|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Coś mi tu nie gra
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Aaa, no własnie. Doczytałam ![]()
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
a ja najpierw pomyślałam czy czasem nie mieszkasz w jakimś innym kraju i może tam 24. maja mają dzień matki hah
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- w takim razie ja powinnam mieć usg 16. maja w poniedziałek nie wiem jak wytrzymam do tego czasu ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- coraz częściej łapią mnie skurcze łydek w nocy, masakra potem cały dzień mnie noga boli i chodzę jakbym kulała z Filipem mnie to nie dotyczyło, a teraz się męczę w ogóle pachwiny coraz mocniej bolą, w nocy co chwilę stękam z bólu ![]()
#394 |
Zakorzenienie
|
Carmela no właśnie dzień mamy 26
![]() Zmalowana mnie wkurzają te chrabąszcze (majówki na nie mówię) jak jadę samochodem, bo się rozbijają o szybę. Ale lubię takie majowe wieczorne klimaty, dobre czasy się przypominają z wcześniejszej młodości.. Zanetaa widzę z Ciebie kuchareczka niezła. Takie rarytasy.. Aaaa Ty jesteś po gastronomicznej.. Powiedz jaką sałatkę/surówkę mogę zrobić z pomidoró, pora, ogórków i marchewki? coś sensownego? czy nie ma co? bo muszę na coś pora wykorzystać z lodówki bo się popsuję. Ciężko mi się dzisiaj oddycha. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Mówisz, że TVN 24
![]() Hmmm co tu dzisiaj robić ![]() ![]() ![]() Zmalowana kiedy jest wyprzedaż w tym lumpku, koło Forum ??? A i jeszcze jedno ile wam szła przesyłka kurierem od tego r_p77. Bo wczoraj napisał, że już została wysłana. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-11 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
wczoraj dostałam, a nadana byla w poniedziałek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() juz Was nadrobiłam....... wczoraj nie bylo mnie caly dzień bo masakra sie czułam...... ![]() rano pojechalam z mezem do miasteczka 40 km od Lublina zalatwic sprawe, w miedzy czasie zadzwonila ciocia ze na 14 mam pulmonologa musialam zawiezc zwolnienie do pracy noi okazalao sie ze pulomonolog jest na poniedizalek bo pani sie w rejestracji pomylila ![]() najgorsze jest to ze cała noc i cały dzien wogole nie moglam oddychac przez nos ...bylo mi taaaaak ciezko ![]() nie czulam wogole tgo co jadlam....... ![]() az siadlam wieczorem i zaczelam plakac mialam dosc a katar stal sie tak gesty ze nie moglam wydmuchac nosa ropa sama poprostu ![]() mialam juz jechac na izbe i powiedziec im ze sie zarasz udusze....... jednak rano dzis wstalam i juz jest jakby ciut lepiej chociaz czuje co jem zobaczymy co bedzie pozniej ![]() to tyle moich zali...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Po prostu MŻ-WR. Razem z wizażowymi koleżankami jadłyśmy zdrowo, ruszałyśmy się i kg same leciały. Nie głodziłam się, tylko zastępowałam produkty niezdrowe- zdrowymi: chleb biały- ciemnym, ziemniaki - kaszą, albo ciemnym makaronem, słodycze - niektórymi owocami, słodkie napoje - wodą. Jadłam zdrowo i regularnie - około 1400kcal dziennie. Poza tym dwa razy w tygodniu aerobik i jazda na rowerze. Pewnie z dzidzią nie będę miała czasu na aerobik, ale zastąpię go spacerami
![]() Dziewczyny jak urodzimy to założymy pierwszy na wizażu wątek "odchowalniowo - odchudzaniowy" ![]() Miałam jechać do miasta, ale jest tak ładnie że mi się nie chce. Chyba wezmę gazety, fotel i pójdę się wygrzewać na słońce. Dziubek trzymam ![]()
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z marchewki z ogórka i z białej kapusty lubię surówkę ![]() A z pora nie wiem, Por jakaś śmietana ogórek daj , daj marchewke jakies to kolory ma i dopraw zobaczysz co wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Idę dalej nadrabiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() może jedź do szpitala, niech Ci coś dadza, przecież nie możesz się tak męczyć
![]() |
#402 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marina1 ja mam w domu super z mamą sie dogadujemy i w ogóle, ale jakby Nam sie trafiła taka okazja to ani chwili bym sie nie zastanawiała tylko pakowała i siup na swoje ![]() beata_1988 coraz bliżej do Waszych przenosin ![]() ![]() moniczka2123 śliczna piłeczka ![]() Cytat:
![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych wieści ![]() Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() I za Scio i Nerolke też mocno zaciskam żeby dały radę i żeby wszystko było dobrze. Odwiedziłabym Scio w szpitalu, ale jestem uziemiona w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj po południu zajęcia z SR ma byc lekarz więc idę. Od tesciowej sobie lezak przywioze dzisiaj to bede leżakować na balkonie bo mnie już szlak trafia od siedzenia w domu ![]() Przez nakaz leczenia jestem na odwyku od lumpka, ale moja mamuśka nadrabia za mnie ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wrzucisz bez dodania mąki, to wszystkie rodzynki opadną na dno. Na ew. zakalec to nie ma wpływu, ale mąkę dodaje się właśnie po to żeby trzymały się w cieście a nie spadły ![]() A w ogóle to witam dziewczynki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
youyou-
![]() ![]() karolinee - bardzo opiekunczy tatus ![]() margaret - zakupy pierwsza klasa ![]() jacieeeee, aania - ah wy tu o wygrzewaniu na sloncu a ja w domu musze siedziec bo slonce i cieplo = dusznosci ![]() zanetka - z tymi rodzynkami aania ma racje ![]() a dasz troche chlebka sprobowac bidulce sweetulce ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-11 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale ciepło... Widzę, że kulinarnie się zrobiło-no i dobrze ![]() ![]() ![]() Dzisiaj robię pierogi-nie do końca ruskie, bo bardziej ziołowe i z suszonymi pomidorkami-ale te pomidorki, to chyba podam oddzielnie-kupię takie w zalewie, chyba że ich cena mnie przytłoczy... Mąż dziś przerejestrował nasze autko!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() ale u mnie świeci słońce i znów zanosi się na upalny, majowy dzień Czy to już wypada wyjść z gołymi nogami? ![]() Informuję też wszem i wobec, że kończę dziś 31 tc ![]() Dziś jedziemy zamawiać wóz dla małego. Zdecydowaliśmy jednogłośnie, że bierzemy Tako Warrior ![]() I pozdrówcie proszę także ode mnie Scio i Nerolę Botwinkę z jajkiem ![]() Ja dostałam dziś info od r_p77 o wysyłce, więc spodziewam się dostawy w piątek. Denerwuję się tylko, bo nie dostałam jeszcze informacji o wysyłce mebelków od mdziedzic81 a zamawiałam i płaciłam w poniedziałek. No nic, wyślę maila z pytaniem czy przelew dotarł bo to duża kwota była.. Spadam robić zupę, ogarnąć w chacie i ruszam w miasto ![]()
#407 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() dziubek, kolina, zaneta trzymam za wizyty ![]() Baboniku nic nie szkodzi mi też się często fakty mieszają ![]() Brumek ja wczoraj sadziłam kwiatki jeszcze muszę za chwilkę podjechać do sklepu bo mi zabrakło ziemi ![]() Lilka no wiedziałam że będzie dobrze super wieści oszczędzaj się nadal grzeczną trzeba być ![]() Sweet ożeszzzzz biedactwo ![]() urodzić źrebaka ![]() ![]() kochane ja chcę zrobić tor tż-towi taki ten z masą ktoś tu zrobił taką piękną krowę ja bym chciała normalny okrągły ale przepis na masy jakieś do środka i na te masę cukrową i skąd barwniki i pleaseeeee help jak mam się za to zabrać??? Beatko , właścicielko tortu krówki lub właścicielko tort ze wstążeczkami dla teściowej POMOCY ![]() ![]()
#408 |
Zakorzenienie
|
To już mam plan na dzisiaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
My szkołę rodzenia zaczynamy 1 czerwca. <Mają byc 3 spotkania:
1.opieka nad noworodkiem 2. karmienie piersią 3. poród Mój T. dał się przekonac na pierwsze zajęcia. Po czym stwierdził, że reszta nie dotyczy go ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Cytat:
![]() ![]() Scio i Nerolka trzymajcie się ![]() Kindzia to zależy od laboratorium. U mnie są wyniki w ten sam dzien popoludniu, tylko niektóre są na drugi dzien typu toxo Dziubek, Kolina ![]() Bartessa radziłabym iść z małym do alergologa, bo z alergią nie ma żartów, można bardzo łatwo pogorszyć stan. A skoro jemu lekarstwa nie pomagaja to znak, że nie działaja tak jak powinny. Zaneta ![]() Brunetko mi przesyłka doszła na drugi dzień Cytat:
![]() Ja zaraz też się wyłożę na leżaku na balkonie, bo pogoda jest piękna aż szkoda w domu siedzieć. Później jadę do teściów na obiad więc gotowanie mam dzisiaj z głowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#412 | |
BAN stały
|
Cytat:
no dzisiaj ide z nim do pediatry po poludniu, do alergologa to jedynie na skierowanie w tej chwili sie chyba dostane, a prywatnie wie ktos ile kosztuje mniej więcej wizyta?? Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-11 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
ja wysprzatalam dom, zjadlam sliwki z kompotu
![]() na obiad ziemniaki z kurczakiem w sosie smietanowym. musze tylko pomyslec nad surowka ale pewnie znowu zrobie mizerie na slodko bo strasznie lubie (tez ze smietana, uwielbiam!). nie moge sie truskawek i pomidorow polskich doczekac... takich pachnacych słoncem ![]() tez ide na slonce. mam smieszny kapelusik wiec mi glacy nie przygrzeje. dziecku rozstawie namiot i bedzie buszowac po trawniku (Boze, uchowaj od psich kup...) zapomnialam sie pochwalic jaki ze mnie glupek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Margaret Ja kupiłam teściowej kolczyki svarovskiego i świeczki, które uwielbia oraz zrobiłam torta i ciasto
![]() sweet chodź podzielę się z Tobą ![]() Ania no właśnie mi się też tak wydawało i też tak zrobiłam ![]() Monia ![]() ![]() Nienawidzę wyrabiać ciasta drożdżowego ![]() tyle wysiłku trzeba w niego włożyć ![]() Jeszcze tylko obiadek zrobię i finito! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-11 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Shira- ja robiłam tent tort z krówką-odpatrzyłam od AgiG. ja masę zrobiłam śmietanową.Kupiłam śmietanę kremówkę,dodałam śmietanfixa i cukier i ubiłam mikserem.Mniam mniam mniam
![]() SweetAngel-przechodzę to samo ![]() byłam dziś rano pic glukozę,OMG ale mi było nie dobrze ![]() ![]() wyniki jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że nie potrafił po tym incydencie włożyć tej głowy z powrotem, więc posadził lalkę na półeczce, nałożył głowę tylko luźno na korpus i zrobił angielskie wyjście ![]() Co do obiadów, ja też ogólnie nie mam już pomysłów na gotowanie! Zwłaszcza, że mój tż wybredny, rybki nie zje, warzywek też nie bardzo, najlepiej by mięcho tylko żarł, ale oczywiście też musi pojęczeć, że codziennie mięso i już mu się nudzi ![]() Ja przytyłam 7 kg, to chyba ok na 29tc. Na razie wagą się nie przejmuję, jem co wlezie... Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() I ślę całusy dla Neroli i Scio ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-11 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zadomowienie
|
no w zasadzie wieści ok,więc gratuluję ![]() Cytat:
dziewcyznki trzymajcie się ,trzymam za Was ![]() ja robię frankfurterki w cieście francuskim ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() racja... wagą będziemy się martwic po wszystkim, przytyc tak ok 15kg w ciązy to prawidłowo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Shira o właścicielkę torta dla teściowej to chyba chodzi o mnie ![]() Ja kupiłam masy w sklepie, nie miałam czasu na ich robienie, siedziałam nad biszkoptami ![]() http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html niebieski kolor wyszedł mi bo dodałam blue curacao do drinków,ale możesz np zabarwić sokiem malinowym wyjdzie Ci rożowy, bądź czerwony, zależne ile dasz tego soku.Ja barwników specjalnie nie kupowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.