Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 11:27   #391
pajka062
Raczkowanie

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

myaja Mój całą rekrutacje przeszedł w 5 miesięcy. Też od pierwszego dnia przeżywałam że na pewno zaraz wyjedzie ale to trwa i trwa, a jeszcze jakby nie daj Bóg jakiś test nie poszedł to już w ogóle czego oczywiście nie życzę Twojemu mężowi, nie ma się na razie czym przejmować. Będzie dobrze, musisz być silna, jak już się tam dostanie to będzie wracał na weekendy więc nie będzie tak źle, szybko zleci . A jak wróci to będzie miał na pewno pracę, a tak to to nie wiadomo czy uda mu się coś znaleźć, w tych czasach ciężko o stała pracę
krepa oj tak, takie powinny być tygodnie, trwające 3 dni, a nie 5 . U nas święta miło i rodzinnie, a sylwester spędziliśmy ze znajomymi bo stwierdziliśmy że to może być ostatni niepracujący sylwester w jego przypadku . Ale mój też najchętniej by tylko ze mną siedział i nic więcej .
pajka062 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:33   #392
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Niestety, ale takie są nasze realia, a to że piszą "Policja dostała 100, 200 lub 500 nowych wakatów" - mogliby dodać, że dostaną się osoby, które w 2012 roku złożyły i pozytywnie przeszły proces rekrutacji, a nie... Co poniektórym mydlą oczy.

Szczerze, jakbym miała taką możliwość to w piz*** rzuciłabym tą całą swoją robotę i wyjechała zagranicę, przynajmniej wiesz za co pracujesz
bylismy za granića... ale uwierz bądź nie tam nie jest tak kolorowo... no chyba, że masz mega fach w ręku, albo znasz z 5języków obcych, albo jestes mózgiem w konkretnej dziedzinie, albo masz mega szczęscie, albo znajomości - inaczej na dobrą pracę poza knajpami, domami opieki, mopem, opieka nad dziećmi itp nie masz na co liczyć... wiem z własnego doświadczenia, jak i doświadczenie wieeeeeeeelu znajomych którzy się wracają hurtowo z wielu państw na świecie ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:41   #393
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
bylismy za granića... ale uwierz bądź nie tam nie jest tak kolorowo... no chyba, że masz mega fach w ręku, albo znasz z 5języków obcych, albo jestes mózgiem w konkretnej dziedzinie, albo masz mega szczęscie, albo znajomości - inaczej na dobrą pracę poza knajpami, domami opieki, mopem, opieka nad dziećmi itp nie masz na co liczyć... wiem z własnego doświadczenia, jak i doświadczenie wieeeeeeeelu znajomych którzy się wracają hurtowo z wielu państw na świecie ...
Ja byłam zagranicą, ale przed moim wstąpieniem do Policji, czyli 2.5 roku wstecz I naprawdę chwalę sobie tamten moment, bo w rok niezłe pieniążki zarobiłam (tu by tyle mieć muszę ponad 2.5 roku pracować ). Fakt, faktem wtedy dużo łatwiej było o pracę zagranicą i mój język angielski w zupełności wystarczył i nie ukrywam latałam z mopem i odkurzaczem... + kelnerowanie, ale przynajmniej nie za byle jakie pieniądze Tylko teraz to chyba nigdzie nie jest już tak różowo
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:51   #394
rybka92
Raczkowanie

Hej jestem tutaj nowa mój mąż poszedł do szkółki w listopadzie (Szczytno).strasznie narzeka ,że ciężko,że duzo nauki itp. Zjeżdza co weekend więc nie jest źle Teraz ten tydzień ma bardzo ciężki ;p przed chwilą dzwonił ,że jest już na miejscu.Dla mnie najgorsza jest ta droga , tyle teraz tych wypadków. ;/
rybka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:50   #395
rybka92
Raczkowanie

Ehhhh mój TŻ pisał ,że przypadła mu służba w niedzielę także weekend mamy o kilka godzin krótszy ;/ no ale pocieszeniem jest to ,że w nastepnym tyg już w czwartek wróci )
Stary 2013-01-07, 13:27   #396
krepa
Rozeznanie

GG do krepa

Edytowane przez krepa
Czas edycji: 2013-02-13 o 19:17
krepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:21   #397
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kwestia czas - później Wasi faceci powiedzą, że wcale tak ciężko nie było. A pomyślcie (piszę o Szczytnie - przynajmniej ja tak miałam) na dwa tygodnie przed zakończeniem kursu 18 zaliczeń - czasem jednego dnia dwa Wszystko jest do przeżycia - dadzą radę
Stary 2013-01-07, 21:41   #398
perelka8942
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka92 Pokaż wiadomość
Hej jestem tutaj nowa mój mąż poszedł do szkółki w listopadzie (Szczytno).strasznie narzeka ,że ciężko,że duzo nauki itp. Zjeżdza co weekend więc nie jest źle Teraz ten tydzień ma bardzo ciężki ;p przed chwilą dzwonił ,że jest już na miejscu.Dla mnie najgorsza jest ta droga , tyle teraz tych wypadków. ;/
Hej, ja również jestem nowa, mój chłopak też od listopada jest w Szczytnie, od jakiegoś czasu czytam wasze forum, nie ukrywam niektóre informacje nam obojgu się czasem przydają Rozłąka jako taka za bardzo nam nie doskwiera, bo to tylko niecałe 80 km. Mój TŻ, również narzeka na naukę, że dużo, że ciężko.., ale nie daje mu się mazgaić za dużo... wymarzona praca, więc musi mieć motywacje żeby skończyć szkółkę...
Drogie dziewczyny... czy możecie mi powiedzieć co jest po szkółce? wysyłają ich jeszcze gdzieś czy po prostu wracają do swojej komendy już do pracy?
perelka8942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:52   #399
Millygirl
Zadomowienie

Lipcowym chłopakom zostały już 2 tygodnie*

*no, nie liczac dzis i 22go*
Stary 2013-01-07, 22:11   #400
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perelka8942 Pokaż wiadomość
Hej, ja również jestem nowa, mój chłopak też od listopada jest w Szczytnie, od jakiegoś czasu czytam wasze forum, nie ukrywam niektóre informacje nam obojgu się czasem przydają Rozłąka jako taka za bardzo nam nie doskwiera, bo to tylko niecałe 80 km. Mój TŻ, również narzeka na naukę, że dużo, że ciężko.., ale nie daje mu się mazgaić za dużo... wymarzona praca, więc musi mieć motywacje żeby skończyć szkółkę...
Drogie dziewczyny... czy możecie mi powiedzieć co jest po szkółce? wysyłają ich jeszcze gdzieś czy po prostu wracają do swojej komendy już do pracy?
Mój też ma niedaleko bo 100 km no z tego co wiem to po szkółce idą na służbę adaptacyjną która trwa 3 miesiące do Piaseczna ( niedaleko Warszawy).Pewnie już nie będą mogli sobie wracać na weekendy ;/ A jak to jest policjanci dostają jeszcze mieszkania albo tzw. mieszkaniówki ? Jak tak to może na te trzy miechy by mnie i naszego synka wziął ze sobą , no chyba ,że tak jak w Szczytnie będą mieszkać w akademikach.

Edytowane przez rybka92
Czas edycji: 2013-01-07 o 22:12
Stary 2013-01-07, 23:14   #401
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też ma niedaleko bo 100 km no z tego co wiem to po szkółce idą na służbę adaptacyjną która trwa 3 miesiące do Piaseczna ( niedaleko Warszawy).Pewnie już nie będą mogli sobie wracać na weekendy ;/ A jak to jest policjanci dostają jeszcze mieszkania albo tzw. mieszkaniówki ? Jak tak to może na te trzy miechy by mnie i naszego synka wziął ze sobą , no chyba ,że tak jak w Szczytnie będą mieszkać w akademikach.
Odnośnie powrotów - dziewczyny to zależy jak mają służby, np. w weekend mogą mieć, a okaże się, że mają pon, wt, śr wolną i spokojnie moga do domu wrócić. Bądźcie w tej kwestii optymistkami

Nie, nie dostają już mieszkań. Na to nie ma już funduszy. Do mieszkań również się nie dokładają, albo ja już dawno o tym nie słyszłam (poza tym takie rzeczy to o ile jeszcze są to w służbie stałej).

Nie wiem co tutaj miałaś na myśli ... Nie że tutaj jestem złośliwa, czy coś, ale nikogo to nie obchodzi, czy zostałaś z dzieckiem, czy nie i nikt nie będzie sponsorował Wam hostelu, lokum, bo Twój mąż jest na adaptacji w innym mieście, bo takich osób jest setki.

Tam są takie bloki jak na szkołach i tam są zakwaterowani.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 07:55   #402
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Odnośnie powrotów - dziewczyny to zależy jak mają służby, np. w weekend mogą mieć, a okaże się, że mają pon, wt, śr wolną i spokojnie moga do domu wrócić. Bądźcie w tej kwestii optymistkami

Nie, nie dostają już mieszkań. Na to nie ma już funduszy. Do mieszkań również się nie dokładają, albo ja już dawno o tym nie słyszłam (poza tym takie rzeczy to o ile jeszcze są to w służbie stałej).

Nie wiem co tutaj miałaś na myśli ... Nie że tutaj jestem złośliwa, czy coś, ale nikogo to nie obchodzi, czy zostałaś z dzieckiem, czy nie i nikt nie będzie sponsorował Wam hostelu, lokum, bo Twój mąż jest na adaptacji w innym mieście, bo takich osób jest setki.

Tam są takie bloki jak na szkołach i tam są zakwaterowani.
Chciałam żebyśmy byli po prostu razem no ale jak piszesz ,że tego już nie ma to szkoda ;/ No ale pocieszyłaś mnie ,że będą wracać ;D
Stary 2013-01-08, 08:19   #403
aniula2006
Raczkowanie

adaptacja trwa niecałe 2 miesiace a nie 3.
aniula2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:31   #404
rybka92
Raczkowanie

Ja słyszałam ,że 3.
Stary 2013-01-08, 08:55   #405
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula2006 Pokaż wiadomość
Możliwe,że będzie tyle trwała. Pod koniec roku pojawiła się plota,że juz naszych wyślą na dłuższą adaptacje...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:45   #406
aniula2006
Raczkowanie

mam nadzieje ze lipcowi jednak 2 miesiace
Stary 2013-01-08, 09:54   #407
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje ze lipcowi jednak 2 miesiace
lipcowi ze Szczytna w Piasecznie od 2 lutego do końca marca.
Stary 2013-01-08, 10:59   #408
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja słyszałam, że adaptacja ma zostać z półtora miesiąca wydłużona do trzech, a później (za jakiś czas) przymierzają się do wydłużenia z 37 slużb do 50 (tylko słyszałam, więc nie wiem jak to jest i będzie).

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Możliwe,że będzie tyle trwała. Pod koniec roku pojawiła się plota,że juz naszych wyślą na dłuższą adaptacje...
Też słyszałam o czymś takim i wyżej napisałam o co chodzi.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Chciałam żebyśmy byli po prostu razem no ale jak piszesz ,że tego już nie ma to szkoda ;/ No ale pocieszyłaś mnie ,że będą wracać ;D
Ja rozumiem Ciebie, ale za kolorowo by to wtedy było i wyglądało

Będą, będą, bo mogą kiedy chcą
Stary 2013-01-08, 11:41   #409
aniula2006
Raczkowanie

Nooo.Czyli lipcowi 2 miesiące
Stary 2013-01-08, 17:10   #410
Waniliova
Zakorzenienie

Hej dziewczyny można?

Mój TŻ zaczął ostatnio myśleć o wstąpieniu do policji... ja jestem przerażona, bo tak czytam i czytam o tej szkółce, i wychodzi na to, że przez ok. 5,5 miesiąca jest w niej zamknięty ale z tego co Wy piszecie, widzę, że jednak tak nie jest na ile się teraz jedzie? Jesteśmy z okolic Katowic, ale czytałam, że to, dokąd go wyślą zależy od wolnych miejsc
Stary 2013-01-08, 18:17   #411
rybka92
Raczkowanie

Mój mąż wraca co weekend więc nie jest źle
Stary 2013-01-08, 18:18   #412
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż wraca co weekend więc nie jest źle
mój też

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:41   #413
Waniliova
Zakorzenienie

Chyba większość na weekendy wraca, nie?
Stary 2013-01-08, 18:43   #414
lilalilowa
Przyczajenie

hej jestem tu calkiem nowa, moj TZ schodzi w maju. Milo wiedziec, ze nie tylko ja przezywam takie rozterki
lilalilowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 18:44   #415
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilalilowa Pokaż wiadomość
hej jestem tu calkiem nowa, moj TZ schodzi w maju. Milo wiedziec, ze nie tylko ja przezywam takie rozterki
Hej czyli niedawno poszedł? Ile czekał aż go wysłali do szkółki?
Stary 2013-01-08, 18:46   #416
lilalilowa
Przyczajenie

około 3 tygodni, ale juz po calym systemie rekrutacji: multi, lekarze, psychiatrzy itd
Stary 2013-01-08, 18:48   #417
lilalilowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hej czyli niedawno poszedł? Ile czekał aż go wysłali do szkółki?
3 tygodni, ale po calym systemie rekrutacji czyli : multi, lekarze, psychiatrzy
Stary 2013-01-08, 18:48   #418
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Chyba większość na weekendy wraca, nie?
Nie zawsze jest taka opcja. W niektorysz szkołach zdażają się służby w weekendy lub odrabianie jakichś zajęć. Lub zwyczajnie mieszkają na drugim końcu kraju i nie zawsze są możliwości przyjazdu.
Stary 2013-01-08, 18:51   #419
lilalilowa
Przyczajenie

nie widze swojej odp caly czas, wiec probuje na rozne sposoby. Do szkolki wyslali go juz 3 tygodnie po wszystki multi selectach, lekarzach i psychiatrach. Wydaje mi sie, ze to szybko. Jest juz tam prawie dwa miesiace i jak do tej pory zawsze wracal na weekendy
Stary 2013-01-08, 18:59   #420
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Nie zawsze jest taka opcja. W niektorysz szkołach zdażają się służby w weekendy lub odrabianie jakichś zajęć. Lub zwyczajnie mieszkają na drugim końcu kraju i nie zawsze są możliwości przyjazdu.
Rozumiem...

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości