|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć,
Nie mam zazwyczaj czasu, żeby włączyć kompa w dzień. Dopiero wieczorem wchodzę na wizaż, gdy nikogo na wątku już nie ma. Przyczyna braku czasu jest prosta- moje dziecko. Ostatnio ząbkowało- na raz wyszły mu 4 zęby, zaczęło raczkować i wstawać przy meblach. Muszę mieć oczy i ręce dookoła głowy. Sanetko, podziwiam Ciebie, Zuzę i inne mamy, które zdecydowały się na małą różnicę wieku między dziećmi. Ja też miałam taki plan, ale po ostatnich miesiącach czasem myślę, że moje dziecko będzie jedynakiem ![]() Miskowa, współczuję Twoich "przejść" zdrowotnych.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-05-23 o 22:04 |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie liczę że tak szybko przejdą, z B jeszcze w 20tyg miałam, ale fakt że on mnie tak nie męczył
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem w tym że drugie dziecko chcę mieć...a jak mieć, to tylko w przeciągu 2-3 lat, bo późnej to już za satre dupy z mężem będziemy No ale i tak musimy mieć większe lokum coby się rozmnożyć. Co będzie cięzkie w tak krótkim czasie...więc moje "chcę" to ma tu malo do gadania i wyjdzie na to że Młoda skonczy jako jedynaczka ...a póki co już się boję tego ząbkowania Cytat:
![]() To długo Cię trzymają mdłości Wspólczuję. Ciekawe jak by wyglądała moja druga ciąża Mam nadzieję że uda mi się przekonać.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-05-24 o 08:54 |
||
|
|
|
#394 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko że aktualnie mam małą hipochondrię (o ile można w ogóle tak nazwać to, co robię), bo chcę posprawdzać jeszcze parę innych rzeczy - i nawet o tym nie mówię TŻ, bo on już patrzy na mnie z lekką ironią. Na szczęście kardiologa i dermatologa będę mieć za free ![]() Wprawdzie ja wcale nie zakładam, że na pewno "coś mnie zżera" - po prostu mam teraz ochotę przebadać się gruntownie. Za jakiś czas mi przejdzie. Średnio z tym kamuflażem, szef mnie wczoraj zbeształ, że robię kichę ![]() Ale faktem jest, że totalnie nic mi się nie chce. Byłam wczoraj w domu o 19:30 dopiero. Cytat:
Sporo tych wydatków, bo jedna wizyta u terapeutki kosztuje 100 zł... Już postanowiłam, że będę chodzić co 2 tygodnie. Cytat:
My z siostrą kupujemy mamie książkę o rzuceniu palenia ![]() Cytat:
) - młoda aktualnie jest non stop na dworze od godz. 7 do 19 ![]() Ja o dziecku nie chcę pisać, bo mam zupełnie inne spostrzeżenia i troski, niż Wy. A o lekarzach też nie chcę Wam pisać, żeby nikogo nie zanudzić ![]() Cytat:
Ponoć "trójki" to najgorsze zęby, zwłaszcza górne. Młoda na razie ich nie ma, więc póki co śpię spokojnie ![]() Od jakiegoś czasu zasypiam przy usypianiu młodej (kładę się z nią do łóżka), śpię do godz. 23, albo i dłużej (sama nie wstanę, budzi mnie T.), po czym idę się kąpać, zabieram się za gazetę i muszę kończyć czytanie, bo zasypiam w trakcie Jestem totalnie bezproduktywna.
Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2012-05-24 o 08:55 |
||||||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja za dużo nie mam do powiedzenia, oprócz tego, że jestem zmęczona, nie mam czasu, mam dużo pracy, nie wyrabiam się etc. ![]() W niedzielę jadę do Poznania. To mój ostatni wyjazd ![]() Wczoraj byliśmy na koncercie Pink Martini. Rewelacyjny! Muzyka po prostu przepływała przez tych ludzi, szczególnie przez solistkę, czyniąc z jej ciała i głosu cuda! Fantastyczni instrumentaliści!!! Wyszliśmy oczarowani. Miłe zwieńczenie dnia, w którym ponad 4 godziny spędziłam na cmentarzu i w jego okolicach
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Asiuk, a może, skoro nic takiego się nie dzieje, warto sobie rozłożyć w czasie te badania różne? Założyć ile możesz zrobić w miesiącu... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Chodzisz do pracy, rano i wieczorem musisz "ogarnąć" dziecko, pewnie coś tam czasem w domu zrobisz- więc ciężko to nazwać "nicnierobieniem"
Ja już się boję powrotu do pracy- bo wiem że nie będzie już tak łatwo ![]() Cytat:
Cytat:
Czy ty czasem nie za dużo od siebie wymagasz ![]() Ja mojej kupłam Biovtal Niby po najmnejszej lini oporu a cieszyła się jak dziecko (dalam już w poniedziałek )Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się tak robić właśnie.
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie pod tym!!! zawsze mialam plan....a w tym planie 2 dzieci....na dzien dzisiejszy Majek jest jedynaczka...ewentualne planowanie to lata 2014-15 jak sie nie wyrobie Maja rodzenstwa miec nie bedzie miala ![]() Cytat:
a stare dupy to i my bedziemy haha generalnie jakby juz cos to moglabym urodzic do 35 r.z. ale jakos tego nie widze ![]() ale sie dzis rozpisalyscie no no noooo ![]() u mnie temat do rozmowy to chyba tylko dzieci haha w domu dzieci w pracy dzieci bleeee ![]() nooo ewentualnie remont
|
||
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z B mamy tak że muszę się położyć, on skacze obok mnie i w końcu zasypia. Był czas że zasypiałam przed 20, teraz wytrzymuję tak do 20.45 i odlatuję Norma niby do 2,5, powyżej 3 to już zwiększone ryzyko. Gin kilka razy uspokajała, kość nosowa jest, przepływy krwi też dobre ( a to też się bierze pod uwagę). Nie proponowała badań, nie nalegałam i ja. O PAPPA czytałam że nie polecają bo to tylko statystyka. 3 były u nas najgorsze, gorączkował, przyznam że przez tydzień dawałam na noc paracetamol żeby chociaż trochę pospał
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
dość drogie badania ![]() Cytat:
![]() Mój zakład pracy się likwiduje, a raczej zmienia specyfikę i jest inne zapotrzebowanie na pracowników w sumie bedę w tej samej "branży" i propozycję dostałam z góry, ale w innej miejscowości i trochę na innych zasadach.Będę robiła praktycznie to samo.Jak mnie zrozumiałaś nie chce pisać dokładnie na wątku A Madzia już urodziła?Rozumiem, ze na mamusiowy wchodzicie?
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane wczoraj zdjęcie Mani
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to już hardcore lekki. No ale 36 letnia znajoma powiedziała mi ostatnio że jak będe miała to 35 to będzie mi się wydawało że jeszcze jest OK..perspektywa się zmienia zależnie od punktu siedzenia Także plany planami- a życie pokaże. A jak Twoje domowe przedszkole? Zadowolona jesteś? Czy padasz na pysk- wcześniej niż Sanetka? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodka słodka...aczkolwiek przez ostatnią godzinę dała mi tak popalić że gdyby nie uśmiech podczas kąpieli to bym ją sprzedała na allegro - powtarzając za Kotkiem ![]() Dziecko mam żarte bardzo- a jako że dluga nadprzecętnie się urodziła to teraz wygląda jakby 5 miechów miała
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko, ja tak zasypiałam jak Maly był młodszy
teraz też zdarza mi się koło 21 spać![]() w ogóle u mnie w domu o 21 to my już w piżamkach latamy, bo tacy padnięci jesteśmy. Dzisiaj śmialiśmy się, że jak emeryci chodzimy spać i wstajemy ![]() Kotku, ja chciałam do 30 mieć 2 dzieci, a po 30 trzecie Haniu, Mania cudna
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o dzieciach.Ja wiem, że na bank już nie uordzę przed 30-stką
A kiedyś miałam taki plan. Jak zmienię pracę to muszę minimum rok-półtora zaczekać z zajjściem w ciążę.Zawsze może się okazac, że to nie jest takie łatwe przecież różnie bywa.Szkoda, że nie mogę zobaczyc w czarodziejskiej kuli co będzie za 2-3 lata
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj się na lekarza i tyle - nie ma co panikować. Cytat:
Ja nie wchodzę na mamusiowy, czasem zaglądałam do profilu Madzi i podczytywałam, czy już urodziła, czy jeszcze nie ![]() Super! Ja bym nie chciała wiedzieć, co mnie czeka. |
||
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała wiedzieć czy uda mi się łatwo zajść w ciążę czy będą problemy.Jakby miały być problemy zaczęlibyśmy się wcześniej starać
|
|
#412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym uwielbiam to, że nie stuka się w głowę, kiedy chcę jechać 250 km tylko po to by zobaczyć jakąś wystawę ![]() Dla mnie takie doświadczenia to najlepszy relaks i odpłynięcie od rzeczywistości przywalającej czasem ----------->ostatnio mam też nową formę relaksacji - kryminały Marininy. Mam do nich różne zastrzeżenia, ale i tak wciągają mnie, dzięki nim spokojnie radzę sobie z ostatnimi podróżami, a czasem z samotnością podczas nich - w Lublinie wieczorem spędziłam 3 godziny siedząc w ogródku przed knajpką, jedząc, pijąc i czytając, z przerwami na obserwacje (np. takie, że w żadnym innym mieście nie widziałam tylu wytatuowanych ludzi )Cytat:
![]() Ano szkoda Choć ja bym za nic nie chciała wiedzieć. Wolę niespodzianki Jeśli mają być pozytywne, to radość będę miała większą, a jeśli negatywne, to nie chcę psychicznie się dołować na długo przed nimi
|
|||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zmeczona troche jestem bo wiadomo przychodze do domu i jeszcze musze ganiac po dworze za Maja plus runda honorowa przez osiedle z wozeczkiem dla lalek a druga na rowerku haha ad. sprzedawania na allegro....ostatnio powiedzialam Mai ze ja sprzedam na allegro albo dorzuce jako gratis do czegos na co moja corka wziela mnie za reke...podprowadzila do laptopa i zapytala z niemalym zdziwieniem na twarzy "Mama tu??!!" wskazujac palcem na lapka...padlam uuuu to ambitnie droga kolezanko bardzo ambitnie chociaz nie powiem ale jak bylam mloda i glupia to tez mialam plan 30 lat i 2 dzieci na koncie.....przeszlo mi jak narazie ale ode mnie wieeelki medal dla dziewczyn ktore maja 2 dzieci albo swiadomie planuja ![]() Haniu ale Mania urosla!!!!!! matko przeciez niedawno sie urodzila a tu juz taka kumata pannica ![]() objadlam sie truskawek jak glupia....chyba zasikam sie na smierc
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-05-24 o 23:08 |
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś wyjdzie z tych planów a może nie. W razie czego mam mojego najsłodszego jedynaka ![]() Z medalem się przyłączam ![]() Ostatnio codziennie objadam się truskawkami. Czekam na nie cały rok. Kojarzą mi się z moimi urodzinami, bo mam zawsze robiła mi tort z truskawkami
|
|
#415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu musisz czekać aż tyle...pół roku popracuj i do dzieła Cytat:
Ja bym się po prostu bała rodzić pierwsze dziecko koło 35 urodzin. Ze względów zdrowotnych dziecka i moich wydolnościowych . Czasem sobie myślę że mogłam nie świrować i od razu po ślubie zadziałąć. Miałabym już 4 letniego szkraba. Może dzięki temu szybciej zabralibyśmy się za powazniejsze myślenie o działce i domu. Mąż ogarnąłby szybciej swoje sprawy zawodowo- finansowe i dziś byłoby zupełnie inaczej. Teraz myślę że jednak ślub i dziecko pobudzają do działania Ja też nie chciałabym poznać przyszłości Cytat:
Ja powem szczerze coraz bardziej boję się powrotu do pracy. Niewdzenie Mani przez 8 godz dziennie to będzie prawdziwa kara ![]() heheh..to Maja nieźle dała czadu. i jak tu je sprzedać- takie słodkie Diabełki ehhhh...truskawi ![]() Moja mama mówi że moja Mania to....cała teściowa ![]() Oszalala chyba.Mąż mówi że cala ja i tego się trzymam!!!!
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo...dorośle piszesz Czyli jednak dziecko zmienia światopogląd... mi jakoś trudno uwierzyć w to, że kiedyś coś takiego poczuję/powiem
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam że póki w ciąży nie będę nigdy gotowa nie będę. Ja jednak mam tak, że czasem lepiej najpierw zadziałać, potem myślećNie jest powiedzane, że każde małżeństwo dziecko mieć musi...problem tylko w tym że z czasem może się okazać że bardzo by się chciało, a się już nie da. Weź wtedy żyj spokojnie bez żalu do samej siebie. Ja się tego bałam- dlatego mimo fiu bździu w glowie powedziałam- ROBiMY.
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Haniu, coś taka popodkreślana? Chyba muszę sobie zapisać, to co napisałaś - bo inaczej chyba faktycznie nie zdecyduję się na dziecko ![]() Jej, dziś to mi się wybitnie nie chce siedzeć w pracy. Skaczę sobie po necie, szukam słodkości do upieczenia dla mamy na dzień matki a za pracę się zabrać nie umiem..z resztą nie ma szefa, więc po co w ogóle pracować
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy kupić nowego- tylko za co to ja nie wiem. Napisałam eleborat a sens był taki oto- nigdy nie będziesz w 100 procentach gotowa na dziecko. Zawsze będzie jakieś ale. Dalatego nie ma co myśleć tylko po prostu przestać się zabezpieczać i co wymyśliłaś ?? Kurde też bym coś upiekła ale padł mi piekarnik z miesiąc temu i do tej pory nic z tym nie zrobilśmy.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-05-25 o 10:48 |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam wcześniej napisać, że Mania cudna - i ten języczek Ślicznotka ![]() Haniu, wiem, że żaden moment na dziecko nie jest idealny...wszystko to wiem, ale ja i mój przyjaciel cykor ...hmm..mamy problemy z podejmowaniem decyzji ![]() Co do wymyślania, do chcę upiec i porobić paczuszki dla obu mam. Zrobię piaskowe serduszka z owocami leśnymi i małe serniczki chałwowe z truskawkami. Dam każdej z mam...no a dla swojej mam jeszcze prezent ![]() A czy teściowa coś jeszcze dostanie, to już od męża zależy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

eh..dzieci to ogromna radość - ale też miliony trosk. Czyli nie czujesz się najlepiej skoro wymioty męczą. Powinno zaraz minąć

No ale i tak musimy mieć większe lokum coby się rozmnożyć. Co będzie cięzkie w tak krótkim czasie...więc moje "chcę" to ma tu malo do gadania i wyjdzie na to że Młoda skonczy jako jedynaczka

Musimy kupić nowego- tylko za co to ja nie wiem.