Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 12:01   #391
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki

Chce mi się sałatki z kurczakiem a nie mam kukurydzy, ananasa, sera ani kurczaka
Do sklepu też mi się nie chce iść

Mam lenia

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 12:52   #392
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki

to tak jak i ja
tyle, że ja obiecałam mężowi kanapki z wędlinką na kolację, a kończą się domowe zapasy więc muszę wyskoczyć na zakupy jakieś. Ale to jeszcze nie teraz...

A poza tym mam małego doła bo tak się cieszyłam na tą sesję jesienną krakowską a tu pogoda co dzień to paskudniejsza. Łoś powiedział, że nie ma mowy, żebym marzła w taką pogodę gdzieś na krakowskim rynku i nawet argument w postaci setki na rozgrzewkę nie zadziałał. Chyba musimy przełożyć sesję na wiosnę, a co za tym idzie sukienka powisi jeszcze w szafie...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 13:24   #393
anetka111
Raczkowanie

dziewczynki ale jestem zla chcialam zroic pomidorówkę wlałam pomidory wlasnej roboty i jest jeden wielki Kwas, probowalam pomidory i byly dobre a w polaczeniu z wywarem zrobilo się strasznie kwaśne, dzisiaj mam noc w pracy więc mąz pewnie pojedzie odwiedzic swoich rodziców, i zje coś u nich ale taka jestem zła zawsze wychodzi pierwszy raz cos się zepsulo .

jutro mam rozmowe o prace najgorsze ze o 8.30 a o 7 koncze pracę ale trudno pojade taka zmęczona może uda mi się zmieniź pracę na swoj zawod ktorego jeszcze nie mam bo w tym roku robię licencjata
Stary 2011-10-13, 13:27   #394
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
dziewczynki ale jestem zla chcialam zroic pomidorówkę wlałam pomidory wlasnej roboty i jest jeden wielki Kwas, probowalam pomidory i byly dobre a w polaczeniu z wywarem zrobilo się strasznie kwaśne, dzisiaj mam noc w pracy więc mąz pewnie pojedzie odwiedzic swoich rodziców, i zje coś u nich ale taka jestem zła zawsze wychodzi pierwszy raz cos się zepsulo .

jutro mam rozmowe o prace najgorsze ze o 8.30 a o 7 koncze pracę ale trudno pojade taka zmęczona może uda mi się zmieniź pracę na swoj zawod ktorego jeszcze nie mam bo w tym roku robię licencjata
Pomidory zawsze możesz dosłodzić cukrem dodaj też słodkiej śmietany i powinno być ok
Ja akurat lubię kwaśne zupy.

No i za prace.

- 25 kg
Stary 2011-10-13, 13:33   #395
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 09:21   #396
margolka1986
Zakorzenienie

aaaa przyszłam sie pochwalic ze w pon wieczorem dostaniemy płytkę ze zdjęciami już nie mogę sie doczekać

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 11:18   #397
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
aaaa przyszłam sie pochwalic ze w pon wieczorem dostaniemy płytkę ze zdjęciami już nie mogę sie doczekać
super

- 25 kg
Stary 2011-10-14, 12:16   #398
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Ja na swoje czekam i czekam...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 14:35   #399
blueberry88
Zakorzenienie

Nie umiem urządzić mieszkania. Za nic w świecie. Kombinuje tak i inaczej i zawsze mur
Wrzucam kolorki jakie wybrałam wstępnie; pierwsze do dużego pokoju (trochę zimny - chyba trzeba zmienić, wstawimy czerwony narożnik i tę meblościankę, którą załączyłam); potem kuchnia, sypialnia, "biuro" i przedpokój Zdjątka nie są naszego mieszkania, tylko ze strony dekoralu Co sądzicie...?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_15_23.jpg (39,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mebloscianka.jpg (110,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_13_28.jpg (47,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_21_26_15.jpg (42,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_18_20.jpg (38,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_11_12.jpg (37,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-10-14, 14:45   #400
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie umiem urządzić mieszkania. Za nic w świecie. Kombinuje tak i inaczej i zawsze mur
Wrzucam kolorki jakie wybrałam wstępnie; pierwsze do dużego pokoju (trochę zimny - chyba trzeba zmienić, wstawimy czerwony narożnik i tę meblościankę, którą załączyłam); potem kuchnia, sypialnia, "biuro" i przedpokój Zdjątka nie są naszego mieszkania, tylko ze strony dekoralu Co sądzicie...?
Jesli mam być szczera, to kolorki które wybrałaś pasują mi do mieszkania starszego małżeństwa które jest spokojne, stateczne i nudne.
Miejsca nie mają charakteru, są zimne i wyblakłe. Jedynie zieleń się broni i fiolet który kocham.

Ale ja lubie mocne akcenty kolorystyczne.

Farba ma to do siebie że można ją często zmianiac Ja ostatnio pomalowałam łazienke na kawową pralinkę choć wszyscy mi to odradzali ale efekt jest dla mnie bombowy

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2011-10-14 o 14:49
Stary 2011-10-14, 15:17   #401
paula54
Zakorzenienie

Ja bym też postawiła na coś odważniejszego. Dlaczego? Tak jak pisze rock - jak Ci się znudzi, to zamalujesz
Moja wizja mieszkania w kolorze też jest bardziej wyrazista. Jeśli dobrze sobie przyporządkowałam to duży pokój chcesz szary - może tam właśnie lepiej postawić na jakieś cappuccino, albo bardziej ekstrawagancko - czerń, biel i czerwień. Moi rodzice mają natomiast żółty i do tego czarne meble i pistacjowa kanapa. I wygląda to jak dla mnie super.
Dalej kuchnia - a może żółty? Taki słonecznikowy? Jasny pomarańcz? taki łososiowy?
Gabinet - Tu bym postawiła na szarości ewentualnie, choć zieleń z fioletem też mi pasują.
A sypialnia od zawsze mi się marzyła w kolorze czekoladowym z pomarańczowymi akcentami...
I zostaje przedpokój - ten jasny brąz jest ok, powinien rozjaśnić nawet malutkie i niedoświetlone pomieszczenie.
Ale bym już chciała mieć własne mieszkanko i je sobie tak kolorować... Dobrze, że Łoś się zgadza na wszelkie moje pomysły, bo gdybym miała na nim polegać, całe mieszkanie by było granatowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 22:41   #402
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Jesli mam być szczera, to kolorki które wybrałaś pasują mi do mieszkania starszego małżeństwa które jest spokojne, stateczne i nudne.
Miejsca nie mają charakteru, są zimne i wyblakłe. Jedynie zieleń się broni i fiolet który kocham.

Ale ja lubie mocne akcenty kolorystyczne.

Farba ma to do siebie że można ją często zmianiac Ja ostatnio pomalowałam łazienke na kawową pralinkę choć wszyscy mi to odradzali ale efekt jest dla mnie bombowy
Hm, tylko oba pokoje i kuchnia jest z fioletem i/lub zielenią

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja bym też postawiła na coś odważniejszego. Dlaczego? Tak jak pisze rock - jak Ci się znudzi, to zamalujesz
Moja wizja mieszkania w kolorze też jest bardziej wyrazista. Jeśli dobrze sobie przyporządkowałam to duży pokój chcesz szary - może tam właśnie lepiej postawić na jakieś cappuccino, albo bardziej ekstrawagancko - czerń, biel i czerwień. Moi rodzice mają natomiast żółty i do tego czarne meble i pistacjowa kanapa. I wygląda to jak dla mnie super.
Dalej kuchnia - a może żółty? Taki słonecznikowy? Jasny pomarańcz? taki łososiowy?
Gabinet - Tu bym postawiła na szarości ewentualnie, choć zieleń z fioletem też mi pasują.
A sypialnia od zawsze mi się marzyła w kolorze czekoladowym z pomarańczowymi akcentami...
I zostaje przedpokój - ten jasny brąz jest ok, powinien rozjaśnić nawet malutkie i niedoświetlone pomieszczenie.
Ale bym już chciała mieć własne mieszkanko i je sobie tak kolorować... Dobrze, że Łoś się zgadza na wszelkie moje pomysły, bo gdybym miała na nim polegać, całe mieszkanie by było granatowe
Biało-czarna będzie łazienka i wc. Duży pokój - jak pisałam nie będzie jednak szary. Może trzy ściany kremowo-beżowe (http://www.dekoral.pl/paleta-kolorow/akrylux), a czwarta terakota.
Mówicie, że kolory powinny być wszystkie intensywne, mimo małej przestrzeni. A jakie Wy lubicie na ścianach?
Stary 2011-10-14, 23:42   #403
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja nie mówię że wszystkie ściany mają być pomalowane w intensywnych barwach ale kolor fajnie rozwesela wnętrza. Ja mam u siebie ciemne podłogi więc bazowy kolor w salonie to caffe latte połączone ze śliwka węgierką i czerwoną kanapą. W sypialni jest brzoskwinia na ścianach a na podłodze soczysto zielony dywan. Kuchnia łączy się kolorem z salonem plus meble szaro żółte. No i czekoladowa łazienka.
Ale ja akurat takie połączenia kocham no i mam maleńkie mieszkanko na poddaszu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salon.jpg (13,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon3.jpg (13,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sypialnia2.jpg (12,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia.jpg (10,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ł.jpg (35,0 KB, 29 załadowań)

- 25 kg
Stary 2011-10-15, 11:26   #404
paula54
Zakorzenienie

Rock - salon masz śliczny choć malutki.
Mi się marzy takie kolorowe mieszkanko. Teraz czekam na jakieś następne wakacje, żeby pojechać do domu i mój "panieński" pokój wymalować. Bo już mam dość tych białych ścian. Marzy mi się cieplutki pomarańcz albo trawiasta zieleń.
Śmieszne nazwy mają te kolorki. Myślę, że kremowo-beżowy i terakota mogą fajnie wyglądać. Nie pamiętam czy pisałaś - jakie macie / planujecie meble?
Stary 2011-10-15, 13:02   #405
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie się akurat marzy salon albo sypialnia w szarościach 72604fa13344.jpg

ale nie podoba mi się połączenie tego fioletu z zielenią (- jak dla mnie fiolet powinien być intensywniejszy do takiej zieleni) i fioletu z żółtym/zielonkawym - kuchnia jadalnia

Osobiście lubię jak w mieszkaniach jest np jedna ściana w mocniejszym akcencie kolorystycznym i tak np sypialnię obecnie mamy beżową + jedna ściana fioletowa

a taki trochę mocniejszy kolor jak tu w tej sypialni mamy w przedpokoju. img5691k.jpg
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 15:36   #406
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie

my jeszcze czekamy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 17:31   #407
thea2
Zadomowienie

blueberry, ja wolę spokojniejsze kolorki (chyba tak samo jak Ty), ale do Twojej cudnej kuchni widziałabym fiolet (taki jak na zdjęciu w katalogu, mam na myśli zdjęcie mebli, które tak strasznie mi się spodobały), zieleń też by pasowała, ale jednak ja stawiałabym na fiolet i ewentualnie zielone dodatki Co do sypialni: jeśli chcesz zieleń + fiolet, to fiolet mocniejszy niż ten na zdjęciu (no chyba że pokój jest ciemny, północny i boisz się, że będzie za ciemno) Znajomi mają właśnie takie połączenie kolorystyczne, dobrali do tego dodatki w mocnym różu i bardzo jasne meble. Co do salonu, to jestem za klasyką, my zdecydowaliśmy się na 2 kremowe ściany (kolor biała czekolada), jedną ścianę bardzo ciemno brązową, a na czwartą ścianę położyliśmy kamień, bo nam się bardzo podoba. Do tego ciemne meble i jasna kanapa. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Kolor w przedpokoju mi się podoba
happy, my mamy sypialnię w zbliżonych kolorach do tych, co pokazałaś, tak bardziej wpada w brąz (orzech włoski), do tego jasne meble. Moim zdaniem jest śliczna i też jestem za takimi stonowanymi kolorami do sypialni czy salonu
rock, masz bardzo ładne mieszkanko

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-10-15 o 17:35
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 18:47   #408
martitaw
Raczkowanie

blueberry88
podobają mi się stonowane kolory ale jakoś ten kolor w biurze mi nie pasuje.. na szarości chyba też bym się nie zdecydowała.. wolę cieplejsze kolory.. prędzej jakaś czekolada, capucino, kawa z mlekiem..
i też jestem za kolorowymi akcentami
ja mam w pokoju jasno żółtą ścianę a drugą jaskrawo zieloną, żywą, sałatową albo bardziej jak zakreślacz i jasne.. miodowe(?) meble

rock
śliczne mieszkanko

thea
mi się marzy kamień na jednej ścianie.. albo w salonie..albo ewentualnie w przedpokoju I MIESZKANIE MI SIĘ MARZY albo dom

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-10-15 o 18:49
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 18:54   #409
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Dzieki dziewczyny. Mieszkanko jest maleńkie ale mamy nadzieje kiedys sie wybudowac póki co dajemy rade no i mało jest do sprzatania

- 25 kg
Stary 2011-10-15, 19:45   #410
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja nie mówię że wszystkie ściany mają być pomalowane w intensywnych barwach ale kolor fajnie rozwesela wnętrza. Ja mam u siebie ciemne podłogi więc bazowy kolor w salonie to caffe latte połączone ze śliwka węgierką i czerwoną kanapą. W sypialni jest brzoskwinia na ścianach a na podłodze soczysto zielony dywan. Kuchnia łączy się kolorem z salonem plus meble szaro żółte. No i czekoladowa łazienka.
Ale ja akurat takie połączenia kocham no i mam maleńkie mieszkanko na poddaszu
Zobaczymy jak to u mnie wyjdzie... Jak wszystko ustawię, to strzelę fotki - może już w listopadzie. W razie czego przemalujemy

Cytat:
Rock - salon masz śliczny choć malutki.
Mi się marzy takie kolorowe mieszkanko. Teraz czekam na jakieś następne wakacje, żeby pojechać do domu i mój "panieński" pokój wymalować. Bo już mam dość tych białych ścian. Marzy mi się cieplutki pomarańcz albo trawiasta zieleń.
Śmieszne nazwy mają te kolorki. Myślę, że kremowo-beżowy i terakota mogą fajnie wyglądać. Nie pamiętam czy pisałaś - jakie macie / planujecie meble?
Czerwony narożnik, meble załączam Do tego klatka świnek morskich w takim samym kolorze - na zamówienie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
A mnie się akurat marzy salon albo sypialnia w szarościach Załącznik 4283724

ale nie podoba mi się połączenie tego fioletu z zielenią (- jak dla mnie fiolet powinien być intensywniejszy do takiej zieleni) i fioletu z żółtym/zielonkawym - kuchnia jadalnia

Osobiście lubię jak w mieszkaniach jest np jedna ściana w mocniejszym akcencie kolorystycznym i tak np sypialnię obecnie mamy beżową + jedna ściana fioletowa

a taki trochę mocniejszy kolor jak tu w tej sypialni mamy w przedpokoju. Załącznik 4283725
Widzę, że co osoba, to opinia. I super, że tak jest! Przynajmniej ja się dobrze zastanowię nad tym co mówicie - i może jeszcze komuś się przyda

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
blueberry, ja wolę spokojniejsze kolorki (chyba tak samo jak Ty), ale do Twojej cudnej kuchni widziałabym fiolet (taki jak na zdjęciu w katalogu, mam na myśli zdjęcie mebli, które tak strasznie mi się spodobały), zieleń też by pasowała, ale jednak ja stawiałabym na fiolet i ewentualnie zielone dodatki Co do sypialni: jeśli chcesz zieleń + fiolet, to fiolet mocniejszy niż ten na zdjęciu (no chyba że pokój jest ciemny, północny i boisz się, że będzie za ciemno) Znajomi mają właśnie takie połączenie kolorystyczne, dobrali do tego dodatki w mocnym różu i bardzo jasne meble. Co do salonu, to jestem za klasyką, my zdecydowaliśmy się na 2 kremowe ściany (kolor biała czekolada), jedną ścianę bardzo ciemno brązową, a na czwartą ścianę położyliśmy kamień, bo nam się bardzo podoba. Do tego ciemne meble i jasna kanapa. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Kolor w przedpokoju mi się podoba
No w kuchni będzie fiolet, mocny fiolet...
Co do sypialni, to się własnie boje zmniejszenie optycznego i poczucia przytłuczenia. W przedpokoju mężuś wybierał - chociaż to jedno może

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
blueberry88
podobają mi się stonowane kolory ale jakoś ten kolor w biurze mi nie pasuje.. na szarości chyba też bym się nie zdecydowała.. wolę cieplejsze kolory.. prędzej jakaś czekolada, capucino, kawa z mlekiem..
i też jestem za kolorowymi akcentami
ja mam w pokoju jasno żółtą ścianę a drugą jaskrawo zieloną, żywą, sałatową albo bardziej jak zakreślacz i jasne.. miodowe(?) meble
No to biuro, to tak roboczo wstawiłam - musi być coś innego, ale tego jeszcze nie wymyśliłam...

Tak się cieszę Kupiliśmy dziś drzwi, narożnik, szafę, stół i kuchnię Jeszcze trochę i będziemy mieli własne gniazdko. Tak Wam zazdrościłam, że sobie przed ślubem urządzaliście kącik... Na szczęście nie musiałam długo czekać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mebloscianka.jpg (110,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-10-15, 19:54   #411
margolka1986
Zakorzenienie

to u mnie tez jest kolorowo - sypialnia turkusowo- brązowa
mały pokój 3 ściany ;ia jedna mocno śliwkowa a dodoatki daje w soczytsej zieleni
salon jest morelowy + kamień na 2 ścianach
kuchnia taka przecierka ala brązowa i teraz na jednej ścianie będzie zielone szkło
postaram sie na tyg zrobić zdjęcia jak mi szkło zamontują

fajne jest urządzanie ja dziś pomału zapłeniam wszytskie szafy swoimi ciuchami ...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 21:57   #412
paula54
Zakorzenienie

i tylko ja jedna zostanę ze wszystkich sierpniówek bez własnego kąta do życia i jedyne co sobie mogę zmieniać w pokoju to firanki i narzuta na łóżko
Jak Wy to robicie, że tak się wszystkie szybciutko urządzacie? Ja też chcę
Stary 2011-10-16, 09:38   #413
thea2
Zadomowienie

Cytat:
thea
mi się marzy kamień na jednej ścianie.. albo w salonie..albo ewentualnie w przedpokoju I MIESZKANIE MI SIĘ MARZY albo dom
My nad kamieniem zamontowaliśmy halogenki, ślicznie to wygląda, bo dają ciepłe światło i ładnie oświetlają kamień Tak więc jak Twoje marzenie o mieszkanku/domu się spełni, to polecam
Cytat:
Tak się cieszę Kupiliśmy dziś drzwi, narożnik, szafę, stół i kuchnię Jeszcze trochę i będziemy mieli własne gniazdko. Tak Wam zazdrościłam, że sobie przed ślubem urządzaliście kącik... Na szczęście nie musiałam długo czekać
Super, bardzo jestem ciekawa efektu końcowego !
Cytat:
i tylko ja jedna zostanę ze wszystkich sierpniówek bez własnego kąta do życia i jedyne co sobie mogę zmieniać w pokoju to firanki i narzuta na łóżko
Jak Wy to robicie, że tak się wszystkie szybciutko urządzacie? Ja też chcę
Paula, doczekasz się, nam się już nasze mieszkanka zdążą troszkę znudzić, a Ty będziesz sobie urządzać
Cytat:
to u mnie tez jest kolorowo - sypialnia turkusowo- brązowa
mały pokój 3 ściany ;ia jedna mocno śliwkowa a dodoatki daje w soczytsej zieleni
salon jest morelowy + kamień na 2 ścianach
kuchnia taka przecierka ala brązowa i teraz na jednej ścianie będzie zielone szkło
postaram sie na tyg zrobić zdjęcia jak mi szkło zamontują

fajne jest urządzanie ja dziś pomału zapłeniam wszytskie szafy swoimi ciuchami ...
Chętnie obejrzę zdjęcia zielonego szkła
Stary 2011-10-16, 09:50   #414
niunia32
Zakorzenienie

my póki co nie mam tak dokładnie swojego kąta. będzie jak teściowa się wyprowadzi. siedzimy w swoim pokoju i tyle.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 11:08   #415
martitaw
Raczkowanie

paula54 i niunia
a my nawet nie mieszkamy razem :|
Paweł mieszka z kolegą w wynajmowanym mieszkaniu i nie mogą tam poszaleć ani z kolorami ani z robieniem dziur w ścianach..
ja w pokoiku w mieszkaniu z rodzicami..
Stary 2011-10-16, 12:32   #416
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
paula54 i niunia
a my nawet nie mieszkamy razem :|
Paweł mieszka z kolegą w wynajmowanym mieszkaniu i nie mogą tam poszaleć ani z kolorami ani z robieniem dziur w ścianach..
ja w pokoiku w mieszkaniu z rodzicami..
To przerąbane. A dlaczego tak?
Stary 2011-10-16, 13:01   #417
paula54
Zakorzenienie

no to u nas ten plus, że mieszkamy już razem na naszych 12m2 z dwoma szczurasami . Ale też nie mogę zmieniać kolorów ścian, kłaść tapet czy wiercić. Tylko przy umywalce na płytkach możemy sobie przyklejać haczyki i na nich wieszać półki co najwyżej. Z tym, że te piękne kolorowe haczyki odpadają od płytek w najmniej oczekiwanym momencie (np. o 3 nad ranem) z wielkim hukiem
A poza tym wyobraźcie sobie ścisk jaki panuje w naszym pokoju: szafa, umywalka, nocny stolik, dwa biurka, łóżko, dwie lodówki, szczury i jeszcze Łoś ma taki wieeelki skórzany fotel...
Stary 2011-10-16, 15:36   #418
martitaw
Raczkowanie

o rany paula faktycznie śmiesznie ale dzięki tym 2 lodówkom jedzenia Wam nie zabraknie ;D
a co do plastikowych haczyków, to u mojego TŻ też jest tak, że mogą tylko przyklejać coś na ścianach i co chwilę coś odpada
U nas dlatego tak dziwnie, że mieszkamy ponad 200km od siebie, bo pracujemy w różnych miastach i na razie nie zanosi się na zmiany. Ja szukam czegoś tak ale albo coś nie tak ze mną, alb z ofertami, na które wysyłam.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-10-16 o 15:48
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 19:49   #419
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
o rany paula faktycznie śmiesznie ale dzięki tym 2 lodówkom jedzenia Wam nie zabraknie ;D
a co do plastikowych haczyków, to u mojego TŻ też jest tak, że mogą tylko przyklejać coś na ścianach i co chwilę coś odpada
U nas dlatego tak dziwnie, że mieszkamy ponad 200km od siebie, bo pracujemy w różnych miastach i na razie nie zanosi się na zmiany. Ja szukam czegoś tak ale albo coś nie tak ze mną, alb z ofertami, na które wysyłam.
Rozumiem. Za to za pewne spotkania mają wtedy większą wartość!
Stary 2011-10-16, 20:54   #420
paula54
Zakorzenienie

Jako była narzeczona-na-odległość muszę przyznać rację. Takie spotkania raz na miesiąc albo i rzadziej są dużo bardziej doceniane. Wtedy nie rozstawaliśmy cały dzień czy dwa (chyba, że drugie musiało iść do pracy czy na zajęcia). A na telefonie wisieliśmy dosłownie godzinami...
A haczyki zaczęłam podklejać super glue. Najwyżej będę później drapać po płytkach...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości