|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() mieliśmy jeszcze możliwość pożyczenia od mojego taty pięknych złotych spinek ale pomyślałam że takie trochę z jajem będą lepsze i nie będzie strachu jakby coś się z nimi stało
|
|
#392 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Dzień dobry!
TŻ poszedł do pracy, ja sama z kociakiem w domku - poświęcę ten dzień na zaległe porządki, odpoczynek i kombinowanie ślubne - mmm... Cytat:
Miodzio - elegancko i z klasą Bo nad sercami to ja się jeszcze zastanowię ![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba - jest dekoracją samą w sobie - więc skoro i Tobie się podoba to sądzę, że fajnie będzie faktycznie posadzić Was po prostu gdzie indziej O ile jest taka możliwość oczywiście No ale generalnie nie pasują mi do tej sali balony i te dziwne kwiatki na pokrowcach - trochę styl sali nie jest utrzymany... Uważam, że lepszy byłby sam luźny materiał - zerknij na moje propozycje (z sali nad którą się zastanawiałam) Oczywiście to moja wizja, może będziesz miała lepszy pomysł ![]() Cytat:
![]() Ano - jeszcze a propos tych ślubów, to myślę że co innego jak rodzeństwo brat - siostra mają w tym samym roku ślub, albo brat - brat Bo jak siostra - siostra to jednak wiecie, że kobiety bardziej przywiązują do tego faktu uwagę... U mnie i tak nie byłoby hałasu to wystrój sali czy o to jaki w ogóle wesele będzie miało kształt... Siostra z chłopakiem mówią prędzej o obiedzie, a nawet niewiadomo czy zdecydują się na ślub kościelny, więc jak możecie się domyślić ja nie mam na myśli żadnej "rywalizacji o lepsze fajerwerki". Dla mnie ogólnie ślub, sama uroczystość (czy to w kościele czy w USC) jest na tyle emocjonalna i przejmująca, że nie chciałabym żeby moi rodzice byli tacy rozdarci, że 2 śluby ich córek w tak krótkim odstępie. Wolałabym, żeby stopniowo to przeżywali - najpierw ślub jednej (jej święto, jej czas) a później drugiej - bo zarówno siostra jak i ja na taką celebrację zasługujemy Rozumie mnie ktoś ?EDIT: martuha24 - Dodaję w załączniku fotki tej materiałowej dekoracji, którą chciałam Ci zaproponować Wcześniej coś nie pykło
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-15 o 13:54 |
|||
|
|
|
#393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opowiadaj o Was wszystko, jak się poznaliście, kiedy zaręczyliście, pierścionka pokazuj Dużo macie już pozałatwiane Pochwal się nam też zaproszeniami, zawieszkami i tablicami rejestracyjnymi, my tu ciekawskie jesteśmy i jaramy się takimi drobiazgami ![]() Cytat:
Myślę, że na takie luźniejsze spotkanko, to jakieś ciacho (najlepiej przez siebie upieczone ) A kwiatka dla Teściówki może przynieść Tata, jako chłop ![]() Cytat:
![]() Co do spinek, to ja mojemu TŻtowi już dawno szukałam jakichś o tematyce kosmitów (bo jest fanem zjawisk niewyjaśnionych itd.), no i nie bardzo mogłam znaleźć na polskich stronach, a dziś jak Mu pokazałam te Wasze, to zaczęliśmy razem szukać i takie znaleźliśmy i jeśli nie znajdziemy takich zielonych, to chyba takie właśnie będzie miał http://cgi.ebay.com/NEW-UFO-AREA-51-...66610&x=37&y=5 ![]() sztuczka, ja tam Cię rozumiem Chociaż nie mam rodzeństwa, które mogłoby mi "zagrozić" to w sumie też wolałabym w takiej sytuacji, żeby w jednym roku jedno z nas brało ślub, bo to jednak zarówno dla nas, jak i dla Rodziców bardzo duże emocje i dużo lepiej byłoby je dozować... Ale że nie zawsze się tak da, to cóż poradzić. Niestety musimy też brać pod uwagę, że nie wszyscy są tacy, jak my tutaj, że planujemy wszystko na dłuuugo przed. Niektórzy po prostu się zaręczają i wg nich to oczywiste, że za rok ślub i dla Nich czekanie 2 lat nie wchodzi w grę (z powodu Rodziców, tradycji, przekonań, czy whatever). Każdy ma inne myślenie i w sumie dzięki temu ja i moja Przyjaciółka nie bierzemy ślubu w tym samym roku, a przecież mogłybyśmy, bo Chłopaki nam się oświadczyli tego samego dnia. Ale Oni stwierdzili, że jak są zaręczyny, to ma być za rok ślub i już (wesele płacą Im Rodzice w całości), a my uznaliśmy, że wolimy poczekać i wszystko na spokojnie sobie przygotować, uzbierać ile damy radę pieniędzy i potrzebujemy na to więcej czasu. I w ten sposób na Ich weselu bawimy się w tym roku, a Oni na naszym w przyszłym, chociaż staże związku mamy podobne, a staże zaręczyn identyczne
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-15 o 14:00 |
|||
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zapytam go o te które wstawiłaś, może się skusi na takie ![]() Fotograf to pewnie dostrzeże, goście wątpię, chyba żebym pokazała niektórym jak byk
|
|
|
#395 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej sali już by było za dużo dekoracji przy suficie gdybym dodała takie pomponiki (mam wiszące płaty materiału), ale nad puszczaniem lampioników się zastanowię A i trzymam kciuki za Wasze samodzielne dekorowanie Ja też "biorę to na klatę" I choć u mnie już niewiele trzeba zrobić (dekoracje stołów - ale mam skomplikowane wizje, ekran za nami, może fioletowa kokarda na co drugim krześle - bo bieluśkie pokrowce i tak już będą) to jednak jestem za tym, że i taniej i ciekawiej mogą wyjść takie własnoręczne dekoracje No, a przede wszystkim będą jedyne w swoim rodzaju, takie TYLKO WASZE Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie to mnie w niej urzekło Nowa pewnie jeszcze zacniejsza - ale zdjęć na stronce nie przyuważyłam (albo słabo szukałam ;p) - masz foty? U nas na weselu będzie ten: http://www.wodzirej.szczecin.pl/ - I love him normalnie Jest gwarancją eleganckiej imprezy z humorem (ale nie tym niesmacznym :/) A poprawin nie robimy ![]() Cytat:
Tacy kibicie z Was ? Jeszcze powiedz, że granat to Wasz kolor przewodni a rozpłynę się z estetycznej rozkoszy
|
|
#396 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- tak, wystarczy chwila nieuwagi a tutaj już milion-pięćset-sto-dziewięćset stron Znam ten motyw z autopsji ![]() Kantyna Portowa jest moja ![]() Cytat:
Wcześniej jakoś nie rozumiałam spinek do mankietów i nie czułam potrzeby, żeby takowe zakupić... ale natchnęłyście mnie więc pogadam dziś z TŻ co on na to ![]() Cytat:
Hehehe ![]() Cytat:
Porządek, elegancja, klasa a i dekoracja przy okazji No i taka personalizacja miejsca sprawia, że goście czują się ważni i mile widziani (a przynajmniej ja miewam takie wrażenie jak widzę swoje nazwisko przy talerzyku Cytat:
Trzymam kciuki za Wa wrzesień 2012 ![]() gosza m - Przykro mi Kochana Pomodlę się tak jak prosiłaś - trzymaj się...Oriflame_Rybnik - ...a więc witaj wśród nas droga PMko A i dziewczynki wczoraj miałam to spotkanie z promotorką - oddałam pierwszą wersję planu pracy, wstęp i bibliografię No i ogólnie to czuję się super, bo tak sobie gadaliśmy (oprócz mnie jeszcze 3 magistrantek/magistrantów) wszyscy fajnie i babeczka bardzo mnie zmotywowała do pisania tej pracy I ogólnie powiedziała, że w tym roku spośród jej 12 magistrantek tylko 4 bronią się czerwiec-lipiec a reszta we wrześniu... i że nam nie popuści Do końca września mamy oddać rozdział teoretyczny żebyśmy mieli potem czas na badania i ich późniejsze opracowanie - podjarałam się Ach i na koniec jak wszyscy wyszli spytałam jej delikatnie co z ustalaniem terminów obrony, ona się produkuje to je wyznałam nieśmiało, że 21 lipca wychodzę za mąż, a ona taka cała w skowronkach i z uśmiechem na ustach: "aaa... to trzeba było tak od razu " Powiedziała, że mam jej szybciutko oddać pracę za rok (pod koniec kwietnia) i przypomnieć o kwestii mojego zamążpójścia, a załatwi mi najszybszy możliwy termin jeśli chodzi o obronę, żebym mogła mieć już spokój i czas na zajęcie się przygotowaniami do ślubu W tym roku byłby to 20 czerwca a w przyszłym 18 bądź 25 czerwca (zważywszy na fakt, że pewnie też zaczniemy się bronić w poniedziałek jak w tym roku to robią ;p) - ach uwielbiam moją promotorkę
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale też muszę o ty pomyślec..
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem co masz na myśli. Rodzice są wtedy rozdarci na dwa fronty a Ty i tak myślisz najpierw o swoim ślubie, potem dopiero przejmujesz się w pewnym sensie ślubem siostry czy jakiejś bliskiej osoby a co innego gdy śluby są naprawdę w bliskich odstępach czasu. Ja mam ślub cywilny i jestem nim strasznie przejęta.
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię jakiś udziwień, więc postawiliśmy na coś prostego, a że i mi i TŻ bardzo spodobał się ten sposób upięcia i dekoratorka powiedziała, że da radę nam tak upiąć, to przy tym zostaliśmy Proponowała nam na spotkaniu doczepienie serc czy jakiś gołąbków, ale zdecydowaliśmy, że nie będzie to fajnie wyglądało... Jakoś ta wizja do mnie nie przemawia.Co do Twojej wypowiedzi na temat dwóch ślubów w rodzinie, to zgadzam się w 100 % i .U nas w rodzinie kuzynka będzie miała slub we wrześniu, w tym roku, ale już wiem, że jej mamuśka nasze wesele będzie porównywała i komentowała. Od zawsze była taka, że jej dzieci mają wszystko najlepsze i w ogóle są najcudowniejsze Teraz jak byliśmy na urlopie w Polsce, to nawet podczas pogrzebu dziadka potrafiła wypytywać mnie za ile co mamy
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Dzień skupienia to jest msza u nas trwała godzinkę,u nas na śląsku to jest i musi to być tak samo jak nauki czy też poradnia.
Kiedy kupujecie obrączki i alkohol?
14.07.2012 Edytowane przez Oriflame_Rybnik Czas edycji: 2011-05-15 o 14:05 |
|
|
|
#401 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję kochana. trzymaj się dzielnie Cytat:
pochwal się tylko pierścioneczkiem, bo my ciekawskie baby jesteśmy ![]() byliśmy wczoraj w maximusie i tak: okazuje się, ze oni mają 2 hale, w tej pierwszej części maja te garnitury, które my wtedy w niedzielę oglądaliśmy a do tej drugiej wrzucili te kuponowe. i dlatego te, które my oglądaliśmy były ładne. zapytaliśmy babki, dlaczego nam powiedziała, ze te które wtedy wiedzieliśmy nie sa objęte wymianą kuponów, to zrobiło jej się głupio, coś tam zaczęła przepraszać i kręcić, że nie wiedziała wcześniej, ale ja olaliśmy. go sklepu weszliśmy bez problemu, ale fakt- ludzi było sporo. kupon wczoraj oddałam- tzn. napisałam maila zwrotnego, ale póki co żadnej odp. czy któraś z Was ją w ogóle dostała?? ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
alkohol kupują moi rodzice i zrobia to albo pod koniec tego roku jesienią jakoś albo zaraz na poczatku przyszłego.---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ach zapomniałam o spinkach- mój Tż chyba będzie miał złote. takie zwykłe, klasyczne |
||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Chatka, malwus20, bluesky89 - Dzięki za wsparcie dziewczynki
Cieszę się, że rozumiecie moje podejście – nie chciałam wyjść na jakąś materialistyczną kretynkę szukającą poklasku XD A i bluesky89 niezłą tą ciotkę masz :/ To takie zabawne, kiedy ludzie uważają, że jak coś jest droższe to ZAWSZE będzie lepsze i nie ma od tego reguły :p Ale spoko, jeszcze dasz jej popalić Waszym weselem Dziewczątka - tak bardzo chciałam się wypowiedzieć/doradzić że aż nie zauważyłam która jest już godzina Ale nie żałuję, bo natchnęłyście mnie z tymi spinkami mankietowymi (fioletoooweee Lecę ogarnąć szybko mieszkanko a później przygotowywać pyszny obiadek mojemu Skarbowi (roladki schabowe w sosie serowym, frytki i pyszną sałatkę ) - Jeeezuuu jak ja go kocham Muszę mu się odwdzięczyć za wczorajszy wieczór lśniący tuzinem świec w naszej sypialni ]:-> Hehe ciao laseczki, skrobcie owocnie
|
#403 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ehh strasznie żałuję że nie mogę z Wami "pobyc" częściej niż raz na 1-2 tyg. trzymajcie się i owocnych przygotowań |
||
|
|
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi ta ścia na w ogóle nie przeszkadza i w sumie ne chciałabym jej zakrywac...ale zobaczymy jak to bedzie...nie chciałabym kwiaciastej sali .... wolałabym cos bardziej delikatnego...Twoja propozycja mi sie podoba jest prosto, estetycznie i na tym by mi zależało ... jak bedziemy w Pl pod koniec roku to dowiem sie wszystkiego porozmawiam z dekoratorka powiem co i jak i zobaczymy co mi zaproponuje do tego jest jeszcze troche czasu wiec napewno cos wymysle..
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
sztuczka_magiczka jesli chodzi o te krzesła to w sumie tez nie ma potrzeby ich zakrywac tymi pokrowcami bo one sa ładne ... mogłoby byc tylko cos takiego np. chodzi mi o zdjecie z prawej strony tylko oczywiscie było by to w innym kolorze...
Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2011-05-15 o 15:20 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alkohol w tym roku a obrączki to wtedy jak zbierzemy odpowiednią sumę. Bo TŻ niby zbierać ma na nie ale w praktyce to i tak składamy kasę na jedno konto więc po prostu jak zbierzemy to zamówimy ale pewnie gdzieś około kwietnia może wcześniej
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-05-15 o 15:19 |
|
|
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na pewno by się taka ozdoba nie zsunęła z krzesła Ta z prawej oczywiście też fajna, choć ja postawiłabym na sam materiał bez kwiatów, ale to ja
|
|
#408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sam materiał też ok...no nic wszystko okaze sie w grudniu jak bedziemy w PL. ale dziekuje za rady
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś koło wakacji zaczniemy się rozglądać za obrączkami, a alkohol też jakoś wtedy będziemy porównywać ceny itd... jeszcze w tym roku w każdym razie chcielibyśmy kupić, a obrączki w tym, albo na początku 2012, ale przymierzać trzeba latem, jak będzie gorąco i wtedy palce są grubsze.
Cytat:
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety nie mamy granatu jako koloru przewodniego bo raczej nie pasowałby do wystroju sali (bordo i złoto)Cytat:
|
|||
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
A to dziwne,bo u nas to jest konieczne,trzeba to mieć zaliczone.
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja jestem z lubelskiego i my też mamy dzień skupienia z tego co wiem to jest odgórne rozporządzenie chyba z Watykanu czy tam biskupa i to nie jest tylko na dane województwo tylko na cały nasz kraj no chyba że wasz ksiądz to luzak i odpuścił wam to skupienie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, co myślicie o sesji slubnej tutaj : http://skansen.mblsanok.pl/a/strona....iefoto&id=lato ?
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę podrzucić pomysł fotografowi
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszę się, że pomogłam
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2011-05-15 o 17:47 |
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niedługo ślub kolegi a nie mam w czym iść
co powiecie o tej sukience?? tylko jest jedno małe ale ona jest w połowę uda ja w takich nie chodzę znaczy się nie chodziłam bo miałam 9kg więcej teraz jestem szczuplejsza ale nie na tyle chyba żeby się odważyć wyjść w takiej. A może ja tylko przesadzam kurcze
|
#418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie bałabyś się, że jak się nachylisz to, że wszystko będzie widać?
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze a tak mi wpadła w oko no nic szukam dalej przynajmniej wybiłyście mi ją z głowy dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

My Kościół też będziemy dekorować sami, bardzo skromnie. Korzystamy z tego, że mam dwie ciotki krawcowe i uszyją mi taki materiał na klęczniki, jakoś to ładnie zrobią i kokardy tylko jeszcze nie wiem z jakiego materiału na co drugą ławkę, do tego jakiś kwiatuszek. I kwiaty na ołtarz. To wszystko 
Pochwal się nam też zaproszeniami, zawieszkami i tablicami rejestracyjnymi, my tu ciekawskie jesteśmy i jaramy się takimi drobiazgami 

- tak, wystarczy chwila nieuwagi a tutaj już milion-pięćset-sto-dziewięćset stron
Hehehe 

Teraz jak byliśmy na urlopie w Polsce, to nawet podczas pogrzebu dziadka potrafiła wypytywać mnie za ile co mamy
) - Jeeezuuu jak ja go kocham
18.08.2010 - zaręczyny