|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
witam wieczorowa pora.
Teliku, brumku dziekuje, za pamiec ![]() Brumku ale ty musisz spac w nocy zamiast o mnie myslec. co u mnie?? tydzien mam straszny. Jak zla passa, to na calego. Najpierw moja babcia wyladowala w szpitalu, jelitowka i odwodnienie. Babcia ma 80 lat wiec, nie ma zartow. Potem szymek znowu etap:"mamo nie puszcze cie nigdzie, nie kladz mnie, pojde z toba nawet do toalety". Czyli ida zabki a ja padam na pysk,plus nie mam czasu nic zjesc. I chodze glodna i niewyspana. No ale wczoraj pokazala sie lewa, gorna dwojka. Jest trzeci zab ale to jeszcze nie koniec. jestem zdania, ze dzieci jak szczeniaki powinny sie rodzizc z zebami. Dzisiaj juz do niego stracilam cierpliwosc, nakrzyczalam i poplakalam sie, ze krzycze. Na szczescie biedne dziecko zaczelo sie smiac, wiec chyba traumy nie ma. Straszna jestem. Dzisiaj moja mama pod kroplowka, tez jelitowka. a gwozdziem do trumny mojego zlego samopoczucia jest to, zeopiekunka w poniedzialek zakomunikowala mi, ze musze szukac kogos innego, bo ona musi znalezc stala prace, bo jej mezowi nie przedluzyli umowy i od kwietnia jej nie bedzie juz u mnie. nie ukrywam, ze mnie to dobilo, mimo, ze cos przeczuwalam. ale nie wiedzialam, ze tak malo czasu bede miala. Nie wiem co dalej robic, serio. Po prostu mysle o tym od poniedzialku i nadal decyzji nie podjelam. Ale to juz tutaj nie bede pisac, bo sciany maja uszy.
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
sweet ja nie carmela ale wydaje mi sie ze to klocki sensoryczne fisher price
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Sara sto lat ślicznotko Natko Domi świetnie sobie radzi z porządkami przedświatecznymi ![]() pogodziliście się MarzenkoMasz dużo racji w tym co piszesz. Kaszki są żródłem cukrów złożonych w przeciwienstwie do cukru zawartego w mleku i owockach, do tego dochodzą składniki mineralne ale... dla mnie wiekszość składów to jakaś magia. Może to wynika z mojej niewiedzy ale jakieś zagęstniki, syropy glukozowe i cukier. WTF? Jeszce nie wiem co bede podawać Jasiowi. Może jakąś błyskawiczną kaszkę awaryjnie bede posiadać? A którą kaszkę polecacie w ogóle carmela świetny prezent, u nas obrazy fajnie się sprawdzały Marinkaprzesyłam buziole na poprawę humoru ![]() brumeczku co tam u was?
#394 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Tymek śpi, ja leżę, mąż jeszcze w pracy ![]() Dziś kupiłam dzieciowi chrupki kukurydziane Hipp od 7. miesiąca, komisyjnie otworzyliśmy paczkę i jeden został zjedzony ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A czy Ty powoli wycofujesz się z UU? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że ja na alkohol też jakieś uczulenie mam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mojej mamie pięty okropnie pękają i to jedyne co jej pomaga. Ja tez nią sobie czasem smaruję, bo pięty mam ok, ale skóra po niej jest mięciutka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To forum to nas zgubi kiedyś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A czerwone policzki + ząbki to i u nas było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-21 o 20:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie co za kupony i w jakich gazetch beda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nic policz do 10 odetchnij gleboko i na spokojnie sprobuj do wszystkiego podejsc (wiem ze trudno) kurcze ta opiekunka troche nie powazna swieta za pasem a ona z takimi wiesciami....ciezko bedzie tak szybko kogos znalezc bo pewnie zadnej studenki nie chcesz no nie? duzzzzzo zdrowka dla mamy i babci ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Telik
te kaszki Nestle są dobre i zdrowe. ![]() jutro będę w hm to zapytam. a na obiad jadłam filet z kurczaka , ziemniaki surówka ![]() ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-03-21 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że zacznie się układać! a dla babci wiecej zdrówka a interes kosmetykowy ruszył bo ja chce zakupy zrobić ![]() Bartessa ![]()
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że mamę i babcię szybko postawią na nogi w szpitalu. Taka jelitówka jest nieprzyjemna i odwadniająca, ale jak są pod opieką lekarzy, to nic groźnego się stać nie może! Opiekunka sobie nienajlepszy moment wybrała. Ale w sumie przeczuwałaś, że długo z Wami nie zabawi, prawda? ![]() A Szymek ma pewnie ten lęk separacyjny. Do tego ząbki to razem mieszanka wybuchowa ![]() ![]() Na szczęście już gorzej być nie może. Za to w końcu musi zmienić sie na lepsze ![]() ![]() Jesteśmy już w łóżkach, żyjemy i apetyt na nowe smaki ciągle dopisuje ![]() ![]() ![]() A u Was? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
zob w necie gdzie te kupony beda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Daj znać jak bedziesz cos wiecej wiedziała. A ile % zniżki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
kupon w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||||||
Zadomowienie
|
Zdjecia i filmiki - Domek, Bellowny, Hania, Maja, Nelcia - jestescie boscy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego nie wyobrazam sobie braku parasolki w spacerowce, bez niej bym nie dala rady spacerowac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja uwielbiam Blankowy Zapach Stópkowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam pytanko, bo bede sobie wypalac kilka pieprzykow - CZY TO BOLI?? ![]() Cytat:
![]() za to szaleje na widok tatusia, malo mi z rak nie wyskoczy ![]() a, jeszcze chcialam napisac, ze ciesze sie z "powrotu" naszych kolezanek - Patika, Brunetki, Oliweczki ![]() ![]() ![]() jeszcze Zmalowanej brakuje, ale moze sie kiedys pojawi ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
dobry wieczor,
my dalej walczymy z katarem Fifcia. przez to zle mi spi w nocy, dzis malo co spalam:ziewa: dlatego ide zaraz spac. blondynka tez jestem ciekawa o te znizki do H&M ![]() kajool wspolczuje..:Glaszcze: wszystko sie zwalilo naraz ![]() ![]() duzo zdrowka dla babci i mamy! carmela swietny prezent!!! na pewno sie spodoba ![]() agadus dzieci to jednak maja pomysly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
brumek na warcie wiec moge isc spac DOBRANOOOOC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
tutaj można otrzymac znizke do Reserved
http://promocja.reserved.com/pl/?utm...Fcm9zAodeEzpwA |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z nim pogadalam troche, przeprosilam i poprosilam o wyrozumialosc, gdyz mama ma zly okres :P Sweet ja do studentek nic nie mam, jak widze jak moja kuzynka ma wprawe w zajmowaniu sie dziecmi, to jestem pelna podziwu. ale ona akurat studiuje w innym miescie:/
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Kajool -
![]() Stronczku - ja z wnioskiem formalnym - kalinka jest w mamusiach zaginionych, a pisze tu z nami - mysle, ze mozesz ja zaktualizowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() gratuluje pierwszego normalnego posiłku po takim długim czasie Cytat:
![]() no to gratuluje apetytu, wiedziałam że Tymek do niejadków nie będzie należał my byliśmy na 3 spacerkach -o 8 rano ruszyliśmy do Babci (prawie godzinka) -po 12 mój syn odebrał mnie z pracy i wyruszyliśmy na kolejny godzinny spacer -spacerek w 3 przed 18 pozatym troszke marudzenia, ulewanie, pobudka o 5.40 wiec chyba zęby ![]()
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny
a dla bell rewelacyjny krem na pekajace stopy to dernilan http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-masc-35g.html. i nie rujnuje kieszen :P
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Madziaranew
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
A moja corka nie chce ani chrupka, ani pietki od chleba, ani banana, jablka NIC !!!!!!!!!!!!! NIC NIE CHCE, od razu sie krzywi i nie moge jej przekonac Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-21 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() of course za! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
brumku jeszcze\chcialam napisac, ze strasznie sie ciesze, ze tymek takim smakoszem sie okazal.
Co do kaszek, to musisz sama poczytac. ja tam daje, bo czytalaam,ze oproz weglowodanow, to jeszcze doskonale bialko ale daje bezcukrowe, zdrowy brzuszek nestle, ewentualnie kupuje w zrowej zywnosci jakass jaglanke . teraz chicalabym amarantusa dorwac.
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
Kalinka wyslij mi dane do listy to Cie umieszcze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#419 | ||||
Zadomowienie
|
editka2022, Lili 83, brumek dzięki
![]() może faktycznie to ząbki, chociaż jeszcze nic nie widzę to chyba najlepsze wyjaśnienie, bo zmieniać diety sobie nie wyobrażam Dawid jada wszystko co mu podaję, przy każdej łyżce robi długie aaaaaaammmmmmm, i muszę podawać w tym samym tempie bo się denerwuje jak dłużej mieszam w słoiczku czy miseczce ![]() telik, my mamy kaszki nestle i holle (nestle słodzone i nie, słodzona bananowa najulubieńsza) jedną z bobovity - ale tej nie lubię, jakas farbowana, raz mu podałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj tam zła, może się zdarzyć, ja nie nosze pierscionków, bo jeden coś miał źle przy mocowaniu kamienia i ciągle haczyłam nim np o rajstopki, no i paznokcie teraz mam króciutkie (dzis właśnie muszę je skrócic), bo do szału mnie doprawdzał krem pod paznokciami, którym pupinkę malucha pare razy dziennie smaruję Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-03-21 o 22:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Blondynko, o matko ale ze mnie
![]() ![]() ![]() Kajool, faktycznie u Was czarna seria. Twoje rozdrażnienie zupełnie zrozumiałe i synek na pewno wybaczył. ![]() No i ten biznes rozkręcaj, bo ja też chętna na zakupy! ![]() Telik, kaszki jakie były tu polecane to Holle, Hipp, Babydream i seria "zdrowy brzuszek" z Nestle. ![]() ![]() Meszsares, gratulacje dla tatującej Blanki! ![]() ![]() Tak tu piszecie o tym olejowaniu, że obejrzałam filmiki zamieszczone przez Agadus i spodobało mi się. ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie jak się stosuje te olejowanie na włosy? Przed myciem, po myciu szamponem? Ile tego nałożyć, na jak długo? Agadus, Kajool i inne olejowe specjalistki- oświećcie mnie. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-03-21 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.