Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-15, 17:51   #391
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Witam z wieczora
my dzisiaj zaczelismy 20 tydzien

poza tym jakos nie mam weny na pisanie, zwlaszcza ze nie jestem z mieszkaniem gotowa... ech. Milego wieczorku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 17:53   #392
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam dziś 3 żółte kiwi
Załącznik 4283937
Jak ja je uwielbiam . Smak bez porównania lepszy od tych zielonych.
Zaintrygowałaś mnie tym kiwi Z chęcią bym spróbowała ale w PL nie ma szansy aby dostać

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Karolca, ta maszynka jest warta swojej ceny. Wiem , ze trudno w to uwierzyć. Jak moi rodzice kupowali, to się w głowę pukałam.. Jak ktoś dużo w kuchni lubi robić i w dodatku zdrowo, to jest idealne i bezawaryjne.

Ja już sobie mojej przyszłej kuchni bez niego nie wyobrażam i dlatego nie chcę kupować tysiąca innych urządzeń. Bo tu masz naprawdę wszystko w jednym..
Zapewne jakbym zobaczyła u kogoś to pewnie by mnie zauroczyło. Wiesz, ja jestem przyzwyczajona do tego, co mam, też wiele miejsca nie zajmuje. Ale cena... kosmiczna

Byłam z mamą i siostrzeńcem na spacerze (na plac zabaw koło bloku i mogłam sobie posiedzieć w słoneczku), a potem zrobiłam z mężem zakupy. Dziś na kolację rybka i pieczone kartofelki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:20   #393
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja w Polsce też takich nie widziałam, ale są wspaniałe. Takie słodziusie ale strasznie drogie niestety
Sa w PL bo ja kupowalam wiele razy! One z wygladu sa podobne do normalnych i mozna ich nie zauwazyc!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Hehe..a ja kawę sobie zrobiłam No nie mam nijak ochoty na sok.. Ale brzmi pysznie i zdrowo
Ja nie kupuję urządzeń kuchennych typu miksery /sokowirówki, bo strasznie mi się marzy thermo_mix (kto nie zna można na allegro zobaczyć).
To jest NAJREWELACYJNIEJSZE urządzenie pod słońcem i naprawdę warte swojej ceny.. Ale koszt to ok 3 tyś zł.
Żałuję, ze nie kupiłam wcześniej , bo teraz każda gotówka w dom idzie..

A thermo_mix działa jako sokowirówka, mixer, kruszy lód, można ugotować budyń , kaszę, obiad 2 daniowy w tym samym czasie. Gotuje na parze i ogólnie jest chyba niezniszczalny. Moja mama posiada od chyba 10 lat i cały czas jej wiernie służy.. aaaa powidła i dżemy cuuudne z niego wychodzą. A zrobienie ciasta to rewelacja, ubijanie śmietany.. itd. itp. A zrobienie surówki to dosłownie 5 min, na obranie warzyw... KOCHAM

Chyba kupię zanim dzidziuś się pojawi.. być może używany..
Ja jestem w nim bezzmiernie zakochana od lat. Nic nie przypala, i prawie myje się sam. Tylko opłukać pod wodą trzeba
Thermo mix jest zarabiste i tez mi sie marzy! Mozna kupic na raty

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam z wieczora

poza tym jakos nie mam weny na pisanie, zwlaszcza ze nie jestem z mieszkaniem gotowa... ech. Milego wieczorku
Gratulacje

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:23   #394
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a wiecie co ja mam dobrego
SOK
zrobiłam sama!
kilo pomarańczy, kilo gruszek i olbrzymie jabłko. Gruszek w ogóle nie czuć, za to pomarańcze (kwaśne) i jabłko (słodkie) jak najbardziej. !00% natury. Sok z miąższem. Wiem już na milion procent, że nie będę kupowała dziecku soków owocowych tylko sama będę robiła. O niebo smaczniejsze niż sklepowe. POLECAM kupić sobie sokowirówkę. Nawet używaną na all.
Moi rodzice byli w posiadaniu sokowirówki, i pamietam jak mama robiła nam pyszne soczki owocowo-warzywne, a tato to najczęsciej sok jabłkowy...Teraz chyba sokowirówka owa trafiła już na śmietnik, pamietam że była bodaj firmy Rowenta??? Dlatego ja też teraz obczajam sokowirówki, bo jednak co sok wyciśnięty własnoręcznie to sok!
Aganat zaintrygowałą mnie tym therma-mix, muszę się zainteresować bliżej...Skoro to rzeczywiście urządzenie wielozadaniowe i niedozdarcia, inwestycja może się opłacić...A czy monopol na produkcję ma tylko jedna firma??
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:34   #395
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Moi rodzice byli w posiadaniu sokowirówki, i pamietam jak mama robiła nam pyszne soczki owocowo-warzywne, a tato to najczęsciej sok jabłkowy...Teraz chyba sokowirówka owa trafiła już na śmietnik, pamietam że była bodaj firmy Rowenta??? Dlatego ja też teraz obczajam sokowirówki, bo jednak co sok wyciśnięty własnoręcznie to sok!
Aganat zaintrygowałą mnie tym therma-mix, muszę się zainteresować bliżej...Skoro to rzeczywiście urządzenie wielozadaniowe i niedozdarcia, inwestycja może się opłacić...A czy monopol na produkcję ma tylko jedna firma??
To jest ich stronka :
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂.vorwerk.com/pl/

Z tego co wiem to maja monopol

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-15, 19:36   #396
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To jest ich stronka :
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂.vorwerk.co m/pl/

Z tego co wiem to maja monopol
na poprzedniej stronie link ukryłam pod jednym słowem
ale widzę, że też włączyła sie ta cholerna cenzura :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-15, 19:44   #397
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam z wieczora

gratulacje
my dzis po obiedzie u rodziców i imieninach i dziadków a jutro chrzciny córki szwagierki. Intensywny weekend

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 19:51   #398
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

2 dni i 14 stron

nie nadrobiłam, bo nie ma na to szans ale się melduje i podczytuje w wolnej chwili
Stary 2011-10-15, 20:00   #399
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
na poprzedniej stronie link ukryłam pod jednym słowem
ale widzę, że też włączyła sie ta cholerna cenzura :/
A to sorki, przeoczylam!

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-15, 20:07   #400
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
a wiecie co ja mam dobrego
SOK
zrobiłam sama!
kilo pomarańczy, kilo gruszek i olbrzymie jabłko. Gruszek w ogóle nie czuć, za to pomarańcze (kwaśne) i jabłko (słodkie) jak najbardziej. !00% natury. Sok z miąższem. Wiem już na milion procent, że nie będę kupowała dziecku soków owocowych tylko sama będę robiła. O niebo smaczniejsze niż sklepowe. POLECAM kupić sobie sokowirówkę. Nawet używaną na all.
Musze przysiasc do szukania sokowirowki. Nawet jak nie z marchewek to taki prawdziwy sok z jablek mniam...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 20:14   #401
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A to sorki, przeoczylam!
Spoko, nic się nie stało
Znalazłyśmy po prostu to samo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 20:34   #402
desia888
Wtajemniczenie

Ale spokoj tutaj dzisiaj!
Co robicie?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-15, 20:38   #403
gucia6
Zakorzenienie

hej babeczki
wrzucilam cos na maila

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Co robicie?
wlasnie zamierzam molestowac meza
takze do jutra
Stary 2011-10-15, 20:42   #404
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Co robicie?
Kolację
Kawałki pieczonych w czosnku ziemniaków (takie jakby w ósemki pocięte, pieczone w piekarniku), do tego rybka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-15, 20:44   #405
MoniaHan
Wtajemniczenie

wlasnie spokoj, ale zauwazylam ze przewaznie w weekendy jest spokojniej. ja teraz ogladam X Factor, Tz z kolega pojechali i przyjechali z kebabem - w sumie to z donerem...ale wzieli z takim ostrym sosem ze az lzy im lecialy, a ja sobie z nimi jadlam....ale salatke ( salata,pomidorek koktajlowy + bialy serek grecki) i dwie kanapeczki z wedlinka...a ten doner tak mi pachnial. ale czuje sie dzis o wiele lepiej - wlasciwie wzdecia sa minimalne, bo na obiad mialam taka sama salatke i ravioli ze szpinakiem. takze chyba salatki pozostaje mi jesc.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 20:48   #406
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolację
Kawałki pieczonych w czosnku ziemniaków (takie jakby w ósemki pocięte, pieczone w piekarniku), do tego rybka

Brzmi pysznie! Ja uciekam filmik jakis obejrzec a potem spac, dobranoc
kolorowych snow mamuski!

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-15, 20:54   #407
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie spokoj, ale zauwazylam ze przewaznie w weekendy jest spokojniej. ja teraz ogladam X Factor, Tz z kolega pojechali i przyjechali z kebabem - w sumie to z donerem...ale wzieli z takim ostrym sosem ze az lzy im lecialy, a ja sobie z nimi jadlam....ale salatke ( salata,pomidorek koktajlowy + bialy serek grecki) i dwie kanapeczki z wedlinka...a ten doner tak mi pachnial. ale czuje sie dzis o wiele lepiej - wlasciwie wzdecia sa minimalne, bo na obiad mialam taka sama salatke i ravioli ze szpinakiem. takze chyba salatki pozostaje mi jesc.
Czyli wyłącznie zdrowo

Cytat:

Brzmi pysznie! Ja uciekam filmik jakis obejrzec a potem spac, dobranoc
kolorowych snow mamuski!
Mam nadzieję, że takie będzie
Ziemniaczki pachną ładnie, już się zarumieniły, zaraz będą gotowe.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-15, 21:01   #408
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Nie uwierzycie ale dzis od samego rana praktycznie do 20 sprzatalam....z przerwa na obiad ale calutki dzien...
razem z mezem, on wiecej sie obijal, ale wszystkie podlogi umyl
ja wszystko odkurzylam z pylu, gruzu itd....lazienka, wszystkie lampy, zakamarki z pylu ze masakra
tak sie ciesze ze mam to za soba, bo naprawde bylo bardzo brudno

Maz kupil sobie piwka a mnie lodziki, wiec pozarlam lody z karmelizowanymi orzeszkami
chociaz szczerze mowiac mam dzis ochote na piwko
szkoda ze nie kupil chociaz karmi

Zostalo nam pomalowanie scian, przymocowanie listew, w sosbote za tydzien maja nam przywiesc sprzet (piekrnik, zmywarke itd) a za 2 tyg dopiero meble.

Ide sie kapac, bo plecy mnie bardzo bola, ledwo co chodze, maz obiecal masazyk, po ktorym jest mi zawsze lepiej (szkoda ze tak rzadko mi go robi)

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej !
Nadrabiałam was dobre 1,5 godziny niezła robota...
Ja miałam dzisiaj z rana wizytę, ale niestety zmierzyła ciśnienie ( w normie )
Zważyła, od początku ciąży przytyłam 1kg spojrzała na badania- nadal mam anemię ale z moczem już ok ( miałam jakieś bakterie w moczu) a w poprzedniej ciąży doprowadziłam się do zapalenia całych dróg moczowych i wylądowałam w szpitalu w 36tc ! Także teraz się z tym bardzo pilnuję
No i na USG sprawdziła jedynie tętno maluszka więc jeszcze nie poznałam płci

Zaraz zmykam spać bo po powrocie z miasta, pojechałam z synalem do mamuśki i spędziłam tam cały dzień i strasznie jestem zmęczona !

Także Aguśkaa83 muszę poczekać na połówkowe, które mam 16.11 i wtedy być może dołącze do Ciebie
A i mój syńcio także naśladuje ''zakazane'' słowa, dzisiaj do teściowej, która chodziła z mokrą głową i chciała go do siebie przytulić powiedział '' baba ma mokli jep niunio nie cie babi''
I też podłapuje te słowa, ale potórzy ze dwa razy nie zwracam na to uwagi, choć nie ukrywam czasem mnie to rozśmiesza i na tym koniec

Także produkujcie zdrowo, mam nadzieję mieć dla was jutro więcej czasu i wkońcu popisać
no to kochana czekam jak sie juz dowiesz na polowkowym kto tam w brzuszku siedzi
Dobrze ze z ukl. moczowym ok.
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
cześć Laski
nie zaglądałam od początku października chyba, a tu do nadrobienia 70 stron :/
nie dam rady, wybaczcie skąd Wy bierzecie czas?? ja pracuję, wracam do domu do córki, a już po 20.00 z nią zasypiam

my wszyscy przeziębieni, kichamy, prychamy i kaszlemy. TŻ znów bez pracy :/
druga dzidzia będzie raczej dziewczynką, to bardzo ekonomiczne
to już 21 tc, nie wiem, kiedy to zleciało. chyba dlatego, że po prostu nie mam czasu na przeżywanie tej drugiej ciąży, moja córa jest absorbująca, a ja nie wsłuchuję się w swój organizm, bo pamiętam pierwszą ciążę i nie zastanawiam się nad każdym odczuciem. dla mnie to dobre, bo pamiętam, jak w pierwszej ciąży ciągle miałam schizy, że coś złego się dzieje bo np. nic złego nie odczuwam
no i wreszcie zaczęłam czuć ruchy Maleństwa. i tak dobrze, bo w pierwszej ciąży zaczęłam je odczuwać chyba w okolicach 23 tygodnia

trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka życzę wszystkim
gratuluje coreczki
no i zycze zdrowka
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ziaja, Elancyl (nie wiem co to za firma, ale dostałam ulotkę jak byłam w aptece i też mają takie preparaty, tylko chyba też niezbyt tanie), z Pharmaceris też jest jakiś krem.
Tyle, że rzeczywiście wszędzie piszą więcej o rozstępach niż cellulucie. Ale myślę że te kremy plus dobry masaż dadzą radę. Ja kupiłam sobie taki wałek i codziennie po nałożeniu kremu (na razie używam Mustela) wałkuję sobie boczki, pupę i uda
dzieki kochana zapytam u mnie w aptece o ten krem.
a rzeczywiscie na celulit jest duzo mniej specyfikow przynajmniej dla kobiet w ciazy. Ale bede jeszcze szukala
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
hej hej

Jednak mnie tragicznie rozłożyło. Wczoraj rano byłam u lekarza, dała tylko psikacze do nosa, więcej nic nie chciała dać. No i ledwo ledwo dawałam radę z bólem skroni, w ogóle wszystko mnie bolało, i dziąsła, uszy, zęby, oczy - masakra. Mam nadzieję, że choroba nie zaszkodzi maluszkowi Dziś nieco lepiej i zaczęło mi się nudzić, więc Tż przyniósł mi lapka do sypialni, bo ja dalej pod kądrą. Ledwo nadrobiłam Was od 5 strony, nie macie litości na wiele tematów bym odpisała, ale wybaczcie nie mam siły..
zycze zdrowka
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Gdulki jestescie straszliwe....od wczoraj popoludniu nie bylo mnie a tu 2 godzi nadrabiania
poczytalam i az nie wiem co mam komentowac....
wczoraj wieczorem zabralismy kolege do miasta obok, przeszlismy sie po slicznym ogrodzie i jak on biedny nie moze sie przyzwyczaic do lewostronnego ruchu, caly czas mu sie wydaje ze ktos na niego wjezdza czolowoi jedziemy sobie do pubu...zblizamy sie do skrzyzowania...a na nas jedzie samochod...pod prad....my w krzyk...facet zjechal, my zwolnilismy...nie wiemy co sie stalo z tym kierowca dlaczego tak zjechal, za nami byl sznurek samochodow. serce nam wszystkim podeszlo do gardla, kolega zwatpil....bo przeciez tak sie obawial ciagle czolowego zdarzenia, na szczescie predkosc i tego samochodu pod prad i nasza nie byla za szybka, bo to bylo praktycznie na skrzyzowaniu.pierwszy raz cos takiego nam sie zdarzylo.
zjedlismy w pubie kolacje....za ciezka jak dla mnie, troche pieczonego indyka, ''yorkshire pudding'' sos gravy oczywiscie, troche warzyw ale wzdeciory mialam i tak jak nie wiem co, chlopaki mi troche wypili wiec mialam urwanie glowy a ja prowadzilam i tylko chcialam jak najszybciej dojechac do domu bo mi jak baby z tylu caly czas trajkotali.
.
no to mialas stresa, ale dobrze ze tak to sie skonczylo.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

karolca ja tez takie ziemniaczki robie ale na patelni dodaje soli pieprzu, czosnku i przypiekam i dusze az beda miekkie pychota. Zycze Ci smacznego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-15 o 21:02
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:19   #409
anagat
Zadomowienie

Jestem wykończona.. zakupy zamiast 1 godzinki, zajęły mi 3.5.. grrr. Przez godzinę szukalam miejsca parkingowego..echh cała historia..

Kupiłam spodnie ciążówki z nexta Chyba dokładnie takie jak ma ZIa Baaardzo fajne i wygodne

Obiad jadłam o 20;/ A przed jego zjedzeniem prawie zasłabłam.. kurde.. dzisiaj już tylko leżę.
Co to za miasto, że człowiek nie moze normalnie zakupów zrobić
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 21:26   #410
karolca
Zakorzenienie

najadłam się zabrakło mi jakiejś surówki ale czuję się szczęśliwsza
Wcześniej zjadłam prawie pól kilo ciasta toffi Normalnie jadłam, jadłam... a raczej "samo wchodziło"
Zaczynam się bać tego, ile potrafię zjeść jak mi coś zasmakuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-15, 21:31   #411
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Aganat, ja wybrałam się dziś po spodnie do H&M a wyszłam ze sweterem...Ale sweter bardzo miły, długi i otulający, w sam raz na zimę Spodnie dzinsy mierzyłam, super krój, kolor i mega wygodne ale niestety nogawki z 10 cm prawie za długie, a takie podwiniete to już nie wygląda za ciekawie. W tygodniu muszę się wybrać połazić po innych sklepach, może coś upoluję. Brzuszek rosnie i kolejna para spodni ciążowych jak najbardziej się przyda!

Pochłonęłam właśnie 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady z migdałami i pomaranczą...Męczą mnie wyrzuty sumienia, chyba daruję sobie kolację Niestety, ostanio mam napady obżarstwa! Idę się kąpać i jakiś filmik z mężem obejzymy przed spaniem. Kolorowych!!!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:32   #412
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolca szczupła jesteś wiec nie narzekaj
Stary 2011-10-15, 21:35   #413
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Pochłonęłam właśnie 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady z migdałami i pomaranczą...Męczą mnie wyrzuty sumienia, chyba daruję sobie kolację Niestety, ostanio mam napady obżarstwa! Idę się kąpać i jakiś filmik z mężem obejzymy przed spaniem. Kolorowych!!!
Ja też dziś słodyczowo i to akurat na wieczór. Teraz się gryzę po co tyle jadłam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:42   #414
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
najadłam się zabrakło mi jakiejś surówki ale czuję się szczęśliwsza
Wcześniej zjadłam prawie pól kilo ciasta toffi Normalnie jadłam, jadłam... a raczej "samo wchodziło"
Zaczynam się bać tego, ile potrafię zjeść jak mi coś zasmakuje
Tytuł wątku mamy bardzo trafiony, rzeczywiście apetyty to mamy nieziemskie u mnie też widzę wzmożony apetyt o dziwo wcześniej tak nie miałam, mogę zjeść podwójną porcję, a gdy czuję, że już sie zasyciłam to po chwili znowu czuję się głodna

Zazdroszczę rybki i ziemniaczków sama bym zjadła te pyszności, za to u mnie na niedzielny obiad prawdziwy rosołek
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:57   #415
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Aganat, ja wybrałam się dziś po spodnie do H&M a wyszłam ze sweterem...Ale sweter bardzo miły, długi i otulający, w sam raz na zimę Spodnie dzinsy mierzyłam, super krój, kolor i mega wygodne ale niestety nogawki z 10 cm prawie za długie, a takie podwiniete to już nie wygląda za ciekawie. W tygodniu muszę się wybrać połazić po innych sklepach, może coś upoluję. Brzuszek rosnie i kolejna para spodni ciążowych jak najbardziej się przyda!

W next masz krótkie regular i long.. wiem, że Zia ma long, ja regular(167cm wzrostu). Może tam zobacz..

A co do filmiku z mężem powiem tylko, że zazdroszczę.. Ale mi tęskno..

P.S. ja w sumie nie jem dużo, na pewno nie więcej niż przed ciążą, a zdecydowanie po ukończeniu 10 tyg zdrowiej Zachcianek takich, bez których życ nie mogę , nie mam..
Większość zachcianek, jest dla mnie nieosiągalnych, więc jem baaardzo normalnie. Do slodyczy wcale mnie nie ciągnie. Jeden wafelek dziennie wystarcza.. Dziś była drożdzówka z makiem, ale nie zjadłam do końca..
Stary 2011-10-15, 22:39   #416
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
karolca szczupła jesteś wiec nie narzekaj
ale nie od razu taka ilość Bo zanim to strawię to ciężko mi się chodzi

anagat, ja ochoty jako takiej też nie mam, ale posmakowałam kawałek i zanim się obejrzałam było już po wszystkim Tak samo wczoraj jak jadłam sałatkę jarzynową. Zanim się obejrzałam, zjadłam połowę tego, co dostałam od mamy (4 porcje dla naprawdę głodnego człowieka).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-15, 22:55   #417
anagat
Zadomowienie

Cytat:
ale nie od razu taka ilość Bo zanim to strawię to ciężko mi się chodzi

anagat, ja ochoty jako takiej też nie mam, ale posmakowałam kawałek i zanim się obejrzałam było już po wszystkim Tak samo wczoraj jak jadłam sałatkę jarzynową. Zanim się obejrzałam, zjadłam połowę tego, co dostałam od mamy (4 porcje dla naprawdę głodnego człowieka).
Hehe Ty mi przypominasz moją najkochańszą psiapsiółę
Jak w akademiku zrobiłam sobie sałatkę na pół tygodnia, to ona przychodziła się 'poczęstować'.. i zjadała połowę.. zdziwiona, że ten cały wilki gar sałatki, to nie był tylko na kolację Każde ilości ten mój chudzielec mógł pochłonąć

Znowu mi niedobrze.. kurde masakra wieczorami..
Stary 2011-10-15, 23:03   #418
karolca
Zakorzenienie

anagat, wiesz jakie to paskudne uczucie?
A tak serio to bez ciąży jedząc dużo, jadłam w dość wolnym tempie, aby delektować się smakiem. Teraz nawet nie wiem, kiedy ta ilość jedzenia znika Czasem mąż patrzy na mnie z podziwem bo podobną ilość jedzenia jestem w stanie zjeść szybciej niż on. Na szczęście miejsce na żołądek niebawem się zmniejszy więc większe ilości czegokolwiek po prostu nie będą miały racji bytu.

Nie wiem czy mówiłam.
Moja siostra przygotowuje Młodego na pojawienie się małej istotki. I mówi, że ciocia ma w brzuszku malutkie dzieciątko. I jest takie małe jak palec i sobie rośnie. Od słowa do słowa, że urodzi się, jak już ciocia będzie miała większy brzuch a dziecko będzie miało mało miejsca i się urodzi (nie pytał jak się urodzi). Jedynym pytaniem było, czy będzie to mnie bolało Jaki troskliwy siostrzeniec
Dziś mu powiedziałam, że za rok jak będzie śnieg to będzie małą kuzynkę woził na sankach, na co Kubuś, że nieeee! bo będzie malutka jak paluszek Sprostowałam go i powiedziałam, że raczej jak ręka nie paluszek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-16, 00:19   #419
anagat
Zadomowienie

Karolca, rezolutny ten Twój siostrzeniec

Dziewczyny, rezygnuję z pomarańczy.. grrr.. kupiłam kolejne.. tym razem tak jak mi polecała jedna z Was, w Dunsie.. I znowu byle jakie zła jestem
Normalnie ja je ciamkam i wypluwam.. bo takie otoczki mają włókniste..

Mój Dunns musi być wybrakowany, jak wszystko w tym cholernym mieście.

Wywaliłam już chyba z 6 kg pomarańczy;/;/ Normalnie zła jestem!
Przerzucam się na jabłka!
Stary 2011-10-16, 00:38   #420
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Jestem wykończona.. zakupy zamiast 1 godzinki, zajęły mi 3.5.. grrr. Przez godzinę szukalam miejsca parkingowego..echh cała historia..

Kupiłam spodnie ciążówki z nexta Chyba dokładnie takie jak ma ZIa Baaardzo fajne i wygodne
Zgapilas spodnie Na pewno beda Ci sie wygodnie nosic, ja je poprostu uwielbiam. Ta niska guma jest baaardzo wygodna.
Apropos korkow to tez wyjezdzalam z 20 minut ze sklepu. Jak irlandczycy dostaja szalu zakupowego przed Haloween to ich do styczniowych wyprzedazy trzyma

Cytat:
Hehe, Ewelajna, jak ja ci zazdroszcze. Jak Anagat pisala ja zawsze musze miec longi a i to czesto i tak za krotkie dla mnie. Cale dziecinstwo i nastoletnie czasy to uzeranie sie z dzinsami ktore zawsze odslanialy skarpetki Teraz mam tak ze jak spodnie w bucie nie dotykaja ziemi to nie biore - taki mam uraz psychiczny z dziecinstwa

Cytat:
anagat, wiesz jakie to paskudne uczucie?
A tak serio to bez ciąży jedząc dużo, jadłam w dość wolnym tempie, aby delektować się smakiem. Teraz nawet nie wiem, kiedy ta ilość jedzenia znika Czasem mąż patrzy na mnie z podziwem bo podobną ilość jedzenia jestem w stanie zjeść szybciej niż on. Na szczęście miejsce na żołądek niebawem się zmniejszy więc większe ilości czegokolwiek po prostu nie będą miały racji bytu.
Karolca, a jak z twoja waga? Ja mam kompletny brak ochoty na slodkie w ciazy ale raczej mnie to cieszy w koncu to bardzo praktyczne Ale jak wpominacie zupy, salatki jarzynowe itp to slinotok murowany.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Karolca, rezolutny ten Twój siostrzeniec

Dziewczyny, rezygnuję z pomarańczy.. grrr.. kupiłam kolejne.. tym razem tak jak mi polecała jedna z Was, w Dunsie.. I znowu byle jakie zła jestem
Normalnie ja je ciamkam i wypluwam.. bo takie otoczki mają włókniste..

Mój Dunns musi być wybrakowany, jak wszystko w tym cholernym mieście.

Wywaliłam już chyba z 6 kg pomarańczy;/;/ Normalnie zła jestem!
Przerzucam się na jabłka!
Anagat, jestesmy same na watku U dziewczyn juz w sumie wpol do dwugiej w nocy, a u nas dopiero lekko po polnocy
Co do pomaranczy to moze kup sok z farfoclami (with bits)?

Ja wlasnie wyjadam grzybki w occie, ostatni sloik z kategorii "oszczedzamy na swieta"

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-10-16 o 00:40
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości