|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
taaa.... ![]() ![]() oki, to przed 9 parę minut będę przed wejściem ![]()
![]() |
#332 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cześć Mamuśki
![]() jejuuuu, Wy już 11 stron w nowym wątku zdążyłyście naskrobać a ja dopiero się witam na nowym ![]() gratki za wszystkie wizyty ![]() i kciukasy za następne ![]() Cytat:
lody to jedyne słodycze, jakie "wchodzą" mi w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.... jestem już prawie na finale wyprawkowych zakupów ![]() Ale brakuje mi już miejsca w szafie i czekam aż przyjdą mebelki i zacznę urządzać pokoik (męża z komputerem muszę tylko najpierw wyprowadzić stamtąd ![]() ![]() z ciekawostek: dowiedziałam się dziś, że mój tato miał w chwili urodzenia uwaga, uwaga... 6 kg!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ja nie wiem jak moja babcia go w tamtych czasach urodziła ![]() idę na kolacyjkę, paaa
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
jej ja dzisiaj trafiłam na taki tłok w sanepidzie, że godzinę na poczekalni przesiedziałam zanim przyszła moja kolej
![]() na szczęście u mnie w mieszkanku chłodniej niż na zewnątrz bo na parterze ![]() właśnie do mnie bratowa dzwoniła, że będzie miała synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko gdzieś w okolicach Grunwaldzkiej to mieszkanie, tam te dalsze bloki z tylu... Ale by było fajnie chodzić razem na spacerki, ja też nie bardzo chodzę po wsi na spacery, bo jakoś to głupio wygląda
![]() Poza tym widzę tylko wścibskie sąsiadki jak patrzą przez okna czy tej ,,młodej" brzuch wkońcu urósł ![]() Beatko to jak będzie coś fajnego na chłopaczka to wez proszę, a jak sie spotkamy to odkupię! ![]() A i chyba pytałas wcześniej, gdzie ta przeprowadzka- do Mielca, ale pewnie już doczytałaś ![]() Ja jutro o 9 mam to spotkanie z dyrem, więc nie dałabym rady! Mąż ma się dowiedzieć jutro dokładnie co i jak, który to ten blok itp...Wiecie, już się trochę napaliłam... I tak własnie rozmawiałam z nim, i jak babonik radziła na jakiś czas po porodzie w domu rodzinnym, i mój Tż by tam remontował to mieszkanko ( bo on jest budowlańcem wykończeniowcem) i potem na spokojnie jak już dzidzia będzie troszkę większa sobie wejść... A tak w ogóle to leżę, bo brzuch mnie boli. Nie mogę się rozprostować...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też mamy zaproszenie na wesele kolegi tż-ta ze szkoły na 25 czerwca ale odmówiliśmy bo daleko od nas bardzo ślub jest a wesele jeszcze dalej i szkoda nam się tłuc tyle jak będę już prawie "na wylocie" mamy wesele kuzynki mojej we wrześniu ale też chyba nie będziemy iść ale to się zobaczy jeszcze, no i naszych znajomych w październiku ale tego na pewno nie opuścimy bo to nasi drużbowie weselni i będzie wesele w lokalu 2km od domu moich rodzicó więc Juleczkę mamie zostawie a w razie czego będe mogła podjechać jakby coś ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |||
Zakorzenienie
|
Kupiłam ziemię i masę kwiatków na balkon
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo, że mieszkam z teściami nie oczekuje od nich pomocy przy dziecku, będę chciała zrobić jak najwięcej sama i uczyć się na własnych błędach. Dużą motywację do tego wszystkiego daje mi książka właśnie Język Niemowlęcia, nigdy jakoś nie wierzyłam w książkowe podejście do życia, ale ona tak to cudnie opisuje,że aż nabieram sił do tego dzieciątka które się narodzi ![]() ![]() Zmalowana o kurde, klamka w ręce. To miałaś ubaw co ![]() Beatka czekam na zdjęcia z nowego gniazdka ! ![]() Moniczka jaki fajny bebzol! ![]() Brumek jakie kwiatki daje na balkon?! Posiedzieliśmy z mężem na ogródku. Normalnie jak lato ! Na kolacje były tosty z mozarella, szynką i ogórkiem kroniszonym + oregano ![]() Teraz padam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, narobiłaś mi ochoty na tą książkę! Chyba jedna z Was miala ją na mailu prawda? Nie pamietam która, chyba brunetka?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągnęłam ją z tej strony : http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4 ale że źle mi z laptopem na balkonie, to kupiłam na allegro za 16zł i nie żałuję. Bo są takie cytaty nie raz, które podkreślam ![]() np."Oto przykład. Rodzicom, którzy usypiają swoje dzieci, nosząc je po domu,proponuję robienie tego samego z dodatkiem dziesięciokilogramowego worka ziemniaków.Pozwala im to dokładniej zrozumieć, co ich czeka za kilka miesięcy. Tych, którzy nieustannie pochylają się nad niemowlęciem, starając się je zabawiać,pytam: - „Jak sobie wyobrażacie swoje życie, gdy dziecko będzie nieco starsze?”. Bez względu na to, czy zamierzacie wrócić do pracy, czy siedzieć w domu, nie będziecie chyba szczęśliwi, jeśli dziecko bez przerwy domagać się będzie waszej uwagi? Czyż nie będziecie chcieli mieć odrobiny czasu dla siebie? Jeżeli tak, to podejmijcie już teraz kroki, które zapewnią Wam tę niezależność. " I co tu więcej mówić?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
U mnie ten sam tydzien i +8
bierz i sie nie zastanawiaj!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do mnie docierają różne ![]() ![]() ![]() ja mam większy w 26t1d ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a mi gin oprócz glukozy zlecił wszystkie wątrobowe: aspat,alat,bilirubina,fos fataza.... aż się boję... musimy sprawdzic to swędzenie.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
BAN stały
|
chyba sciagne sobie te ksiązke
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
a no właśnie ja też bym poczytała tą książkę, jak ktos ma w wersji elektronicznej albo wie gdzie jest niech podrzuci
![]() a brunetki dzisiaj ni widu ni słychu.. Patik wykąpana, najedzona naleśnikami, jeszcze leki połknąć i do spania. |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Beatka a gdzie to wesele, bo my też mamy zaproszenie na 25 czerwca do "Astorii"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wersje elektroniczna ja mam na meilu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam pelargonie (choć nie lubię, ale to tak tylko na początek wiosny), aksamitki, petunie pachnące, bratki i bakopę. Potem, tak bliżej czerwca, to posadzę jeszcze mnóstwo surfinii, bo je lubię najbardziej
![]()
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że większość z Was ma już tą książkę
![]() dla mnie rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które chcą"Język niemowląt" - tu macie tę książkę w pdf-ie: http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4. Mały plik , więc szybko się ściąga. W kilka sekund
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-10 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zadomowienie
|
Dziekujemy wszystkim za mile słowa dotyczace nas i naszego wygladu
![]() Barus zaczyna swoje wieczorne kopanie a ja tez juz mykam ogladac eurowizje ![]() Dobrej nocki wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Dzieki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bardzo nie przepadam za tymi kwiatkami, ale niech są. Aksamitki, nazywam je śmierdziochy ![]() Moim problemem jest to, że mam balkon na południowej stronie i cały dzień mam słońce i wytrzymują mi tylko bakopy ![]() które nawet jak padną to podleje i dochodzą do siebie. Zasadziłam bazylię i nawet coś wyszło,ale padło - spaliły się przez słońce ![]() ![]() ![]() Patik nie mam pojęcia dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
pewnie mam stary jakis. nie wiem. A ktoś czytał "mamo tato co ty na to" tego zabitowskiego czy jak mu tam? przeglądam właśnie ceny na all
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
A my wróciliśmy z grilla u teściów. Były pyszne skrzydełka
![]() Jak czytam, że u Was po 2 czy 4 kg na plusie to mi się płakać chce. Ja jestem w 31 tygodniu i mam 13 kg ![]() ![]() ![]() ![]()
#360 |
Zakorzenienie
|
a ja sie waga nie przejmuje, 12 kg to rpzeciez nie tragedia. poprzednio mialam wiecej i spokojnie doszlam do wagi sprzed ciazy ( w ciagu 2 lat..., bez diety)
ide spac, zmeczona jestem, moje dziecko dalo mi w nocy popalic, w domu goraco (ostatnie pietro...) i mewy wariuja o 5 rano... no i zjesc cos trzeba ale co... w taka ciepłote nie ma wcale na nic ochoty marina - ja mialam daleko rodzicow i tesciow, w mieszcie (ba, w powiecie!) żadnych ciotek czy dalszej rodziny. tylko jedna kolezanka ze studiow mi tu zostala. i sobie radze, teraz bede miala drugie dziecko... da sie, wiec sie nie zastanawiaj, za blisko mieszkasz by sie zastanawiac... mi nawet cebula na szczypiorek zgniła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.