![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
A ja mam pytanie czy preparaty ziołowe takie jak Vitapil moga w jakiś sposób osłabiac działanie tabletek? Podaje skład 1 tabletka zawiera:
Cholina (dwuwinian choliny)125 mg Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 100 mg Proteiny sojowe 100 mg Inozytol 50 mg Witamina PP 35 mg PABA (kwas paraaminobenzoesowy)30 mg Cynk (glukonian cynku)15 mg Żelazo (siarczan żelazawy)15 mg Drożdże 5 mg Mangan (glukonian manganu)5 mg Miedź (glukonian miedzi)2 mg Kwas foliowy 400 ľg Jod (kelp)150 ľg Witamina B12 (cyjanokobalamina)6 ľg Jak któraś sie zna i będzie mi w stanie odpowiedzieć to wielkie dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Moja kuzynka miala taki przypadek, że tabletki stały sie za słaby, gdy przestałakarmić piersią i jest w ciąży z drugim dzieckem...
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kwas paraaminobenzoesowy - to inaczej antagonista kwasu foliowego -jego związki mają zastosowanie w leczeniu nowotworów - brak wpływu na anty. kwas foliowy. Tabletki anty powodują jego gorsze wchłanianie, ale on sam jest bez wpływu na anty. Miedź -spożywanie nadmiaru miedzi prowadzić może do zaburzeń pokarmowych i uszkodzenia wątroby.Reszta- bez wpływu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
heh.. mam koleżankię która dwa razy zaszła w ciążę biorąc tabletki..... obecnie na rynku są tabletki mniej ingerujące dla młodych dziewczyn ale... one nie działają słabiej o ile mi wiadomo:| Więc niestety wina musi leżeć po jej stronie... Choć przecież nikt nie mówi ze tabletka daje 100% pewności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam serdecznie.Mam straszny problem.Biore tabletki od kilku miesiecy ostatnio ciagle zapominam ich brac o stałej porze a nawet w sobote zdarzyło mi się całkowicie o tym zapomniec i nie wziełam tabletki tego samego dnia odbyłam stosunek.Wytrysk był wewnętrzny.To była przedostatnia tabletka.Ostatnią wziełam nastepnego dnia.Czy mogłam zajśc w ciąże?Jezeli tak to kiedy moge zrobic test ciążowy i czy jezeli biore tabletki i robie test to wynik będzie wiarygodny???Prosze o szybką odpowiedz bo cały czas o tym mysle i nie wiem co mam robic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli to byla przedostatnia tabletka z opakowania czyli 20 to moglas juz jej nie brac i zrobic 7mio dniową przerwe i zaczac brac nowe opakowanie po 7 miu dniach, ale jesli ja wzielas to nie powinnas robic 7 dniowej przerwy. szanse na ciążę sa- jak to przy pominietej pigulce. A POZA TYM TO WSZYSTKO JEST W ULOTCE, WYSTARCZY PRZECZYTAC.
![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
|
A kiedy mogę sprawdzic czy jestem w ciąży i czy jezeli biore tabletki to test będzie wiarygodny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
14 dni po stosunku i nie wiem skad ten pomysl ze mialby byc niewiarygodny z powodu tabletek ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny byłam dzis u gienkologa i powiedział ze zadnej ciazy nie ma ragularnie okres powinnam dostac teraz w czwartek 20 bo w tamtym miesiacu miałam 23????wyczytałam w internecie ze przez usg dopochwowe ginekolog moze wykryc dopiero ciaze 4 tygodniową i teraz nie wiem co robić czy poczekać do dnia występowania miesiaczki czy zrobić sobie kolejny test z krwi choc jeden juz robiłam 15 dni po stosunku i było0,100...w niedziele zrobiłam sobie z moczu tez negatywny.brałam te tabletki regularnie a dalej sie boje zobaczymy dzis mam 2 dzien przerwy w tabletkach ale nic mnie nie boli raz za jakis czas duł brzucha i poersi ale to mnie juz bola od 2 tygodni????
odpiszcie bo ja mam strasznego doła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierze tabletki anty regularnie...
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Shockwaves, teraz przez Ciebie Ewelina padnie na zawał
![]() Ewelino, uspokój się, NIE JESTES W CIAZY.
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie powiem wam tak ze mi ulżyło bo wsadziłam sobie tampona bo miałam takie brzydkie opławy i jak go wyciagłam patrze a tu krew i taki brązowy śluz kiedys tez tak miała i dostałam okres za dwa lub trzy dni....kiedys kolezanka mi tak doradziła zebym sobie tampona wsadziła i tak zrobiłam juz mi ulżyło tylko czekac na okres teraz pomału idzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ewelino, tamponu nie wolno wkładać, gdy nie masz okresu! Nawet, jeśli masz upławy. Pochwa jest wtedy zbyt sucha, naruszasz błony, możesz je nawet mocno uszkodzić, a stąd bardzo krótka droga do zakażeń! No ale dobrze przynajmniej, że się powoli uspokajasz z tą urojoną ciążą
![]()
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
nie uszkodze błony tamponem przeciesz to jest bardzo delikatne ale własnie ja mam taki śluz to nie mam suchej pochwy...musiała bym sobie cos ostrzejszego tam wsadzic zebym uszkodziła a ja pozatym nosze tanpony wiec mam z nimi doswiadczenie...ej wescie nie straszcie mnie ze ta krew to nie był okres który nadejdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
,
![]() ![]() Edytowane przez Chichibi Czas edycji: 2011-11-11 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z herbatek / ziół wiem tylko o dziurawcu, no i oczywiście wszystko co przeczyszcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
tabletkę zażyłam o 19 a przed 20 byłam w wc.. nie była to ostra biegunka, ale nie taka zwykła "kupa".. była trochę żadka.
Czy tabletka zdążyła wchłonąć, czy ją też oddałam. W ulotce czytałam że do 4 godzin się wchłania, ale tylko w przypadku ostrej biegunki powinnam zażyć drugą. Ja nie zażyłam kolejnej. Czy jestm wciąż zabezpieczona?
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyznam, że mnie stresuje każda kupka po zażyciu tabletki i czasem spanikuję i biorę drugą, myślę że zupełnie bez potrzeby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Wtajemniczona - wszystko jest ok.
![]() Tabletki to nie cukierki! Nie możesz tak po prostu wziąć sobie dwóch naraz... Sama wiesz, że tylko przy ostrej biegunce należy wziąć kolejną, a robisz zupełnie coś innego. Nie zdziwię się jeśli masz rozwalony układ hormonalny. Poza tym podejrzewam, że w taki sposób tabletki mogą nie działać odpowiednio.
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() czyli dobrze że nie zażyłam kolejnej tabletki ![]()
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę przesadzić z nadmiarem niż, żeby miało się nie wchłonąć odpowiednio. zresztą zażywam średnio 1 nadprogramową tabletkę na opakowanie więc chyba aż tak nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Mdłości i ból jajników może byc skutkiem ubocznym tabletek? No bo chyba to nie ciąża...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
LustForLife oczywiscie ze takie moga byc skutki uboczne zazywania tabletek
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Hey dziewcyzny to ja dostałam ten wymażony okres w środe na wieczur jak sie podtarłam to miałam juz krew a w czwartek normalny okres i do poniedziałku troche mniej obfity ale miałam go bo do plamien to to raczej nie podobne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.