![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
Cytat:
a w jakich kwotach cie interesuje nocleg? moze uda mi sie cos dowiedziec ![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
myślę, że 40- 50 zł za osobę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Kochana,żadna nie ma namiarow na coś sprawdzonego w Łebie??
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
ech, chyba sie nie dowiemy....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie nad morze??
Cytat:
Jaka jest ta miejscowość - plaża? - punkty gastronomiczne "rybka"? Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Wybieram się do starego kina w Ustce. W sierpniu. Liczę na ładną pogode :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
nie mialam kompa czasowo.. narazie nic nie wiem, 3ba dzwonic pytac sie
![]()
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może któraś jedzie do pobierowa w te wakacje?
![]()
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez Justinka_ Czas edycji: 2009-08-30 o 08:45 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Tam jest świetnie, okolica super, plaże genialne, miasteczko coraz większe, ludzi co roku trochę inaczej - raz było mało (a zawsze, zawsze od wielu lat jeżdżę dokładnie w okolicach 15 lipca, na dwa tygodnie), raz tłumy. Szkoda że jesteś tyle starsza ode mnie, bo ja znów jadę tam z rodzicami (mam piętnastkę). W sumie, mogłabym nie jechać, ale jakoś tak... lubię wstawać o 5 rano i biegać po okolicznych plażach, aż do następnych miasteczek
![]()
![]() |
#401 |
Rozeznanie
|
Ja polecam Świnoujście byłam tam ze swoim facetem przez ostatnie dwa sezony. Naprawde mozna sie zakochać w tym mieście i atmosferze która tam panuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
![]()
Jadę pierwszy raz na samodzielnie zorganizowany wypoczynek z przyjaciółmi i nie mam pojęcia gdzie pojechać! Byłam już w Ustce, Świnoujściu, Międzyzdrojach, Dziwnowie, Sarbinowie i już więcej nie pamiętam, w każdym razie nie było tam zbyt ciekawie i atrakcyjnie. Co myślicie o Kołobrzegu? Albo o Trójmieście? Chciałabym, żeby było co robić na miejscu, żeby było gdzie wyjść, gdzie się pobawić, no o plażach nie wspominam, bo wszędzie raczej są ładne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nad Morze Bałtyckie! Tylko gdzie?
Kołobrzeg w sezonie jest zapchany - jak Wam to odpowiada to ok. ponadto plaże w Kołobrzegu sie spaskudziły i są strasznie wąskie.
Może coś bliżej Helu? Władysławowo np? - nie byłam tam jeszcze ale słyszałam że jest super. No i nie wiem jak z plażami. ![]() A co do lokum, najtaniej byloby pod namiotem lub na kwaterze prywatnej - ale sprawdzownej. Hotelu ani aoartamentow na sezon się raczej nie wynajmuje, bo nie ma wtedy takiej zabawy ![]() Chyba, że macie za dużo funduszy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Ja w Świnoujściu tez bylam.Fajnie tam jest tylko,ze jak dla mnie za duza ta okolica,taka zbyt miejska,bardzo duzo ludzi.
Za to gorąco polecam Wam Międzyzdroje.Są przepiekne,takie male miasteczko,tam zawsze sie cos dzieje - zwlaszcza jak wychodzi sie pospacerowac popoludniami na deptak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
ja zawsze polecam kołobrzeg. jest taki cudowny. tyle wspaniałych miejsc. apartamentu to raczej nie polecam bo faktycznie drogo wychodzi. ja sama mam taki no i ceny są astronomiczne - no ale komfort na pewno też :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]()
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
Ponawiam swoje pytanie, może jeszcze ktoś w lipcu wybiera się do pobierowa? :P
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
ja na pewno odwiedze pobierowo bo sliczne. ale ja mam mete w kołobrzegu i zawsze "oblatuje" wszystkie miejscowości w promieniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ja bede w Pobierowie napewno, mam do niego ok. 30 km ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Może Was to zainteresuje, ale w naszym pięknym kraju aktualnie tylko 3 plaże mają honorowe wyróżnienie w postaci błękitnej flagi.
![]() A dokładnie miały je na rok 2008. To plaże w miastach: - Świnoujście - Pobierowo - Pogorzelica Wyróżnienia przyznane w sezonie 2007 miały plaże w Krynicy Morskiej, Ustroniu Morskim, Sztutowie, Kątach Rybackich, Mrzeżynie, Pogorzelicy i Pobierowie. Niestety w sezonie 2008 większość tych plaż ten status straciło. ![]() Cytat z portalu morskiego: "Pod ocenę jury brane są następujące zagadnienia: jakość wody, czyli konieczność przeprowadzania co dwa tygodnie badań wody przez odpowiednie służby, utrzymywanie porządku i czystości na terenie kąpieliska i w jego otoczeniu (częstotliwość sprzątania, odpowiednia liczba koszy na śmieci, segregacja odpadów, odpowiednia ilość urządzeń sanitarnych, zakaz wjazdu na plażę pojazdów mechanicznych, zakaz wstępu zwierząt na plażę), bezpieczeństwo na terenie kąpieliska (odpowiednia liczba ratowników WOPR, dostępność dla osób niepełnosprawnych (podjazdy, urządzenia sanitarne, miejsca postojowe), prowadzenie działań dotyczących edukacji ekologicznej wśród dzieci, młodzieży i dorosłych przez gminę." Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-04-14 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
ja nigdy sie nie kąpię w morzu. jak dla mnie to od tego jest basen. nad morzem się opalam, spaceruję, wdycham jod i odpoczywam. Poza tym do tak lodowatej i "rybnej" wody i tak bym nie wlazła :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Jaką miejscowość polecacie blisko trójmiasta? tak żeby można było dojechać pociągiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety statystycznie więcej "syfu" się łapie na basenie niż nad morzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
![]()
Kobietki interesuje mnie Łeba (babski wyjazd) więc chciałabym wiedzieć co warto zobaczyć i jakie zakwaterowanie polecacie-chodziło by o coś w miarę taniego bo będziemy tam chyba tylko spać i myć się ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Słyszał ktoś o Jantarze, niedaleko Gdańska?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do morza jest kawałek, ale standard jest taki, że naprawdę warto, a właścicielka jest bardzo miłą osobą ![]() http://www.teligi10.nadmorzem.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
haha, Gaga87 znam ten pensjonat i zgadzam sie z Twoja opinią!!!
![]() Pisze tutaj, aby wyrazic swoja opinie na temat miast nadmorskich. i ze szczerym sumieniem oto cechy charakterystyczne danego miasta i czy warto lub nie warto sie tam wybierac: Trójmiasto: fantastyczne miejsce, must see, i w ogole, Sopot- rewelka ale UWAGA. do trojmiasta nie jedzie sie na wczasy tylko na zwiedzanie! plaze bardzo ubogie! dlatego jezeli ktos mysli o wczasach nad morzem nie moze myslec o Trójmieście ale o miastach kurortowych blisko trójmiasta gdzie turysta przeznaczy sobie jeden dzien urlopu np jak sie trafi gorsza pogoda na taka wycieczke... Świnoujście:to chyba raczej port niz kurort!! jest to najzwyklejsze miasto i nie znajdziecie w nim nic nadzwyczajnego. jest jeden duzy plus: bardzo blisko do wyspy Uznam I Albeck czyli do wyspy polozonej juz za granicami naszego kraju, wyprawa promowa itp ![]() Kołobrzeg: o wiele bardziej atrakcyjny dla wczasowiczow niz Świnoujście. po 1-Kołobrzeg to uzdrowisko. po 2- polaczenie starej architektury z nowoczesna (katedra ktora ma ponad 1000 lat jest cudna, ale mozna zalezc takze molo) po 3-swietna promenada nadmorska, po-4 dobre zycie nocne i rozrywkowe- Amfiteatr! Kołobrzeg posiada Amfiteatr gdzie co roku przyjezdzaja rozne znane i nieznane zespoly, wstep jest bardzo tani a jest to napewno w pewien sposob rozrywka. no i oczywiscie po 5- blisko do Świnoujścia czyli samochotem mozna zainwestowac w wycieczke na wyspe Uznam ktora bedzie super atrakcja dla calej rodziny. dlatego zamiast na wczasy do Świnoujścisa, polecam Kołobrzeg, z ktorego w taka wycieczke na Uznam mozna zainwestować. Ustka: przereklamowana! naprawde, mozna tam pojechac spedzic wczasy i napewno bedzie odskocznia dla osob spoza pomorza, ale naprawde jest wiele innych ciekawszych miejsc na spedzenie wakacji. Miedzyzdroje: tak, jezeli do Amber Baltica. promenada gwiazd, muzeum figur woskowych, blisko na Uznam. lecz uwaga:kurort chyba juz przezyl swoje lata. bardziej dla osob starszych Rowniez wszytskie Krynice Morskie, Kamienie Pomorskie itp itd tez polecam dla ludzi starszych. Łeba: chyba najlepsze miejsce na spedzenie wakacji w tym kraju!!! Jezeli myslisz o wczasach nad morzem- mysl Łeba!! bardzo duzo atrakcji!! I dla starszych i dla młodszych osob. po 1: piekne plaże!!! od kilku lat obserwuje plaże w Polsce i w Łebie faktycznie sie polepszyla a wkolobrzegu pogorszyla.Łeba jest specyficzna, poniewaz porownujac do Kołobrzegu Łeba jest miastem miejszym. prosze sobie wyobrazic ze Kołobrzeg poza sezonem jest normalnie funkcjonujacym sredniej iwelkosci miastem, Łeba natomiast liczy tylko 4tys mieszkancow i mozna tak powiedziec ze poza sezonem miasto jest wymarle. Ale Ale... to sa tylko plusy Łeby! prosze sobie wyobrazic kolobrzeg na 45 tysiecy mieszancow...i do tego 3 razy tyle turystow! nie wiec gdzie palce wlozyc... jest to przeludnione troszke miasto.Łeba natomiast wypelniona jest glownie turystami. to powoduje specyficzny klimat! swietny klimat-kazdy sie dobrze bawi i relaksuje. podczas sezonu leba ma nawet tyle turystow co kolobrzeg i jest na to swietnie przygotowana. po 2- Łeba ma super noce zycie... polecam klub Copacabane ktory chyba juz zaslynal w calej polsce. zlokalizowany na samej plazy klub copacabana to strzal w dziesiatke! do tego Grod Wiktorii i w ogole inne miejsca jak Mozart czy Vegas... Podczas sezonu jest organizowanych wiele imprez. rok temu byl nawet Shaggy! koncerty itp sa czyms normalnym. ale uwaga: koncerty zazwyczaj sa organizowane na plazy aby nie powodowaly halasu w miescie czyli na plus.Łeba posiada dobra kuchnie, fantastyczna rybe i naprawde jedna z lepszych nacalym pomorzu, te knajpki sa inne niz wszystkie!!! do tego po 3: slowinski park narodowy i wydmy= rewelacja! blisko do Kluk- swietna wycieczka. w wolnym czasie polecam trojmasto i jarmark dominikanski lub w razie zlej pogody Lębork. mala mieścina, ale ma swoj urok. mozna wybrac sie tam na zakupy, chociaz Łeba jest rewelacyjnie wyposarzona w znane sklepy gdzie uwaga: ceny firmowych rzeczy na pomorzu sa zawsze o polowe tansze niz w stolicy! dlatego warto na zakupy sie wybrac ![]() Władyslawowo: fajne miejsce, podoba mi sie blisko trojmiasta.... klub Czarny Kon dla wtajemniczonych, duzo sklepow z przecenami. ale jednak wole Łebę Hel, Jastrzebia Gora: tylko i wylacznie dla windsurfingowcow. poniewaz na wczasy lepiej Kołobrzeg i Łeba. Mam nadzieje ze torszke wam przyblizylam te miasta! ja tam od lat jezdze po nadmorskich misatach ale zawsze z checia wracam do Łeby! ![]()
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
a ja powiem szczerze troszke sie dziwie jak ktoś pisze, że chce jechać np na 10 dni nad Bałtyk i inna opcja nei wchodzi w gre, przecież za tydzień np w Tunezji, Egipcie, Turcji w hotelach 3-4* idzie już 700-1000 zł, choć w kryzysie hotele zpuszczają z cen i nawet poniżej 600 widziałam, i jest gwarancja ze bedzie piekna pogoda i krajobraz zupełnie inny
ja w tym wypadku nie jestem patriotką i niestety nasz Bałtyk przegrywa (ale to jest moja opinia i nie trzeba się z nią zgadzać) ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecic jakis niedrogi nocleg w Trojmiescie na weekend majowy?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.