzeczy babcia i mama sie nauczyly ze daja siano i sama kupuje dostalam jeden kompleci bawelniany i go napewno nie zalozymy bo jest z rozowymi i niebieskimy paseczkami przewazaja rozowe i cos w stylu tego co ma enter kaftanik i spiochy a ja od poczatku praktycznie spiochow nie uzywam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

agravka u nas tak zawsze klotnia a po chwili maz sie podlizuje i koniec choc ja czasem staram sie buczyc zeby mial nauczke

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

dziewczyny zobaczcie jaka fajna ramka http://allegro.pl/ramka-z-glina-graw...366762718.html
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 22:42   #410
kociamborek
Raczkowanie

Przyszłam pokazać kilka obiecanych zdjęć a przede wszystkim złożyć Wszystkim mamusiom i ich pociechom Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt spędzonych w miłej atmosferze rodzinnej!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4856 kopia.jpg (24,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4868 kkk kopia.jpg (19,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4901 kopia.jpg (37,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4911 kopia.jpg (33,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4949 jj kopia.jpg (20,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4885 kopia.jpg (27,3 KB, 42 załadowań)
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 23:33   #411
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Przyszłam pokazać kilka obiecanych zdjęć a przede wszystkim złożyć Wszystkim mamusiom i ich pociechom Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt spędzonych w miłej atmosferze rodzinnej!
aleeee super swietnie wygladacie a Twoj maz do mojego bylego podobny

Anoxa fajna ramka, kupie chyba tez

Maja nie spi tz uciekl na kanape a ona gada i mnie kopie

Maciuś
Stary 2010-12-24, 07:17   #412
aniaa22
Zakorzenienie

przejzalam pobieznie ostatnia strone tylko bo czasu nie mam na nic

niezawsze twoja sukienusia sliczna a ta rozowa nie az tak zla ale ja bym nie zalozyla

Cytat:
lee takich to ja mam troche. jeden nawet bardzo podobny komplet (zalozylam ostatnio do spania bo wszystkie pajace byly w praniu ) nie mam czasu niestety fotek wkleic

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
ale sliczne zdjecia

wpadlam tylko mamusie zyczyc wam

Spokojnych i rodzinnych pierwszych swiat z maluszkami

lece dalej do pracy bo duuuzo mi zostalo do zrobienia
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 07:29   #413
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
papi kotlety to normalnie smazysz schabowe my np robimy z reguly z piersi kurczaka smazysz pieczarki moga byc z cebulka kladziesz na kotleta plaster ananasa na to pieczarki i kladziesz gruby plaster sera zoltego i zapiekasz w piekarniku
mniam
anuszka dzieki za przepis
niezawsze a TZ zdziel porzadnie ale juz po swietach
anoxa fajne fotki
widze ze "be mine" powinien ci pasowac
kociamborek sliczne fotki
martysek bo chyba ci nie odpowiedzialam mam zalecone podawac 3 x 5ml (Debridat )

Jakbym juz dzis nie zajrzala to moje drogie...

SPOKOJNYCH ŚWIĄT I SPEŁNIENIA WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO SOBIE ŻYCZYCIE

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 08:03   #414
alutka78
Rozeznanie

Chciałabym Wam moje kochane złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji Świat Bożego Narodzenia. Są to dla Nas szczególne Święta ponieważ obchodzimy je po raz pierwszy z Naszymi kochanymi dzidziusiami.
Wesołych Świąt!!!
Stary 2010-12-24, 08:48   #415
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ja tylko tak na momencik.

Kochane mamusie i sliczne brzdące życzymy Wam z Frankiem rodzinnych, pogodnych Świat i wiele łask od maleńkiej Dzieciny.
Stary 2010-12-24, 09:59   #416
scoobs
Rozeznanie

Wesolych Swiat!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:04   #417
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjj no nie jest taki najgorszy Chyba brzydkich ubrań nie widziałaś

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:24   #418
bajka1807
Zakorzenienie

ja tez wpadlam tylko pozyczyc wam szczesliwych i radosnych swiat, bardzo wyjatkowych bo pierwszych z maluszkami duzo ciepla i prezentow oraz szczesliwego nowego roku
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:30   #419
niezawsze
Zakorzenienie

oj a mi sie przypomnialo jeszcze o kilku paskudztwach , ale oddalam cos ala spiochu flanelowe, mam jeszcze kaftanik niby dla dwu latka, ale tak brzydki...

Życzę wam Wesołychi Pogodnych Świąt!!!!!!!Alleluja!

Maciuś
Stary 2010-12-24, 11:34   #420
entertete
Rozeznanie

<no z brzydkich ubrań mam jeszcze mi.in. komplet marynarski. W sumie nie jest brzydki sam w sobie, ale nie ubieram go w to, czasem tylko dół bo to takie welurowe dreski granatowe od których odprułam satynowe guziki a najlepsza czapka taki talerzo-beret do tego, niestety to już wywiozłam na wieś, więc foty nie cpyknę.

W ogóle to Wszystkiego dobrego z okazji świąt.

W sumie nic nie robię tylko pakuję nas na wyjzad, a jestem w totalnej d.upie czaoowej. A jeszcze obiecałam sobie, że pójdziemy po papier na jeden prezent przed 14, żeby się przyłączyć do tej akcji po 14 nei kupuję, ale serio nie wiem czy się wyrobimy.

W chacie mamy bajzel, mimo, że oboje jestesmy z domów gdzie robi sie na błysk to nie mamy tego nawyku, pewnie sąsiedzi będą pukać się w czoło jak małż po świętach pójdzie trzepać dywan, bo przydałoby się ale nie było kiedy

Dodatkowo moja choinka z mchu jednak nie zniosła dobrze leżakowania w piwnicy, więc nie mamy żadnego akcentu świątecznego
Ale u mamy i teściów będzie więc mały zobaczy.

Mam jak zwykle parę pytań ale chyba już po świętach,
Trzymcie się!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości