![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Gosiaczku, ja też uważam, że nie należy przesadzać z butlą, zresztą i tak mała nie chce kaszki przez smoczek - w ogóle nie chce kaszki.
Ja tam reaguję prawie na każde jęczenie małej i dobrze mi z tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() makijaz- super! tez chcialam zrobic ale ciagle szkoda mi kasy na to. Robilam za to z grupona rzesy, metoda 1:1. bylma zadowolona dopoki nie zaczely mi wypadac i wygladalo to komicznie. za uzupelnienie zaplacilm 150 zł, wiec na dluzsza mete to troche kasy pozera, jesli cie stac na uzupelnianie co ok 3 tygodnie to jak najbardziej polecam,. jesli natomiast uwazasz, ze wystarczy je zalozyc i nic potem z nimi nie robic- to sobie odpusc. Efekt jest powalajacy ale tak jak mowie- wiaze sie to ze sporymi kosztami. wiem,ze sa tez tansze uzupelnienia ale nie wiem jak z jakoscia. Ja mialam extreme lashes. i tez ostatnio zmienilam kolor wlosow, z czarnego na jasniutki braz ktory sie splukuje do ciemnego blondu. i zrobilam sobie grzywke. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, ale Ci zazdroszczę
![]() ![]() Co do makijażu permanentnego marzę o brwiach! ![]() ![]() gosiaczek, ja grzywę mam od dziecka z racji wysokiego czoła; właściwie to miałam - połowa mi wypadła, zostało się jedynie kilka pejsów, okropność! O, można powiedzieć, że mam grzywkę jak ta emotikonka ---> ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-07 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogóle to cześć Wam!! ![]() moje dziecko dopiero teraz zasnęło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
no własnie ja też wyglądam jak postrach...włosy...eh...n o mam dłuuugie...i od 6 miesięcy nie widziały fryzjera
![]() ![]() co do rzęs...kurcze marzą mi się, ale jak znam siebie, to pewnie nie będe mieć czasu (z kasą też krucho) na uzupełnienie... chyba sobie na razie odpuszczę... za to makijaż permanentny- kupiłam na gruponie brwi+kreska górna za 200pln zobaczymy czy warto było, bo ja zawsze chciałam to zrobić, ale zawsze przerażała mnie kasa jaką trzeba wydać (chyba same brwi z 500pln)...
#396 |
Rozeznanie
|
Mi też przydałaby się jakaś "odnowa"
![]() ![]() ![]() ![]() Ja będę myśleć o jakiś "odnowach" ale raczej jeszcze nie teraz,poczekam jeszcze aż Mały podrośnie i nie będzie mi już wyrywał włosów ![]()
![]() |
#397 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2http://imgx.wizaz.pl/forum/images/old_i011r.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powiem Ci że też mam czasami takie chwile że mam dość. Śmieję się wtedy że sprzedam go na targu :P Mogę go co prawda zawsze oddać na trochę teściowej.. ale jakoś ograniczam tę ewentualność ![]() Szlag mnie trafia jak cały czas jest dygany na rękach. a ja nic później nie mogę zrobić bo on tylko na ręce i na ręce. Już dochodzi do tego że go karmić muszę na rękach bo inaczej to wrzask. Ale nie przetłumaczysz żeby nie nosili cały czas ... "przecież skoro chce to trzeba" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
żeby być kimś, trzeba być sobą... _________________________ _____________ moja wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=69797396 Edytowane przez maaadi Czas edycji: 2011-10-07 o 20:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() przy pierwszym dziecku miała na to dość drastyczny sposób: nagrywałam małą jak się drze gdy chce na ręce i pokazywałam to babciom ![]() ![]() Ja jakieiś 1,5 miesiąca temu zaczęłam podawać nie całkiem zmiksowane jedzenie- teraz mały toleruje nawet marchewkę pogniecioną widelcem i kanapkę z mięskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja co do igieł to mam podzielone zdanie, boję się jedynie tych w klimacie szpitalnym ![]() ![]() ![]() O La La, znam to uczucie. Po wyjściu od fryzjera jest super, ale żeby odtworzyć to w domu samemu już gorzej ![]() maaadi, no może ciut przesadziłam, ale na prawdę nie dużo ![]() ![]() Dziś jesteśmy na nogach od 5.00, mały zasnął przed chwilą. Może, gdybym Go później kładła spać to spałby dłużej z rana, ale zawsze między 19.00, a 20.00 ma już taki odjazd, że nie mam serca Go dłużej "męczyć" ![]() Dziewczyny, ma któraś nawilżacz powietrza? Jakie polecacie? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Wychodzi na to, że wszystkie potrzebujemy odnowy! ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-08 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
A propos noszenia - moja nie przepada za byciem na rękach ![]() ![]() U fryzjera byłam przedwczoraj, zresztą na zakupy ciuchowe też jeżdżę i wieczorami wychodzę z mężem do znajomych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie ostatnio przeszło grudkowane jedzenie, ale...oczywiście musiał to być posiłek mięsny-chyba jakiś obiadek ze schabem...tak, warzywka ze schabem i kluseczkami (zpodwójną porcją mięsa) troszkę młody pluł, ale i tak cały słoik wciągnął ![]() wiec teraz staram się mu ograniczyc te gładkie papki, a za to daję takie z kawałeczkami (specjał- kaszka truskawkowa z podziabanym bananem-jest pyszna i przechodza nawet większe kawałeczki banana) może na początek próbujcie czegoś słodkiego np. właśnie banana, jak młode skojarzy grudki z czyms pysznym, to potem będzie łatwiej podawać np. zupki ![]()
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie la'Mbria
![]() ![]() ![]()
#405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Loluś znów ma focha na spanie, chyba będzie ograniczał się do jednej drzemki, wczoraj zasnął mi o 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawilżacza nie posiadam ale dziękuję ślicznie za przypomnienie, sama jestem ciekawa polecanych przez Was nawilżaczy ![]() ![]()
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj przydałby mi się taki wyjazd ![]() Co do nawilżaczy to też jestem ciekawa. Kiedy jeszcze byłam w ciąży planowałam kupić, ale z czasem wyleciało mi to z głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
tak Asiuk ten kubek z aventu ma miękki ustnik
![]() ![]()
#408 |
Wtajemniczenie
|
No tak, teraz cisza jak makiem zasiał, a jak pójdę spać to się rozbestwicie
![]() Dobranoc! ![]() ![]() ![]()
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam "niezniszczalni" i Sylwester stalone jest paskudny, wyglada jak swoja własna karykatura!!!
Teście są u nas na noc, pijemy sobie ![]() Kuboslaw umie cmokac ![]() ![]() Ja mam nawilzacz ale nie pamietam jakiej firmy, jutro wam napisze. Czasem używam w zimie jak grzejemy a dzieci przeziebione, dla Kuby jeszcze nie wlaczalam. Ale takie trochę zbędne urządzenie, wg mnie nic nie pomaga. Mam duży dom i rekuleracje wiec może dlatego, ciagle mamy świeże powietrze bo rekuperator je wymienia stale i nie było potrzeby używania, tylko doraźnie. Czy wy już chrzcilyscie dzieci? Ja Kuby jeszcze nie... JKos wie nie mogę zebrać. Dziś się dowiedzialM ze prawdopodobnie w niedalekiej przysZlosci będę dostawać SAMA z dziećmi 5 dni w tyg i tylko na weekendy mąż bedzie, ciekawe czy to prawda.... |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
co do chrzcin- zupełnie nie pomogę...u mnie jeszcze jak byłam w ciąży, TŻ coś tam bąkał o chrzcinach, potem chyba mu mój poród wiarę w miłościwego boga odebrał, teściowa coś tam marudziła, że jak to Leon taki "stary"(chyba miał ze 3 miesiące wtedy) i nie ochrzczony?! posypały sie głupie texty o trzymaniu w domu "żydka i diabła" TŻ się wtedy ostro z matką pokłócił i temat jakoś przycichł...a wczoraj zupełnie z innego powodu zapytałam TŻa czy on się deklaruje jako wierzący w jakąś wiarę (dowolną), to mi odpowiedział, że teraz już nie...tak więc u nas chyba raczej chrzcin nie będzie...wiem tylko że musisz pójść do swojej parafii do księdza (pewnie do proboszcza) i on cię powinien poinstruować co i jak załatwiać po kolei.
co do nawilżaczy- nie mam niestety ![]() pewnie w zimę będę wieszać mokre ręczniki na kaloryferach ![]() zaliczyłam dziś 4 serie po 15 minut na orbitreku ![]() ![]() dobra uciekam spać
#412 | |
Zakorzenienie
|
ale dużoooo napisałyście
La Mibra uśmialiśmy się z mężem z "żydka i diabła" U nas dzieci nie chrzczone nie wierzymy w kościół ![]() Cytat:
![]() ![]() gosiaczek071 masz dom to insza inszość moim zdaniem w blokach jest suche powietrze i nawilżacz to super sprawa ![]() ![]() ![]() ja muszę się do fryzjera zapisać mam włosy niemal do pasa i strasznie gubię ostatnio poza tym znudziły mi się ![]() ![]() ![]() idę usypiać malucha jak ja uwielbiam te drzemki po 45 min ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My lubimy się zajadać "śmieciowym jedzeniem" i nie w głowie nam jakieś diety na razie ![]() ![]() ![]() gosiaczek071, my ochrzciliśmy M. jak miał 4 miesiące. W Kościele rzadko kiedy bywamy, ale jakoś tak lżej mi z myślą, że mały jest ochrzczony. Patrilla, fajny ten nawilżacz i niedrogi. Muszę to przemyśleć jak zawsze ![]() Przesoliłam dziś kurczaka na obiad ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-09 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
no to będzie
![]() ![]() dziewczyny, z braku nowych spodni, wcisnęłam się w stare, przedciążowe...w nogach i pupie jest ok, ale brzuch ![]() ![]() muszę, naprawdę muszę się wziąć za dietę, bo inaczej to do końca życia będę takim "jabłuszkiem" ![]() ![]() więc mam tym większą motywację- trzeba choć z rok pochodzić szczupłą przed ciążą... nie wiem jak wy, ale ja ciążę wspominam z taką tęsknotą...naprawdę przez całe swoje życie nie czułam się tak dobrze jak właśnie w ciąży (pewnie dlatego, ze całe życie mam problemy z hormonami a w ciaży było ok) mogłabym jak słonice, chodzić po 4 lata w ciąży ![]() ![]() Patrilla- na wypadające włosy mogę polecić niezawodną kurację (tyle, ze obrzydliwą w smaku), ja też mam włosy prawie do pasa, więc znam te problemy... najlepsza z możliwych kuracji to niestety picie ziółek(tabletki ziolowe nic nie dają) a dokładnie skrzypu polnego i pokrzywy (najlepiej rano pokrzywę, wieczorem albo po południu skrzyp, lub odwrotnie- wazne, zeby nie razem) i jedno i drugie jest obrzydliwe w smaku...chyba skrzyp gorszy- mnie zbierało na wymioty, więc piłam z zatkanym nosem, efektów możesz się spodziewać juz po miesiącu regularnego, codziennego picia, dobre efekty daje też jedzenie dużej (bardzo dużej) ilości gruszek ![]() do tego mogę polecić (tak ogólnie na poprawę kondycji organizmu i poprawę samopoczucia) bodymax plus, raczej nie jestem zwolenniczką suplementów, ale spróbowałam, biorę od jakichś 4 dni i już czuję róznicę- min. nie jestem taka osowiała i senna (w tych tabletkach jest spora dawka żeń-szenia to chyba od tego) no i ogólnie, mimo jesieni chce mi się odchudzać, ćwiczyć, taka troszkę pobudzona się czuję ![]() i jeszcze coś na włosy "z zewnątrz"- jedwab w płynie (ale tylko firmy Biosilk) jest sprzedawany w takich maciupeńkich buteleczkach, chyba 10 ml...tyle, ze tego cuda używa się kropelkę wielkości ziarnka groszku na całe włosy długości za łopatki (koniecznie na sucho i bez wsmarowywania w nasadę włosów, tak mniej więcej od połowy długości, inaczej daje uczucie przetłuszczonych włosów i wygląda koszmarnie) mi wystarcza ten jedwab na ok.pół roku do 8 miesięcy (codziennego używania) a kosztuje jakieś 8-10 pln ![]() i jeszcze jedna rzecz, niezbyt przyjemna- płucz włosy chłodną (lub zimną jeśli dasz radę) wodą, to pomaga zamknąć łuski włosa i mniej się dzieki temu rozdwajają ![]() aha...porada dla "hardziorów"- płukanki z octu ![]() po myciu- spłukujesz włosy normalnie wodą, a na koniec płuczesz w wodzie z dodatkiem octu (ile musisz sama wypróbować, ja daję ok.1/3 szklanki na całą miskę wody) ...się rozpisałam...ale włosy to moja słabość...kiedyś miałam warkocz do kolan prawie, taki grubaśny, śliczny...ale to było lata świetlne temu ![]() ja dziś sama w domku z młodym, TŻ pojechał na mecz wyjazdowy gdzieś na daleki Śląsk...wróci pewnie późną nocą ![]()
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() La'Mbria Kiedyś płukałam włosy octem, później miałam przerwę przez lenistwo. Ostatnio znowu zaczęłam. Z tym, że ja używam octu jabłkowego. Nalewam wody do szklanki od piwa, do tego 6 łyżek stołowych octu. Włosy po tym zabiegu REWELACJA !!! Szczerze polecam wszystkim ![]() Oczywiście jak La'Mbria napisała, włosy nie śmierdzą po tym octem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
I znow mnie przez kilka dni nie bylo... ale nadrobilam wszystkie posty
![]() Tz przylecial na 4 dni, wiec nie bylo czasu na kompa. ![]() My chrzcilismy malego jak mial 5 m-cy i nic sie nie stalo, nie wierze w przesady. Mam do sprzedania ubranie do chrztu jakby ktoras z Was byla zainteresowana. Myslalam, ze jak maly bedzie siedzial, to bede miala wiecej czasu, a tu niespodzianka - teraz siedziec to juz zle, tylko stac na nozkach chce i nic wiecej. Smiac mi sie z niego chce, bo jeszcze nie jest na tyle silny, wiec nozki mu jeszcze ''tancza'' ale w takiej pozycji jest mu najwygodniej. Aha i od kilku dni jak siedzi w lozeczku to chwyta sie za szczebelki i rusza sie na boki tak jak malpka w zoo - jak pierwszy raz to zobaczylam, to sie poplakalam ze smiechu. ![]() Robilam Tomkowi jajeczniczke na parze i baaaardzo mu smakowala, natomiast dzisiaj zjadl sobie troche mieska z indyka i z cieleciny (pupleta). Moje wlosy po porodzie juz prawie, prawie doszly do siebie (odrastaja, wiec jest dobrze ), wiec wybralam sie do fryzjera na kolor i sciecie i od razu poczulam sie lepiej. ![]()
#417 |
Raczkowanie
|
Mój mały też uwielbia pozycje stojącą
![]() ![]()
#418 |
Zakorzenienie
|
Miszi, sadze ze ubranko po twoim dziecku bedzie raczej małe na ktorekolwiek z naszych dzieci, skoro chrzcilas go 4 miesiące temu
![]() ![]() Ja Hanie chrzcilam jak miała 14 miesięcy, Kubę chciałam wcześniej ale mam problem, raz ze nie chodzę do kościoła i nasz ksiądz robi problemy a dwa ze chrzestna ma być moja siostra, która ma ślub cywilny i na to prawie żaden kosciol we Wrocławiu nie chce się zgodzić. ObdzwonilM wszystkie bardziej znane. Będę próbować dalej, póki co odkladamy temat wiec pewnie młodego ochrzcimy dopiero w przyszłym roku. Zobaczymy Mi tez włosy wypadają. Muszę kupić szampon z vichy, dobry jest. Jakoś nie widzę swoich włosów w plukance z octu ![]() Obnizylam całkiem Kubie łóżeczko. Teściowa mnie nastraszyla ze może wypaść i w sumie nie czuje aż takiej różnicy. I tak było nisko a przynajmniej jestem spokojna jak go zostawiam w łóżeczku |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam włosy prawie do pasa i wszyscy radzą mi ściąć na krótko, bo wtedy szybciej się zregenerują, ale ja nie daję za wygraną, prawie 5 lat zapuszczałam i cholernie szkoda jest mi je ściąć. Mam nadzieję, że z czasem same się zregenerują. Piłam przez jakiś czas pokrzywę, ale z trudem przychodziło mi przełknięcie tego ziółka i odpuściłam sobie. Chyba je przeproszę i zrobię drugie podejście
![]() Płukanka z octu nie brzmi zachęcająco, ale co tam spróbuje - raz się żyje ![]() la'Mbria, ja też próbowałam ostatnio powciskać się w spodnie z przed ciąży i żałuje, bo o co małe spazmów nie dostałam ![]() p.s. TŻ stwierdził, że kurczak przepyszny, także upiekło mi się ![]() ![]() Miszi, Marcel też się buja z tymże w przód i w tył - komicznie to wygląda ![]()
#420 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() moje bobo śpi ![]() ja włosy ścięłam po porodzie tak do ramion a miała do łopatek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do spodni sprzed ciąży, mieszczę się we wszystkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny myślicie że te zabiegi u kosmetyczek (czy gdzieś tam) na cellulit to są skuteczne ![]() ![]() a Karolka chrzciłam w weekend majowy, w sumie nie jestem zagorzałą wierzącą ale rodzina jest wierząca ![]() a i jeszcze jedno, powiesiłabym księdza który nie chce ochrzcić dziecka, za przeproszeniem to jego zasrany obowiązek bo dziecko nie jest winne temu że rodzice nie chodzą do kościoła czy nie mają ślubu kościelnego, gdyby się zaproponowało grubą kasę to by w 5min ochrzcił ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-10-09 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.