|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
laser |
![]() ![]() ![]() ![]() |
145 | 39,19% |
oczyszczanie u kosmetyczki |
43 | 11,62% |
peeling |
182 | 49,19% |
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Trądzik: Blizny, przebarwienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: czy cepan pomoże na blizny po trądziku??
A więc mam pytanie: od wczoraj smaruję blizny na buzi po trądziku kremem cepan.
Czy to pomoże mi na stare blizny po trądziku? I czy mogę go używać pod krem nawilżający/podkład? I kiedy mogę spodziewać się efektów? Czy krem nie podrażni mi skóry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mi pomógł na blizny po depilacji depilatorem (okropne zaplenia mieszkow włosowych i paskudne blizny) i na 3 przebarwienia - ciemne kropki po pryszczach. Nie wiem, czy pomogłam. Mam dzis potrzebe udzielnaia sie we wszystkich watkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To ja mam pytanie, bo też mam trochę blizenek na nogach po depilatorze a i jeszcze czasem przytrafia się jakiś mieszek z zapaleniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
podciągam do góry pytanie o blizny po trądziku. Może ktoś jeszce pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
polecam contratubex. jest nietłusty i nie śmierdzi cebulą jak cepan. wydaje mi się też skuteczniejszy. wadę ma natomiast taką że się wałeczkuje i może trochę swędzieć po nim skóra (ale to znaczy że działa).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
kiedys porządnie rozwaliłam sobie 2 razy twarz kantem szafki, używałam tej maści 3 razy dziennie, przez pare miesięcy w ogóle nie było efektów i nagle chyba w 6 miesiacu zbledły, potem jeszcze przez krótki czas robiły się czerwone, a potem w końcu przestały być widoczne. Także cierpliwie czekaj i nie zniechęcaj się nie widząc efektów,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
RETIN A
Ja stosowałam tą maść chyba z rok, nie wiem może coś pomogło jednak żadnych większych efektów nie widać...
Jestem załamana, zostały mi brzydkie blizny po trądziku... Słyszałam o jakiejś dobrej maści na blizny podobno to RETIN A (czy jakoś tak ![]() Dziewczyny odpiszcie proszę to ważne, i jeśli któraś z Was jej używała- to czy jest ona skuteczna>>? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Re: RETIN A
Ja używam teraz Retin A. Jest na receptę. Usuwa blizny i zapboega tworzeniu się nowych wyprysków. Polecam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny możecie polecic jakis dobry krem na blizny!!!
Mama jest po operacji tarczycy i pozostala jej blizna. Z góry dziekuje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na blizny!!!!!
Najbardziej popularne maści na blizny pooperacyjne to Cepan ok. 10 zł, zagraniczny odpowiednik Contratubex, ale droższy i krem No-Skar Perła Inków 30 ml. ok. 40 zł, a 50 ml. ok. 70 zł. Ten ostatni dostał nawet jakąś nagrodę. Jednak trzeba smarować się regularnie, lekko masując parę razy dziennie, bo inaczej nie będzie efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
znam tylko te które wymieniła poprzedniczka+ Tointex
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Cepan kosztuje już 2 razy tyle
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
cEpan cały czas kosztuje ok 10 zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jak sprzedadzą stary zapas to też będą mieli cepa na 19zł...
dorzucę jeszcze maści silikonowe: Zeraderm, Veraderm, Dermatix. z tym, że te już są dużo droższe- ok.100zł i więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
no nei wiem u mnie w aptece na dole jest po 9 z hakiem ...
![]() tointex również polecam ... wg mnie pomaga choć nie stosowałam go zbyt reguralnie naprzemian z cepanem, za taką cenę (ok. 7zł) można wypróbować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
w aptekach jest też tańszy odpowiednik cepanu,również dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
a odpowiednkikiem cepanu co jest ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Kupiłam już Cepan za 19 zł. Jak się skończy to mama przetestuje też inne, które polecacie.
Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Kaisandro!
nie pamiętam nazwy,ale jest odpowiednik i też niezły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: RETIN A
aj, paćkam się tym cepamem i nic mi nie pomaga.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy cepan pomoże na blizny po trądziku??
Witam!
![]() Teraz zakupiłam krem na blizny Perła Inków czy ktoś wie jak to działa,wprawdzie nie mam juz prawie przbarwien ale jest on podobno dobry również na trądzik i ogólnie wygladza cerę.Czy ktos wie jak to dziła?(jeżeli dziła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja 5 lat temu miałam twarz masakrę (krosty, blizny). Zrobiłam sobie eksfoliację kwasem glokolowym u kosmetyczki, drogie było jak cholera (wtedy ok.550zł), ale pomogło i ludzie nie poznają mnie na ulicy.Teraz na rynku jest troche preparatów z kwasami. Czasami cos znowu mi wyskoczy i uzywam kremu Glyco-A (znajdziesz opis w KWC) po którym jest podobny efekt co po eksfoliacji, a ostatnio używam kremu intensywnie nawilżającego Acne Expert firmy Dermedic i jestem mile zaskoczona efektami, skóra wygładza się i goją się nowo powstałe pryszcze i narazie to mi pomaga. Glyco-A nie polecam wrazliwym cerom, znam osoby którym prawie wyżerało skórę a mnie leciuteńko szczypie przy nakładaniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej czy ktoś co więcej wie o tej eksfoliacji? Ile teraz kosztuje i na czym w ogóle to polega? Czy to jest jeden zabieg czy cała seria? Proszę o więcej info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie Wizażanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy ma tu znaczenie fakt, że akurat wtedy zmieniłam tabletki i zaczęłam Jeanine? W każdym razie odstawiłam (z innych przyczyn). Pomooooocyyyyyyyyy!!!!!!
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwony placek na brodzie!
Już prawie miesiac minął od Twojego pytania, ale jestem nowa i dopiero wpadłam na ten temat. Pewnie już po Twoim problemie, ale i tak na wszelki wypadek napiszę, bo opisany problem jest mi bardzo bliski - tzn. nie schodzi mi z brody od dawna. Co wyleczę, robią się następne i to w tych samych miejscach
![]() No ale wracam do meritum: to cholerstwo blednie po Alantanie maści (w jedną noc już jest efekt), jeżeli nadkazi się to w między czasie gronkowcem i zaczyna się robić takie coś jak strupek to pomoże Detromycyna (chyba to na receptę tylko). jeżeli chodzi o pozbycie się wągrów samych w sobie niegłupi jest Metronidazol krem, a jeszcze lepszy Fluicidin, który przenika przez naskórek nawet do tych "ukrytych" jeszcze wągrów. Lubię ten lek, bo zanim wągierki wystawią swoje białe łepki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwony placek na brodzie!
a ja dokładnie z takim samym problemem wybrałam się do dermatologa niedawno i - przy czym z moich gul na brodzie nie robią sie wągry, bo te gule zostają pod skóra i nie wychodzą na zewnątrz, tylko zostawiają takie czerwone ślady/blizny - i pani powiedziała, ze na takie zmiany naciekowe musi zastosować antybiotyk doustnie (sumamed) i na skórę isotrexin do smarowania. na razie pomaga, mam nadzieję, że po zakończeniu kuracji cholerstwo nie wróci. a na ślady pomaga acnederm/skinoren, ale do tego trzeba cierpliwości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
dzien dobry.
Wczoraj posmarowalam brodawke na ręce lapisem (azotan srebra) i przez przyadek dotknęlam tą ręką twarzy ...dzisaj zauwazyłam ciemną plame na policzku!! jak mam ja usunąc ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przebarwienia Skóry
Acnederm, taka maść na przebarwienia i m.in na trądzik coś tam niby ma pomagać:/ Ale dostałam ją od dermatologa na plamy po słońcu i wszelkie inne plamki. Na takie rzeczy pomaga bardzo szybko. W niektórych aptekach dostępna bez recepty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.