W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 20:33   #211
meszsares
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

hej witam sie i ja na nowym watku. cos mi internet nawala buu, od godziny probuje cos napisac. Na tym wiec dzisiaj musze skonczyc
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:35   #212
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dlaczego mnie to nie zdziwilo??????
Sprobuj sie zorientowac gdzie u Was w okolicy sa punkty gdzie przyjmuje Health Visitor. U nas jest ich kilka i np tam gdzie ja chodze w kazdy piatek jest otwarte w rannych godzinach i mozna isc i zwazyc dziecko, poradzic sie itp moze w necie poszukaj lub idz do przychodni i zapytaj ( to sie nazywa healt visitor drop - in). A ksiazeczke zdrowia taka czerwona z misiem Szymek dostal?
Wydaje mi się, że dziecko przed szczepieniem powinno być zbadane, a tu nic
Pytaliśmy o szczepienie na wzw i ważenie, mierzenie, że chcielibyśmy żeby lekarz obejrzał dziecko to health visitor powiedziała Nam żeby się umówić na kolejną wizytę
Dzięki za info
A odnośnie tej książeczki to nie mamy jej... Dopiero podobno jak health visitor przyjdzie do Nas do domu na wizytę to wtedy Nam założy... Eh.

Ala była też szczepiona na meningokoki? Nie miałam w planach w ogóle Szymuli na to szczepić...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-03-20 o 20:36
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:45   #213
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dziecko przed szczepieniem powinno być zbadane, a tu nic
Pytaliśmy o szczepienie na wzw i ważenie, mierzenie, że chcielibyśmy żeby lekarz obejrzał dziecko to health visitor powiedziała Nam żeby się umówić na kolejną wizytę
Dzięki za info
A odnośnie tej książeczki to nie mamy jej... Dopiero podobno jak health visitor przyjdzie do Nas do domu na wizytę to wtedy Nam założy... Eh.

Ala była też szczepiona na meningokoki? Nie miałam w planach w ogóle Szymuli na to szczepić...
Tak, miala 2 dwaki meningokokow i 2 pneumokokow. Ogolnie to my juz w grudniu zakonczylysmy wszystkie szczepienia. teraz na roczek beda. Ja jak w PL ostatnio bylam to wybralam sie prywatnie do pediatry by mi Wiki obejrzala. Tak kontrolnie czy dobrze sie rozwija itp. Teraz jak bede w kwietniu tez planuje do niej isc. Tutaj tego nie uswiadczysz, z reszta Agni o tym pisala wczoraj.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:48   #214
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
przypomniało mi się jak moja pani ginekolog mi opowiadała, że jak przeprowadziła się na wieś i nie miała jeszcze postawionego płotu i wszystko było widać co na ich podwórku się dzieje, a ma psy i wsypała im do metalowych misek karmę i one jadły.. to na drugi dzień w sklepie podsłuchała, że daje psom żarcie w zepterowskich garnkach

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Ty się odchudzasz? z czego? przeciesz szczuplutka jesteś
a co z tż?
Nie jakos bardzo, muszę zrzucić tu i owdzie, bo sie trochę zapomnialam ostatnimi czasy
A z mężem dalej nic Chociaż widzę, że już się cos tu kręci koło mnie, więc czekam na jakieś przeprosiny...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 20:49   #215
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hej Przyjmiecie zaginioną duszyczkę z powrotem ??

PS. Tęsknie za Wami
Wiedziałam, że wrócisz I cieszy mnie to bardzo

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja się melduję w nowym wątku

wróciałm do pracy .... cierpię

jeszcze chciałam napisać,że niektóre miały pretensje że nie wrzuciłam zdjęcia, a niektóre z Was nawet nie ujawniły jak mają na imię .... to też nie w porzątku
Słoneczko jak ktoś dokładnie czyta wątek i klub to wie jak każda ma na imię

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zostaje tylko Mamad (ale za to wiemy, jak wygląda ).
A ja wiem jak Mamad ma na imię

Stary 2012-03-20, 20:51   #216
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Evewe wystarczy
Stary 2012-03-20, 20:55   #217
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Słoneczko jak ktoś dokładnie czyta wątek i klub to wie jak każda ma na imię
To Madziulka nie dokladnie czytasz, bo pomylilas imie mojej corci (zart, mam nadzieje ze sie nie pogniewasz)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 20:56   #218
Kolina
Zadomowienie

spóźnione dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

poprawy zdrowia dla chorowitków

filmik z Hanią taki pozytywny, uśmiechałam się przez cały czas oglądając

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Blondynko już odpowiadam A więc:
-lepiej się go montuje w samochodzie
-Domek jakos tak lepiej w nim wyglądał, bardziej bezpiecznie moim zdaniem
-szerszy od Tobiego
-wizualnie ładniejszy
kupiliśmy dokłądnie ten sam model, ale o tym pisałam już kiedyś w poprzednim wątku

martwie się bo czytam o postępach waszych dzieci, o pełzaniu, raczkowaniu... a Dawid jeszcze nie pełza
wczoraj byliśmy u dermatologa bo ma jakąś zmianę na pleckach, dostaliśmy maść i mam kąpać w krochmalu, jak do dwoch tygodni nie minie - wrócić do nich po zmianę leku
Stary 2012-03-20, 20:56   #219
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
patik Ewka jest z 12.08-tak jak Kolina a dzien po marzence
Oo, to na pewno będę pamiętać.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1. Nie dawno "pobiła" wujka swojego, tak się z Nim bawiła, bawiła że walnęła go w nos i krew mu się puściła

2. My po spacerze. Macie jakiś patent na to aby dziecko zakryć jak świeci słońce ? Nie bardzo pasuje mi parasolką bo ją i tak trzeba zmieniać od czasu do czasu a pielucha to zakrywa wszystko i dama nic nie widzi...

3. I JAKI KREM UŻYWANIE DLA dzieciów na te słoneczko ?

4. Zdjęcia z nową bryką będą po weekendzie raczej..
1. Brutalna z niej kobieta.
2. Ja niestety nie mam, ale chętnie poznam takowy.
3. Nivea na każdą pogodę.
4. Ok, w takim razie cierpliwie czekam.

Cytat:
Ja tylko nie kojarzę jak ma na imię Mamad. Albo nie pisała, albo nie zakodowałam.
Babonik - kiedyś na wątku dyskutowałyśmy o jej imieniu - mamy ją też na fb.
Meszsares -też pisała jak ma na imię, nie pamiętam czy w wątku czy w klubie.
Zapałeczka - w klubie pisała jak ma na imię, na fb też jest.

Zostaje tylko Mamad (ale za to wiemy, jak wygląda ).
Nasz wątkowy Sherlock Holmes wkroczył do akcji!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Z racji, że stooo lat nie było już Mai na ogólnym to coś tam wklejam z dzisiaj (zwłszcza dla cioć, które nie są w K. bo na pewno jeszcze Mai nie widziały )
Nie poznałam jej! Śliczne wielkookie dziewczę.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A oto moje córcie
A to nie czasem dwa zdjęcia jednej?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. Wizyta z małym ok. Dzielny mój mężczyzna, nie płakał prawie wcale (może pół minutki) mimo że lekarz zakładał coś jakby cewnik, ale większe. Wg pana doktora goi się bardzo ładnie i jest duuuża szansa że nie będzie konieczności żadnych poprawek, choć to na 100% oceni dopiero za ok 1,5 miesiąca. Nie powiem, byłoby super, skoro ryzyko powikłań w takim przypadku dochodzi do 30%
2. Byłam u chirurga, dwa znamiona wycięte, teraz tylko 2 tygodnie czekania na zdjęcie szwów i wynik badania histopatologicznego. Mam nadzieję że będzie ok.
Koniec
Dzielny synek i dzielna mama.

Cytat:
generalnie to nie było nic strasznego, w sumie w gabinecie byłam pół godziny. Miejscowe znieczulenie, raz-dwa i poszło
Nawet nie brzmi tak strasznie, może i ja się zdecyduje na usunięcie tego nieszczęśliwie wymrażanego pieprzyka. A powiedz mi, bo Ty już chyba miałaś usuwane jakieś znamię, tak? Została blizna?

Cytat:
Na dodatek choróbsko nas dopadło.. Hania ma straszny katar i kaszel, byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, gardełko też w miarę.. kontrolować.. a mnie też tak gardło boli, że ledwo ślinę przełykam..

Dla wszystkich wklejam obiecany filmik z cmokającą Hanią

http://www.youtube.com/watch?v=E9JLN...ature=youtu.be
Wszystkiego najlepszego dla Hani!
Zdrowiejcie szybko dziewczyny , a filmik świetny- dziewczyna szybko się uczy.

Cytat:
Dzisiaj jestem drugi dzień na diecie

Z mężem dalej nie rozmawiamy, ale dziwnie
Natka, Ty na diecie?
Mam nadzieję, że szybko zakopiecie topór wojenny z tż.

Od niepamiętnych czasów wyskoczyłam dzisiaj do lumpa i nakupiłam Hani pełno ciuszków. Już zapomniałam jakie tam cuda można wyszukać.
Stary 2012-03-20, 20:59   #220
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

kupiliśmy dokłądnie ten sam model, ale o tym pisałam już kiedyś w poprzednim wątku

martwie się bo czytam o postępach waszych dzieci, o pełzaniu, raczkowaniu... a Dawid jeszcze nie pełza
wczoraj byliśmy u dermatologa bo ma jakąś zmianę na pleckach, dostaliśmy maść i mam kąpać w krochmalu, jak do dwoch tygodni nie minie - wrócić do nich po zmianę leku
kolinko nie martw się, wszystko przyjdzie w swoim czasie- a moze byc że dużo rzexczy na raz załapie
Mam nadzieję,że ta zmiana mu szybciutko zejdzie
Stary 2012-03-20, 21:02   #221
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Nasz wątkowy Sherlock Holmes wkroczył do akcji!
widzisz jak mam ciężko, takie rzeczy to mi się kodują w głowie. Gorzej było z datami na historię .

Ja to jak czytam, to różne dziwne rzeczy i sytuacje zapamiętuję np. tak jak kiedyś pisałam, że moni wątek podczytywałam i pamiętam, że ona pierwsza i przed czasem urodziła. A to było 4 lata temu . I nawet pamiętam kilka nicków i avatarów tamtych dziewczyn, chociaż po porodzie już do nich nie zaglądałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 21:11   #222
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Monia co znaczą mleczne weekendy? samo UU idzie?
Ja nie odciągam w ciągu dnia mleka Nie zaniknie mi? Nie chciałabym tego...
Póki co Radek najada się jednym U.
powiem ci ze mi jak odciagalam raz dziennie w pracy jak artur byl maly to mleko po 3 miesiacach zanikło. mimo żarcia masakrycznego (co 1,5-2h) w nocy! teraz odciagam ok 11 i 15 w pracy, potem mala o 17-18 dostaje i 20 oraz w nowy. weekekdy tylko UU, bez obiadkow i deserkow, ew owoc lub chupki do ciumkania.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:17   #223
brumek
Zakorzenienie

Hejka
Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze jest

Byliśmy wieczorkiem w Ikei i tak nam sie zeszło, że dopiero o 20.30 do domu wróciliśmy, a normalnie o tej porze to już go kładę.

Pojechaliśmy specjalnie po coś szczelnie zasłaniającego okna. Bo się boję, że ja teraz wiosna przyszła, zacznie się robić widno o 5, to moje szczęście pomyśli, że to już pora wstawania. A tego byśmy nie chcieli
Teraz mamy żaluzje, ale przez nie mimo wszystko wpada bardzo dużo światła. No i kupiliśmy takie rolety, na których jest napisane że "nie przepuszczają ani trochę "światła". No, ciekawe jak to będzie...
A przy okazji kupiłam Tymciowi śpiworek, bo w stare już sie nie mieści na długość, dwa śliniaczki, a sam sobie wybrał i doniósł do kasy pluszową marchewkę Strasznie mi się podobało, jak go położyłam na kupie pluszaków, a on wybrał tę jedną, całą drogę do kasy ją ślinił i żuł (metki ), a potem kasjer zeskanował ją z jego łapek
No i zjedliśmy obiadek: my klopsiki, a Tymcio CAŁY SŁOICZEK () owoców. Bo wcześniej mleka nie chciał jeść, tam też nie, bo za dużo rzeczy go rozpraszało, a głodny był wyraźnie. WIęc go rozłożyłam na kanapie i wsunął aż mu się uszy trzęsły. I chciał jeszcze I wiecie co? On pięknie je Tzn. dla mnie jest to piękne Tak cudnie buzie otwiera. Matko, to dziecko totalnie rzuciło mi się na mózg

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Oglądam wiadomości na polsacie, ryczęc mi się chce na jedną wiadomość, ale nie będę pisać bo już kiedyś pisałyśmy, żeby takich rzeczy tu nie przytaczać
O rany, coś znowu się stało strasznego?

Cytat:
Na dodatek choróbsko nas dopadło.. Hania ma straszny katar i kaszel, byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto, gardełko też w miarę.. kontrolować.. a mnie też tak gardło boli, że ledwo ślinę przełykam..

Dla wszystkich wklejam obiecany filmik z cmokającą Hanią
Mam nadzieję że katar szybko się skończy! A Hania jest słodka. I ani na chwilę stopy nie puściła A swoją drogą duże ma te stópki!
Tymcio cmoka identycznie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Monia co znaczą mleczne weekendy? samo UU idzie?
Ja nie odciągam w ciągu dnia mleka Nie zaniknie mi? Nie chciałabym tego...
Póki co Radek najada się jednym U.
A Tymek odkąd skończył chyba dwa miesiące ZAWSZE zjada z obu.

Cytat:
Dzisiaj jestem drugi dzień na diecie

Z mężem dalej nie rozmawiamy, ale dziwnie
Ojej, a o co z mężem poszło, bo chyba przeoczyłam?

A na czym Twoja dieta polega? Mniej wszystkiego i bez słodyczy, czy to też jakiś szczególna dieta, jak SB?

Cytat:
Natomiast Szymona nie obejrzał żaden lekarz tylko Health Visitor ( pielęgniarka ). Spojrzała w jego polską książeczkę jakie już przyjął szczepionki i powiedziała, że trzeba zrobić kolejną z kalendarza szczepień. Wyciągnęła z lodówki i kazała odsłonić obie nóżki. A ja mądra matka nie spytałam nawet co to za szczepienie
Suma sumarum mały nie został zważony, zmierzony nic... Nawet nie zbadał go przed szczepieniem żaden lekarz, ani nie zostało mi zadane pytanie przez pielęgniarkę, czy dziecko jest zdrowe.... Dobrze, że sama wiem, że jest zdrowy. Zapamiętałam nazwę szczepionki z opak. - menjugate kit - na meningokoki. Następna dawka za 4 tyg. Koniec wizyty
Wrrr, jakaś olewcza lekarka

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No to juz 3 tyg. od rozszerzenia diety, wiec chyba czas. Strasznie sie ciesze, ze Tymek juz na dobre przekonal sie do jedzonka!
Dzięki Aga A jak ja się cieszę!!!
Kiedyś pytałam o to mięsko i dziewczyny mówiły, żeby z miesiąc poczekać. Ale w sumie to już niedługo...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jaka ja jestem głupia
myślę czemu nikt u nas nie pisze, już tyle czasu, a tu nowy wątek
tępak ze mnie
Nie tępa, tylko matka dwójki dzieci Trudno więc zawsze być na bieżąco.

A jak Lena? Już przeszło zupełnie? Bo z tym antybiotykiem Filipa już chyba kończycie, tak?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej witam sie i ja na nowym watku. cos mi internet nawala buu, od godziny probuje cos napisac. Na tym wiec dzisiaj musze skonczyc
No to faktycznie buuuu...

Cytat:

Nie jakos bardzo, muszę zrzucić tu i owdzie, bo sie trochę zapomnialam ostatnimi czasy
A z mężem dalej nic Chociaż widzę, że już się cos tu kręci koło mnie, więc czekam na jakieś przeprosiny...
Stary 2012-03-20, 21:17   #224
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
jaka ja jestem głupia
myślę czemu nikt u nas nie pisze, już tyle czasu, a tu nowy wątek
tępak ze mnie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Czytając Wasze schematy odnoszę wrażenie, że moje dziecko je za mało, szczególnie, że nadal się jeszcze do końca nie przekonała do innego pokarmu niż UU. Marzeniem jest, żeby zjadła pół słoiczka, cieszę się jak zje 1/3.
Spokojnie, lada chwila Helenka też załapie, że nie tylko mleko jest smaczne i będzie zjadała z apetytem. Na razie pięknie rośnie i się rozwija, więc tylko się cieszyć.

Cytat:
przypomniało mi się jak moja pani ginekolog mi opowiadała, że jak przeprowadziła się na wieś i nie miała jeszcze postawionego płotu i wszystko było widać co na ich podwórku się dzieje, a ma psy i wsypała im do metalowych misek karmę i one jadły.. to na drugi dzień w sklepie podsłuchała, że daje psom żarcie w zepterowskich garnkach

Swoją drogą, to aż nie chce się wierzyć, że ludzie żyją takimi wiadomościami.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Coś mało t Ciebie ostatnio.
Daj znać jak się mają Twoje gwiazdy.

Cytat:
Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Dla pocieszenia powiem, że Hania tez nie pełzająca.
Co do zmiany na plecach, to mam nadzieję, że szybko ją zaleczycie.

Cytat:
widzisz jak mam ciężko, takie rzeczy to mi się kodują w głowie. Gorzej było z datami na historię .

Ja to jak czytam, to różne dziwne rzeczy i sytuacje zapamiętuję np. tak jak kiedyś pisałam, że moni wątek podczytywałam i pamiętam, że ona pierwsza i przed czasem urodziła. A to było 4 lata temu . I nawet pamiętam kilka nicków i avatarów tamtych dziewczyn, chociaż po porodzie już do nich nie zaglądałam.
Jednym słowem masz zadatki na detektywa.
Z datami na historii też sobie nie radziłam, jedynie z datami urodzin bliskich nie mam problemu.
Stary 2012-03-20, 21:23   #225
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Z datami na historii też sobie nie radziłam, jedynie z datami urodzin bliskich nie mam problemu.
ja tez, ale dat urodzin tez nie pamietam. ba, w kadrach podalam zla date urodzin kingi i cos sie potem dziwilam ze pesel nie pasuje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:24   #226
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie czasem dwa zdjęcia jednej?
To samo pomyślałam

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Z racji, że stooo lat nie było już Mai na ogólnym to coś tam wklejam z dzisiaj (zwłszcza dla cioć, które nie są w K. bo na pewno jeszcze Mai nie widziały )
Karolinee, jaka one jest piękna!!!!!! Te oczy I taka gładziutka, nieskazitelna skóra

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brumek- Tymkowe też
Ale jesteś kochana

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sweet jak idę z nią na spacer i cały czas słonce świeci prosto na nią to to nie jest ani przyjemnie ani zdrowe,zasnęła mi dzisiaj w wózku i nie umiałam nic zrobić aby uchronić ją przed promykami i żeby jej nie świeciło prosto w twarz,dlatego chcę jakiś krem i jakiś patent żeby ją schować przed słońcem.
Tymek też tego słońca nie znosi Od kilku dni męczą go te spacery, bo czasem nie da się iść tak, żeby nie świeciło prosto w oczy. A on sie krzywi wtedy, miota i zaczyna marudzić. Ja póki co tańczę w takich sytuacja dookoła wózka, tak żeby swoim ciałem cień rzucać

Cytat:
1.
bardzo fajny wpis: http://www.dzieciowo.pl/2012/03/najc...-niejadka.html

2. Ogłoszenia
Wizyta z małym ok. Dzielny mój mężczyzna, nie płakał prawie wcale (może pół minutki) mimo że lekarz zakładał coś jakby cewnik, ale większe. Wg pana doktora goi się bardzo ładnie i jest duuuża szansa że nie będzie konieczności żadnych poprawek, choć to na 100% oceni dopiero za ok 1,5 miesiąca. Nie powiem, byłoby super, skoro ryzyko powikłań w takim przypadku dochodzi do 30%

3. Byłam u chirurga, dwa znamiona wycięte, teraz tylko 2 tygodnie czekania na zdjęcie szwów i wynik badania histopatologicznego. Mam nadzieję że będzie ok.
1. Czytałam kiedyś. Fajne
2. Ale dzielny, faktycznie Świetnie to poszło - szybki zabieg, szybkie gojenie, Adaś szybko wrócił do formy i wcale mu to życia nie zatruło
3. Już Ale jesteś szybka To teraz z plasterkiem chodzisz i pewnie moczyć nie wolno?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja nie podałam imienia na pierwszą stronę, bo jest zbyt charakterystyczne i nie chcę, żeby mnie ktoś skojarzył. Dałam w klubie namiary na mój profil na nk i ewentualnie dziewczyny, z którymi pisałam na priv też znają moje imię
Stary 2012-03-20, 21:24   #227
zanka205
Zakorzenienie

Brumek już zdrowa i Lenka i Filip

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:27   #228
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Czytając Wasze schematy odnoszę wrażenie, że moje dziecko je za mało, szczególnie, że nadal się jeszcze do końca nie przekonała do innego pokarmu niż UU. Marzeniem jest, żeby zjadła pół słoiczka, cieszę się jak zje 1/3.
Piwonooka, a ja mam sugestię nieśmiałą, jeśli się nie pogniewasz?
Bo u nas przecież było to samo - za nic nie chciał jeść, nawet buzi otworzyć. Markotniał już na widok fotelika, do którego go wsadzałam na czas posiłku. I kiedyś nakarmiłam go na leżąco i poszło! Wiem, że to niezbyt prawidłowe, ale na zachętę myślę ze może być. A jak już pokocha jedzonko, to spróbuję na siedząco (może już jutro). nie wiem czemu tak u nas się stało, ale fakt, że to właśnie "odczyniło" z niego niejadka
Stary 2012-03-20, 21:27   #229
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednym słowem masz zadatki na detektywa.
No właśnie, w kryminalnych bym szał zrobiła. Szkoda, że taka stara jestem i kariery w policji już nie zrobię
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:28   #230
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Sto ooooo ooooo lat dla
Karolinka, Bruno, Hania, Nataniel, Julek i oczywiście Sara

Aniu gratuluje pomyślnej wizyty. Jak zwykle Dzielny Adaś dał radę
brunetko fajnie że jesteś, dobra decyzja
Brumeczku jak tam dziś ślicznooki Tymek?
co do jagód można od początku rozszerzania diety(wklejam tabelke , monia kiedyś jej treść podawała)
co do żółtka dałam już 3 razy połówkę do obiadku podczs gotowania
miesko dopiero dałam wczoraj
a wogóle gdzieś Ty słonko?
Natkomam nadzieje że pogodzicie się z Tztem. tez nie lubie takiej atmosfery
kajoolku gdzie Ty?
Nataszko Hania cudowna
bellauwielbiam oglądać Twoje panny
Marzenko nie wiem jak to się stało ale teraz mój Jan stał się Jęczysławem
p.s brumku już widzę że przybyłaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tabela.jpg (245,2 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:30
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:31   #231
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek już zdrowa i Lenka i Filip
Super

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku jak tam dziś ślicznooki Tymek?
co do jagód można od początku rozszerzania diety
co do żółtka dałam już 3 razy połówkę do obiadku podczs gotowania
miesko dopiero dałam wczoraj
a wogóle gdzieś Ty słonko?
Jak to gdzie? Tu!

Czyli nie poczekałaś na nas z mięskiem Żartuję oczywiście Co dałaś na początek?
I zdradź jak ten mus zrobiłaś?

No i relację z Waszego popołudnia poproszę
Stary 2012-03-20, 21:32   #232
Kolina
Zadomowienie

bella7, marzena_S dziękuję Wam za pocieszenie
ciągle czym się zamartwiam i obawiam się skutków niedotlenienia przy porodzie
(za tydzień mamy kontrolne usg główki i wizytę u neurologa)

brumek, kupiłaś może TE śliniaki? mam je na liście ikeowej, ale wybrane z ich strony i nie wiem czy posyłać tz po nie
śpiworek też mielismy z ikei, ale nie dawno sprzedalam
Stary 2012-03-20, 21:33   #233
zanka205
Zakorzenienie

dodałam filmik do klubu

Stary 2012-03-20, 21:35   #234
brumek
Zakorzenienie

A, i jeszcze - Telik i Aga, bo Wy w podobnym wieku do nas i tez na UU - dajecie dzieciom kaszki? Bo ja nie mam na to specjalnej ochoty
I w ogóle ile razy dzienni (i co) dajecie poza mlekiem?
Stary 2012-03-20, 21:35   #235
zanka205
Zakorzenienie

dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

Stary 2012-03-20, 21:37   #236
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

aha co do schematu jedzenia
u nas zazwyczaj jest tak:
-6-7 UU
-11 deserek 100-120 ml
-12.30UU
-15 obiadek 120 ml
-17.30UU
-19.30 UU
i w nocy 1 lub 2 razy UU

nie podaje jeszcze kaszki
choć wiem że trzeba
trochę mnie te słodzone kaszki przerażają
wolałabym dać zwykłą mannę lub jaglaną ale mam świadomość że trzeba dawać kaszki dedykowane dla niemowlaków

mam mętlik z tymi kaszkami

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, i jeszcze - Telik i Aga, bo Wy w podobnym wieku do nas i tez na UU - dajecie dzieciom kaszki? Bo ja nie mam na to specjalnej ochoty
I w ogóle ile razy dzienni (i co) dajecie poza mlekiem?
hihi telepatia?!
Stary 2012-03-20, 21:39   #237
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek, kupiłaś może TE śliniaki? mam je na liście ikeowej, ale wybrane z ich strony i nie wiem czy posyłać tz po nie
śpiworek też mielismy z ikei, ale nie dawno sprzedalam
Te Fajne są. Teraz używam jednorazowy, ale to nieekonomiczne i nieekologiczne, a takie materiałowe ciągle by trzeba do pralki wrzucać. A tu tylko zmyć wodą i gotowe I ładne są. Tymcio żuł je całą drogę do domu

A śpiworek mniejszy też miałam z Ikei, ale lubiłam go najmniej ze wszystkich trzech, które mamy. Ten kupiłam inny, z takiej cienkiej, mięciutkiej bawełny.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

hihi telepatia?!
Nie telepatia, tylko miłość! A przynajmniej iskrzenie
Tak czy siak dziękuję za Wasz schemat. I fajnie że nie tylko ja (i Aania) mamy kaszko-opory
Stary 2012-03-20, 21:43   #238
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super

Jak to gdzie? Tu!

Czyli nie poczekałaś na nas z mięskiem Żartuję oczywiście Co dałaś na początek?
I zdradź jak ten mus zrobiłaś?

No i relację z Waszego popołudnia poproszę
Nie poczekałam
nastawiam na
podałam inyka z warzywami z bobowity
ale już dziś nabyłam polędwice z indyka i jutro ugotuje zupke jarzynową(Jasia też ulubiona) z mięskiem

a mus zrobiłam tak:
podgotowałam kilka minut jagody w małej ilości wody(bo mrożone rzecz jasna były)
jak przestygły dołożyłam banana i zblendowałam(nie przecedzałam- podałam z takimi mini pesteczkami z jagód)
wyszło mi 2 i pół porcji z czego pół zjadłam
do jednej porcji dodała łyżkę musu z jabłuszek do zagęszcenia i było jeszcze bardziej pycha

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-20 o 21:44
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:48   #239
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

moja gwiazda tez jeszcze niepelza ,dopiero niedawno na dobre zatrybila przewrotke na brzuch,bo z brzucha niebylo problemow ale na brzuszek juz tak
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 21:49   #240
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A oto moje córcie
Uwielbiam bliźniaczki!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no to u nas schemat wygląda tak i nie wiem czy jest ok?

6;30-7:00 - mały jogurcik (50 gr)
9:30- 10:00- kaszka (ok. 150 ml)
12:30- 13:00 - 210ml MM
15:00-15:30 - obiadek około 180 gram
17:00- deserek (jak nie zaśnie)
18:00- 210 ml MM
no i potem to planu nie ma, bo lord nudzi się jak chce, a ja stram mu sie nie dawać piersi. ale jakieś dwa razy dostaje w nocy.
Wg mnie idealnie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Madziulka,
jak wizyta u lekarza?
Miło, że pytasz Opisałam wizytę kilka postów wyżej.

Cytat:
Kupilam te jogurty ktore polecalyscie (Agni, Madziulka) Petits Filous i sa super. Takie kremowe i smaczne. Nie bede juz kupowac tych polskich
wkońcu my na wyspach musimy sobie pomagać

Cytat:
To Madziulka nie dokladnie czytasz, bo pomylilas imie mojej corci (zart, mam nadzieje ze sie nie pogniewasz)
Ale ze mnie... Buziaki za to dla Wiki
( wcześniej pisałam, że fajnie, że Brunetka wróciła i myślałam o jej Ali i pomyliłam z Wiki )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości