Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 16:16   #391
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Muszę poszukać koniecznie po aptekach albo poprosić żeby zamówili, chociaż powiedziano mi w jednej, że kiedyś chcieli zamówić to brak w hurtowniach. No nie wiem pediatra powiedziała mi, że plastry gucio dają ale tak jak już któraś z dziewczyn powiedziała komuś tam pomagało więc dlaczego nie spróbować, słyszałam jednak, że bardzo "psują" skórę na około pępuszka. Napisz jutro po wizycie, po założeniu co i jak. Bo ciekawa jestem na ile to się zakłada, i jak to z tym plastrem jest.
Ok. dam znać. Z tego co szwagierka mówiła, to zakłada się ten plaster na 2 tygodnie. Bratanicę Tżta troszkę odparzył i chyba byli u lekarza żeby go odkleił, bo nie powinno się samemu przyklejać ani odklejać

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:24   #392
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Piękności!

Melci raczej za gorąco nie jest, a gdy nie ma rajstopek, tylko same skarpetki, to zimna jest..

A ja myślałam, że 3. to tylko activ baby

Aaaha to już wszystko jasne dziękować.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:27   #393
marta1986222
Zakorzenienie

Maggie dla Zuzanki

Dzielna pacjentka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:29   #394
zielona1911
Zakorzenienie

w klubie dalam link filiku ktory sama zrobilam ze zdjec dominika
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:29   #395
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Asiu nikt się nie dziwi że jesteś zmęczona... masz pełne prawo taka być. W ogóle muszę Ci powiedzieć że Cię podziwiam. Dwójka maluchów, otwierasz swój biznes, ogarniasz się ze wszystkim śpiewająco... jak ja sobie pomyślę że jak miałam 23 lata to największym problemem było w co się ubrać na imprezę i ewentualnie jak nie zawalić egzaminu to.... szacun dziewczyno. Masz siłę!
Też podziwiam Asiulkę. Dzielna z Niej kobietka! i jaka przedsiębiorcza!
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Widzę że wszystkie szalejecie na allegro, he he ja też
Teraz pytanie z innej beczki, co kupujecie,dajecie dla mężusiów swoich bądź partnerów, ja już nie mam pomysłów po 9 latach razem mi się wyczerpały
dodam że poznaliśmy się w 2 dzień Świąt więc rocznica jednocześnie no i w Wigilię ma imieniny, to prezent ma być potrójny..
tym razem mąż pod choinką znajdzie szlafrok. Kiedyś wspomniał, że chce, to jak znalazłam ładny, kupiłam.
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jeszcze pare dni temu też tak myślałam, nie wiem czy to przypadek czy nie, ale kazałam Tż kupić herbatkę i piję ją 3 razy dziennie
i naprawdę widzę postępy zresztą same widzicie
wcześniej odciągałam max 120- 150 ml.. a teraz marzenie!
miałam pytać o herbatkę, ale widzę, że już napisałaś, że to hipp takie cuda działa. chyba dziś wyślę po nią męża (bo jakby mniej tego mleka było, a muszę trochę pomrozić, bo mi się zapasy skończyły). i karmi i coś słodkiego

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas to samo! tyle spodni, sukienek nakupiłam ()i wszystko lezy. wydaje mi sie ze bylo by jej nie wygodnie w tym i tyle. wole ubrać pajacyk, nic jej nie krepuje ruchów. jedynie jak do dziadków jedziemy czy oni przyjeżdżają to ja wystroje.
sukieneczki bardzo często Zuzi zakładam. w połączeniu z rajstopkami bardzo wygodne jak dla mnie. Żadna nie ma zapięcia na plecach, więc nic jej nie gniecie. A ja tak lubię jak ona słodko wygląda w tych sukienuniach.
Za to spodnie i półśpiochy - blee... mam wrażenie, że ściskają ją mocno w brzuszek te gumki.
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wow ale napisałyście.

Po raz pierwszy dzisiaj pojechałam z mamą i z Aleńką na zakupy. Potrzebny byl mi płaszcz na chrzest więc postanowiłyśmy spróbować. Nie byłoby tak źle, gdyby nie same przygotowania. Przez pół godziny szukałam tych elementów co łączą wózek z fotelikiem i nie znalazłam, więc uznałyśmy że będziemy taskać fotelik w rękach Umieszczenie fotelika w samochodzie pasami... napociłam się przy tym, zwłaszcza że dziecko płakało podczas. W czasie jazdy na szczęście się nawet uspokoiła. Na miejscu uznałyśmy że fotelik z dzieckiem jest dla nas za ciężki więc nosiłyśmy niunie w rękach W trakcie zakupów usnęła więc spokojnie coś sobie znalazła. W drodze powrotnej był ryk w samochodzie... Tak szybko chyba tego nie powtórzymy, ale fajnie było się wyrwać na zakupy

Przyszło jej ubranko na chrzest, ale obawiam się, że jest za duuże... Jeszcze nie przymierzyłam, ale kurcze już widzę, że jest wielkie...
pierwsza wyprawa to faktycznie spore wyzwanie. z czasem wprawisz się w zapinaniu pasów. o ile kiedyś zajmował mi to nawet 10 minut, to teraz 2 minutki i po sprawie. ostatnio opanowałam nawet sztukę wciskania smoka płaczącemu z tyłu dziecku podczas jazdy, nie powodując przy tym zagrożenia na drodze i nie odwracając się

Ubranko też było za duże na Zuzie, więc w płaszczyku i sukieneczce podwinęłam rękawki i je podszyłam. nikt chyba nie zauważył. może spróbuj w ten sposób. A jakie kupiłaś?

właśnie mi się przypomniało, jak to zabrałam Małą pierwszy raz na zakupy ciuchowe. Siostra zadzwoniła, że w mohito jest 30% taniej, więc małą szybko do fotelika, stelaż od wózka do samochodu i pojechałyśmy do galerii. Wszystko fajnie, tylko zapomniałam wziąć adaptera
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Myszka Miki
Słodziutka Zuzia. Piękności!
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja zamierzam dopiero na mrozie. wydaje mi sie ze spodnie rajstopy i kombinezon to za duzo przy obecnej pogodzie
czyli pewnie od jutra!
dziś kupiłam w komisie cudny kombinezonik zimowy. może zdjęcie zrobi bo jest taki śliczny i jak nowy. za jedyne 12 zł

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:34   #396
ula2689
Wtajemniczenie

A była któraś w Tesco obczaić te przecenione ciuszki?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:40   #397
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A była któraś w Tesco obczaić te przecenione ciuszki?
ja byłam, z zamiarem kupna ale Tż mnie oświecił że szafy sie uginają i połowe rzeczy nawet mała nie zdąży założyc i tyle z naszych zakupów

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 16:42   #398
marzenka1984
Rozeznanie

Ja dostałam od koleżanki taki kombinezon
http://allegro.pl/disney-kombinezon-...796396321.html

Cuudny mięciutki taki, w sam raz będzie na mroźne spacerki.
Stary 2012-11-29, 16:51   #399
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj!!! Matko mam sekunde to pisze...
dziewqczyny cudne dzieciaczki macie no cuuuudne!!!!

powiedzcxie mi ile tygodni miały wasze skarby jak zaczeły główke podnosic ?? bo mój synek nie ma siły jeszcze podniesc czasem mu sie uda na dwie sekundki ale szybk sie denerwuje i juz nie podnosi martwi mnie to troszeczke

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:53   #400
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Myszka Miki
śliczna
Gracjan kocha myszke

jutro mi przywiezie ta Pani ta karuzelke
za 80 zl sie udalo kupic
Fabian wstał o 17.20
to sobie pospal od 13.30 do 17.20

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:04   #401
marzenka1984
Rozeznanie

Szlak mnie zaraz trafi jak nie znajdę fajnej karuzelki

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...823494750.html wydaje mi się, że ma za bardzo stonowane kolory i może mojego Maksa nie zainteresować ale zastanawiam się na taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...820439600.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 17:04   #402
Almariel
Zakorzenienie

Hej

Melduję się i będę próbowała dzisiaj nadrobic, jak mały pójdzie spac.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:06   #403
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
śliczna
Gracjan kocha myszke

jutro mi przywiezie ta Pani ta karuzelke
za 80 zl sie udalo kupic
Fabian wstał o 17.20
to sobie pospal od 13.30 do 17.20
pięknie pospał

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:16   #404
Dearlie
Zakorzenienie

A nas nawiedziła dzisiaj niespodziewana kupka! Ostatnia była we wtorek, więc kolejnej spodziewałam się dopiero jutro lub w sobotę. No, ale nie narzekam, bo to miła niespodzianka.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nosz kur.a mać. Dziś Paulę odbiera moja siostra i na tańce idą, no i teraz dzwoni że dziś w przedszkolu zajęcia otwarte dla rodziców. A ja nic niewiem Ta franca, jedna z jej nauczycielek ( druga fajna chora od zeszłego tygodnia ) nie umie w zeszycie zapisać. Mają specjalny zeszyt z adnotacjami dla rodziców i ta piz.da nie raczy w nim napisać Jutro ją zje.bię jak psa. Dobrze ze Kaśka z nią tam zostanie, bo pewnie Pauli byłoby przykro. Ale jestem wściekła

O matko, wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jak tak można nie poinformować rodziców?

Cytat:
Kupiłam dzisiaj pieluchy 3 ale zgapiłam się i zamiast pampers new baby kupiłam active baby. Nie wiem czy są lepsze czy gorsze? Na pewno ładniej pachną.Miałam wcześniej zapytać używając 2 new baby pampersów czy jak zmieniacie pieluchę to ta pełna też Wam śmierdzi sikami jakoś intensywnie czy z Maksa moczem jest coś nie tak.
Ja ostatnio przeskoczyłam właśnie na Pampers 2. Zanim na nie przeszłam, to używałam najpierw 1, a pod sam koniec 2 paczki pieluch Dada. Jak przeszłam teraz na te 2, to rzeczywiście zauważyłam, że siuśki strasznie nieprzyjemnie pachną. Myślałam, że to kwestia tego, że ostatnio używałam tych Dada, stąd nagle mi ten zapach przeszkadza.

Cytat:
Myszka Miki
Ślicznotka! Pozdrowienia od Antosia.
Stary 2012-11-29, 17:34   #405
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A i zapomniałam napisac,ze zaliczylismy pierwsza kupe na plecach i brzuchu nawet

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:13   #406
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
pierwsza wyprawa to faktycznie spore wyzwanie. z czasem wprawisz się w zapinaniu pasów. o ile kiedyś zajmował mi to nawet 10 minut, to teraz 2 minutki i po sprawie. ostatnio opanowałam nawet sztukę wciskania smoka płaczącemu z tyłu dziecku podczas jazdy, nie powodując przy tym zagrożenia na drodze i nie odwracając się

Ubranko też było za duże na Zuzie, więc w płaszczyku i sukieneczce podwinęłam rękawki i je podszyłam. nikt chyba nie zauważył. może spróbuj w ten sposób. A jakie kupiłaś?
Wow podziwiam, że jeździsz z nią sama

ubranko mamy takie http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...787635983.html
Coś będzie trzeba kombinować...
Stary 2012-11-29, 18:14   #407
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
A i zapomniałam napisac,ze zaliczylismy pierwsza kupe na plecach i brzuchu nawet

Marzenka karuzelka nr 2
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:19   #408
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja bym reflektowała na cyckową pomoc bo u mnie z tym krucho
No tydzień to bym też sie martwiła jakby kupy nie było.
Trzy dni to dla mnie już schiz ale przy dokarmianiu mm to jest oki.

A tu moje maleństwo przy karuzelce sie cieszy i rozmawia do misów
ooo też taką planujemy zakupić
sprawdza się?

Cytat:
ten z frędzlami

Cytat:
my taką zaliczyłyśmy jeszcze w szpitalu
pamiętam że martwiłam się o jeszcze nie zagojony pępuszek, czy bakterie z kupy nie zaszkodzą

WITAMY się

dziś moi mali podróżnicy znów tylko we dwoje byli u lekarza
USG zaliczone wszystko jest w najlepszym porządku
a Baśka jest zdaniem doktora MODELOWYM DZIECKIEM, bo nie dość że zdrowa to jeszcze ładna
bardzo się cieszę, ale aż duma mnie rozpiera że tatuś tak świetnie daje sobie sam radę
Stary 2012-11-29, 18:31   #409
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
ooo też taką planujemy zakupić
sprawdza się?

ten z frędzlami

dziś moi mali podróżnicy znów tylko we dwoje byli u lekarza
USG zaliczone wszystko jest w najlepszym porządku
a Baśka jest zdaniem doktora MODELOWYM DZIECKIEM, bo nie dość że zdrowa to jeszcze ładna
bardzo się cieszę, ale aż duma mnie rozpiera że tatuś tak świetnie daje sobie sam radę
Tak, sprawdza sie.

Kuźwa mać no chyba kupie oba te stroje

za usg.
Cudnie że wsio oki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 18:32   #410
aniolek21
Przyczajenie

My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:55   #411
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam od koleżanki taki kombinezon
http://allegro.pl/disney-kombinezon-...796396321.html

Cuudny mięciutki taki, w sam raz będzie na mroźne spacerki.
Widziałam taki w Netto, świetne są!

Cytat:
Ogromne gratulacje, haha

Aniolek - Dobrze, że wszystko w porządku

Czy Wasze dzieci też wolą na jedną stronę obracać główkę niż na drugą?
Stary 2012-11-29, 18:55   #412
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Do nas wpadła moja mama z przedwczesnym prezentem na Mikołajki dla Antośka. Otrzymał projektor! Cudeńko! Nie mam już od jakiejś godziny dziecka, tak pięknie przy nim zasnął. do tej pory żadne pozytywki na niego nie działały, a ten projektor ma tak delikatne melodyjki, że nawet ja robię się senna jak tego słucham.
.

pokaż jaką ja zamówiłam żółwika ale myślę jeszcze nad tą kubusiową

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwa i ćwiczysz te 40 minut kilka razy w tygodniu?
Ja spróbuję jutro wieczorem bo rano w pracy, a ręce są mi bardzo potrzebne

jejku Ty już do pracy wróciłaś.?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
też mam tak samo,sukienki leżą w szafie, pajace idą w ruch i śpiochy i tak samo jak Ty stroję ją tylko jak mamy gości lub idziemy do dziadków
i najczęściej jeszcze używam śpiochów odpinanych dołem żeby całych nie ściągać

ja zawsze do spania pajaca zakładam bo długi rękawek i dobrze w nocy przewijać ale w dzień różnie i w spodenkach i w sukienkach i tak średnio 3 -4 razy przebieramy się ...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nosz kur.a mać. Dziś Paulę odbiera moja siostra i na tańce idą, no i teraz dzwoni że dziś w przedszkolu zajęcia otwarte dla rodziców. A ja nic niewiem Ta franca, jedna z jej nauczycielek ( druga fajna chora od zeszłego tygodnia ) nie umie w zeszycie zapisać. Mają specjalny zeszyt z adnotacjami dla rodziców i ta piz.da nie raczy w nim napisać Jutro ją zje.bię jak psa. Dobrze ze Kaśka z nią tam zostanie, bo pewnie Pauli byłoby przykro. Ale jestem wściekła

o ja pitolę co za kobita .. ehh dobrze że sis mogła zostać

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Marzenka mój Mały ma przepuklinę pępkową i lekarz kazał kupić w aptece. TŻ poszedł do jednej i babka go wręcz wyśmiała, że NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO, ona pracuje 20lat jako farmaceutka i się z czymś takim nigdy nie spotkała i lekarz się musiał pomylić- a wiedzieliśmy, że jest, bo TŻta bratanica miała przepuklinę i zaklejali jej pępek plastrem. Przy następnej wizycie powiedzieliśmy o tym lekarzowi i powiedział w której aptece są na pewno i faktycznie były. Tak więc w niektórych aptekach są. Ewentualnie można poprosić, żeby zamówili.

Jutro jedziemy na szczepienie i doktorek zalepi pępuszek...
my przez 8 tygodni mieliśmy zalecenie zaklejania pępuszka i kleiliśmy aż 10 tyg ale efekt jest boski, teraz pięknie jest on schowany a był dość spory bo Duśka wniebogłosy 6 tyg krzyczała przy kolkach i zaklejaliśmy plasterkiem na przepuklinę ale warto pytać w różnych aptekach bo w jednej płaciliśmy 12 zł a u mnie w małej były po 7,40 więc różnica spora a zmienialiśmy średnio co 4 dni

Cytat:
Wow ale napisałyście.

Po raz pierwszy dzisiaj pojechałam z mamą i z Aleńką na zakupy. Potrzebny byl mi płaszcz na chrzest więc postanowiłyśmy spróbować. Nie byłoby tak źle, gdyby nie same przygotowania. Przez pół godziny szukałam tych elementów co łączą wózek z fotelikiem i nie znalazłam, więc uznałyśmy że będziemy taskać fotelik w rękach Umieszczenie fotelika w samochodzie pasami... napociłam się przy tym, zwłaszcza że dziecko płakało podczas. W czasie jazdy na szczęście się nawet uspokoiła. Na miejscu uznałyśmy że fotelik z dzieckiem jest dla nas za ciężki więc nosiłyśmy niunie w rękach W trakcie zakupów usnęła więc spokojnie coś sobie znalazła. W drodze powrotnej był ryk w samochodzie... Tak szybko chyba tego nie powtórzymy, ale fajnie było się wyrwać na zakupy

Przyszło jej ubranko na chrzest, ale obawiam się, że jest za duuże... Jeszcze nie przymierzyłam, ale kurcze już widzę, że jest wielkie...

więc pierwsze koty za płoty
my w płaszczyku podwinęliśmy rękawki i nikt nawet się nie zorientował wiec spokojnie

Cytat:
No wszystkie 6 robie . Po kolei każdy

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Kasiam - ja tak samo jak Angel.. ubieram Melci rajstopki pod spodnie.

w domu też rajstopki i spodnie ? kurcze jak ja moja tak ubiorę to płacz nieziemski ona nie lubi jak jej gorąco

Cytat:
Muszę poszukać koniecznie po aptekach albo poprosić żeby zamówili, chociaż powiedziano mi w jednej, że kiedyś chcieli zamówić to brak w hurtowniach. No nie wiem pediatra powiedziała mi, że plastry gucio dają ale tak jak już któraś z dziewczyn powiedziała komuś tam pomagało więc dlaczego nie spróbować, słyszałam jednak, że bardzo "psują" skórę na około pępuszka. Napisz jutro po wizycie, po założeniu co i jak. Bo ciekawa jestem na ile to się zakłada, i jak to z tym plastrem jest.

świetne podsumowanie będziesz miała towarzysza do ćwiczeń będzie Ci liczyć hehe.

popytaj popytaj bo i ceny są dość różne my w końcu kupowaliśmy ten sam rodzaj co po 12 zł w innych za 7,40

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zaraz zabieram się na nadrabianie. A tyle naskrobałyście.
tak na szybciora powiem Wam, że po tym wczorajszym niespaniu, Zuzana zasnęła dopiero po 22. Kłądłam się spać o północy, więc wzięłam ją na karmienie. Na siłę karmiłam jeszcze o 5.30 bo mi już cycki rozsadzało i tym sposobem pospałyśmy do ... 10.30!!! wyspałam się za wszystkie czasy

Szczepienie dziś zaliczyłyśmy. Zuzia była bardzo dzielna. 3 ukłucia a prawie nie płakała. Lekarz stwierdził, że katar pewnie jest alergiczny, bo wszystko w porządku. Na razie mam ją obserwować i następnym razem dostaniemy skierowanie na wymaz.
waży 5670 i wymierzyli ją na 57 cm (według mnie to ona już dłuższa jest). Mam na razie niczym nie dokarmiać. Widać mój pokarm dobrze jej służy.
teraz śpi, ale jak się obudzi to profilaktycznie dam jej kilka kropelek pedicetamolu przeciwbólowo, bo po ostatnim szczepieniu wieczorem był okropny ryk i musiało ja bardzo boleć. Boję się, że teraz będzie podobnie.

dla dzielnej Niuni dobrze że tak ładnie znosi
a co to za kropelki są? one na receptę ?

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj!!! Matko mam sekunde to pisze...
dziewqczyny cudne dzieciaczki macie no cuuuudne!!!!

powiedzcxie mi ile tygodni miały wasze skarby jak zaczeły główke podnosic ?? bo mój synek nie ma siły jeszcze podniesc czasem mu sie uda na dwie sekundki ale szybk sie denerwuje i juz nie podnosi martwi mnie to troszeczke

spokojnie wszystko w swoim czasie jedne dzieciaczki szybciej inne później
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:56   #413
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, u nas dzisiaj koszmarna noc . Mała nie spała od 24 do 8 rano, po prostu masakra, chodzę cały dzień nieprzytomna i nic mi się nie chce, a dziecko większość czasu teraz śpi, próbuję ją budzić to na chwilę się wybudzi pojęczy i dalej zasypia, kurcze, co robić, żeby spała w nocy, a była aktywna w dzień?

Nie wiem co kupić małej na Mikołajki, chyba nic nie kupie, bo ona i tak się nie zorientuje, a na gwiazdkę dostanie od nas matę Rainforest, a od babci jakąś karuzelę, może też Rainforest do kompletu . Od moich rodziców dostanie łóżeczko turystyczne .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:59   #414
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow
No to mnie pocieszyłaś teraz ufff
Dzisiaj znowu kładłam i powtórka z rozrywki.
Leżał jak placuś i lizał piąstke i prześcieradło i ani myślał sie dźwigać.
Nie wiem jak mu te rączki układać bo co chce mu skulić pod niego żeby sie odpychał to ryczy
Chyba coś źle robie
A jak Wy dziewczyny układacie dzieciaczki na brzuch bo ja sie boje że krzywde zrobie

A tak leniuchuje na brzuchu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1354215561098.jpg (43,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-11-29, 18:59   #415
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

u nas króluje prawa strona ale teraz spi raz w lewa raz w prawą i sama staram sie też pokazywać jej zabawki czy inne rzeczy na lewa strone by przekręcała sama
Stary 2012-11-29, 19:01   #416
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez colds
Moj Olek tak ma. Spi praktycznie tylko na jednej stronie przez co ma niestety leciutko zniksztalcaona czaszke. Probuje mu podkladac rozne rzeczy pod glowke zeby spal na drugiej stronie ale skubany tak bedzie kombinowal ze i tak spi na tej stronie ulubionej. Pytalam o to lekarza w szpitalu to powiedzial ze widocznie Maluszek byl tak ulozony w macicy dlatego preferuje jedna strone ale jezeli nie ma zadnej asymetrii na twarzy to jest ok i przejdzie z czasem. Dzis neurolog tylko to potwierdzil.
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:01   #417
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie pocieszyłaś teraz ufff
Dzisiaj znowu kładłam i powtórka z rozrywki.
Leżał jak placuś i lizał piąstke i prześcieradło i ani myślał sie dźwigać.
Nie wiem jak mu te rączki układać bo co chce mu skulić pod niego żeby sie odpychał to ryczy
Chyba coś źle robie
A jak Wy dziewczyny układacie dzieciaczki na brzuch bo ja sie boje że krzywde zrobie

Iwcia połóż mu zabawki przed nim moja aż piszczy by do nich iść i główka w górze pokazywałam wczoraj chyba fotę jak z ozim dyskutuje
ja układam na brzuszku ona się sama podnosi i wtedy raczki tak bliżej jedna drugiej pod klatka jakby
Stary 2012-11-29, 19:04   #418
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wow podziwiam, że jeździsz z nią sama
Też jeżdżę sama z Heniem i z psem naszym To jest dopiero akcja... Zjechać do garażu z wózkiem z fotelikiem i psem, wsadzić dziecko, złożyć stelaż, wsadzić psa z przodu... Pies mi ostatnio przeskakuje z siedzenia pasażera na kolana podczas jazdy, muszę uważać i zasłaniać się prawą ręką, żeby nie wskoczyła - przecież wypadek można tak spowodować...

A wczoraj jak jechałam z nimi, to musiałam się dwa razy zatrzymać na poboczu trasy szybkiego ruchu i wysiadać i uspokajać synka kołysząc fotelikiem, bo tak się zanosił płaczem A smoka nie potrafi utrzymać w buzi.

Dziewczyny cofam niestety tą radość z rana, bo reszta dnia była kiepska.
Na spacerze się darł godzinę. Potem w domu usypiany, budził się co chwilę z rykiem takim jak nigdy. A przed kąpielą strzelił taką wodnistą kupkę i trochę śluzu w niej było. Ewidentnie bolał go brzuch pół dnia.
Pewnie przez pierogi ruskie wczorajsze Ciekawe czy to przez biały ser...

Na szczęście teraz mąż go usypia, bo ja padam!
Obejrzę sobie zaległe seriale

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

Mój woli lewą, ale wcześniej wolał prawą... DZIWNE
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:14   #419
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też jeżdżę sama z Heniem i z psem naszym To jest dopiero akcja... Zjechać do garażu z wózkiem z fotelikiem i psem, wsadzić dziecko, złożyć stelaż, wsadzić psa z przodu... Pies mi ostatnio przeskakuje z siedzenia pasażera na kolana podczas jazdy, muszę uważać i zasłaniać się prawą ręką, żeby nie wskoczyła - przecież wypadek można tak spowodować...

A wczoraj jak jechałam z nimi, to musiałam się dwa razy zatrzymać na poboczu trasy szybkiego ruchu i wysiadać i uspokajać synka kołysząc fotelikiem, bo tak się zanosił płaczem A smoka nie potrafi utrzymać w buzi.

Dziewczyny cofam niestety tą radość z rana, bo reszta dnia była kiepska.
Na spacerze się darł godzinę. Potem w domu usypiany, budził się co chwilę z rykiem takim jak nigdy. A przed kąpielą strzelił taką wodnistą kupkę i trochę śluzu w niej było. Ewidentnie bolał go brzuch pół dnia.
Pewnie przez pierogi ruskie wczorajsze Ciekawe czy to przez biały ser...

Na szczęście teraz mąż go usypia, bo ja padam!
Obejrzę sobie zaległe seriale
Rety... pies i dziecko. Nie wyobrażam sobie takiej akcji. Podziw.

Mój wrócił z pracy i padł na łózko. Suuper, a kto mi pomoże?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Moja za to za nic nie chce tak leniuchwać na brzuchu. Podnosi się i wkurza, ze jej ciężko.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, u nas dzisiaj koszmarna noc . Mała nie spała od 24 do 8 rano, po prostu masakra, chodzę cały dzień nieprzytomna i nic mi się nie chce, a dziecko większość czasu teraz śpi, próbuję ją budzić to na chwilę się wybudzi pojęczy i dalej zasypia, kurcze, co robić, żeby spała w nocy, a była aktywna w dzień?

Nie wiem co kupić małej na Mikołajki, chyba nic nie kupie, bo ona i tak się nie zorientuje, a na gwiazdkę dostanie od nas matę Rainforest, a od babci jakąś karuzelę, może też Rainforest do kompletu . Od moich rodziców dostanie łóżeczko turystyczne .
O kurcze, to się małej poprzestawiało. Moze za dnia włączaj radio albo tv. Niech będzie jasno i dość głośno.
Stary 2012-11-29, 19:17   #420
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwcia połóż mu zabawki przed nim moja aż piszczy by do nich iść i główka w górze pokazywałam wczoraj chyba fotę jak z ozim dyskutuje
ja układam na brzuszku ona się sama podnosi i wtedy raczki tak bliżej jedna drugiej pod klatka jakby
Na zdjęciu zabawek nie ma ale daje mu i grzechotkami staram sie zwrócić uwage, to troche popatrzy i znowu to samo
Woli ślimtać rączke

Mój woli patrzeć w prawą strone a tez mnie to gryzie że w lewo nie przepada
Chyba mam okres schizowania ostatnio :screwy:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości