Trądzik: Blizny, przebarwienia - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury
laser 145 39,19%
oczyszczanie u kosmetyczki 43 11,62%
peeling 182 49,19%
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 10:53   #391
Ag nie sza
Przyczajenie

Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia

Hej, dostałam kiedyś próbkę kremu chyba z Soray'i, nawilżający do cery tłustej z trądzikiem i bliznami... kojarzycie coś takiego? Chciałabym nabyć, ale nie wiem gdzie i czy dobrze kojarzę... w rossmanie nie widziałam ;/
Ag nie sza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 19:55   #392
karmazynka99
Zakorzenienie

ja na przebarwienia uzywam kwas migdałowy, i mam zamiar kupic acnederm

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 00:49   #393
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84
Dot.: Szybko działająca maść na blizny

odradzam laser re store niepolecam serio przekonalem sie na wlasnej skorze polecma derma roller roll city itp
pavlo84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 16:19   #394
pauclau
Przyczajenie

nalepszy cudowny sposób na blizny potrądzikowe i przebarwienia to krem peeling glico-A IsisPharma, żele silikonowe nie działają na blizny potrądzikowe, gliko-a jest bardzo łatwy w użyciu nakłada się na noc przez tydzień dwa lub trzy zależnie od potrzeby, robi cuda: skóra staje się gładka jak pupcia niemowlaka. Dla tych co nigdy nie stosowali peelingów chemicznych zaleca się na początku stosowanie co drugą noc a po 2 tygodniach codziennie ale ja od początku stosowałam codziennie, czy raczej conocnie, efekty widać po kilku dniach, super sprawa i koszt bardzo niski w porównaniu z peelingiem w gabinecie. Pozdr.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Dermatix nie działa na blizny potrądzikowe, sylikon działa tylko na blizny uniesione
pauclau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 17:05   #395
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pauclau Pokaż wiadomość
nalepszy cudowny sposób na blizny potrądzikowe i przebarwienia to krem peeling glico-A IsisPharma, żele silikonowe nie działają na blizny potrądzikowe, gliko-a jest bardzo łatwy w użyciu nakłada się na noc przez tydzień dwa lub trzy zależnie od potrzeby, robi cuda: skóra staje się gładka jak pupcia niemowlaka. Dla tych co nigdy nie stosowali peelingów chemicznych zaleca się na początku stosowanie co drugą noc a po 2 tygodniach codziennie ale ja od początku stosowałam codziennie, czy raczej conocnie, efekty widać po kilku dniach, super sprawa i koszt bardzo niski w porównaniu z peelingiem w gabinecie. Pozdr.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Dermatix nie działa na blizny potrądzikowe, sylikon działa tylko na blizny uniesione
uzywałam go ale jak nie miałam blizn

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-10-17, 11:57   #396
Carolajn
Rozeznanie

Przebarwienia potrądzikowe

Cześć zależało mi na dotarciu do jak największej liczby osób a wątki poświęcone bliznom i przebarwieniom potrądzikowym leżą więc oto jestem z tematem.

Przymierzam się do swojej pierwszej kuracji znanymi już na rynku kosmetykami zwalczającymi plamki potrądzikowe. Trądzik przez ostatnich 6 lat zrobił mi na buzi niemałe spustoszenie więc uznałam że skoro mamy jesień i zbliża się zima to idealny moment na rozpoczęcie takiej kuracji

Spisałam kilka interesujących mnie produktów i będę szperać w necie w poszukiwaniu opinii może miałyście styczność z którymś z nich to bardzo chętnie poczytam co macie do powiedzenia. Na dzień dzisiejszy Interesują mnie te:

Pharmaceris Sebo Almond Peel
Avene Triacneal
Biochemia Urody krem Azelo BHA
Skinoren (kwas azelainowy)
Acne-Derm (kwas azelainowy)
La Roche Posay Effaclar K

do tego planuje kupić jakiegoś tłuściocha kojącego i tu znów mam swoje typy:

Cetaphil PS
La Roche Posay Effaclar H
Avene Clean-Ac

no i jakiś krem z filtrem obowiązkowo najlepiej minumum 30SPF UVA UVB póki co przyglądam się tym:

Iwostin Solecrin Acne SPF25
Anthelios AC SPF30 do cery tłustej i trądzikowej

Dodam że przebarwień jest dość sporo głównie w okolicach policzków i brody mam tendencję mimo że nie ruszałam nigdy zmian. Dzięki z góry za wszystkie opinie.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 11:51   #397
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Przebarwienia potrądzikowe

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Cześć zależało mi na dotarciu do jak największej liczby osób a wątki poświęcone bliznom i przebarwieniom potrądzikowym leżą więc oto jestem z tematem.

Przymierzam się do swojej pierwszej kuracji znanymi już na rynku kosmetykami zwalczającymi plamki potrądzikowe. Trądzik przez ostatnich 6 lat zrobił mi na buzi niemałe spustoszenie więc uznałam że skoro mamy jesień i zbliża się zima to idealny moment na rozpoczęcie takiej kuracji

Spisałam kilka interesujących mnie produktów i będę szperać w necie w poszukiwaniu opinii może miałyście styczność z którymś z nich to bardzo chętnie poczytam co macie do powiedzenia. Na dzień dzisiejszy Interesują mnie te:

Pharmaceris Sebo Almond Peel
Avene Triacneal
Biochemia Urody krem Azelo BHA
Skinoren (kwas azelainowy)
Acne-Derm (kwas azelainowy)
La Roche Posay Effaclar K

do tego planuje kupić jakiegoś tłuściocha kojącego i tu znów mam swoje typy:

Cetaphil PS
La Roche Posay Effaclar H
Avene Clean-Ac

no i jakiś krem z filtrem obowiązkowo najlepiej minumum 30SPF UVA UVB póki co przyglądam się tym:

Iwostin Solecrin Acne SPF25
Anthelios AC SPF30 do cery tłustej i trądzikowej

Dodam że przebarwień jest dość sporo głównie w okolicach policzków i brody mam tendencję mimo że nie ruszałam nigdy zmian. Dzięki z góry za wszystkie opinie.

ja od siebie polecam peelingi kwasowe

Moja pielęgnacja włosów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 23:21   #398
Assathra
Zadomowienie

Dot.: Przebarwienia potrądzikowe

z silnymi przebarwieniami nie poradzą sobie te produkty o które pytasz. Jeśli chcesz na poważnie zająć się walką o piękną cerę, bez blizn i przebarwień, to popieram karmazynka99 peelingi kwasowe,zwłaszcza kojowy, salicylowy i głębokie złuszczanie: może peeling polskie zioła jadwigi peeling azjatycki ewentualnie lasery. Jest w czym wybierać ale nie są to tanie metody. I oczywiście filtry na co dzień to podstawa min 50 jak dla mnie.
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-19, 13:15   #399
Carolajn
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za rady zacznę jednak od czegoś słabszego bo nie wiem jak skóra zareaguje a później będę się zastanawiać czym mocniejszym zadziałać następnym razem.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-19, 14:20   #400
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady zacznę jednak od czegoś słabszego bo nie wiem jak skóra zareaguje a później będę się zastanawiać czym mocniejszym zadziałać następnym razem.
ja jecze uzywałam kiedys effaclar ale duo

moze minimalnie zminimalizował blizny, lubiłam go ogólnie

ja jecsze ale to juz napewno w minimalnym stopniu pomoze uzywam taki sluz ze slimaka

fajna sprawa

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-10-19, 16:26   #401
201607111040
Konto usunięte

Czy ten krem z Biochemi urody nadawałby sie do skóry wysuszonej kuracjami przeciwtrądzikowymi? Nadaje sie pod podkład?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:20   #402
Nowy_12
Przyczajenie

Pieprzyki, przebarwienia, ślady po pryszczach.

Witam
Na wstępie pozdrawiam jako, że jestem tu nowym użytkownikiem.

Od zawsze gdy sięgam pamięcią miałem problem z moją cerą, liczne przebarwienia, pieprzyki oraz w okresie dojrzewania doszły jeszcze pryszcze
Teraz mam 19 lat i chciałbym się pozbyć części z tych problemów, lecz nie wiem jak się do tego zabrać , wertowałem co prawda wiele tematów z tym związanych jak i używałem specyfików, lecz bez rezultatów.
Najważniejszą dla mnie sprawą jest pozbycie się pieprzyków z okolicy twarzy, przy goleniu często je podrażniam, dlatego chciałem je usunąć, laserowo by zniwelować blizny. Mieszkam w woj. świętokrzyskim, polecacie jakąś klinikę w okolicach Kielc / Ostrowca. Przy okazji usuwania tych znamion chciałem również pozbyć się przebarwień znajdujących się na policzkach oraz w okolicach oczu, są to małe brązowawe plamki.
Bardzo bym chciał by moja skóra wyglądała normalnie chociaż raz
O ile udało by mi się pozbyć w/w problemów pozostała by mi kwestia skóry pod oczami, która również jest w opłakanym stanie/ cienie i podkrążone oczy ale to już chyba kwestia zabiegów z wyższej półki.
Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny, muszę rozpocząć walkę o normalną skóre
Nowy_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 19:20   #403
hellokitty6996
Przyczajenie

Co2 czy fraxel?

jestem 8 miesięcy po kuracji izotekiem , w lutym mam zamiar usunac blizny bo mam ich strasznie duzo... ogolnie na policzkach [ dla zainteresowanych moge dodac zdj ] czy laser co2 bedzie lepszy na blizny potrądzikowe czy fraxel ?
hellokitty6996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 20:20   #404
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Co2 czy fraxel?

Poczytaj sobie jeszcze o zabiegu green peel. Jest mniej inwazyjny, po laserze mogą zostać takie małe dziurki. Ja teraz chodzę na zabiegi mesotherm, zobaczymy jaki będzie efekt.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-03, 17:25   #405
porcelanowa_lalka
Przyczajenie

BLIZNY ZANIKOWE po trądziku- kto i jak się pozbył

Cześć Dziewczyny!

Czy którejś z was udało się pozbyć blizn zanikowych?
W jaki sposób? Co polecacie (kwasy, laser, maści)?

Moja cera nigdy nie była doskonała (tradzik grudkowo- krostkowy, pojedyncze pryszcze- gule zostawiające blizny, przez lata zebrało się ich bardzo dużo), ale rok temu zaczęłam serię mikrodermabrazji, kwasów migdałowych, nakłuwania blizn, leczenia u dermatologa (poszłam na kwasy a dostałam zineryt, differin, epiduo, namawianie na izotec, etc) widzę znaczne pogorszenie....Wysypy, czerwone twarde niegojące się krosty, dziury, i czerwone plamy.

Mam wrażenie, że kosmetyczki i dermatolodzy tylko szkodza i wyciskaja kase :/

Od 2 miesięcy walczę z bliznami zanikowymi po pryszczach agresywnie.

Na razie zakupiłam kwas tca 50% i robię TCA cross. Zamiar- spłycenie głębokich dziurek.

Przyznam, że efekty są, choć niejednoznaczne.
1 zabieg pogorszył stan mojej skóry. Miałam wrażenie, że dziury są głębsze i szersze.
2, 3 i 4 zabieg (co 10-14 dni) splycił dziury, ale zostawił czerwone przebarwienia w miejscach aplikacji kwasu (z czasem znikają), pojednyncze się pogorszyły ale większość się 'zarasta'

Przy okazji rozcieńczyłam kwas do 20% i polozylam na okolice nosa pod oczami, gdzie moja skóra przypomina sitko, mam wrażenie, że blizny i pory się otworzyly i jest jeszcze gorzej. Tam gdzie strupki się oderwały ( np podczas snu) została mi nierówna skóra z dziurkami a'la icepick ( tzn myśle, że to od tego, bo nie spotkałam się z takim opisem pokwasowym)

W czwartek idę do dermatologa na peeling kwasem pirogronwym.

Wiem, że muszę uzbroić się w cierpliwość. Ale czy jest nadzieja?

Edytowane przez porcelanowa_lalka
Czas edycji: 2013-11-03 o 17:30
porcelanowa_lalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-03, 18:21   #406
marita_g
Raczkowanie

Dot.: BLIZNY ZANIKOWE po trądziku- kto i jak się pozbył

Moim zdaniem strasznie katujesz swoją cerę. Jeśli już to kwasy robi się stopniowo a nie od razu w takich stężeniach.
A to, że w większości dermatolodzy i kosmetyczki ciągną z ludzi kasę to jest też i moje odczucie.
Mam pytanie: Czy możesz tu zamieścić zdjęcie swoich zmian trądzikowych?
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-03, 22:03   #407
Natalenia
Raczkowanie

Moim zdaniem nie powinnaś robić kwasów na własną rękę. Niestety mam podobny problem do Ciebie, u mnie rok temu zdiagnozowano trądzik o podłożu hormonalnym, brałam silne i bardzo drogie leki na obniżenie prolaktyny, niestety mimo że hormony się unormowały trądzik nie zniknął a wręcz się pogorszył, byłam na tyle zrozpaczona że w kwietniu zrobiłam u kosmetyczki zabieg retinolem i wit c niestety był to największy błąd w moim życiu bo dostałam takiego wysypu pryszczy po tym kwasie że niczym nie mogłam tego opanować, oprócz tego stosowałam differin który też bardzo mi zaszkodził plus intensywne opalanie oczywiście nie w trakcie stosowania leków i na dzień dzisiejszy walcze z przebarwieniami oraz bliznami zanikowymi.myślę że kwasy zaszkodziły najbardziej plus opalanie bo skóra była osłabiona i teraz mam naprawdę problem. od 3 miesięcy stosuję skinoren i przebarwienia trochę zeszły ale nie całkiem ale blizny nadal są niestety i niektóre wcale nie wyglądają jak blizny po trądziku ale bardziej jest to uszkodzona skóra po tym zabiegu tak myslę.Sama z zawodu jestem kosmetyczką ale widocznie przeliczyłam swoją wiedzę i kompetencje i teraz robie wszystko aby naprawić tą skórę. W grudniu zamierzam zrobić zabieg laserowy aby pozbyć się tego wszystkiego z twarzy. według dermatologa wystarczy jeden zabieg aby to usunąć ponieważ blizny nie są głębokie.Niestety zabieg nie jest tani bo kosztuje dwa tysiące złotych ale po prostu nie mam wyjścia. Myślę że jest to jedyna szansa aby się tego pozbyć. Bo jeżeli to nie pomożęe to już chyba całkiem się załamie.
Natalenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 20:18   #408
Botakmisiechce
Przyczajenie

Blizny potrądzikowe

Witam wszystkich!
Wiem że na temat blizn potrądzikowych na różnych forach jest pełno tematów, jednak ja przeczytałam większość i zaczynam się gubić.. Wszelkie zabiegi, kwasy,lasery,peelingi,maś ci,żele,kremy,domowe sposoby. Jednym pomagają innym nawet przez długi czas stosowania nie.. Ja sama już nie wiem czego się chwytać!

Ja osobiście jestem miesiąc od zakończenia kuracji Izotekiem, zabiegi więc mogę wykonywać dopiero za 5 miesięcy czyli tak w Marcu,Kwietniu..Jednak już szukam odpowiednich i nie za drogich..Może ktoś coś poleca? Miał ktoś wykonywany jakiś zabieg, który był SKUTECZNY?
Mój problem leży głównie na policzkach tam blizny są wklęsłe, są przebarwienia..Blizny nie są tragiczne, najgorzej wyglądają gdy pada na nie światło sztuczne z góry lub z boku.. Nie są bardzo głębokie, jednak są te nierówności,wklęsłości,pr zebarwienia,nierówny koloryt. Jednak na brodzie czy czole też są nierówności..
W tej chwili od dwóch tygodni smaruję je na noc żelem silikonowym KELO-COTE, w dzień mam makijaż, a jak tylko jestem w domu przecieram sokiem z cytryny i cebuli..Jak na razie efektów brak. Dodam że blizny i przebarwienia powstały raczej podczas brania leku, więc nie mają nawet roku, są dość świeże.

Jeżeli ktoś temat zna, niech wymieni się doświadczeniami..Może doradzi.. Bardzo za wszelką pomoc dziękuję ,wiadomo że twarz jest miejscem widocznym i każdy chce mieć ją piekną i gładką..Można się domyśleć że blizny raczej tego nie gwarantują a wręcz dają uczucie wielkiego dyskomfortu..
Botakmisiechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 23:20   #409
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Blizny potrądzikowe

Na przebarwienia i blizny polecam ci kremy/żele ze śluzem ślimaka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 11:56   #410
ghota
Przyczajenie

Witam, nie wiem ile lat ma Natalenia i Porcelanowa_lalka i jak długo walczą z bliznami. Mam od dwóch lat zdiagnozowany trądzik różowaty - odmiana grudkowo-krostkowa. Dermatolog oprócz wyciągania kasy i ględzenia, że na to nie ma rady nic mi nie pomogła. Zupełnie przypadkowo trafiłam na stronę biochemiaurody.com/index.html i zainteresowałam się naturalnymi ziołowymi specyfikami. Pierwsze zakupy zrobiłam na wiosnę i zaczęłam aplikację olejem z kocanki. Długo to trwało (zioła działają powoli) zanim spostrzegłam postępujące zmiany. Jeśli wyskakiwał mi pryszcz, to smarowanie np olejem z tamanu, lub wspomnianą kocanką dawał efekt. Pryszcz nie rozwijał się dalej, a po pewnym czasie znikał. Mam kilka blizn, które traktuję serum na blizny i rozstępy. Trzeba niestety dużo cierpliwości, jedna z blizn pomalutku znika, czekam na dalsze efekty. Zrezygnowałam z leków dermatologicznych, sklepowych kosmetyków, używam tylko tego, co kupię w ww sklepie. Nie namawiam, ani nie reklamuję sklepu, ale może warto spróbować, zanim wyda się niebotyczną kasę na nic nie dające zabiegi. W sieci zresztą jest więcej takich sklepów, warto się rozejrzeć. Pozdrawiam
ghota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 13:11   #411
Botakmisiechce
Przyczajenie

Faktycznie..coś w internecie czytałam, ale tyle tego że nie zwróciłam uwagi . W każdym razie poczytam i bardzo dziękuję
Botakmisiechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 17:07   #412
201607111040
Konto usunięte

Ja mam żel z Mizona z 67% ślimaka i rozjaśnił mi sporo przebarwień i blizn. Nie jest to spektakularny efekt, ale jak na kosmetyk który używam pod makijaż to rewelacja.

Ja miałam jeszcze No scar. Efekty były super tylko aplikacja dość uciążliwa.
Stary 2013-11-06, 20:45   #413
tasteofspring
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja mam żel z Mizona z 67% ślimaka i rozjaśnił mi sporo przebarwień i blizn. Nie jest to spektakularny efekt, ale jak na kosmetyk który używam pod makijaż to rewelacja.

Ja miałam jeszcze No scar. Efekty były super tylko aplikacja dość uciążliwa.
gdzie dostałaś ten żel ? i jaka jest mniej wiecej cena ? )
tasteofspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 22:44   #414
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez porcelanowa_lalka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czy którejś z was udało się pozbyć blizn zanikowych?
W jaki sposób? Co polecacie (kwasy, laser, maści)?
Chodzi o takie wgłebienia? To ja z takimi walczę, jestem po drugim zabiegu mesotherm i jest zdecydowana poprawa skóra napięta, blizny płytsze, nawet mąż zauważył różnicę A przede mną jeszcze z 6 zabiegów więc liczę że zupełnie się ich pozbędę.
Kwasów próbowałam, nic nie dało.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 22:58   #415
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tasteofspring Pokaż wiadomość
gdzie dostałaś ten żel ? i jaka jest mniej wiecej cena ? )
Ja kupiłam go na asianstore.pl. On kosztuje normalnie prawie 50zł, ale teraz jest w promocji za 33.
Stary 2013-11-11, 14:25   #416
porcelanowa_lalka
Przyczajenie

Ja mam cos takiego. Nie wszystko widać na zdjęciach, np na policzkach blisko nosa mam po 15-20 dziurek troche wiekszych od niezamknietych porów, czerwone plamy na czole, brodzie, dużo mam blizn płaskich i dziurek jak po igle. Pod makeupem niewidoczne. Ale maluje i efekt domino gotoey: zatykaja sie pory, powstaja pryszcze, po ktorych zostaja blizny i tak w kółko.

http://zapodaj. net/baa75521ba70f.jpg.html

http://zapodaj. net/02a22ff7eb951.jpg.html

http://zapodaj. net/19e06de155c70.jpg.html

http://zapodaj. net/472bed6b152db.jpg.html

http://zapodaj. net/3b4dd3e7a6364.jpg.html

Nie jest najgorsza. Ale zostawia wiele do zyczenia.
Zastanawiam sie, czy ja katowac kwasem pirogronowym.
Nie chce skóry jak z photoshopa, ale chcialabym by miala wyrownana teksture i koloryt.

Więc co pomoże: kwasy, laser, dermabrazje (nie mikrodermabrazja)

Edytowane przez porcelanowa_lalka
Czas edycji: 2013-11-11 o 14:28
porcelanowa_lalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-11, 14:35   #417
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porcelanowa_lalka Pokaż wiadomość
Ja mam cos takiego. Nie wszystko widać na zdjęciach, np na policzkach blisko nosa mam po 15-20 dziurek troche wiekszych od niezamknietych porów, czerwone plamy na czole, brodzie, dużo mam blizn płaskich i dziurek jak po igle. Pod makeupem niewidoczne. Ale maluje i efekt domino gotoey: zatykaja sie pory, powstaja pryszcze, po ktorych zostaja blizny i tak w kółko.

http://zapodaj. net/baa75521ba70f.jpg.html

http://zapodaj. net/02a22ff7eb951.jpg.html

http://zapodaj. net/19e06de155c70.jpg.html

http://zapodaj. net/472bed6b152db.jpg.html

http://zapodaj. net/3b4dd3e7a6364.jpg.html

Nie jest najgorsza. Ale zostawia wiele do zyczenia.
Zastanawiam sie, czy ja katowac kwasem pirogronowym.
Nie chce skóry jak z photoshopa, ale chcialabym by miala wyrownana teksture i koloryt.

Więc co pomoże: kwasy, laser, dermabrazje (nie mikrodermabrazja)
mi mikro trochę wygładziła dziurki i zmniejszyła czerwone blizny

Moja pielęgnacja włosów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 15:05   #418
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: żel silikonowy na blizny Oceanic

Up

Mam pytanko, używała ktoraś z Was tego żelu na blizny po operacjach?
2 tyg temu miałam operację, blizna dość duża Pani od opatrunków w szpitalu poleciła mi właśnie ten żel. Macie z nim jakieś doświadczenia?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 16:29   #419
alkaxy
biegam dla Zabawy

Tej nie, ale inne silikonowe tak. Bardzo pomagają na blizny pooperacyjne.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 17:48   #420
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Tej nie, ale inne silikonowe tak. Bardzo pomagają na blizny pooperacyjne.
Po jakim czasie od operacji zaczęłaś smarować bliznę?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości