|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Witam z wieczora
![]() my dzisiaj zaczelismy 20 tydzien poza tym jakos nie mam weny na pisanie, zwlaszcza ze nie jestem z mieszkaniem gotowa... ech. Milego wieczorku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Z chęcią bym spróbowała ale w PL nie ma szansy aby dostać Cytat:
![]() Byłam z mamą i siostrzeńcem na spacerze (na plac zabaw koło bloku i mogłam sobie posiedzieć w słoneczku), a potem zrobiłam z mężem zakupy. Dziś na kolację rybka i pieczone kartofelki
|
|
#393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Aganat zaintrygowałą mnie tym therma-mix, muszę się zainteresować bliżej...Skoro to rzeczywiście urządzenie wielozadaniowe i niedozdarcia, inwestycja może się opłacić...A czy monopol na produkcję ma tylko jedna firma?? |
|
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂.vorwerk.com/pl/ Z tego co wiem to maja monopol
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę, że też włączyła sie ta cholerna cenzura :/
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzis po obiedzie u rodziców i imieninach i dziadków a jutro chrzciny córki szwagierki. Intensywny weekend
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni i 14 stron
![]() nie nadrobiłam, bo nie ma na to szans ale się melduje i podczytuje w wolnej chwili
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
A to sorki, przeoczylam!
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, nic się nie stało
![]() Znalazłyśmy po prostu to samo
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale spokoj tutaj dzisiaj!
![]() Co robicie?
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() wrzucilam cos na maila ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- wlasnie zamierzam molestowac meza ![]() takze do jutra ![]()
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Kolację
![]() Kawałki pieczonych w czosnku ziemniaków (takie jakby w ósemki pocięte, pieczone w piekarniku), do tego rybka
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie spokoj, ale zauwazylam ze przewaznie w weekendy jest spokojniej. ja teraz ogladam X Factor, Tz z kolega pojechali i przyjechali z kebabem - w sumie to z donerem...ale wzieli z takim ostrym sosem ze az lzy im lecialy, a ja sobie z nimi jadlam....ale salatke ( salata,pomidorek koktajlowy + bialy serek grecki) i dwie kanapeczki z wedlinka...a ten doner tak mi pachnial. ale czuje sie dzis o wiele lepiej - wlasciwie wzdecia sa minimalne, bo na obiad mialam taka sama salatke i ravioli ze szpinakiem. takze chyba salatki pozostaje mi jesc.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzmi pysznie! Ja uciekam filmik jakis obejrzec a potem spac, dobranoc kolorowych snow mamuski!
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ziemniaczki pachną ładnie, już się zarumieniły, zaraz będą gotowe.
|
|
#408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie uwierzycie ale dzis od samego rana praktycznie do 20 sprzatalam.... z przerwa na obiad ale calutki dzien...razem z mezem, on wiecej sie obijal, ale wszystkie podlogi umyl ![]() ja wszystko odkurzylam z pylu, gruzu itd....lazienka, wszystkie lampy, zakamarki z pylu ze masakra ![]() tak sie ciesze ze mam to za soba, bo naprawde bylo bardzo brudno Maz kupil sobie piwka a mnie lodziki, wiec pozarlam lody z karmelizowanymi orzeszkami ![]() chociaz szczerze mowiac mam dzis ochote na piwko szkoda ze nie kupil chociaz karmi ![]() Zostalo nam pomalowanie scian, przymocowanie listew, w sosbote za tydzien maja nam przywiesc sprzet (piekrnik, zmywarke itd) a za 2 tyg dopiero meble. ![]() Ide sie kapac, bo plecy mnie bardzo bola, ledwo co chodze, maz obiecal masazyk, po ktorym jest mi zawsze lepiej (szkoda ze tak rzadko mi go robi Cytat:
![]() Dobrze ze z ukl. moczowym ok. Cytat:
no i zycze zdrowka ![]() Cytat:
a rzeczywiscie na celulit jest duzo mniej specyfikow przynajmniej dla kobiet w ciazy. Ale bede jeszcze szukala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- karolca ja tez takie ziemniaczki robie ale na patelni dodaje soli pieprzu, czosnku i przypiekam i dusze az beda miekkie pychota. Zycze Ci smacznego
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-15 o 22:02 |
|||||
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Jestem wykończona.. zakupy zamiast 1 godzinki, zajęły mi 3.5.. grrr. Przez godzinę szukalam miejsca parkingowego..echh cała historia..
Kupiłam spodnie ciążówki z nexta Chyba dokładnie takie jak ma ZIa Baaardzo fajne i wygodne Obiad jadłam o 20;/ A przed jego zjedzeniem prawie zasłabłam.. kurde.. dzisiaj już tylko leżę. Co to za miasto, że człowiek nie moze normalnie zakupów zrobić |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
najadłam się
zabrakło mi jakiejś surówki ale czuję się szczęśliwsza ![]() Wcześniej zjadłam prawie pól kilo ciasta toffi Zaczynam się bać tego, ile potrafię zjeść jak mi coś zasmakuje
|
#411 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Aganat, ja wybrałam się dziś po spodnie do H&M a wyszłam ze sweterem...Ale sweter bardzo miły, długi i otulający, w sam raz na zimę
Spodnie dzinsy mierzyłam, super krój, kolor i mega wygodne ale niestety nogawki z 10 cm prawie za długie, a takie podwiniete to już nie wygląda za ciekawie. W tygodniu muszę się wybrać połazić po innych sklepach, może coś upoluję. Brzuszek rosnie i kolejna para spodni ciążowych jak najbardziej się przyda!Pochłonęłam właśnie 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady z migdałami i pomaranczą...Męczą mnie wyrzuty sumienia, chyba daruję sobie kolację Niestety, ostanio mam napady obżarstwa! Idę się kąpać i jakiś filmik z mężem obejzymy przed spaniem. Kolorowych!!!
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
karolca szczupła jesteś wiec nie narzekaj
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę rybki i ziemniaczków sama bym zjadła te pyszności, za to u mnie na niedzielny obiad prawdziwy rosołek
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do filmiku z mężem powiem tylko, że zazdroszczę.. Ale mi tęskno..P.S. ja w sumie nie jem dużo, na pewno nie więcej niż przed ciążą, a zdecydowanie po ukończeniu 10 tyg zdrowiej Zachcianek takich, bez których życ nie mogę , nie mam.. Większość zachcianek, jest dla mnie nieosiągalnych, więc jem baaardzo normalnie. Do slodyczy wcale mnie nie ciągnie. Jeden wafelek dziennie wystarcza.. Dziś była drożdzówka z makiem, ale nie zjadłam do końca.. |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie od razu taka ilość
Bo zanim to strawię to ciężko mi się chodzi anagat, ja ochoty jako takiej też nie mam, ale posmakowałam kawałek i zanim się obejrzałam było już po wszystkim
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty mi przypominasz moją najkochańszą psiapsiółę![]() ![]() Jak w akademiku zrobiłam sobie sałatkę na pół tygodnia, to ona przychodziła się 'poczęstować'.. i zjadała połowę.. zdziwiona, że ten cały wilki gar sałatki, to nie był tylko na kolację Każde ilości ten mój chudzielec mógł pochłonąć![]() Znowu mi niedobrze.. kurde masakra wieczorami.. |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
anagat, wiesz jakie to paskudne uczucie?
A tak serio to bez ciąży jedząc dużo, jadłam w dość wolnym tempie, aby delektować się smakiem. Teraz nawet nie wiem, kiedy ta ilość jedzenia znika Czasem mąż patrzy na mnie z podziwem bo podobną ilość jedzenia jestem w stanie zjeść szybciej niż on. Na szczęście miejsce na żołądek niebawem się zmniejszy więc większe ilości czegokolwiek po prostu nie będą miały racji bytu.Nie wiem czy mówiłam. Moja siostra przygotowuje Młodego na pojawienie się małej istotki. I mówi, że ciocia ma w brzuszku malutkie dzieciątko. I jest takie małe jak palec i sobie rośnie. Od słowa do słowa, że urodzi się, jak już ciocia będzie miała większy brzuch a dziecko będzie miało mało miejsca i się urodzi (nie pytał jak się urodzi). Jedynym pytaniem było, czy będzie to mnie bolało Jaki troskliwy siostrzeniec ![]() Dziś mu powiedziałam, że za rok jak będzie śnieg to będzie małą kuzynkę woził na sankach, na co Kubuś, że nieeee! bo będzie malutka jak paluszek Sprostowałam go i powiedziałam, że raczej jak ręka nie paluszek
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, rezolutny ten Twój siostrzeniec
![]() Dziewczyny, rezygnuję z pomarańczy.. grrr.. kupiłam kolejne.. tym razem tak jak mi polecała jedna z Was, w Dunsie.. I znowu byle jakie zła jestemNormalnie ja je ciamkam i wypluwam.. bo takie otoczki mają włókniste.. Mój Dunns musi być wybrakowany, jak wszystko w tym cholernym mieście. Wywaliłam już chyba z 6 kg pomarańczy;/;/ Normalnie zła jestem! Przerzucam się na jabłka! |
|
|
|
#420 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropos korkow to tez wyjezdzalam z 20 minut ze sklepu. Jak irlandczycy dostaja szalu zakupowego przed Haloween to ich do styczniowych wyprzedazy trzyma ![]() Cytat:
Teraz mam tak ze jak spodnie w bucie nie dotykaja ziemi to nie biore - taki mam uraz psychiczny z dziecinstwa ![]() Cytat:
Ale jak wpominacie zupy, salatki jarzynowe itp to slinotok murowany.---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
U dziewczyn juz w sumie wpol do dwugiej w nocy, a u nas dopiero lekko po polnocy ![]() Co do pomaranczy to moze kup sok z farfoclami (with bits)? Ja wlasnie wyjadam grzybki w occie, ostatni sloik z kategorii "oszczedzamy na swieta"
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-16 o 01:40 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

. Smak bez porównania lepszy od tych zielonych.
Z chęcią bym spróbowała

z przerwa na obiad ale calutki dzien...
skąd Wy bierzecie czas?? 

Czasem mąż patrzy na mnie z podziwem bo podobną ilość jedzenia jestem w stanie zjeść szybciej niż on. Na szczęście miejsce na żołądek niebawem się zmniejszy więc większe ilości czegokolwiek po prostu nie będą miały racji bytu.