![]() |
#391 |
Regulator reniferów
|
Dot.: Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :)
Twaróg z łososiem? Dla mnie pychota. Tylko ten cukier dodawany do wędzenia...
Jaw ogóle mogłabym tylko na jajkach i twarogu ![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj zakręciłam swój jadłospis...
śniadanie(8.00)-razowiec i jajko, razowiec i twarożek+ rzodkiew, szczypiór, czerwona cebula później(11.30) miseczka rosołu + udko następnie(14.30) lód w polewie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
anna205 ,ojalika dzieki za ostrzeżenie, kiedyś byłam nastawiona wielce sceptycznie do wszystkich "schematowych" diet tym bardziej, że udało mi się schudnąć kilka ładnych kg na " mniej żryj i rusz tyłek". co prawda wróciły mi prawie 2kg, ale głownie dlatego, że przestałam ostatnio przestrzegac odstępów między posiłkami i dużo imprezowałam= alkohol+fastfood'y. ale jakby nie bylo, przestalam dietowac jakos w maju takze uważam, że i tak nie jest źle.a poza tym przez tych kilka miesiecy jadlam wszystko, slodycze i chipsy też (oczywiscie nie w tonach, ale jakos strasznie nie unikałam).
postanowiłam spróbować Dukana, bo strasznie ciężko mi się zmobilizować. tym bardziej, że jestem na etapie rzucania palenia (paliłam 6lat). przeczytałam książki, będę ostrożna. anna205 widzę, że bierzesz therm line II. ja właśnie zamówiłam therm line II i therm line forte, powinny przyjść lada dzień. powiedz, pomagają? ważę 55kg, mam 157cm. narazie chciałabym dotrzeć do 50 do świąt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Dziś zaliczyłam bieganie (krótko, bo nogi bolą), 45 minut na rowerku przed tv i prawie godzinny spacerek nad rzeką. Od rana się pilnuję z jedzeniem, bo wczorajsze urodziny u cioci mnie dobiły. Nażarłam się jak prosiak i po powrocie miałam straszne wyrzuty sumienia. Dziś na wadze już niestety 70,1, nie nacieszyłam się swoim 69,8 zbyt długo :P Tłumaczę sobie, że jak nadal będę się ruszać i pilnować z jedzeniem, to jak mi przejdzie @ na pewno znów zobaczę 6 z przodu, także jestem zmotywowana i wczorajszy wyskok już się raczej nie powtórzy
![]() Dla tych, które sobie odpuszczają, krótki apel: Nie ma już czasu na jedzenie i nie trzymanie diety, jutro PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY! Lżejsze ciuszki dużo lepiej będą się na nas prezentować jak będziemy o te parę kilo lżejsze :P Od jutra poprawa pogody więc ruszamy tyłeczki od komputera (a tym bardziej od lodówki) ![]() ![]() ![]() Niewiele nam już zostało (czasu i kilogramów), nie możemy tego zaprzepaścić :P Za dobrze nam szło do tej pory, żeby teraz dać się skusić byle ciastku czy frytkom :P
![]() |
![]() |
#395 |
Regulator reniferów
|
Właśnie się próbuję umówić na jazdę konną
![]() Trzymam kciuki, że mi się uda i nie zapeszę...
![]() |
![]() |
#396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie strasznie, weekend to porażka, o której bardzo szybko chcę zapomnieć!! Ale wiem, co mi ją jutro rano skutecznie przypomni! WAŻENIE ![]() Trudno! Jutro pierwszy dzień wiosny.. To będzie moja WIOSNA i do lata (22.06.) będę super hiper laską!!!! ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Jak widzicie zmieniłam podpis. Niestety tak jak już wam kilka razy pisałam, u mnie zjedzenie czegokolwiek słodkiego lub chipsopodobnego kończy się fatalnie!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiadam wojnę słodyczom i chipsom!! Od dziś przez 100 dni nie zjem nic czekoladowego, żadnych ciast, ciasteczek czy pączków, żadnych chipsów, paluszków, i innych słonych przekąsek! To możliwe, widziałam wątki, gdzie dziewczyny nie jadły w/w po rok... Jeżeli one mogą to ja też ![]() ![]() Może ktoś chętny dołączy?? 100 dni, czyli tyle ile trwa wiosna ![]() Powiem wam, że u mnie gdyby nie podjadanie słodyczy już dawno nie miałabym problemu z wagą...
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Witam nowe kobietki na pokładzie
![]() Dziewczyny moje kochane próbowałam wczoraj dwa razy załaczyc te dietki,które wam obiecałam i nie chcą się łądowac, wiec jak ktoś jest nadal zainteresowany to podajcie linka na poczte ![]() Weekend to koszmar ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Soffiaa 1200 czy 1300 kcal to dużo? W takim razie ile kcal zjadasz, gdy 100% trzymasz dietę?
A wy dziewczyny? Jaka jest kaloryczność waszej diety??
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Ja jem około 1000 kalorii dziennie
![]() ![]()
![]() |
#400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
princ jednak skorzystałam z twojej dyspensy, ale zaraz wskakuję na stepper i biegam godzinkę!
![]() z kolacji już dzisiaj rezygnuję ![]() przez te urodzinowe słodkości obawiam się, że wyjdę najgorzej wagowo jutro, ale no cóż urodziny ma się raz w roku ![]()
biegam ![]() dbam o siebie ![]() Edytowane przez ojalika Czas edycji: 2011-03-20 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo mój jadłospis mieści się w granicach 1200-1500 kcal tak na oko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
ojalika czyżby 90 rocznik?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
ja znowu zawaliłam dietę
![]() ale jutro poniedziałek, z poniedziałkiem się dobrze startuje, a z takim wiosennym poniedziałkiem to już w ogóle ![]() przynajmniej zaliczyłam 45 min na rowerku stacjonarnym i jakieś 500 półbrzuszków ale nijak to się ma do całej tabliczki czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
masz pracę fizyczną więc jedzenie mniejszej ilości mogłoby być dla Ciebie niebezpieczne..
a ja się opitalam, wyskoczę na uczelnię, wrócę i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
trzymam kciuki za rzucanie, ja paliłam 10 lat, od lipca zeszłego roku nie palę... byłam naprawdę mocno uzależnionym palaczem, ale pomogły mi bardzo plasterki (nie tłuką Cię nerwy z braku nikotyny, naprawdę byłam bardzo spokojna) oraz e-papieros, oczywiście z wkładem beznikotynowym, ale bardzo pomagał zwłaszcza na imprezach, kiedy wszyscy dookoła palili, bez niego chyba bym wróciła do nałogu: ) No a skutkiem rzucenia były dodatkowe kg, stąd teraz odchudzanie. Co do TL II nie mogę nic powiedzieć, biorę je od 3 dni dopiero, ale czytałam że przy diecie i ruchu bardzo pomagają, mój facet kiedyś je brał ale odstawił ze względu na kofeinę, on nie pije kawy w ogóle i nie mógł po nich spać. Ja przy nich piję głównie bezkofeinową, także jest o.k. Mam opakowanie 120 szt., czyli na miesiąc kuracji, wtedy będę mogła coś powiedzieć. Zastanawiam się czy nie dorzucić sobie jeszcze l-karnityny, ale tylko przed ćwiczeniami, muszę się nad tym jeszcze zastanowić... Zależy mi, żeby zrzucić 5-6 kg do maja-czerwca, i wbrew pozorom nie jest to takie proste, bo nie mam żadnej nadwagi, po prostu źle się czuje z dodatkowymi kg, zawsze byłam bardzo szczupła osobą... Mam nadzieję, że mi się uda to osiągnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Wprowadzę trochę ćwiczeń (koń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że diety poniżej 1200kcal są prawie głodowe, ale ok. Każdy ma inny metabolizm, ja również muszę przystopować z kcal.
![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś nie dobiłam chyba nawet do 1000 kcal (chociaż jak liczyć sok i cukier w herbacie to powinno być dosyć blisko). Poza tym 9 godzin pracy fizycznej. Czyli jedno wielkie FAIL ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
właśnie zjadłam kolację : twaróg+makrela+czerwona cebula+szczypiór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
no to smacznie
![]() rocznik 90 rządzi :P pomysły na kolacje ![]() placuszki tuńczykowe: http://dukan.blox.pl/2010/03/Placuszki-tunczykowe.html jajecznica sałatka: kawałek piersi z kurczaka, jajko, ogórek konserwowy, trochę jogurtu z czosnkiem serek wiejski polecam dziewczyny sałatke z dwóch jajek i z selera ze słoika!! pycha(najlepiej smakuje z kapka majonezu, ale można to zastąpić jogurtem--> najlepiej gęstym) jak macie jakieś pomysły, przepisy to zachęcam do pisania ![]()
biegam ![]() dbam o siebie ![]() Edytowane przez ojalika Czas edycji: 2011-03-20 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jem tak 1000 kcal , ale w ten weekend nie odżywiałam się zbyt zdrowym jedzeniem, Mc, słodycze itd ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziś pierwszy dzień wiosny!!
tak więc koniec łamania zasad!! do pierwszego dnia lata mamy być zarąbiście piękne i kropka!! ja od dziś biorę się porządnie za ćwiczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż pogoda za oknem- strach patrzeć ;( ale to nic, zanim przyjda upały, będziemy laski ![]() ![]() mi się właśnie gotuje owsianka z otrąb owsianych. i moze tez zaczne liczyc kcal, ale na tym Dukanie i tak dość biednie to wszystko wygląda ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
wpadłam napisać,że zaliczyłam spadek: -1,7 kg
![]() tak, ciesze się,że woda ode mnie odpływa ![]() miłego dnia w towarzystwie zdrowego jedzonka Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie pogoda boska!! dziś idę biegać ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
oj wzbudza:P ale wiecie co?? damy rade!! nie ma opcji, żeby nie!! widzę, że nie tylko ja tu pracuje jako opiekunka
![]() ![]() żeby nie być gołosłowną biorę się za 8 minut abs potem legs i może spróbuje buns ![]() ![]() dziewczyny będziemy piękne!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.