|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki
Chce mi się sałatki z kurczakiem a nie mam kukurydzy, ananasa, sera ani kurczaka
![]() Do sklepu też mi się nie chce iść ![]() Mam lenia ![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki
to tak jak i ja
![]() tyle, że ja obiecałam mężowi kanapki z wędlinką na kolację, a kończą się domowe zapasy więc muszę wyskoczyć na zakupy jakieś. Ale to jeszcze nie teraz... A poza tym mam małego doła bo tak się cieszyłam na tą sesję jesienną krakowską a tu pogoda co dzień to paskudniejsza. Łoś powiedział, że nie ma mowy, żebym marzła w taką pogodę gdzieś na krakowskim rynku i nawet argument w postaci setki na rozgrzewkę nie zadziałał. Chyba musimy przełożyć sesję na wiosnę, a co za tym idzie sukienka powisi jeszcze w szafie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
dziewczynki ale jestem zla chcialam zroic pomidorówkę wlałam pomidory wlasnej roboty i jest jeden wielki Kwas, probowalam pomidory i byly dobre a w polaczeniu z wywarem zrobilo się strasznie kwaśne, dzisiaj mam noc w pracy więc mąz pewnie pojedzie odwiedzic swoich rodziców, i zje coś u nich ale taka jestem zła zawsze wychodzi pierwszy raz cos się zepsulo
![]() jutro mam rozmowe o prace najgorsze ze o 8.30 a o 7 koncze pracę ale trudno pojade taka zmęczona może uda mi się zmieniź pracę na swoj zawod ktorego jeszcze nie mam bo w tym roku robię licencjata ![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja akurat lubię kwaśne zupy. No i ![]()
![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
aaaa przyszłam sie pochwalic ze w pon wieczorem dostaniemy płytkę ze zdjęciami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Super! Ja na swoje czekam i czekam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem urządzić mieszkania. Za nic w świecie. Kombinuje tak i inaczej i zawsze mur
![]() Wrzucam kolorki jakie wybrałam wstępnie; pierwsze do dużego pokoju (trochę zimny - chyba trzeba zmienić, wstawimy czerwony narożnik i tę meblościankę, którą załączyłam); potem kuchnia, sypialnia, "biuro" i przedpokój ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejsca nie mają charakteru, są zimne i wyblakłe. Jedynie zieleń się broni i fiolet który kocham. Ale ja lubie mocne akcenty kolorystyczne. Farba ma to do siebie że można ją często zmianiac ![]() ![]()
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko ![]() - 25 kg ![]() Edytowane przez the rock Czas edycji: 2011-10-14 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Ja bym też postawiła na coś odważniejszego. Dlaczego? Tak jak pisze rock - jak Ci się znudzi, to zamalujesz
![]() Moja wizja mieszkania w kolorze też jest bardziej wyrazista. Jeśli dobrze sobie przyporządkowałam to duży pokój chcesz szary - może tam właśnie lepiej postawić na jakieś cappuccino, albo bardziej ekstrawagancko - czerń, biel i czerwień. Moi rodzice mają natomiast żółty i do tego czarne meble i pistacjowa kanapa. I wygląda to jak dla mnie super. Dalej kuchnia - a może żółty? Taki słonecznikowy? Jasny pomarańcz? taki łososiowy? Gabinet - Tu bym postawiła na szarości ewentualnie, choć zieleń z fioletem też mi pasują. A sypialnia od zawsze mi się marzyła w kolorze czekoladowym z pomarańczowymi akcentami... I zostaje przedpokój - ten jasny brąz jest ok, powinien rozjaśnić nawet malutkie i niedoświetlone pomieszczenie. Ale bym już chciała mieć własne mieszkanko i je sobie tak kolorować... Dobrze, że Łoś się zgadza na wszelkie moje pomysły, bo gdybym miała na nim polegać, całe mieszkanie by było granatowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mówicie, że kolory powinny być wszystkie intensywne, mimo małej przestrzeni. A jakie Wy lubicie na ścianach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię że wszystkie ściany mają być pomalowane w intensywnych barwach ale kolor fajnie rozwesela wnętrza. Ja mam u siebie ciemne podłogi więc bazowy kolor w salonie to caffe latte połączone ze śliwka węgierką i czerwoną kanapą. W sypialni jest brzoskwinia na ścianach a na podłodze soczysto zielony dywan. Kuchnia łączy się kolorem z salonem plus meble szaro żółte. No i czekoladowa łazienka.
Ale ja akurat takie połączenia kocham ![]() ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Rock - salon masz śliczny
Mi się marzy takie kolorowe mieszkanko. Teraz czekam na jakieś następne wakacje, żeby pojechać do domu i mój "panieński" pokój wymalować. Bo już mam dość tych białych ścian. Marzy mi się cieplutki pomarańcz albo trawiasta zieleń. Śmieszne nazwy mają te kolorki. Myślę, że kremowo-beżowy i terakota mogą fajnie wyglądać. Nie pamiętam czy pisałaś - jakie macie / planujecie meble? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie podoba mi się połączenie tego fioletu z zielenią (- jak dla mnie fiolet powinien być intensywniejszy do takiej zieleni) i fioletu z żółtym/zielonkawym - kuchnia jadalnia Osobiście lubię jak w mieszkaniach jest np jedna ściana w mocniejszym akcencie kolorystycznym i tak np sypialnię obecnie mamy beżową + jedna ściana fioletowa ![]() a taki trochę mocniejszy kolor jak tu w tej sypialni mamy w przedpokoju. img5691k.jpg
![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze czekamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
blueberry, ja wolę spokojniejsze kolorki (chyba tak samo jak Ty), ale do Twojej cudnej kuchni widziałabym fiolet (taki jak na zdjęciu w katalogu, mam na myśli zdjęcie mebli, które tak strasznie mi się spodobały), zieleń też by pasowała, ale jednak ja stawiałabym na fiolet i ewentualnie zielone dodatki
![]() ![]() Kolor w przedpokoju mi się podoba ![]() happy, my mamy sypialnię w zbliżonych kolorach do tych, co pokazałaś, tak bardziej wpada w brąz (orzech włoski), do tego jasne meble. Moim zdaniem jest śliczna i też jestem za takimi stonowanymi kolorami do sypialni czy salonu ![]() rock, masz bardzo ładne mieszkanko ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-10-15 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
blueberry88
podobają mi się stonowane kolory ale jakoś ten kolor w biurze mi nie pasuje.. na szarości chyba też bym się nie zdecydowała.. wolę cieplejsze kolory.. prędzej jakaś czekolada, capucino, kawa z mlekiem.. i też jestem za kolorowymi akcentami ![]() ja mam w pokoju jasno żółtą ścianę a drugą jaskrawo zieloną, żywą, sałatową albo bardziej jak zakreślacz ![]() rock śliczne mieszkanko thea mi się marzy kamień na jednej ścianie.. albo w salonie..albo ewentualnie w przedpokoju I MIESZKANIE MI SIĘ MARZY ![]() ![]() Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-10-15 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Mieszkanko jest maleńkie ale mamy nadzieje kiedys sie wybudowac
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sypialni, to się własnie boje zmniejszenie optycznego i poczucia przytłuczenia. W przedpokoju mężuś wybierał - chociaż to jedno może ![]() Cytat:
![]() Tak się cieszę ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
to u mnie tez jest kolorowo - sypialnia turkusowo- brązowa
![]() mały pokój 3 ściany ;ia jedna mocno śliwkowa ![]() salon jest morelowy + kamień na 2 ścianach kuchnia taka przecierka ala brązowa i teraz na jednej ścianie będzie zielone szkło ![]() postaram sie na tyg zrobić zdjęcia jak mi szkło zamontują ![]() fajne jest urządzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
i tylko ja jedna zostanę ze wszystkich sierpniówek bez własnego kąta do życia
![]() ![]() ![]() ![]() Jak Wy to robicie, że tak się wszystkie szybciutko urządzacie? Ja też chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
my póki co nie mam tak dokładnie swojego kąta. będzie jak teściowa się wyprowadzi. siedzimy w swoim pokoju i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
paula54 i niunia
a my nawet nie mieszkamy razem :| Paweł mieszka z kolegą w wynajmowanym mieszkaniu i nie mogą tam poszaleć ani z kolorami ani z robieniem dziur w ścianach.. ja w pokoiku w mieszkaniu z rodzicami.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
To przerąbane. A dlaczego tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
no to u nas ten plus, że mieszkamy już razem na naszych 12m2 z dwoma szczurasami
![]() ![]() A poza tym wyobraźcie sobie ścisk jaki panuje w naszym pokoju: szafa, umywalka, nocny stolik, dwa biurka, łóżko, dwie lodówki, szczury i jeszcze Łoś ma taki wieeelki skórzany fotel... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
o rany paula faktycznie śmiesznie ale dzięki tym 2 lodówkom jedzenia Wam nie zabraknie ;D
a co do plastikowych haczyków, to u mojego TŻ też jest tak, że mogą tylko przyklejać coś na ścianach i co chwilę coś odpada ![]() U nas dlatego tak dziwnie, że mieszkamy ponad 200km od siebie, bo pracujemy w różnych miastach i na razie nie zanosi się na zmiany. Ja szukam czegoś tak ale albo coś nie tak ze mną, alb z ofertami, na które wysyłam. Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-10-16 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Jako była narzeczona-na-odległość muszę przyznać rację. Takie spotkania raz na miesiąc albo i rzadziej są dużo bardziej doceniane. Wtedy nie rozstawaliśmy cały dzień czy dwa (chyba, że drugie musiało iść do pracy czy na zajęcia). A na telefonie wisieliśmy dosłownie godzinami...
A haczyki zaczęłam podklejać super glue. Najwyżej będę później drapać po płytkach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.