W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 20:35   #391
Kajool
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

witam wieczorowa pora.
Teliku, brumku dziekuje, za pamiec
Brumku ale ty musisz spac w nocy zamiast o mnie myslec.
co u mnie?? tydzien mam straszny. Jak zla passa, to na calego. Najpierw moja babcia wyladowala w szpitalu, jelitowka i odwodnienie. Babcia ma 80 lat wiec, nie ma zartow. Potem szymek znowu etap:"mamo nie puszcze cie nigdzie, nie kladz mnie, pojde z toba nawet do toalety". Czyli ida zabki a ja padam na pysk,plus nie mam czasu nic zjesc. I chodze glodna i niewyspana. No ale wczoraj pokazala sie lewa, gorna dwojka. Jest trzeci zab ale to jeszcze nie koniec. jestem zdania, ze dzieci jak szczeniaki powinny sie rodzizc z zebami. Dzisiaj juz do niego stracilam cierpliwosc, nakrzyczalam i poplakalam sie, ze krzycze. Na szczescie biedne dziecko zaczelo sie smiac, wiec chyba traumy nie ma. Straszna jestem.
Dzisiaj moja mama pod kroplowka, tez jelitowka.
a gwozdziem do trumny mojego zlego samopoczucia jest to, zeopiekunka w poniedzialek zakomunikowala mi, ze musze szukac kogos innego, bo ona musi znalezc stala prace, bo jej mezowi nie przedluzyli umowy i od kwietnia jej nie bedzie juz u mnie. nie ukrywam, ze mnie to dobilo, mimo, ze cos przeczuwalam. ale nie wiedzialam, ze tak malo czasu bede miala.
Nie wiem co dalej robic, serio. Po prostu mysle o tym od poniedzialku i nadal decyzji nie podjelam. Ale to juz tutaj nie bede pisac, bo sciany maja uszy.
Stary 2012-03-21, 20:36   #392
editka2022
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

sweet ja nie carmela ale wydaje mi sie ze to klocki sensoryczne fisher price
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:38   #393
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Sara sto lat ślicznotko

Natko Domi świetnie sobie radzi z porządkami przedświatecznymi
pogodziliście się

MarzenkoMasz dużo racji w tym co piszesz.
Kaszki są żródłem cukrów złożonych w przeciwienstwie do cukru zawartego w mleku i owockach, do tego dochodzą składniki mineralne ale... dla mnie wiekszość składów to jakaś magia. Może to wynika z mojej niewiedzy ale jakieś zagęstniki, syropy glukozowe i cukier. WTF? Jeszce nie wiem co bede podawać Jasiowi. Może jakąś błyskawiczną kaszkę awaryjnie bede posiadać?

A którą kaszkę polecacie w ogóle

carmela świetny prezent, u nas obrazy fajnie się sprawdzały
Marinkaprzesyłam buziole na poprawę humoru
brumeczku co tam u was?
Stary 2012-03-21, 20:40   #394
brumek
Zakorzenienie

Bry wieczór
Tymek śpi, ja leżę, mąż jeszcze w pracy
Dziś kupiłam dzieciowi chrupki kukurydziane Hipp od 7. miesiąca, komisyjnie otworzyliśmy paczkę i jeden został zjedzony Teraz już na dobre czuję, ze mam niemowlaka. Bo te chrupki i niemowlaki to dla mnie taki symboliczny obrazem

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Tak! Mam wrażenie, że jesteśmy najlepsze na wątku należy nam się jakaś nagroda chyba
Nagroda srebrnej piżamki

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumek gratulacje dla Tymka, ze ładnie je jablkobo to chyba 'najniebezpieczniejszy' owoc do rączki, ale on już ma tyle zabków że pewnie grzyzie jak mały królik
On odważny chłopak jest i jabłka się nie boi Co innego pianki do kąpieli... Tu strach jest

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
UWAGA biorę rozpęd ......................... ............. i sruuuuuuuuuutttttttt Brumku lepiej?????
A wiesz, że tak! To może jeszcze raz?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej musze Wam cos napisac, bo sama pod nosem się śmieję,
jak wiecie moja Nati chora i odciągałam katarek frida a Oliwka to widziała i z takim przerażeniem i obrzydzeniem powiedziała " Boże ty to jesz?", no myślałam ,że się posikam
Aż kichnęłam ze śmiechu Ale dzieci mają pomysły

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
obiady, podwieczorki (zwykle owoce z czymś), przed kąpielą też coś zjada (najchętniej chleb z masłem ) a poza tym mleko. Myślę nad wprowadzeniem jakiegoś posiłku rano ale do tego muszę przekonać małego i moje UU.
Dzięki Aniu
A czy Ty powoli wycofujesz się z UU?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A Aniu kochana jakoś tak mnie smętny nastrój złapał. Miło, że pytasz.
Ale smęty wsio, zapraszam na racuchy
Racuchy Chyba w podstawówce ostatnio jadłam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuzka sama sobie nie przypomniała, mama dała jej na śpiocha o 7.00 . A gratisowa kasa to ostatnie pół pensji ze starej pracy tż .

No na alkohol .
Czyli mama i tak nie spała

A wiesz, że ja na alkohol też jakieś uczulenie mam Nic mocnego, ale zawsze kicham i dostaję kataru od wina

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski dzisiaj zjadłam 1 raz od dobrych 3 miesiecy normalny obiad
I jak się teraz czujesz? Nie ma żadnych atrakcji w związku z tym?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a poradzicie cos na pękające pięty, bo ja juz nie wiem co mam robić?
Po ciąży mi sie takie zrobiło i nie daje już rady a zaraz wiosna.
Ta maść jest świetna: http://www.ceneo.pl/9212691
Mojej mamie pięty okropnie pękają i to jedyne co jej pomaga. Ja tez nią sobie czasem smaruję, bo pięty mam ok, ale skóra po niej jest mięciutka Tylko ona to raczej na noc i pod skarpety, bo jest okropnie tłusta.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie no Następny wymiatacz, co siada, raczkuje i wstaje, jakby to robił od zawsze!
Stary 2012-03-21, 20:40   #395
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

co za kupony
ost kupowałam sukienkę w hm i dostałam gazetkę z kuponem. Ekspedientka mówiła że w prasie też będą te kupony.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:40   #396
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłę słowa i pocieszanieJesteści e niezastąpione
Tak myślę, że ja też trochę za bardzo przewrażliwiona jestem i czepiam się błahostek, źle interpretuję różne słowa.
Nie jesteś przewrażliwiona, Mamad I nie obwiniaj siebie za te niesnaski!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o drapanie to jak zaczne to nie moge skonczyc i moj Tz juz znudzil sie mowieniem mi w kolko NIE DRAP SIE. Teraz tlucze mnie po lapach (malo to skuteczne )
Nie przebiera w środkach

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
o nieeeeee! pierwszy raz chyba przypaliłam kurczaka tak się zaczytałam
To forum to nas zgubi kiedyś

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A propos teścia, tak mnie wkurzył, po "rozmowie" z nim na działce, wróciłam do domu z takimi plamami na szyi, klatce z nerwów, że już dawno tak nie miałam teściowa da mu popalić i tż też, bo oczywiście się poskarżyłam
Dobrze, że masz rodzinę za sobą A teść jakiś nie fajny jest?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jak narazie sie nieboje Nela niejest jeszcze zabardzo mobilna,pozatym rzadko jest w swoim lozeczku,ku mej rozpaczy,ale dzis postanowiona spi u siebie mam dosc kopania po twarzy
My też jeszcze na najwyższym poziomie śpimy

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Dawid mi strasznie ulewa, normalnie chlusta
przyczyn może być kilka, od kilku dni podaję bebilon2, jesteśmy w trakcie ekspozycji na gluten, codziennie nowe obiadki....

czy to normalne żeby tak ulewał po skończonym 7 miesiącu?
Wiesz co, ulewanie to jeden z objawów ząbkowania. U nas tak było - jak kolejny ząb zaczyna się szykować do wyjścia, to i ulewanie się zaczyna, ząb wyjdzie - ulewanie się kończy. I tak do następnego zęba

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ja na 3 sekundy
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Przepraszam ze sie nie odzywam , a podczytuje , ale jakos nie wiem co pisac.
Sophie wychodzi szosty zab , mamy dwa na gorze , I trzy na dole. W nocy budzi sie bardzo czesto , przez co jestem niewyspana. Do 2 spi u siebie , a pozniej juz z nami do rana.
Mala pelza do tylu , trurla sie I wogole chyba ADHD
Teraz caly czas piszczy , krzyczy , no uszy wiedna.
Bylismy dzis u hv na kontroli no I mala wazy 7,4 kg I 76 cm.clock z niej
A jeszcze moja S ma na policzkach czerwone no I pytalam sie hv I powiedziala ze to od zabkowania , u nas to by sie zgadzalo , Bo nie schodzi I raz prawy mocno , raz lewy , ato zalezy z ktorej strony zap wychodzi.
Brawa za wszystko!
A czerwone policzki + ząbki to i u nas było

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Moja walka z babcia trwa. Wczoraj była w dobrym humorze, dużo jadla, nawet udało mi się wyprowadzic z pokoju. A dziś zastałam ją rano jak jedną wielką rozpacz, w nocy wymiotowała, rano po sniadaniu też, nie mogła nawet na moment wstać... Teraz już lepiej...
Bardzo Ci ciężko, co?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Słyszałam dziś w radiu. Ale specjalnie bym się tym nie przejmowała.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-03-21 o 20:41
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:44   #397
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
thx oj ale to aukcja byla...

no wlasnie co za kupony i w jakich gazetch beda?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
sweet ja nie carmela ale wydaje mi sie ze to klocki sensoryczne fisher price
thx tak

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora.
co u mnie?? tydzien mam straszny. Jak zla passa, to na calego. Najpierw moja babcia wyladowala w szpitalu, jelitowka i odwodnienie. Babcia ma 80 lat wiec, nie ma zartow. Potem szymek znowu etap:"mamo nie puszcze cie nigdzie, nie kladz mnie, pojde z toba nawet do toalety". Czyli ida zabki a ja padam na pysk,plus nie mam czasu nic zjesc. I chodze glodna i niewyspana. No ale wczoraj pokazala sie lewa, gorna dwojka. Jest trzeci zab ale to jeszcze nie koniec. jestem zdania, ze dzieci jak szczeniaki powinny sie rodzizc z zebami. Dzisiaj juz do niego stracilam cierpliwosc, nakrzyczalam i poplakalam sie, ze krzycze. Na szczescie biedne dziecko zaczelo sie smiac, wiec chyba traumy nie ma. Straszna jestem.
a gwozdziem do trumny mojego zlego samopoczucia jest to, zeopiekunka w poniedzialek zakomunikowala mi, ze musze szukac kogos innego, bo ona musi znalezc stala prace, bo jej mezowi nie przedluzyli umowy i od kwietnia jej nie bedzie juz u mnie. nie ukrywam, ze mnie to dobilo, mimo, ze cos przeczuwalam. ale nie wiedzialam, ze tak malo czasu bede miala.
Nie wiem co dalej robic, serio. Po prostu mysle o tym od poniedzialku i nadal decyzji nie podjelam. Ale to juz tutaj nie bede pisac, bo sciany maja uszy.
no to rzeczywiscie "wesoło" masz.......
no nic policz do 10 odetchnij gleboko i na spokojnie sprobuj do wszystkiego podejsc (wiem ze trudno)
kurcze ta opiekunka troche nie powazna swieta za pasem a ona z takimi wiesciami....ciezko bedzie tak szybko kogos znalezc bo pewnie zadnej studenki nie chcesz no nie?
duzzzzzo zdrowka dla mamy i babci
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 20:45   #398
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Telik
te kaszki Nestle są dobre i zdrowe.

jutro będę w hm to zapytam.

a na obiad jadłam filet z kurczaka , ziemniaki surówka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kaszka.jpg (26,7 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-03-21 o 20:46
Stary 2012-03-21, 20:47   #399
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
witam wieczorowa pora.

co u mnie?? tydzien mam straszny. Jak zla passa, to na calego.
Kajoolku Kochany tak mi przykro że wszystko na opak
Mam nadzieje że zacznie się układać!
a dla babci wiecej zdrówka
a interes kosmetykowy ruszył
bo ja chce zakupy zrobić

Bartessa
Stary 2012-03-21, 20:48   #400
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brumek - wyskakuj z paska zmiana warty
Jestem Nadrabiałam, bo serca nie miałyście dzisiaj

Cytat:
witam wieczorowa pora.
Oj, Kajoolku Wszystko się na Ciebie zwaliło Rzeczywiście zła passa
Mam nadzieję że mamę i babcię szybko postawią na nogi w szpitalu. Taka jelitówka jest nieprzyjemna i odwadniająca, ale jak są pod opieką lekarzy, to nic groźnego się stać nie może!

Opiekunka sobie nienajlepszy moment wybrała. Ale w sumie przeczuwałaś, że długo z Wami nie zabawi, prawda?

A Szymek ma pewnie ten lęk separacyjny. Do tego ząbki to razem mieszanka wybuchowa I tak jesteś bardzo dzielna, że sobie z tym wszystkim radzisz sama! Bo jeszcze do tego tęsknota za mężem też pewnie na samopoczucie nie pomaga

Na szczęście już gorzej być nie może. Za to w końcu musi zmienić sie na lepsze

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumeczku co tam u was?

Jesteśmy już w łóżkach, żyjemy i apetyt na nowe smaki ciągle dopisuje Moje dziecko, w przeciągu tygodnia, z największego niejadka na forum, stało się największym żarłokiem Mam nadzieję, że nie zapeszę

A u Was?

Cytat:
ost kupowałam sukienkę w hm i dostałam gazetkę z kuponem. Ekspedientka mówiła że w prasie też będą te kupony.
Będę na nie polować w takim razie A nie wiesz gdzie i kiedy?
Stary 2012-03-21, 20:53   #401
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

zob w necie gdzie te kupony beda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 20:54   #402
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak bedziesz cos wiecej wiedziała. A ile % zniżki?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:54   #403
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Bry wieczór
Tymek śpi, ja leżę, mąż jeszcze w pracy
Dziś kupiłam dzieciowi chrupki kukurydziane Hipp od 7. miesiąca, komisyjnie otworzyliśmy paczkę i jeden został zjedzony Teraz już na dobre czuję, ze mam niemowlaka. Bo te chrupki i niemowlaki to dla mnie taki symboliczny obrazem
ja tez je kupilam ale zjadl Tż bo ona strasznie twarde sa ja kupuje takie pałeczki kukurydziane i na opakowaniu pisze idealne dla malych dzieci ale nie moge w necie zdjecia znaleźc
Stary 2012-03-21, 21:00   #404
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

kupon w klubie
Stary 2012-03-21, 21:02   #405
meszsares
Zadomowienie

Zdjecia i filmiki - Domek, Bellowny, Hania, Maja, Nelcia - jestescie boscy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Coś mało t Ciebie ostatnio.
Daj znać jak się mają Twoje gwiazdy.
jak bede miala jutro chwilke to moze wrzuce nowe hasla Klarusi malo mnie, bo dziewczyny baardzo absorbujace

Cytat:
Tymek też tego słońca nie znosi Od kilku dni męczą go te spacery, bo czasem nie da się iść tak, żeby nie świeciło prosto w oczy. A on sie krzywi wtedy, miota i zaczyna marudzić. Ja póki co tańczę w takich sytuacja dookoła wózka, tak żeby swoim ciałem cień rzucać
Blana tez sie krzywi na zbyt intensywna dawke witaminy D
Dlatego nie wyobrazam sobie braku parasolki w spacerowce, bez niej bym nie dala rady spacerowac

Cytat:
A, i jeszcze - Telik i Aga, bo Wy w podobnym wieku do nas i tez na UU - dajecie dzieciom kaszki? Bo ja nie mam na to specjalnej ochoty
I w ogóle ile razy dzienni (i co) dajecie poza mlekiem?
ja nie Telik i nie Aga, ale odpowiem, ze w sumie to nie mam kiedy dawac kaszki Dzisiaj dalam zamiast deserku, bo mi zabraklo owockow. Probowalam tez dawac "na lepsze spanie" ale nie zadzialalo wiec odpuscilam. Ale z czasem jak sie dziecko coraz mniej karmi UU to wiem z doswiadczenia, ze kaszki sie przydaja wlasnie np na kolacje

Cytat:
aha co do schematu jedzenia
u nas zazwyczaj jest tak:
-6-7 UU
-11 deserek 100-120 ml
-12.30UU
-15 obiadek 120 ml
-17.30UU
-19.30 UU
i w nocy 1 lub 2 razy UU
u nas DOKLADNIE TAK SAMO

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiesz co ja się co chwilę łapie na tym, że zachwycam się takimi rzeczami związanymi z Hanią, o których w życiu bym nie pomyślała nie mając dziecka.
o tak o tak!!!

Cytat:
Dokładnie! Zawsze tak nieco z politowaniem albo chociaż z niedowierzaniem słuchałam, jak mamusie mówią, że niemowlak pięknie pachnie czy że lubią całować stópki czy pupę. No bo co w tym fajnego A teraz - zjadłabym go w całości, a te stópki w pierwszej kolejności

a ja uwielbiam Blankowy Zapach Stópkowy:love :

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu pokłóciła się z drugim kierownikiem. Kłócili się i kłócili (oczywiście przez to, że ona zawaliła) w końcu już nie miała żadnego argumentu, a że kłóciła się z mężczyzną to zapytała "a będzie zgoda jak ci zrobię loda?"

Cytat:
po pierwszym mam bliznę, ale niewielką i częściowo na własne życzenie - bo maścią smarowałam jak sobie przypomniałam (albo jak TŻ posmarował), czyli baardzo rzadko. Ale na karku to prawie nie widać
brawa dla dzielnego Adasiai oby wszystko skonczylo sie szczesliwie
mam pytanko, bo bede sobie wypalac kilka pieprzykow - CZY TO BOLI??

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik świadomie mówi "tata". Jak mąż przychodzi to on odrazu "taaataaa"
Blanka narazie nieswiadomie "tatuje" tatatatatata
za to szaleje na widok tatusia, malo mi z rak nie wyskoczy

a, jeszcze chcialam napisac, ze ciesze sie z "powrotu" naszych kolezanek - Patika, Brunetki, Oliweczki
jeszcze Zmalowanej brakuje, ale moze sie kiedys pojawi
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:05   #406
kalinkap13
Rozeznanie

dobry wieczor,

my dalej walczymy z katarem Fifcia. przez to zle mi spi w nocy, dzis malo co spalam:ziewa: dlatego ide zaraz spac.

blondynka tez jestem ciekawa o te znizki do H&M jutro sie wybieram to moze i cos sie dowiem.
kajool wspolczuje..:Glaszcze: wszystko sie zwalilo naraz mam nadzieje ze wszystko sie szybko dobrze ulozy
duzo zdrowka dla babci i mamy!
carmela swietny prezent!!! na pewno sie spodoba
agadus dzieci to jednak maja pomysly

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:06   #407
SweetAngel1984
Zadomowienie

brumek na warcie wiec moge isc spac DOBRANOOOOC
Stary 2012-03-21, 21:07   #408
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

tutaj można otrzymac znizke do Reserved

http://promocja.reserved.com/pl/?utm...Fcm9zAodeEzpwA
Stary 2012-03-21, 21:10   #409
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajoolku Kochany tak mi przykro że wszystko na opak
Mam nadzieje że zacznie się układać!
a dla babci wiecej zdrówka
a interes kosmetykowy ruszył
bo ja chce zakupy zrobić

Bartessa
czekam na dostawe z nepalu, nie wiem ile to potrwa :/

Cytat:
Oj, Kajoolku Wszystko się na Ciebie zwaliło Rzeczywiście zła passa
Mam nadzieję że mamę i babcię szybko postawią na nogi w szpitalu. Taka jelitówka jest nieprzyjemna i odwadniająca, ale jak są pod opieką lekarzy, to nic groźnego się stać nie może!

Opiekunka sobie nienajlepszy moment wybrała. Ale w sumie przeczuwałaś, że długo z Wami nie zabawi, prawda?

A Szymek ma pewnie ten lęk separacyjny. Do tego ząbki to razem mieszanka wybuchowa I tak jesteś bardzo dzielna, że sobie z tym wszystkim radzisz sama! Bo jeszcze do tego tęsknota za mężem też pewnie na samopoczucie nie pomaga

Na szczęście już gorzej być nie może. Za to w końcu musi zmienić sie na lepsze
tak przeczzuwalam ale nie myslalam, ze tak szybko.a ja po prostu nie mam sily na nowe castingi, przyuczanie itp. A radzic, to sobie nie radze niestety, efekt krzyki na Szymka, a przeciez on nie jest niczemu winien. Obiecywalam, ze nie bede na niego krzyczec a teraz co?? jaka matka ze mnie?/
ale z nim pogadalam troche, przeprosilam i poprosilam o wyrozumialosc, gdyz mama ma zly okres :P

Sweet ja do studentek nic nie mam, jak widze jak moja kuzynka ma wprawe w zajmowaniu sie dziecmi, to jestem pelna podziwu. ale ona akurat studiuje w innym miescie:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:13   #410
meszsares
Zadomowienie

Kajool -

Stronczku - ja z wnioskiem formalnym - kalinka jest w mamusiach zaginionych, a pisze tu z nami - mysle, ze mozesz ja zaktualizowac kalinka co ty na to?
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:13   #411
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Telik
te kaszki Nestle są dobre i zdrowe.
Dziękuję
gratuluje pierwszego normalnego posiłku po takim długim czasie
Cytat:
Jestem Nadrabiałam, bo serca nie miałyście dzisiaj

Jesteśmy już w łóżkach, żyjemy i apetyt na nowe smaki ciągle dopisuje Moje dziecko, w przeciągu tygodnia, z największego niejadka na forum, stało się największym żarłokiem Mam nadzieję, że nie zapeszę

A u Was?

no to gratuluje apetytu, wiedziałam że Tymek do niejadków nie będzie należał

my byliśmy na 3 spacerkach
-o 8 rano ruszyliśmy do Babci (prawie godzinka)
-po 12 mój syn odebrał mnie z pracy i wyruszyliśmy na kolejny godzinny spacer
-spacerek w 3 przed 18

pozatym troszke marudzenia, ulewanie, pobudka o 5.40 wiec chyba zęby
Stary 2012-03-21, 21:13   #412
Kajool
Zadomowienie

dziekuje dziewczyny
a dla bell rewelacyjny krem na pekajace stopy to dernilan http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-masc-35g.html. i nie rujnuje kieszen :P
Stary 2012-03-21, 21:13   #413
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez je kupilam ale zjadl Tż bo ona strasznie twarde sa ja kupuje takie pałeczki kukurydziane i na opakowaniu pisze idealne dla malych dzieci ale nie moge w necie zdjecia znaleźc
Twarde? Nie zauważyłam. Tymcio też nie Od razu w buzi się rozpuszczają od śliny
Stary 2012-03-21, 21:18   #414
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Madziaranew fajnie ze wpadlas

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kajool -

Stronczku - ja z wnioskiem formalnym - kalinka jest w mamusiach zaginionych, a pisze tu z nami - mysle, ze mozesz ja zaktualizowac kalinka co ty na to?
nie ma problemu, a reszta sie zgadza? ( nie mam danych do listy)

Cytat:
Twarde? Nie zauważyłam. Tymcio też nie Od razu w buzi się rozpuszczają od śliny
A moja corka nie chce ani chrupka, ani pietki od chleba, ani banana, jablka NIC !!!!!!!!!!!!! NIC NIE CHCE, od razu sie krzywi i nie moge jej przekonac

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-21 o 21:22
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:28   #415
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kajool -

of course za!

Cytat:
my byliśmy na 3 spacerkach
-o 8 rano ruszyliśmy do Babci (prawie godzinka)
-po 12 mój syn odebrał mnie z pracy i wyruszyliśmy na kolejny godzinny spacer
-spacerek w 3 przed 18
zazdroszcze.. u nas pogoda kiepska i Fifko przeziebiony wiec siedzimy w domu

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:29   #416
Kajool
Zadomowienie

brumku jeszcze\chcialam napisac, ze strasznie sie ciesze, ze tymek takim smakoszem sie okazal.
Co do kaszek, to musisz sama poczytac. ja tam daje, bo czytalaam,ze oproz weglowodanow, to jeszcze doskonale bialko ale daje bezcukrowe, zdrowy brzuszek nestle, ewentualnie kupuje w zrowej zywnosci jakass jaglanke . teraz chicalabym amarantusa dorwac.
Stary 2012-03-21, 21:30   #417
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Kalinka wyslij mi dane do listy to Cie umieszcze
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:47   #418
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumku jeszcze\chcialam napisac, ze strasznie sie ciesze, ze tymek takim smakoszem sie okazal.
Co do kaszek, to musisz sama poczytac. ja tam daje, bo czytalaam,ze oproz weglowodanow, to jeszcze doskonale bialko ale daje bezcukrowe, zdrowy brzuszek nestle, ewentualnie kupuje w zrowej zywnosci jakass jaglanke . teraz chicalabym amarantusa dorwac.
Ja pewnie z czasem też zaczną podawać kaszki, bo trzeba będzie coraz więcej tych pozaUU posiłków podawać... Więc pewnie jedną z opcji będą kaszki. ten zdrowy brzuszek wygląda fajnie, wszyscy go chwalą za dobry skład. Ale na razie, w najbliższym czasie, zostajemy przy obiadkach, owocach i może jakiś przegryzkach
Stary 2012-03-21, 22:08   #419
Kolina
Zadomowienie

editka2022, Lili 83, brumek dzięki
może faktycznie to ząbki, chociaż jeszcze nic nie widzę
to chyba najlepsze wyjaśnienie, bo zmieniać diety sobie nie wyobrażam

Dawid jada wszystko co mu podaję, przy każdej łyżce robi długie aaaaaaammmmmmm, i muszę podawać w tym samym tempie bo się denerwuje jak dłużej mieszam w słoiczku czy miseczce

telik, my mamy kaszki nestle i holle (nestle słodzone i nie, słodzona bananowa najulubieńsza) jedną z bobovity - ale tej nie lubię, jakas farbowana, raz mu podałam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Alibany mnie też się ten wózek bardzo podobał. Dobrze, że nie kupiłam Mam nadzieję, że Was się będzie jednak dobrze sprawował. A jak nie, to reklamuj.

Dziś widziałam babeczkę z wózkiem mamas&papas . Całkiem fajny. Tylko nie wiem jaki model. Kolina Ty masz, tak? Czy mi się wydaje

Nie umiem się wbić
mam model ozon

Cytat:
...nooo identyczniewlasnie al niestety moj sie nie da zapakowac w spiworek prezy sie az sie robi czerwony i wygina sie w chińskie S jak mu to zakladam

....
pozatym zadrapalam swoje dziecie w zabawie kolo oczka i az mu kropeczka z krwia sie pokazala
zla matka jestem
i plakal bidoczek

jestem w trakcie wysylania CV
musze sprawdzić jak wygląda chińskie S

oj tam zła, może się zdarzyć, ja nie nosze pierscionków, bo jeden coś miał źle przy mocowaniu kamienia i ciągle haczyłam nim np o rajstopki, no i paznokcie teraz mam króciutkie (dzis właśnie muszę je skrócic), bo do szału mnie doprawdzał krem pod paznokciami, którym pupinkę malucha pare razy dziennie smaruję

Cytat:
Zamówiłam fotoobraz dla taty, bo jedziemy tam na Wielkanoc. Mam nadzieje że ładnie zrobia.... Dałam ta fotke jak Sarka zjada perły
świetny pomysł a obraz będzie piękny, to zdjęcie Sary jest piękne

Cytat:
chętnie zostało coś?

moczenie, ścieranie, np jakiś peeling, i dobry krem - ostatnio kupiłam rossmanowy i bardzo mi pasuje o TAKI

witaj!!!

fajnie że teściowa po Twojej stronie

nie jesteś!
rany, przeczytałam "fajnie że teściowa po tamtej stronie"

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-03-21 o 22:10
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:52   #420
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, o matko ale ze mnie ! Na śmierć zapomniałam... Zadzwoniłam do dentysty, gina i tak myślałam, że gdzieś jeszcze miałam. Tak mi głupio, już zapisałam na kartce i rano tam przedzwonię. (chociaż jutro już czwartek i może być za późno na rezerwacje) Ale ja nadal chętna, żeby tam iść w niedziele. Dam Ci jutro na priw znać co wyszło.

Kajool, faktycznie u Was czarna seria. Twoje rozdrażnienie zupełnie zrozumiałe i synek na pewno wybaczył. Co do niani to bark słów, zostawiła Cię na lodzie. Mam nadzieję, że szybko kogoś znajdziesz, a za nią na pewno tęsknić nie będziesz.
No i ten biznes rozkręcaj, bo ja też chętna na zakupy!

Telik
, kaszki jakie były tu polecane to Holle, Hipp, Babydream i seria "zdrowy brzuszek" z Nestle. Widzę, że się dzisiaj nieźle dotleniliście.

Meszsares, gratulacje dla tatującej Blanki! I czekam na dalszą część relacji.

Tak tu piszecie o tym olejowaniu, że obejrzałam filmiki zamieszczone przez Agadus i spodobało mi się. Lekko się zdziwiłam, że można je stosować w ramach demakijażu i wydało mi się to całkiem proste. Więc zrobiłam rundę po mieszkaniu i ukręciłam sobie mazidło z oliwy z oliwek, oleju rzepakowego i Haniowej oliwki. To nic, że zamiast szmatki muślinowej użyłam takiej białej Practi Maxi do sprzątania. Dało to całkiem fajny efekt- będę dalej próbować.
Powiedzcie jak się stosuje te olejowanie na włosy? Przed myciem, po myciu szamponem? Ile tego nałożyć, na jak długo?
Agadus, Kajool i inne olejowe specjalistki- oświećcie mnie.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-03-21 o 22:53
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości