|
|
#391 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bezrobociu się nie damy i plotkowanie zaczynamy!
Cytat:
Umowa z tego co pamiętam na 2 lata. Szczęśliwego Nowego Roku !
|
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, mogę do Was dołączyc :
![]() ?Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
|
|
|
|
|
#393 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN stały
|
Co tu tak cicho. Jak dostanę się w poniedziałek na ten kurs beznadziejny , to za kasę z niego lecę do fryzjera się farbować i podcinać końcówki. Mam już u góry małe odrosty. A muszę się przefarbować do zdjęcia do dowodu. Mam nie ważny od paru tyg i pasowało by mi się dostać na ten kurs. Dowód bym wyrobiła. Pewnie z 30 zł teraz dowód kosztuje + plus jakieś 25 zł zdjęcia zapewne.
Chyba więcej niż 30 zł nie płaci się za dowód ? Nie wiecie płaci się przy odbiorze dopiero czy przy wybieraniu wniosku już. Wniosek bym już mogła wybrać.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-01-06 o 15:29 |
|
|
|
|
#395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też muszę iść do fryzjera, ale grzywkę podciąć Ja odrosty widziałam tydzień po farbowaniu ![]() Nie pamiętam ile się płaci przy wyrabianiu dowodu W poniedziałek lecę zarejestrować się do UP
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
BAN stały
|
zarejestrować ? To co się stało z twoją pracą. Ja robię pasemka blond z brązem na długich włosach. Ale wcześniej niż za 3 tyg się nie wybiorę. To zależy też od poniedziałku najbliższego. Jak się dostałam na ten kurs, to za 3 tyg po kursie w jeden dzień do fryzjera, a w drugi po dowód.
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też mam blond pasemka, ale na rudawych włosach, choć teraz to tylko odrosty farbuję żeby nie było tak widać różnicy (ja mam naturalne w kolorze średni popielaty blond, a farbuję na bardzo jasny blond ).To trzymam żebyś się dostała na kurs
|
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Co u Was dziewczyny? Ariena, Gwiazdeczka jak żyjecie? Jak z pracą? Zagląda tu ktoś w ogóle? Chyba czas rozkręcić wątek na wiosnę Edytowane przez antunka Czas edycji: 2012-03-02 o 19:12 |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo rzadko tu zaglądam, a na wątek bezrobotnych praktycznie wcale, nie kojarzę już tych osób co tam piszą.
Ja na razie pracę mam ale wciąż taką przedłużaną na kilka miesięcy i nadal umowa agencyjna. :/ Nie mam tu szans na umowę bezpośrednio z firmą, gdyż ten oddział będzie zamykany prawdopodobnie z końcem roku, a na razie nie wiadomo dokładnie kiedy. Na razie mam umowę na kolejne pół roku. Mam oczy szeroko otwarte na inne możliwości i trzymam rękę na pulsie, ale też nie szukam na siłę. Odpowiadam na fajne ogłoszenia, wczoraj np byłam na rozmowie. Jednak chciałabym jeszcze te pół roku tutaj popracować a potem pójść gdzieś indziej, teraz raczej nie chciałabym zmieniać pracy. Dobrze mi tu, praca super, po raz pierwszy w życiu nie idę tam z bólem brzucha i z chęcią wstaję rano i jadę tam z uśmiechem na twarzy. Do tego stanowisko też fajne i wypracowuję sobie porządne doświadczenie (praca o dużym zakresie obowiązków), dlatego chciałabym tutaj jak najdłużej pracować, aby było mi łatwiej potem.W końcu nas stać na jakieś remonty więc na wiosnę robimy remont przedpokoju i ściągamy okropną boazerię ze ścian. Postanowiłam po ostatniej wizycie u fryzjera że zapuszczam włosy. Mam teraz "na boba", ostatnio długie włosy miałam na ślubie we wrześniu 2010, potem ścięłam ale chcę już mieć znowu długie!
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2012-02-28 o 19:28 |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cieszę się, że u Ciebie dobrze. Choć rozumiem niepewność związaną z umową. U mnie podobnie. Kończy mi się umowa i czekam co dalej. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że jednak zostanę ale nie wiem na jak długo i na jakich zasadach. Ale w pracy jest super i też z przyjemnością do niej idę. Spełniam się zawodowo bo mam fajne ale i odpowiedzialne obowiązki i bardzo chciałabym dalej tu pracować. No i współpracownicy są rewelacyjni, atmosfera jak marzenie. Po prostu cud, miód i orzeszki ![]() Też zapuszczam włosy. Muszę się wybrać do fryzjera na podcięcie końcówek bo po zimie są nieco zniszczone. I chyba zmienię kolorek. Póki co mam czekoladowe włosy a chcę karmelowe ale bardziej brązowe niż blond. Zobaczymy czy mi wyjdzie taki kolor ![]() To co rozkręcamy wątek?
|
|
|
|
|
#401 |
|
Konto usunięte
|
to i ja witam ponownie mialam umowe na 3 miesiace teraz mi sie konczy i nie maja kasy by przedluzyc do tego chce robic cos innego cos fajnego ciekawego nie wiem co to by moglo byc ale napewno nie sklep mam dosc czuje sie jak...eh trudno opisac skonczylam studia i po co mi to bylo nawet nie ide na magisterke bo nie mam kasy a po nastepne i tak nie czuje sie w zawodzie czyli dno i wodorosty
a co do fryzjera to ja sie wybieram juz z pol roku ostatnimi czasy chodzilam gora co 2 mieisace ale jakos nie moge sie zebrac kiedys mialam dlugie dosyc ostatnio krotkie ze zwiazac sie nie dalo a teraz non stop kucyk i mnie wkurza musze sie porzadnie ciachnac do tego grzywka bo mam dosc wyskokie czolo chociaz kiedys nie nosilam grzywki tak czy inaczej teraz ta grzywka na bok to jak nie wezme za ucho to mam prawie do brody wiem wiem beznadzieja heh
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
U mnie nic nowego. Nadal jestem na bezrobociu. Ogółem to jakoś szczególnie nie szukałam, raz po raz przejrzałam ogłoszenia, ale nic ciekawego nie znalazła. Zajęłam się pisaniem magisterki, bo goniły mnie terminy, a ja nie miałam NIC. Teraz już jestem do przodu, więc mogę trochę ruszyć z szukaniem. Chociaż... ciężko mi. Nie mam motywacji, jestem rozżalona, niechętna, apatyczna. Mam huśtawkę nastroju - raz jest dobrze, a raz tragedia. Nie widzę dla siebie przyszłości, perspektyw i w ogóle, jest do d u p y. Wiem, że muszę się wziąć za siebie, ale jak tu ruszyć z miejsca? Mam wrażenie, że nie czeka mnie nic dobrego już. Eh eh eh.. Ps. Ja też muszę iść do fryzjera, bo moje końcówki wołają o pomstę do nieba! |
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko wiem co czujesz. Ja też w okresie bezrobocia miałam straszne doły i żyć mi się nie chciało. Ale w końcu się udało i jestem innym człowiekiem i wszyscy to zauważyli. Mam nadzieję, że u Ciebie również tak będzie. Życzę Ci tego z całego serca
![]() A ja muszę zamienić "oponki" zimowe na letnie czyli zrzucić kilka kilogramów
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba najbardziej dobija mnie to, że komuś się powodzi, a mnie nie... Na uczelni normalnie nie mogę słuchać jak dziewczyny opowiadają sobie o pracy itp. Naprawdę, coś złego się ze mną dzieje i ja to widzę Haha mnie też by się to przydało. Niby mam nadmiar czasu wolnego, ale ruszać tyłka mi się nie chce! Chociaż ostatnio wróciłam do baniek chińskich, więc jest jakiś postęp
|
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwiazdeczko w końcu się uda, musi!! Ja szukałam pracy 1,5 roku i w końcu się udało! Nie wolno się poddawać, a znalazłam zupełnie przypadkowo, agencja zadzwoniła do mnie o 9 rano bym poszła na rozmowę na 14, na drugi dzień lekarz i do pracy. Wtedy byłam w szoku, kopara mi opadła po 1,5 roku poszukiwań i się zupełnie nie spodziewałam więc wszystko jest możliwe. U mnie w pracy ostatnio mówili że pierwszy termin likwidacji oddziału to kwiecień, a jak się nie wyrobią to jesienią. To już było wiadomo wcześniej, i mam nadzieję że jednak jesienią a nie w kwietniu. Nawet dyrekcja regionu na śląsku nie wie jakie plany ma centrala w Warszawie.
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że kiedyś musi być lepiej życie to nie tylko pasmo porażek... Mamy z TŻtem plany, oświadczyny już były, ale ja powiedziałam jedno - póki pracy nie mam, nie ma mowy o ślubie. Najpierw też chcielibyśmy ze sobą zamieszkać, ale wynajem tez kosztuje. Ariena, Twój oddział będą likwidować tak? |
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sorry, ale Twoje bezrobocie podniosło mnie na duchu ![]() Też dalej jestem bezrobotna, ze studiami skończyłam, jednak nie da się uczyć tego, co Cię nie interesuje. Huśtawki nastrojów też mam, ale od wczoraj jestem nawet pozytywnie nastawiona. Prowadzenie bloga nastraja mnie pozytywnie, bo mam co robić, mam swoich czytelników i czuję się taka.... hm.... potrzebna ![]() Jeśli chodzi o fryzjera wybieram się tam już któryś miesiąc z kolei, ostatnio byłam ponad pół roku temu. A wczoraj farbowałam włosy, ale wciąż mam blond
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka, spoko
w kupie raźniej
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie plany na weekend? Ja muszę wkońcu wypróbować nowego overlocka, który stoi od 2 tygodni i nie mam kiedy do niego usiąść. Wiosna idzie czas uszyć jakąś kiecke
|
|
|
|
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie
i nawet jak w najbliższym czasie pracy nie znajdziemy to nie ma co się dołować Dlatego podstawa to pozytywne nastawienie, cieszmy się, że mamy dużo czasu dla siebie, że mamy czas by rozwijać zainteresowania
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcielibyśmy mieć dziecko bo mi stuknie zaraz 29 lat, no a nie mam stałej pracy i mało doświadczenia. Czasem mi się wydaje że nigdy nie zostanę matką i mam takie czarne myśli... Nawet sobie mówię że zawsze istnieeje jeszcze szansa adopcji jeżeli nie będziemy mogli mieć dzieci potem bo będzie już za późno. ![]() Tak mają likwidować mój oddział, albo wiosną albo jesienią. Gdyby nie to to pewnie by mi dali umowę na stałe bo się okazało że osoby które były wcześniej na tym stanowisku (i niby je zastępowałam) mają być przeniesione do oddziału w innym mieście. Także taki pech.
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32687383]Dokładnie
i nawet jak w najbliższym czasie pracy nie znajdziemy to nie ma co się dołować Dlatego podstawa to pozytywne nastawienie, cieszmy się, że mamy dużo czasu dla siebie, że mamy czas by rozwijać zainteresowania [/QUOTE]Taaaak, ja siedzę i dziubię moje kartki, świąteczne, ślubne, urodzinowe ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o dziecko, to ja na Twoim miejscu chyba bym się zdecydowała na maluszka. Wiem, że pewnie byłoby ciężko, nie ukrywajmy - dziecko to wydatek, ale myślę, że dalibyście radę. Zależy jeszcze wszystko od tego jakie masz priorytety... U mnie np. dziecko to będzie spełnieniem marzeń, chcę je mieć i będę do tego dążyć. Wiem jednak, że są osoby, które nie przywiązują do tego takiej wagi. Musicie pogadać, bo rzeczywiście jesteś już w takim wieku, gdzie fajnie byłoby już mieć bobasa. To oczywiście moje zdanie, nie znam do końca Waszej sytuacji.
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32746394]Nie wiedziałam, że robisz karti
[/QUOTE]A no robię, robię - musiałam sie czegoś sama nauczyć, żeby potem tego uczyć niepełnosprawnych
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i staram się nauczyć programu Gimp Te zakręcone kawałki kwiatków/ozdób wykonujesz sama czy można je gdzieś kupić??
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32749148]Ja się zajęłam fotografią, fotomodelingiem, makijażami i opieką nad zwierzakami
i staram się nauczyć programu Gimp Te zakręcone kawałki kwiatków/ozdób wykonujesz sama czy można je gdzieś kupić?? [/QUOTE]Zerkałam na Twojego bloga, ekstra makijaże Wszystko robię sama
|
|
|
|
|
#417 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam weekend mija i co tu taka cisza znowu? Ja właśnie wysyłam CV. No cóż, za niecałe 3 miesiące będę bez pracy znowu.
Likwidują oddział jednak z końcem maja, wczoraj przyjechała delegacja dyrektorów, personalnych itp i powiedzieli jaka jest ostateczna decyzja. Łącznie z magazynem to poleci jakieś 40 osób... Masakra normalnie. Także znowu szukam intensywnie... I już się boję że będę długo szukać.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2012-03-10 o 16:03 |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Ariena współczuje Ci, ale może teraz mając dodatkowo kolejną pozycję w CV i dodatkowe doświadzcenie będzie łatwiej, oby...
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Ariena szkoda, że tak wcześnie zamykają oddział. Ja miałam dzisiaj rozmowę z prezesem i różowo nie jest także moja przyszłość też jest bardzo niepewna. Może 3 miesiące mam pewne a później będę leżeć i kwiczeć. A dzisiaj w ogóle mam kiepski i długi dzień. I nie umiem po pracy nie myśleć o niej. Jak mam nieciekawy i stresujący dzień w pracy to później cały dzień mam skichrany.
Ale odbiję to sobie za kilka dni bo wybieram się z przyjaciółką na wiosenne zakupy Przydałyby się buty, torebka i jakiś sweterek Idę obejrzeć jakiś film
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Szczęśliwego nowego roku.

Chyba więcej niż 30 zł nie płaci się za dowód ? Nie wiecie płaci się przy odbiorze dopiero czy przy wybieraniu wniosku już. Wniosek bym już mogła wybrać.

żebyś się dostała na kurs 

Nawet dyrekcja regionu na śląsku nie wie jakie plany ma centrala w Warszawie.
Chcielibyśmy mieć dziecko bo mi stuknie zaraz 29 lat, no a nie mam stałej pracy i mało doświadczenia. Czasem mi się wydaje że nigdy nie zostanę matką i mam takie czarne myśli... Nawet sobie mówię że zawsze istnieeje jeszcze szansa adopcji jeżeli nie będziemy mogli mieć dzieci potem bo będzie już za późno.