Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 19:27   #331
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
nie widac tej wagi po Tobie Kochana

oki, to o 9 pod wejściem

taaa.... akurat

oki, to przed 9 parę minut będę przed wejściem

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:28   #332
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cześć Mamuśki

jejuuuu, Wy już 11 stron w nowym wątku zdążyłyście naskrobać a ja dopiero się witam na nowym

gratki za wszystkie wizyty
i kciukasy za następne

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Wybrałam się wczoraj do sklep, żeby obejrzeć wózki. Chciałam kupić X-landera no, ale już zrezygnowałam mieszkam w bloku i nie mam windy.. a wnosić 17 kg samego wózka na drugie piętro mnie nie przekonuje Tak więc znalazłam nowy wózek na allegro CONECO jak dostane pieniążki to od razu kupię
http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...599687083.html
A tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 24 tydzień
ja też zrezygnowałam z wózka XA mimo, że każdy wokół go poleca, na necie pełno pozytywnych opinii. My jednak zdecydujemy się na Tako Warrior. W porównaniu z Bolderem Ecoline okazał się lepszy (choć cięższy) ale na szczęście u nas jest winda więc ta waga nie powinna mi przeszkadzać (oby!)

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witam znad kubka lodow
lody to jedyne słodycze, jakie "wchodzą" mi w ciąży

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i wybraliśmy w końcu wózek: bugaboo bee (kolor khaki). waga: 7,7 kg.
mały i poręczny.
http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/bee_kolor
jaki leciutki!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
No to ja Was biję na głowę.... w tym roku mam 10 wesel!! w tym jedno siostry - było w lutym, cywilny + przyjęcie i brata w czerwcu!
Poza tym:
- lipiec dwa wesela
- sierpien 2 wesela + ew. chrzciny naszej małej
- wrzesien 2 wesela
- październik 2 wesela

Zwariować i zbankrutować można.... oczywiście na wszystkie się nie wybieramy
wow!! my mamy jedno w czerwcu ale odmówiliśmy jednak

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Brumek nic nie przytylas??

no a wlasnie dziewczyny jak tam wasze wagii?? ile poszlo w sadelko ja mam tak 5,5 kg a jutro zaczynam 32 tc wiec nieduzo chyba
jak do tej pory mam +3kg od wagi wyjściowej i od 3 tygodni waga stoi w miejscu a mierzę się co tydzień jak przeskakuje kolejny tc. Jutro mam pomiar, ciekawe czy coś mi przybyło..

....

jestem już prawie na finale wyprawkowych zakupów
Ale brakuje mi już miejsca w szafie i czekam aż przyjdą mebelki i zacznę urządzać pokoik (męża z komputerem muszę tylko najpierw wyprowadzić stamtąd ) i wtedy zaczynam wielkie pranie i układanie rzeczy w szafkach

z ciekawostek:

dowiedziałam się dziś, że mój tato miał w chwili urodzenia uwaga, uwaga...

6 kg!!!!!!!

ja nie wiem jak moja babcia go w tamtych czasach urodziła

idę na kolacyjkę, paaa
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:30   #333
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ja po spacerku dzięki Słoneczku Teraz prysznic i do wyrka coś obejrzeć Może dr House'a ?
I chciałam powiedzieć, że niewyobrażalnie boję się....chrabąszczyktóre właśnie rozpoczęły swą wieczorną działalność
no co Ty? chrabąszcze majowe są śliczne widziałam raz na żywo u moich rodziców na drzewie i były bardzo ładne ja tam boje się tylko myszek i tylko wtedy gdyby miała być w domu gdzieś na dworze mi nie przeszkadza, bo czasem kotki mi przynoszą pod próg i się bawią nimi

Stary 2011-05-10, 19:30   #334
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
I chciałam powiedzieć, że niewyobrażalnie boję się....chrabąszczyktóre właśnie rozpoczęły swą wieczorną działalność
Uwielbiam, gdy grają chrząszcze. Przypominają mi się letnie noce i wieczory...
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
He he, zostalo nam nasze morze... glownie ze wzgledu na dziewczyny, moze troche sie ich zdrowie poprawi.
To świetnie, spędzicie trochę czasu razem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:37   #335
pieleszka
Wtajemniczenie

jej ja dzisiaj trafiłam na taki tłok w sanepidzie, że godzinę na poczekalni przesiedziałam zanim przyszła moja kolej masakra jakaś... i jak wracałam to było jeszcze tak gorąco, że ledwo do domu dotarłam i padłam...
na szczęście u mnie w mieszkanku chłodniej niż na zewnątrz bo na parterze to jakoś doszłam wreszcie do siebie
właśnie do mnie bratowa dzwoniła, że będzie miała synka to się mojej córeczce kuzyn urodzi we wrześniu

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:37   #336
Marina1
Zakorzenienie

Słoneczko gdzieś w okolicach Grunwaldzkiej to mieszkanie, tam te dalsze bloki z tylu... Ale by było fajnie chodzić razem na spacerki, ja też nie bardzo chodzę po wsi na spacery, bo jakoś to głupio wygląda
Poza tym widzę tylko wścibskie sąsiadki jak patrzą przez okna czy tej ,,młodej" brzuch wkońcu urósł

Beatko to jak będzie coś fajnego na chłopaczka to wez proszę, a jak sie spotkamy to odkupię!
A i chyba pytałas wcześniej, gdzie ta przeprowadzka- do Mielca, ale pewnie już doczytałaś
Ja jutro o 9 mam to spotkanie z dyrem, więc nie dałabym rady!

Mąż ma się dowiedzieć jutro dokładnie co i jak, który to ten blok itp...Wiecie, już się trochę napaliłam...
I tak własnie rozmawiałam z nim, i jak babonik radziła na jakiś czas po porodzie w domu rodzinnym, i mój Tż by tam remontował to mieszkanko ( bo on jest budowlańcem wykończeniowcem) i potem na spokojnie jak już dzidzia będzie troszkę większa sobie wejść...

A tak w ogóle to leżę, bo brzuch mnie boli. Nie mogę się rozprostować...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:37   #337
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

jejuuuu, Wy już 11 stron w nowym wątku zdążyłyście naskrobać a ja dopiero się witam na nowym

wow!! my mamy jedno w czerwcu ale odmówiliśmy jednak

6 kg!!!!!!!

ja nie wiem jak moja babcia go w tamtych czasach urodziła

idę na kolacyjkę, paaa
ja też dopiero dziś zajrzałam na nowy wątek i juz tyyyle ston

my też mamy zaproszenie na wesele kolegi tż-ta ze szkoły na 25 czerwca ale odmówiliśmy bo daleko od nas bardzo ślub jest a wesele jeszcze dalej i szkoda nam się tłuc tyle jak będę już prawie "na wylocie"

mamy wesele kuzynki mojej we wrześniu ale też chyba nie będziemy iść ale to się zobaczy jeszcze, no i naszych znajomych w październiku ale tego na pewno nie opuścimy bo to nasi drużbowie weselni i będzie wesele w lokalu 2km od domu moich rodzicó więc Juleczkę mamie zostawie a w razie czego będe mogła podjechać jakby coś

Stary 2011-05-10, 19:39   #338
brumek
Zakorzenienie

Kupiłam ziemię i masę kwiatków na balkon Jutro mam wolne, bo przychodzą montować szafę, więc sobie spędzę dzień na sadzeniu Uwielbiam to

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde okazja nam się trafia, mieszkanie na 2 piętrze w Mielcu od znajomego,który nie chce wynajmować, tylko dać do ,,zaopiekowania się" tylko ok 170 zł miesięcznie za czynsz.
Chciałabym być na ,,swoim"....
Myślicie, że poradziła bym sobie z maleństwem sama samiusieńka? ( tż od przyszłego tyg. do pracy już wkońcu idzie) Bardzo bym chciała...
Bierz!!! Ja bym się nawet sekundy nie namyślała. Taka okazja! Na pewno sobie poradzisz, przeciez kobiety rodzą dzieci od milionów lat i jakoś zawsze sobie radzą Mi też nikt absolutnie - oprócz mężą rzecz jasna - nie będzie pomagał, a to tez pierwsze dziecko. Ale u nas z wyboru - już zapowiedzieliśmy, że pierwsze dni chcemy być sami, bez wizyt, pomocy przy kąpielach itp itd.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Brumek sliczny brzusio , malutki , taki zagabniusi , Ty po porodzie to odrazu do swojej wag wrocisz bez jakiegokolwiek wysilku
Na szczerze mówiąc, liczę na to

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek świetnie że wizyta udana brzusio masz śliczny i już ładnie się powiększa. A na wyniki nie zmienił Ci żadnych leków?
No właśnie nie zmienił
Stary 2011-05-10, 19:42   #339
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
YouYou, Aga, Madziara i Zanetka dzięki za odpowiedz! i dziękuję za motywację, bo ja taka dupa troche jestem z podejmowaniem poważnych decyzji..
Zaneta no własnie tak sobie myślę, wiele kobiet jest samych z dzieciątkiem i sobie dobrze radzą...
I satysfakcja tez pewnie jest, że sobie poradziły i radzą...
Tym bardziej, że ostatnio mam małe styki z mamą, co się nam rzadko zdarza i tak myślę, że może tak byłoby lepiej dla nas obu...
Pewnie kochana, przecież nie wszystkie mają wsparcie babci czy własnych rodziców bądź teściów, są tacy którzy mieszkają kilkaset km od domu i wsparcie mają tylko telefoniczne i jakoś sobie radzą ( albo wg wsparcia nie mają) a Ty masz komfort, że daleko się nie wyprowadzasz.A wiesz jak to jest umiesz liczyć, licz na siebie.
Ja mimo, że mieszkam z teściami nie oczekuje od nich pomocy przy dziecku, będę chciała zrobić jak najwięcej sama i uczyć się na własnych błędach. Dużą motywację do tego wszystkiego daje mi książka właśnie Język Niemowlęcia, nigdy jakoś nie wierzyłam w książkowe podejście do życia, ale ona tak to cudnie opisuje,że aż nabieram sił do tego dzieciątka które się narodzi a po za tym, masz męża który Cie NA PEWNO będzie wspierał i on Ciebie, tylko pamiętaj w razie czego, rozmowa, kompromis, rozmowa,kompromis

Zmalowana o kurde, klamka w ręce. To miałaś ubaw co

Beatka czekam na zdjęcia z nowego gniazdka !

Moniczka
jaki fajny bebzol!

Brumek jakie kwiatki daje na balkon?!

Posiedzieliśmy z mężem na ogródku.
Normalnie jak lato !
Na kolacje były tosty z mozarella, szynką i ogórkiem kroniszonym + oregano
Teraz padam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:47   #340
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pewnie kochana, przecież nie wszystkie mają wsparcie babci czy własnych rodziców bądź teściów, są tacy którzy mieszkają kilkaset km od domu i wsparcie mają tylko telefoniczne i jakoś sobie radzą ( albo wg wsparcia nie mają) a Ty masz komfort, że daleko się nie wyprowadzasz.A wiesz jak to jest umiesz liczyć, licz na siebie.
Ja mimo, że mieszkam z teściami nie oczekuje od nich pomocy przy dziecku, będę chciała zrobić jak najwięcej sama i uczyć się na własnych błędach. Dużą motywację do tego wszystkiego daje mi książka właśnie Język Niemowlęcia, nigdy jakoś nie wierzyłam w książkowe podejście do życia, ale ona tak to cudnie opisuje,że aż nabieram sił do tego dzieciątka które się narodzi a po za tym, masz męża który Cie NA PEWNO będzie wspierał i on Ciebie, tylko pamiętaj w razie czego, rozmowa, kompromis, rozmowa,kompromis

Kochana, narobiłaś mi ochoty na tą książkę!
Chyba jedna z Was miala ją na mailu prawda?
Nie pamietam która, chyba brunetka?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:00   #341
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ściągnęłam ją z tej strony :
http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4
ale że źle mi z laptopem na balkonie,
to kupiłam na allegro za 16zł i nie żałuję.
Bo są takie cytaty nie raz, które podkreślam

np."Oto przykład. Rodzicom, którzy usypiają swoje dzieci, nosząc je po domu,proponuję robienie tego samego z dodatkiem dziesięciokilogramowego worka ziemniaków.Pozwala im to dokładniej zrozumieć, co ich czeka za kilka miesięcy.
Tych, którzy nieustannie pochylają się nad niemowlęciem, starając się je zabawiać,pytam: - „Jak sobie wyobrażacie swoje życie, gdy dziecko będzie nieco starsze?”. Bez względu na to, czy zamierzacie wrócić do pracy, czy siedzieć w domu, nie będziecie chyba szczęśliwi, jeśli dziecko bez przerwy domagać się będzie waszej uwagi? Czyż nie będziecie chcieli mieć odrobiny czasu dla siebie? Jeżeli tak, to podejmijcie już teraz kroki, które zapewnią Wam tę niezależność. "

I co tu więcej mówić?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:02   #342
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:02   #343
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja przytyłam jakieś 4,6 kg od początku, a teraz leci 29 tydzień.
U mnie ten sam tydzien i +8

Cytat:
Kurde okazja nam się trafia, mieszkanie na 2 piętrze w Mielcu od znajomego,który nie chce wynajmować, tylko dać do ,,zaopiekowania się" tylko ok 170 zł miesięcznie za czynsz.
bierz i sie nie zastanawiaj!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:02   #344
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
baboniku za glukozę mocno trzymam ja mieszkam w PL tylko pracuję w Czechach na ich warunkach ja tez na wsi mieszkam ale nie jestem alergikiem na szczęście więc może sobie pylić co chce a my też odludki i plotki do nas nie docierają
no widzisz to ja już całkiem wszystko pokręciłam
do mnie docierają różne np Pani A zapytała Pani B, Pani B powtórzyła Pani C,Pani C pwiedziała Pani D i Pani D przyszła do mnie,że Pani A-moja najbliższa sąsiadka- pyta czy już urodziłam no śmieszne to było,bo głuchy telefon długi a ja dopiero w 22tc byłam

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A MY w 29 tygodniu i 1 dniu wyladamy tak
ja mam większy w 26t1d

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Babonik i dodam jeszcze jeden minus: brak sklepów pod nosem typu biedronka...do najbliższej mam 25 km! I ja tutaj nie mam żadnej fajnej sąsiadki do której można pójść na herbatkę i pogaduchy, brakuje mi takiej osoby, najblizsza koleżanka 6 km ode mnie, niby wsiadam w auto i jestem, ale to nie to samo co za płotem.
oooooooooo mój sklep na wsi nazywa się BONITA,nazwa mówi sama za siebie jest uroczy,też mi brakuje dobrych sklepów

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a poza tym to super - nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście
ja też

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

6 kg!!!!!!!
no nieźle

Cytat:
I tak własnie rozmawiałam z nim, i jak babonik radziła na jakiś czas po porodzie w domu rodzinnym, i mój Tż by tam remontował to mieszkanko ( bo on jest budowlańcem wykończeniowcem) i potem na spokojnie jak już dzidzia będzie troszkę większa sobie wejść...

masz rację,niech mąż powoli remontuje,Ty trochę odsapniesz po porodzie i pierwszych wrażeniach i zamieszkacie w ślicznym mieszkanku sami

a mi gin oprócz glukozy zlecił wszystkie wątrobowe: aspat,alat,bilirubina,fos fataza.... aż się boję... musimy sprawdzic to swędzenie....

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:03   #345
Bartessa
BAN stały

chyba sciagne sobie te ksiązke
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:03   #346
patik87
Zakorzenienie

a no właśnie ja też bym poczytała tą książkę, jak ktos ma w wersji elektronicznej albo wie gdzie jest niech podrzuci

a brunetki dzisiaj ni widu ni słychu..

Patik wykąpana, najedzona naleśnikami, jeszcze leki połknąć i do spania.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:04   #347
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
my też mamy zaproszenie na wesele kolegi tż-ta ze szkoły na 25 czerwca ale odmówiliśmy bo daleko od nas bardzo ślub jest a wesele jeszcze dalej i szkoda nam się tłuc tyle jak będę już prawie "na wylocie"
Beatka a gdzie to wesele, bo my też mamy zaproszenie na 25 czerwca do "Astorii"?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:07   #348
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a no właśnie ja też bym poczytała tą książkę, jak ktos ma w wersji elektronicznej albo wie gdzie jest niech podrzuci

a brunetki dzisiaj ni widu ni słychu..

Patik wykąpana, najedzona naleśnikami, jeszcze leki połknąć i do spania.
No jak nie pisałam wczesniej
Wersje elektroniczna ja mam na meilu
Stary 2011-05-10, 20:08   #349
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek jakie kwiatki daje na balkon?
Kupiłam pelargonie (choć nie lubię, ale to tak tylko na początek wiosny), aksamitki, petunie pachnące, bratki i bakopę. Potem, tak bliżej czerwca, to posadzę jeszcze mnóstwo surfinii, bo je lubię najbardziej
Stary 2011-05-10, 20:11   #350
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj siadłam na ławce na słoneczku przed blokiem i tak jakoś dziwnie samej siedzieć
Przecież nie jesteś sama! tylko z Filipkiem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:11   #351
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
No jak nie pisałam wczesniej
Wersje elektroniczna ja mam na meilu
a jesteś
czego ja u siebie na kompie nie mogę otworzyć w pdfie żadnego pliku? a mam ten program plisss
Stary 2011-05-10, 20:13   #352
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja myślałam, że większość z Was ma już tą książkę
dla mnie rewelacja!

Stary 2011-05-10, 20:13   #353
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a jesteś
czego ja u siebie na kompie nie mogę otworzyć w pdfie żadnego pliku? a mam ten program plisss
A może to nie jest pdf ??? Albo masz jakiś stary
Stary 2011-05-10, 20:15   #354
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, które chcą"Język niemowląt" - tu macie tę książkę w pdf-ie: http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4. Mały plik , więc szybko się ściąga. W kilka sekund

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:16
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:19   #355
moniczka2123
Zadomowienie

Dziekujemy wszystkim za mile słowa dotyczace nas i naszego wygladu
Barus zaczyna swoje wieczorne kopanie a ja tez juz mykam ogladac eurowizje

Dobrej nocki wszystkim

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które chcą"Język niemowląt" - tu macie tę książkę w pdf-ie: http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4. Mały plik , więc szybko się ściąga. W kilka sekund

Dzieki juz sciagnełam od jutra biore sie za czytanie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:19   #356
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam pelargonie (choć nie lubię, ale to tak tylko na początek wiosny), aksamitki, petunie pachnące, bratki i bakopę. Potem, tak bliżej czerwca, to posadzę jeszcze mnóstwo surfinii, bo je lubię najbardziej
Ja też pelargonie kupiłam, bo była promocja,
za bardzo nie przepadam za tymi kwiatkami, ale niech są.
Aksamitki, nazywam je śmierdziochy
Moim problemem jest to, że mam balkon na południowej stronie
i cały dzień mam słońce i wytrzymują mi tylko bakopy
które nawet jak padną to podleje i dochodzą do siebie.
Zasadziłam bazylię i nawet coś wyszło,ale padło - spaliły się przez słońce został tylko wytrwały koperek Ooo i słoneczniki mi wychodzą

Patik nie mam pojęcia dlaczego może nie masz aktualizacji?

Stary 2011-05-10, 20:24   #357
patik87
Zakorzenienie

pewnie mam stary jakis. nie wiem. A ktoś czytał "mamo tato co ty na to" tego zabitowskiego czy jak mu tam? przeglądam właśnie ceny na all

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Ja też pelargonie kupiłam, bo była promocja,
za bardzo nie przepadam za tymi kwiatkami, ale niech są.
Aksamitki, nazywam je śmierdziochy
Moim problemem jest to, że mam balkon na południowej stronie
i cały dzień mam słońce i wytrzymują mi tylko bakopy
które nawet jak padną to podleje i dochodzą do siebie.
Zasadziłam bazylię i nawet coś wyszło,ale padło - spaliły się przez słońce został tylko wytrwały koperek Ooo i słoneczniki mi wychodzą

Patik nie mam pojęcia dlaczego może nie masz aktualizacji?
a ze mnie taki inż. ogrodnik z wykształcenia ze w tamtym roku wszystkie kwiatki mi pogniły na tarasie bo dziur w doniczkach nie porobiłam hahah. W tym roku nie wiem czy będę coś sadzić wogóle, nie chcę mi się tego podlewać i ściągać na każdą burzę żeby nie połamało i doniczek nie pozwalało. aj tam. Się zobaczy.
Stary 2011-05-10, 20:28   #358
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
aaa zapomniałabym - któej mam pogratulować pomysłu na nowy tytuł wątku ? super

Cytat:
Ojej to nakupiłaś kwiatuszków, musisz mieć duży balkon
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:37   #359
jacieeeee
Wtajemniczenie

A my wróciliśmy z grilla u teściów. Były pyszne skrzydełka

Jak czytam, że u Was po 2 czy 4 kg na plusie to mi się płakać chce. Ja jestem w 31 tygodniu i mam 13 kg Jestem otworem z wielkim cellulitem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:55   #360
83monia
Zakorzenienie

a ja sie waga nie przejmuje, 12 kg to rpzeciez nie tragedia. poprzednio mialam wiecej i spokojnie doszlam do wagi sprzed ciazy ( w ciagu 2 lat..., bez diety)

ide spac, zmeczona jestem, moje dziecko dalo mi w nocy popalic, w domu goraco (ostatnie pietro...) i mewy wariuja o 5 rano...

no i zjesc cos trzeba ale co... w taka ciepłote nie ma wcale na nic ochoty

marina - ja mialam daleko rodzicow i tesciow, w mieszcie (ba, w powiecie!) żadnych ciotek czy dalszej rodziny. tylko jedna kolezanka ze studiow mi tu zostala. i sobie radze, teraz bede miala drugie dziecko... da sie, wiec sie nie zastanawiaj, za blisko mieszkasz by sie zastanawiac...

mi nawet cebula na szczypiorek zgniła w domu nei mam kwiatow, balkona na poludnie i za maly na kwiaty, wiec nie ma zieleni

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości