Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 13:34   #391
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Cytat:
Napisane przez herbi Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakiś namiar na świnoujście? ale nie pokoik u babci cos ładnego

a w jakich kwotach cie interesuje nocleg? moze uda mi sie cos dowiedziec

I żyli długo i... ciii.. ! Ty nie jestes z tej bajki ksieżniczko!

blondi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 21:30   #392
herbi
Raczkowanie

myślę, że 40- 50 zł za osobę
herbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 14:49   #393
menula
Zakorzenienie

Kochana,żadna nie ma namiarow na coś sprawdzonego w Łebie??

NOWY WĄTEK

11.10 dokładka post 3

menula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 22:57   #394
herbi
Raczkowanie

ech, chyba sie nie dowiemy....
Stary 2009-03-24, 18:56   #395
zosia2005
Raczkowanie

Dot.: gdzie nad morze??

Cytat:
Napisane przez sky Pokaż wiadomość
Ja polecam: Międzywodzie, Międzyzdroje, Dziwnów, Dziwnówek.
Osobiście odpoczywałam w Międzywodziu, baaardzo polecam.
Witam ,właśnie myślę o rodzinnym wypoczynku w Międzywodziu- czy masz jakies zdanie o ośrodku Wypoczynkowym Metamofroza?
Jaka jest ta miejscowość - plaża? - punkty gastronomiczne "rybka"?
Pozdrawiam
Stary 2009-03-25, 07:10   #396
Nerchie
Zakorzenienie

Wybieram się do starego kina w Ustce. W sierpniu. Liczę na ładną pogode :p

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 19:14   #397
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

nie mialam kompa czasowo.. narazie nic nie wiem, 3ba dzwonic pytac sie na necie sprawdzac i wybrac oferte odowiadajaca dla siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 09:27   #398
robaszekk
Zadomowienie

Dziewczyny, może któraś jedzie do pobierowa w te wakacje?
Stary 2009-04-06, 15:35   #399
Justinka_
Rozeznanie

..

Edytowane przez Justinka_
Czas edycji: 2009-08-30 o 08:45 Powód: blad
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 17:27   #400
robaszekk
Zadomowienie

Tam jest świetnie, okolica super, plaże genialne, miasteczko coraz większe, ludzi co roku trochę inaczej - raz było mało (a zawsze, zawsze od wielu lat jeżdżę dokładnie w okolicach 15 lipca, na dwa tygodnie), raz tłumy. Szkoda że jesteś tyle starsza ode mnie, bo ja znów jadę tam z rodzicami (mam piętnastkę). W sumie, mogłabym nie jechać, ale jakoś tak... lubię wstawać o 5 rano i biegać po okolicznych plażach, aż do następnych miasteczek
Stary 2009-04-06, 17:31   #401
Martyska011
Rozeznanie

Ja polecam Świnoujście byłam tam ze swoim facetem przez ostatnie dwa sezony. Naprawde mozna sie zakochać w tym mieście i atmosferze która tam panuje
Martyska011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 13:54   #402
mysha91
Raczkowanie

Cool Nad Morze Bałtyckie! Tylko gdzie?

Jadę pierwszy raz na samodzielnie zorganizowany wypoczynek z przyjaciółmi i nie mam pojęcia gdzie pojechać! Byłam już w Ustce, Świnoujściu, Międzyzdrojach, Dziwnowie, Sarbinowie i już więcej nie pamiętam, w każdym razie nie było tam zbyt ciekawie i atrakcyjnie. Co myślicie o Kołobrzegu? Albo o Trójmieście? Chciałabym, żeby było co robić na miejscu, żeby było gdzie wyjść, gdzie się pobawić, no o plażach nie wspominam, bo wszędzie raczej są ładne . Ponadto nie wiem gdzie nocować, czy lepiej wynająć domek? apartament? pokoje w ośrodku? w hotelu? ... Podzielcie się ze mną doświadczeniami!

mysha91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 14:01   #403
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Nad Morze Bałtyckie! Tylko gdzie?

Kołobrzeg w sezonie jest zapchany - jak Wam to odpowiada to ok. ponadto plaże w Kołobrzegu sie spaskudziły i są strasznie wąskie.
Może coś bliżej Helu? Władysławowo np? - nie byłam tam jeszcze ale słyszałam że jest super. No i nie wiem jak z plażami.

A co do lokum, najtaniej byloby pod namiotem lub na kwaterze prywatnej - ale sprawdzownej. Hotelu ani aoartamentow na sezon się raczej nie wynajmuje, bo nie ma wtedy takiej zabawy
Chyba, że macie za dużo funduszy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 14:30   #404
Justinka_
Rozeznanie

Ja w Świnoujściu tez bylam.Fajnie tam jest tylko,ze jak dla mnie za duza ta okolica,taka zbyt miejska,bardzo duzo ludzi.
Za to gorąco polecam Wam Międzyzdroje.Są przepiekne,takie male miasteczko,tam zawsze sie cos dzieje - zwlaszcza jak wychodzi sie pospacerowac popoludniami na deptak .Mozna tez spotkac roznych znanych ludzi.Ja juz bylam w wielu miejscach nad Bałtykiem i musze przyznac,ze w Międzyzdrojach mi sie najbardziej podobało .
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 11:20   #405
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

Cytat:
Napisane przez Martyska011 Pokaż wiadomość
Ja polecam Świnoujście byłam tam ze swoim facetem przez ostatnie dwa sezony. Naprawde mozna sie zakochać w tym mieście i atmosferze która tam panuje

Stary 2009-04-10, 22:49   #406
herbi
Raczkowanie

ja zawsze polecam kołobrzeg. jest taki cudowny. tyle wspaniałych miejsc. apartamentu to raczej nie polecam bo faktycznie drogo wychodzi. ja sama mam taki no i ceny są astronomiczne - no ale komfort na pewno też :-D
Stary 2009-04-12, 01:13   #407
Stokrotka1990
Raczkowanie

Witajcie Mam pytanie do wczasowiczów, którzy byli w Świnoujściu: możecie mi polecić jakieś noclegi w tym mieście? Jak kształtują się ceny w tym mieście. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Stary 2009-04-13, 10:57   #408
robaszekk
Zadomowienie

Ponawiam swoje pytanie, może jeszcze ktoś w lipcu wybiera się do pobierowa? :P
Stary 2009-04-14, 09:35   #409
herbi
Raczkowanie

ja na pewno odwiedze pobierowo bo sliczne. ale ja mam mete w kołobrzegu i zawsze "oblatuje" wszystkie miejscowości w promieniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 09:57   #410
jvlka900
Zakorzenienie

GG do jvlka900

Ja bede w Pobierowie napewno, mam do niego ok. 30 km ;D
jvlka900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 12:17   #411
kropka75
Zakorzenienie

Może Was to zainteresuje, ale w naszym pięknym kraju aktualnie tylko 3 plaże mają honorowe wyróżnienie w postaci błękitnej flagi.
A dokładnie miały je na rok 2008.

To plaże w miastach:
- Świnoujście
- Pobierowo
- Pogorzelica

Wyróżnienia przyznane w sezonie 2007 miały plaże w Krynicy Morskiej, Ustroniu Morskim, Sztutowie, Kątach Rybackich, Mrzeżynie, Pogorzelicy i Pobierowie. Niestety w sezonie 2008 większość tych plaż ten status straciło.

Cytat z portalu morskiego:
"Pod ocenę jury brane są następujące zagadnienia: jakość wody, czyli konieczność przeprowadzania co dwa tygodnie badań wody przez odpowiednie służby, utrzymywanie porządku i czystości na terenie kąpieliska i w jego otoczeniu (częstotliwość sprzątania, odpowiednia liczba koszy na śmieci, segregacja odpadów, odpowiednia ilość urządzeń sanitarnych, zakaz wjazdu na plażę pojazdów mechanicznych, zakaz wstępu zwierząt na plażę), bezpieczeństwo na terenie kąpieliska (odpowiednia liczba ratowników WOPR, dostępność dla osób niepełnosprawnych (podjazdy, urządzenia sanitarne, miejsca postojowe), prowadzenie działań dotyczących edukacji ekologicznej wśród dzieci, młodzieży i dorosłych przez gminę."

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-04-14 o 12:18
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 21:27   #412
herbi
Raczkowanie

ja nigdy sie nie kąpię w morzu. jak dla mnie to od tego jest basen. nad morzem się opalam, spaceruję, wdycham jod i odpoczywam. Poza tym do tak lodowatej i "rybnej" wody i tak bym nie wlazła :-D
Stary 2009-04-15, 17:11   #413
Karolinka:):)
Raczkowanie

Jaką miejscowość polecacie blisko trójmiasta? tak żeby można było dojechać pociągiem
Karolinka:):) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:52   #414
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez herbi Pokaż wiadomość
ja nigdy sie nie kąpię w morzu. jak dla mnie to od tego jest basen. nad morzem się opalam, spaceruję, wdycham jod i odpoczywam. Poza tym do tak lodowatej i "rybnej" wody i tak bym nie wlazła :-D
Zapomniałaś, że brudna plaża to nie tylko brudna woda, ale i brudny piasek.

I niestety statystycznie więcej "syfu" się łapie na basenie niż nad morzem.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 18:31   #415
ancik17
Raczkowanie

Talking Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Kobietki interesuje mnie Łeba (babski wyjazd) więc chciałabym wiedzieć co warto zobaczyć i jakie zakwaterowanie polecacie-chodziło by o coś w miarę taniego bo będziemy tam chyba tylko spać i myć się ....
ancik17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 22:53   #416
mysha91
Raczkowanie

Słyszał ktoś o Jantarze, niedaleko Gdańska?
mysha91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 10:04   #417
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez menula Pokaż wiadomość
Kochane-możecie mi polecić sprawdzone pokoje do wynajęcia w Łebie??Najlepiej blisko morza i jeziora.Może któraś ma też namiary na jakiś ośrodek wypoczynkowy z małymi,w miarę tanimi domkami do wynajęcia?
Piszcie,jeśli coś możecie polecić
Nie wiem czy nadal szukasz, ale jeśli tak, to podam Ci linka do miejsca, w którym ja byłam. Po przyjeździe byłam baaardzo miło zaskoczona standardem. Na tej stronie internetowej są chyba zdjęcia z budynku, który tam widać, natomiast od niedawna funkcjonuje również drugi nowy budynek, w którym pokoje są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach (wyposażenie prawie w całości z Ikei tak na marginesie ).

Do morza jest kawałek, ale standard jest taki, że naprawdę warto, a właścicielka jest bardzo miłą osobą

http://www.teligi10.nadmorzem.com/
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 11:22   #418
marijawenus
Przyczajenie

haha, Gaga87 znam ten pensjonat i zgadzam sie z Twoja opinią!!! ))

Pisze tutaj, aby wyrazic swoja opinie na temat miast nadmorskich. i ze szczerym sumieniem oto cechy charakterystyczne danego miasta i czy warto lub nie warto sie tam wybierac:

Trójmiasto: fantastyczne miejsce, must see, i w ogole, Sopot- rewelka ale UWAGA. do trojmiasta nie jedzie sie na wczasy tylko na zwiedzanie! plaze bardzo ubogie! dlatego jezeli ktos mysli o wczasach nad morzem nie moze myslec o Trójmieście ale o miastach kurortowych blisko trójmiasta gdzie turysta przeznaczy sobie jeden dzien urlopu np jak sie trafi gorsza pogoda na taka wycieczke...

Świnoujście:to chyba raczej port niz kurort!! jest to najzwyklejsze miasto i nie znajdziecie w nim nic nadzwyczajnego. jest jeden duzy plus: bardzo blisko do wyspy Uznam I Albeck czyli do wyspy polozonej juz za granicami naszego kraju, wyprawa promowa itp

Kołobrzeg: o wiele bardziej atrakcyjny dla wczasowiczow niz Świnoujście. po 1-Kołobrzeg to uzdrowisko. po 2- polaczenie starej architektury z nowoczesna (katedra ktora ma ponad 1000 lat jest cudna, ale mozna zalezc takze molo) po 3-swietna promenada nadmorska, po-4 dobre zycie nocne i rozrywkowe- Amfiteatr! Kołobrzeg posiada Amfiteatr gdzie co roku przyjezdzaja rozne znane i nieznane zespoly, wstep jest bardzo tani a jest to napewno w pewien sposob rozrywka. no i oczywiscie po 5- blisko do Świnoujścia czyli samochotem mozna zainwestowac w wycieczke na wyspe Uznam ktora bedzie super atrakcja dla calej rodziny. dlatego zamiast na wczasy do Świnoujścisa, polecam Kołobrzeg, z ktorego w taka wycieczke na Uznam mozna zainwestować.

Ustka: przereklamowana! naprawde, mozna tam pojechac spedzic wczasy i napewno bedzie odskocznia dla osob spoza pomorza, ale naprawde jest wiele innych ciekawszych miejsc na spedzenie wakacji.

Miedzyzdroje: tak, jezeli do Amber Baltica. promenada gwiazd, muzeum figur woskowych, blisko na Uznam. lecz uwaga:kurort chyba juz przezyl swoje lata. bardziej dla osob starszych

Rowniez wszytskie Krynice Morskie, Kamienie Pomorskie itp itd tez polecam dla ludzi starszych.

Łeba: chyba najlepsze miejsce na spedzenie wakacji w tym kraju!!! Jezeli myslisz o wczasach nad morzem- mysl Łeba!! bardzo duzo atrakcji!! I dla starszych i dla młodszych osob. po 1: piekne plaże!!! od kilku lat obserwuje plaże w Polsce i w Łebie faktycznie sie polepszyla a wkolobrzegu pogorszyla.Łeba jest specyficzna, poniewaz porownujac do Kołobrzegu Łeba jest miastem miejszym. prosze sobie wyobrazic ze Kołobrzeg poza sezonem jest normalnie funkcjonujacym sredniej iwelkosci miastem, Łeba natomiast liczy tylko 4tys mieszkancow i mozna tak powiedziec ze poza sezonem miasto jest wymarle. Ale Ale... to sa tylko plusy Łeby! prosze sobie wyobrazic kolobrzeg na 45 tysiecy mieszancow...i do tego 3 razy tyle turystow! nie wiec gdzie palce wlozyc... jest to przeludnione troszke miasto.Łeba natomiast wypelniona jest glownie turystami. to powoduje specyficzny klimat! swietny klimat-kazdy sie dobrze bawi i relaksuje. podczas sezonu leba ma nawet tyle turystow co kolobrzeg i jest na to swietnie przygotowana. po 2- Łeba ma super noce zycie... polecam klub Copacabane ktory chyba juz zaslynal w calej polsce. zlokalizowany na samej plazy klub copacabana to strzal w dziesiatke! do tego Grod Wiktorii i w ogole inne miejsca jak Mozart czy Vegas...
Podczas sezonu jest organizowanych wiele imprez. rok temu byl nawet Shaggy! koncerty itp sa czyms normalnym. ale uwaga: koncerty zazwyczaj sa organizowane na plazy aby nie powodowaly halasu w miescie czyli na plus.Łeba posiada dobra kuchnie, fantastyczna rybe i naprawde jedna z lepszych nacalym pomorzu, te knajpki sa inne niz wszystkie!!! do tego po 3: slowinski park narodowy i wydmy= rewelacja! blisko do Kluk- swietna wycieczka. w wolnym czasie polecam trojmasto i jarmark dominikanski lub w razie zlej pogody Lębork. mala mieścina, ale ma swoj urok. mozna wybrac sie tam na zakupy, chociaz Łeba jest rewelacyjnie wyposarzona w znane sklepy gdzie uwaga: ceny firmowych rzeczy na pomorzu sa zawsze o polowe tansze niz w stolicy! dlatego warto na zakupy sie wybrac))

Władyslawowo: fajne miejsce, podoba mi sie blisko trojmiasta.... klub Czarny Kon dla wtajemniczonych, duzo sklepow z przecenami. ale jednak wole Łebę

Hel, Jastrzebia Gora: tylko i wylacznie dla windsurfingowcow. poniewaz na wczasy lepiej Kołobrzeg i Łeba.

Mam nadzieje ze torszke wam przyblizylam te miasta! ja tam od lat jezdze po nadmorskich misatach ale zawsze z checia wracam do Łeby!
Stary 2009-04-20, 08:30   #419
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212

a ja powiem szczerze troszke sie dziwie jak ktoś pisze, że chce jechać np na 10 dni nad Bałtyk i inna opcja nei wchodzi w gre, przecież za tydzień np w Tunezji, Egipcie, Turcji w hotelach 3-4* idzie już 700-1000 zł, choć w kryzysie hotele zpuszczają z cen i nawet poniżej 600 widziałam, i jest gwarancja ze bedzie piekna pogoda i krajobraz zupełnie inny

ja w tym wypadku nie jestem patriotką i niestety nasz Bałtyk przegrywa (ale to jest moja opinia i nie trzeba się z nią zgadzać)

Jonathan Carroll
Beatka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 10:32   #420
Copykat
Zakorzenienie

Możecie polecic jakis niedrogi nocleg w Trojmiescie na weekend majowy?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości